Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Én a férjem révén érintett vagyok a kereskedelemben. Az Ő cége vasárnap bonyolítja a heti forgalom kb. 10 %-át.Külföldi tulajdonú ún. multiról (nem élelmiszer) van szó. Ennek a 10 %-nak csak egy részét fogják tudni kitermelni a hét többi napján, így - ha ezt a parlament megszavazza - elbocsátások leszenek. Nemcsak eladó, de biztonsági őr, takarító, irodai dolgozó, egyéb kisegítő sem kell annyi. Arról nem beszélve, hogy sok multi alkalmaz egyetemistákat, akik hétvégén tudnak dolgozni, hogy ki tudják fizetni az albérletet, vagy kipótolják a tandíjat, stb. Nekik sem lesz lehetőségük vasárnap dolgozni. A meglévő dolgozóknak meg csökkenni fog a fizetése, mert vasárnapi nyitvatartás nem lévén ugye a pótlék sem jár. Nem tudom elképzelni, hogy örül majd az a dolgozó a vasárnapi családi együttlétnek, aki munkanélküli lesz emiatt, vagy kevesebb pénzt visz haza. Persze ez politika, nem a családi együttlétről szól. Pl. ki foglalkozik a többi vasárnap dolgozó emberrel, rendőrökkel, orvosokkal, benzinkutasokkal, stb. Városunkban és az országban is van több olyan nagy gyár, mely folyamatos műszakban termel, heti 168 órában, így vasárnap is folyik a munka. Az ő családi együttlétükért miért nem aggódik senki?! Igyekszem én is hétköznap bonyolítani a vásárlást, de pl. az őszi szünetben úgy alakult, hogy vasárnap egy pesti plázában vásároltunk. Parkoló rendesen tele volt, az étteremben alig volt szabad ülőhely. Szóval, szerintem van igény. Arról már nem beszélve, hogy a vasárnapi nyitvatartást nélkülözve péntek este és szombaton gyakorlatilag lehetetlen lesz, vagy minimum kétszer annyi ideig fog tartani a bevásárlás (teli parkolók, kilométeres sorok a pénztáraknál, stb). A dolgozó családok nem nagyon tudnak hétköznap minden vásárlást lebonyolítani. Lehetne még sorolni az érveket (pl. a kieső nem kevés dolgozó utáni bevételektől elesik az állam, helyette viszont fizethet munkanélküli járadékot), de nem akarom tovább untatni a gazdatársakat, ennyi azonban kikívánkozott.

Utoljára szerkesztett: 6.11.14
    Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Csilla, amit leírtál, az mind igaz. Valószínű, hogy több negatív hatása lenne, mint előnye. Engem nem érint, nagyon ritka az, amikor én hétvégén vásárolni megyek. Mehetnék, de nem akarok, mert szeretem a hétvégét itthon tölteni. Naponta megyek dolgozni, nekem az elég a "menésből". Tény az is, hogy pénteken 14 óra körül megyek vásárolni, amikor még nem igazán van tömeg. Számomra a szombat és vasárnap itthoni munkát, pihenést, baráti kapcsolatok ápolását, kikapcsolódást jelent.
    Földek bevetve, megyek aludni. Jó éjt!

delfin929 és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Hangya

Hangya Utánpótlás-írogató

Sziasztok.
    Az event csevegő 224-225 hsz-ek szerintem nagyon jók a tp-s feladat ill. az ól gyorsításához.
    Hélike kérdezte alias heliantus.
    Most megyek alszani, a kakasokat vasárnapi ebédhez "elhasználtuk" talán sikerül 8 óra körül ébrednem.

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép jó estét!

Mégis nekiálltunk az evetnek.
    Reggel úgy indítunk,..1répás almás csatni,..1cukkinis almatorta,..1húsvéti lekvár,és még mehet egy répás kenyér ezt megnyomatjuk pinki pie sütivel.
    Leszedjük a tp növelőket pl varjufa stb.
    Utánna megnézzük a kerek kereket,hátha az is ad egy kis tp növelőt,és indithatjuk az órát.

Négyórás növénnyel megyünk 32tp,.... 8óra alatt két aratás ami 64 tp növelők nélkül,..a 8órás viszont csak 48tp.

Mindenkinek jó éjt!

[​IMG]Szép jó reggelt!
    Még megyek és szundítok egyet.

Utoljára szerkesztett: 7.11.14
    delfin929 és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó ébredést annak, aki fent van már, jó éjt annak, aki készül aludni! Én már kialudtam magam kilenc óta. Korán megyek aludni a tikokkal, - kivéve feleségem, mert ő később alszik el - de a kokasok előtt kelek.
    Az elmúlt ötven év tapasztalata szerint a legkevesebben 12 és 14 óra között vannak a boltokban. Aki délelőttös, az még nincs ott, aki meg megy délutánra, az meg már nincs ott. Szoktam vasárnap is boltba járni, de ritkán. Szombatra csak a tej-kenyér az, ami megmarad. A többit előtte. Sokan dolgoznak hét közben sokat, nem napi 8 és heti 40 órát, hanem többet. Ők a bevásárlást is kényszerből a hét végére tették, akkor értek/érnek rá. Itt, a megyénkben könnyebb lesz, mint máshol az országban, mert pár kilométer Ausztria is meg Felvidék is, hát majd ott fognak bevásárolni hétvégén. Még az árak is barátságosabbak, mint nálunk. Ha nem kell az országnak az adóbevétel, hát nem kell. Visszük a sógorékhoz. Ők szívesen veszik, ha a pénzt ott költjük el.
    Én olyan gyárban dolgoztam 31 évig, ahol folyamatos volt a munka. Magam is 7 évig voltam folyamatos műszakban. Szombat-vasárnap-hétfő, kedd-szerda, csütörtök-péntek. Aztán váltás. Egy ciklus 4 hét. Ez alatt volt három hétvége, amikor dolgozni kellett és egy, amikor szabadok voltunk. Senkit nem érdekelt, hogy tudja magát kipihenni az ember. Velem senki nem tudja elhitetni, hogy a folyamatos műszakot meg lehet szokni. CSAK elviselni. A szervezet nem tud az állandó változáshoz be/átállni. Minden tiszteletem azoké, akik így dolgoznak. Ja! Még korkedvezmény sem járt ezért soha. Tervezett leállás legfeljebb 24 órás volt, a rendszer, a technológia többet nem tett lehetővé. Egyszer volt csak, hogy ennél hosszabb időre állt le a termelés. Azóta sem indult vissza, 400 ember került utcára. Megszűnt a timföldgyártás. Ma már sehol sincs az országban. Se alumíniumkohászat. Pedig, annak idején az alumínium volt a "magyar ezüst". Európában a legtöbb bauxitot - alapanyag - mi termeltük, a legtöbb timföldet szintén. De ennek már régen vége. Az európai timföldipar döglődik.
    Szép napot mindenkinek!

patakvera és Tündi100149 kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Már nem is csodálkozom, hogy ily korán írsz.
    A mondandód másik részéhez érve, sajnos egyet kell értenem veled. Itt az ország másik végén, erősen gondban lennénk, akkor, ha megvalósulna az a baromság.
    Rosszabbak, mint "az a kerekfejű" mert a technikai háttér is meg van immár hozzá... Visszarepültünk volt az időben sajnos. Sajnos.
    Ma reggel csörgött az izé. Valahol a lakásban. Hol ? Nem tudtam.
    Fölkeltem, kiderítettem, hogy a nadrágom zsebében. De jó. Ott szokott lenni az ágyam végében.
    Fölkelek keresem. Meg van... Gép bekapcs. Irány a főző. Hadd töltsön. Betöltött. Nincs net.
    Azannya. Úraindítás, és megint nincs... Vakaródzom. Mentőötlet !
    Esetleg az irodánkban. Kávé lenyomatva, gyors öltözés és lejöttem. Itt volt. Mit tehettem arattam vetettem és most írok.
    Közben dühöngök... Talán jobb lett volna a 8 órással kikezdenem, de nem és a 4-eset választottam. Meglátjuk...
    Legyen szép Napod és mindenkinek bő tp.-t..:)

Tündi100149 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Szép jó reggelt kívánok!
    Óra elindítva, első kör beadva. Most jön a drukk, hogy simán menjen a továbbiakban is.
    Mentem, mert várnak a gyerkőcök, délután jövök, addig is jó munkát mindenkinek és vidám napot!:)

Tündi100149 kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ne mérgelődj Koppi! Árt a szépségednek. :)
    Boltban voltam, a szükségeset hazavittem. Mindezt esőben, mert annak is ez az évszaka. De akkor sem szeretek esőben mászkálni. Tudom, ez az én hibám, de én már csak ilyen válogatós vagyok időjárásban is. Most hallom a rádióban, hogy rühesség miatt nem lehet a miskolci kórház egy részét látogatni. Na még csak az hiányozna, hogy valaki az egészségügyi intézményben szerezzen be ilyen "jó dolgot"!

Tündi100149 kedveli ezt.
  9. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Jó reggelt!

Ami a vasárnapi üzletbezárást érinti mindkét oldalnak meg vannak az érvei, nekem vegyes érzelmeim vannak. Előfordul, hogy valami kimarad a szombati bevásárlásból és állunk a konyhában hogy mi van, ekkor gyorsan át az üzletbe. Én a következőkben látom a problémát: túlságosan elplázásodtunk, ott töltjük még a vasárnapokat is szerintem ez a kulcs. Majd eldöntik mi legyen. Ha megvalósul akkor pénteken fogom magam felmálházni és megszervezni a hétvégét.
    Alakul az event, még órát nem indítottam.

Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  10. Hangya

Hangya Utánpótlás-írogató

Szia Sziasztok
    Azért írtam,hogy szerintem jó,:számomra meg ideális mert a 8 órás érés idő alatt tudok aludni nem csak szundikálni. A tps feladat így is meglesz . Gondolom a szerző is számolt az alvással.

Teljes csodálattal vagyok azon gazdatársaim felé akik ahogy nézem a hsz időpontját hajnalok hajnalán is farmoznak.
    Hogy lehet azt bírni? Jártam úgy, hogy már csak a szigeten kellet volna a szőlőt beszedni,( de irtózatosan álmos voltam már) és kattogás közepette elaludtam. Egy pillanatra csak, de mire fel eszméltem megnyitogattam olyan oldalakat/ mert az ujjam nem aludt, hogy álmos fejjel alig tudtam rendbe rakni:a szőlőt másnap fejeztem be.

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Koppi

Szia Helike, régen jártál erre !

Nem értek egyet veled. Nekem ne mondják már meg, hogy mikor és hova ne menjek. Hadd döntsem el én.

Nem azért kelek fel, mert event van hanem azért mert muszáj volt.

Estére szálló vendégünk lesz a hétvégére egy 7 éves kislány személyében..
    Érdekes lesz...Vasárnap megy haza..

Hűha!! ! 83.000 csp 300 db trágya a piacomon !

3-as számú farmon átálltam trágyára. Kell a píz...:) !

heliantus, Tündi1001 és patakvera kedveli ezt.
  12. Koppi

Először én is hasonló bejegyzést írtam, de kitöröltem és a finomított (!!) változatot hagytam bent.

patakvera és Tündi1001 kedveli ezt.
  13. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Szia Koppi! Helike h.sz.-ra reagáltál, de ha már..egyetértek,meg nem is.Elfelejtitek, annak idején,még emlékszem vasárnap minden üzlet zárva volt, bevásárlást pénteken munkából szabadulva,gyerekkel napköziből jövet ejtettük meg,szombaton meg korai ébredéssel ment v.ki a piacra.Dolgoztam én is kis-és nagykereskedelemben egyaránt,és kikötésem volt,hogy vasárnap nem vagyok hajlandó bemenni. Munkáltató elfogadta,vagy nem engem alkalmazott,kész.
    A kisboltok meg azért maradhatnak nyitva,mert eddig azért 'rinyáltak'- elnézést kérek a kifejezésért-,hogy a multik elszívják a vásárlókat,és tönkre mennek.Közben elfelejti mindenki,hogy zöm eddig se a multikban szerezte be a mindennapit:lásd kenyér,tej..stb. A vásárlói szokásaikon nehezen változtatnak az emberek,ha jól bevált-jó minőségű árút,megismert eladót-kereskedőt,közelben lévő üzletet meg senki nem cseréli le multiért csak azért,mert az most cool-divat-stb..

Nem ide való rész törlése /Laboviti/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 7.11.14
    heliantus és Tündi100149 kedveli ezt.
  14. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Szíveskedjetek tartózkodni a napi politikai történések kommentálásától. A játék fóruma ezt nem teszi lehetővé.
    Megértésetekben bízom.

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igazad van bocs, hogy elragadtattam magam.Az előző hsz-t töröltem.
    Megyek hamarosan szülőfalumba, egy könyvnek a bemutatójára. Majd csak késő este, ha akkor már nem, majd csak éjjel (korán reggell, kettő után) leszek. Addig is ó munkát mindenkinek a farmokon!

Tündi100149 kedveli ezt.
  16. Koppi

Természetesen tartjuk, tartom magam a fórumszabályzathoz, és akkor nem szól a szám nem fáj a fejem...:)
    Így jó lesz? :)
    (Akkor beletörlök az előző hsz-ba, .... és javítom a megszólítást is..:))

Milyen építkezős bannered lett? Olyan fiúsra sikerült...:)

Tündi100149 kedveli ezt.
  17. Laboviti

Szia!
    A vakond bal mellső lábát figyeld, mit csinál vele.

18. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Elnézést kérek az elragadtatásért, alkalmazott kifejezésekért!
    (Hölgy-világ)

Tündi100149 kedveli ezt.
  19. Laboviti

Szia!
    Köszönöm a megértésed.

20. Csacskamacska

Sziasztok!
    Nem gondoltam és nem is állt szándékomban így megbolygatni a fórum életét a kérdésemmel! Máskor gondolok erre is, hogy még egyszer ne nyúljak ilyen "forró" témához! Téma lezárva.
    Szépen gyűlnek a gazok, jó látni, hogy a zöld vonal egyre hosszabb, a beadandók értéke pedig egyre csökken.
    Nem értem az időjárást, itt tavasz van, Bújnak a tavaszi hagymás virágaim kifele. Mi lesz itt??
    Piacon alig van trágya és az ára a csillagos eget veri. Jól jár aki most ráállt az állatok tenyésztésére. Kis farmomon most tettem ki a piacra egy "kupacot" , növelni szeretném a csp-met.
    Vártam már a Gazdaraktári akciót, végre megérkezett!!

Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.