Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Én is mindent bele lencselevest akartam ma csinálni,de sütőtököm nincs.Bezzeg tavaly ott ****** el a sok.Plusz egy kis tepsis marha,és holnap nincs főzés.
    Ha itt lesz az ideje,írj rám,a hiányzó vízilovamra felültetem Neked a flamingót,az biztos Nálad landol.
    Minden új eszik-iszik.

Fatther, zsozso577, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Jó friss volt a reggel, rövidesen megyünk a fürdőbe...[​IMG]
    Ide...:)

zsozso577, miklos4949 és hagymácska44 kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Event letudva....teljesen!!!!....még maradt is szuperem....igy azokat a lúdakra herdálom!
    3 kisebb farmon is csinálom....ezeket elég sok szuper összejött.....igy nekiláttam..... azok
    is este készen lesznek.....itt nem használok semmi gyorsitót. ......és a bákát is neccesek voltak.....
    ésss még vittem piacra is!!!! Igaz....vettem egy csomó ólat.....és ahogy készen vannak....irány a piac!

Szép napot kivánok!

Fatther, miklos4949, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Napsütéses szép napot mindenkinek!
    Gratulálok lányok! Azóta gondolom már Tihamérnek is! Nálam is szaporodnak már az újak, igaz nem tudtam mindet végigvinni, de az alapólak mindkét nagy farmomon megszerezve.A kis farmokon a brekikből gazdagodtam, vitték rendesen, nem kellett sokat ácsorognom a piacon.
    Főzök, takarítok. Szokásos hétvégi program. Holnap kimegyek a Nagyvásárba, amit nálunk tavasszal és ősszel tartanak meg. Szerencsére közel van, így egy kellemes séta is. Országos kirakodóvásár, ahol minden van. Sajnos egyre több a bóvli, de azért még lehet szép és jó dolgokat is kapni. Pirospaprikát veszek mindenképpen, mert elfogyott.

Legalább 3x-4x benéztem, de sehol senki!
    Kopi nyaral, Tihamér találkozózik, tehát ők igazoltan vannak távol. Legalább annyira ugranátok be, hogy a jelenlétit aláírnátok!

Utoljára szerkesztett: 8.10.16
    Fatther, Tündi100149, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  5. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Igen is értettem tanárnő, itt vagyok.
    Délutáni kis szuszóka megvolt, most arattam egy területet, ennyi földem van kint a többin állatok. A békáim még mindig kelendőek, termelem nekik jó csp-ért.
    Ez a cápa ól nem sikeredett nekik valami jól, hol itt a cápa?
    mebajah, OK, Te repteted a flamingót én meg futtatom hozzád a tigrist, ól=ól.
    Koppi, gondoltam rád, milyen jó lehet a meleg vízben, további jó kikapcsolódást!
    Holnap nálunk is piac, ha az időjárás is úgy gondolja.
    Megyek át a gyerekekhez, a nagyok moziba mennek a kicsik a mamával lesznek.
    Mindenkinek szép estét!

6. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Halihó! Tanító néninek tisztelettel jelentem osztálylétszám 7,igazolt hiányzó 2, 1 csellengő.
    A cápák már nálam is párban járnak,a brekisből az 1,2,feladatra volt elegendő a 92 szupitápom.A többit nem is erőltetem.Az előző hasonló eventet 300 táppal és 53 millió csp-vel kezdtem,Az alapólakig jutattam,zárás:8,5 millió csengő-pengő,két "arany"állatka.Most csak 24 millióm volt -16 milla= 1 cirkuszi majom.Ismét 8,5 milliónál tartok, DE van 2 vörös pandám és egy tigrisem.Titokfák még érlelődnek.
    Mosolygós szép estét, engem vár az ágyikóm és az oxigén palackom.

Csacskamacska, Fatther, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  7. hagymácska44

Sziasztok!

Miklós, a cápa is jó nyeremény, csak a csp-d csappant meg, a pandák és a tigris megérte.
    Nyugodalmas jó éjt neked és mindenkinek!

miklos4949, Csacskamacska, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  8. zsozso577

Szép estét Mindenkinek!

Gratula Mindenkinek.....az eventhez....látom elértétek a kitüzött célt.
    Nahhhh.....ma vettem szupert.....először és azt hiszem utoljára!
    A lúdakat tenyésztettem ..... nagyon nyögvenyelősen ment....20 milla csp-m is bánja....
    ugy döntöttem, hogy soha többet nem tenyésztek pink-ólért!!!!!!
    Kivétel nélkül csak a következőt adta....az ajándék lúd is vagy alap vagy az első tenyésztés!!!!!
    Nemmm.....neeeemmm.....többet ilyet nem csinálok!!!!!

miklos4949, Csacskamacska, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét mindenkinek! De inkább jó éjt már.
    Este hazaértem. Megpróbáltam bemenni a farmokra amikor hazaértem, de fáradt voltam. Éjjel negyed egykor felevett a rosseb és utána már nem ment az alvás. Azért 3 óra még nekem is kevés belőle. :) Bár este a Gizit felébresztettem, de mire felállt, úgy döntöttem, hogy ő sem érdekel. Elmentem az ágyba, elő a könyvet és 10 perc olvasás után azt vettem észre, hogy a betűk összefolynak. Könyv letéve, alvás. Még nyolc óra sem volt!!! Felébredtem tízkor. Akkor feleségem is aludt. Idejöttem a farmokra. Egyiket a másik után kerestem fel. Elvégeztem a mezei munkálatokat és főként a kuplerájt nézegettem. Vegyes eredmények voltak. Néztem, még egy kell az egyik szintű állatkából, mert 3 van, de 4 a szükséges mennyiség. Reggel bár oda is tettem, de ami lett, az ugrott egy szintet, így a szükségesből még mindig csak 3 van. Újra bezavartam a kellő létszámot a kuplerájba, hogy gyorsan pótolják azt, ami még mindig hiányzik. Néha a több (magasabb szintű) a kevesebb. Mindegy, táp van, holnap meg tán még időm is leszen. Sok főzés nem kell, brokkoliból leves és utána egy könnyed carbonara pasta lesz. Az meg felettébb gyors elkészítésű étel.
    A fiúkkal jó volt találkozni. Olyanok is eljöttek most, akikkel 45 éve nem találkoztunk, nem jöttek el eddig. Őszintén mondom, az egyik ránézésre tök ismeretlen volt. Csak akkor derengett, hogy téééényleg, a Misu az, mikor mondta, hogy ki is ő. De hogy megváltozott! No persze! A többieket azért csak láttuk 5-10 évente, azokon annyira nem volt nagy változás egyszerre. Mindenkinek eszébe jutott, mikor az első órán - valamikor még az őskőkorszakban - bemutatkozott. Név, majd lakhely. A lakhelye akkor: Hatvan, Hatvanos út 60. Mindenkinek fülig szaladt a szája. Utána sokszot megkapta tőlünk:
    - Egy hatvani itt ne hetvenkedjen!
    Sajnos az élő létszám tovább fogyott. Öregszünk és fogyunk. Ami meglepett, hogy bár mindenki 63 éves legalább, de úgy negyedének, harmadának NINCS unokája. Kettő fő még mindig dolgozik, egy pedig egy hete hagyta abba a munkát, de hétfőn megy vissza a munkahelyére dolgozni nyuggerként tovább. Nem állami cég. Olyan is van, aki jó tíz éve rokkantnyugdíjasként létezik. Depressziós lett. Sokat küzdött magával, de nem egészen egy éve megszületett az unokája. Mint mondotta, azóta a depressziót elfújta a szél. Még az orvosi vizsgálatok is ezt mutatták ki nála. Ilyen jó hatással lett rá egy unoka!!! Kizsvirág (ZSével, mert vazsi gyerek) rendbe jött. Örülünk neki. Több osztálytársunknak van 2-3 unokája, de évente egyszer-kétszer látja őket, mert a fiúk, lányuk, vagy fiaik, lányaik kint vannak Angliában, Olaszországban, Németországban. Az egyiknek épp Spanyolországban telepedett le a csemetéje, bár ott még nincs unoka. Van is unoka, meg nincs is. Ilyen az élet.
    No megyek vissza az ágyba, mert azért "Egy kicsi alvás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel!" ... De most kivételesen nix ugribugri, szundi-bundi jön.
    Szép álmokat gazdák!

miklos4949, Fatther, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  10. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép jó reggelt mindenkinek!

Tihamér már 5-öt aludt,..én meg még le sem feküdtem.
    Hát így jár aki koncertre jár!
    Megyek aludni holnap talán több,.. és főleg jobb kedvem lesz!?!?Vagyis MA!

Csacskamacska, Fatther, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóóóó reggggelt gazdák! Mindjárt süt a nap. Felhők alig, érem is alig van nálam. Anélkül meg nincs mit csinálnom, beadni nem lehet. Hát ez az event sem lesz sikeres nekem. Persze, ki mit érdemel. Minden nézőpont kérdése. Ahogy az egyszerű ember is mondja. Én még csak hatvan/ötven/negyven éves vagyok, de a feleségem már hatvan/ötven/negyven éves. Megy azért a tenyésztés. Amíg van bumm, illetve boom, addig tenyésztek rendesen. Aztán csak módjával. A tenyésztéseket meg majd felhasználom valamilyen fejlesztett ól, karám, fészek mittudoménmi gyártásához.
    Az az öt óra alvás KÉT éjjelhez tartozik. Az első három az előző, a második kettő, meg még kettő és egy, (összesen öt) már a mai éjjelhez. Öt óra összesen már elegendő egy felnőtt férfinek. Nekem. :p
    Szép napot mindenkinek!

zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  12. hagymácska44

Jó reggelt gazdák!

Nincs hideg, felhő sincs, szép napunk lesz.
    Tihamér, jól sikerült a találkozó olvasom, többször lehetne ilyen összeröffenés, jobb kedvre derül az ember,
    Tündi, ha az ember koncertre jár akkor a kései alvás belefér, ha már rászánjuk magunkat, lényeg az, hogy jó volt és megérte a fáradságot.
    Zsozso, sok táp fogy az biztos mire kitermeled a pinket, valahogy visszavettek a tenyésztésből a régiekhez képest, úgy olvasom a többiektől. Én nem tudhatom mert nem olyan rég játszom, lényeg, hogy összejött neked.
    A piac járat megtartva, még egy kis szöszölés és megyek a lányomért.
    Szépen lehet most keresni a békákkal, termelem is őket szorgalmasan.
    Legyen mindenkinek szép napja!

13. zsozso577

Szép napot kivánok!!!!

Lajos veled tartok.....nekem is elment tegnap a kedvem.....és nem jött vissza mára sem!!!!!
    Igy.....Csacska.....ma biztosan a kinti programot választom! Tegnap irtad, hogy nem voltunk.....
    deeeeee olyan szép őszi volt....vétek lett volna bent maradni!.....ma meg főleg!!!!!!
    Kedvet ....kell gyüjtenem!!!!!!!
    Hagymácska....most nem olvastam más topikot.....csak azokat ahová járok....igy nem tudtam,
    hogy mások is mérgelődnek!!!!!
    Miklós....szép eredménnyel zártad a tenyésztés.....adott jót is!!!!!

Gratula....akiknek valami jó lett a titkosokból.....nálam csúfos eredmény született!
    Nahhhh....de ajándék lónak ne nézddddd a fogát!!!!!!....vagy mégis????????

14. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Napsütéses szép napot!
    A pénzt azért gyűjtögettem,hogy legyen mit elköltenem.No nem úgy hebe-hurgyán,vaktában,szépen,módszeresen,megfontoltan -legalábbis,többnyire- persze a felsőbb hatalmak időnként,motanság egyre gyakrabban ,beleszólnak.Ez van,nem muszáj szeretni,csak tudni kell elfogadni.A valós élet dolgaival is így van!

15. Csacskamacska

Szép napot kívánok!
    Dicséretben részesítek minden Gazdát a bejelentkezésért, élménybeszámolóért, hozzászólásért! ):):) Megy ez ugye, csak akarni kell!
    Természetesen ki kell használni a jó kis napsütést, irány ki, séta, vagy munka, kinek mi, lényeg, hogy élvezzük még a kinti jó levegőt!
    Főzésnek kicsi a híja,ebéd után pedig megyek a vásárba.
    Tenyésztést befejeztem, szu.táp elfogyott.
    Unoka!? - ismerek nem egy olyan fiatal párt, akik külföldön dolgoznak, jól keresnek és nem akarnak gyereket. Szomorú, így fogy el az ország...a magyar ember.
    Nálam a bank külföldi érdekeltségű lett, német zászló leng a jobb felső sarokban és euróban írja ki az árakat.......
    Legyen szép és jó napotok! :) Legyetek vidámak, mosolyogjatok sokat! :):)

Fatther, hagymácska44, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  16. zsozso577

Sziasztok!

Az első körutról megérkeztem....most ebédelek.....délután megint megyek kifelé!

szia

Iyenkor egy egyszerü farmer mit tud csinálni????.....mert ez gáz!!!!!!
    Irtál már valahová.....vagy még vársz egy kicsit????
    Én tegnap voltam a bankban.....amikor a szupert rendeltem.....igaz magyar volt.....de nem azt csinálta....
    amit szerettem volna.....igy dupla vagy semmi lett!!!!
    Most , hogy olvastalak....elszaladtam.....de még magyar vagyok!
    Miért történnek ezek a dolgok????? Tudja valaki a választ????? Mit lehet tenni??????
    Bár régebben olvastam, hogy már jártak igy.....a supportra irtak.....és akkor azt mondták, hogy
    a support egy alkalommal visszaállitja......deeee akkor sem értem az egészet....hisz ez nem a mi hibánk!!!!!!!

Fatther, Tündi100, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  17. barimar1969

barimar1969 Járnitanuló

Szép délutánt mindenkinek.
    Az tenyésztéses feladattal nagyjából kész vagyok. Elértem amit akartam. Lett cápám és gyíkféleség - nem jut eszembe most hirtelen a neve - na ez az öregedés első jele. A titokólakból 1 tigris és 1 szarvas ami említésre méltó, a titokfából végre lett piros anju körte fám a többi a szokásos.
    El is fogyott az összes sima és tenyésztett békám.
    Holnap hétfő és munka. Nem vagyok valami lelkes. A hétvége hamar elszaladt. A jó időnek köszönhetően kertben serénykedtem, kimentem a temetőbe a szüleim nagymamám és nagynéném sírját tettem rendbe, palántázgattam árvácskákat.
    Sütöttem, főztem. Igaz így talál kislány koromban jártam tegnap elsóztam a makaróni vizét és a milánói szószt is. Ki kellett az egészet borítani, ehetetlenül sós lett mindkettő. Mérgemben csupasz kenyeret ettem, megérdemlem ha ilyen figyelmetlen voltam.
    Ma viszont isteni lett a székelykáposztám és a túrós sütim.

Fatther, Tündi100, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Először a panaszkönyvben panaszkodtam, ott a módi azt írta, hogy írjak a supportnak. Írtam. Válasz, várjak, majd hétfőn, vagy kedden, mert hétvégén nem dolgoznak. Várok. Meg is dorgáltak, mert írtam innen is, meg a Kotkodáról is, hogy miért duplázok! De, könyörgöm, ha mindkét farmon euróban adja meg az árakat és mindkét farmon a német zászló leng, akkor nem kellene mindkét farmomról szólni? Hmm. biztos bennem van a hiba. Megjegyzem a kis farmjaimon mindenütt magyar vagyok..

Marika, megtörténik ez mással is, lépj túl rajta. Én almás tésztát sütöttem, olyan lapos lett, hogy csak na. , majd legközelebb jó lesz. nem vagyok hibátlan, tévedhetek, mindig is mondtam. Emberek vagyunk, dolgozunk és aki dolgozik az tévedhet is!

Voltam a Nagyvásárban, vettem egy fél kiló pirospaprikát. Kész, ennyi. Régen igazi vásár volt, sok szép dolgot lehetett kapni, volt mit nézelődni. Ma már egyre kevesebb a látnivaló. A kézművészek már nem nagyon jönnek, pedig az ő portékájuk mindig szép és ízléses volt.

zsozso577, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  19. hagymácska44

Sziasztok!

Ma az udvaron tevékenykedtünk, 5db tuját kellett megcsupaszítani. A kábeleknél volt már jócskán fent, félő volt, hogy leszakítja. Inkább most mi csináltuk meg, minthogy az ELMŰ, mert akkor én fizethettem volna meg a kábelt. Nagyon furi most, de remélem megszokom a látványát.
    Megfürödtem már, most fogok egy jó könyvet és olvasok amíg a szemem nyitva marad.
    Mindenkinek szép álmokat, jó éjt!

zsozso577, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szegény Csacska ! Jól megjártad, hogy nemzetközi lett a farmod..:(

Tihamér !
    Mit tudod, én is túl vagyok a 63.-on és nekem (nekünk) sincs unokánk.....
    A gyermekeim, nem igazán moccannak az utód nemzés irányába....:)

Zsó !
    Örülök, hogy kimaradtam az eventből. Ahogyan olvasom, némi keserűséget vélek felfedezni a titok cuccokat illetően...

Marika!
    Messze még a nyugdíj Neked?

Ilona !
    Jó egészséget Nektek....:)

Lajos!
    Belefogtatok az eventbe aztán?
    Nem olvastam, hogy sikeres volt e a számotokra...?

Mebajah !

Jól sikerült a piacozás?

Ma itt remek idő volt. Elérte a 16 fokot is a meleg, bár reggel kissé csípős volt a lég.
    Egyébként találkoztam a mozigépésszel is...:)
    Hoztam képet is a mai napról. Tessék:[​IMG]
    Ja, még tart a nyaralásunk....:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.