Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi!
    Loptam az EVENTISMERTETŐ-ből.
    Az event kezdete várhatóan: 2016.10.17. (hétfő) 14:00
    Az event vége várhatóan: 2016.10.22. (szombat) 14:00

A többit olvasd el! Akkor minden tiszta lesz. Nem úgy, mint itt az idő. Ronda, borús, ködös, napmentes. Egyszóval, ramaty. Még nem esik, de ettől az időtől minden kitelik! >:(
    Különben ma nem főzünk, mert maradt tegnapról étek. Még ital is, igaz nem bontott sör, hanem bontott bor. Azért azt is le fogjuk küzdeni. Nagy mennyiséget kell elpusztítani, lehet, hívok hozzá egy kis segítséget. Majdnem 3 deciliter maradt tegnapról. Persze, azért, mert én nem ittam tegnap semmi alkoholt. Még sört sem! Pedig az védőital. Koppi is megmondja, ha kérdezitek. :D

2. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt gazdák!

Ködös, nyirkos idő van nálunk.
    Nálam is tarhonya, krumpli és nokedli a nevük, én ezeket használom.
    Koppi, nálam konvektorok vannak, épp ezért nincs mindenhol egyforma hőmérséklet. A központi fűtéses lakásoknál van állandó hőmi, mindenhol. A nyár az adott a szárítás szempontjából, kiteszem a napra száradni. A tél az a problémás, sokkal melegebb ruhákat veszünk fel, rétegesen öltözködünk. A szárítóra is két három kötélre teszem, hogy legyen helyük száradni, mindenhol szárítóba botlok, utálom.
    Régóta szerettem volna és most volt lehetőség rá, hát nosza.
    Köszönöm!
    Közben Tihamér is megérkezett, nem főz ma csak iszik, így is lehet élni. Én sem főzök ma, a boltot már megjártam, mert péksütemény az kell a reggelihez.
    Mindenkinek szép napot!

Fatther, Csacskamacska, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Neeem szeretem időszak van!
    Rossz az idő ....sokat kell várni az eventre is....pedig már a palacsintát is kisütöttem!

Igen....nokedli vagy galuska!!! Egy -egy!!! Érdekes....de felénk pár háznál.....a nokedli
    az pörivel /paprikás vagy teljfölös/.....a galuska az pedig levesnél volt/van használatban.
    A burgonyát már több néven is hallottam....igy a tocsnit is.....igen először a pityókán nagyon érthetetlen voltam!

Lajos....a dödöle...az hogy készül nálatok?

Kopi....sok fát vettem....először 30-30-t....utána 2x 10 a farmra és a lila akác az utsóból lett....
    majd csak utolsónak is bontottam!

Tihamér....reggelire is bort ittál?....igy egész nap elfogy az a 3 dl.

Hagymácska.....ne is mondddd a téli száritást!!!!...van amikor 2 napig is szárad a ruha....akkor
    már moshatom a következő adagot!

Nahhhh....ha már mosásról beszéltünk....megyek és elinditom a gépet!

_Ilona49_, Fatther, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igen! Zsozso jól írja. A köret az nokedli, de ha levesbetét, akkor mindig galuska. A köret lehet galuska is, de azt még nem hallottam, hogy a levesbe nokedlit tettek volna. Ugyanaz, de mégsem ugyanaz. Ugye milyen egyszerű a mi magyar nyelvünk? Szegény idegen, aki meg akarja tanulni ezt a szép és olyan egyszerű, logikus felépítésű nyelvet. Tényleg logikus a felépítése. De azok a finomságok az őrületbe is kergethetik őket. Ahogy Brachfeld Szigrid mondotta régen: Nem mindegy, hogy egy táncosnőnek jár a hasa vagy megy a hasa. Milyen igaz. :)
    Lassan oda lehet szédelegni a startvonalhoz és várni az eventet indító sípszót. Esetleg Csocsoovb indító írását. Ha megsem, akkor egy modiét. De valaki biztosan indítani fogja a futamot. Persze arra is volt példa, hogy a verseny halasztást szenvedett. Majd meglátjuk.

_Ilona49_, zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Már itt vagyok, beléptem tájékozódni, így megtudtam, hogy lesz turbómalom akció. Vegyen aki akar, én nem veszek!
    A mosás nálam is esedékes lenne, de még várok. Várom, hogy jobb legyen az idő, mert én kinn szeretek szárítani.Most meg teregethetnék ki, nem száradna meg egyhamar. Ha nem javul az idő, akkor kénytelen leszek a szárítót a nappaliba behozni. :( Kinézni sem jó az ablakon, ezt a csúnya időt még látni sem jó. Idebenn sötét van, mintha már késő délután lenne. Persze lehet, hogy ez most pont jó, mert a horroros gazunk nem szereti a napsütést!?;) Már nem emlékszem, hogy mi van a horroros földbe vetve, bízom benne, hogy nem paradicsom, vagy tök, mert kellene a felröpi!
    Hajrá mindenkinek, aki csinálja! :)

Nagyon "szellemes" ez a mozi! Se kép, se hang, csak szöveg! Mit csináljak vele??

6. hagymácska44

Sziasztok!

Zsozso, ha csak 2 napig száradt akkor jól jártál. Volt, hogy nálam bebüdösödött, kezdhettem előröl az egészet br....
    Izzó penészke volt ültetve, lett 13 röpim, ha így haladunk nem lesz felhő, nekem csak az kell, 208 röpi kell hozzá és 14000 event gaz.
    Sok reppenőt!

_Ilona49_, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Nem vittem túlzásba, csak 2 szentjanit és 2 fát vettem. Ráérek, nem hajt a tatár! Inkább hosszabb érésű gazokat vetek, hogy több legyen a felröpi.

8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Osztán hunnan vegyem azt a setétlő szentjanit? :(

9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb estét mindenkinek.

....Jack boltjában megvásárolhatóak.

Ha már említve lett:

és a "Három festő" ;)
    Jó játékot, sok-sok felröppenőt...

10. Koppi

Ugye a legszebb nézés az elnézés ?
    Kedves Zsozsó !
    Épp most pazaroltam el olyan 198 db Kacsa Katát, a 22 perc múlva beérő harapós orchideára.....
    Maradt kereken 25 db.....>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(
    (Azért címeztem Neked, mert Te szoktad megírni az ilyetén elütéseket, bár mással is előfordult már, csak nem írja le ide....:))

Utoljára szerkesztett: 17.10.16
  11. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép estét Gazdák!
    Zsozso! Te vagy a fény az éjszakában! Rávilágítottál a lényegre: noki: liszt, tojás ,víz,só; galuska: ugyanez víz nélkül,néha kicsi

örölt borssal,buzadarával,petrezselyemzölddel.Koppi! Mi úgy szeretünk főzni,mint te karbantartani ezt-azt.Szeretünk arról írni,amit szeretünk,és amihez egy kicsinykét értünk is.Ez már csak olyan emberi gyengeség.

mebajah, hagymácska44, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

....és úgy szeretünk csacsogni! :) Mi nők és Ti férfiak is! Milyen jó tulajdonság ez, mert így legalább él a topik és megismerjük egymást!:)
    Jó ötleteket olvashatunk és adhatunk, amit vagy megfogadunk, vagy nem!

Mára elköszönök, jó éjt, mosolygós ébredést! :)

mebajah, hagymácska44, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét mindenkinek!

A felröpiket kezdtük úgy 3 db-bal, még a végén megyünk valamire!
    5 almafát és 3 szentjanit vettünk,..váltottunk be.

Én reszelve rakom bele a hagymát,nem szeretem rajta nagy darabokban.És amikor a zsír 1 kicsit hűl teszek bele piros paprikát.És szaggatás után mehet a sütőbe,az alja legyen piros.Amikor tányéron van mehet rá 1-2 kanál tejföl, frissen nem is annyira kell.
    Zsozso,hoztam a receptet!
    Bocs de maradt mellette más is nem akartam a Paintba farigcsálni.
    Múltkor amit felraktam a könyv borítója volt.Ott volt a szerző Ábrahám Gézáné, szomszéd falusi volt,azt hiszem csak volt.Ő írta és gyűjtötte a recepteket.

Majd 1-szer felrakom a tartalom jegyzéket.

Ui:Az edényt vízzel teleengedve és csak másnap mosom el.

Jó éjszakát!8)

Utoljára szerkesztett: 17.10.16
  14. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Kávéillatos jó reggelt.

http://5ildyke5.kepeslap.com/images/28966/1283867596.jpg
    Kopi megoldódott a problémád 8)?

Nokedli készítés, galuska szaggatás után az "eszközöket" azonnal hideg vízzel le lehet mosni, után pedig a hagyományos módszerrel elmosogatni, akkor már nem ragad a tészta hozzá semmihez, sem az edényről, sem a nokedli szaggatóról.;)

Mosolygós szép napot, jó játékot.

Egy férfi bemegy az óvodába,és azt mondja:
    - Jöttem a gyerekemért.
    - Melyikük lenne az Öné??
    - Nem mindegy?! Holnap úgyis visszahozom...

Kérrrek egy fffél ko-konnyakot!
    - Szó sem lehet róla, részegeket nem szolgálunk ki!
    - Ddde nemm nekem lessz, hanem a ha-haveromnak!
    - Igen, és ő hol van?
    - Kint fe-fekszik aaaz ajtó e-előtt!

15. hagymácska44

Jó reggelt!

Az idő, hát olyan mint tegnap volt.
    Az este nagyon későn arattam és már nem volt erőm elköszönni, remélem mindenki jól aludt.
    57db röpim van, gyűlik csak nagyon lassan, aki a teljességre megy annak drukkolok.
    Ma főznöm kell valamit, így most veszem a kalapomat és megyek vásárolni.
    A napok csak úgy szaladnak, mindjárt itt a karácsony és lövésem sincs az ajándékokat illetően.
    Mindenkinek szép napot!

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  16. Koppi

Sziasztok !
    Igen megoldódott Fatther! Köszönöm.
    Azóta azt sem tudom, hol is járok.....? Mind a 4 farmon nyomom....
    A felröpiket nem is számoltam még össze....:( De lehet nem dicsekszem velük, amilyen pofonokat adtam magamnak... :D

17. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Akkor, most beszélgessek magammal?

zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Sziasztok! Kopi, ne, itt vagyok már! Szokásostól eltérően korai ébresztő volt, mentem a virágpiacra, majd anyához és onnan a temetőbe. A sírokat rendeztük el, volt munka elég, sok a lehullott levél. Szerencsénk volt, az eső nem esett, délután meg már eshet, ha annyira akar, de a napsütésnek jobban örülnék!
    A nokedliszaggatót, fakanalat én azonnal vízbe teszem, így nem szárad rá és az ebédutáni mosogatáskor könnyű elmosni. Ma nem főztem, még volt maradék, így azt ettem.
    Gazt termelem itt is, meg ott is, 80 valahány felröpim van.
    Hagymácska, én már vettem karácsonyi ajándékokat. Pont most volt 20%-os kupon a INTERS...ban és azt használtam fel. Játékot vettem, az meg köztudott, hogy pimaszul drága, így az 5000Ft-os "agyat dolgoztató" játék csak kevesebb lett. Legkisebb unokámnak pedig lego lett, amiből valami "harci eszközt" lehet összerakni. Még lesem ezeket a kuponokat, mert novemberben 3 szülinap és egy névnap is megünneplésre kerül......

zsozso577, Fatther, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk a névnap és a szülinap aránya pont fordított. Illetve, nem is, mert a két Katalinon és a Rékán kívül van még Böskénk is. Igaz, ő Erzsébetnek vagy Erzsikének mondatja magát, de a Böske is az. Aztán egy fő meg születésnapot tart. Hogy hányadikat, az már titok, mert nem kislány. Egy adott kor felett a nők titkolják a korukat. Meg a súlyukat. Ezek nehéz és rázós kérdések, adatok. Ők tudják miért!
    - Kisfiam! Apukád hány éves?
    - Negyvenkettő.
    - És az anyukád?
    - Azt nem tudom.
    - Hogyhogy?
    - Mert amikor a szüleim összeházasodtak, anyukám öt évvel volt fiatalabb az apukámnál. Tavaly meg már tízzel
    .
    Tegnap késő délután és este Gizimmel hadakoztam ismét. Az eventet csinálom, de azt hiszem, mindent nem fogok felkutatni a labirintusban.

zsozso577, mebajah, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Már túl vagyok azon, hogy akár a koromat, akár a súlyomat titkolnám. A súlyomat nem is titkoltam soha, látható volt, hogy "egy zsák cementnyi"...mondotta egyszer valaki...Korral is ki vagyok békülve, nem kell semmit letagadni, vagy mellébeszélni, mert mindenki azt mondja, hogy nyugodtan letagadhatok 5-8 évet. Amúgy meg mit titkolnék rajta, mikor mindenki tudja, hogy most toloncolnak nyugdíjba....
    Nálam a felhősor az első, utána majd meglátom, hogy mire jut még.

- Tibi! Ne szállj be az autóba, hiszen olyan részeg vagy, hogy alig állsz a lábadon! - mondja az aggódó feleség a férjének.
    - Na és?! Ki akar állva vezetni?

- Egy, a garatra jócskán felöntött alak az újévi ünnepek után dülöngélve lép be az anyakönyvi hivatalba. Nagyokat csuklik, majd így szól:
    - Hölgyeim, ikreim születtek!
    - Uram, miért mondja hogy hölgyeim? Hiszen csak egyedül vagyok a szobában - jegyzi meg az anyakönyvvezető.
    - Hű, az áldóját, akkor hazasietek, hátha nem is ikrek!

Két részeg jön ki a kocsmából:
    - Hé, komám, itt van egy folyó, te tudsz úszni?
    - Naná, hogy tudok - válaszol a koma, majd ugrik egy hasast az úttestre. Nagyot nyekken és hátraszól a komájának:

- Gyere utánam nyugodtan, be van fagyva!

zsozso577, Tündi100149, Fatther és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.