Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

A céklához nem tudok szólni, mert nem is szeretem és az erkélyen nem igazán teremne meg...:)
    A pörgetésekhez: miben is matattál?? :):D
    Itt a Gépész Úr ! :)

_Ilona49_, hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nem matattam, csak ma szerencsés napom volt! :) Bízom benne, hogy marad a szerencse a továbbiakban is. Nálam reggel volt a Gépész, akkor megnéztem a 4 filmet.
    Kopi, a cékla nagyon egészséges, tessék enni! Szerintem Tihamér, ha ideér, hozz róla érdekes "kiselőadást", mert ő igazán tájékozott e téren is! De lehet, hogy Lajos szól majd a fogyasztása érdekében! Én nagyon szeretem, télen sokszor csinálok. Ennél jobban csak azt szeretem, mikor lecsöppen a fehér terítőre! xD:mad:

3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét mindenkinek!

A céklát már ki lehet szedni,..mi mindig csak 1 hetes céklát csinálunk télire nem rakunk el így mindig aránylag friss.
    Ecet helyett citromot használunk.(3 közepes cékla,2db víz, izlés szerint só, cukor természetes ez legyen több,őrölt kömény 1 citrom leve)hűtőben bőven eláll 1 hétig.

Éjszaka vagyis tegnap este óta itt is esik az eső.Mi is nyugaton vagyunk csak Dél,..Tihamér és zsozso meg észak.

Piacon hogyha nem tetszik az ár megnézem hogy melyik a megfelelő,..sokszor nagyot ugranak előre és ha nem sok a tétel felvásárolom és utána.......!

Ez a hónap vége olyan nemszeretem,..sok minden jön össze sok temető,szülinap,és még 1 hosszú út is,...és szinte mindig 1 kezem ami szabad.

Csacska mibe matattál????

Utoljára szerkesztett: 20.10.16
  4. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia,Tündi!

Csak így natúr hidegen teszed be? Errefelé előtte megfőzik.Én a sárgarápát és a céklát le szoktam reszelni,kis cukorral vagy mézzel egyőtt nagyon finom.De az alma is klassz hozzá.Már nagyon unatkoznom kell,hogy céklalevet facsarjak/alma,s.répa/, pedig a napi 1-2 dl.kincset, akarom mondani egészséget ér. Ha nem kell főzőcskézni,nagyon örülök a receptednek.Főzök, de nem ez a munka a szívem csücsöke!

5. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szia!

Természetesen megfőzzük,..ezt nem írtam mert természetesnek tartottam.Hogyha csak levet akarunk akkor nyersen megy a gyümölcs centrifugába.
    Még nem próbáltam főzés nélkül,... de szerintem úgy is lehet csak akkor később veszi át az ízt.Fogatlanok főzzék a foggal rendelkezők ne!:DÉs megy hűtőbe.

6. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Köszi! A levet tudom,sokat csináltam Drágaédesanyámnak. A hideg megoldást azért kérdeztem, mert már annyi mindent lehet úgy tartósítani.

7. Koppi

Mennyit beszéltek a cékláról...:)

Utoljára szerkesztett: 20.10.16
    _Ilona49_, hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

A cékla majdnem mindenre jó. Én szeretem főzve levesnek, savanyítva főzés után kolompérral és tartármártással együtt köretnek, salátának vagy még ecetesebben télire savanyúságnak, sütve köretnek éééés (lehet megkövezni!) nyersen is szeretem. Ilyenkor vékonyra felvágom (tökgyalu tök jó hozzá), majd adok hozzá hasonlóan felcsíkozott almát, sót, ánizsmagot, kefírt, annak hiányában tejfölt és citromlevet. Cukor nem kell, mert van elég a céklában. Nekem nagyon finom, de feleségem a céklát soha nem szerette. Legnagyobb sajnálatára az orvosai, akik rák ellen kezelték, kezelik, közölték vele, hogy egyen sok céklát, mert az jó rák ellen. Lehet, de én nem azért szeretem. Koppi utálhatja, de attóll én még kedvelem. (A sör még jobb!!!)
    A Tündi az csak álnév, pontosabban Lajos leánykori neve. Tündi-X-XX-XXX-s farmjai vannak. Ő pontosabban ki tudja fejteni és ami a fő, hitelesebben. :)
    Igen, mi itt nyugaton (északon és délen) mind szívjuk és szidjuk az esőt már egy kerek napja.
    Szép álmokat, ha nem jelentkeznék elalvásig!

9. Csacskamacska

Nagyon ügyesek és szorgalmasak vagytok, megdicsérlek Benneteket!:):) Nagyon sok jót írtatok a cékláról és sokan írtatok a cékláról! Nálam télen kerül gyakran az asztalra, levét a férjem itta....
    Kopi, talán kedvet kapsz hozzá, ha már ennyien dicsérjük!
    Jelenleg a gránátalmát lehet akciósan kapni, azt is tudom ajánlani, mert abban is nagyon sok a vitamin és különleges az íze.:) Egyre kevesebb a gyümölcs a kertben, pedig enni kell, vigyázni kell az egészségünkre!:)
    Mebajah említette a mézet, nos, annak is eljött az ideje, ezeken a szomorú, hűvös őszi estéken jólesik egy csésze finom mézes tea! :)

Tihamér, szólj, ha felébredtél, mert akkor megyek lefeküdni..

_Ilona49_, Fatther, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  10. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Hejha !
    meghódítottam a legeslegutolsó farmomon a felhősort. Érdekes módon a másik 3-on még nem vagyok kész....
    (Igaz itt teljesen letakarítottam mindent a cél érdekében és itt egy deka mamut fa sincs....)

_Ilona49_, hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  11. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Kopi....gratula a kicsi farmodon elért felhőhöz.....biztos meg lesz az a többin is.

Cékla....tavaly ettem másodszor!....életemben.....de azt tudom, hogy egészséges!
    Tavaly Ildi irt egy receptet....oda kellett cékla.....nem volt rossz.....deee már nem is tudom,
    hogy csináltam! ...nincs meg a recept.

Az event-gaz mind letermelve....azon szobák kitakaritva igy már csak két szoba maradt
    szemetes!!!! Az egyikben a matrica a másikban pedig egy kitehető a jutalom!

Itt még mindig esik az eső....bár az intenzitása kicsit gyengült!

12. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Nálunk mindenki szereti a céklát, főzök is jó sokat télen. Én mindennap eszem ha olyat főzök amihez savanyúság kell. A kicsi ma is azt evett pipihúsival.
    Mindenkinek gratulálok a felhőhöz, van még idő akinek nincs kész.
    Aki jókat pörgetett annak is megy a gratuláció. Olyan fa a szomszédban is van, a virága gyönyörű, utána szép bordó levele van, majd bezöldül. A gránátalmát mindenkinek én magozom, nincs türelmük és nem is értenek hozzá. Megmosom jól a kezemet és egyenként pörgetem ki a magokat, hogy egy pici hártya se maradjon rajta. A piacon gusztusosan kínáltatja magát, lapos fadobozban és szalmával kibélelve árúsítják, a múlt héten megjártam vele, a belseje ****** volt.
    Mindenkinek szép álmokat!
    ui: becsillagozta a ****** szót........

Fatther, miklos4949, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Gratulálok Zsozsó! Holnap én is befejezem a takarítást! Itt kicsit könnyebben ment, mint a valósban...
    Hagymácska, mikor legelőször vettem gránátalmát, nem tudtam, hogy hogyan is kell megtisztítani. Majd megnéztem a neten, azóta megy, mint a karikacsapás!
    Most kezdett kopogni az ablakpárkány, ideért az eső.
    Elköszönök, jó éjt és vidám ébredést! :)

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska! Mehetsz aludni, megjött a váltás.
    Gránátalmát a feleségem eszik, evett. Szerette, de mostanság ritkán vesz, ő tudja miért. Engem hidegen hagy. A rendes szalonna viszont már jobban felkelti az érdeklődésemet. (Ez látszik is rajtam.) Ha alma, akkor a hagyományos, régi fajtájú alma, jonatán, idared, mutsu, meg a többi. Sajnos a starking mintha elveszett volna a piacon és a boltokban. Vagy kipusztultak a fák, mint a szőlő annak idején a filoxériában? Húsvéti rozmaringot sem láttam már évek óta. Se batult. Na ezek az almák kellenének. De nincs.
    Eső mintha elmaradt volna. Nem vagyok benne biztos, mert ebben a k××××a ködben, ami kint van, nem látni semmit. Akinek el kell indulnia reggel kocsival, drótszamárral, az vigyázzon! De lehet, hogy csak itt van ilyen köd, mert errefelé sok a víz. A folyókban, mellékágakban, na meg a sok bányatóban. Jó húsz éve az egyik kavicsbányát a másik után nyitották meg a sógorék nálunk. Érthető, hisz itt akkor minden szíre-szóra adták is az engedélyt. Náluk meg nehéz volt a kitermelési, bányanyitási engedélyhez jutni. Ja kérem, a bányászat vége után ott marad az a nagy gödör, tele vízzel. Nincs mit kezdeni vele. Sokan azt hiszik, majd jó lesz horgásztónak. Csak az a baj, hogy a halaknak ennivaló is kell, az meg a mély tóban alig van. Akkor lenne sok növény, ha csak 2-3 méteres lenne a mélység, nem 15-20.
    További jó éjt gazdák!

hagymácska44 és miklos4949 kedveli ezt.
  15. mebajah

mebajah Fórum császára

JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ Reeeeeeeeeeeeeggelt!
    Illetve napot,mert negyed 2 kihajingált a dikóból. Bánatában el is kezdett esni az eső, és azóta folyamatosan sajnál.
    Legalább lesz rakott krumplim,mert 2 napja csak az zargatja az emésztésem.Most megyek,veszek kolbászt,mert ami van, kevésVegát most nem óhajtok.
    A matricám hiányzik.

16. Koppi

Hopp !
    Délelőtt van esővel. Nem szeretem.
    Itt is beüzemelve a felhő...:) Még a 4 banán kellene...
    A titkosólak, maradhattak volna titkosok, mert a lapos Guttman kerülget, ha arra gondolok, hogy milyen silányak lettek !

Utoljára szerkesztett: 21.10.16
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

A Penny-ben kilója 449, a Sparban szerintem most akciós a banán, ott 250. Igaz, aranybanán egyikben sem kapható. :p
    Időjárás: Esik. Még mindig!
    Paradicsomos káposzta lesz ebédre, levest nem készítünk. Elég lesz a főzelék.
    Boltok letudva. Indul a főzés.
    Szebb napot, mint amilyen jelenleg van!

miklos4949 és hagymácska44 kedveli ezt.
  18. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Esőmentes napot kivánok!!!!!!

Ma megint egy óriási schokkkk ért!!!!xDxDxD
    Nem tudom, ti hogy vagytok vele.....????? deeee nekem már kezd elegem lenni magamtól!!!!!!!xDxD
    Amikor elolvastam az event kiirást....nálam a szombat ugrott be az agyamba:oops:.....már akkor
    azon agyaltam....hogy miért pont szombat.....miért nem lehet vasárnap a vége?????:oops:
    Most olvastam valahol....valamelyik csevegőben.....hogy vasárnapig van még idő!!!!!!!!
    HOPPPP....vasárnap!!!!!!!!!:sleepy:
    Megyek nézem a kiirást!....Tényleg vasárnap!!!!!:cry::pxDxD
    Nahhhh.....akkor már nem is tudom, hogy hová ez a nagy sietség részemről!
    Ezidáig....hajtottam, hogy ma kész legyen mindenhol....amit elterveztem, mert holnap
    délután fogok tudni játszani.....akkor még szerintem vége lett volna!!!!
    Deeee igy nyugodtam hajjjjrrráázhattam volna szombaton este!!!!!!

Ez már nem az első eset.....hogy azt lát a szemem....amit ő akar.....azt tud az agyam....
    amit ő akar!!!! Itt már a Cavinton sem segit!...xD

Mindegy ha már igy jártam....akkor megcsinálom....amit mára terveztem.....de sok szuperem
    bánja a kicsiken!

Pár helyen bontogattam a titkosokat.....eddig az ujabbak közül nem nagyon szórt....de medve és a
    bagoly....az van bőven....bár kis farmokon nincs mindenhol.....igy ott még az is jól jön.
    Deeeee még most fogom pár farmon befejezni....igy teszem is ki őket....folyamatosan!

Tündi100149, Fatther, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Szép napot kívánok mindenkinek!
    Itt nincs, mert esik, így kénytelen leszek magamnak szebbé varázsolni valahogy. Köd nincs, tó se nagyon a környéken.
    Rakott krumpli nálam is szerepel a közeli napokban fog sor kerülni rá. Tegnap vettem szilvát, így szilvás gombóc lesz holnap, ezért csúszik a rakott krumpli.
    Zsozsó, én a jobb oldali ikonra szoktam kattintani, hogy ellenőrizzem, hogy mennyi idő van még az eventból. Itt ma befejezem a takarítást, utána a valósban következik. A titkosak még titkosak, azokat mindig elfelejtem kirakni, bár ahogy írtátok, nem sokat veszítettem. ( no, de a remény!!)
    Vasalni fogok és főzni valamit, mert csak kevéske maradékom van, enni meg kell, mert még lefogyok!

Tündi100149, Fatther, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  20. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Az eső esik.
    Zsozso, jól emlékszel, tegnap javították a naptárt vasárnapra, szombat volt odáig.
    Megyek a gyerekekhez, a nagyok shoppingolni mennek.
    Szép napot!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.