Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Én pénteken "letudtam a temető látogatást. (Nem mintha máskor nem mennék..) De ilyenkor a környékére sem szeretek menni, annyian vannak ott élők....:)
    Inkább estére fényképezni, mert szélcsend van és az a millió kis láng.......:)

_Ilona49_, hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

Én is voltam,mintegy 20 sírhoz.De csak kivittem mindent, mert kedden már erre nincs idő. Akkor gyújtok fényt.

3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Kedden megyek újra a gyerekekkel. Szeretem, hogy lehet kapni 24, 36, 48 órán át égő mécsesbe való betéteket. Általában 48 órást veszek, így amit tegnap meggyújtottam, az még ég és kedden újra gyújtok. szürkületben megyek és az esti sötétedésben nagyon szép látvány a sok gyertya fénye.

4. Koppi

Én református vagyok...mi nem gyújtunk mécsest....

Egyébként mind a 4 farmon kész lettem az eventtel....
    Most megyek fotózni..... :)

Utoljára szerkesztett: 30.10.16
    Andzsi1971, zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  5. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

A temető most nagyon szép, a sok gyertya mindenhol ég, valóban jók a hosszú égésű mécsesek. Nagyon sokan voltak, parkolási lehetőség egyenlő a nullával.

Fatther, Tündi100149 és zsozso577 kedveli ezt.
  6. mebajah

mebajah Fórum császára

Nálunk a reformátusoknál is szokás.

7. Csacskamacska

Ma már alig látni olyan sírt, amin ne égne mécses. A vallási szokások elhalványulnak, sok fiatal nem is tudja, hogy melyik vallásnál mi a szokás, hagyomány. Amennyiben közös sírba van temetve egy református és egy katolikus vallású ember, ott is ég a mécses. Nálunk is így van,pl. nagyszüleim esetében és az ő sírjukon is szoktunk mécsest gyújtani. Személy szerint katolikusnak lettem keresztelve édesapám után, de az anyukám református és mint lányok (testvéremmel együtt) anyával jártunk a református templomba. Közelebb is áll ez a vallás hozzám, mint a katolikus. Úgy gondolom, hogy nem vagyok egyedül, akihez nem az a vallás áll közelebb, mint amilyennek keresztelték.
    Gyertyát, mécsest is ma már napokkal hamarabb is gyújtanak és én nem találok ebben semmi kivetnivalót. A szeretteinkért gyújtjuk, akár a temetőben, akár otthon. Halottak napja másodikán van hivatalosan, elseje a Mindenszentek. Ma már, mivel elseje az Ünnepi nap, akkor megy mindenki, vagy előtte és csak kevesen másodikán. A lényeg, hogy mennek az emberek virágokkal, mécsesekkel.

8. Koppi

Visszajöttem dolgom végezetlenül, mert eleredt az eső....
    Ahogy nézem erősen ismétlődik a tegnap este.
    Pá jóccakát. !

Utoljára szerkesztett: 30.10.16
    hagymácska44 kedveli ezt.
  9. Andzsi1971

Andzsi1971 Fórum nagymestere

Sziasztok! Katasztrófa ez az óraátállítás:) Mentem reggel dolgozni, kiagyaltam , hogy a telefonommal semmit nem kell csinálni, mert átáll magától, pedig nem is okos, úgyhogy beállítottam 4 órára. Falióra átállítva, csörgőóra beállítva, persze, az meg sem szólalt. Felébredtem hajnalban,a telefonomon fél három...amikor 4-kor csörgött a telefon,felhívtam a kollégámat, aki éjszakás volt, hogy tényleg négy óra van-e:) Szerintem semmi értelme az egésznek, egy hétig kerge vagyok tőle. Holnap folytatom a mécsesgyújtást én is.Jó éjszakát!

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lesz jó éjszaka. Legalább is remélem. Bár még nem vagyok álmos, de megrohamozom az ágyamat, befészkelem magam és olvasok, míg el nem álmosodok.
    Sok évvel ezelőtt római katolikusnak kereszteltek meg, anélkül, hogy a beleegyezésemet kérték volna. (Gyenge védekezés, hogy pár hetes, karonülő csecsemő voltam. Sivalkodni akkor is tudtam már, jó hangosan.) Jártam hittanra mise előtt vasárnap, pedig az az ötvenes, hatvanas évek fordulóján volt. Voltam elsőáldozó, bérmálkoztam is. Tíz éves voltam, mikor nagyanyám, aki nagyon vallásos volt, (bár szerintem a külsőségre adott, de amúgy meg nem annyira volt istenhívő) rám bízta az öcsikémet, aki másfél évvel volt fiatalabb nálam, hogy minden vasárnap menjünk el misére. Ő meg maradt otthon, nem kísért már el minket, főzte az ebédet. Hittanra akkor már nem jártunk, tanultunk eleget. Onnantól fogva többet voltunk a mise alatt a Rába vagy a Mosoni-Duna partján, mint a székesegyházban. Érdekesebb volt kagylót gyűjteni, békákat fogni, meg minden más, fiúkat érdeklő egyéb dolog. Aztán valahol be kellett az íjhoz szerezni az egyenes nádszálakat, azt meg a templomban nem találtunk, de vízpart közelében igen. Nem tudom mi az oka, de a folyók közelében mindig volt nád. Betkán meg különösen sok volt, sok holdnyi. Mire elkerültem a királynék városába technikumban okosodni, elfogyott az istenben, papokban, mindenféle vallásban való hitem. De ha kimegyek a temetőbe ilyenkor (is), bizony gyújtok én is mécsest, gyertyát, mert az nem a vallásnak, hanem annak az elhunytnak szól, akit ismertem, talán még szerettem is. Akár rokon, akár csak ismerős volt. Tiszteletére, emlékére. Igaz, imát nem mondok, de még el tudnám mondani majd mindegyiket, talán a hiszekegyet nem úgy, mint ahogy most mondják, mert én még régen tanultam meg. De gondolkodni, elmerengeni még én is szoktam. (Néha.) Nem vagyok vallásos, de soha senkit nem akartam lebeszélni vallásáról. Ha neki az kell, hát higgyen benne. Néha jókat derülők, mikor ilyen-olyan vallás térítői jönnek, s megpróbálnak megtéríteni engem, az ő hitükre. Sokszor fordult elő, hogy mondom nekik, hogy én hithű ateista vagyok, de azért csak megpróbálnak rávenni, menjek el, hallgassam meg a prédikációt/lelkigyakorlatot/igét/akármit, hátha. Eddig még nem jött össze. Van, mikor bent a lakásban egy-két órát is elbeszélgetünk a vallásukról, mások vallásáról. Még a bibliát is kihozom, pedig jókora súlya van. Van, aki rögvest el is utasítja, hogy az nem az igazi, a Szent Biblia, hanem csak egyéb tákolmány. Hát igen, nem vagyunk egyformák. De éljen mindenki hite szerint! :) Én meg csak így megkeresztelve, de pogány módon élve. :p
    És igen, aki akar, az csak menjen ki a temetőbe és gyújtson gyertyát, mécsest! Halottaink emlékére.
    Szép jó éjszakát mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 31.10.16
    hagymácska44, Fatther és Andzsi1971 kedveli ezt.
  11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét mindenkinek!

Először is köszönjük Debrecen legjobb lányának hogy meglátogatott bennünket a Klinikán!

Koppinak is köszönjük hogy leszereltette,...Debrecen-Józsa,... jelzőtáblát, így sikerült Debrecen délen bejutni,...nem volt nagy baj csak követni kellett a 35-ös utat.
    Nem nekem való már 1 nap 950 km.03,30 kor indultunk,..09,30-kor érkeztünk,...haza fele 14,30, érkezés 20,30.
    Mindenhol nagyon jó volt az idő,...legalább nem kellett küszködni köddel,esővel.

Temetők nagyobb része már letudva,de azért még van mit csinálni,... helyi temető lesz a Keddi.
    Holnap sem unatkozunk,..bolt,cukrászda,virágbolt, meg valamit készíteni is kellene mert jön a Csipet-csapat.

Eventel 91%-nál tartunk,..nemsokára aratunk még egyet,..volt itt mindenféle föld,nagy ,fél,komfort,...talán még a végén be is fejezzük!?!?!?
    Még ezt a 2 napot kibírjuk és utána talán 1 kicsit lazább lesz.

Jó éjt mindenkinek!

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Akkor most mennyi is az idő igazából? Tudja a fene. Ilyen korán nem ezen fogok meditálni. Kávé letudva, a család többi tagja még az igazak álmát alussza. Nekik könnyű! Nekem meg itt vannak a farmok. Ha én nem művelem, akkor senki. Csak én vagyok a családban földet túró kisparaszt. A többiek meg lesajnálva néznek rám, mintha hibbant lennék. Ínhüvelygyulladást szerezni be a semmiért? Minek? Hiszen még csak fizetni sem fizetnek érte. Hááát igen. Deeee ... akkor is ide köll jönnöm, na!
    Ma egyszerű lesz az ebéd. Palócleves, hozzá krumlis pogácsa olajban sütve. Meg a maradék sült csirkecombok. Más nem maradt. Meg a kalács. Ami ma nem fogy el a kalácsból, megy be a frigóba, majd jó lesz egy-két hét múlva. Hiába, a kisebbik fiamat leszámítva, nem édesszájú a család. Még a kis tündérkém sem kapkod a sütemények után. Igaza van.
    Szép napot mindenkinek!

hagymácska44, Andzsi1971 és zsozso577 kedveli ezt.
  13. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Huhhh....Andzsi!!!! nálad nagyon bezavart az átállitás!
    Én előtte problémáztam, hogy mikorra állitsam a telefont?!!!!! A gyerekek mondták az időt....
    és hogy a telcsi magától átáll! Nálam ez most sima volt!
    Lajos...nem semmi ennyi km-t 1 nap alatt levezetni! deeeee....ahogy olvasom, megérte.

Vettem borzalmas felhőt.....tegnap estére összehoztam rá a kitehetőket!
    Pár szupertápom bánja...muszáj volt, hogy ne legyen szürke a felhő!

Pár napig nagyon zürös leszek....igy nem biztos, hogy fogok tudni jönni....lehet még farmozni sem!
    A köv. event is veszélyben van!

Szép napot kivánok!
    Vigyázzatok magatokra ebben a nagy forgalomban!

14. BOGIgazda11

BOGIgazda11 Fórumlakó

Mi is csak oda készültünk :)

mebajah kedveli ezt.
  15. Andzsi1971

Andzsi1971 Fórum nagymestere

Ha nem mentem volna dolgozni, magasról teszek rá:) Ilyenkor idegesít, főleg tavasszal, nehogy elaludjak, mindenki szereti ha leváltják 12 óra munka után.

16. Koppi

Szia !
    A tábla leszerelésében ártatlan vagyok. (Ritkán járok az autópályán, de januártól majd változik a helyzet, mert kiváltom az 5000 Ft.-os matricát, és elkerülöm a reggeli dugót a 35-ös főúton)
    Esetleg nem Te nézted el a lejárót?
    Küldök cukorpapírt mindenhonnan...:)

Fatther, hagymácska44 és Tündi1001 kedveli ezt.
  17. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Mindenkinek!
    Lehet hogy pont 1 kamion takarta a táblát,..volt már ilyen!

Mindhárom farm kész,...aratás úgy imígy amúgy már megyek is!:cry::cry::cry:

18. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek! :)Lajos, nem kell túlozni! - örömmel tettem! :):):)
    ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom az óraátállítást!!!!!!!!!!!!!!
    Felhőre ma reggel jött össze a Töktánc, így kész az a felhősor is.
    Később jövök, most szaladok...Pá!

19. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Szépen süt a nap.
    Amióta nyugdíjas vagyok nem ismerem a napokat, azt hittem ma van elseje. A másodikán kezdődő eventre komfort szegfűt tettem, most egy napig +érik. A telihold már végett ért, azt hittem 2.-ig van nyitva. A múmia medvéből 6 db-ot váltottam ki, mert a felhőkre kellett, kiváltottam 3 felhőt, a cukrosat, a sósat és a denevéreset. Én is kiváltottam a töktáncot, hátha kell valakinek cserenapon, jelezze.
    Sütőtök sül, nagyon szeretjük. Ma nem főzök, maradt tegnapról.
    A gyerekek elmentek az erdőbe, sétálni.
    Mindenkinek gratuláció az eventhez.
    Szép napot!

ui: event meghosszabbítva egy nappal.

zsozso577, Tündi100149, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Az event titokólakról inkább semmit nem mondok.
    Viszont itt a Koppin lett bahamai buzogányfa. No. Helyes... Legalább.... Régen volt ilyen kellemes meglepim...

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.