Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

http://kepfeltoltes.hu/view/141109/DSCN2391_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/141109/DSCN2393_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Az egyik képen az égbolt látható ma délután négy óra előtt. A nyugatról jövő felhők élesen elválnak a világosabb égbolttól. Aztán teljesen beborította a várost a sötétség. A fehér csíkok a repülőgépek kondenzcsíkjai. Ritka dolog, ha felnézek és nem látok kondenzcsíkokat. Ez leginkább éjjel lehetséges. De akkor is látni a jelzőfényeket, hallani a hajtóműveket. Itt légi folyosó van és eléggé forgalmas.
    A másik képen pedig azt az utat látni, amely az autópálya megépülése előtt a Budapest-Bécs közötti országút volt. Most is forgalmas. Győrött ez az út vezetett az a ház előtt is, ahol születtem. Aztán itt meg már 37 éve élek ebben a lakásban. Szóval én nagy részét az életemnek az országút mellett éltem le. 49 év a 62-ből. :)
    Én nem jártam a várost, helyben fotóztam. Igaz, nem is vagyok profi.

Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Akkor mutatom én is a képeimet. Bár szintén életem nagyobbik részét hasonló helyen töltöttem mint Te, van is rengeteg képem amit innen az erkélyről csináltam, de ezek most nem azok...

http://kephost.com/image/x9s
    http://kephost.com/image/x93
    http://kephost.com/image/x98
    http://kephost.com/image/x9V

A fenti képeket ma délután készítettem...:)
    Nekem sajnos nem működött az az oldal ahova Te a képeidet föltöltötted. Ez esetben egy másikat választottam..:)
    Az eredeti felvételek 16 megapixellel készültek...:)
    Ám ekkorát nem enged az oldal feltölteni...:)

------------------------------------------------------------------------------------------

Kiraktam a titok ólaimat ! Mit ne mondjak ?!!! Csalódtam. Nagyot!
    1 sárga kecskeól és 1 narancs pulykaól lett belőlük...
    Szóval ....csúnyákat gondolok most... felettébb..! :( :(

Utoljára szerkesztett: 9.11.14
    heliantus, aranymálinkó és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jók a képek. Nekem a legjobban a 93-s tetszett. Jól látszik a darage. Ritka esetben hagyja magát ilyen közelről fotózni. Deee az is lehetséges, hogy azért hűvösebb van, mint nyáron, s a darázs (darage franciásan, ha már a garázs is garage :p) most már kevésbé aktív. Én nem valószínű, hogy olyan közel mentem volna. Nem szeretem, ha belém csípnek. Ráadásul a darázs fullánkja egyenes, nem szigonyszerű, mint a zümikéknek. Azok általában csak egyszer tudnak csípni, mert beleragad a fullánkjuk a bőrbe. Végük is lesz gyorsan. De ezek a sárga-fekete csíkosak sorozatban tudnak bökdösni.
    Jó éjt!

aranymálinkó és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép Vasárnap estét!

Ma egy kicsit ellustálkodtunk,meg általában Vasárnap délelőtt nem nagyon érek rá mert akkor nagyon későn van ebéd.

Fiúk nagyon jók a képek,a kilátásról a videót csak ígérgetem egyszer talán ideér.
    Utolsó feladatot termelgetjük holnap jó lenne hogyha kész.

Délután megnéztem egy sorozatból kettő részt(The.Walking.Dead. negyedik évadjának 4-5 részét)gyenge idegzetűeknek nem ajánlott.

Szép jó reggelt mindenkinek![​IMG]

Utoljára szerkesztett: 10.11.14
    aranymálinkó kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Én meg éjjel lustálkodtam. De most már itt vagyok. Körbejártam a farmokat, amit lehetett megcsináltam. Ötig nem lesz semmi, amihez kellenék. Akkorra megint jövök. És nem munkába. Szokatlan. Valahogy azért megbírkózok ezzel is. Kicsi feleségemet sajnáltam az éjjel. Felébredtem arra, hogy felkapcsolja az éjjeli lámpát a feje felett. Kérdeztem mi a baj. Semmi, válaszolta, csak nem tudott még aludni semmit. Fél kettő volt. Én visszaaludtam, de kettőkor kidobott az ágy. Azt hiszem, ma reggel gahyom tovább aludni. Ráfér szegényre. :)
    Megyek gyilkolászni az ellenségeket. (A Civilisation IV nevében. :p)
    Szép álmokat!

aranymálinkó és Tündi1001 kedveli ezt.
  6. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Jó reggelt!

Á.. már értem, ha nem tudtok aludni akkor gyilkolásztok. Ennél békésebb dolgot teszek, képemről nyúzom a bőrt,már megint felkiáltással. Még ezután megyek kávézni, mindenféleképp felléptem előbb, mert a kávétól jótékonyan tovább alszom. :) Rám ilyen hatással van.
    Titokólak pocok, és gólya lett.
    Szépek a képek, nem tudok ilyen profizmust felmutatni, ám azt tudom, hogy a makró- és nagyítás opció használatával lehet pazar közeli képeket készíteni by darage.;)

Tündi1001 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Aha! Ha van elég fény ÉS nem remeg be az ember keze. Nekem az utóbbit szokta reklamálni a kicsi képkészítőm. Pedig nem vagyok remegős, de amilyen finnyás ez a ketyere!
    Én akkor szoktam malmozni, ha összejön 5 pörgetés. Ma elérkezett. Gobio nyert egy hírlapi kacsát és egy narancs nyúlólat. Én meg egy tolvaj hollót, egy narancs nyúlólat és egy narancs kecskeólat. Mindezt titokól nélkül. :D A többi meg TP, CSP meg hasonló.
    Az arcomat meg hamarosan megnyúzom illetve ledelejezem a képemről a felesleges szőrt. (Villanyborotva.) Kétnapos lett, mert tegnap nem kellett mennem sehova, még vásárolni sem a hypersuperdiscontokba sem. Vasárnap ritkán megyek vásárolni. Pláza meg nincs is nálunk. Kicsi a település, nem kell ide. Nappal 34 ezer fő, de éjjel úgy 45 ezer lélek húzza a lóbőrt. Tudom furcsa, de egy felmérés szerint legkevesebb 10000 fő albérlő van itt az ország más részéből, no meg külföldről, akik a szomszédos országokba járnak át dolgozni. Az ismert "munkásszállások" száma közel 20. Több illegális is lehet még. A település harmincezernyire méretezett ellátással rendelkezik (orvos, kórház, boltok, stb.) ez látszik is a nagy forgalmon. Amiből az átlagosnál több van az az itatóhelyek és a fogorvosok. A fogászok száma majdnem 150 fő. De a paciensek zöme a fogorvosoknál külföldi. A csehókban ellenben magyarok vannak főként. Meg az itt lévő albérlők. A városközpontban egy 50 nm körüli panellakás legkevesebb 80ezer HUF havi bérlet plusz a rezsi. Diákoknak is sokba kerül. Már akik az egyetemen lévő padokat koptatják és nem tudtak kollégiumba bekerülni. A várostól északra lévő néhány faluban meg egyre nő a tótok száma. Felvidéken jóval drágábbak a lakások, sokan idetelepülnek és innen járnak dolgozni Pozsonyba meg környékére. Még külön busz is van az iskolásoknak, kiket az országhatár másik oldalára visznek iskolába. De óvodába keveset hoznak, mert az bizony számukra fizetős.
    Megyek gyilkolászni az ellent, míg feleségem alszik.
    Jó napot és sok napsütést!

Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia !

Akkor a Te városodnak is meg van a gondja rendesen... Gondolom a városlakók sem repesnek az örömtől, amikor a kocsmák bezárnak..:)

A titokólaim egy nagy 0-t érnek... Ennyi görcs a semmiért...

Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Itt vagyok, de már megyek is, beszámoló, visszaolvasás, válaszolás majd délután.
    Szép napot mindenkinek!

Tündi1001 kedveli ezt.
  10. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Jó reggelt!

A képek csodásak Kopy, éljen a természet és a fotós meglátása. Olyan finomságokról írtatok, hogy reggeli előtt kellett volna elolvasnom :) A felröppenő nálam is gond, meg a többi is, de egye fene. Tegnap este fél hétkor még 10 fok volt nálunk, de többnek lehetett érezni. Majdnem egy szál pólóban lehetett lenni. A ködhöz csatlakozom, jelenleg is tejfelszerű lepel van a városon. Még nem tudom mi lett a titokólakból meg fákból, ki sem tettem.

Kellemes napot!

Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Koppi

Köszi Helike !
    Van még 3 néznivaló...:)

delfin929, heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Sziasztok!
    No, itt lennék már a hétvégi sűrű program után.
    Event kész, 7860 BTp-t ad a felhősorom, ez tetszik nekem!! Lepkehálót adom, aki kéri vigye:[​IMG].A titokfákból vegyesek lettek, kecsketejfa, mandulafenyő, ujjas juhar, meg tűzifa is lett, nem is egy. az ólak még "érnek, most raktam ki őket.
    Remek fotókat raktatok fel, ügyes fotósok vagytok!
    Szerencsés vagyok, tudok aludni, de ha nem tudnék, akkor sem a gyilkolászást választanám, hanem valami kellemesebbet.
    A tegnapi szülinapi buli cuki volt, mert nagyon aranyos unokáim vannak. Örültek az ajándékoknak, én könyvet vettem nekik.( hiába, az uncsikat is a könyv szeretetére nevelem..)Szerencsére szeretik! A legnagyobb lánykának meg egy szőrös, pihe-puha mellényt, hiába a 12 éves már divatozik..Így a jó!
    No, most csengettek, mindjárt visszajövök...

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép jó napot mindenkinek!
    Itt egész nap szép napsütés van, élvezet volt kint kerekezni a városban. Munkahelyemre bekukkantottam, (ha már útba esett) bírják nélkülem. Nagyon helyes. :) Voltam az Aldiban, vettem többek közt mandulát, tisztítottat. Nem szeletelt, nem őrölt, hanem olyan darabos. Egy szem nejem majd megőrli, ha kell. Vagy én, ha szépen megkér rá. De ha csak úgy mondja, akkor is. Aztán elmentem a Zorvosbácsihoz segítségért. A torok gyulladt be, adott rá bogyókat. A sarkamban lévő csonthártyagyulladásra meg szurit adott. Holnap fel kell hívnom. Csak akkorra fog eldőlni, hat-e. Ha igen, akkor jó, minden a legnagyobb rendben (lesz). Ha nem, akkor irány a szakorvosi rendelés. Ráér a nyugdíjas! Úgy sincs más dolga. Apropó bogyó! Majdnem olyan, mint a virághagyma. Feleségem fréziahagymáit kint tartja az erkélyen. Ha jönnek a mínuszok, behozza telelni. De a hagymák közül kettőt megcsípett a hülyelégy. Most hajtottak ki, nem tavasszal. Elment az eszük. Nincs mit tenni, majd átvészelik a telet.
    Van egy szomszédom, mind a két farmomon. Két hete tán, hogy jelentkezett mind a két farmon. Alacsony szinten volt, közel a kezdéshez. Rossz tapasztalataim is voltak a kezdőkkel, de egye fene, jöjjön! Nem bántam meg. Ma ment fel a 25-re. Hajt rendesen. Vannak még csodák emberek! :D
    Már miért baj, ha virtuálisan gyilkolom az ellenfeleimet? Inkább ott az elképzelt világban, mint itt a valóságban. Egyébként is, én egy ártatlan kis barika vagyok! Jó nézni, hogy döfködik lándzsával meg karddal ez én páncélozott harcjárműveimet. :p Barika. Ajjaj! Sajnos Barimar belázasodott nálam. Nem olyan régen jött vissza a játékba, de lázas lett szegény.

Tündi1001 kedveli ezt.
  14. delfin929

delfin929 Fórumprofi

Én még csinálom az eventet, olyan ráérősen, ahogy szoktam. Fákat, ólakat még nem tettem ki. Remélem, valami jót kapsz (modjuk, ami még nincs vagy rózsaól esetleg):).
    Olvasni nagyon jó, nálunk mindenki sokat olvas, kivéve a fiamat. Egyszerűen képtelen vagyok rávenni. Mindig azt mondja, elég neki a tankönyv olvasása is ;). Egyedül focis témájút hajlandó a kezébe venni.

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

A mai fiatalok általában nem szeretnek olvasni. Nem egy olyan mérnök ismerősöm van, aki nem szeret olvasni, csak a kötelezőt olvasta. Minden mást jóformán csak az interneten gyűjtött be. Nem jó, de nehéz ellene harcolni. Szerencsére a családomban mindenki szeret olvasni. Kivétel nélkül. Még a tündérkém is a maga módján. Nekem viszonylag sok könyvem van, ami több, mint az átlag családé. De a testvéremnek négyszer annyi van. Neki már tényleg gond a tízezernyi kötet elhelyezése. :)
    Olyan sötét lett s oly hamar. Még egy jó hónap és karácsonyt megelőzően újra kezdenek a nappalok növekedni. De most még csak az éjjelek növekednek. Meg a hasam, ha nem fogok eleget mozogni! :p

16. Csacskamacska

Mit szóltok az új feladatsorhoz? Csak azok a tenyészállatok ne lennének! - a piacon 1-2 db, ha van belőlük, de milyen áron??? Megáll az ész!
    Csilla, nálunk is van az uncsik között egy lányka, aki nem szeret olvasni. Kitűnő tanuló, vág az esze és szivacs az agya, de a könyveket nem igazán szereti. Hmm, csak megszereti egyszer, a családban azt látja, hogy olvas mindenki és sok a könyv, példa van előtte, valamikor csak ráragad a könyv szeretete, bízom benne. Az én szokásom, hogy amikor elkezdek egy könyvet olvasni, akkor minél hamarabb el akarom olvasni, így aztán munka marad, takarítás marad és hajnalig is képes vagyok ébren maradni, hogy minél hamarabb a végére érjek. Viszont sohasem olvasom el a végét idő előtt.
    Tihamér, nem sírtál ugye a szurinál? Azért nem szép dolog a nyugdíjas napjaidat betegen kezdeni! Tessék gyalogolni, lépcsőzni, mert a lépcsőn járás csinosít, én csak tudom, naponta szaladgálok az emeletek között az iskolában.- (és milyen csinos vagyok!!)
    A "hülyelégy" meg menjen máshova csipkedni!
    A kis farmjaimon vannak alacsony szintű szomszédok és vannak közöttük nagyon szorgalmasak. Bevallom szigorú vagyok velük szemben, ha nem dolgoznak rendesen, akkor elbocsátom őket és veszek fel másikat.
    BariMarikáról nem tudok semmit, reméljük nem beteg, csak sok a dolga.
    Kopi, az utcátokról látunk fotókat?

17. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

delfin929 és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Szia Lajos! Levesmester ugyanaz, csak a harmadik szintek hiányoznak, de azok igen sokáig hiányozni is fognak.:( Lepkeháló hozzon szerencsét!:)

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Koppi

Még nem. Azokat későbbre halasztanám, de lassan látszik a vége..:)
    Az első kép a böszörményi Tesco parkolójában készült, a második egy naplemente fotó otthonról, a szivárványos, meg a látóképi csárda előtt készült, a gyerekeim 24. szülinapján. Ott voltunk ebédelni és volt egy "kis" zápor előtte. Akkor készült a fenti kép.
    Szia !
    Látom szoktál olvasgatni és jössz újra irott formában is...:):)
    Durva az feladatsor. Én is a könnyebb részeket csináltam meg.
    Te építetted azt a mini Eiffel tornyot?
    Köszi a panoráma képet az erkélyedről...Szép a táj, még ha tele is van tűzdelve magas épületekkel..:)
    Állványról fotóztad, vagy csak úgy kézből?

20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Ha az 1299hsz nincs nyitva katt a hattyu fölötti részre.

Szia Koppi!

Eventnek Csütörtökön lesz vége.

Igen az Eiffel tornyot mi csináltuk,van egy Kínai nagy falunk is,..tudod(kis Kínai ritkán fal)
    Nem állványról fotóztam csak az erkélyről,...egy kis furaság van benne mert az a cseréptetős vége az nem kanyarodik vagyis nem görbe,csak a képen.:music:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.