Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Jó estét! Sziasztok!

Event nem lesz meg, ahogy az előző sem, pedig nagyon hajtottam, és most is küzdök. Jól benéztem a mák számát :) meg a felreppenő kis világító csilicsáli izéket :). Köszönet a lepkehálóért, remélem itt is beválik :) Szuri? Nem jó, de hatásos. Fősulis voltam, amikor vizsgázni kellett menni és nagyon elkapott a betegség. Mondtam a dokinak nem érdekel mit ad csak legyek jobban. Eredmény: valami por meg lötty és mint aki sosem volt beteg.
    Lajos a panoráma kép gyönyörű!
    Szeretem a könyveket, szeretek olvasni. Legutóbb Jókai Névtelen vár című regénye fogott meg, most Hoffmant nyűvöm :)
    A falevél szezon teljesen beindult, sokszor sajnálom összeszedni, olyan szép az a színes takaró, ahogy belepi a földet, ropog a lábunk alatt és bele lehet huppanni :)

Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Csütörtökön lesz vége az eventnek!

Adj' Isten Gazdák! Üdvözlet Farmerek!
    Ezúton értesítünk Mindenkit, hogy a Hatodik képregény event meghosszabbításra került.
    A befejezés új időpontja: 2014. november 13. (csütörtök) 18:00 óra

Kérjük, ennek figyelembevételével tervezzétek a farmokon a termelést.

a Farmerama csapata

Utoljára szerkesztett: 10.11.14
    heliantus és Csacskamacska kedveli ezt.
  3. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Felmentem a gazdakörbe körülnézni. A levesekbe bedobáltam az első hat feladathoz azt, ami kellett. De a hetediknél gondban vagyok. Fazekam egy szál se. Azt sem tudom, hol lehet hozzájutni. Még keresgélek itt-ott. :)

Tündi100149 kedveli ezt.
  4. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Menj a műhelybe keresd meg szamarat és építs egy kovácsműhelyt,ha van elég fémhulladékod.

Csacskamacska kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Köszönöm a választ.
    Láttam megtréfált a fórum ördöge, mert összehoztad a válaszod az idézéssel..:)
    Én is jártam már így. De helyre lehet hozni.
    1 kijelölöd a válaszod és törlöd az egész hsz.-t ( Ez a könnyebb megoldás)
    Aztán újra a válasz gombra kattintasz és ctrl-c vel bemásolod...
    2 Visszaállítod az eredeti állapotot Te, utólag. (Ez macerás, mert mindig ott a hiba lehetőség.)

A 180 fokos panoráma képnél, mindig így van. Másként nem is lehet megcsinálni, pláne ha viszonylag közelre fotózol...

Tündi1001 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Helike, hajrá, van még idő csütörtök estig!
    Már hallom a horkolásotokat, így megyek én is aludni. Jó éjszakát!

Tündi1001 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Köszönöm a jótanácsot! Én már építettem egy kovácsműhelyt, de Gobionak nem tudom mennyi hulladékja van. Ha lesz elég, ott is lesz.
    Jó reggelt gazdák!
    A szuritól nem félek, eddig sem féltem. Feltéve hogy injekciós tűvel adják és nem malackergetővel! Azért én sem repesek a boldogságtól, ha az előkerül. Vagy egy bajonett, amit fel lehet csatolni a fegyver elejére. Inkább maradjunk a kicsike injekcióstűnél. Barátságosabb kinézetű. :)
    Gobio is épített egy fazékgyártó műhelyt. Elég hulladék volt. Még maradt is kettő. De nekem meg nem. Pedig itt is annyit vagyok, mint ott. De a szerencse forgandó.

Utoljára szerkesztett: 11.11.14
    Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia !
    Ezek a hulladékok, nem akarnak szaporodni. Nekem is 1 fazék műhelyem van...
    Kedd van. (remélem eltaláltam a napot, mert előfordult már, hogy belezavarodtam.) :)
    Itt a keleti végen csípős az idő, mert mindössze 4 fok van. De nincs köd ! [​IMG]

E pillanatban 56 db felröppenőm hiányzik, de a szegfűm 10 perc múlva beérik - így összejöhet még reggel...Kell, mert a Bahás tp. mindig jól jön...:)

----------------------------------------------------------------------------------------------
    Már nem is hiányzik. Kész lettem az eventtel. A felhősor beüzemelve...Ki kér füzért?

Utoljára szerkesztett: 11.11.14
    Tündi1001 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Azt tudtam, hogy tőlünk keletre van Szibéria. De hogy ennyire közel? Köd itt sincs, de hidegnek sem nevezném azt a plusz 12 fokot, amit a hőmérőm mutat az erkélyen. Persze az is előfordulhat, hogy az első lévő szinten már talajmenti fagy van, de szerintem ennek jelenleg kicsi az esélye. Hamarosan tudni is fogom, mert elviharzok kenyérkéért. Nem akarom elkiabálni, de úgy látszik, hogy a dottore szurija hatásos lett, mert nem fáj a sarkam, pedig hónapok óta éreztem, hogy van. :) Ha a patám sarkát a belső oldalról vagy alulról megnyomtam ujjal, akkor is fájt, felálláskor és az aztkövető 100 méterig pedig nagyon. Most meg hiába nyomkodom, semmi. Persze a puding próbája az evés, a patám próbája meg a bolt becserkészése lesz. Remélem, nagyon remélem, nem fog fájni. Utoljára 2012 ősz elején kezdett fájni, és bizony ez év februárja volt, mire elmúlt. Fél évig nem éreztem. Aztán megint.
    Boltba/ra fel! Majd jelentkezek.

Tündi1001 és patakvera kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ez a reggeli rohanás...szaladok, legyen szép napotok!

Tündi1001 kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

http://kepfeltoltes.hu/view/141111/2014-11-11-205_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/141111/2014-11-11-207_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    A reggel kezdete nálunk. A munkából hazatérő, törődött emberek megpihennek a házunk előtti csehósornál és az elvesztett folyadékot pótolják. Arra még gondolni sem merek, hogy munka előtt vedelnek! Itt a ház előtt 3 itatóhely van egymás mellett. Aztán odébb a negyedik 50 méterre, de nehogy hiányérzetünk legyen, további 100-100 méterre még kettő van. Jobbra és balra. :(
    Tényleg kellemes idő van kint. Köd semmi. Mellényt vettem fel, de annyira azért nem voltam pofátlan, hogy rövidujjas polóban sétáljak. Ámbár tegnap délelőtt az Aldiban én is néztem nagyot, mikor az egyik fiatal apuka tolta a gyerekkocsit bevásárlás közben rövidgatyában, rövidujjas polóban, krisztuspapucsban és zokni nélkül, mezitláb. Azért annyira nem volt jó idő! De ő tudja. Ha finn volt vagy szibériai benszülött, ki idetévedt, akkor oké. De amúgy...

Tündi1001 és patakvera kedveli ezt.
  12. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Sziasztok!

Én is nagyon szeretem Helike, bár nem volnék nagy rajongója a sárgának,de amilyenre az évszak festi a platánokat pl. az teljesen megragad,olyat senki nem tud kikeverni..S olyan jó kontraszt az előttük lévő örökzöld tuja! Egyszer voltunk túrázni így novemberben a Zemplénben és sikerült megörökíteni színesben pompázó erdő részletet,előtte mesterségesen vágott nyiladékkal. Kár,hogy nem tudom mutogatni,mert hagyományos géppel készült.
    Amúgy a saját digitális masinámtól herótom van, nem tudok egy rendes közelit csinálni vele -makro funkciója ritka gyenge, viszont az éjjeli kevés fényviszonyok között készült képek pazarok..

Néztem a felrakott képeiteket, jéé..,hogy ti milyen magasan laktok ;)
    S milyen nagy városokban..:D

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  13. Koppi

Szia Ildikó !

A hagyományos képet én be szoktam szkennelni és innentől már simán felrakható...
    A múltkoriban vennünk kellett egyet, mert a régi csak az XP- vel volt barátságban. A Windows 7, már nem ismerte föl.
    Azért vettük, mert köll a gyerekeknek....
    Szerencsére én tudok makrózni...:)

patakvera és Tündi1001 kedveli ezt.
  14. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Gyönyörű napsütéses idő vagyon itt is. Reggel az élelmiszerbolt. Aztán kevés pihenés, közben reggeli. Mivel főzni nem kellett, maradt tegnapról, ezért nejem úgy döntött, menjünk el a Spar-ba, nézzünk elektromos kávédarálót meg neki joghurtot.. Furcsáltam, de Ő tudja! Vettünk joghurtot is, de kávéfőzőt nem. Volt, de sokalltuk érte a több, mint 8000 forintot. A fizetés a pénztárnál meghaladta az ötezret. Ebből is látható, hogy nem csak 4 doboz joghurt lett véve. Ha már ott vagyunk, nézzünk körül! javasolta. De én nem azért mentem el, hogy kukkoljam mi mennyibe kerülne, de meg nem vesszük, csak az ára érdekli, meg milyen a színe, szaga meg ... mittudoménengemnemérdekel. Na! A vége még az lesz, hogy külön fogunk bevásárolni járni.
    Hazaugrottunk, mert nem jó a mélyhűtött halat sokáig sétáltani, de aztán leballagtunk az áruház műszaki boltjába kávéfőzőért. Volt hat és félezerért, erősebb, mint az előző helyen. Hazafelé mondtam neki, ha már ilyen szép idő van, üljünk le az egyik padra feltölteni a D-vitamint a szervezetünkben. Fél órácskai napfürdőzés után feljöttünk. Most termelgetek a farmokon. Ő meg lesi a Paprika TV-t. De csak félszemmel, mert közben a régi receptjeit rendezgeti. Amit tévézés közben feljegyez, azt időnként bemásolja a többedik naplójába. Szelektálja melyiket hová. Tegye. Ha engem érdekel, bekapcsolom a Gizit és megnézem ott. Nem vagyunk egyformák! :)
    További szép napot!

Tündi100149 és patakvera kedveli ezt.
  16. Koppi

Az idő (itt) remek, 1000 -es süt a nap...:) [​IMG]

és 18 fok van...mint a mesében..:)

Hej élet, nyugdíjas Élet, milyen jó ! :D :)

..............................
    Bekukkoltam az ólaim közé és 1 vödör denevérólat fedeztem föl! (7 narancs 1 vörös.)
    Úgyis guanó hiányban szenvedek, így beüzemeltem őket. ...És találtam egy gambdúcot is...Mikor esett be oda nem tudom...?! :)

Tündi100149 kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Néha én is meglepődök, mi minden van a pajta sarkában egymásra hajigálva. Ennyi év alatt azért sok minden összejön. Van ami felesleges, de van ami biz jól jön néha. Jó lehet a nyugdíjas élet, de én - (még) - főállású munkavállaló vagyok. De ez csak átmeneti állapot. :)

Tündi100149 kedveli ezt.
  18. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Koppi, én azért itthonra nem fogok venni szkennert,hogy egy-kétszer használjam.
    Tihamér te is szelektálsz,mivel több ezer receptet,egy recin belül,pedig több száz találatot kapsz.
    A következő hozzász.-on elgondolkodtam, kissé bemélázva, ha mélyebben tekintünk magunkba akkor az élet is egy jó nagy átmeneti állapot a volt - és a lesz között.

Reggel elstartoltam, Posta-Patika-pék-dohány-cuki,hazafele vegyiáru-zöldséges-hentes. Én voltam drótszamár, itthon főzőcske de okosan,de előbb felásni a zöldséget,ha már ott vagyok a csicsókát is,mert drága édesanyám levelekkel harcol már egy hete,csak nem akarom mondani,hogy az egész városban nincs annyi levél amit ő már összesepert kint.Gyanítom ő is csak a D vitaminok végett sütkérezik boldogan,no meg a társadalmi élet,és pletykarovat a kapuban.
    Előbb tekertem be a fejem,hajmosás után milliónyi csavaróval,s most ülök,mert végignyúlni nem tudok, a derekam közben jajgat,mert a hajolás közben beakadt, én meg a fogam között sziszegek mellé.

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Derék dolog az a derékbeakadás. Hajaj! Vagy harminc éve reggel indulás a munkahelyemre. Szokás szerint leveszem a dzsekit a fejem feletti magasságba lévő akasztóról, ami a kalaptartó alatt van és megmerevedtem. A nyakam "beállt". Nem tudtam forgatni. Ha körbe akartam nézni a sarkon, mielőtt kigurulok valami autó elé, le kellett szálnom és jobbra-balra forogva deréktól felfelé, aztán ha tiszta az út, akkor fel a drótszamár nyergére és hajtás tovább a következő kereszteződésig. Macerás volt, de bementem a gyárba. Mondom bent a rendelésen mi történt, mire a doktornő letolt, hogy miért nem tornáztam előtte, akkor a bemelegedett izom nem rándul meg, nem leszek félig béna. Csak hápogtam, mi?, hogy miii??? miféle bemelegítő torna felkelés után? Nem elég, ha betekerek? Az maga A TORNA! Nem, nem és nem! Tessék reggel felkelés után a nyitott ablak mellett tornázni! - hangzott a válasz. Táppénz nem kellett, mert kiadni az utasításokat merev nyakkal is lehet, de rajtam röhögött mindenki napokig, ahogy meredt mereven forgolódtam, mint egy "igazi méltóságos gróf úr". Azt csak én tudtam, milyen pocsék dolog is.
    ------------
    A társasági élet a kapu előtt. Szóval az úgy van, hogy ma, amikor elindultunk a műszaki boltba megvenni a darálót, a ház bejáratának az elhagyása majd fél óráig tartott. A házacskában, amiben már 37 éve lakunk, 88 lakás van. Van elég szomszéd. Az egyikkel összefutottunk, akivel együtt költöztünk ide és még dolgoztunk is együtt egy helyen pár évet. Természetes volt, hogy beszélget 2 nyugdíjas hölgy és egy nyugdíj előtt álló pacek. Közben jött egy idős szomszéd néni kis keretes-kerekes kocsival, nyolcvan felett már másként nem is tudna menni, őt a feleségem bekísérte a liftig, s mivel egy szinten vagyunk szomszédok, a lakásig fel is ment vele. Aztán vissza, majd jött egy másik szomszéd és ugye azzal is kell pár szót váltani. Mondta az asszony, hogy látod, ha velem jössz, sokáig tart, mert sok emberrel kell beszélni. Gyöngyöm! - mondtam neki, ez vár rám is. Mivel a munkahelyen nem tudok majd beszélgetni, mint eddig, a lakásban meg csak egymással tudunk, nem lesz más, mint találkozáskor szót váltani ismerőssel, szomszéddal. Ez lesz a társasági életünk alapja. :)

Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Koppi

Bizony ilyen az Élet, ha gyalog indulsz el..Ezért szeretek én célirányosan bringával elindulni.
    Most már, hogy a nap lement erősen hűl a levegő... Jön, gomolyog a pára befelé...[​IMG]

Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.