Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Most nem adom be. mert olyan találgatást olvastam, hogy inkább kivárok.Kb. 4ezernyi van.Olyan eventre tippeltek, ami már volt: tetszőleges mennyiség bármiből a szintünkön.Holnap 10 percezek a biztonság kedvéért, mert akkor kértek 50 ezernyi rövid érésűt is.

hagymácska44 és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Köszi a tippet!
    Olvastátok, hogy egy nagyon különleges madárfaj jelent meg Balatonnál? Fehércsőrű búvár a neve és 60 méternél mélyebbre is lemegy a víz alá halat fogni. Szinte hihetetlen! Egy titkosból lehetne itt is.....

3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Végeredményben nekem búzából, répából és salátából 100ezer fölött van annyit meg nem kell leadni...:)

zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  4. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

5. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Három farm 9 fa,...Bougeanvillea 2db! Semminél jobb,..de azért Szivarfa xxl is lett.

Csacska,..60 méter? Nem fúródik már a földbe a Balatonon???? Majd a végén elvezeti a Balaton vizét valahova!

6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Ugrálóverseny

Az elefánt és az egér egy fáról ugrál le.
    Azon versenyeznek,hogy ki ér előbb földet.
    Ugrik a kisegér,és számol:
    - 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 - puff, leért a földre.
    Ugrik az elefánt, és számol:
    - 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15....
    ....Szervusz vakondok....Sziasztok bányászok!...
    ...Jó reggelt, Vietnam!

Egy újabb

A bolt

A nyuszika bemegy a medve boltjába, és jó nagyot csap a pultra:
    - Kérek egy kiló cukrot!
    - Te nyuszika ne csapkodj itt nekem - válaszolja a medve - különben sincs cukor!
    A nyuszika másnap megint bemegy a boltba és rásóz a pultra:
    - Kérek egy kiló cukrot!
    - Nyuszika, ha még egyszer csapkodni fogsz, odaszögezem a kezed a pulthoz.
    A nyuszika harmadnap hátratett kézzel szerényen belép a boltba:
    - Szög van?
    - Nincs! - válaszolja a medve.
    - És kalapács?
    - Az sincs!
    A nyuszika hatalmasat csap az asztalra és így szól:
    - Akkor kérek egy kiló cukrot!

Utoljára szerkesztett: 5.12.16
  7. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Hideg volt itt is , de sütött a nap.
    Koppi, nagyon sajnálom, hogy így jártál. Jesszum Pepi, 100 ezer, a piacon sem láttam ennyit.
    Jók a viccek.
    Lehet a madár visszaköltözik melegebb éghajlatra ha tovább folytatódik a hideg.
    A fák a menübe, ott jó helyük van.
    Mindenkinek nyugodalmas jó éjt!

Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Olyan jó, hogy általában vannak lelkiismeretes gazdák, akik megosztják velünk azt, amit tudnak! Jó ez az adventi ajándék, csak ugye zsákbamacska és, ha nem szól valaki, akkor el lehet szalasztani lényeges dolgokat. Zsákbamacska,ill. "zsákbazokni", de valahogy csak kitudódik, hogy melyik zokninál, vagy doboznál kell vigyázni...:)

A fehércsőrű búvárról: - hidegebb helyre költözik vissza, Norvégiába, Szibériába, Alaszkába
    A búvárfajok között ez a legnagyobb termetű, jellegzetes fehéres-sárgás csőréről lehet megismerni. Nászruhában rendkívül impozáns látványt nyújt fekete alapszínű fehér pettyes tollazatával. A Balatonon megfigyelt egyed fiatal példány volt, tollazata világosbarnás alapszínű, torka és nyaka elülső fele világos.
    Szántód és Balatonföldvár között, folyamatosan táplálkozva mozgott. Nagy valószínűséggel az elmúlt napokban tomboló északi szél sodorhatta a Kárpát-medencébe ezt a Közép- és Kelet-Európában rendkívül ritkán megjelenő madárfajt.

Mára munka befejezve, kapa letéve, jó éjt!

hagymácska44 és Tündi100 kedveli ezt.
  9. mebajah

mebajah Fórum császára

Kávés szép reggelt Nektek!
    Gazdagabb lettem 1 csatnival.A dobozt nem nyitottam ki, még várok kedvezőbb alkalomra a 100%-hoz.

Tündi100 és hagymácska44 kedveli ezt.
  10. hagymácska44

Jó reggelt!

Az ablakon kinézve azt hittem esik a hó, de nem csak vastag dér van mindenhol. Nagyon szépek a fák ilyenkor, szeretem nézni őket.
    Mebajah, csatni az jól jön mindig, biztos azért, hogy búzázzunk és répázzunk. Ebben a nagy hidegben nem is lehet mást csinálni.
    Csacskamacska, akkor hidegebb éghajlatra repül majd, ha már eltévedt. Szibéria itt is lehet, ha így haladunk.
    Búzázás elhalasztva, lányom hívott, hogy valahova el kell mennie, most megyek át a gyerekekhez.
    Mindenkinek eredményes napot!

Tündi100 és mebajah kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Zúzmarás szép napot kívánok!
    Hagymácska, itt is fehér minden. Valóban szép látvány a fehérbe öltözött fák, bokrok. Az utcán parkoló autósokat nem irigyeltem, mikor reggel a szélvédőt tisztogatták. Szürkeség van, a tegnapi napsütésnek nyoma sincs, és nem tudom, hogy ma látunk-e a szürkeségen kívül mást.
    Mebajah, én kinyitottam a dobozt, nekem most volt jó. Olasz köles, a bahán XXL-es és sima fák, néhány ól.
    Némi ügyintézés vár ma rám, csak nincs kedvem kimenni a meleg lakásból.

Tündi100 és Fatther kedveli ezt.
  12. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    A mikulás-eventkor gondoltam,de még van idő.Csütörtökön úgyis csak későn tudnám elkezdeni az eventet, mert délutánra adtak Nyíregyen időpontot a jogsim miatti vizsgálatra, ami ugyanúgy zajlik állítólag, mint a rendes %-olás.Még közel 100 km hazafelé a sötétben egyedül/lehet vennem kellene liberót?/!
    1 nap nem volt netem,persze mozi sincs, hogy az elmaradtat kinyissam.

13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot mindenkinek!

Aki még nem olvasta https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/boldog-aratás-nap.14572/

Mosolygós szép napot kívánok.

Szarkák

Három szarka ül a fán. Megszólal az egyik:
    -Ellopták az órámat!
    A másik:
    -Ellopták a tehenem!
    Mire a harmadik:
    -Idő van fejni kell!

Áss !!!!

A medve találkozik a nyuszikával.
    - Mit csinálsz nyuszika?
    - Elásom ezt az üveg pálinkát, 10 év múlva kiásom, akkor sokat fog érni!
    Másnap ugyanitt a rókával találkozik, aki szintén egy gödröt ás.
    - Mit csinálsz róka koma?
    - Elásom ezt az EDDA kazettát, 10 év múlva kiásom, akkor sokat fog érni!
    Harmadnap a két betemetett kupac mögött egy harmadik kupacot lát a medve,
    tetején a vakond énekel tök részegen:
    - A köööör közepééén állok...

http://s2.images.www.tvn.hu/2010/12/01/17/17/www.tvn.hu_249322a52ea73590513e9b9a30077219.gif

A kép közvetlen linkjének cseréje/mamarygen

Utoljára szerkesztett: 7.12.16
  14. Szomszika

Szomszika Rutinos

Sziasztok!
    Idő hiányában ritkán olvasom a fórumot, még ritkábban írok.
    Házunk becsomagolását befejezték, a színezés csak tavasszal lesz. Észrevehetően kevesebb tüzelő fogy.
    Most már lehet takarítani az ablakokat és persze az egész házat. Mindenhol apró hungarocell szemcsék vannak. Az eventnyeremény titokólból ami említésre méltó,egy rózsa teve. A többiből tucatnyi van. Futok tovább takarítani, éjszaka munka lesz. Mindenkinek kellemes készülődést karácsonyra!

15. Csacskamacska

Mebajah, én holnap megyek jogsi ügyben az orvoshoz, utána meg az okmányirodába.
    Éva, sokat jelent a szigetelés, a takarításon meg túl kell lenni, valamit, valamiért!:)
    Fatther, mindig remek vicceket hozol! :):)
    Ma egész nap zúzmarás volt kinn minden. Délben mentem ügyeimet intézni, nem volt hideg, mivel nem fújt a szél. A kocsit egy parkolóban hagytam és onnan gyalog tovább. Többek között bementem egy patikába, ahol megmérik gyorsteszttel a koleszterinszintet. Remek lett az eredmény, 5.99!! Ha már 6 alatt van, akkor én ugrálok örömömben. Volt már 7 fölött is nem egyszer. No, gyorsan kértem időpontot a laborba, remélhetőleg akkor is jó lesz az eredmény és nem kapok mi a doktornénitől amiért nem szedem a gyógyszert. Hétvégére csülköt akartam sütni cseréptálban, de elnapolva, mert hétfőre kaptam időpontot a laborba.........
    Olvastam az új növényeket a magasabb szintű gazdáknak, egyelőre nem érint, így csak margarétázom, olasz kölesezem, csipkebogyózom egyelőre tovább.

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Bár ennyi lenne nekem is! Érvényes a jogsim mégelég sokáig, de a %-os bizottság adott 1 ?-et. Hátha csak 1-szer kell megjárnom a nagyvárost,és rendben lesz minden. Ha nem, át kell rendeznem az egész életem. De egyelőre bele se gondolok.
    Még csak margarétám és csipkém van.Nem igazán szeretem,mert itthon ülök egész nap, ezek meg nagyon hosszúak. Még jó, hogy szeretek olvasni.

17. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Majdnem úgy voltam mint Tihamér,...csak most este tudtam aratni,... jó hogy jöttek az unokák így volt gépészem is.
    Uncsik egyszerre azt kérdezték,.. Papa van ajándék?
    Mondtam nekik uzsi után van ajándék,...nagyon hamar megették.

Csacska még 2006-ban nekem is volt elég rossz labor eredményem,... 7 és 9 valamennyi a koleszterin és a cukor,..érdekes hogy mindenki azt találja meg legelőször.
    Nem a 2015-öst,..ahol már minden eredmény értéken belül van.

Volt amikor rá is kérdeztek hogy mit szedtem rá,.. mondtam hogy semmit,..azt mondták olyan nincs,..ezek szerint van mert én nem foglalkoztam vele és a házi orvos sem szorgalmazta. Talán a NO alkohol,..10 év,.. és a tökmagolaj,...amiből naponta iszom 1 kortyot már vagy 7-8 éve.

Holnap megyek megmondják hogy, boncolnak, és mikor!>:(

Jó éjt!

zsozso577, mebajah, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Tolongás nem volt, ezt megállapíthatom. Lajos, ez a boncolás nem jó dolog! Még a szó olvasásától is kiráz a hideg. Nem foglalkozom a koleszterinszintemmel, csak a háziorvos...őt zavarja...
    Mebajah, én most szeretem ezeket a hosszúakat, olvasom én is, meg mindig van valami intézni való is. Van olyanom is, mikor a rövidekre állok rá, de az nem most van.
    Mára vége a munkának, jó éjt! :)

zsozso577, mebajah, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

20. hagymácska44

Jó reggelt neked is és mindenkinek!

Jó a cicc és édes a ded is.
    Süt a nap és deres még minden, hideg van, de hát itt a tél.
    Lencsefőzelék lesz ma, a többit hozzágondoljuk.
    A magas szintűeknek jól kitalálták a sok növényt, kíváncsi vagyok hányan fogják ültetni a hosszút.
    Jövőre nekem is lejár a jogsim és a műszakim is, nyithatom a buxám.
    A Mikulással annyi bajom van csak, hogy unokámon látszott a mennyiséggel nem volt kibékülve, Ők még nem ismerik a mínőséget.
    Mindenkinek szép napot!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 7.12.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.