Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Valami daraféle esik, a mi utcánkat kikerüli a hó. 100méterrel arrébb az udvarok szépen behavazódtak.
    Tihamér, nálam megkérdezi a gyógyszerész, ha nincs olyan gyógyszer, akkor adhatja-e a másikat, amelynek ua. a hatóanyaga.
    Szeretem a nagy fákat, szépen lehet őket díszíteni, szeretik a gyerekek is. A gyerekek az idén élő fát vettek.
    Nálunk ha van hó akkor a KFV takarítja, csak a járdát kell nekem.
    Egérrel nem szeretnék a lakásban találkozni, persze ha jön akkor én is ragacsot használok.
    Holnap utolsó nap van az iskolában, Luca napkor a tanárnő adott a lányomnak egy nagy reklámszatyor almát, hogy süssön a gyerekeknek almáspitét, holnap viszi a gyerek.
    Mire megírtam a hsz-t elállt még ez a kis dara is.

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Tihamér nem szégyen ez, bárkivel előfordulhat hasonló! A nejed, meg ismer, tudja ő, hogy nem szenvedsz semmiféle memóriazavarban, csak néha lehet kicsit szórakozott vagy szerinte! Hangsúlyozom, SZERINTE!!- mi tudjuk, hogy nem!
    Nos, én is szaladtam volna a többi asszonykával, ha ott lettem volna, mikor mutogattad az egeret. Nem akarom elkiabálni, nagyon rég nincs egér a házban, ill. a házban nem is volt, csak a garázsban, de kiirtottam őket.
    A karácsonyfával kapcsolatban, csak a valódi jöhet nálam szóba. Míg a gyerekek itthon voltak, addig közösen díszítettük, de az már elmúlt. Attól függ, hogy mikor szedem le, hogy mennyire hullik a tűlevele. Most hideg volt, elvileg sokáig kellene neki tartani.
    Délután az okmányirodában átvettem az új jogosítványom. 3 évig nyugi lesz remélhetőleg, de jobban örülnék, ha 5 év lenne, de ugye a kor, az évek száma.....
    Ma olvadt keveset, de még fehér minden. Északi oldalakon csúszós, jeges az út, a járda.

3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Írdd már meg priviben kedves Fatther, hadd mosolyogjak én is, ha már nyilvánosan nem lehet...:)

hagymácska44, zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Aki kíváncsi, hamar megöregszik! Ráncos lesz és ősz lesz a haja....Kopi, Te így vagy szép, ahogy vagy.........xD:);)

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi! Amit Fatther írt, s törölte a modi (jogosan szerintem a viccben szereplő szer miatt) jó szöveg volt. Nem csak én vigyorogtam rajta, de a feleségemnek is felolvastam, ő kacagott azon. Az meg nem is igaz, hogy aki kíváncsi, annak a bőre ráncos lesz és fehér a haja. Én speciel nem voltam soha kíváncsi, (a titkok és titokzatos dolgok mindig érdekeltek ettől függetlenül :p) de a hajam beszürkült. A bőröm viszont nem lett ráncos, csak a felszínén némi hullámosság látható. De ránc az nem! Ebből is kikövetkezhető, én nem vagyok kíváncsi. Meg Fáncsi sem vagyok.
    A tanév ezek szerint nem egységesen szakad meg most. Hagymácska írta, hogy náluk kedd lesz az első szüneti nap. Itt a feleségem megérdeklődte, kedden mennek utoljára ebben az évben. Kis tündérkém meg azt csicseregte, hogy szerdán megy utoljára idén iskolába. Ezt az édeanyja is igazolta, előttünk nézte meg a szülőknek kiadott "iskolai menetrendet".
    Tegnap jót derültem a tündérkém megjegyzésén, miszerint karácsony után nem sokkal már nagylány lesz. Amint vége a karácsonynak, vége lesz az évnek is, és az új év első napján Ő már nyolc éves lesz, azaz nagy lány. Úgy legyen!

6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Úgy látszik rég nem jártam erre,..megértem végig olvasni.

A múltkori menyétes ólakból ami 3 farmon 30 db 1 sem lett,...de lett mindenféle sz..!
    Főleg sárga amit már megint lehetne vonatra rakni,..pedig akkor 0-ra futott amikor legutolján volt.

Karácsonyfánk mű lesz már évek óta az.

Egy farmon bővítettük a második fejlesztést a Vadaskertben.

7. hagymácska44

Tihamér, holnap lesz az utolsó tanítási nap ebben az évben, délután írtam.
    Tündi, 30-ból semmi, ezért nem veszek titkosat, gondolj bele hány FA-ba került volna a nagy semmi.
    Őt éve voltam dec.27-én a tesc..-ba, a műfenyők leárazva, 100 FT-ért vettem egy 180cm-t, gondoltam, majd otthon kidobom ha gagyi, azóta is azt díszítem fel.
    Jó éjt mindenkinek!

Fatther kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Azért van az, hogy nem ugyanazon a napon van az utolsó tanítási nap, mert az iskolák rendelkezhetnek 5 tanítás nélküli munkanappal. Ezt szabadon használhatják fel. No, vannak olyan iskolák, akik ilyenkor hamarabb befejezik az évet, mert ilyenkor használnak fel egy napot. Más törvények vannak az egyházi iskoláknál is.
    Az EMMI rendelete szerint:
    2) A téli szünet 2016. december 22-től 2017. január 2-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási
    nap 2016. december 21. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2017. január 3. (kedd).

Mára elköszönök, jó éjt! :)

hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt minden ébren lévő gazdának, a többieknek meg további pihenést!
    Akkor a csemetéknek lesz két hetünk kipihenni az első félévet. Lehet ródlizni, fakutyázni, siklani a jégen korcsolyával, meg aki tud síelhet is. Én ezeket már kihagyom. Jégre nem visznek, de magamtól sem megyek. Elővigyázatos vagyok, mert ha nem elég vastag az a jégpáncél, akaratom ellenére is fürdőt vehetek. Az nem hiányzik, majd inkább a nyáron, jó melegben. Most inkább egy adag forralt bor vagy forró tea esne jól. Persze én meg csak kávét főztem, az első adagon már túl vagyok.
    Ma reggel megint megyek be Győrbe, az utolsó rtg besugárzást kapom meg a négyből. Hazafelé benézek egy-két zöldségeshez, gyümölcs kellene. A feleségem ajánlotta, hogy vigyek haza mangót meg licsit. A Bahamákon termelek ugyan mindegyikből, de a szigorú egészségvédelmi korlátozások miatt nem engedik idehoznom a lakásba ONNAN. Pedig olcsóbb lenne, mint amit majd ki kell fizetnem értük a boltokban. Olyan farmer vagyok, aki a saját termését nem fogyaszthatja. Hülye dolog, de igaz. :)
    Szép napot mindenkinek!

hagymácska44, Fatther és mebajah kedveli ezt.
  10. mebajah

mebajah Fórum császára

Kellemes ébredést az alvóknak, jó reggelt, akik már kávéztak,...stb is velem együtt!

Enyhe idő fogadott első kintlétemkor, de nem akar picikét sem szállingózni. Öngyilkos lett a " szobatársam", a ragasztón alussza örök álmát. Ha világosodik, megadom a végtisztességet,nyugodjon.
    Ha licsit kérnék itt, föl kellene az állat kötni.Ez természetes is, hisz sokan örülnek, ha kenyérre jut.
    Kaptunk az önkormányzattól 5 ezres utalványt, ma eldorbézolom, ha lesz kedvem kimozdulni.
    Örömteli készülődést Nektek!

11. hagymácska44

Jó reggelt gazdák!

Az idő nem változott tegnap óta, sötét van.
    Tihamér, abból a két hétből azért neked is jut egy pár nap a Tündérkéddel.
    Mebajah, örülök, hogy megszabadultál egy hívatlan vendégtől.
    Ma, irány a posta, még egy- két dolgot kell venni, csütörtökön már csak pékárú és remélem letudtam a karácsonyi vásárlást.
    Ünnep előtti porszívózás és felmosás vár még ma, szóval az utolsó simítások.
    Jó készülődést!

12. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!
    Mebajah, akkor már csak egyedül! - gondolom nem bánod!
    Hagymácska, hasonlóan állok én is, mint te, ill. úgy vélem, sokan mások. Holnap temető, bevásárlás, majd sütés, főzés és szombaton kenyér, meg ami elfelejtődött vásárlása. Takarítást ma végzem én is el, szombatra csak a konyhai teendők "morzsáinak" eltakarítását hagyom.
    Tihamér, a farmomon önellátásra rendezkedtem be, de a valóságban ez nem megy. Piacot látogatom rendszeresen, ha gyümölcsről, vagy zöldségről van szó. A söriváson gondolkodom, mert fájdogál a derekam és ez, ha a vesekő, vagy vesehomok miatt van, akkor "lökd ide a sört"!!
    A rádióban hallottam, hogy a város keleti részén és a centrum környékén hull a hó, hozzám még nem ért el, pedig örülnék neki! :) Itt csak a zúzmarás fák látványában lehet továbbra is gyönyörködni.
    Lépek, mert hallom, hogy a konyhában táncol a fedő!:)

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Haveri körben az Arany Ökörben .... Jó szám, szó se róla. Licsit nem kaptam, mangót sem. Hoztam banánt. A kicsi tündérkém, aki MOST csütörtökön jön, - hozzák - pénteken este visszaviszik. Aztán szombaton megint jönnek szentestére. Jó napjaim lesznek. :D

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

A következő napok sok nagyszülőnek az unokázásról fog szólni! Jó is az! :)
    Linzerkarikák kisütve, összeragasztva finom sárgabaracklekvárral és bedobozolva. :) Kicsit pepecses, de finom és eláll. Le is meóztam, jó! [​IMG] Mára kivonultam a konyhából, pihenés jön.
    Megyek a kis farmokra megnézem mik lettek a tegnap kitett titkokból. Volt mindenütt 2-2 ól. Holnap reggel kivágom a fákat a bahán, kirakom a titkosakat, kerekedjen már a szemem a meglepetéstőxDl!

hagymácska44, Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szó se róla, télen szokták kivágni a fákat. De hogy a Bahán is, azt nem tudtam. Azt hittem, ott bármikor ki lehet szálazni őket az erdőből. :p
    Szerintem ki fog kerekedni a szemed. Lesz meglepetés, hogy még annyi új sem fog jönni, mint eddig. Majd ha sok FA-t áldozol be értük, talán. De amint olvasgattam az utóbbi hetek, hónapok titokzatos vásárlásait, kevesen ujjongtak, többen voltak, akik kissé csalódtak. Bezzeg a mi időnkben! Amikor még egy-egy sárga ól, XL-s fa is hébe-hóba pottyant be a kertbe. Ebből is látszik, milyen idős farmeramás motorosok vagyunk. Belegondoltatok, hogy közülünk hányan kezdtük el már majdnem hét éve? Gondolta volna valaki kezdetekkor, hogy még most is itt leszünk.? Aligha. Én biztosan nem. Amikor elkezdtem, azt hittem egy év múlva ki fog fulladni az egész "földtúrási" tevékenység. Szerencsére nem így lett. :)
    A fenébe is! Mámeg megint setét van. De pár nap és hosszabbodni fognak a napok. Karácsonykor is picivel hosszabb lesz, mint az előző napokban. Nem véletlenül van most ünnep, hiszen innentől növekednek megint a nappalok. A téli napforduló több ezer éves hagyományaira később rárakodott ez, meg az, de az alap a napok hosszának növekedése.
    További szép napot, készülődést az ünnepekre!

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  16. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Itt vagyok. Ma Debrecenben voltam a Klinikán. Ezek az orvosok olyan kíváncsiak. Immár nem csak kívülről ismernek, hanem belülről is.
    Nem részletezném, mert homályos emlékeim vannak róla...:)
    A pozitív a dologban, hogy nincs vastagbélrákom. Csak néminemű polipokkal rendelkeztem, de ezeket eltávolították. (Honnan jöttek nem tudom...?)
    Mit ne mondjak pszichésen erősen megviselt a dolog.
    A csövet rutinosan le is nyeltem (E dologban, már többször volt részem..) és a gyomromban is kezelhető gyógyszeresen a fekély..
    A Doki szerint még játszhatok itt pár évet...:)

hagymácska44, Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  17. mebajah

mebajah Fórum császára

Ezeket én is átéltem, a mai napod nem volt irigylésre méltó. Örülök, hogy az eredmény legalább örömöt szerzett.
    A polipokat haza kellett volna vinned, hátha bevezetik.

hagymácska44, Csacskamacska és Fatther kedveli ezt.
  18. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Ha eltávolították akkor nem voltak olyan nagyok,...nekem csak 2-őt sikerült a harmadikat nem mert azt már nem fogta a hurok.
    Ezért megyek Január 2-án be,...aaaaaaa,... oda!

Már régen volt szó róla hogy jön a Korallsziget,...már régóta sokat késik! Nos ott jó lenne a polip,..mi a Koppival gyűjtjük őket.

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szegény Koppi! Elment a nagyvárosba "élvezkedni". Lajos is olyant gyűjt, amit nem kéne. Sörözés jobb foglalatosság, dehát nem az van amit akarunk, hanem ami jut. Szerintem a Bahamákon nem polip kellene, hanem inkább hosszúszárnyú bálna, vagy kék bálna. Olyan aranyosak a 30 méteres hosszukkal, ugye?
    Csütörtökön délben megyek temetésre. A lépcsőházban lakók egyike elhagyott minket. Huszonhárom éve lett rokkantnyugdíjas, mert összeszedett gyorsan több infarktust. Aztán kiderült, hogy cukrossá vált. Érszűkület. Egyik láb térd alatt eltávollítva, majd később a másik meg a lábfej felénél levágva. Két mankóval járt, kiültünk jó időben két szembeállított padra öten, hatan és beszélgettünk. Néha pótszék is kellett, annyira felszaporodott a létszám. Októberben nehezen kezdett levegőt venni. Panaszkodott, mi meg biztattuk, hogy átmeneti ez, majd rendbejön. Szomorúan mondta: Úgy érzem, tavasszal már nem ülök ki a padra. Sajnos igaza lett. Múlt héten kedden estefelé elment. Tüdőembóliát kapott. Mindenki sajnálja, jó ember volt, betegségei ellenére is alapjában vidám. Kiváló hegesztő szakember volt. Minősített hegesztő, sok országot bejárt, több földrészen dolgozott. Hiányozni fog.
    Mára befejezem, holnap folytatom.
    Jó éjt gazdák!

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Orvosokat jobb inkább kerülni, ha menni kell, akkor meg mondjanak jót! Sajnos ez nem mindig igy van.
    Nem gondoltuk szerintem egyikőnk sem, hogy 6-7 évig itt játszadozunk, mikor kezdtük. Már itt " lakunk", otthon érezzük itt magunkat. Az idő teltével, mi sem leszünk fiatalabbak, így sajnos az orvost is gyakrabban kell látogatnunk. --és sajnos egyre gyakrabban talál is valami nyavalyát...
    Kis farmokon nem maradt tátva a szám, mert a titokólakból nem lett nagy durranás. : hattyú, jégmadár, kacsacsőrű, euborz, piros és narancs ólak.

Fatther, mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.