Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Ne is mond, most verem a falba a fejem, 100 paradicsomos csatnit gyártottam, dehogy minek, azt nem tudom, oda ment az alapcsatn.
    Ez a paradicsomos csatni kell a továbbiakban, vagy beadhatom a fejlesztésbe?

Fatther, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Fejlesztésbe sem rossz,..hogyha megeszed 450 000 TP. Pedig az alapcsatni jó lett volna a répás almás csatnihoz.

Fatther, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Az bizony gáz....De a fejlesztésbe csak napi 5-el tudsz tenni belőle és sajnos nem sokat ugrik a zöld mérce...:(
    Oda "húzósabbat" érdemes tenni.
    Tudnám javasolni a gülüszem zselét, napi szinten felhasználandóan, mert akkor 50%-al nagyobb az esélyed cukorra felreppenőként.
    Vagy cserenapkor cukorfát szerezz be (bár e fa fajta már megszünt) de talán van esélyed a beszerzésére, ha megfelelő kompenzációról gondoskodsz. :)

Ebből az eventből bizonyossággal kimaradok - gyárt a fene 18000 mikisapit, pont Karácsony ünnepén... + 1800 !!! csellagot.
    A Karácsony a szeretet ünnepe, nem a Farmé... Ezért !
    (Mellesleg olyan szépen sikerült berendezni ünnepre a területeket, hogy nincs kedvem leszedni és ezerrel termelni.)

Utoljára szerkesztett: 21.12.16
    mebajah kedveli ezt.
  4. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!
    Ahogyan írták a Topictársak, van variációs lehetőséged. :) Erényt kovácsolhatsz a "tévedésből".

A fejlesztésbe használva egy db értéke 100 mesterségpont, illetve ha a tölgynél kiváltottad a %-os emelkedést, akkor az azzal növelt érték még hozzájöhet, növelt értékként. Naponta 5 db fordítható a fejlesztésre a mesterség vonalán.

Ha elfogyasztod, akkor a tp-szinted növekedhet alapból 4500 Tp-vel.

Piacra is viheted ... van mikor kedvező, keresett a felhasználási lehetőség mások számára.

A bölcs tölgy rúnája, amiről említést tettem:

29.
    Ez a rúna 3 különböző dolgot tartalmaz, amelyek fejleszthetőek is.
    Csillag igényes ez a rúna, a fejlesztésekkel együtt.
    Egyik ebből a lekvárfőzős (pék és virágkötő a maradék kettő):
    Lekvárfőző mánia - 1-5. szint

Ennek a résznek több szintje van.
    1. szint: 5%-kal több mesterségpont szerezhető receptek előállításával, illetve a termék fejlesztésébe való visszafordításával.
    Ára: 60 csillag
    2. szint: 10%-kal több mesterségpont szerezhető receptek előállításával, illetve a termék fejlesztésébe való visszafordításával.
    Ára: 70 csillag
    3. szint: 15%-kal több mesterségpont szerezhető receptek előállításával, illetve a termék fejlesztésébe való visszafordításával.
    Ára: 80 csillag
    4. szint: 20%-kal több mesterségpont szerezhető receptek előállításával, illetve a termék fejlesztésébe való visszafordításával, illetve a termék fejlesztésébe való visszafordításával.
    Ára: 90 csillag
    5. szint: 25%-kal több mesterségpont szerezhető receptek előállításával, illetve a termék fejlesztésébe való visszafordításával.
    Ára: 100 csillag

A lekvárkészítésről itt olvashatsz bővebben:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-lekvárkészítés-mesterképzője.1926/

Fatther, Tündi100149 és mebajah kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ez a Koppi! Azt csinálja, illetve NEM csinálja, amit én kigondoltam. Nagyon sokallom azt a gazt, amit az event alatt kell kitermelni, ráadásul nem is rövid érésű. Szóval: nem kellene ott ülni gyakran, de sokáig tart így is, mire az az irdatlan mennyiség összejön. Tudomásul kell vennem, hogy ha akarok eredményt, akkor tennem is kell érte. De könyörgöm. Pont most nem fogok ráéni. Főzni kell, etetni kell, csevegni kell a családdal, hiszen azért jövünk össze. Nem lesz se erőm, de főként kedvem sem, hogy a birtokokkal foglalkozzak. Inkább a fiamék, unokám, az én egy szem feleségem és még az édesapám a fontosabb. Aztán ha jön még más rokon, akkor ő is ott áll a sorban. A sor legvégén lesz csak a birtok. Tetszik, nem tetszik, nekem EZ a fontossági sorrend.

Fatther és mebajah kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Igazán változatos a nap, mint olvasom! Kinek miért, de zajlik az élet!
    Szeretem mindenki hozzászólását olvasni, benne van az írója napi hangulata, szóhasználata, humora, iróniája..stb. Tény, hogy Tihaméré viszi a pálmát, így szerintem meg is szavazhatnánk neki egy díjat, vagy valami oklevelet,stb. Segítsetek, kinek milyen ötlete van? [​IMG] Tőlem egy ilyet kap! - ha tudnám ezt írnám rá: TIHAMÉR GAZDÁNAK, a legszórakoztatóbb hozzászólásaiért, ízes szófordulataiért!

Hagymácska, bizony néha melléfogunk, paradicsomos szép délutánt Neked! :) Kaptál segítőkész gazdáktól jó tanácsot, a döntés a Tied!
    Kopi, nem sapit kell gyártani, az már elmúlt, Mikulásvirágot kell termelni.

Az én napom sem volt eseménytelen, de minden jó, ha a vége jó...de hol van még a vége?
    Délelőtt anyával temető itt, majd itthon ebéd, utána mentem a férjem sírjához, aki nem itt van eltemetve, hanem a szülővárosában. A temetőben találkoztam a fiammal is, így volt megbeszélve. A fiam felvetette, hogy van egy ingatlan, nézzem már meg és mondjak véleményt. Ok. semmi gond, beültünk az én kocsimba ( ne menjünk kettővel) és mentünk kb. 6-8 km-t a célig. Megálltunk, terepszemle egyebek. Mikor indultunk volna vissza, az én drága kicsi kocsim azt mondta: NYEKK, NYEKK...én pillanatok alatt lefőttem, kisfiam meg csak annyit mondott: édesanyám ez az aksi hangja..Kis utca, az a kevéske hó letaposva, síkos az egész úttest. Szegénykém próbált betolni, de annyira csúszott, hogy nem ment. Jött egy kocsi, 40-es segítőkész pasi, aki "bebikázott", így tudtunk visszamenni a fiam kocsijához, majd elmentünk egy ismerőse boltjába, ahol kedvezményes áron kaptam új akkumulátort és helyben be is szerelte.( megjegyzem, novemberben a műszaki vizsgakor szóltak, hogy esedékes lesz a csere) Megvettem magamnak a karácsonyi ajándékot....de nem teszem a fa alá... Ma már nem csinálok semmit, nem szeretnék több élményt!

Fatther, Tündi100149 és mebajah kedveli ezt.
  7. Koppi

A múltkoriban a temetőben járván hallottam, hogy az egyik autó szintén azt a hangot hallatja amit a tied.
    A tag szólt, hogy toljuk már be. Neki is veselkedtünk ketten és toltuk.......volna, ugyanis az ürge még a kéziféket sem engedte ki...
    Aztán hamar rájöttünk, hogy ketten kevesek vagyunk hozzá.
    A fiatalember aki segített mondta,hogy van kötele berántja az öreget. Úgyis lett. Pillanatok alatt beindult a kocsi /a12 éves akkujával együtt/... Le a vonóhorgot az Alteáról be a csomagtartójába s pá....Úgy elment a koma, hogy meg sem köszönte a behúzást....

Fatther és mebajah kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Naaa vééégre! Belehelyeztem a tartóba a fát. Nem volt könnyű, mert feleségemnek extra kívánságai voltak. Legyen egyenes, körben egyforma sűrűségű, de a legelőnyösebb oldala legyen elöl! Hááát ugye... A fa körben nem egyenletesen nőtt, a törzse meg enyhén ívelt. Na okos ember old meg, ahogy tudod, de JÓ legyen! Beleizzadtam, de a végén megsajnált és azt mondta, hogy hagyd, elmegy. Phűűűű! Ezt meg én mondtam. Holnap fel lesz virágozva helyett díszítve. Mert nem rézágyú, hanem fenyő. Ezüst. Jön tündérkém és segít a mamának.
    Azt a kocsitologatós mindenit! Ebből számomra az derült ki, hogy de jó, hogy ha az én járművem lerobban, akár a hátamon is el tudnám vinni. De errre Csacska nem hiszem, hogy képes lenne. Fölkapni azt a sokmázsás kocsit, - még ha pici is - oszt hazaballagni vele. Koppi sem vállalná a mutatványt, véleményem szerint. Persze, ha ki van pihenve és combosodva, meg főként begurulva, talán el tudná tolni egy darabig, de fölvenni még ő sem.
    Csacska kedves! Oklevél? Ha arra gondolok, hogy a minap hogyan égtem le a patikában, talán a dilis szenilis jelzőt javasolnám. Másodszorra meg annyit tennék hozzá, ha valaki annyit jártatja a száját, mint néha(!?) én, akkor inkább szájkosár kellene, nem oklevél. :p
    Megint sötét van, pedig lenne aratni valóm. Megyek is a többi farmra, mert hosszúérésűt vetek mindenhol. De az eventbe nem fogok belevágni. Nem lesz arra felesleges időm. Csillagot kéretik a szorgalmas gazdáknak küldeni!

mebajah kedveli ezt.
  9. Koppi

Nekem sikerült behelyeznem némi szöveget, az illetékesnek...:)[​IMG]
    (Kérlek nézzétek el nekem az esetleges grafikai hibákat..én sem vagyok profi ebben..)

Fatther, hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  10. mebajah

mebajah Fórum császára

[QUOTCsúcsE="Koppi, post: 626413, member: 1662"]Nekem sikerült behelyeznem némi szöveget, az illetékesnek...:)[​IMG]
    (Kérlek nézzétek el nekem az esetleges grafikai hibákat..én se vagyok profi ebben..)[/QUOTE]

Csúcs vagy, és ráadásul határozottan kreatív!
    Ezt tegye a fa alá!

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Teljesen meg vagyok hatódva! De én tényleg nem érdemlek ilyen elismerést, hiszen én csak irogatok, jön belőlem ki az a sok szöveg. Inkább TI érdemeltek elismerést, hogy el is olvassátok. Aztán nem csak én tudok itt írni, hanem sokan. Én is szívesen olvasok másoktól beszámolót, "jelentést" családi állapot változásokról, történésekről meg miegyebekről. Mások is tudnak élvezetesen írni, higgyétek el. Mit higgyétek! Tudjátok ti azt.
    Tegnap kíváncsi voltam, hogy kit tekintenek "hivatalosan" analfabétának, félanalfabétának, funkcionális analfabétának. Meglepődtem. A Wikipédia szerint vannak olyan szakemberek akik szerint aki az anyanyelvén kívül nem beszél idegen nyelvet, vagy nincs jogosítványa, sőt még olyan is van közöttük, aki szerint ha nincs az illetőnek pl. zenei hallása, már az is funkcionális analfabéta. Nekem nincs jogosítványom se személykocsira, se teherkocsira, még motorkerékpárra se. Amivel rendelkezek, az ugyan vezetői engedély, ami szól állati erővel vont járműre, lassú járműre és segédmotoros kerékpárra. Még 1977-ben szereztem meg, akkor 10 forint volt a vizsga díja. Ezek szerint én funkcilonális analfabéta vagyok, noha egyszerű nyelvezetű könyvből óránként 90-100 oldalt olvasok el, ha kell, átváltok gyorsolvasásra, azzal elérem az óránkénti 300 oldalt is. De ezzel együtt is funkcionális analfabéta vagyok.
    Szóval szerintetek egy funkcionális analfabéta tud jól s jót írni? Áááá! Ki van csukva! Én már tudom!!! :D

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Köszönöm Kopi!:)
    Tihamér, persze, mindenki tud írni, ez nem vitás, csak a Tied, mindig "ízesebbre" sikeredik. Ennyi.

Fantasztikus fél órában volt részem! Van egy család, ahol 3 gyermek van. Két csemetéjüket tanítottam, de a harmadikat is nagyon jól ismerem, szeretem. Nagyon harmonikusan, békében, szeretetben élnek és nevelik a gyermekeket. A gyerekek most: harmadikos, ötödikes és a kislány hatodikos. Szerényen élnek, de annál boldogabban. Anyuka néhány napja megkérdezte tőlem a pontos címem, egy kis meglepetést említett. A gyerekek nagyon jól rajzolnak és csodálatosan énekelnek. Őszintén szólva, lestem a postaládát, mert arra számítottam, hogy egy szép rajzott készítenek nekem. Nem ez történt. Csörgött a telefonom és anyuka nagyon szerényen megkérdezte, hogy nem zavarnának, ha fél óra múlva felkeresnének egy rövid időre. Mondtam, hogy jöjjenek csak, nem zavarnak. Megérkeztek és csak azt vettem észre, hogy mécsesek világítanak az utcai kiskapunál. Kimentem és már kezdték is a gyönyörű karácsonyi éneket énekelni. Majd bejöttek és még két karácsonyi dalt énekeltek el nekem, ragyogó tekintetük, csilingelő hangjuk annyira meghatott, hogy potyogtak a könnyeim. Ők énekeltek,mécsesekkel a kezükben, anyuka kis asztali "zongorán" kísérte őket. Kimondhatatlanul gyönyörű és megható volt. Én sírtam, ők mosolyogva, boldogan énekeltek. Nem tudom leírni, hogy mennyire boldog voltam, hogy eljöttek hozzám azért, hogy örömöt szerezzenek nekem!
    Milyen jó, hogy vannak még ilyen családok, ilyen gyerekek, akik nem tartják "cikinek" 10-12 évesen, hogy énekeljenek és örömet szerezzenek azoknak, akiket szeretnek. Tőlem még két helyre mentek. Jó lenne, ha sok ilyen család lenne!

13. Koppi

Én 1968 ban szereztem meg ugyan azt a jogsit és tényleg annyiba került, mint írtad, de aztán 1974 ben megszereztem motorról is. Ez érdekes volt, mert akkor már a zsebemben volt a katonai behívóm és előrehozott vizsgát kértem.
    AZ ATI-nál, (?) vagy minél nem tudom, de hozzájárultak a dologhoz.
    Akkoriban még a rutin pálya a Nagyerdei körúton volt és onnan kellett az ATI-hoz bemenni a Széchenyi utcára.
    Mondja nekem a vizsgabiztos, hogy maga megy elől a többiek követik. (Jó, gondoltam, de nem vagyok debreceni így halvány fogalmam sincs, hogyan jutunk oda...) De a biztossal nem lehetett vitatkozni... maga megy és kész !
    Elindultunk....a Vörös templomnál simán elsoroltam a sávot és a másik nem arra menő sávba soroltam. (Egye fene, azért sem váltok sávot, gondoltam.)
    Zöldet kaptam és a vizsgabiztost, a kocsijával együtt otthagytam.
    Aztán a Vörös Hadsereg (jelenleg Piac ) utcán előttem húzott el a vizsgabiztosi kocsi.
    Lógó orral mentem utána. Majd be az ATI-hoz, az udvarra.
    Mondtam a Biztosnak, hogy sajnálom, elsoroltam, nem sikerült, majd 2 év múlva újra jövök....
    Mire a Biztos : sikerült fiatalember ! Nem kell jönnie, megvan a jogosítványa !! (Velem madarat lehetett volna fogatni akkor, úgy örültem....)
    Azért adom meg, mert ugyan elsorolt, de ott maradt. Nem kevergett a sávok között. Ha maga akkor sávot vált, nálam is elvágta volna magát.!
    Így lett jogsim motorból. A személykocsi vizsgám 1989 januárjában lett meg. Azóta vezetek autót is....
    A motorról, már kiöregedtem....
    Ennyi...:):)

Fatther, _Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska! Nehéz ennél szebb karácsonyi ajándékot kapni "csak" ismerősöktől. Azok a gyerekek és a szüleik tényleg boldogságot hoztak Neked is, és mint írtad, másoknak is. Megható lehetett.
    Tudod Koppi, ha valaki nem kapkod, hanem feltalálja magát a közlekedésben, az valóban megérdemli a jogosítványt. Nem hoztál frászt másokra, konzekvens maradtál. Jól mondta a vizsgáztatód.
    Elfáradtam. Lassan becserkészem az ágyat, pápaszemmel az orromon, könyvvel a kezemben. Aztán valamikor majd jelentkezem. Még az is lehet, hogy más koránkelővel eszmecserét viszünk végbe hajnalok hajnalán. Ki tudja ezt előre?
    Szép álmokat gazdák!

Fatther, _Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  15. Tündi100149

Azért az legyen előtted,... nem kell sorba menni azt váltasz ki amit akarsz!!!!Nem akarlak rábeszélni de viszont lebeszélni még inkább nem!

[​IMG] 1 kicsit gyorsan készült!>:(

Fatther, Csacskamacska és hagymácska44 kedveli ezt.
  16. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Tündi, Tihamér kisdobos vagy úttörő, mert nem mindegy. Stílusos lett.
    Koppi, a tied a mai korszak érdeme a tied is találó.
    Még fiatal koromban, elmentem a barátnőmhöz a telkére, valami összeröffenés volt, hazafelé nem ment a kocsi akármit is csináltam.
    A fiúknak szóltam, hogy toljanak meg, erőlködtek, de csak nem ment, aztán egyszerre röhögtek. Olyan ideges voltam már, hogy még ki is röhögnek, hogy kiszálltam és elkezdtem velük veszekedni, hogy 3 fiú nem képes semmire. Majd egyszerre mondták, hogy szőke, mire kapcsolt a barátném és mondta, hogy engedd ki a kéziféket. Ezek után mit tehettem volna, velük együtt nevettem.
    Látom két topiklakó versenyezni fog, hogy ki kel előbb. Gyertek csak korán, hogy mire felkelünk legyen mit olvasni, és Tihamér, a név kötelez!
    Csacskamacska, jó ötlet volt az oklevél. Nagyon megható jelenet volt nálad ma, vannak még jól nevelt gyerekek, de nem a tehetősebb emberek között.
    Az eventet elkezdem, a gaz érési ideje kimondottan ünnepi, a felröpi.....majd meglátjuk.
    Jó éjt!

Fatther, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  17. Tündi100149

Már úttörő,....de nemsokára újra gyerekek leszünk!

Jó éjt!

Fatther, hagymácska44 és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Pihentető jó éjt mindenkinek! :)

hagymácska44 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az éj első része nem volt pihentető. Kilenc órakor - a tikokat megelőzve - már aludtam. Negyed tizenegykor már nem bírtam, annyira fájtak az izületeim, hogy be kellett vennem egy fájdalomcsillapítót. Addig annyira tudtam jajgatni alvás közben, hogy én is hallottam. Aztán kicsi olvasás a fotelben, nejem meg nézte közben a kriminális krimit. Újra vízszintesbe helyeztem magam és szerencsére az éj maradék része negyed háromig eseménymentesen telt el. Tudtam aludni. Most már kialudtam magam, kész vagyok a robotra és a csevelyre.
    Tündi! Maradjunk a kisdobos fokozatnál! Úttörő igazolványom nincs, azt elvesztettem valamikor. De a kisdobos még megvan, azt be tudom mutatni. KISZ könyvem sincs, pedig sokáig volt. Harmincon túl is tagja voltam a KISZ-nek, egyike a vállalatnál a "nagy öregekeknek". Aztán fellázadtam, nem akartam "álláshalmozó" lenni. Besokalltam. Egyszerre voltam apa és férj otthon. Munka frontján mint gyártásközi ellenőrzés vezető, pártcsoportbizalmi, vállalati KISZ biz.-tag, vállalati szaksz. biz.-tag, vállalatnál lévő OMBKE (Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület) vezetőségi tag, meg ráadásul szoc. brigádvezető, valamint állandó és örökös "versenyző". Mindenféle versenyen indítottak. Munkavédelmi, közlekedési, szakmai, KISZ, VIT (Köszöntünk VIT, köszöntünk Havanna,) sport, meg nem is tudom, hol, miben nem. Vállalati, városi, megyei, területi, tröszti versenyeken éveken keresztül vettem részt, mint versenyző. Sok volt na! Beintettem és kezdtem visszavonulni. Persze a sok versenynek nem csak oklevelek voltak a tanúi, hanem borítékok, egyéb elismerések is. Emlékszem 1978-ban csak a versenyeken 18 ezer forintot versenyeztem össze. Az átlagfizetés akkor havi 3000 forint alatt volt. Nem volt rossz bót versenyezni megfelelő szinten. :) A rendszerváltozáskor aztán olyan gyorsan szűnt meg minden ilyen dolog is, hogy hajaj. Akkorra azért már visszalépve néztem sok mindent. 38 éves voltam, öreg a versenyekhez.
    Remélem ma jobb napunk lesz, talán láthatjuk a Rézit is, mert napok óta nem tudom, hogy létezik-e még vagy ellopták. Tegnap este állítólag a magas hegyekben a csúcsokon lehetett napsütést tapaszttalni, de én személyesen nem láttam. Ma meg mindent lehet hamisítani digitálisan, szóval lehet, hogy volt, de lehet, hogy csak photoshop segítségével vigyorgott az a sárgaság ott fent. :p
    Szebb napot mindenkinek! Ébrenlévőknek és alvóknak.

mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
  20. Koppi

Szia !

Köszönöm a reggeli szösszeneted az elmúlt majd' csak fél évszázadról.... Volt abban minden, ahogy olvastam.
    Én is voltam KISZ tag, mert nem is volt az olyan istentől való vétek.(+ kisdobos és úttörő is.)
    Volt a csapat, ami célt adott a tévelygő fiatalságnak. (Nekem ugyan az összetartozást, mert párttag az nem akartam lenni - nem is lettem később sem és most sem vagyok semmilyen pártnak a tagja .....)
    Visszatérvén a gondolathoz. Nekem "csak" 1 belügyminiszteri érdemérmem van, ami némi készpénzzel járt akkor. (Nagy píz volt!)
    A Cégem vezére adta át kesernyés mosollyal az arcán...(Fotó van róla..:))
    Nem igazán álltuk egymást, de becsületére legyen mondva, soha nem vettem észre, hogy utánam nyúlt volna..
    Aztán jött a rendszerváltás. Hittünk benne, hogy jobb lesz. Mostanában inkább kételyeim vannak...(Amikor reklámozni kell, hogy milyen jó nekünk.....)
    De nem kívánom vissza az elmúltat. Sok rosszban volt részem...
    A kékesi felvétel nem photoshop volt...
    Itt reggelre némi dara esett az égből, de semmi más...-4 fok van. Ez legalább decemberi....
    Szép Napot Mindenkinek!
    Jó reggelt...:)

Utoljára szerkesztett: 22.12.16
    hagymácska44 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.