Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Havas a táj, nem esik semmi, sötét van.
    Mebajah, Boldog Születésnapot!
    Ma indul a bolondokháza. Mézes krémes és a zserbó sütése, káposzta főzése és a gyerekekre való vigyázás. A fiataloknak még egy utolsó vásárlás. Még egy nadrág is átalakításra vár, mondhatom jókor, de nem lehet kikerülni.
    Tihamér, neked volt bőven elfoglaltságod annó, de bírtad és ez a javadat szolgálta. Nekem is vannak ilyen-olyan elismeréseim és okleveleim. A mai rendszer csínyán bánik velük.
    Koppi, a főnökök kiváltsága az utálat, főleg a mai világban, de régen sem volt másképp.
    Mindenkinek eredményes napot!

Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Minden fronton harc vagyon a sütik terén....
    Érdemes lenne -amennyiben a családi költségvetés engedi- beruháznod a "gülüszem" zselé receptjére....

hagymácska44 kedveli ezt.
  3. hagymácska44

Köszönöm szépen, mondhatom, hogy reggel 7-kor a fogászatra küldtél!

Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  4. Koppi

Felkiáltó, vagy kérdő jellel?
    Ha az első akkor : nem, mert nem akarok neked rosszat..
    Ha a második akkor : Igen ! :) , mert ez fedőszöveg.....:);)

------------------------------------------------------------------------------------------
    Nálunk közben megindult a hó. Esik szépen, csöndben. (Tegnap kocsit mostam, de jó....) :eek:

Utoljára szerkesztett: 22.12.16
    hagymácska44 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot mindenkinek!
    Ünnepeltnek: Sokat, boldogat: [​IMG]

Visszakanyarodok kicsit a témában. Jogosítványt 1974 novemberében szereztem. Az oktatóm állandóan erdős részre vitt, ahol le volt hullva a sok levél és csúszott az út. Megtanított arra, hogy hogyan kell ilyen helyen vezetni. ( az erdőbe nem vitt be...)
    Emlékszem még arra, amikor egy gyereknek nem volt megfelelő a viselkedése, akkor azzal "büntettük", hogy nem lehet kisdobos, vagy úttörő....mit is mondjak erre??
    Versenyezni versenyeztem eleget, számos oklevelet ma is őrzök. - nekem kedves emlék. Pénzt nem igazán kaptam érte, csak ötösöket, mert ezek zöme tanulmányi verseny volt. Arra is emlékszem, hogy gimiben voltunk társadalmi munkában tengerit törni és olyan jól dolgoztam, hogy osztályfőnöki dicséretet kaptam érte...Utoljára 2012-ben kaptam nagy embertől nagy "plecsnit", de pénzt nem adtak hozzá...
    Emlékek... csak nem öregszem???

Fatther, Tündi100149 és hagymácska44 kedveli ezt.
  6. Koppi

Ki mondott ilyet ? Dehogy öregszel, csak az idő szalad, de rendesen...:)
    Az eventhez, hogy ne keresgessétek:""""""""""""""felhősor + kitehetők = 5875 mikulásvirág, 600 felröpi (3,6,8,10,15 ablak)""""""""""""""" (Forrás a csevegő, remélem nem követtem el plágiumot...:))

Mebajah !
    Isten éltessen sokáig, jó egészségben, nyugalomban..:):)
    http://www.alliteracio.eoldal.hu/img/picture/3303/szulinap-orgona-torta.jpg

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  7. hagymácska44

Úgy fájt ez nekem, mintha a fogamat húzták volna, nem volt leárazva, 5 db keverve,

Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  8. mebajah

mebajah Fórum császára

Kicsit szorul a torok! Megfáztam?
    Nagyon jólesik a köszöntésed, köszönöm szépen!
    /Akárhogy számolok 1957 óta, mindig 18 évig jutok.Lehet, hogy onnantól hiányoztam?/

9. mebajah

mebajah Fórum császára

Tudjátok, én visszafelé olvaso a hsz-eket,ezért lehet néha fura az időrendem.
    Ezt a köszöntést magamnak érzem,és olyan jólesik! Látom,ma többször fog a füst a szemembe menni.
    Köszönöm.

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép napot gazdák!
    A szülinaposnak pedig nagyon sok boldogságot!
    Az első munkahelyemen kétszeres kiváló dolgozó voltam. Az utolsó helyen, ahol öt évet húztam le, a második évben ismét kiváló dolgozó lettem. Nagyon meglepett, de nagyon örültem neki. Kaptam innen-onnan elismerést. KISZ KB, Határőrség pk, nem is tudom honnan hány oklevelem van. Amikor az iskolai egyik szakmai versenyen (elméleti) dobogós helyezést értem el, az egyben országosan is dobogós volt. Több ilyen iskola nem volt az országban. :) Speciális végzettség, de örülök, hogy ott végeztem, mert széles látókörre készítettek fel minket. Elsősorban kohász, másodsorban vegyész, harmadsorban gépész vagyok. A szokásos tantárgyakon túl tanultunk:
    általános kémia, szerves kémia, fizikai-kémia, elektrokémia, hidraulika, hőtechnika, mechanika, metallográfia, szakrajz (végig, minden héten), általános géptan, vegyipari géptan, kohászati géptan, fémkohászat, vas-és acélkohászat, fémek feldolgozása (öntés, kovácsolás, hengerlés, sajtolás, húzás, forgácsolás), automatika, üzemgazdaságtan, laboratóriumi gyakorlatok (kémiai), műhelygyakorlatok (reszelés, esztergályozás, csiszolatkészítés), mindenféle téglagyártás ("mezei", samott, magnezit, króm-magnezit, magnezit-króm, karborundum, stb), elektrotechnika, ..... na, mit hagytam ki? Nem tudom, de biztosan volt még. (Kohászati elektrotechnika, utólagos beszúrás.) Sokfélét tanultunk, de igazából olyan mélységig, mint egy vegyész nem, mint egy gépész nem, mint egy kohász nem, de eladni nem lehetett minket egyik "részben" sem. Jó tanáraink voltak, meg azért minket is kiválogattak felvételkor. Amikor jelentkeztem, 720 jelenkezőből vettek fel 120 főt. Oda pedig átlagos tanulmányi eredménnyel nem szoktak jelentkezni sem. Bekerülni nehéz volt, kikerülni könnyű. Az átlagos lemorzsolódás még így is 10-15% volt. Hamar megkapta az ember fia, lánya:
    - Nem kötelező ide járni! Át lehet menni más iskolába. Tárt karokkal fogják fogadni.
    Így volt. Aztán mikor a technikumokat megszüntették, mindez megszűnt. Öt évvel később már hirdették az iskolát, hogy legyen elég fiatal, aki oda is menne tanulni.
    Készülök temetésre. Majd onnan hazaérve ide is kukkantok. Akkor már több időm lesz.
    Szép napot, jó munkát minden gazdának!

Fatther kedveli ezt.
  11. mebajah

mebajah Fórum császára

Lélekben elkísérünk,jó?

Fatther, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  12. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép dolgos napot mindenkinek!

Ünnepeltnek Boldog Születésnapot!

_Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Sziasztok! Lefutottam a magam köreit.. A piac környékét is nehéz megközelíteni, pedig nem is a nagy piacon voltam, csak a kicsin. Parkolóhelyért harc folyt. Szerencsém volt, mert észrevettem, hogy szállnak befele egy kocsiba én meg lecövekeltem és jeleztem, hogy oda én akarok beállni. Sikerült, igaz mögöttem pár autó feltorlódott, de nem foglalkoztam vele. Halasnál, húsosnál kilométeres sorok. Egyikbe sem álltam be. Hal beszerzése nem az én dolgom, sem az elkészítése, az majd jön szenteste elkészítve..:):) Gyümölcsöt, zöldséget megvettem, majd két kisebb bolt és bevásárlás kész. Csirkéket most hozták, az is hűtőben, ill fagyasztóban van már. Tanyasi csirkék, konyhakészen hozzák mikor kérem. Igaz nem olcsó, de finom!!!
    A hó szállingózik, ruhák kiteregetve a terasz fedett részén, jól ki van már fagyva, majd hozom be és hamar megszárad. Nagyon szeretem a "kifagyott" ruha illatát.
    Eventet elkezdtem 255 felröpivel.
    További szép napot Nektek!:)

_Ilona49_, Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  14. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Felrepi indítás 239-206-219,...nos majd lesz valahogy,..az is lehet hogy komfortozunk.

15. Csacskamacska

Nem rossz az Lajos!
    Olvastátok a januári naptárt? Szeretnék egy hónap pihenőt, amikor nincs event, meg semmi, csak úgy szép csendesen termelgetnénk és kész. Álmodozom.

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Négy tanyasi csirkét hoztak. Hármat feldaraboltam, egy meg egészben lesz elkészítve "grillcsirke" módra. Eredménye, hogy belevágtam a bal mutatóujjamba, most nehéz bekötött kézzel gépelnem. Hja kérem, aki frissen élezett késsel nem vigyáz eléggé, így jár. >:(
    Felrepiket nem néztem, mert - ismétlem - egyik farmon sem eventezek. Én kérem az ünnepek alatt ünnepelek és ha lehet pihenek.
    Megyek aratni és vetni a többi farmra.
    Jó eventezést!

Fatther kedveli ezt.
  17. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Bár nem eventezek, de megnéztem, 209 felröppenővel indítottam volna.

18. Csacskamacska

Hmmm, azt hittem, hogy így csak én szoktam járni.
    Kívánság: a fiam tegnap említette, hogy nem akarok olyan finom karajt csinálni karácsonyra amiben kolbász, szalonna és hagyma is van? Szerintetek mit válaszoltam? A karajt egyben veszem meg és felszeletelem, de úgy, hogy csak 3/4 részéig vágom be a húst. A hasadékokba, szeletek közé kerül a kolbász, a következő szelet után megy a szalonna, majd a hagyma, így szépen sorjában. Fólia alatt megsütöm, majd fólia nélkül pirosra sütöm. Nagyon finom, nem diétás husi.

19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét kívánok mindenkinek!

Kedves Ünnepelt, nagyon boldog születésnapot kívánok ! http://www.alliteracio.eoldal.hu/img/picture/2133/_szuletesnap.jpg ez pedig a "ráadás"

Mosolygós szép estét

A gidákhoz bekopog a farkas:
    - Engedjetek beee! Tele van a tőgyem tejjel.
    - Hazudsz farkas! Mi a mamát sörért küldtük.

Előny

Nyuszika megy az erdőben, egyszer csak talál az út mellett 1 méter előnyt.
    "Milyen jó lesz ez, ha majd kerget a róka." - gondolja. Felveszi, hogy hazavigye. Megy tovább, egyszer csak meglát egy fának támasztva 2 méter előnyt.
    "Hát ez király! Ha kerget a róka már 3 méter előnyöm lesz"-gondolja. Sétál hazafelé, cipeli az előnyöket egyszer csak előtte az úton keresztben fekszik 3 méter előny.
    "Azta! Már 6 méter előnyöm lesz a rókával szemben." Ezt is felveszi. Hazaér, és elkezdi becipelni a házába az előnyöket. Beviszi az 1 méterest, neki támasztja a falnak, majd beviszi a 2 méter előnyt. Azonban a 3 méteres sehogy sem akar beférni az ajtón, mire felkiált:
    - Hmmmm - behozhatatlan előnyre tettem szert!

Tündi100 kedveli ezt.
  20. Koppi

Azt hittem berosálok úgy röhögtem a nyuszikás viccen !
    Köszönöm Fatther !

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.