Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Szép idő van nálunk, mert az esőt ellopták az égi hatalmak. Küldtek helyette szelet.
    Remélem ma már nem fog nálunk esni. Valamiért nem hiányzik. Biztosan velem van a baj. :D
    Már nincs hiányérzetem. Végre esik az eső, nem porzik a föld.

Utoljára szerkesztett: 2.9.14
    Csacskamacska és PityuGeri kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia , szép Napot!

Itt nálunk felhős az ég, de nincs hideg. Most 16 fok van...http://cam.idokep.hu/oldpics/gyberci/1409636728.jpg
    Meglátjuk milyen lesz a nap vége...:)

3. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!
    Jelentem így napközben gyönyörű 28 fok van,enyhe széllel.

Pityu add oda azt a macskát torpi19-nek,tőlem kapsz érte 2db xxl szivarfát,de csak alapfával együtt! Így műxik a dolog?:D

4. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Kívánok! :D Hát ez a nyolc óra rögtön az első napi négy ofőóra után... iszonyú volt :D Az igazságba tartozik hogy abból 4-et eldumálgattunk, de hát a másik 4 se volt fenékig tejfel. Képzeljétek, az osztályunk létszáma ugye 23, hát kitalálták, hogy mixeljék össze a 3 osztályt és dobják szét 4 csapatba. Emelt matekon (+1 órájuk van) vannak 10-en, az egyik csoportba 17-en, nálunk 27-en (!!!!!) , a harmadikban is vannak gondolom vagy 25-en. Ki lett találva, hogy adott értelmi szinthez adott csoportba pakolnak téged, azaz mától tudod, hogy mennyire vagy matekból (bocs a szóért) retardált. Én a középsőben vagyok, mert tavaly emelt matekon kettessel zártam annál a boszorkánál. Amikor még a B-ből látom hogy vagyunk ott 7-en, jó volt, jönnek az A-sok, ők is vannak vagy 6-an, ez így nagyon szép, de aztán jönnek a C-sek... hát az osztályuk kétharmada biztos ide került! Az osztályunk létszáma 23, azaz 12 padunk van (14 amúgy, mert annyi volt tegnap, szóval maradt annyi) és ha nem lenne az a +2 pad, el se férnénk. Így is megfulladunk, el nem hittem, hogy ennyi a különbség 23 és 27 között - amikor 23-an voltunk úgy éreztem mintha lennénk 15-en, 27-nél meg vagy 34-et (mert állítólag mi valaha voltunk annyian - lehet szenilis vagyok, de én ilyenre nem emlékszem...) .

Nyehe, az xxl tűzit könnyű rám sózni, mi? :p Amúgy akkor már az előzőm ajánlata jobb, a birs többet ér a szivarnál :) Nem mintha smucig lennék, de szeretem matka :oops:

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kedves keleti magyarok!
    Nálunk a hőmérséklet pontosan a fele annak, ami nálatok van. Viszont bőséges csapadék lett az ajándékunk. Tegnap 25 mm esett és nagy a valószínűsége, hogy ma sem lesz kevesebb. Két nap alatt már rendes mennyiség! Az öntözőgépeket el lehet tenni. Aki a pityókát akarja elővarázsolni a földből, az várhat a jövő hétig. Hacsak nem dagonyázni akar a sárban a vaddisznókkal. Mert mást a földeken nem lehet csinálni. Eventnek vége, de be sem mentem leadni semmit, mert alig tudtam termelni. Majd legközelebb ismét megpróbálom, hátha a számítógépek koboldjai nem tesznek újfent keresztbe becses személyemnek. :p
    Egy nyugati kis-nagy magyar. (Felfelé kicsi, széltében nagy.)

Csacskamacska kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Olvasom, hogy mindenkinél zajlik az élet. Helyes így van jól!
    Ildikó, mi mindig már első nap este tarjuk az első osztályos szülőknek a szülői értekezletet, mert annyi megbeszélni való van, hogy jobb már az elején tisztázni a dolgokat és akkor nem kell csak egyszer elmondanom és nem minden szülőnek külön külön.
    A tankönyv mizéria borzalmas, van tankönyvünk, csak írni nem lehet bele....Hogy tanítsak én úgy betűt,hogy csak a képet nézzük és egy vonalat nem lehet a könyvbe húzni, mert azt vissza kell év végén adni a következő első osztályos gyerekeknek....Szóval úgy visszaléptünk jó pár évet. Szerencsére a szülők megértőek és most megvesszük a tankönyveket, hogy haladni is tudjunk a betűk birodalmában.
    Most írtam elő a füzeteket, holnap álló egyeneseket fogunk írni...majd beszámolok, hogy hogyan sikerül. Iszonyatos fáradt vagyok, 32 gyerek minden energiámat leszívja, de hurrá, lesz ez jobb is néhány hét, hónap múlva.:):):)
    A másik farmomon a titokfát még elfelejtettem kitenni, itt mandulafenyő lett.
    Az idő remek, süt a nap, lehetne élvezni, ha nem a tanteremben kellene lenni.
    Pá, szaladok....

PityuGeri kedveli ezt.
  7. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Más topicokban gond volt ahogy olvasom én kimaradtam ebből a belépési mizériából, lévén csak most jutottam géphez..:)
    Ez az első alkalom, hogy sikeresen megcsináltam mindenhol az eventet...
    Délelőtt sikeresen kivégeztem a 3. farmomon is. Köszönöm a sok íjat és nyilat amit küldtetek.
    Nálunk most meleg, de szeles idő van. http://cam.idokep.hu/oldpics/gyberci/1409665231.jpg
    Tihamér !
    Fújnám én a meleget Nyugat felé, de nem akar menni...:)

8. Hölgy-világ

Drága Gyermek, szeretnél majd te még ilyen extrafát tüzelni,csak akkor meg nem lesz:D

Lassan Macska, főleg az üvegtopánban! Janóval már megy az 1,4,7 ezek szinte magától tanulta meg, már olvasható a 5,6,9 ha lerajzolja. Igazából a 2,3 még gyakorlásra szorul,és ami nagyon kitol vele az 8 írása. Idén az előkészítőben január fele már elkezdik a nyomtatott ABC írását, ebből is megy pár könnyebben írható betű.

9. Csacskamacska

Hát igen, tudod az a legszebb az egészben, hogy a 32 gyereket legalább 10 csoportba lehetne osztani a jelenlegi tudásuk szerint. Ezzel nem is lenne gond, differenciálok én eleget, de ilyenkor, év elején még nem lehet, még ismerkedünk, szokásrendet alakítunk, feltérképezzük a beszédkészségüket, szókincsiker..stb.., majd hónap végére alakul már ez, csak kicsit fárasztó...Az óvodára is neheztelek kicsit, mert nagyon sok gyerek jön helytelen ceruzafogással, ami már rögzült, így azon nem, vagy nagyon nehezen lehet változtatni.
    Ok, nem panaszkodom, fáradság majd elmúlik, ma lefekszem a tyúkokkal.

PityuGeri kedveli ezt.
  10. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Ildikó vagyok..

Értem én a mondanivalót Csacska, nem is erőltetem főleg nem, a ceruza fogását. Krétával rajzolunk állótáblára,hogy ne legyen majd szégyellős ha kiszólítják, igaz a fogás,itt is fogás,bár teljesen más mint a ceruza,és asztalon történő vízszintes síkban. A papírra rajzolás,vagy színezés nem az erőssége,nem is érdekli igazán..Pedig van neki nálam is foglalkoztató füzet,könyv, színezhető,festhető,matricás,de nem..inkább a mozgásért rajong.

PityuGeri kedveli ezt.
  11. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Így könnyű az "ingyentankönyv" dolog... az kéne, hogy mindenki kap egyet és nem kell visszaadni. Máshol így működik ha jól tudom :) A gyerekek meg... lesz ez még így se, még csak a második napon vagy túl, hosszú lesz az a jó pár év :D

12. torpi19

torpi19 Törekvő

megírhattad volna hogy nem cserélsz velem
    mindegy

13. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Képzeljétek, ujjas juhar lett a titokcsemetémből!!! A főfarmomon még nem kaptam egyet se belőle, megérte a 3 FA-t az azonnali beérésért :D Először így néztem ki a fejemből hogy ez miféle gránátalmafa a farmomon o_O Aztán így leesett hogy ja, akkor alma... de hát nincs körötte kerítés, szóval mégse az. Rávittem az egeret, kiírta hogy ujjas juhar, először el se hittem :D Megérte eventelni :music:

Szia! :)
    Szerintem elég egyértelműen kifejeztem az "igényeimet" :)

Szóltál, de én nem gondoltam jobbnak a felsoroltakat, bocsi :oops:
    Gondoltam elég egyértelműen fogalmaztam, ezek szerint nem... :(

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Haj,haj,hajajaj! Az az iskola! Én már elég sokat koptattam ilyen-olyan padot, néha még oskolában is. Utoljára 4 éve voltam tanfolyamon. 58 évesen. :) Akik velem egykorúak, azok talán emlékeznek rá, hogy 1968-ban Szegeden tartottak egy nagy népi összejövetelt oktatásügyben. Felszólat az akkori "nagyfőnök", az ország első embere, az MSZMP nagyhatalmú főtitkára is. Sokallta a jelenlévő szaktekintélyek nagy részével a diákok leterheltségét. Az a döntés született, hogy a tankönyvekben benne lesz minden, amire a különböző iskoláknak szükségük van. (Akkor csak a középiskolákról volt szó.) Benne lesz a törzsanyag, amit mindenkinek kötelező lesz megtanulni. Aztán lesznek olyan, külön jelölt, (apróbb betűvel írt) részek, amelyeket az iskolák szaktanárjai szerint az adott iskolában tanulóknak szükségük van. Így csak egy könyv lesz, csökken a tankönyvekre kiadott pénz. A végeredménye a következő lett. Minden tanár le akarta adni a maximumot az ő szaktárgyából, mert:
    - magyarok vagyunk, mindenkinek jól kell ismernie anyanyelvét....
    - matematika nélkül semmit nem lehet megtanulni, számolni, logikussan gondolkodni meg kell tanulni....
    - a történelmünk ismerete nélkül nem lehet jövőt építő nemzedéket felnevelni....
    - a fizika a természettudományok alapja, minden más arra épül....
    - idegen nyelv tudása nélkül ki sem mozdulhatunk az országból, nem értjük mások nyelvét, ahány nyelvet ismersz, annyi ember vagy...
    - a XXX szakma alapja EZ az adott tananyag, ezt muszáj megtanulni...
    - a YYY szakma alapja EZ az adott....
    A végeredménye az lett, hogy még jobban leterhelték a diákokat.
    Ha esetleg érdekelne Geri, én még akkor jártam iskolába, amikor a hét hat munkanapból állt és mi is hat nap mentünk iskolába. Hetente kétszer biztosan volt 8 óránk. Laborgyakorlat és műhelygyakorlat. Más napokon sem volt soha kevesebb 6 óránál. Én olyan technikumi szakra jártam, ahol egy félévben 14-15 tantárgy volt. A másik szakon 11-12. Őket irigyeltük, mert jobban fel tudták őket készíteni. Mi viszont szélesebb tudás(alap)anyaggal rendelkeztünk. Akkor is sok volt a terhelése a diákoknak és most is nagy.
    De biztos vagyok abban, hogy ezen a topikon sokkal többet tudnak erről mondani a hivatásos "tanerők". Mert én még botcsináltának sem válnák be.

PityuGeri és Csacskamacska kedveli ezt.
  15. tazmánördög

tazmánördög Utánpótlás-írogató

Sziasztok.Nem voltam csütörtök óta,de látom zajlott az élet.Visszaolvastam nagyjából,ha lesz időm részletesebben.Nálunk is zajlott ám! Péntek doki Debrecen( Ildikó majd beszámolok,ha időm engedi), délután évnyitó, szombaton Balmazújvároson focitorna Mátékópénak,ahol aranyérmesek lettek,mindegyik meccsüket megnyerték,rugtak 25 gólt és kaptak 2-t.Büszkeségtől dagadt a melle minden szülőnek és az edzőnek,nekünk pedig a férjemmel szép szülinapi ajándék volt.Másnap családi banzáj a névnapom alkalmából.Ezúton köszönöm mindenkinek a köszöntést ,privátban is,de az iskolakezdés miatt,meg egyéb más miatt,még csak most jutottam gép elé,nem volt még időm válaszolni.Látom itt minden rendben.A banneremmel kapcsolatban szólok majd valakinek,csak nem tudom ki legyen az a valaki!!
    PityuGeri,lehet csatlakozni a köz.oldalon lévő csopidhoz?Mivel nap mint nap fent vagyok ott,hátha áramlana egy kis infó!;)
    Ja és a lényeg!!!
    A másik farmom(matekope) végre elérte a 86-os szintet!:)Azta,jó sok milla kell a következőig,de nektek mondjam,ti már túl vagytok ezen.......;)Holnap arról a farmról jövök.

Utoljára szerkesztett: 2.9.14
    PityuGeri kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Ildikó, nem vagyok én ellene, hogy a szülő, keresztszülő, nagyi...tanítsa a gyereket már az iskola kezdése előtt. Mindig azt mondom, hogy a gyermek kíváncsiságát ki kell elégíteni, már pedig a gyermek kíváncsi! Milyen betű, mi van oda írva, stb? Igen, meg kell mondani, kíváncsiságát ki kell elégíteni. A ceruza fogása az, ami jó lenne, ha szabályos lenne. Ennek ellenére, helytelen ceruzafogással is tudnak nagyon szépen írni.
    Bizony jártunk iskolába szombaton is és jártunk úgy is, hogy délelőtt egy hetet, délután a következőt...régen volt, de igaz volt!
    A belső motiválásnak kell meglenni, hogy többet és még többet akarjak tudni. Persze voltak az én életemben is olyan időszakok, mikor én nem akartam tovább képezni magam, de "kötelező" volt. Utólag már nem bánom, de akkor nagyon nem szívleltem.
    Örüljünk viszont annak, hogy ma már számos lehetőség van a fiataloknak arra, hogy képezzék magukat! Azt viszont sajnálom, hogy nem mindig tanulhatnak az anyagiak miatt.
    No, mára akkor az iskolából elég volt, mindjárt reggel, amikor élőben nyomom tovább.

PityuGeri kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Újfent nem esik, ami nem baj. Viszont ami aggaszt, hogy TI hiába kergetitek erre a meleget, nem akaródzik neki ideérni. Pedig már várom. Hidegtűrő vagyok, de már kellene egy kis "tavaszi" szellő ebben az őszi világban.
    Igen, én is jártam délután iskolába még általánosban. A felsőtagozatunk járt így, kivéve a nyóócadikat, mert ott csak délelőttösök voltunk. Amikor kérdeztük, hogy miért, azt a választ kaptuk, hogy minket fel kell készíteni a továbbtanulásra. Őszintén mondom, akkor sem értettem. És az előző hét osztályban mire készítettek fel??? A nyolcadikra csak? ;)

Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Csepereg az eső, de langyos szél fújdogál. Ideért a nagy felhő. Megyek megkeresem az esernyőm.
    Jó munkát a mai napra is kedves gazdatársak!:)

19. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Vékápvékáp jó reggelt! :)

Üzenek majd neked farmon egy linket ;)

20. Hölgy-világ

Szervusztok!
    Reggelre sikeresen betaknyoltam-bedagadtam, de ez csak allergia, köszönhetően az elmúlt napok élvezeteinek,de főleg a tegnapi borostyán stopnak.Ez drága jó szél is rátesz egy lapáttal,hogy inkább esne az eső,így még azt kevéske felhőt is elviszi ami ígéretesnek tűnt eleinte.
    Tanzi Era,annak idején KhaoszWolf csinálta a bannereiedet ha jól emlékszem,írj neki fent van a farmján mindennap,sőt a banner készítés/kérés fórumon (ami a médiatárban található) is be szokott kukucskálni néha. Lementetted a gépedre valahova a képeket?

Suli, jártam minden formában mindenhova,lévén sokat költöztünk és minden körzetnek meg volt a maga Intézménye.Középsuliba is vagy 3-4 helyre,különböző szakokra, s a mai gyerekek-ifjak,nem igazán tűrnék,muszájból se.

Olvasom Pityunk írásait, kesergéseit,s mosolygok,tiszta kamasz, ami neki nem tetszik ott már magas szintű társadalomkritikát fogalmaz meg. S felötlik bennem ,mit fog csinálni ha majd a nagybetűs élet,amivel gondolom már riogatták őket párszor, csűr-csavar az elképzelésein egyet-kettőt,amitől popsira csüccsen,s csak a fejét ingatja majd,hogy ő ezt nem így tervezte, s nem ezt akarta..
    Pityu azért tesznek benneteket ide-oda, hogy szokjátok,mindig az adott helyzetből kell a legjobbat kihoznotok, ma csak az marad talpon,aki azonnal reagálni tud a változásokra,aki képes mindig újat mutatni. Ugyanakkor szokjátok azt is,hogy messze nem egyformák az emberek,s ezt tolerálnotok-kezelnetek kell tudni,mert csúnya konfliktusok származhatnak abból ha nem..s egyenlőre te a gyerek jössz ki rosszabbul egy ilyen összetűzésből. Bizony minden lépés,minden eltöltött nap arra ösztönöz,hogy mire felállsz végleg az iskolapadból kész - érett legyél az élet kihívásaival szemben. Bármennyire felnőtt duma, attól még sajna igaz..

_Ilona49_, PityuGeri és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.