Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hát ... azért még mindig jobb, ha én tolok valakit kerekes székben, mintha engem tolnának. Meleg nincs, hideg se. Olyan semmi körüli a hőmérséklet. A nulla egyenlő a semmivel, azaz a cifrával. A cifrázás azt is jelenti, hogy kis körökkel díszítenek valamit. Nagyon régen nálunk is a nulla neve a cifra volt. Aki matematikát tanított oskolában, talán tanulta valaha. Én meg csak olvastam egy-két könyvben, onnan az ösmeret. :)
    Karácsony előtt főztünk kocsonyát, tíz tányérral lett. A feleségem és én egyet-egyet tudtunk enni, mert fogyott rendesen. Mivel mi is szeretjük, meg maradt az ünnep előttről röfiflül kettő, vettem hozzá első csánkokat, majd hozzátesszük a szintén megmaradt sertésbőrt és újfent kocsonyát főzünk holnap. Rendesen bezőccségezem és megtrágyázom fűszerekkel is. Háromszáz-ötszáz évvel ezelőtt a fűszerezést trágyázásnak mondták, írták az akkori főzőmesterek. Nem ismerték a rántást, helyette kenyeret morzsoltak a híg ételbe, hogy besűrítsék. Én azért maradok a rántásnál meg a habarásnál. Néha csak megstaubolom az ételt, de csak a legvégső esetben, mert tartok tőle, hogy megcsúszik a kezem között az a liszt, oszt csomós lesz az étek.
    Ha leesik a hó és megmarad, teszünk ki szotyit az erkélyen lévő etetőbe a tavasz eljöttéig, de a hó elolvadásáig feltétlen. Ha a madarak rászoknak, muszáj etetnünk, mert tőlünk várják, s nam adunk, hamar elpusztulnak. Ránk vannak szorulva. Valamennyi dió is kerül ki, meg néha veszünk faggyús madárgolyót, gombócot, galacsint. Ki minek nevezi.

Koppi és mebajah kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szerelemmel az én koromban? Persze, hogy jól állok 33 év házasság után...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
    A múltkoriban voltam az egyik régi ismerősömnél akinek zöldségboltja van. Ritkán járok nála, kiesik az utamból, most arra kellett menni, mert van hadházi káposztája...
    Belépvén a boltba ismerős illat ütötte meg az orrom: szelídgesztenye sültt a pulton. No nem hagyományosan izzó parázs fölött, hanem újkori módon elektromos serpenyőben....
    Istenem, gondoltam visszajött a régmúlt más köntösben...és mennyire jó az ötlet !....:):)

Mellesleg, hogy ne unatkozzunk szilveszterkor sem: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-nagy-bumm.14627/#post-628129

Én azért unatkozni fogok, mert ezt tényleg kihagyom...:)

Utoljára szerkesztett: 29.12.16
    _Ilona49_, hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi kedves barátom! Én sem óhajtok szilveszterkor eventezni. Ha esetleg meggondolod magad - csupa véletlenségből - az sem baj, mert a lányok majd szurkolnak neked, oszt mi meg majd küldünk ide is meg oda is ajándékot. Eventeset. Csak jelezd, ha köll! :)
    Már megint este lett. Az ünnepek után holnap fogok csak főzni, eddig nem kellett.
    További jó pihenést és felkészülést az év végi naaagy durranásra mindenkinek!

hagymácska44 kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nem is írom, tudjátok anélkül is, én "durrogtatok"....xD Holnap felszaporítom, utána meg 6 óra akármennyi időnként aratok vetek. Szerintem ez is hasonló lesz az előzőhöz, lazán meg lehet csinálni. Ettől én még remekül fogok szilveszterezni! :)
    Kis farmokon a titkosak teljesen vegyesek, sehol olyan, ami már ne lett volna! Narancs tyúkólam is lett!!!- reszkettem érte, hogy legyen...
    Kocsonyát nem igazán szeretem, így azt nem főzök. Főzze aki szereti!

5. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sajnos betegséggel zárom az évet, déltől fekszem, nem érzem jól magam. 31.délután 6-ra meg kell gyógyulnom.
    Kocsonyát nagyon szeretem a lányommal együtt, a fiúk nem szeretik, az idén kimaradt.
    Az eventet elkezdem, ritkán kell aratni, jó lesz az.
    Jó éjt!

Tündi1001, Csacskamacska és zsozso577 kedveli ezt.
  6. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Estére én is előkerültem.....jól kifárasztottam magam!

Hagymácska jobbulást kivánok! Ugy látszik én lassan kilábalok ebből a fránya megfázásból.,,,,bár
    gyorsan le is kopogom! Máskor is igy voltam....aztán másnap megint előjött!
    Makacs.....nagyon makacs!!!!!!!

Csacska....nekem sárga tojástojó lett az egyik kicsin.....mit mondjak....sikitottam örömömben!

Elkezdem az eventet.....bár semmi kedvem hozzá....farmot kell bontanom!....ez nem szeretem munka.....nálam!

Jó éjt!

7. Csacskamacska

Hagymácska gyógyulást!
    Zsizsó idehallatszott a sikításod! :) Vidra lett szinte mindenütt, az még elmegy, mert eddig ritkán adta. Bagoly, medve is volt bőven, mentek a menübe.
    A bahát teleraktam papagájjal, majommal, elefánttal, mert a trágya drága és megtermelem magamnak a holnapi napra, kell az induláshoz, ha meg nem, akkor eladom, most is drága, egekben lesz az ára napokon belül.

Mára befejezem a munkát, jó éjt! Reggel vigyázzatok az aratással és ajándékot is csak 14 után küldjetek!
    Szép álmokat!:)

zsozso577, Tündi1001 és hagymácska44 kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Kettőig várok a Zajándékok küldésével. Kialudtam magam, friss vagyok, fitt és nem feledékeny. Ő ... őőő ... mit is akartam írni? Majd eszembe jut. :p
    Senki ne merészeljen lebetegedni a szilveszteri vigadalom előtt! Az új évet sem szabad betegséggel kezdeni. Ha valaki mégis úgy érzi, hogy az állapota nem kielégítő jelenleg, annak mielőbbi gyógyulást és jó eventezést kívánok!
    A sárga tojástojó azért jobb, mint az én sárga tikólam. Annál kisebb sárga nem létezik. Ki mit érdemel. Én a sárga tikólat?! He??? :mad:

hagymácska44 kedveli ezt.
  9. mebajah

mebajah Fórum császára

Szép jóreggelt!
    A " parancsot" igyekszünk teljesíteni. Ki a kicsit.... Én ilyeneket kapok mindig, ha mást adna, visszaküldeném.
    Tegnap az álomkór miatt nem voltam toppon, de már a fele elmúlt, így köszöntelek Benneteket.
    Eventtel kapcsolatban egyetértek, de mivel ketten vagyunk: mebajah/Terike/ és én, valamit csinálni köll. Kiveszek 3 dolgot, utána cart gyártok a piacra,legalább lesz tikom is. A békáim száma úgyis a béka feneke alatt van.
    Legyetek jók, de ne vigyétek túlzásba!

10. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Nem vittem túlzásba se a jóságot, se az okosságot. Nem is beszélve a szenilitásról!!! Tegnap ezen a farmon délután vadszedret ültettem, amit csak ma arattam le. A trópusokon is gyep volt ültetve. Hoztam a formámat. Ma lecsót eszünk, levest nem kíván egyikünk sem. Holnapra párolok szalonna-hagyma ágyon savanyú káposztát holnapra. (Mind a szalonna, mind a hagyma szálasra van vágva.) Köretnek knédli leszen, amit én kedvelek, a feleségem pedig csak megeszik. A knédlit majd holnap főzőm meg. A káposzta meg érjen csak össze. A kocsonyát is feltettem főni, az jó pár órát fog fent lenni a vellamos tűzhelyen. Holnap még csinálok némi kelt tésztát, szalonnával és sajttal, legyen mit csipegetni az éjjel. De aki akar, az már napközben is. Én akarok! :)

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!
    Nagyon rossz éjszakám volt, keveset aludtam, csak forgolódtam. Álmodtam vadakat, így most fáradtabb vagyok, mint lefekvés előtt. Megyek bevásárolok, utána meg majd csinálok valamit. Jelenleg semmihez sincs kedvem.

zsozso577, Tündi1001 és hagymácska44 kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ha az éjjel nem piheni ki magát az ember fia, lánya, abból rossz nappal lesz. tapasztalatból tudom. Ragyogó napsütés van és mínusz. Igazi téli idő.

13. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Az éjszakám nekem is zűrös volt, köhögtem rendesen. Hoztak egy halom bevenni valót, nem gyógyszert.
    Most ébredtem, a reggeli elalvás után.
    Süt a nap és mínusz van itt is.
    Egypár dolgot hozattam a boltból, lencsét beáztattam, holnap fő majd.
    Egy adag ruhát beraktam a gépbe, utána átpakolom a szárítóba és ennyi a mai program. Az ágyból figyelem a dolgokat.
    Jó készülődést holnapra, legyen sikeres a napotok!

zsozso577, Csacskamacska és mebajah kedveli ezt.
  14. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Jesszus a lencse! Reggel az első adag mosásnál még szóltam magamnak,hogy el ne feledjem. Pedig sikerült.Megyek is, mert nincs cavinnyonom.Azt Ti helyettesítitek.

15. Csacskamacska

Bevásároltam, az ebéden is túl vagyok. Itt is süt a nap, árnyékban hideg, ahol ér a nap, ott kellemes. Jól kiszellőztettem,így benn is friss a levegő. Derekam betekertem a plédbe, míg fel nem melegszik újra a szoba. Vágott virágaim alatt kicseréltem a vizet, örültek neki. A karácsonyi kaktuszom most borult virágba és a klívián is felfedeztem 3 bimbót. Ennyi virágtól sincs virágos jókedvem...Legyen Nektek jobb!! :)

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Na lassan ismét eljön az éj, sötét lett. Holnapután töltött káposzta lesz, mert feleségem szerint újév első napján TILOS baromfit enni, mert az hátrafelé kaparja a szerencsét, a röfi meg az ormányával előre túrja. Amikor sok évvel ezelőtt megkérdeztem tőle, hogy látott-e már kacsát kapirgálni, vette a lapot és olyan csúnyán nézett rám, valamint olyan megjegyzést tett, hogy azóta nem merek ilyenért szólni. Szigorúan disznólkodunk az év első napján. :D
    Event elkezdődött, bár én nem csinálom, tehát azokat a felugrókat, amiket esetleg valaki nekem szánt, kérem, hogy a rendes eventező gazdáknak szíveskedjenek továbbítani! Nekik szükségük lesz rá.

17. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!Halat sem szabad, mert elúszik a szerencse.

18. Csacskamacska

....és a szemetet sem szabad kivinni, mert akkor azzal együtt kidobjuk a szerencsénket is!

19. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Halihó! Mizu drágám? Jól vagy? :)

20. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

szia
    Ezt nem hallottam még! Ez melyik napra vonatkozik?
    Akkor inkább vigyem ki.....most este?

Nálam nem lesz lencse....nem régen volt.....hát igy jártam!
    Viszont van csirkepörim!!!!xDxDxD tudom.....tudom!!!! .....de ez még karácsonyi!!!!!!!

Eventet elkezdtem.....de bakik máris diszitik!
    Karácsonyit és ártatlanságot nem ettem!

Utoljára szerkesztett: 30.12.16
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.