Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

hagymácska44 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Mint fentebb írtam, nem vágyom változásokra.
    Jó éjt!

3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Az idei karácsonnyal sehogyan sem voltam, ha valaki kérdezné, a választ n em tudnám megmondani. Más volt minden vagy csak bennem volt valami más. A karácsonyfa helyén hibiszkusz fám van, azt most szívesebben nézegetem.
    Nagyon régen, kb.32 évvel ezelőtt, panelban laktunk, ott divatos fa volt /amit most már régen nem lehet kapni/,a hosszú tűlevelű karácsonyfa, mert nem hullott egyáltalán. Felállítottuk a lányom szobájába, két csíkos mókusa volt ahogy ezek beköltöztek a karácsonyfába, mondhatni. A fákra tettünk, diót, mogyorót és minden finomságot amit szerettek. Telt-múlt az idő és egyszer csak március lett és a karácsonyfa még mindig állt. Fájó szívvel szedtem le március végén. Ezt csak azért írtam mert nálam a hagyomány nem nagyon számít, én döntök a mikorról és a hogyanról.
    Aludjatok jól, jó éjt!

zsozso577, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  4. mebajah

mebajah Fórum császára

Jogos!

zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Az erdei fenyő nem csöpögtetett gyantát közben? Mert hajlamos rá. Erre felénk ez a fenyő a leggyakoribb. Nálunk mókus nem volt, de tengeri malac, aranyhörcsög, halak az akváriumokban és papagájok igen. Egyszer volt egy mamagájom is, de kinyírta a papagájomat. Nem engedte be egyik odúba sem. A vége az lett, hogy a papagáj egyik combjáról jócskán leszedte a bőrt. Az meg szegény nem élte túl. De a mamagájnak sem volt szerencséje. Már öt tojatot megszült, de a hatodik túl nagy lett a pocakjában, azt meg ő nem tudta a világra hozni, ő abba halt meg. Egy héttel a papagáj után. A fiam elvitte magukhoz és a kertben mind a kettőt elásta. A tojatok meg kikerültek a kukába. Én nem tudom kikölteni, de a feleségem sem vállalta. Utána a fiam elhozta az ő papagáját. Öt évig voltunk hármasban a feleségemmel. Szegény Pipike megöregedett és a szó szoros értelmében a kezemben halt meg. Ő is Zámolyon nyugszik. Azóta nincs nálam papagáj. Akartak hozni, de mondtam, hogy nem szeretném, ha túlélne, mert ki gondozná? A menyem szerint papagáj nem való lakásba. A fiamé is ezért került hozzám. Érdekes, de amikor három kutya volt a szobájában régen, az természetes dolog volt. Egy papagáj túl sok állat, három kutya nem. Soha nem fogom a női logikát megérteni, az biztos!
    Legyen szép és meleg napunk! Itt még nincs haw.

Utoljára szerkesztett: 5.1.17
  6. mebajah

mebajah Fórum császára

Ne is próbáld.
    hajnal 1-kor nem akartam zargatni,demost mára valószinüleg :.. Migrén. patkány "lelkibéke"-3 kávé után most alszom.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 5.1.17
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én még csak egy (gyenge!) kávén vagyok túl, deee ... hogy most említed ... megyek, iszok még egy adagot. <Egy normál adag dupla presszókávé kb. 60 ml. Én a kis, kívül-belül mázzal bevont pohárkámba beleöntök saccperkábé 20 ml feketét és felhígítom 80-90 ml-re dihidrogénoxiddal. Azt követően a mikrobiban felmelegítem és így iszogatom meg. Minek igyak erős feketét, ha a magas vérnyomásra szedek - most már nem is egyféle - bogyót? Megszoktam a híg löttyöt, de hogy ne lássa más, hogy egy közepes tea erősségű, ezért a mázas görbe bögre.> Migrénem nincs, soha nem is volt. Ne is legyen! Most már nem akarok aludni, talán majd ebéd után sunyok majd egy kicsit. Vagy nem. Majd kiderül később. Kigurulok a konyhába egy adag középbarna izéért. Kávénak nem nevezném. :D

8. Koppi

Sziasztok !

Még nincs oly hideg..csak -5 fok van. De, nincs szél. De, friss az idő..
    De, állítólag ma változni fog...

Mi anno sikeresen megúsztuk eme vágyat, hogy holmi állatka, vagy madárka legyen a lakásban. A szomszédban volt tengeri malac és egyszer kiszökött a ládájából és vándorútra kelt.Sikeresen lejjebb jutott a csövek mellett 1 emeletet. Ráadásul tetőtéri lakás révén a szomszéd kéglije két lakás fölött volt. A szomszéd nő átjött és mondta, hogy valami kaparászást hall a strang felől, a wc-nél Kivettük a lezáró csavart és előbukkant a malac hót' porosan. Na volt sikongatás !
    Amúgy ma is van a Mamánál egy pumi (azóta már a második) és ha állatszeretetre vágynak, csak oda kell menni...

_Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  9. hagymácska44

Jó reggelt!

Sötét van még, szél nincs.
    Mebajah, sajnállak, elég sűrűn jön elő ez a migrén nálad, vajon mitől lehet.
    Tihamér, nem tudom miért nem hoznak ide Pestre is abból a fenyő fajtából, nálunk három van, rendes, ezüst és normand.
    A lányomnak minden állata volt kiskorában amit a kisállat kereskedésben kapni lehetett. Érdekes a gyerekeknek még semmiféle sem volt, ki érti ezt. Persze sejtem, mert mindegyiket én gondoztam és Ő valahogy ezt nem akarja, mert tudja, hogy rá maradna.
    Ma a Városmajorba megyek a klinikára, előtte megveszem a bérletet, mert a mai kiruccanásom kb. 4700 Ft-ba kerülne ha mindenhol kezelném a jegyeket. Ebbe a hónapba még egyszer megteszem ezt az utat, tehát muszáj vennem bérletet, nem vagyok a pénzem ellensége. Kocsival semmiképpen nem mennék, át a városon és még a parkolás, mondhatom igen sokba kerülne, egyszer próbáltam, többször sosem.
    Koppi, holnap hidegebb lesz? Ha ma még változni fog akkor szedem a lábam, de a példa azt mutatja ha van időpontod, még 2 órát várj türelmesen, mintha nem lenne, idáig ez a tapasztalatom, évenként megyek.
    Töltsétek a napot kellemesen!

_Ilona49_ és zsozso577 kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az elszáradt erdei fenyő tűje évekig fent tud maradni az ágon. A legtöbb ilyen fa a Dunántúlon van. Keleten kevesebb. Ahogy én tudom, az őse még ferdeszemű volt, mert kelet-Ázsiából terjedt el erre. Igaz, nem mostanság, hanem millió vagy még több éve. Jobban bírja a hidegebb éghajlatot, mint a meleget. Ebben hasonlít rám. A másik hasonlatos tulajdonsága, ami közös bennünk, ha nem borotválkozok két három nap, én is bökős leszek. Ilyenkor a kis tündérkém morcosan tud méltatlankodni, hogy: Bökős vagy papa! Persze a fenyőktől senki nem várja el a borotválkozást, csak a nők tőlünk. Mindig a szegény férfiakat zaklatják. :p
    Mínusz három fok van. Holnapra IDE mínusz 7, de a hét két utolsó napjára már hideget jósolnak, mínusz 10 fok leszen. Gatyákat, tundrabugyit elő és felvenni! Hólapátot nem emlegettek, lehet, hogy a hó elmarad?

hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  11. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Kipörgettem egy rózsazsín tikólat. Csak az a baj, hogy három és félezernél több tik lézeng a pajtában. Ezért beraktam a pajta sarkába. Egyhamar nem veszem elő. :D
    Kissé szeles idő van, de fagypont körüli a hőmérséklet. Csak a szél miatt éretük kevesebbnek. Feleségemet kísértem el a Pennybe. Én fizettem és cipeltem haza a cuccot. Ő meg kiválasztotta. A szokásos munkamegosztás. :)

mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
  12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Most olvastam a kiirásokat!
    Mit is mondjak????
    Én azt hiszem, hogy kihagyom! Az én farmom nem a szerencsével megáldott szerveren van és
    nem hiányzik....holmi idegesség!!!!!
    Most megint megfogalmazodott bennem.....hogy ez a játék .....nagyon elment a szerencse irányába!
    Nem tetszik!!!!!!
    Adjak be.....több ezer növényt....azért hogy tp-t és társait kapjam....és néha adjon egy-egy érmécskét!
    Nahhhhh.....nem ezért ültetem a növényeimet, hogy elpazaroljam!

hagymácska44, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Sziasztok!
    Egy váratlan esemény miatt mostanában nem nagyon leszek.

14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Remélem örömteli,hasznos az a váratlan esemény!

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jelenleg 708 akkum van a pajtában. Azzal fenyegetnek, hogy az event végén mindent elvesznek, amit nem váltok be. Tudomásul veszem, de más is vegye tudomásul, hogy akkor én innentől kezdve semmiféle eventbe nem fogok belevágni. Számomra az összes event megszűnik. Még az is elképzelhető, hogy a játék is. Mindennek van határa, gondoltam én, de ezek szerint rosszul. >:(:mad:Az üzemeltetőnek joga van változtani a játékon, hiszen az ő tulajdona. De annak az eldöntése, hogy én mikor hagyom abba, az meg az enyém.
    Megyek a többi farmra aratni. De a vetést meggondolom.
    Tapasztalatom szerint a váratlan esemény ritkán örömteli. De NE legyen igazam!

mebajah, hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  16. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Csacska....megijesztesz!!!!!! Ha van ....vagy lesz erőd, akkor oszlasd el a kételyeimet!
    Nem is tetszikeltem a hsz.-t!

Ilona....veled együtt bizakodom.!

Tihamér.....Nagyon jó az elgondolásod....de azért nem kell abbahagyni a játékot!
    Nagyon régen hagytam ki eventet....sőt ha rajtam állt....akkor fullra megcsináltam.
    Ez viszont nálam is kiverte a biztositékot! Nagyon elgondolkodtam azon....hogy
    noooo többé event!!!!!
    Deeeee mondtam én már ilyet....és azóta is csinálom ezeket a fránya eventeket....
    hisz nélkülük silány és nagyon uncsi lenne ez a játék!

17. Koppi

Remélem nincs baj, mert nagyon szűkszavú voltál és ez nem jellemző nem jellemző rád...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Az eventet elolvasás után NEM csinálom. Egyetlen egy farmon sem. Punktum.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    Föltámadt a szél. Gyün a hideg.....

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.
    Ugye tudjátok, hogy most bébi bumm van?
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/baby-boom-akció.14652/

Hopp ! Van 1 újdonság a Pajtában. (Most vettem észre, lehet le vagyok maradva...) De a készlet mellett a bal felső sarokban ott van az aktuális táp mennyisége.... Ez remek....Nem kell elbillegnem a Malomba...:):)

18. hagymácska44

Koppi, már régóta ott van.
    Nemrég értem haza, még nem olvastam az eventet, vagy ne is fáradjak vele!
    3 szem hó esett, este. Hidegnek és szellősnek éreztem a mai napot. Lehet, hogy ma visszafáztam, ráz a hideg, hőemelkedésem van.
    Ma mindenképpen mennem kellett, nem hagyhattam ki, időpontom volt.
    6 akkum van.
    Jó éjt!

miklos4949 és Fatther kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Zsozsó, nem kell megijedni, nincs baj, csak úgy alakulnak az elkövetkezendő napjaim, heteim(?), hogy keveset leszek itthon. Segítséget kértek tőlem, s ennek következtében nappal nem sok időt fogok tudni itthon tölteni.

Jó éjt!

20. mebajah

mebajah Fórum császára

Kávés jó reggelt!
    Megnyugodtam, Csacska!
    Tegnap bevettem a lesz...m tablettát, de ha nem is a játék, a fórum visszacsábított. Az űrbe nem készülök,196-ot ellövöm eventdudvákkal, és kész.Utánanézek ennek az ikernek, most mire föl dobták be.
    Csípős,viharos szél játszik odakint, és összefogott a mínusz 8-cal.

Utoljára szerkesztett: 6.1.17
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.