Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nem is tudom. Én időnként megtoldom szupitáppal, akkor hamarabb piacra tudom dobi, egyelőre maximális áron...:)

Tündi100149 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Tudod az a baj, hogy nem a nyugdíjas korral függ össze az epém, mert még nem vagyok nyugdíjas, csak remélem, hogy leszek 14 nap múlva. Az epém először 12 éves koromban jelentkezett. Sajnos még nem voltam 14 éves, de mentőt kellett hívni hozzánk, mert begörcsöltem vele. Másnap a körzeti orvos elküldött a gyerekgyógyászatra, mert még nem voltam 14. A gyerekorvosnál meg azt mondta az asszisztensnő, hogy bár nem vagyok még 14, de idén már az legyek, ezért menjek vissza a körzeti orvoshoz. Ebből is látszik, hogy az egészségügy azóta sem sokat változott, ami a beteg és a gyógyító-személyzet közötti kapcsolatot illeti. A két rendelő között alig 3 km távolság van. Oda-vissza már 6. Had sétáljon az a csemete. Mozogjon! Aztán amikor a középiskola padját koptattam, gyakran sétáltam éjjel magamban, mert akkor elviselhetőbb volt a fájdalom. Nem csak a "Zártalmas" ennivalótól tudtam és tudok ma is begörcsölni, de ha ideges leszek, attól is. Volt, mikor összekaptam eccem öcsémmel szilveszter délelőttjén és éjjel, már másnap, negyed egykor az ügyeletes orvosi rendelőben szurkálgatott az ápolónó. Az, hogy nem tudtam bejönni a fórumra az elmúlt napokban, nem váltott ki belőlem semmilyen rohamot. Hozzászoktam, immunis vagyok. Jót eventeztem és csináltam projektot az elmúlt napokban, mint ahogy most is. Ja, hogy ITT nincs projekt? Igaz, de ott, ahol simán és gond nélkül be tudok menni, ott van. Ott is lehet játszani. :)
    Ma sütünk kevés sajtost, no nem megenni ma vagy holnap, hanem majd a nyögdíjas búcsúztatómkor, ami csütörtökön és pénteken lesz. Kétszer tartok, nem mintha nagy ember lennék és csak darabokban lehetne "ünnepelni", hanem két társulattal külön-külön, annyian el sem férnénk egy teremben, még az üzemi étkező sincs akkora. Három adag készül el, majd 2 kiló liszt, 60 dkg sajt,meg a hozzávalók. Aszongyahogy, az annyi, mint ... összesen 4 kiló kész sülemény. A receptjét feleségem az anyósomtól örökölte, a sajtos tallér receptje, mi csak receficének nevezzük. Sütőlemez között kellene sütni, ami recés. De sajnos a villanysütőn ilyent nem lehet készíteni, ezért csak kis rudacskákat csinálunk majd.
    Eső nincs, tegnap délelőtt, délben esett. Hideg sincs, olyan igazi novemberi idő. Köd alig.

3. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok! Jó reggelt!

Nálam is felmerült a fórumba való belépés problémája. Döngettem a kaput, meg szépen is beszéltem hozzá, de nem ment. Ami a kakukkokat illeti, azt mondtam, hogy fagyjanak meg, de azért néhány farmmunkás kupon erejéig úgy döntöttem, hogy tenyésztgetem a puha kis jószágokat. :)
    Tegnap egész este esett, az előtt köd volt. Megfázásom alakul, már nem olyan piros a torkom. Megettem egy kiló mézet c-vitamint folyadékot meg mindent amit otthon találtam :) Mondjuk szomszéd néni házi szőttese sokat lendített a dolgon :)
    Újfent ellenőrzik a pályázatomat, ami fárasztó, készülök.

További szép napot!

4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szebb napot![​IMG]

Ennek az időnek most van itt az ideje,és mi mindig jobbat várunk.
    Volt ez már rosszabb is.

Most indul a valdemár!

5. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Jelentem itt is szakad, kezd olyan novemberes lenni az idő. A vidámparkban elkalapáltam az összes zsetont. Megebédeltem rizs és máj volt, ezt bármikor :) Kávé felhörpintve, vissza a papírkupachoz :)

6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Nincs cirkuszi hangulatom, pedig már készülődöm, hogy szórakozzam kicsit. Mint olvasom a kalózzal gondok voltak, de már helyreállt a rend, hiba megszüntetve. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit sikerül majd összekalapálnom az új nyeremények értéke szerint. megyek egy kis farmra, ott próbálkozom először, tréningezem, hogy jobban menjen.
    Lajos, hogy sikerült a cirkuszi látogatás?
    Helike, miért piszkálnak, hagyjanak már békén, ne ellenőrizgessenek!
    Tihamér, jó kis adag süti, sok jó ember fog búcsúzni Tőled, biztos nagyon szerettek! Látogatóba visszajársz majd?
    Kopi, pénzem van, így nem adom el a fazekaimat, tápot pedig csak simát kapnak, semmi luxus nem jár nekik, így aztán várhatom, hogy elkészüljenek.
    Az időjárásról nem is szólok, annyira pocsék, persze lesz ez még pocsékabb is.
    No, most pedig mosolygás, jókedv és irány a cirkusz!

Utoljára szerkesztett: 17.11.14
  7. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Elkalapáltuk mind a 10 jegyet.558 zseton a legtöbb,mikor lesz ez 1250,talán soha.
    Ami a legjobban megy az a muszklimérő, általában 15-20 zsetont adott.
    Csak az volt a baj hogy mással is próbálkoztunk.:D
    Tiéd mennyi lett a legjobb?

Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Nekem is általában 15-20 sikerült. Bedőltem a kalóznak, hagytam magam elcsábítani, de rá is fizettem.Tanulság, maradni a kitaposott úton! Kitartás, összekalapálod azt hamarosan!
    Kaptam csicsókát, nézek valami jó receptet.

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  9. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét!
    Csacska, vágd fel nagyon vékonyra és süsd ki chipsnek,vagy ha lereszeled, csinálhatsz belőle lepcsánkát,de ne főzd,mert szétmállik a vízben.
    Cirkuszban én a vakond kalapálást komálom,ott van némi sikerélményem.

Mai nap nem enyém volt, ebben a nyirkos időben való mászkálás megtette a hatását, sikerült majdnem befulladni.
    Parkban dekkoltam le,úgy csináltam mintha gyönyörködnék milyen szép lett,míg nem hatott a pipa tartalma.
    Aztán sétáltam egy kicsit, megint lepakoltam pihegni,onnan meg már közel volt a szupermarket ahol anyu vásárolt,míg a kocsiban agonizáltam.

Tündi1001 kedveli ezt.
  10. Koppi

Szia !
    Én várok a felmentő seregre, azaz a lánykámra. Remek reflexei vannak a macskánál...:)

Én is sétáltam kicsit ma délután (este), és valóban csöpögős nyúlós volt minden. De szerencsére egyelőre nincs bajom a légzéssel.. :)

A az félvak kalóz engem is átvert a múltkor. :( Most nem dőlök be neki...

Hoztam két képet a délutáni sétámból...:)

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szép estét!
    Vidámparkoztam, vigyázzatok a vakonddal, végén 2 másodpercet elcsal a játék, az pedig min.4 ütés- találat!

Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Lázba hozott mindenkit a cirkusz! Mennyivel más ez, mint amit magunknak, vagy velünk csinálunk(csinálnak).;)
    Ildikó, köszi a csicsóka tanácsot!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt mindenkinek!
    Szép, derült idő van, messze el lehet látni. A távoli lámpák füzére világít, jól látható. 2-3 km látótávolság lehet. Eső nincs, de ahogy a radaron mutogatta, hamarosan lesz. Nem is kevés. Majd meglátjuk. :)
    Szép napot gazdák!

14. Csacskamacska

Jó reggelt! Kissé nehezen bújtam ki az ágyból, még szürkeség van, a rádióból az a tanács szólt, hogy az esernyőt vigyük magunkkal. Napsütésnek jobban örülnék, de nem kérdeztek meg.....
    Jó munkát, sok jó élményt a mai napra!

15. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Esik. Csendesen, de esik. Ilyenkor a hangulatom is. Minek örüljek ilyen szomorú időben? Persze víz alatt nem is ázok meg. Na megyek is és keresek magamnak valami telelőhelyet, mielőtt beáll a jég.

16. Hölgy-világ

Szervusztok!

Ne csüggedj Tihamér,nálunk is esik.
    Reggel még nem, esett,sőt már az éjjel se,kihasználva elballagtam boltba,ha már mellette voltam zöldségeshez.Hazaérve anyum még pihikézett így rám hárult a reggeli készítés.Menetközben elindítottam Lojzit,ami azzal hálálta meg, hogy centrifugázásnál maga alá engedte a vizet.De legalább alaposan felsikáltam- kitakarítottam a kifolyó szűrőjét,és forgódob szűrőjét megnézve nem-e valami fennakadt,de nem- felmostam a fürdőszobát,próba öblítést csináltam,és hurráá hívtam a szerelőt,újra felmostam.
    Közben az odatett paradicsomos káposzta vize felforrt,majd sikeresen kiforrt. Takarítás helyszíne áttevődött a konyhába. Anyum ebből mit se érzékelt,mert elgurult hús-hentes-csemegeáru beszerzésre,ill. halmustrára.Haza toppanva kész volt az ebéd,meg még a két ruha átalakítás amiért délután jönnek. Immár totál depiből kilábalva vasalót veszem elő hátha átégetek valamit..
    Szép délutánotok legyen!

Tündi1001 kedveli ezt.
  17. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek!

Ma még napsütés van,igyekeznek a felhők észak keletre.
    Mai valdemárost is elkalapáltuk,nem sok eredménnyel.

Koppi,lányodnak mit sikerült elérnie?Növekedtek a zsetonok?

Nem sokára megyünk unokázni,csak későn érünk haza mert apuka nem lesz otthon megvárjuk a fürdetést és amíg lefekszenek.

További szép délutánt!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Ildikó, szeretem, hogy a kellemetlen dolgokról is élményként írsz! :) Fóa pozitív gondolkodás és ez neked nagyon jól megy!
    Lajos az felhők ideértek már délelőtt, most dereng kicsikét, de tiszta víz minden.
    Tihamér, az én hangulatom is esik az esővel egyenes arányban.
    Most elszaladok a fodrászhoz, majd jövök.
    Kopi, merre vagy? Cilike hozta a formáját?

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  19. Hölgy-világ

Muszáj Csacska, anyu csak olyan nőcisen sikító frászt kapna,s attól se vagyunk előrébb.Megpróbáltam,levontam a következtetést,nem tudom megjavítani,sikkesen dühöngtem egy sort.Háztartási gépszerelő első kérdése úgyis ez lesz. Anyunak ebéd közben elmondtam mi-ki várható,így számára se meglepetés. De még mindig jobb,egyik barátnőm vas.este mesélte,náluk a kád lefolyó dugult el, s mivel nem zuhanyozós tipus, na az sík malőr,mikor nem elfolyik,hanem vissza. S szegénykémnél tuti bontás lesz.
    Vasalás elmaradt,mert a ügyfél néni jól elbeszélgetett anyussal, majd holnap a mai mosott adaggal. Látod,holnap a sárgaborsó krémleves mellé gondoltam csicsóka chipset. Vagy legyen inkább francia hagymaleves? Ezen még gondolkodnom kell..
    Elállt az eső,de továbbra is ősz van.

Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Koppi

Ma reggel szsz. azaz szokás szerint 5 kor kiültem az ágy szélére, de párom lebeszélt a felkelésről, mondván, hogy túl sokat kelek korán, túl sokszor későn fekszem le, így most ezen a napon szundizzak még kicsit. Rábeszélt. Nem volt nehéz. Reggel, mit reggel, délelőtt 8 kor keltem....
    Szaladt az egész eddig... Most kerültem gépközelbe.
    A lánykám ? Nem csinálta...:( most a fiamat próbálom rábeszélni...:)
    Hűl a levegő...de nem szeretném, ha Katalin kopogna, mert akkor a Karácsony locsog...

Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.