Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Koppi,de jó,hogy jelentkeztél!
    Anyu most referált keresztanyámmal a tájjellegű elnevezésekről. Mi a búbánat a picsán vert leves, vagy a mezítlábas tésztaleves? Kérdezd már légyszives az asszonyt? A krodunpajd-ról már hallottam, s ha érdekel megosztom a görcs leves titkát, ez meg balmazi specialitás.
    Amúgy igaza van a feleségednek. ;)

Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Látom dupláztál, de tudom, hogy a Fórum Ördöge tolt ki Veled...:)
    Az elsőt nem tudom, de a második, a mezitlábas tésztaleves, az amikor nincs megpirítva a tészta a levesben.
    Ezt jó anyám csinálta anno, sokszor.
    Ennél a levesnél nem szabad sokat várni, mert a tészta megszívja magát lével...., tehát gyorsan meg kell enni..:)

Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

No, fodrászat letudva, olyan szép vagyok, hogy na! xD Holnap este fogadóóra, jó későn jövök majd haza.
    Ildikó, olyan neveket írsz itt, amiket még sohasem hallottam.Görcs leves és ugyan mitől görcs??
    megyek püfölgetni, mert a mai adag még vár rám. nagyon ügyes akarok lenni, így megeszem egy csokit, hogy jobban menjen a koncentrálás. ( jó ürügy ugye? )

Nem jár erre senki? Mindenki alszik már? Megyek én is, vár az ágy.
    Jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 18.11.14
    Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Én, mi, tegnap délután és este nem tudtunk belépni. Ez nem hír, mert a Gizi szeszélyes, ehhez hozzászoktam. Ellenben az előbb olvastam a fórumon, hogy Koppinak baja lehet a gépeivel, mert belépési gondjai vannak. Voltak. Majd ha jön ismét, gondolom megírja, mi volt. Mert a rendszer az mindig tökéletes. A hiba csak az Önök készülékében van. :)
    Esőmentes jó reggelt!
    Ma jó napom lesz, mert tegnap este elhozták a világ legjobb nőjét hozzánk és csak ma este viszik haza. :D

Tündi1001 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Jó reggelt és szép napot mindenkinek!
    Aki a világ legjobb nőjével tölti a a napot, annak biztos, hogy remek napja lesz!
    Nekem 32 jut mára is a gyerekekből, de csak elbírok velük! Olyan szépen dolgoznak már, egyre könnyebb velük.

Tündi1001 kedveli ezt.
  6. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Sokat kell biliztetni a babát. Mindig bepisil. No nem a világ legjobb nője, hanem a pisilős babája. Ahogyan én visszaemlékszem, a fiaim nem játszottak ilyent. Kardozni viszont mindennel tudtak. Ami nem arra volt kitalálva, azzal is. De pisilős baba?...
    Koppi vajon bujdokol? Vagy úgy járt, mint onagger? Mert az előbb nem engedte ide a Gizi a fórumra a Tűzrókával. De én meg a Chroméval idejutottam. Ja kérem, meg kell válogatni, mivel böngészik az ember! :)

KissMeme és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Három böngészővel megyek ha egyik sem enged be akkor van csak nálam gond.
    Az meg elég ritka,de előfordul.

Csacska:aki korán kél annak jobb is ha egy kicsit előbb lepihen,az este még itt voltam fél tízkor értünk haza unokáktól,de már nem volt kedvem írni.
    Mindjárt elmegy a valdemár!
    Hogy ti mi mindent esztek,ahhoz a leveshez illene egy kis ..angyalbögyöllő,úgy legalább párban lennének!
    Irány a konyha,zellerkrémleves és rizibizi lesz.:(

Utoljára szerkesztett: 19.11.14
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  8. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Kicsit tovább fekszem a kelleténél,máris borúsabb a napom. Pedig az éjjeli eső után napocska is erőlködik,sőt valamilyen oknál fogva most ballagnak hazafele a felsősök,vagy ők már gimisek, s nevetősen, derűssé utcává varázsolják szűkebb környezetünket.
    Kaja nálam sül, egészbe fasírt készül,tegnapról még van paradicsomos kápi, így nem töröm magam..
    Az angyalbögyöllőről már hallottam, Csacska a görcs leves mikéntje - mint a legtöbb tájelnevezésű leves-, tésztájában rejlik.
    Tésztát gyúrsz, vékonyra kinyújtod, úgy 1 ujjnyi vastagra felcsíkozod, s olyan 5cm-es darabokat vágsz le, egy ilyen kis csíkra görcsöt kötsz,amennyire a tészta engedi. A lé-t kétféleképp készítik,vagy hagymás-paprikás alappal, vagy már találkoztam tejfölös habarással bekavart alaplével. Ebben főzik fel a tésztát, s kész.
    Holnap viszont francia hagymaleves lesz, és grenadin mars.

Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Jó, hogy ebéd után vagyok...:) No, majd görcsölök, ha lesz hozzá kedvem.
    Mikor mi voltunk gimisek, mi is "csapatban" mentünk és igen jókedvűen, kacarászva. Mostanság nekem úgy rémlik, hogy akkor mindig jó volt a kedvünk, persze az is lehet, hogy az idő szépíti meg. Az biztos, hogy nagyon sok szép emlékem van a középiskolás éveimről!
    Pisilős baba..., hát igen, akinek fiai vannak, annak szokatlan. Nekem az unokák közül 4 lány, no meg én is nőből vagyok, így engem ez nem lep meg. Megszoktam már a cifra dolgokat.
    Lajos, az a baj, hogy a szándék meg is van arra, hogy idejébe lefeküdjek, csak m indig elpiszmogom valamivel az időt.
    Cirkusz távozott, de a kitűzött cél elérve!

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  10. Koppi

Sziasztok!

Gondban vagyok, mert eltünt 1 farmom a nihilbe. Fölvettem a supporttal a kapcsolatot, eddig pozitív a dolog.
    Inkább nem részletezném.....
    De kissé ideges vagyok. :(

Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Kopi, nem tűnhet el a semmibe egy farm, mikor kapod vissza?
    Nagyon aktív szüleim vannak. 20.30-ig tartottam a fogadóórát, már látni sem láttam a fáradságtól. Most vettem egy forró zuhanyt, így jobb, még a Szulejmánt is megnézem, lehetőleg nem csukott szemmel...xD

Hölgy-világ kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

A szokásos esti, délutáni programom volt tegnap is. Megpróbáltam feljönni, de mérsékelt sikerrel. A fórumba írtam, de elmenteni nem tudtam, a Gizi kiakadt. Arra meg én is. Ma meg már nem az igazi az elmentett, abbahagyottat folytatni. :(
    Szóval Koppinak eltűnt egy farmja a semmibe. Hogy elorozzák, még hagyján, hisz a farmkódot fel lehet törni. De minek? Kinek kellene? Ahogy én látom, mind kevesebben vagyunk. Barimar új farmja eltűnt, a visszakapott régi is belázasodott. Asszem el fog hagyni ő is minket. Ezen kívül is még két szomszédom hanyatlott le, majdnem pirosak. Mint nemzetünk, fogyunk, fogyogatunk.
    Ma kevesebbet leszek a gép közelében. Délelőtt intézem a süleményeket és délben bevonulok a munkahelyemre, elbúcsúzok a cégtől, a céges munkatársaktól. Azt, hogy véglegesen vagy ideiglenesen, még nem tudom. Az a következő két napban - remélem - kiderül.
    Szép napot mindenkinek!
    Koppinak meg mielőbbi farmvisszaadást!

Tündi1001 kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Jó reggelt Gazdák!
    Tihamér, mit is írjak? Jó, hogy eljött ez a nap, megérdemled a pihenést, a nyugodt éveket! Ugyanakkor azt is kívánom, hogy ne legyen végleges, mert jó érzés az, ha visszavárják az embert, ha számítanak még a munkájára!
    Legyetek vidámak ma is és Kopi, drukkolok, hogy minél előbb visszakapd a farmod!

14. Koppi

Sziasztok !

Egyelőre nem tudok belépni még az eltünt farmomra. A Supporttal egyeztetve sikeresen megváltoztattam az e-mail címet, de a Farmra eleddig nem jutottam be.
    Azt írták várjak még.... :(

Tündi1001 kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi! Gondolj Madáchra! Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  16. Tündi1001

Jó reggelt!

Mostanában nagyon sok a hiba,azt azért nem gondoltam hogy a farmok is csak úgy eltűnnek.
    Akkor most megy a harc,vagy a harcon már túl vagy?

Napos idő mellett 6 fok.
    Lassan az erkélyről be lehet rendezni a virágokat.:music:

Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  17. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt, bocsi szép napot!
    Koppi drukkolok ezerrel,hogy meglegyen a farm!
    Lajos, már régente rég behoztam, sőt van amit ki se vittem. A karácsonyi kaktusz már bimbózik,mindkettő. Az ibolya virága már elhalóban van. jártamban-keltemben még mindig kint látom teraszokon a pálmát,datolyát,fikuszt,leandert,citrust egyéb mediterránokat. S gondolkodom, én a legelső talajmenti fagyok ígérgetésekor hanyatt-homlok bepakolok, holott.. Van ahol még a muskátli is kint van,s bőszen virágzik, de lehet az már mű?!

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Tündi1001

Nem biztos hogy a muskátli az mű,íme..http://kep.psharing.com/818590.jpg
    http://kep.psharing.com/818591.jpg

Ezeket most kaptam le.
    Holnap szándékozom beszállítani őket.

Utoljára szerkesztett: 20.11.14
    Csacskamacska és Hölgy-világ kedveli ezt.
  19. Koppi

Sziasztok !
    Köszönöm az együttérzéseteket, ám lehet végleg eltünt a farmom...Már nem bízok benne. Sajnálom, mert 4 év munkája fekszik benne. :(

Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Kopi, nem adhatod fel!! Ha harc, akkor harc! Addig nyüstöld őket, míg vissza nem adják!! Nem tudom mit tennék, ha az enyém tűnne el, de nagyon bizakodom, hogy nem történik meg, annak ellenére, hogy a Kopi esete nem az első.
    Nekem is vannak még kinn virágaim, agávé, muskátli, leander...most már hamarosan berendezem őket, gondolom szombat délelőtt lesz itt az ideje.
    Szép napos az idő, de fúj a szél és kicsit hűvös van.

No, Kedveseim, jön a pajtaürítés! Nem semmi a tenyészállatok mennyisége, mit be kell adni. A csicsókát meg termeszthetjük éjjel- nappal, lepkehálót már készítem is kifele...amúgy egész jó kis event!;)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.