Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Hagymácska, nem volt túl szerencsés a napod! A holnapi legyen jobb!
    Jó éjt mindenkinek!:)

zsozso577, mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk nem esett a hó már egy jó hete, nincs mit elseperni a söprűvel. Mert nálunk nem seprő van, hanem söprű. A seprőből pálinkát lehet csinálni. A borászok tudják. :oops: A járdán, úton való tanyázást tegnap én is emlegettem, de nem gyakoroltam. Ha én gyorsan lejutok a talajszintre váratlanul, akkor az a hírekben is szerepel, mondván: Az ország nyugati felében, az osztrák határ közelében kisebb földrengés volt. A kiváltó okot a tudósok még keresik. Én okosabb vagyok náluk,mert én azt is tudom, hogy mi okozta a földrengést. Még csak műszer sem kell hozzá. Nekem. Elég, ha a becsesebbik felemet megtapogatom, megsimogatom, hogy ne fájjon és rögtön tudom, mi is történt. Rossz volt az út, síkos, csúszós, vizes, havas, vagy csak egy darab kő, tégla, rög egyéb volt - feleslegesen - az úton.
    Mivel hamarosan felkel a nap, - úgy három óra múlva - mindenkinek jó reggelt!

mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Nincs hó, így nincs sepregetés / jó így Tihamér?/, nekem mindegy a végeredmény ugyanaz.
    Tegnap még visszavittem a régi modemet a szolgáltatóhoz és kaptam újat. Most kezdem a hangolást, ez egy napi elfoglaltságot jelent.
    Az eventről egy szót sem ejtek, szóra sem érdemes. Visszafele fejlődünk.
    Akinek menőkéje van vigyázzon, az esés fájdalmas is lehet!
    Szép napot!

zsozso577, Tündi100149 és mebajah kedveli ezt.
  4. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Itt tejes a vidék.Végre rászántam magam, és bejelentkeztem 3. házban lakó tünemény fodrászhoz. Csütörtökön megszabadulok a majd derékig érő lobonctól.
    Nálunk seprű, de az enyém gyenge minőségű, mert a jéggel nem bír.
    Event előkészítve, igaz, inkább a gazdadaköri befejezését tartottam szem előtt.Ez az olaszos kör kell, hogy kipipáljam.
    Event?Ez az.
    Szülinapi event? Számomra nem jelenti azt. De a takarékosnak ezen nekiállok.
    Kellemes napot Nektek!

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Így van hagymácska! Minálunk söpörnek és a vödörben viszik a vizet. Máshol sepernek és a víz pedig vederben kerül be a jószág elé. De a végeredmény egyforma. Eben guba. Míg felétek veréb csiripel, addig nálunk a csuri, sőt! én kisgyerek koromban csak a csurizt ismertem. De amíg máshol a darázs eszegeti a szőlőt, addig nálunk a csömény. Ahogyan az édesanya is ides. Nagyanyám sohasem kérdezte meg, hogy: Iszol teát? Ismertük mi is, de az biz a téja volt. :D

6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Milyen szépek ezek a tájjelegű szavak!
    Ez a csömény számomra ismeretlen kifejezés volt. Pedig én sem mai csirke, akarom mondani kakas vagyok.
    A "csuriról" Fekete István jut az eszembe. Nálunk nem ezt, hanem a sokkal póriasabb veréb kifejezést használják.

Az előbb a sarkon egy fehérbundást láttam befordulni. Mondjuk neki a -12 fokkal jó idő, majdhogynem nyár van.
    Most igazán nem lehet okunk a panaszra a hideget illetően.

Akarom én azt, hogy letakarítsak mindent a farmról ? Ezért a "jutalomért"?
    Nem hittem volna, hogy a szülinapi event ilyen gyatra lesz. Most nem a bonyolultságát illetően gondoltam, mert abban nincs hiba.
    Átgondolták ezt a készítők ?

Fatther, miklos4949 és mebajah kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Májusban korán reggel kimentünk a szemközt lévő ligetbe és a vékonyabb törzsű fákat jól megráztuk. Az onnan dermedten leeső csimbókokat összeszedtük, vittük a tikoknak, amik fenemód kedvelték. Vágták a csőrükkel szét és nyelték mohón. Amit ti cserebogárnak hívtok, az itt csimbók. De sorolhatnám a tájjellegű szavakat. Ha érdekel az itteniek beszéde, akkor írd be a barátodnak (Google): szigetközi tájszólás. Amik kijönnek, azok között biztosan találsz neked ismeretlen szavakat. Ahogy nekem is sok olyan van, amit máshol mások használnak. De EZ a jó, ennek kellene megmaradni is! A hivatalos legyen a hivatalos, de magunk között beszéljük az ízes saját tájszólást! Nem kell mindennek egyformának lennie. Én kedvelem a szőkéket, a barnákat, a feketéket, a vöröseket kevésbé, de szigorúan ragaszkodom ahhoz, hogy mind nő legyen. Ebben is maradi vagyok. :D
    Ronda ködös idő van. Valami szitál, de nem fagy le. Az utak, járdák szárazak. Voltam kint, elmentem feleségemmel a gyógyászati segédeszközök boltjába. Gondoltam, veszek valami térdvédőszerűt, mert a térdeim, főként a fájós bal, néha elmozdulnak a kopás miatt. Most, hogy még mindig gyulladtak a nyáktömlők ott, ránduláskor jön a szurkálás belül a térdemben. Megkérdeztem az eladót, milyent tudna ERRE a gondomra javasolni. A válasza az volt, hogy semmilyent. Gyulladtra semmit. Különben is, a térdvédők a sportolóknak valók, azokat 1-2 órára szabad csak felvenni. Ha merevítős kell, olyan van, de azt csak a szakorvos javaslatára adná. Az orvosok haragszanak a térdvédőkre. Na ezt sem tudtam. Meg még sok mindent nem tudok. :p

Fatther kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Sziasztok, megérkeztem!
    Jó olvasni ezeket a tájjellegű szavakat, én szeretem őket és érdekel is. Sokat nem tudok, de amikor az ország más-más tájain jártam, néhányat megtanultam. A régies kifejezéseket is szeretem, szoktam használni is.
    Havat nem kellet seperni, söpörni, lapátolni, mert nem esett, süt a nap! :)
    9 órára mentem a klinikára az oszteoporózis szakrendelésre. Út, mint tegnap, a parkolótól tipegés, kerítésen belül száraz járdák. Megérkezésem után néhány perccel jött a "doktor bácsi", akinek négy gyermekéből hármat tanítottam...:):) Így aztán egy telefon és már mehettem is a vizsgálóba a gép alá. Számomra volt a legnagyobb meglepetés, mert icipici a csontritkulásom, jobb lett az eredményem, mint jó pár évvel ezelőtt, pedig gyógyszert nem szedtem. Néhány mondat nosztalgiázás után vidáman távoztam a rendelőből. (kicsit utálkozva nézett rám a sok várakozó, hogy alig érkeztem meg és már távozom is..) Kopogott a csizmám sarka, de nem úgy, mint máskor, most felemás volt a kopogás. Megszemléltem és beigazolódott amit sejtetem. Jobb lábamon lévő csizma sarkáról megszökött a flekk. Hazaérkezésem után jókedvem töretlen, így átöltöztem gyalogtúrához és a ragyogó napsütésben irány a cipész, ami olyan 1,5 km-re van, majd egy bolt és úgy haza. Gyönyörű időben, igazán jó volt a séta, nem is siettem, ráérősen sétáltam. Most e kis írás után ebédelek, majd 14-től ajándék kiváltása, ami egész jó! - és az event kezdete.

Fatther, zsozso577, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Napsütés itt hiánycikk. Helyette szép szürke köd van.
    Event elkezdődött, lehet ültetni eventes növénykéket. :)

10. Koppi

Van 4 farmom. Mindössze a legkisebben fogtam bele, a többieken nem.
    A tavalyi szülinapi torta Tp-je:
    (1701 Tp.)
    gálánsabb volt mint a mostani. Ki sem rakom, mert nagy helyet foglal el és alig ad tp.-t, (420 Tp./7óra):(

Utoljára szerkesztett: 24.1.17
    Fatther, miklos4949, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  11. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Koppi, melyik a legkisebb?
    Igen is Tihamér, ültetek is ezerrel.
    173 röpivel kezdtem.
    A nap süt és olvad, lassan de egy-két vízcseppet láttam már.
    Csacskamacska, gratulálok a jó eredményhez, protekció kell mindenhez az eü-be, jól tetted, hogy kihasználtad.
    Az én folyadékom is tiszta.
    A hangolást még el sem kezdtem, rémes, hogy a nyugdíjas nem ér rá semmire.

zsozso577, miklos4949, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  12. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!
    Koppi,..nem olvastál eleget!!!!

Mert amit kapsz és mind rárakod akkor nézd meg hogy mit ad!!
    Mert ha a fejlesztéseket mind rárakod,..ha jól emlékszem akkor több mint 6 ezer,..és valamilyen láda+!!!!
    Vagyis ez az utolsó amit rátehetsz arra amit kaptál!

Felröpik,..227-222-193!

Utoljára szerkesztett: 24.1.17
  13. Csacskamacska

Hagymácska, utáljanak, nem bánom, megérdemlek én ennyit! Ahol nincs ismerős, ott én is kivárom a sorom, meg a soron kívülieket....
    Lajos, hajrá, ugye nem ülsz a kispadon?
    235 felröpivel kezdtem, ez szerintem jó. Az ajándékokat is kiváltottam, az még jobb! :)

14. Tündi100149

De ülök csak nem a kispadon,...itt is úgy van mint a valósban,..mennél sokadikabb a szülinap annál nívótlanabb!!!
    No,..ezt jól megírtam.

15. Koppi

A 901-es a legkisebb, alias zöldfülű...

16. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Kukucs itt lennék...:) Koppantyú901 -ként...:)
    Már a második kanyar is elültetve...:)

miklos4949 kedveli ezt.
  17. Tündi100149

14588-hsz-t olvastad??Kitehetővel kapcsolatban?Harmadik kanyar elültetve.

zsozso577 kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

De szelitek a kanyarokat, csak vigyázzatok,nehogy lemaradjon valami!
    Lajos, ez így igaz, minél több születésnap, annál kisebb az ajándék, de vannak kiemelkedőek is, a kerek évfordulók, így majd, ha 10 éves lesz a játék, akkor jön a nagy durranás! :) -csak győzzük kivárni!

Fatther, zsozso577, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  19. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Addig még 3 év,...akkor már lehet hogy úgy leszek későn veszem észre hogy ott a fal,.. és az lesz a nagy durranás!!!

20. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Hopp. Bebukk. Most olvastam vissza. Jól beleástad magad...:)
    De akkor sem eventkedek a többieken.
    Rakéta van a sejhajod alatt?? :D 3. kör....üldözlek...:) Itt viszont nincs kék karácsonyfám sem !

mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.