Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Helló fiúk helló lányok!

Lassan következik a negyedik,de hogyan?!
    850 ezer tenyészállat,mondjuk összeszedem,a következő tenyészállatnál be kell adnom az 1900000 holott csak 1600000 kér.
    Az még hagyján remélem nem mondja hogy sok és ez nem kell,a többet általában el szokta fogadni,de akkor ugrik 300000.
    Hmmmm!
    Dolgozzunk hátha lesz valami jobb ötlet,eladni az Űrmét venni rajta megfelelőt?!?!
    Na megyek mert belekeveredem!:mad:

2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Látod, látod, ezért hagytam abba az eventet.
    Nekem nincs túl nagy pajtakészletem tenyészállatokból.

olyan setét van, hogy na ! Villanyt köllött gyújtani..:(

Hölgy-világ, Tündi1001 és heliantus kedveli ezt.
  3. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Szép délutánt!

Köszönöm Csacska! A konyhában vagyok a gőzben, a káposzta, palacsinta és kompót gőzben. Kopy ami a felújítást illeti, kaptunk egy jó kis járdát - két év múlva seperhetjük el. Az eventet azért csinálom ameddig tudom, mert szintlépés van kilátásban. Azt se tudom mikor léptem utoljára. Állataim fogynak, lehet kiteszem a szerelmi fészkeket, hátha valamelyik megtáltosodik, vagy nagyon megszerelmesedik :) A kertet hanyagoljuk, pedig még nincs teljesen kész. Sötét az itt is van, áram van, ha nem lesz gyertyafényben fogunk úszni, de csak módjával. Lajos hajrá az eventtel :)

4. Koppi

Hajrá Helike !

Ám kinyitottam az ablakot, jöhet a palacsinta...szeretöm...:) A kompóttal is megbarátkozom...
    Én ebben az évben eddig kétszer léptem szintet.
    Legközelebb jvőre, késő tavasszal várható...
    Viszont most hajtanom kell, mert eleddig hanyagoltam a Kikötőt és a leendő szigetre, onnan lesz a beugró...
    Pontosan 4 Bahás szintlépésre vagyok tőle.

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Majd elalszom. Borzasztó dolog lenne, ha kicsinykét szundikálnék?
    Helike, hajrá! A gőzfürdő meg nem is olyan rossz, az említett illatok között.
    Kopi, mi lett a főnyeremény? Tenyészállatom nem túl sok van, általában beadtam ahova kellett. Hmm, így jártam.
    Virágok vége is behordva, leander, muskátli volt még kinn. Holnapi ebéd is kész félig, túrós tészta is kisült. A porszívót kéne megragadnom, de inkább a szemem ragad lefele..

Hölgy-világ és Tündi100149 kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hála a magasságosnak, az eventet nem csinálom. Reggel fél nyolc óta most tudtam csak bejönni, pedig akartam. Ám meglehet, kicsi volt az akarat szintje, a kívánt cél meg messze. Nem tudom mi a fene baja van a Gizinek, de nagyon makrancos, pedig nem is Kata. Akkor még csak-csak megérteném.
    Az egyik kollégám tegnap a "buli" vége felé kissé hadarva, szóvégeket el és leharapva társalgott velünk. Aztán a portán kifelé utolért, mert az "ajtónállóval" társalogtam egy kicsit. Két ajtó van egymás mellett, az egyiken lehet közlekedni, a másik le van zárva régóta. Nos a kolléga először a jó oldalon akarta betolni az ajtót, ami kifelé nyílik. Mivel nem sikerült, átment egy sasszélépéssel a másik ajtóhoz, de az se nyílt ki nyomásra. Aztán visszajött az elsőhöz és nekiveselkedett. A portán csak nézte mit csinál és kérdezte tőlem:
    Nem tud kijönni? Nem ismeri a kijáratot?
    Áááá! - mondtam neki, velem volt az elmúlt órákban.
    Ja! Akkor semmi gond, majd kitalál, mondta mosolyogva.
    Kitalált. Gyalog indult el én meg a kerekemhez mentem, elkötöttem és felpattanva a drótszamár nyergébe utolértem őt. Leszálltam és úgy 50 métert tettünk meg együtt. Akkor érzékeny búcsút vett, még puszit is adott nekem, eddig soha nem tett ilyent, én sem szeretek férfiakkal puszilkodni. Mi van? - kérdeztem. Miért nem mész tovább a buszmegállóhoz? Hogy mééé? Há innom kell egy pofa sört! Aztán balra fordult és beoldalgott a Mókusba. Csak néztem hosszasan. Jani, Jani! Neked holnap reggel jelenésed lenne az üzemben, mert túlórázni mennek a többiek. Meós meg szükségeltetik. Aztán, hogy volt-e vagy sem, nem tudom. Nem volt szívem felhívni az üzemet. Nem akartam lebuktatni. De legalább emlékezetes lesz neki is a búcsúztatóm. :D

7. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét, és jó hétvégét kívánok!
    Rohangálós volt a hét nagyon, és nehezen indultam neki minden alkalommal, hát még orvoshoz. Plussz anyu lebetegedett, így neki több napi bent tartózkodást írtam elő,nehogy meg is náthásodjon a torokgyulladás mellé.Kint az utcán visszanyírták a fákat, mienkét 3 platánt jobban,mivel eldőlt tavasszal kivágásra kerülnek, no fél délutánt csak a behordással telt,mivel még kint ketté-harmad felé kellett egyik-másik ágat fűrészelni,hogy a kapun beférjen. Voltám át Hajdúszoboszlón,találkoztam Katikával, kaptam tőle szedermálna tövet.
    Ma pedig anyu megelégelve a rabságot kijelentvén ő jól van, kint levágta a gallyakat, holnap vágható a karvastagságú ágakat,én meg főztgombás lecsó)takarítottam,lojzi meg mosott.
    A szomszédtól kaptam hosszabb erőkarú ágvágót,van de a minek kisebb.
    De micsoda vidéki logika, nem átjön,hogy akkor ő erősb-férfibb felvágja, hanem ideadja,hadd... Legfeljebb megint a sebészeten kötök ki,hogy a vállamat újfent.. no mindegy. Amit meg köll csinál,azt meg köll mese nincs.
    A kert végre levélmentes, csakhogy meg kéne a gyümifákat metszeni: barack,dió,no meg a málnát,és le kellene kezelni is őket hamár,de az időjárás meg nem kedvez. Van ám gond.. Többit inkább nem is részletezem..

Event már túl vagyok a 4.szinten, másik farmon is ez a szint van soron,valahogy szárnyalok,de vajhh..meddig. Top1000 na azt nem,de addig jó lenne eljutni. Holnapra hosszú reggeli pihenést terveztem, de mivel én főzöm az ebédet, már pedig zúzapörkölt lesz,azt időben oda kell tenni,hogy délre kész legyen.

8. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Ismét akcióban vagy, úgy hogy a lustulást be is fejezem. Kopy a palacsinta megy, de lehet valaki elkapja útközben :) Tihamér ez van, a nedű olykor csodákra képes :p Megkezdtem a beadogatást az eventbe a negyedik szinten is túl vagyok, majd lássuk.

9. Tündi1001

Janinak úgy látszik tetszett a búcsúztató,egy szó mint száz,...lelájkolt,más szóval tetszikelt.
    Sokan ezt Facebook-on teszik, ő élőben.Biztos a pálesz is besegített neki.
    Mókusba meg azért ment be mert..mennél többet iszom annál jobban szomjazom!

Lányok túl sokat dolgoztok,Csacska meg úgy látszik hatalmasat szunyókált.

Ildikó:a fák metszését miért nem hagyod tavaszra mikor már lehet sütkérezni a fák mellett?

Küzdjünk az 5-ik szinttel.
    Koppi hajtsd meg a bahamát,én nem tudom mennyire hajtottam meg 180-as.

heliantus kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lányok sokat dolgoznak. Mint mindig. A gyengébbik nem dolgozik többet, otthon, a munkahelyen. Itt is kell, ott is kell.
    Janival az a baj, hogy nem tartotta be a sorrendet. (Máskor sem szokta.) A rend ugye: sör, bor, pálinka. Jani mindegyiket szereti, s ami a nagy baj, összevissza itta. Az pedig közismerten nem tesz jót az ember szervezetének. Még másnap is érezni a hatását! :p
    Fákat általában a tavaszi nedvkeringés megindulása előtt kell és szabad metszeni. Olyan a metszés hatása a nedvkeringés megindulása után, mintha a fának az erét vágnák el. Elvérzik. Ezért szokták előtte metszeni a fákat. Nyáron csak zöldmetszést szoktak csinálni, a kisebb gallyakat, leveleket, sőt, van hogy csak a levelek egy részét csípik vissza. nagyon csínján kell bánni a zöldmetszéssel. Ha van fatapasz, akkor célszerű metszést követően a frissen vágott felületet lekezelni vele. Így megelőzhető a fertőzés.
    Megyek szundikálni egy kicsit. Majd holnap, ha a Gizi is úgy akarja, ismét jövök.
    Jó éjszakát!

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Ez az alkohol, hogy mit nem tesz az emberekkel? Kijárat, vagy bejárat, se ki, se be? A géped is lehet titokban legördített néhány kupicával és most nem tudja, hogy mit is kellene neki csinálni. Ráadásul Gizi, tehát nő, azoknak meg ugye még hamarabb megárt....xD Kellemes pihenést, játékot, szórakozást, no meg egy kis munkát a nyugdíjas napokra! - ha hívnak, akkor meg tudom szaladsz dolgozni. Így van ez jól, csak egészséged, meg erőd legyen.

No, meglepetten láttam, hogy nem küldtem el az írásom, mert ezt még valamikor 17 óra tájékában írtam. Hmmm, öregszem??
    Jó éjt!

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  12. Tündi1001

Láttam már olyan nőt ki az ürgét az asztal alá itta.....(ő még ivott de az ürge az már asztal alatt volt):D
    Jó éjt!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Koppi

Szia Csacskacica !

Engem is megtréfált már a hsz ördöge. Amikor újra beléptem vettem észre, hogy itt csücsül a csíkon.
    Te is így jártál.

Tihamér Búcsú sztorija remekül sikerülhetett..Jani tudja...:)

Helike !

Kűdtem 2 csatnit, hogy több cuccod legyen a csicsókából..:)

Lajos !

Csupán egyre vagyok lemaradva tőled, (179. szint), de teperek...:)

Ildikó !

Miért lett ellensége a fáknak minden egyes önkormányzat? Nem értem.
    A fa úgy szép ha lombos. Nyáron hűvöset ad.
    Bármilyen fát ültetnek a helyébe 10 éven belül csak a fűz nő meg. A többi fa nem. Sajnálom a fákat....

Lajos !

Az elmúlt héten szombaton történt az utcánkban a következő eset. Billegett a részeg és vonzotta a föld. Eldőlt, mint egy fa...Aztán megpróbált feltápászkodni.
    Valahogy nem sikerült neki. Az a fránya járda olyan meredek lett mondta, gagyogta.

Közelebb mentem hozzá, hogy ki ez a szerencsétlen ?
    Ismertem ugyan, mert egy jó szakember ha józan, ....lakatosként dolgozik...
    Aztán mentem a dolgomra.
    Mikor visszajöttem úgy 1 óra múlva a helyzet változatlan volt. Üldögélt a földön és beszélgetett magával.
    Később valaki kihívta a rendőröket. Jöttek is 2 autóval... Aztán valahogy elsimították a dolgot, mert eltünt az utcáról a koma....

Utoljára szerkesztett: 22.11.14
    heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi!
    Tudom javasolni a császárfa ültetését vidéki, kertes házakba, ha eléggé nagy a kert. Tüzifa ellátást megoldja.
    Már megint felevett a rosseb az éjjel kellős közepén. De hiába no, este tíztől eddig elég volt az alvás. Nem megy több. Azért majd még megpróbálom. Hátha sikeredik még egy kicsi szundibundi. :)

15. Koppi

Szia !
    Gondoltam, hogy rövidesen jelentkezel...:)

A császárfa jó. Nekünk is van hátul a parkban. Viszont Ildikónak a háza előtt akarják a platánt kivágni.
    Ha jól emlékszem 1, teljesen kifejlett platán naponta 500 liter vizet szív fel a talajból. Ha kivágják, akkor semmit.
    A város ahol Ő lakik, erősen belvizes... Mindig gondjuk van tavasszal mert az árkokból nem folyik el a víz...
    Most kivágják a fájukat... :(

Utoljára szerkesztett: 23.11.14
  16. Tündi1001

Szép vasárnapot!

Aki korán kel aranyat lel!
    Tihamérnek már szerintem rengeteg aranya lehet.
    Induljunk neki a 6-os feladatnak és a konyhának,különben nem lesz ebéd.
    Húsleves,sült csirkecomb,almáspite.

Koppi:az a valaki nem talajvizsgálatot csinált,vagy járda ellenőrzést tartott?

heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  17. Koppi

Szia !

Nem egy városban lakunk...Bár nálunk is kinyírtak egy általuk levédetett platánsort..:(
    Jó étvágyat az ebédhez..:)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Arany, arany. Sok? Nekem? ... Hacsak nem aranyér.... :p
    Voltunk a városszéli bevásárlóközpontban, amely még nyitva van. Kenyértartót akart a feleségem venni, de csak fából valót. Nekem is az volt a véleményem, legyen fából. Nem volt. Helyette ajánlottak pléhből, de nem kellett nekünk. Mondja az asszony az eladónak, hogy fából kellene. Ja! Hát ha az jön, azt rögtön elkapkodják! Puff neki! Hát nem csak én vagyok ilyen lüke, hogy az kell, ami nincs? Tartótlanul jöttünk el, de három megrakott táskával. Hja kérem! Ha a feleségem betéved egy ilyen helyre! Idő és pénzigényes. Viszont kell. Ennivaló is meg nem ennivaló is. Sütőbe való tésztahűtőrácsból mindjárt kettő kellett. Igen, az, sütőbe való hűtőrács! No, elmagyarázom, mert nem mindenki érti meg első hallásra. Tehát:
    Ha a villanysütőben akarunk sütni halat, akkor vagy használjuk a sütőlemezt alufóliával vagy nem. Ha nem, akkor letapad, macerás kivenni, meg el is szokott a vékony tengeri halfilé törni. Lehet használni alumíniumból sajtolt sütőizét, eldbható, kb. 50 HUF darabja. Az alufóliáról sem olyan könnyű levarázsolni, hiába olajozzuk meg. Aztán ha olyan hússzeletet akarok sütni, amit nem akarok áztatni sütés közben a zsírban, pácban, nos akkor kell a sütőrács. Van, de akkorát hoztam a dolgozómból, (legálisan, papírral igazolva a portán a kivitel tényét) hogy nem fér bele a tepsibe, hanem csak rá. Amit ma vettünk, az meg pont akkora, hogy kényelmesen belefér. Kettőt, hogy a nagyobbik-kisebbik fiamnak is jusson. (Pesten biztosan nem kapni, különben minek kéne ITT megvenni. De én nem tudok női aggyal gondolkodni, ezért nem értem.) Viszont nem sütőrács, mert az van ráírva, hogy sütemények kihűtésére. Jó lesz az a sütőbe is, sütni rajta finom husikát, halacskát. De rengeri herkentyűket nem, mert az nem menne le a torkomon. Megakad. Magyarázta a fiam, hogy olyan ízű, mint a hal, de akár hogy is mondják, hogy finom, meg ízletes, akkor is csak úgy néz ki, mint a pondró vagy a csimasz. (Cserebogár pajorja.) Amúgy meg azért a nagyobbik-kisebbik fiam, mert ő az idősebb, csak ő 175 cm magas, míg a fiatalabbik csemete meg 180. Érthető nem? :)
    Kiballagok a konyhába, megcsinálom a pipimájat, de nem sütőben. Hozzá mikrózott pityóka lesz. 10 perc alatt kész. Gyors, egyszerű és jóízű.

19. Csacskamacska

Sziasztok! Ma kissé lemaradtam, igaz már tegnap este is.. Valami van készülőben??? - remélem nem gyógyszerre lesz szükségem, hogy minden időben eszembe jusson.
    Jót derültem az írásaitokon!
    Nem értelek Tihamér, hogy miért nem lehet a női gondolkodást megérteni, mikor semmi különös nincs benne, lényegre törő, logikus és egyszerű!
    Ildikó, vigyázz azzal a favágással, mert..leírtad, hogy mi lehet a vége! Kedves szomszédod, lehetne gálánsabb és megcsinálhatná.
    Kopi, szerintem Ildikóéknál biztos, hogy nem nők döntöttek a fák kivágásáról, mert a fent említett okok miatt, ők olyat nem rendelnének el.
    Lajos, finom ebédetek lesz, jó étvágyat hozzá.
    Gyönyörű idő van, napocska sütöget, jó kinézni az ablakon és olyan kellemes őszi kép tárul elém. Falevél még mindig akad, de egyre kevesebb, a seprű is többet pihen.
    Az ebédemnek kevés híja van, de mivel későn reggeliztem így az ebéd is csúszik időben. Paradicsomleves, borsos csirke krumplival, almakompót és a tegnap kisütött túrós tészta.

20. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Vidám vasárnapot!
    Ahogy olvastam némi tévhitet kell eloszlassak. Kezdem a legutóbbival. Az Önk. minálunk-különleges népek volnánk, másért nem,hát ilyen ügyekből kifolyólag-, ***-ik arra,hogy a ház előtti terület már az övé,tehát mindenki úgy rendelkezik ahogy.. ebből kiindulva anyukám elrendelte,a 3 még ilyen-olyan növési szakaszban lévő platánok irtását, mivel sok levelet hullat. Ősszel legelőször vetkőzi le a leveleit ez a fafajta, tehát az utcánk tele a levelekkel.Amin eddig senki nem botránkozott még meg,főleg,hogy viszi a szél,csak az anyám,anno fáknak menniük kell. Az már nem számít,hogy nem csak ő gyűjti a leveleket össze. Ami elgondolkodtató, ha már bejött a szelektíven gyűjtés, ebben az év-és időszakban, tény! sűrűbben elszállíthatnák a szerves hulladékot.
    Ma reggelizés közben a fentebb Koppi által prezentált infót elpötyögtettem, gondolkodóba is esett szülém,lehet egyik a legelső,legnagyobb mégis csak.. bár lenne..Ámen.
    Amúgy a kimondottan járda melletti szintén 3 örökzöld tuja is kivágásra érett,valami kórság eszi belülről, csak a külső fedő levéltakaró zöld,többi mind szárad és hullik,ágrendszere félig kopasz.

Lajos a fákat nem csak a nedvkeringés végett,ám a diót csak ezért. A diót tilos máskor metszeni.
    Az őszibarackot mivel egyik legintenzívebben növő fajta, évente 1-nél többször kell, alaposan visszavágni, ám ilyen-olyan metszési formát használva a korona kialakítást ilyenkor végzik,hogy a gyümölcsfa bőtermő maradjon,mert csak ágra-levélre növekszik.

Tihamér eszedbe nem jut,hogy asszonykád, kisebb-nagyobb fiacskájára- és menyére is gondol? Ne kellejen fáradniuk ilyen bagatel dolgokkal?! Különben nem értelek, ilyentén alkalmakkor tudsz tanulmányozásokat végezni a következő,minket szórakoztató episztolához, s mi ehhez készségesen asszisztálunk, hol itt a gond? Fárasztó? Ne menj,de így előbb-utóbb elapad-kifogy az ihlet, elhágy a múzsa csókja, legalább is egyik komoly része, a tapasztalás, megfigyelés, és következtetés, filozófia,élettapasztalat.
    Ja? Kimondottan szilikonos sütőfóliával próbáltátok már a halat sütni?

heliantus, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.