Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Mindenkinek!
    Eventet mindkét farmon befejeztem,ez olyan tápos,könnyű gyalog-galopp volt.Ilyennek is lenni kell,hogy a kicsik is gyarapodjanak,no de miért pont szülinapon ? ? A titkosakból nekem se lett semmi újdonság :piros birka,narancs strucc és hal,a másikon sárga rodeo narancs strucc és méhészet és 1-1 szárnybontogató.A fák:.xl-es Csodállak benneteket
    mangosztán és citrancs,xxl-es birs,2-2 kesu és bougainvillea.(ez utóbbi leírásánál puskáztam).
    Azokat a fránya xl-es fákat,és sárga ólakat igazán kivehetnék a titkosok közül!!!!
    Hozzám is a COOP van legközelebb,de legalább 5 éve nem vásárolok náluk.Eddig abban a tévhiszemben voltam,hogy csak az itteniek ilyen citrombaharapottak.
    Csodállak benneteket,hogy tudtok 5-6 farmot is észbentartani?!Én a kettőt is gyakran összekutyulom,olyanokat vetek,kavarok.ami a másikra kellene. Az igazi fiaskó akkor ér utól,ha sikerül munkásokhoz jutnom a játékból vagy a kerekkeréken.(venni még valós pénzért soha semmit nem vettem,néhányszor megpróbáltam.nem jött össze,nem erőltettem.) Olyankor biztosan csatni nélkül aratok,megtrágyázom a sárgarépát-háromszor egymás után-,eventnövény helyett vadszedret,vagy kukoricát ültetek,stb.Így csak kuncogok magamban,és "megnyugvással"könyvelem amikor hasonló botlásokról számoltok be.

Fatther, Tündi100149, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

szia
    Igen....igy vagyunk....de aki játszik az ront is....néha! Sokszor ki is nevetem magam!....van amikor a kezemre ütök!
    Tudom....verekedni nem szabad.....de jobban járok, mintha a gépet püfölném! Igen....főőő a nyugalom!:pxD
    Mondom ilyenkor!!!!;):oops:...amikor buza van ültetve....és a gép önállósul és szupert tesz rá!!!!!! az nem lehet, hogy
    én vagyok olyan gyors, hogy észre sem vettem, hogy rányomtam a gombra!xD:cry::oops:

Utoljára szerkesztett: 30.1.17
    Fatther, _Ilona49_, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én a paprikás krumpliba, ha csak lehetséges, az elején a hagymával együtt párolok meg egy apróra vágott zöldpaprikát. Azt követően egy darabolt paradicsomot, majd ez után már minden megy a szokott útján. Mindig olyanra készül, hogy villával lehessen enni. Kevés lével,de jó étvággyal fogyasztom. Életem értelme sohasem szerette, mert a paprikás krumpli krumpliból van. Nem szereti a burgonyát. Még a ecetes burgonyasaláta és a saját módon készített rakottat eszi meg aránylag jó étvággyal. A rakottnál készítek pörköltalapot. Azzal kikenem a jénai alját és oldalát. Aztán rá a főtt, karikára vágott főtt krumpli, só, kolbászkarikák, karikázott főtt tojat, pörköltalap. Ez 2-3 rétegben megy bele. (Attól függően, hogy hányan vagyunk rá.) A tetejére a főtt krumpli, arra megy a tejfölös "kutyulék", de pörköltalap már nem. A kutyulék pedig tejföl, némi étolaj és kb fél dl tej, ízlés szerint só. Jól összekeverve rásimítom a tetejére. A tej furcsa lehet, de amikor elárultam a feleségemnek, hogy az enyém miért krémesebb, nem annyira száraz, mint az övé, azóta ő is így csinálja. Sok-sok éve kifakadt, hogy nem érti, az övé mindig száraz, az enyém meg mindig krémes. Mondtam neki, azért, mert TE nem teszel a tejfölbe tejet. Nézett rám furcsán és sokáig. Aztán legközelebb odahívtam és mutattam, miből mennyit. Hiába, aki tud, az tud! (Mert én végtelenül szerény vagyok.) :D

mebajah és _Ilona49_ kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Erről beszéltem: " Hiába, aki tud, az tud!" -a szerénységed lenyűgöző, de így szeretünk! :)
    Nos igen, nem kárörvendés, de valóban kicsit vigasztaló, mikor arról olvasok,hogy más is vét, csatni nélkül arat, elpazarolja a szupertrágyát, kacsakatát, stb. Zsozsó egyetértek, aki dolgozik, az vét is! Mi meg igen sokat kapálunk, aratunk, vetünk itt naponta.
    Ilona, én nem tudom, hogy miből mennyi készletem van, csak sejtem, ha pontosan akarom tudni, megyek és megnézem. Nem jegyzetelek, nem írok semmit. Papírra vetve csak az van, hogy a gazok mennyi idő alatt érnek vízzel és trágyával. Kezdeti időszakban írtam, statisztikám mondhatni napra kész volt, de hol van az már?! Most annyit írogatok, hogy melyik farmra mire lenne szükségem cserenapkor. Nem sok dolog, de azok kellenek majd nekem.

_Ilona49_, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Iiiiigen. Végtelenül szerény vagyok. Bizony bizony én is elkövetek rendszeresen hibákat a farmozás közben. Az utolsó eventnél is előfordult, (többször is!!!) hogy nekiálltam aratni és csak az első tábla aratása után vettem észre, hogy semmit nem ettem meg előtte, pedig a "sokszorozó" ideje már lejárt. Ennek ellenére többet termeltem az eventgazokból, a szükségesnél majdnem háromezerrel. A fene sem figyelte, mennyi kell. Csak arra vigyáztam, legyen elegendő. Lett is. (Megnéztem 3197 db van most.) Nem idegesítem magam, ez csak játék. Éjjel sem azért kelek fel, mert aratni kell, hanem mert felesz a xosseb. Nem vagyok jó alvó, pedig az én lelkiismeretem hófehér. (Csak a feleségem vitatja.) Régebben felírtam, miből mennyi kell. Ma már nem idegesítem ezzel sem magam. Ha sikerül jó, ha nem sikerül, úgy is jó. Kitehető kütyü annyi van a pajtában félrerakva, hogy nehéz a közlekedés a sok cucc között. Meg az a sok ól. Anyám! Hogy mennyi ilyen-olyan ól jött össze az elmúlt években? Fa is annyi hentereg, sima, xl, xxl. Bár FA lenne annyi! :)
    Jó éjt gazdák!

_Ilona49_ kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Annyit főztetek, ettetek, hogy megéheztem én is. (Hol van már a déli paprikáscsirke?)
    Nosza, elővettem a vasárnap sütött tepertőt (A hűtőből került elő, mert le volt fagyasztva a szalonna) Olyan, de olyan omlós lett, hogy csak na !
    Kicsi kenyérkét is tettem oda mellé, valamint friss zöldpaprikát (a la Lidl), nem mellesleg egy doboz kellően behűtött sört...:) (Jutalom a nap végén...:))
    Mindjárt vidámabban olvasom a sorokat...:)

Fatther, hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  7. zsozso577

Igen....!!!! igazatok van....rengeteg fa és állat lapul a raktárban....nagyon sokat gondolkodtam azon....
    kell ez nekem!????? Már rég nincs köze a farmhoz....a farmos élethez! Lassan inkább őserdő leszünk!
    Egyre inkább erősödik az az érzés....hogy megállok....és csak azt őrzöm fejlesztem.....amim van!
    Csinálom az eventeket....aratok-vetek.....sima állatokat tartok!!!!
    Igy mindig lesz friss tojásom....nem ugy, mint most, hogy Tojástojót kellett kitenni a fák mellé, hogy
    legyen egy kevéske a raktárban!
    A pletyi szerint Bivaly lesz a következő állat! Kell az nekem???? Nem!!!!
    Amikor olcsó lesz a piacon megveszem! Akkor mi fog történni....ha csak 1 év mulva leszek kész a gazdakörivel????
    Olyan sok mindenünk van...hogy teljesen átláthatatlan!!!!!

Fatther, hagymácska44, Samborg és 3 más kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Fantasztikus ólak és fák lettek a titkosokból, mindjárt be is sepertem őket a pajtába. Jó, hogy a pajta befogadóképessége korlátlan! Hattyú, festőtelep, gólya, meg ilyenek. Kökényfából egy csomó. Ez van.
    Most meg fekvés van, mert aludni is kell!
    Jó éjt!

9. Koppi2

Koppi2 Haladó

No itt is beérett a titokfa...1 szantál és 1 duriánfa (egyik sem volt eddig) és 1 xl citrancs...
    Ez marha jó nekem...:)

Jó éjt Nektek...:)

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Felköhögtem magam. Már megint. Egy órát kínlódtam a tévével, de az alvás nem megy. Közben feleségem is átjött, ő még nem aludt semmit sem. Aztán bekapcsoltam a Gizit és összeszámoltam, hogy mennyi fejlesztett fám van raktáron. Nem vagyok egy gyűjtögető típus, de azért 80 darabot számoltam össze. Az ólaknak neki sem álltam. Abból sem lenne kevesebb, retró+, ++, sárga, narancs, piros, még rózsaszín is van, no meg "egynéhány" rémséges. Mármint a pajtában, nem kint a földeken. Egy időben rémségeseket gyűjtögettem, fejlesztettem. Venni ritkán vettem, inkább csak nyertem a titkosakat. Én megértem a tulajdonost, neki haszon kell, azért fektette be a pénzét. A fejlesztők meg mindig valami újat hoznak be, mert különben mi motiválná az embereket? De tetszik, nem tetszik, ez is unalmassá, megszokottá válik. Akinek már teli a pajta mindenféle fejlesztéssel, azt nehéz motiválni, rávenni az újakra. Érdektelen lesz, mint én is. Annyi minden más fontos van, lehet egy ember életében. Tartozni valahová, valakikhez szintén jó dolog. Ez a fórum egyik lényege. Én sem lennék itt, ha a megszokott topik megszűnne.
    További szép álmokat minden rendes, alvó gazdának!

Utoljára szerkesztett: 31.1.17
    brozsa, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  11. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!

Nem szoktál ilyenkor mézet, vagy kocka- kristálycukrot bekapni? Nagyon jó az égetett cukrot is szopogatni. Régebben sokat "ugattam" én is, és jót tett. Drágaédesanyámnak mindig égettem.
    Ott a rengeteg állatom, de a piacról töltögetem, mert inkább növényes vagyok. A menyétet is megvárom, míg elérhető áron lesz.Ennyi idő alatt sem ezen, sem a több kicsin 1 sem fejlődött ki. Pedig erre titkost is vettem.
    Ha nem lenne kedvenc topik, sokunkat nem vonzana már a játék. Lassan az a melléktevékenység.
    Remélem, sikerült elszundítanod! 1-kor én is ébren voltam, csak nem fórumoztam.
    Zsozsó! Nincs tojásfád?
    Koppi, ez klassz. Én kaptam xl-t. Igaz, minden fából van.
    Úgy bevacsoráztam, hogy még mindig kavargok.Mert állandóan esztek valami nyálelválasztót /lassan nekem minden az/ !

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szerencsére aludtam még háromtól hatig. Sokat számított. Most sem jó, de legalább aludtam.
    Nem szeretem a mézet. Tudom, hogy jó lenne enni, de nem megy. A feleségem néha eszik egy szelet mézes kenyeret, de a méz nálunk a süteménybe kell. Enni jó. :) Csak ne látszana meg rajtam! >:(
    Jó reggelt gazdák!

mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
  13. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Látom már beszélgettek, így járnak a korán kelők.
    Tegnap belázasodott a kicsi, nagyon bújós lett, az apja hozta haza, mondtam neki-mást is hozhattál volna. Egész nap odaát leszek, biztos vinni kell a doktor nénihez. Most még nem tudom, hogy éjjel volt-e láza, majd megtudom.
    Még erre a hónapra vettem munkásokat, aztán meglátjuk a jövő hónaptól mi lesz, lehet, itt a vége fuss el véle.
    Szép napot!

14. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Gyógyuljon hamar az unokád!
    Most én is vettem robotot.A malomra meg erre költök. Jónás szerint figyelni kell az akcióst ezután.

15. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok.

Hoztam a reggeli "frissítőt" https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...emY_wSZMuDMLHbK0TPdEdmr4PAqSgEQxgLA5Dv8SfKO8G
    és egy kis harapni valót is: http://m.blog.hu/na/napipuszi/image/kávé-reggeli.jpg jó étvágyat hozzá.

Munkásokat szintén egy hónapra szoktam "venni", bár rengeteg kuponom van még, mindegyikből, csak a 36 órásból nincs egy sem.
    A mostani öt csibémmel - kivételesen - minden rendben van, haladgatnak, s vagy küldenek valamit vagy nem.
    Általában inkább az utóbbi. Napi szinten küldözgetem az ajándékot, különben nem tudnám "kiváltani" TapsiFülest.
    Megszámoltam 337 db ól és 612 db fafejlesztésem van a normál farmon.

Mosolygós szép napot.

Éjjel kirohan az asszony, azt kérdezi:
    - Mi ez az üvöltés?
    Erre a férj:
    - Hát a nádi farkas.
    - De, hát erre nincs is nád!
    - Éppen ezért üvölt.

A nyuszika kapatosan távoziki a kocsmából. Egy-két lépés után összeesik. Arra jár a róka és a farkas. Első gondolatuk: Jó pecsenye lesz a nyúlból. Ám összevesznek kié legyen a nyúl, összeverik egymást rendesen, s elterülnek.
    A nyuszika felébred, megrázza a fejét és így szól:
    - Nem is tudtam, hogy ilyen garázda vagyok, ha egy kicsit iszom.......

16. zsozso577

Sziasztok!

Felébredtem én is....arattam....most egyelőre ezen a farmon nincs teendőm.
    Tegnap vártam a februári müsort....de ugy látszik, hogy már az is titok!
    Ma biztosan megtudjuk, hogy mi vár ránk.....és lesz egy kiirás is....szerintem

Hagymácska jobbulást a kis unokádnak!

Tihamér.... minél hamarabbi gyógyulást kivánok neked is.

Mebajah....van Tojásfám.....de annyira kevés lett a tojás, hogy mindent be kellett vetnem!
    A piacomon nagyon drága....3000 csp! Annyit nem adok érte!

Tündi100149, Fatther, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Szép napot mindeninek!
    Betegeknek gyors gyógyulást kívánok! Hajnalban nem szoktam felébredni, ha igen, akkor sem kapcsolom be a gépet, még visszaalszom. 5.30-kor van az első aratásom, vetésem, addig ki nem bújok az ágyból! (utána még jön a pótszundi:))
    Nem fogom összeszámolni, hogy miből mennyi van, sok időbe tellene. Egy biztos: sok!
    A február havi naptárt vártam én is, de talán majd ma. Munkásokat egy hónapra vettem, többet nem veszek. Kuponjaim vannak még, majd felhasználom azokat. Néha mostanság beugrik egy-egy akció, ha megéri, akkor megveszem, de kevés ilyen volt. Amihez szupertrágya és kacsakata van pluszban, olyat nem veszek, mert a fáim megtermelik a kellő mennyiséget. Ezeket a mamutfákat sohasem szedem le, semmilyen eventkedvéért sem!
    Napsütésre ébredtem, most viszont már nem látom, hogy hova bújt, de elbújt. Délutánra már rosszabb időt jósoltak, így most megyek vásárolni, meg anyához is.
    A topikhoz, ill. Hozzátok ragaszkodom, jövök gyakran, jó olvasni, amit írtok! Ha nem lennétek, én sem jönnék!

brozsa, Tündi100149, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

19. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdvözlök én is Mindenkit!
    Nekem az 5.30 még hajnal,no jó legyen kora reggel.Általában ilyentájt felébredek akkor is,ha 2 órakkor még a TV-t lestem.Van amikor a géphez is lejövök,de inkább a meleg ágyikómban maradok.A jó evente kivételek.
    Mebajah!Nem csak az író-olvasó szokásainkban hasonlítunk,az önirónia és a humor sem áll távol tőlünk,szeretünk főzni,meg enni is.Ez a többiekre is érvényes!
    Úgy érzem,hasonszőrűek vagyunk ezért értjük,szeretjük egymást és látogatjuk éppen ezt a topikot!!!

20. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Köszönöm, Ilona! Majdnem 7 év kellett, hogy megtaláljam a helyem. De végre jó helyen vagyok, úgy érzem.
    No, a főzéssel meg a sütéssel bizony nem vagyunk barátok. Szívesebben termelem a hozzávalókat, be is tárolom, csak nincs, aki elkészítse helyettem.
    Mindig menzás voltam, mikor dolgoztam is. Nem is vagyok válogatós. Nyári szünetben a kertet műveltem, volt, aki főzzön.
    Mit szóltok a februári naptárhoz?

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.