Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Pilláim leragadnak, így megyek aludni.
    Jó éjt!

Tündi100149 és zsozso577 kedveli ezt.
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

Tiszántúli normálisok/bár némi kétségem van magamra gondolva/!
    Remélem, kellemes álmaitok után pihenten ébredtek!
    Akik itt vagyunk, hamari napkeltét!

Esik,fúj. Nem csoda, ha nem teszem ki szerencsétlen állatokat. A pávákat beraktam a gyűjtőbe, a tenyésztésig csak elegen lesznek/997 van/, bár az szupifüggő lesz. Lassan megtapasztalom, milyen érzés eventet kihagyni?
    A karbantartást nem olvastam, köszi! Az a jó, hogy úgyis elfelejtem, mert én is nagyon normális vagyok.

Tündi100149, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

A sistergős istennyila csapna bele ebbe az esőbe! Nem elég, hogy tegnap délutántól a fogammal kínlódok, de még hallgathattam az eső dobolását az ablakpárkányon is. Éjfélkor már azon gondolkodtam, átmegyek a másik szobába, ahol feleségem őméltósága nézte a tévét, de inkább tűrtem. (Hogy ne ébresszem fel a folyamatos és jó hangos ugatásommal, azért tanyázok éjjelente a kisebbik szobában.) Úgy emlékeztem, hogy OTT van az a dobozka, amiben azok a jó fájdalomcsillapító porok vannak kis tasakokban. Ma amikor felevett a rosseb (fogfájással!) háromnegyed négykor, feladtam az elveimet és bementem megkeresni a porokat. Nem találtam. Hiába kerestem, de nem volt ott. Na akkor kimentem a konyhába, ahol a dili és más bogyók zöme van, és láss csodát, ott vigyorgott a fájdalomcsillapító is. Azóta már csökkent a fájdalom. Igazából a felső hídnál, illetve alatta belül fáj. (Hogy én mekkora ökör vagyok! Összesen egy híd van beépítve, akkor MI AZ, hogy felső? Ááááá!) Ha ráharapok, fáj, ettől nem oly élvezetes enni, de elviselhető lenne, HA nem sajogna folyamatosan. Most már nem annyira. Eddig is előfordult, hogy mintha elmozdulna a híd, de - eddig - másnapra helyére "mászott". Na most nem. Hrrr! ... Jaj de jó! Egyre kevésbé érzem. Persze, hogy NEM vagyok normális, hogy eddig vártam a por bevételével. Már a kávén is túl vagyok fél órája.
    Ami az állatokat illeti, nálam sincs mindből százával, ezrével. Jó néhányból alig akad. Csak annyiféle állat van, hogy azokból mindet magasan tartani, majdnem lehetetlen.
    Szép napokat mindenkinek! Aki beteg gyógyuljon meg!

4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó hajnalt gazdák!

A köhögős betegeknek minek van éjjel, ja tudom, hogy ne tudjanak aludni.
    Tegnap 1 órától óránként aludtam 20 percet aztán kezdődött előröl, ha még fogfájás is társul hozzá akkor az kettős élvezet.
    A papírzsepiből most a legolcsóbbat vettem, mert 1x-i használatos a dolog, arra meg bőven elég az olcsó is.
    Tegnap itt is esett egész nap. Megint támad a baci, vagy el se ment, távozhatna már, mert sok a beteg.
    A kicsi már jobban van, szegénykém olyan elesett volt.
    Folytatom a küzdelmet a kórral, remélem hamar távozik.
    Bacimentes napot!

Tündi100149, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nagy tolongás még nincs itt sem. Körbenéztem a pajtában. Az állatokból 100 alatt van jégmadár (4db), tatu, gólya, kakas, eu.borz,. A hollóból 406, azt kell termelnem, páva is még 500 alatt van, ha nem is sokkal. Trópusiaknál csak az a rusnya kígyó van 100 alatt, (55), majom és papagáj ezer felett, teve 387, a többi 700 és 1000 között. De sok újabb állatom nincs is. Flamingó, panda, liccs-loccs-nyihaha, tigris, meg a többi, de őszintén mondom, nem is hiányoznak. Rég elmúlt a gyorsan legyen nekem is időszakom. Arra még jól emlékszem, hogyan vártam, hogy tudjak pacikat beállítani. Arra nagyon vágytam, aztán vettem is egy csomó istállót belőle. De régen volt már, hajaj! Most úgy vagyok, ha éppen nyerek a titkoson jó, ha nem, hát nem. Nem fogok kétségbe esni. Fákkal is így vagyok. Ami a tápokhoz kell, azokat begyűjtöm, már ha vagyok olyan szinten, de egyébként ...
    Nap még nem süt, de remélem csak kikukkant a felhők közül. Jó lenne! Az utakon a pocséták hártyásak voltak nyolckor, mikor lebaktattam kenyérért a szembe lévő kis boltba. Éppen nulla körül ténfergett a hőmérséklet, nem tudja eldönteni, jeget csináljon vagy olvasszon? :p

Fatther és mebajah kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Megint rohanok, nem olvasok vissza...Nincs IDŐ....
    Most anyóshazaszállítás van a soron....
    (De jó a nyuggerség...)

mebajah kedveli ezt.
  7. mebajah

mebajah Fórum császára

Nem is csoda , hisz mostanság állatdömpinges eventek vannak.
    Mivel én növényes vagyok, mindent a piacon szerzek be. Így nem tudok milliókat gyűjtögetni, tenyészteni is csak a kötelezőt. Ahhoz, hogy a körik kész legyenek, sok tenyésztettet kellene venni. A piacolás nem az én műfajom, így őrzöm a befejezetleneket.
    Örülök, hogy jobban van az unokád, hagymácska!

8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Begeknek jobbulást kivánok!
    Tihamér te gyüjtöd a kórságokat? Huhhh....mind a kettő rossz!...de ha együtt van.....Brrrrrr!!!!!!!!

Én 2015-ben döntöttem el....hogy elkezdem az állatokat szaporitani....nem mondom elég nehéz volt....
    valami mindig kifogyott! Nehéz időszak volt! Nem is haladtam!
    Mostanság az alapállatokkal elég jól állok....szerintem.....a denevér és a holló és még mások
    nem tartoznak ide.....lassan azokat is elő kellene venni....mint most a hollót!

Kint hideg van.....erős szél fuj....valamikor éjszaka kezdődött. Igy reggelre az utak szárazak lettek

Most irány a konyha.....aztán megyek 1-2 boltot meglátogatok....csak itt a kozelben.

Lassan kezdődik a karbantartás is.

9. Csacskamacska

Sziasztok!
    Olvasni olvastalak Benneteket, de írni már nem tudtam. Karbantartásnak vége, újdonságokkal lehet barátkozni.
    Nálam a karbantartás után több helyen nem magyar a nyelvezet, írtam a panaszkönyvbe, várom a választ. Ki tapasztalt ilyet? - vagy csak én jártam így?
    14.30-ra megyek a hasi ultrahangra, így most koplalok, csak vizet iszom. Eddig megúsztam a bacik összeszedését, most viszont félek, hogy a rendelőben sokan lesznek és összeszedek valamit. nagyon nem szeretném.
    Vásárolnom is kell, pékhez megyek és egy-két kisboltba.

10. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Csak beteg ne legyen az ember. Reggel a rendelő felé jártam a piacon, gondoltam bemegyek az egyik rendelésre, ahová volt beutalom.
    Ott nem találtak semmi bajt, küldtek tovább, majd ott sem találtak, ez mind 4 óra várakozás volt. Visszamegyek a körzetihez és megmondom neki, hogy most már elég a beutalóból és nyilvánítson gyógyultnak, természetesen a megfázáson kívül.
    Tihamér, most volt cserenap, miért nem ordibáltál, hogy mid nincs a bahára, tudtam volna segíteni.
    Köszi az aggódást az unokám miatt, de olyan kis elesettek, hogy kényeztetni kell őket.
    Mebajah, ha látnád az én gazdakörimet, elájulnál a dömpingtől.
    Csacskamacska, nálam a munkások aratnak idegen nyelven.
    Főzök valamit a kutyának és nekem utána vissza az ágyba.

zsozso577, Tündi100149, marcibaba és 2 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Nem szórakozásból járunk az orvoshoz és az az idő, mit ott tölt az ember várakozással, még betegebbé teszi.
    A felíratok nyelvezetéről tudnak, folyik a javítás, türelmet kérnek.

12. mebajah

mebajah Fórum császára

Ez a jó hír!De a megfázást kúráld!
    Tihamérére nem reagáltam eddig, mert nem is kellett volna kérnie, csak leírni, mi nincs. Egy farmot is tudtunk volna küldeni / én 1 kivételével, azt kaptam én is/. De lehet, megvolt az oka, ezt ő tudja.
    Lehet, én vagyok ma nyomott, mint az idő, de nem értem ezt a zsázsást. Van célja?

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kedves hagymácska! Azért nem sikoltoztam senkinek sem, mert NEM hiányzik semmi. Ha van jó, ha nem, úgy is jó.
    Nálam a lekvárfőzőben meg a sütödében a termékek magyarul vannak, de ha főzni/sütni akarok, akkor szótárazni kell(ene).
    Fogam még mindig van, mert érzem. És VAN szép napsütés. Ennek viszont örülök. :)
    A betegséget tessék messziről elkerülni!

hagymácska44 és zsozso577 kedveli ezt.
  14. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

A kerti zsázsa a kezdő játékosok új növénye. Új oktatási feladatok vannak a játékban a karbantartás óta.

Gazdaköri feladat is tartozik az új növényhez.

Ha úgy gondolod, szaporíthatod a magad megnyugtatására is.

15. Gazgazda-2

Gazgazda-2 Utánpótlás-írogató

Nekem már van 1500 db a pajtában. Azt olvastam, hogy fogfájás ellen jó. Pont ez kell nekem. :D

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  16. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Nagyon szépen köszönöm!
    Szaporítok is valamennyit, hogy ez is legyen.

Közben látom, itt voltál Tihamér. Nem baj, ha nincs, ezen a ponton már sokan túljutottunk. De ha van legalább 1 mutatóba, az sem rossz.
    Fölszaporítom 100-ra, hátha....Sosem tudhatjuk, mi jöhet még.

Utoljára szerkesztett: 7.2.17
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sokan mentek ma orvosokhoz. Csacska önként és dalolva és főként éhgyomorra. Koppi meg szállítással foglalkozik, mármint betegszállítással. Az is kapcsolódik az orvosokhoz. Általában, de nem mindig. Ma olvastam, hogy Budapesten bevittek egy idős nénit zavart állapotban a kórházba. Reggel levitték vizsgálatra, majd kiment az váróterembe és onnan az utcára. A hozzátartozók kérdéseire a kórház csak azt mondta, hogy a vizsgálati eredmények nincsenek még meg. Azt, hogy a néni közben az utcán rosszul lett és más kórházba vitték ellátni, azt este a rendőrségtől tudta meg a családja. Itt tartunk ma az egészségügyben. Már a betegek is elvesznek. >:(
    Holnap lehet, hogy elmegyek én is önként a fogászomhoz. Élvezkedni. :p

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Tragikus történeteket lehet hallani. Felháborító!
    Sajnos az UH eredménye nem jó, így elkezdem, vagy folytatom az orvoshoz járást gondolom,pedig nagyon nem szeretném.
    Fogfájás az iszonyatos, tapasztalatból tudom sajnos.
    Mebajah, én is szaporítok belőle, ahogy mondod: Ki tudja??

Nagy újság: esik a hó! Már elég lenne belőle, meleget, napot szeretnék!

zsozso577, Tündi100149 és mebajah kedveli ezt.
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Ez nem jó hír! Reméljük, hamar helyrejön a bibi.
    Már beültettem hosszúval, kicsit olvasgatok, majd éjszaka-hajnalban ránézek.
    A percesből több van 100 ezernél, túl nagy meglepi nem érhet.
    Kellemes éjszakai pihenést!

Utoljára szerkesztett: 7.2.17
  20. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Végre ideértem. Felejtős nap volt a mai. Reggel a Mama telefonált, hogy menjünk korábban. Szerinte.
    A párom szerint csak du. 1 óra körül megyünk mert addig van elintézendő dolog. Ráadásul a a Papa is be akart jönni. A hajunk az égnek állt tőle, mondván Ő maradjon itthon, főzzön egy jó lebbencs levest (a mama kedvence) és üljön a fenekén, azzal többre megyünk. Ráadásul a Mamának be kellett vinni a járó keretét, (még a múlt héten), mert a kórháznak nincs.....(illetőleg mindössze kettő van, de beteg annál több.)....
    Az " aknakereső" mert így hívjuk fix, azaz nem lehet behajtani és nem fér be a kocsimba,, úgy hogy keskeny a hátsó csomagtartó szája és kilóg a keret vége, vagy eleje. A fiunk vitte be a saját kocsijával, mert neki a teljes hátulja nyílik a csomagtartónak. A gyereknek Honda civic-je van, nekünk Seat Cordoba....(Azért kellett neki a kocsi, mert 40 km-re dolgozik a várostól.)
    Most ugyanezt visszafelé kellett megoldani, azaz a gyerek be a járókáért én a rokkant kerekessel a másik autóval szintén sutty be. Debrecenbe. Aztán a gyerek haza a járókával és a tesójával, mert közben az is megérkezett a Klinikára az egyetemről. (De jó hogy nem kellett a Papát kerülgetni.)
    A Mamát a mi autónkba be, kerekesszék pakktartó és vidáman jöttünk is délután 3 kor haza (!)..
    Itthon aztán rutinosan a Mama ki a kocsiból, székbe be és miután 3 lépcsőn felhúztam haza is ért. A Papa nem támogatja a rokkantosítást így ezért kell nekem a mamát felrángatnom a 3 lépcsőn a teraszra.
    De már megy rutinból.
    Otthon aztán jött a mese a Papának, hogy, hogyan is hallgatta a Mama amikor fűrészelik és kalapálják a csontját....(Epidurálták és kapott egy injekciót is, és semmire nem emlékszik az ember ilyenkor, ezt tudom, mert átestem egy ehhez hasonló dolgon már én is)
    De ezt a Papa nem tudja és szájtátva hallgatta.....
    Nem részletezném tovább a napot. Elég volt.
    Amikor hazaértünk a párommal akkor ebédeltünk, ekkor már 17 óra volt....
    Eddig még megúsztuk esővel és itthon, már havasra is váltott, ám eddigre teljesen fehér lett a táj.
    Reggel kelhetek korán mehetek seperni.....
    Jó éjt Mindenkinek.
    Én balra el......

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.