Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Csak bekukkantottam, olvasom zajlik az élet mindenkinél. Most megyek viszek ebédet a betegnek. Szegény beteg férfi, még éhen hal..
    Már megint akadozik a játék. Most 14.44 van, kíváncsi vagyok, vajon elmegy a levél, vagy sem.

No, itt vagyok, ezt írtam 14.44-kor, ami itt várt rám, most elküldöm.
    Lehet bennem van a hiba, mert dupla, vagy tripla a játék én meg nem tudok örülni neki. Egyszer ugye maga a játék, aztán játék az is, hogy bújócskázunk a levelekkel, megjelenik! Nem jelenik? Hab a tortán, hogy egy farmra többször is nekirugaszkodunk, hogy kapálni tudjunk, mert ugye fenéken vagyunk billentve és már kinn is vagyunk a földünkről. Micsoda változatosság és nem tudom értékelni!!

zsozso577, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Köszi a hírt, de valószínűleg kihagyjuk eme lehetőséget, mert egyelőre a farmra való bejutás, maradék nélkül a cél.
    Nekem kissé később érnek be a cuccok, így lutri, hogy bejutok ?!

Fatther, hagymácska44 és HéricsBáró kedveli ezt.
  3. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Aloha Koppi

Nem tudom , de 2017. február 20. (hétfő) 08:00 óra-kor kezdődik :inlove:

hagymácska44 kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Tudod Báró úr, én is megelégednék azzal, ha rendszeresen be tudnák jutni a játékba, nem csak éjjel. De köszönet azért, hogy tájékoztattál minket erről a lehetőségről. :)
    Csacska! Te se mérgelődj, mert Te is tudod, a mérgelődés árt a szépségnek. Ne akarj csúnya lenni!

hagymácska44 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Mosogattam, s ez jutott eszembe:

Itt a farsang áll a bál,
    Jó volna játszani már!

Reszketek, ha belépek,
    mikor rúgnak fenéken.

Módik, mint a pereces,
    kérik türelmem, s megértésem.

Türelmem már elfogyott,
    morcogok meg mormogok!

Kapát, kaszát ragadok,
    de nem a földemre szaladok!

Unom már az egészet,
    fogom magam, s lelépek!

Itt hagyom a játékot,
    A BP-t meg le......rom!

zsozso577, Fatther, linzenpolc és 4 más kedveli ezt.
  6. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Fél3- kor nekem is a betonfúrógép dolgozott, mérgembe most léptem csak be. Ez már kritikán aluli ami itt megy.
    Olvadt, de a nap nem sütött.
    Kaptunk egy jó találós velős verset, köszönjük.
    Olvastam a BP levelét, kíváncsi vagyok a csomagra, az event meghosszabbítva.

Ráz a hideg, megyek az ágyikómba.
    Mindenkinek nyugodt, jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 17.2.17
  7. Koppi

Na ezt csináljátok utánam, hogy úgy idézek Hagymácskától, hogy nekem is idézet van !
    Jó éjt...:)

Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Hagymácska, ne legyél beteg!
    Jó éjt, megkeresem az ágyam, mert ragadnak a pilláim!

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Itt egy adag friss kávé mindenkinek, de főként Csacskának, hogy pillái ne ragadjanak le, hanem pattanjanak fel!

A vers megmosolyogtatott.
    Ami Koppi "művét" illeti, nem tudom hogyan sikeredett neki. Még csak elképzelésem sincs, hogyan tudta EZT csinálni. Én is sok mindenre képes vagyok, de ez még nálam sem fordult elő. Az, hogy nem tudom feltenni, az nem ritka dolog, de idézni és idézve írni, nos az nem megy.
    A héten már kiadtam a "parancsot", senki nem merészeljen beteg lenni. Ez továbbra is érvényes.

Csacskamacska, hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  10. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!Kösz a kávét, jólesett.
    Elnézést kérek, hogy megszegem a parancsot, de a migrénem nem fogad szót. Eddig a rendszer volt a hibás, most meg a fejem.
    Már tavaszias a hajnal, itt a melegfront.
    Csak tudjam ellőni a 8 labdám, és elfelejtem ezt a cirkuszt.
    A boltba valahogy el kellene jutnom, mert félretették a májat.De ki fogja megcsinálni? Van valami rendkívül egyszerű receptetek? Magától nem készül el? Tudjátok: én meg a főzés?!

zsozso577, Fatther, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  11. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Köd van, sepernem is kéne, nem sok van, de ezt ma kihagyom.
    Az este annyira rázott a hideg, hogy a lázmérőt alig tudtam a hónihoz tenni. Úgy éreztem, hogy nagyon lázas vagyok, 37 fok volt csak. Az éjjel 2- kor ébredtem, azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal aludtam fél 8-ig.
    Azt hiszem ma az ágyé a főszerep, ki se kelek egész nap, aratni csak 7- kor kell este.
    Mebajah, resztelt májat csináljál, kész van 15 perc alatt.
    Tihamér, tudom, hogy kiadtad a parancsot, de én egy rossz tanuló vagyok, rám nem vonatkozik.
    Koppi, ezek után meggondolom, hogy eventezzek.
    Csacskamacska, igen is, értettem, de ha a baci erősebb az akaratnál, megette az egészet a .......
    Mindenkinek szép napot!

12. Koppi

Sziasztok !

Tihamér !
    Abszolút véletlenül, de sikerült. Így is hagytam...
    Idegesített már régen, hogy az előző oldalról nem tudok idézni semmit, csak az aktuálisról. (Ez is elveszett, mint oly sok más jó is eme fórumban, konkrétan az alsó "lécre" gondolván..., hogy láttuk ki van itt a topicban.)
    Meglepődve tapasztaltam, hogy gond nélkül be tudok lépni. (Ez mostanában nem igen szokott sikerülni.) ;)

Nálunk köd és -1 fok van. (Randa az idő, már hetek óta.)
    Amúgy végtelenül könnyű -már- kívülről nézni a küszködéseteket...:)

1 kis mosoly...:
    Nyuszi beszélget a Zsiráffal a folyóparton.
    - Te Zsiráf! Miért jó neked, hogy olyan hosszú nyakad van?
    Zsiráf gondolkozik...
    - Tudod Nyuszika ebben a nagy melegben, amikor iszom a folyó
    friss vizéből, amikor befejezem az ivást és felemelem a fejem, amikor azon a
    hosszú torkomon végigfolyik a hűs víz, az valami isteni.
    Nyuszika gondolkozik egy kicsit, majd megkérdezi:
    - Mondd te Zsiráf, hánytál te már életedben?

Utoljára szerkesztett: 18.2.17
    Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  13. mebajah

mebajah Fórum császára

Hogy lehet a csirkemájat reszelni?
    Megvan a fej oka: megindult a havesés. Ruha az udvaron a kötélen, élvezze!
    Mostmár tényleg tele van a hócipőm.

Ha kitehetőtök lesz, vevő lennék egy cserére. Véletlenül ráklikkeltem a felhőre, pedig nem érdekelt.

14. Csacskamacska

Szép, vagy szebb napot mindenkinek!
    Hagymácska, jól teszed, ha az ágyban maradsz és vitaminokat szedjél, egyél sok gyümölcsöt no és teázzál! Remélem nem kiabálom el, de úgy érzem, hogy én győztem a bacikkal szemben.
    Kávét köszönöm nem iszom, viszont ittam cappuccinót. Fel is ébredtem, de lehet nem attól.
    Mebajah, nem reszelt, hanem resztelt májas, amikor sok hagymát megpirítok......tudod Te, csak nem jól olvastad !
    Kopi, a csíkot én is hiányolom, szerettem. Kíváncsi az ember lánya, meg fia!
    Hóesés szerencsére már erre nincs, ne is legyen, de nap sincs, csak szürkeség.
    Gombalevest főzök és borsos csirkét holnapra, ezeket félig készítem csak ma el. Ma rakott brokkoli maradékom van, az lesz az ebédem.
    Labdadobálóst is kéne ma játszani, majd meglátom, hogy mivel dobálózom. Lehet jobb lenne labdával, mint pl. tányérokkal. Meglátjuk mit alkot ma a BP!
    Lépek, vár a konyha.

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó napot mindenkinek!
    A májat én is reszteltnek hívom, - lehet, hogy rosszul - s a következőképpen készítem el. Függetlenül attól, hogy szárnyas vagy röfi, csak a végén sózom, borsozom meg és teszem hozzá a piros paprikát valamint a Major Annát.
    A hagymát kis kockára vágom. Egy kisebb paprikát vagy egy nagyobb zöldpaprikának a felét összevágom körömnyi darabokra. A hagymát, paprikát zsiradékon lefedve párolom egy-két percig. Adok hozzá kevés vizet, majd lefedve tovább párolom kb negyed órát takarékon. Addigra a tiszta folyadék színe megtörik, fehéres, homályos lesz. Hozzáadom a kis kockára vágott kisebb paradicsomot, aminek a héját már előtte lenyúztam. Újabb 10-15 perc, míg a paradicsom is hozzápuhul. Tudom, macerás, de így biztosan puha lesz minden. A vizet ha kell, pótolom, de mindig csak keveset. Ekkor adom hozzá a felezett csirke, darabolt pulyka, illetve a csíkokra vágott röfimájat és folyamatos keverés mellett párolom, főzöm, de nagy lángon. Mindig van alatta kevés, de "vizes" folyadék, ezért nem lesz pirított máj. Annál nem kell hozzá semmi víz, azt tényleg csak pirítani kell. Amikor a máj belül már nem véres, hanem rózsaszínű, kész a resztelt (dinsztelt) máj. Most adom hozzá a piros paprikát, őrölt borsot, sót és a majoránnát. A kész étel színe sem égő piros, hanem barnás-pirosas, közepesen sok zafttal, ami ikrás állagú.
    A nagyobbik fiam úgy eszi meg, ha jól átfőzöm a májat, ő igazából nem szereti rózsaszínűnek sem. Ha magának, maguknak csinál, az mindig pirított máj. A rántottakat, sülteket is jól átsüti. Én meg a rózsaszínű állagát kedvelem a húsnak is, meg a májnak is. A feleségem is inkább az alaposabban főzöttet, sütöttet szereti, de legyen puha is! Szóval NEKIK nem könnyű jót, s jól főzni. :D
    Holnap nálunk resztelt csirkemáj lesz ebédre. Ma gulyásleves, hozzá túróval töltött zsemlye sütőben sütve.
    A játékkal nincs gondom. Bejutni könnyű volt, aratnom meg úgy sincs mit. Tegnap már nem vetettem.
    Kifogás, nyafogás nincs. Tessék meggyógyulni! Min-den-ki-nek!

Fatther, _Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  16. mebajah

mebajah Fórum császára

Sok sok hagymát tettem, már benne a máj. Egy magyar szakos még olvasni is tudjon? Köszi! Akkor ösztönösen jól csináltam. Alig várom, hogy letegyem ezt a szép,okos, migrénes fejem. De magad, uram, ....
    Morzsi úgy alszik a fürdés után, mint ihaj! Horkol, mint egy felnőtt.
    Kiröpült a hetek óta egyetlen igazi csibém, bár több éves tapasztalattal. Feltörték a farmját, és már ahhoz nem volt kedve, hogy továbbvigye.
    Ezt is elmentem. Legközelebb hamarabb kérdezek.Csak az a baj, hogy néha per pill. döntök.Köszönöm a tanácsokat! eddig Major Annát nem tettem bele, pedig szép az ablakban.

17. Koppi

Morzsi nálunk is szundikál, de kertben a Mamánál. Ha rájön akkor ugat. Mindegy, hogy mit. Ugatja a szálló madarakat, a faág mozgását, bármit. Lényeg az, hogy hallja már a Gazdi, hogy ő dolgozik...:)[​IMG]....
    Nálunk káposztáshús lesz ebédre a Mamának és Papának.
    Mi pizzát rendeltünk. (Nekem bajom van a káposzta következményeivel, gyomorügyileg sem vagyok topon.:() Így maradt a pizza.
    :)
    Egy ilyen farmfeltörés nekem is volt régen. Ott gyakorlatilag a nulláról kezdtem megint..:(
    Nem jó érzés, ha ez történik. Nem csodálom, hogy a csibéd abbahagyta...
    Ma már én is így tennék.

_Ilona49_ és hagymácska44 kedveli ezt.
  18. mebajah

mebajah Fórum császára

Ennek is mindegy, csak ugasson..pl.....
    A krumplis lángosom nem sikerül.A pácolt fagyasztott húst ki kell sütés előtt olvasztani?
    Hi-hi, már a boltban ismernek Titeket. Bocsi, de felénk a COOP nagyon jó. Szatmárvidék.

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Pácolt húst sokszor csináltam ilyent-olyant, de fagyasztva még nem. Azt viszont nem értem, engem honnan ismernek a Coop boltban? Gondolkodtam, törtem a fejemet, hol van nálunk, merre található a településünkön. Nem tudtam. No akkor irány a Google, majd az segít. Segített, de okosabb alig lettem. Nem véletlen, hogy nem jutott eszembe egy helyi Coop üzlet sem, mert nálunk ebben a 40-45.000 fős városkában nincs egy szál se. Legközelebbi is 20 km. Fiaméknál is van valahol, de az is 35 km. Szóval, ha én nem járok olyan üzletbe, akkor honnan is a ismertség? :wuerg:
    Krumplis lángos. Istenem! De szeretem. Hm! Valamikor próbaképpen egyszer-kétszer készítettem kefireset (aludttejes), de nem ízlett. Maradtam a hagyományos krumplisnál. Csak ne lenne olyan fogyókúrás! Jól bekenve fokhagymával, mert enélkül nem az igazi. Nekem. Persze nem randevú előtt kell az ilyen finomságot enni. Apropó! Fokhagyma. Régen, mikor még boldog ember voltam, (Gy.k.: nőtlen) a feleségem szüleinél egy alkalommal megkérdezték, hogy szeretem-e a kocsonyát, s ha igen, ennék-e. Még szép! Kocsonyát télen, nyáron, mindig. Az egy remek kaja. Kaptam is. Az első falatnál megakadt a fogam valami darabban, ami nem hús volt. Zöldséget nem teszünk errefelé a tányérban lévő kocsonyába, ezért nem tudtam mi lehet. Óvatosan megharaptam, nem volt szilánk. Puhább volt, ressent. Na ez meg mi? Észrevétlen kivettem, megnéztem, majd a tányért is vizsla szemekkel átnéztem. Akkor láttam, hogy az alján apróra vágott, fehér "darabkák" vannak. Megharaptam és kiderült, hogy fokhagyma. Megettem, a fokhagymákat is. Utána megérdeklődtem a lánytól, akinek akkor éppen az udvarlója voltam, hogy hogyan kerültek ezek a fokhagymák bele? Elmondta, hogy amikor kész a kocsonya, ki van csontozva és már csak el kell helyezni a húst, bőrt, egyebeket, leendő apósom apróra vagdalt nyers fokhagymákat szór a tányérba, mert Ő így szereti, majd azt követően mehet rá minden. Mondtam a lánynak, nálunk ez nem lesz bevezetve. Jó és finom, de a fokhagyma csak főzve legyen nálunk. Főzés után mehet a szemétbe. Kocsonyában. Mert én szeretem a nyers fokhagymát is, de kocsonyában ezen formájában nem értékelem. A hiba bennem van, ne legyek válogatós!;)

hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  20. Koppi

Képzelem mily árgus szemekkel nézett apósod és anyósod, hogy ízlik e a kocsonya?
    De remekül körül írtad. A nyál összefutott a számban.
    Nálunk is belefőzik a fokahagymát a lébe....:)

_Ilona49_, hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.