Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Zsozsó, Hagymácska: drukk, drukk!!
    Mebajah, ezt a technikát mindjárt kipróbálom!
    Fatther, köszi a híreket!
    Lajos gratulálok!

Nem volt fényes napom. Ügyintézés az xy intézményben. Belépve, nem túl sok ügyfelet láttam, húztam sorszámot, amin szerepelt, hogy várakozók száma:10. 3 ablaknál dolgoztak, 3 ablaknál nem. Amit intézni akartam, azt egy ablaknál csinálták, a másik két ablaknál pörgés és üresjárat. Másfél órát vártam mire sorra kerültem, de nagyon türelmes voltam. Az ügyintéző viszont nem! Olyan hangot ütött meg és olyan stílusban beszélt, hogy én éreztem magam rosszul. Elhiszem, hogy nem volt neki sem könnyű, a sok ügyfél, valószínű az is idegesítette, hogy a másik két ablaknál ülő munkatársának lényegesen kevesebb munkája volt, de szerintem ez nem mentség. Nem értem, hogy ilyen esetben miért nem lehet még egy ablakot megnyitni! Bennem van a hiba és érthetetlen vagyok!

Megyek a kis farmokra és kipróbálom a Mebajah technikáját.

2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igen, benned van a hiba. Odamész egy békés alkalmazotthoz és már a puszta látványodtól is idegrohamot kap. Normális cselekedet, hiszen ha az ügyfél odamegy, akkor neki dolgoznia kell(ene). Ha nem megy oda, akkor Ő is békés, nyugodt, megelégedett. Szóval ne menj oda te se, mert nem jó az senkinek sem! Te felhúzod magad, de ő is ideges lesz. Inkább maradj távol! Különben is, olvastam a Nagy Könyvben, amelyik ügy önmagától nem intéződik el harminc nap alatt, az nem is érdemli meg, hogy foglalkozzunk vele.

brozsa, hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Működik !!! :D
    Ügyes vagy. Erre nem jöttem volna rá !
    Kissé megfejeltem azzal, hogy lefotózom, mert írni nem tudok gyorsan.
    No, akkor most csinálom e vagy sem eldől...sör ivás közben.. vagy én...dőlök el...:D

Utoljára szerkesztett: 23.2.17
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ohhhh...de jót találtál ki Mebajah!!!!! Ezer köszönet!
    Igy sokkal nyugodtabban tudom csinálni.....csudi jóóóó!!!!!!....ez a sütögetés!
    Most végeztem a kicsiken is....majd még körbe kell szaladnom.....összeszedni az esti utalványokat.
    Mit mondjak....nagyon kevés ez a felröpi!....ténylegesen kiváncsi vagyok...meddig fogok jutni.....volt ahol 2 db-t adott!
    Itt a nagyon kész vagyok....a többi hab a tortán!...
    Most megyek rendbe teszem a konyhát....azután olvasni fogok....egy kicsit!
    Jó éjszakát!

5. Csacskamacska

A nagyokon már el is felejtettem, a kicsiket csinálom a Mebajah technikájával és szépen haladok azokon is. Megyek, mert még nem végeztem, nincs minden torta kisütve!

6. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Hahóóóóó !!!

Koppi sörözik Tihamérrel, én meg közben fullra megcsináltam Mebajah újításával 27 darab utalvánnyal az eventet. Minden tortám stimmelt..:)
    Menyét kirakva, FA a ládikában. :):)

Zzozsó!
    A fotózásos módszer jobb, mint az írás, sokkal gyorsabb...:)

Fatther, mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
  7. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

zsozso577, Fatther, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  8. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Kész vagyok én is, még sütöttem+17 db-ot, kaptam minden jót. Unokám áthozta a tabját és avval könnyű volt, nem volt rontás sem.
    Tündi, köszi a híreket, most pakoltam ki őket én is.
    Nagyon jó idő volt, nagy séta is megvolt.
    Látom azért sikerélmény megvolt, ránk is fért az előző event után. Most szedtem le 40 ólat, 1 utalvány jött.
    Mindenkinek jó éjt!

zsozso577, Fatther, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Gratulálok mindenkinek! Annyi tortát sütöttem, hogy az egész utcának elég lenne.
    Jó éj!

10. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    "Tekereg a szél, kanyarog a szél...." a fejfájás utánozza.
    Kávé, csillapító segítsége kellett.
    Örülök,hogy segíthettem, csak, sajnos, van, akinek a gépén nem működik.Beállítás kérdése lenne?

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Késő este a belépés nem ment jól, a fórumon írtak szerint. A modik szerint a központban javítják a felmerült hibákat. Ez volt. Nekem most nem volt gondom.
    Tegnap estétől jókora szél rohangál odakint. A műanyag ablakba beépített kis szellőző "dúdol", zümmög, mint a kis méhecske. Ha a szél nagy és egy adott irányból fúj, akkor hallom. Most a kisebbik szoba és a konyha zenél. Eső még nincs. Nem is hiányzik.
    Feleségem is felébredt velem egy időben. Már be is kapcsolta a ricsajládát. Mindjárt mondják a híreket. De a kávét én főztem. :)

hagymácska44, Fatther és mebajah kedveli ezt.
  12. Koppi

Szia !
    Nem tudom, hogy beállítás kérdése lenne e ? De az enyémen működik!
    Az igazság az, hogy a Te módszereddel "csont nélkül" meg lehet csinálni az eventet. :)
    Köszönöm Neked, ugyanis e nékül esélyem sem lett volna.
    Csak zárójelben kérdezném, hogy honnan származik az ötlet? :):)

Szia !
    Bésöröztünk az este...:) Mégis korán keltél..:)
    Én, ha reggel fölkelek nem ricsajozok a ládikóval. Igazság szerint olyan ládikónk sincs...
    Helyette képládánk van...:)
    Túl a reggeli kávén, fitten (?) kezdődhet a Péntek...:)

hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  13. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Olyan jó, hogy tudjátok használni! A menyét mégiscsak birizgált engem is, ez az 1 is kincs!

Kivételesen én jöttem rá, " vak tyúk..."volt, biztos.

Kitehetőkön, mikor véletlenül így kattintottam, megálltak. "Szikra", több próba, főpróba az eventben.

Már begyűjtöttem + 23 sz.tápot azóta +trágyák, csatnik, aranyka.
    Van 14, de most takarítás, krumplis lángost csak ki kellene sütni.Most ülök, mert a kompressziós csigolyám sztrájkol.Ez kitart az esti aratásig, vagy csatlakozom a gerincemhez, és holnap folytatom.

14. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!
    A konyhában van rádió, az szól szinte egész nap. A helyi adóra van beállítva, így értesülök a helyi hírekről és ami nagyon fontos volt, főleg addig, míg naponta kocsikáztam, hogy hol van traffipax. Főleg háttérzajként van, jó zenék és óránként hírek.
    Lassan leszedem a fákat és gazolok a gazdaköribe, elég már a tortasütésből. Igaz jól jön az a kis plusz amit ad, de izgat a szamóca, tárnics termelése is.
    Délelőtt vásárlás, posta, mert míg tegnap odavoltam ügyintézni, addig a postás itt járt és 2 értesítőt is hagyott.
    Szél itt is van és úgy néz ki, mint aki jól érzi itt magát és nem akar távozni.
    Legyen jó napotok!:)

15. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot mindenkinek !

Ma van Mátyás napja. Mátyás a jégtörő, illetve Mátyás apostol ünnepe. Érdekes az ehhez a névhez fűződő "Jégtörő" jelző magyarázata. A középkorban szokás volt a szenteket jellemző tárgyakkal ábrázolni, hogy az egyszerű, írástudatlan hívek is rájuk ismerjenek. Így ábrázolták Szent Mátyást vértanúságának eszközével, a bárddal. (Az apostolt Jeruzsálemben lefejezték.) A néphit az idő lassú enyhülését, a hó olvadását kapcsolatba hozta az apostollal, aki megkönyörül az embereken és bárdjával megtöri a jeget, elűzi a hideget. Közismert időjárási hiedelem fűződik ehhez a naphoz: “Ha Mátyás jeget talál, akkor töri, ha nem talál, akkor csinál”.
    Végre péntek, mondják a még "aktív" dolgozók [​IMG]
    Felénk is mérsékelten, de fúj a szél, "szárítja" a kertet, az udvart.

Szinte valamennyi böngészőn működik az "ötleted", csak meg ne tudják ......... az "okosok".

A mai nap képe (szerintem)
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a1/24/f7/a124f797c4b781e23fe940209a44c75a.png

További mosolygós, fájdalom mentes szép napot, sikeres ügyintézéseket és pihentető hétvégét mindenkinek.

- Hogy nevezik az indiánok a számítógépet?
    - ???
    - Fehér ember nézni kicsi homokóra.

Az anya meglepi a lányát egy fiú ölében.
    - Azonnal állj fel! - kiált rá.
    - De mama én voltam itt előbb!

Ősember élete párjával üldögél a barlang előtt, gyönyörködnek a csillagokban. Az asszony hozzábújva súgja a fülébe:
    - Mondj nekem valamit, amit még sohasem hallottam egyetlen pasastól sem!
    - Internet.

Update:

Érdemes további tortákat készíteni, tapasztalataim alapján többször adott azonnal "induló" munkásokat (12 órás), szupertápot, szupertrágyát, "zoknit", stb.

Utoljára szerkesztett: 24.2.17
  16. Koppi

Hozod a remek formád a viccek terén...:)
    Miután beleástam magam (a sörözés után), az eventbe erősen menyétkedek de érdekes módon e (fő) farmomon még nem jött össze.
    A többieken már vidáman, aranyos óllal (30FA) kint üdülnek az állatkák.
    Kapóra jött az "ócsó" gép is...:)

mebajah, Fatther és hagymácska44 kedveli ezt.
  17. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Szép napot gazdák!

Az udvaron a szél rendezget.
    Voltam már a boltban és a postán.
    Tihamért kéne megfűzni az event teljesítésére, fiúk, próbáljátok meg. Már annyi segítség van, hogy az is neki áll aki nem akarta.
    Hétvégén borsókrém levest kívánok, hozzá agy kis rakott krumplit, uborka salátával.
    Miért nem kupont kapunk? Talán jobban tudnánk felhasználni.
    Szép napot!

18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Tündi1001, zsozso577, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    A fejem megoldotta a helyzetet, most ébredtem. Azért megsütöttem a krumplist, de a takarítás csak a szobám 1 részét érintette.
    Érdekes volt olvasni Mátyásról, köszi.
    Sosem csináltam még zsemlegombócot, biztos finom lehet. Csak takarékos munkát igénylőt vagyok hajlandó készíteni. Most is a maradék krumpliból sütöttem.

TIHAMÉR! Ha úgyis van labdád, a kedvünkért nem szereznél 1 menyétet? Ha nagyon nem kell, cserenapkor elküldheted. Az enyém kislány, 1 fiú jó lesz mellé!

Tündi1001, zsozso577, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Szerintem Tihamér már rég kipróbálta a Mebajah technikáját és, mint Kopi, titokban süti a tortákat.
    Reggel úgy döntöttem hogy ma nem fog esni az eső, ezért beindítottam a mosógépet, így már kinn fújja a szél és szárítja. Valami miatt olyan álmos vagyok, hogy szenvedek, nagyon gondolkodom, hogy eldőlök kicsikét.

kovacstne, Tündi1001, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.