Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jaj, Tihamér, miért kukacoskodol?- nem úgy gondolta azt Hagymácska! Amúgy nálam is kapirgálnak már előszeretettel a rigók.
    Megjártuk a klinikát, nagy változás nincs szerencsére, 3 hónap múlva újra jelenés.
    Tegnap bekavartam egy jó adag palacsintatésztát, sütöttem is ki belőle, most kisütöm a maradék tésztát, túróval megtöltöm és amíg tart, addig rájárok. Kolbászos "gulyáslevesem" van, az is tegnapról maradt. Mivel ideje ebédelni, így lépek.

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Én is kész vagyok a mai napon! Kirakat-event kivégezve!
    Még a mosógép mos.....aztán pihi! Majd holnap folytatom....vagy ha nem....akkor a jövő héten!

Szeretem a palacsintát....nyitom az ablakot!!!!!!

3. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó Neked! Olyan hűvös, hideg a szél, hogy kint nem lehet munkálkodni.
    Palacsintalankát már nem is tudom, mikor ettem. A jövő hét jó ötlet, addig a jósok nem ígérnek semmi jót.
    Igaz, ma csorgattam kevés hónapos retekmagot, de ,biztos, megfáznak.

4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Tihamér, én megbúbollak, a kukacot a földön keresik, a magokat az etetőbe, értve vagyon!- ahogy Csacskamacska is mondta.
    Néha süt és aztán továbbáll, majd visszajön és kezdi előröl a napocska, némi esővel karöltve.
    Ma szárítani akartam az udvaron, ma sem jött össze, de mindjárt kész a gépben.
    Láttátok boom lesz, aki akar tenyészthet valamit, én egy kis kakukkot akarok.
    Holnap dada leszek, a lányom szépítkezni megy.

Csacskamacska, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Halika !

Esik már itt is vigasztalanul. Most csap tisztítósdi eventet játszom és miután ázik a sósavban a betét, mert "hót" vízköves, van időm kicsit idelépni.
    Utána krumpli és hagyma csirázós event lesz. Ezt már kevésbé csípem...
    Meglepetten vettem tudomásul, hogy e farmon nem is arattam ma. Pótoltam.... :)

Utoljára szerkesztett: 9.3.17
    mebajah kedveli ezt.
  6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot mindenkinek !

Nálunk nagyon jó idő van, egész délelőtt szabadon választott kertészkedés volt a program, bár korán reggel csurrant-cseppent egy keveset.

Tessék: http://pctrs.network.hu/clubpicture/2/3/1/_/kakukk_231391_53417.JPG

Pihentető délutánt !

Update:

Mosolygós szép napot !

A tanító néni kérdezi az iskolában a gyerekeket, hogy milyen szokatlan dolog történt velük.
    Pistike jelentkezik:
    - Tanító néni, a nagybátyám a múlt héten beleesett a kútba.
    - Jaj kisfiam, remélem jobban van már?
    - Valószínűleg jobban, mert tegnap óta nem kiabál segítségért...

Az állatorvosok sebészcsoportja elefántot operál.
    - Na, hála az égnek - mondja a műtét végén a főorvos - ma semmilyen műszert nem felejtettünk benne a beteg hasában!
    - Na igen - felel az altatóorvos - de hol van Irma nővér?

Utoljára szerkesztett: 9.3.17
  7. Csacskamacska

Ablak event nagyon esedékes nálam is, de ma is esegetett egész nap. Csak a jövőhéten lesz belőle valami, ha fenn is úgy gondolják.
    Kövirózsát kuncsorogtam a szomszédtól, mert beszereztem egy jó kis enyhén korhadó farönköt és arra akarom rátelepíteni. Utána kirakom a kertbe, s szerzem az irigykedő embereket. Beszereztem egy jó kis táblát is, egy kakiló kutya van rajta és alá van írva: Nem Kutya WC! Az utcára a ház előtti területre lett kihelyezve, mert a kedves kutyatulajdonosok, nem a maguk háza elé piszkoltatják a kutyájukat, hanem az én házam elé is. Az utca végén van széles zöldfelület, meg ott folyik a Tócó patak is, és kicsit messzebb van szántó, meg erdő is. Oda mennek kutyát sétáltatni, hát menjenek csak és ne álljanak meg az én házam előtt. Mert ugye fel nem szedik a kutyájuk után a piszkot.
    Sajnos a palacsinta elfogyott, csukjátok be az ablakot!

8. zsozso577

Már zárva van az ablak!!!! Este van és eléggé lehült a levegő!
    Én már örülök, hogy tiszták az ablakok....de azt is megszoktam....amikor tisztitom....akkor az eső is esik!

Tul vagyok a farm-járaton....jön a hétvége....ilyenkor nem ültetem be őket....csak aratok.....

Holnap...ha nem lesz sár....akkor a napi sétát is meg kellene tenni....deee előttem megcsinálom ami még
    lemaradt a takaritásból! Nahhhh....ezt sem szeretem! A szekrényteteje....és a poharak!!!!!!

Mára elköszönök....jó éjszakát kivánok Mindenkinek!

eperke577, Fatther, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Remélem lesz jó éjszakám nekem is. Rám férne. Holnap nem kell főznöm, mert maradt a mai ebédből. Ha jobb idő lesz, - de nem, mert megint nagy szél jön - akkor kimegyek a szabadba körülnézni hagymafronton. Amennyiben eső vagy nagy szellő lesz, maradok itthon a környéken. Délutántól meg boom-olni is lehet majd.
    Jó éjt mindenkinek!

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Hamar elköszöntök, már alváshoz készültök? Szerintem mire én lefekszem, lesz aki már ébredezik.
    Most megyek megeszem a joghurtomat a zabkorpával és iszom egy nagy bögre teát. Utána szétnézek a kis farmokon is.
    Nem fogok boom-olni holnap! Juszt sem!!

Fatther, zsozso577, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  11. hagymácska44

Csacskamacska, nálam is ez a helyzet. A hatodik szomszédom minden reggel hétkor kiengedi a kutyáját, hogy végezze a dolgát, az enyém meg megőrül, hogy erre mászkál. A múltkor zacskóba tettem és átdobtam a kerítésén, pont kint volt és nagyon mérges volt, mondtam neki örüljön, hogy zacskóba volt, mert legközelebb a lapátról kapja.
    Fatther, köszi, nagyon aranyos kis madárka, öröm lesz tenyészteni.
    Zsozsó, de ügyi vagy, nálam is aktuális, majd a jövő héten, remélem lesz rá alkalom.
    Koppi, sósavat a vízkő ellen, nem is hallottam, hiába a jó pap is holtig tanul.
    Mindenkinek jó éjt!

Fatther, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  12. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Három farmon nem lett 1 érdemleges fa sem,..hacsak a Kökény nem az!!?? Vagyis lett 18 tűzifa,...nem is várnám el hogy mindannyi valami márkás legyen,.. legalább 1.

Állatokból viszont meg van az első Axolotl,..három farmra elég is annyi,..vagy nem???

Jó éjt!

13. Csacskamacska

Nem is foglalkozom a titkosokkal, ritka, mint a fehér holló, a jó fa, vagy ól!
    Lajos, nem elég a 3 farmra az az egy!

Jó éjt!

14. mebajah

mebajah Fórum császára

Szép hajnalt! Jó reggelt!
    Eléggé csípős a levegő, mikor kiléptem, a derességet kerestem. Mínuszokban gondolkodnak a meteor.k.Tényleg jövő héten fogunk díszelegni az ablakban.
    Tenyésztés nem lesz, eggyel több befejezetlen gazdaköri már meg se kottyan. Még hetente 1 táp is jobb lett volna a kitehető carja helyett. Könnyíthetnének már ezen a tenyésztésin. Bár lehet, hogy a gazdák nagy részénél ez nem jelent gondot.
    Nagyobb fejtörés a mai: nem tudom, mit óhajtok enni. Lehet, a tegnapi maradék. Vagy főzzek valami könnyű frisset? Holnap úgyis megfőzöm az egész hétvégi kaját.
    Használom vízkőre a sósavat,de szeretem az ecetet, szódabikarbónát. A mosószóda sem rossz.
    Fél 3 múlt, olyan köd lett, hogy csak a szomszéd házát látom, a fokok zuhanórepülésben, őrláng 3-asra. A kávé altató hatását érzem.

Hajnali esszé befejezve, alukáljatok!

Utoljára szerkesztett: 10.3.17
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Már nem alukálok. Felébredtem fél órája. Másodszor a mai napon. Először egykor, de korán volt, ezért négytől újra szundi volt. Korán lett volna idejönni előtte. Most már volt tennivaló. Ma sétálós napunk lesz. Az eső éjjel esett és nap közben is várható, ezért az erdei séta törölve. Helyette gyümölcsvadászat nejemmel a környéken és felvenni az apanázst a pénzfejő automatából. Háromszáz méteren belül van három ATM. Egy kilométeren belül meg legalább hét.
    Mostanában nem látom a környéken a "ruszki fácánokat". Ezek szerint hazarepültek. Decemberben hallottam ezt a kifejezést a vetési varjakra. Az igaz, hogy ezek amik nálunk telelnek, főként Fehér-Oroszországból vannak, de kissé másképp néznek ki, mint a kakatoló fácánjaink. :)
    Ma fogok tenyészteni, de még nem tudom, hogy mit. Körbenézek, a maradék (3787) sztápot mire lenne érdemes elherdálni.
    Jó reggelt mindenkinek!

hagymácska44, Fatther és mebajah kedveli ezt.
  16. hagymácska44

Jó reggelt!

Éjjeltől szakad az eső. Remélem nem esik 40 napig!
    Mennem kell, de nagyon ráérősen, mert nincs kedvem bőrig ázni.
    Tihamér, de jó neked, hogy sétálós napot tartasz, én is élveztem volna a sétát az unokámmal.
    Holnap bababörzére megyünk, remélem nem fog esni.
    Mindenkinek szebb időjárást!

17. zsozso577

Jóóó reggelt kivánok!

Itt is borongós az idő.....még egy kicsit vacilálok....hogy merre menjek....mivel éjjel egy kicsi eső esett!

Ma már nem fogok tenyészteni....az eventet letudtam...gazdakörbe pedig nem adom a nehezen összejött
    szpt-imet....szines ólakért most nincs kedvem ringbe szállni!

A farmon még mindig lóherét ültetek...ami elég hosszu idejü...igy nincs sok dolgom!

eperke577, Fatther, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  18. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Ismét Péntek van. Szerettem e napot, mert két szabad nap következett az átkosban. (E jelenlegiben nem igazán volt s van.:()
    No. Randa, ködös az időnk. A hangulatomnak megfelelő.

Hagymácska !
    Sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy sósav, mint azt, hogy vízkőoldó. (Amúgy annak az alapanyaga a sósav. + némi más adalék.)
    Végeredményben késsel is le lehet kaparni a vízkövet, de nyomot hagyhat. A nikkelezett holmikat nem érdemes hosszan benne tartani, mert megkezdheti és matt lesz.
    De érdemes egyszer egyszer a háztatásban megtisztítani az összes vízköpőt.
    (A tegnapi napot erre szántam.)
    A hagyma és krumpli eventet is befejeztem.
    A tenyésztőset, el sem kezdem.

Fatther és mebajah kedveli ezt.
  19. zsozso577

Huhhhh....Kopi....némi fejtörés után azért kibogoztam, hogy milyen hagyma és krupli eventet fejeztél be!
    Tegnap irtad.....hogy fogod csinálni!
    Itt nálunk elég gyakran kell a vizcsap betétet vizkömentesiteni.....van amikor hetente leszedem.....mert csak fröcsköl!

Innen bentről ugy nézzzz ki, hogy feltámadt a szél....és elég erőteljes....igy csak rövid lesz az a séta.....
    deeee már lassan készülök is.....mert később még lehet az eső is esni fog!

eperke577, Fatther, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Ó, de frissek voltatok! Szokásos reggeli 5.30-as aratás, vetés után még pótszundi volt. Ködre ébredtem, csak néztem, hogy most mi is van. Tavaszt akarok, napsütéssel, meleggel!! Bevásárlás, piac a ma délelőtti teendőm, de addig nem tudok elmenni, míg egy "szaki" nem jön, holmi szemlére.
    Mebajah, tökéletesen igazad van az ajándék témában, ezért is nem csináltam. tartsák meg maguknak a "terméket"!
    Tihamér, nagyon tetszik a "ruszki fácán" kifejezés, még nem hallottam.:)
    Hagymácska, nekem sem lenne kedvem elázni, remélhetőleg nem lesz eső.
    Zsozsó, nem szoktam hetente vízkőmentesíteni, csak félévente. Szél ellen jól öltözz fel!
    Kopi, nem egy túl kellemes a krumpli és hagyma event, de VALAKINEK meg kell csinálni! Te pedig VALAKI vagy!! :)
    Legyen sikeres, vidám napotok! :)

Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.