Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. matekope

matekope Utánpótlás-írogató

Kösz Ildikó,megyek megkeresem a csajszit.Igen ő csinálta annak idején de sajna a gépre nincs lementve.Nem gondoltam hogy szükség lesz rá!:(

Köszi Geri! Akár erre a kópéra akár a tazmánra is küldheted!

PityuGeri kedveli ezt.
  2. GreatG1

GreatG1 Fórum-zöldfülű

testtest

3. matekope

matekope Utánpótlás-írogató

Megtaláltam a banneres lányokat,fiúkat,de időközben javasolták hogy az Archivumot is nézzem meg.Na ott a régi Hajdú-Bihari beszélgetéseknél elmentettem a banneremet a gépre,de hogy onnan hogy kell elővarázsolni azt nem tudom.Ildikó,alkalmas pillanatban telefonos segítséggel nem tudnánk ezt megoldani???;)Írd meg mikor alkalmas.Nekem a holnap délelőtt.

4. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

...jó,hogy írod,bekapcsolom már a telefont.:p

No figyu.. A gépre lementett bannert feltöltöd egy képmegosztóra(képfeltöltés.hu,vagy kephost..stb) Miután feltöltötted kapsz hozzá linket. Egy linket kijelölsz( bekékül),jobb egérgomb katt,másol opció választása
    Ezt másolod ide: itt a farmeama fórumon fent jobbra rákatt nevedre, és megkeresed az aláírást.Aláírásban megjelennek a a szerkesztő ikonok,ott kiválasztod a képeslapot,katt és az URL mezőbe katt,beilleszt opció választása, megjelenik a bannered, lent oké gomb. Bannerre katt (bekékül) és a már fent említett szerkesztő ikonok között megkeresed a x áthúzott láncokat-ez után lévő ikonra(sorba rendezés) katt és a választható jelölések közül a középre zárt választod, majd újra lent oké..
    ezeket a lépéseket próbálgasd, ha nem sikerül,holnap telefonközelben leszek..:)

5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Most értem haza, kissé leamortizálódva.....:(, DE, ma már tudtunk dolgozni füzetben, munkafüzetben. Értelmes kis társaságnak tűnik, reménykedem, hogy az is lesz!
    Eső 3 csepp esett. de lehet, hogy kettő... A nap elbújt és a szél fújdogál. Nekem kellemes. Jó, hogy nincs event,, mert arra nem jutna időm. Hoztam haza egy kis munkát, így megyek mert vár a konyha és a füzetek.
    Estére Hürremnek, vagy Szulejmánnak nagyon érdekes dolgot kell csinálni, hogy fenn is tudjak maradni.:)

PityuGeri kedveli ezt.
  6. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Legalább te úgy állsz hozzá, hogy "én is voltam ilyen idős, tudom mit érzel" ;) A többség nem :D És most nem az itteniekről van szó hanem úgy általánosságban :) Ide sooook sok kivétel jár :)

Amúgy megoldás a problémáimra (ma sikeresen kibékültem a dolgaimmal) :
    Matek : ma 7.-ben volt matekom, majd' elaludtam mert minden évben második órán boncolgatjuk ugye hogy vannak a természetes, egész, racionális stb. számok meg a hozzájuk tartozó def.-ók meg tételek meg ilyenek. Meg azért ahová kerültem, most okosnak érzem magam :) 27 birka között van 3-4 akiknek van valami használható is :D
    Angol : tanár úr felajánlotta a másik kitűnő gyereknek, hogy átrakja őt a régi tanáromhoz - erre bennem persze felment a pumpa, de amikor meghallottam, hogy a srác nemet mond - ilyet még sose éreztem :D Óra végén odamentem tanárúrhoz hogy a Máté helyett én örömmel átmegyek, azt mondta oké, majd elintézzük, de ahhoz én is kellek. Hát ilyen nincs, minden problémám egy nap alatt eltűnik :D Igaz hogy egy évvel le vagyok a másik csapattól maradva és ráadásul másik könyvből is tanulnak (most ugyanabból a sorozatból mint mi, csak mi zöld könyvből, ők meg barnából, mert a miénk B1-es, az övék meg már B2-es vagy érettségis, most nem tudom) , azt is majd meg kell vennem - de ennyit bevállalok érte :D

Utoljára szerkesztett: 3.9.14
    _Ilona49_ kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kedves Geri/Pityu!
    A 140. hsz rád vonatkozó részével az elsó szótól az utolsóig egyetértek. Nincs mit hozzátenni. Úgy igaz, ahogy ott le van írva!
    Azt viszont szeretem és becsülöm benned, hogy bár mennyire is megbántottak valamivel, nem adod fel, küzdesz azért, hogy az iskolát jól végezd el. Hidd el nekünk, nem a szüleidnek, nem az iskolának vagy a tanáraidnak, csak és kizárólagosan MAGADNAK tanulsz. Neked lesz könnyebb a nagybetűs élet, ha az iskolában jól teljesítesz. Ezt most még csak reméled, de mi már tudjuk, ez így van. Tanulj, tanulj és tanulj! Munka mellett sokkal nehezebb lesz, ha egyszer majd arra is sor kerül. Mert bizony amit ma megtanulsz, azt tovább kell majd fejlesztened, nem lesz elég szinten tartani a tudásodat. De nem ám!
    Az idő összekapta magát, ma már nem esik. Emelkedett a hőmérséklet, 20 fok árnyékban. Igen, árnyékban, mert a napocska is kibújt a felhők közül. Végre. :D

Utoljára szerkesztett: 3.9.14
  8. Hölgy-világ

Pityuri látod,jól kezdődik az idei tanév, s ha ilyen gyorsasággal váltakoznak az események,nem lesz az unalmas!
    Visszaesett a hőmérséklet és szélvihar tombol egész nap.
    Debrecenben se jobb a helyzet,voltam UH-on, megnéztem pici babucit mekkorka anyukája pocakjában. S igen nyújtózkodott ha jól láttam,majd hevesen elkezdett fickándozni, Doki alig tudta utolérni,jókat kacaráztunk. Már bátyusa se szerette ha kukkolják :)

_Ilona49_, Csacskamacska és PityuGeri kedveli ezt.
  9. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Hát ahhoz képest hogy vasárnap tanárnő elküldött engem azzal hogy nincs hely, ez valami fantasztikus! :D Ilyen fordulatok jöhetnének heti rendszerességgel - pozitív irányba :D
    Nálunk reggel hűvös volt mint mindenhol, sietek le a villamoshoz, hát már kettő kimarad (kb. 2 percenként jár) és nem lenne ez elég, egy felhő fölöttünk úgy döntött, hogy kilukad... 3 perces eső, végére ér ide a villamos... reggeli zuhany másodjára, pipa xD Na mondom, jól indul a nap :D

Hát én már februártól munkádzok valószínűleg, szóval nehéz lesz, amíg én úgy látom, hogy jó nekem a suli mellett a meló, addig viszont nyomom :p

10. Csacskamacska

No, Pityuri, akkor gatyókát elkötni és mindent bele! Ügyes gyerek vagy te, megcsinálod! Ugyanazt tudnám írni, mint amit Onagger írt, így nem írom le, de olvasd el még egyszer.
    Ildikó, biztos nagyon érdekes volt látni a picurkát. A mi időnkben ilyen még nem volt, az unokáimat meg nem láttam, mert ugyan mit kerestem volna én ott..
    Kolbászra vagyok éhes, így most megyek a konyhába és megkeresem a kolbászt, finom puha kenyérrel, paradicsommal fogom enni.

PityuGeri kedveli ezt.
  11. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Szia !

Én is voltam Debrecenben délelőtt, de a szelet annyira nem éreztem.
    Délutánra bár fújt a szél, de kellemesen meleg lett. Látod két helység között mekkora a különbség ! :)

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem rossz az a kolbász. De én már megettem a tegnapi maradékot kefírrel. Volt munkatársam nyírségi, ő azt mondta arra, ami nálunk a beré, máshol meg tócsi, tócsni, cicege, röszti, stb., hogy lappáncska. De én most nem a hagyományos módon csináltam, hanem kipróbáltam egy új összetevővel. Nem lett rossz. Nekem és még a feleségemnek is ízlett. Szóval úgy kezdődött, hogy eccem feleségem őnaccsága lereszelt két jókora fej céklát, levét kivarázsolta és megitta, de a többit meghagyta nekem, mondván, nem tudja mit is csináljon vele. Én meg tettem hozzá jócskán tökgyalun legyalult nyers, de pucolt kolompért, (felesleges levét hagytam kijönni belőle) 2 tojatot héj nélkül, majd még némi lisztet. Fűszereztem apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, őrölt borssal, Major Annával, sóval éééés apróra vágott jó húsos szalonnával. Az egészet rendesen összemarkolásztam, majd amíg a villanysütő bemelegedett, hagytam érlelődni az ízeket. Egy lapos tepsibe tettem sütőpapírt, rátettem a pogácsákat, melyeknek a tetejét olajjal megkentem és 180 fokon, 50 perc alatt készresütöttem. A neheze az, hogy hiába várom, hogy legyen piros a színe, mert akkor lesz kész, ez itt nem járható út. Eleve bordó színe van a céklától. Maradt a hagyományos módszer: egy pogácsának az alját óvatosan megemelni, vajh van-e már valami nyoma, hogy ott is megsült? 35 perc után nem volt, ezért visszadugtam még negyed órára. Persze én mind a céklát, mind a pityókat szeretem mindenféle formában. :D
    Aki tanulás mellett dolgozik vagy munka mellett tanul, annak kijár minden tisztelet. Remélem sikeres lesz a kettőt együtt csinálni, de ne feledd! Első a tanulás! Ha majd az a középiskola begyűjtve, akkor - esetleg - módosulhat a sorrend. Ez már egyéntől függő.

_Ilona49_, Csacskamacska és PityuGeri kedveli ezt.
  13. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Természetesen! :D
    Én azt vallom, hogy az élet iskolája egy életre szól, de megbukni nem lehet - csak ha karót kapsz valamelyik nap, max. kiakadsz :) Lesz bőven lehetőség a javításra ha az ember úgy akarja, aztán lehet a szörnyű nap végére is szivárvány :)

14. Azari02

Azari02 Junior szaki

Üdv!
    Elnézést kérek, hogy eltérek a témától!
    De...
    PityuGeri, nem szoktál már játszani SkyRama-n?
    Hiányolunk...
    Szép napot!:)

PityuGeri kedveli ezt.
  15. Hölgy-világ

Hmm..céklás matutka, istenuccse kipróbálom,héten úgyis felszedem az összes céklát,mert éhezem rá savanyítva.. más formában valahogy ne tetszett. Az édeskés ízét igazán a főzés hozza ki belőle,eme konyhai művelet után akár savanyításhoz se ragaszkodom, pici só, és mehet bármi mellé.
    Ma sajtos tortellinit főztem ki sóskaszósszal,volt mellé lestyánnal-paradicsommal,és paprikakrémmel(saját készítés) fűszerezett krumplileves.

Csacska, hihi.. vacsira volt debreceni páros kolbász.
    Hát csak úgy sikerült, hogy elkísértem Öcsim helyett,Doktor bácsit is régóta ismerem, kistestvérem nála született, sőt keresztfiam is,így bemehettem meglesni

Csacskamacska kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Hihi.., finom volt a kolbász...
    Most szembesültem vele, hogy a "főzőcske"miatt, tolódik a Szulejmán kezdése, így a vége is közel lesz az éjfélhez....Hogyan fogok reggel felkelni???

17. PityuGeri

PityuGeri Fórummogul

Még megy a főzőcske? Elfelejtettem hétfő óta belenézni és reggel jutott buszon először eszembe, mikor megláttam a plakátját :D

18. Csacskamacska

Jó reggelt és szép napot mindenkinek!

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Esőmentes szép napot!
    Nálunk feltétlen, mert itt a Dunántúlon eléggé sok leesett a héten. Áradnak a folyók, patakok. A földek megint víz alá kerülnek, oda lesz a termés. :( Az nem csak a gazdáknak lesz rossz, de nekünk is, mert felmennek az árak. Bízzunk a nap szárító hatásában!
    Úgy látom a Szulejmán nézése nem lehetett akkora gond, mert azért csak-csak sikerült időben idetévedni! :)

20. Hölgy-világ

Szervusztok, szép napot!
    Boldogan mondanám,hogy esik az eső,de nem..

Csacska, anyum azt üzeni,ha nem sikerült megnézned se vesztettél semmit.
    Későn kezdődött, min.4 reklám volt,és nem történt semmi a részben. Mondhatni a forgatókönyvíró alkotói válságban szenvedett..

Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.