Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Halló, halló,!
    Most már nemcsak gépem van, hanem netem is.3. napja vívtam szélmalomharcot, ma 2 perc alatt a fiatalember megoldotta. A tegnapelőtti ficsur szeme előtt csak a pénzes megoldás lebegett, de a mai fiatalember az előírt 72 óra helyett röpke időn belül segített.
    A medvehagymamag még a fagyóban,jövő héten hátha visszajön a szufla belém.
    Ha le tudná fényképezni Nektek a kiskertet! Minden tulipán különleges és gyönyörű.Még kehesen is kimegyek néha rácsodálkozni.
    A szél egész nap gonoszkodott.
    Mondjátok,hogy duguljak el,de hiányzott a Társaság!

2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

A mai napon kapu javítás volt hegesztéses módszerrel, mert az elmúlt 50 év kissé megviselte. (Mindez az egyik tsasházunkban volt. Én adtam a smunkát...)
    Estére biblia óra van előirányozva. (Kanaszta parti)...:)
    Tegnap a feleségemnek szedtem jácintot....(Pedig semmi bűnöm sincs...., bár ma ellenfelek leszünk.)
    Kellemes az illata...(Sima mezei jácint, semmi cicoma rajta, de olyan szép kék....)

hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Ne dugulj el!
    Mert ha eldugulsz mész a kerti csap alá!

Ha így haladunk sosem végzünk!

Utoljára szerkesztett: 25.3.17
    Csacskamacska, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  4. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Igen, de csak azért, mert mindkét oldalt egyszerre csinálod.
    "Taktikai" megfontolásból először a baloldalit fejezd, s utána a másikat.

Sok sikert.

Éjjel óra átállítás, nem elfelejteni.
    No nem ezt kell átállítani http://kecskefeszek.net/poenkepek/kep/medium/2013/10/13251-oraatallitas.jpg
    hanem ezt: http://www.demotivalo.net//pic/1332679498.1767-cloocck-f.jpg

Pihentető http://static.keptelenseg.hu/p/29a67c41bdb8bc0bdc091e779ec8db1b.jpg hétvégét, jó éjszakát.

Csacskamacska, brozsa, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  5. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Állás: 75/46.
    Egy kör hosszúból nem jött 100, hogy a 46-hoz tudjak 5 löttyöt keverni, csak 99 db volt. Jött Lizike és meglett a 100, így kész a felhőm, már üzemel,1 kacsaKatát adott.
    Zsozsó, tudod nem akarok bajt a fiúknak, nem kell paraván. Mi van akkor, ha a törülközőtartóra fürdőköpenyt akasztunk, ott kezdődnének a bajok, jobb a békesség. Biztos vagyok benne, hogy ha kérjük, elfordulnak a fiúk, na jó egy kis kukucska belefér.
    Mebajah, beteg vagy? Ne dugulj el, mert látod mindjárt a csap alá küldenek. Úgy látom a nyáron sokat fogunk fürödni.

6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

7. mebajah

mebajah Fórum császára

Szép vasárnapot!
    Megyek a csap alá- télen úgyis 2-szer kellett kiásatnom a fagycsapot-, de csak " paravánnal"!
    Most olyan szél van, hogy a védőfal kezéből a seritalt is kiröpítené.

Ha kész leszek, szerintem csak nullázással.
    Fatter, ez csúcs volt! Ritkán heherészek, de most fölröhögtem. Nem ez a legszebb szó, de érzékelteti eme furcsa hajnali nyerítést csendes szobácskámban.
    Koppi, most kb 7 fajta virág /bújik a hónapos retkem is/pompázik. LÉLEKMELEGÍTŐ kedves gesztusod, még nekem is jólesett olvasni, hát a Nejednek megkapni!

hagymácska44, Csacskamacska és Fatther kedveli ezt.
  8. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok.

Bocs' lenne egy kérdésem így korán reggel:
    - Ti is úgy emlékeztek, hogy a játékban tavaly és előző években nem volt "óra átállás" ?????

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem emlékszem se arra hogy volt, se arra hogy nem volt. Tudja a jó isten! Igazából ha azt látom, hogy az én gépem ideje eltér, utánaállítok. Mármint a játékban. A valósban már tegnap este elkezdtem. Most olyan vegyes felvágott, csalamádé van órailag. Az egyiken fél nyolc múlt, a másikon még csak fél hét. Én meg fent vagyok éjjel EGY óra óta. Az így is meg úgy is azonosan EGY óra. Ott még nem köllött tologatnom a mutatókat. A konyhai faliórát átállítottam az újra, de pár perc múlva késésben volt. Lemerült az akku, ezért azt most töltöm. Majd ha feltöltődik akkor dél felé újra állítok rajta. A mikrobit átállítottam, de a sütőt (kerámialapos, okosnak mondott) nem. Még. Macerás ez az időállítás. Ja! Még a két ébresztőóránk is régi időt mutat. Meg a nejem mobilja, mert az nem okos. A feleségem igen, nagyon rég óta. Mert tudta, hogy kihez kell férjhez mennie. Hozzám!!! :D
    Olyan jó olvasnom, hogy nem kell nyűglődnöm, hogy lesz-e elég lepkehálós vagy sem. Kit érdekel? Engem nem. :)
    Szép napot mindenkinek! Szél nincs, meleg se. Napsütés készületben, mert VAN Rézi, de nem látható a felhők mögött.

10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szervusz, jó reggelt.

Mint mindig, most is megmosolyogtat "ironikus" hozzászólásod, ennél "jobban órát átállítani már nem is lehetne" ;)
    http://beszaras.eu/wp-content/uploads/2016/03/oraatallitas1.jpg

Azért érdeklődtem az óra átállításról, mert én sem emlékszem, hogy lett volna, avagy nem, de úgy rémlik, mintha azért minden rendben lett volna.
    Arra gondolok, hogy az óra átállítást megelőző napi 06.40 óra, másnap is ugyanannyi volt, de most nem.
    Az "időre" beállított növények és minden más, késik egy órát és most már én is, azt hiszem.

Számítógéped rendbe jött, elárulod mi volt a "gondja"????

Mosolygós szép napot.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/805/8053/80531/8053170_164386_52e9c3e603e62059ec1d97a28a721f55_wm.gif

http://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/Végre-itt-a-tavasz....jpg

11. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Jöttem a jelentlétit aláirni.....talán ma nem is fogok ideérni.....már utra készen vagyok....
    azt várom, hogy a kütyük készen legyen....aztán huzok a buszhoz.

Tegnap este egy kisebb farmon is meg lett a pink macskaházacska....aztán még van idő....és
    elindultam a 100-t!
    A többin még küzdök....hol felröpire várok...hol valamelyik gazra!

Szép napot kivánok Mindenkinek.

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

A számítógépemnek csak annyi baja van, hogy:
    - Öreg, lassan hat éves lesz.
    - 32 bites még.
    - A rajta lévő "vezérlőprogram" az biz XP (EZ az igazi gond.)
    - Nem értek a számítógépekhez. Erre a moderátorok többször fel is hívták a figyelmemet. :p
    - Néha mikor valami/valaki frissít, akkor összeszed némi keresztbe-kasul módszert és ki kell bogoznom. De sajnos lásd az előző pontot! (Nem értek hozzá.) Egy számítógép karbantartásához bőven elegendő, ha takarít, frissít, suvickol. Bár nekem azért van más elképzelésem is, de az aztán tényleg nem számít. :wuerg:
    Rézi előbújt és mosolyog. Végre. Azért lehetne egy kicsivel több a kinti hőmérséklet.

13. Koppi

Sziasztok !

Az én gépem "csak" 4 éves és Win 8 van rajta 7-es kezelő felülettel. A 10-est, ha muszáj lesz akkor rakatom föl.
    Jó ez így nekem.
    Most először mondom ki, hogy kár volt az eventbe belefogni. Jobban jártam volna, ha a kispadon csücsülök Tihamérrel.(Legközelebb kétszer meggondolom!!)
    Valahogy elvesztette a varázsát a dolog. Kezdem unni. :(
    Egyedül a Fórum tart itt és Ti...:)

hagymácska44, Fatther és brozsa kedveli ezt.
  14. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Engem minden érdekelne, csak nem értem, mit írsz. No, a free szót ismerem.
    USB-m nincs, erre horribilis.
    Koppi, max. az egyetértés.

15. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Kissé megkésve, de itt vagyok. Tegnap este voltam megnéztem a Kincsem című filmet. Nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek! Nem igazán szeretem a magyar filmeket, de ez jó! A lovakat is szeretem és ez a film valóságalapon készült és egy érdekes, cselekményekben gazdag, szép felvételekkel, jó színészekkel készült film lett. Szinte telt házas volt a mozi, pedig ez ritkán van.

A szószokért még csatát vívok, de számításaim szerint épp összejön.
    Legyen jó napotok!:)

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

A gép alaplapja kétmagos, 2.8 GHz órajeles, a memória 2 GB, szabad terület 2 HDD-n egy TB-nál több van. Nvidia kártyám van, akkor jónak számított, mikor összerakták. Nem szándékozok telepíteni erre a Gizimre már semmi új op. rendszert. Amit még idén fogok csinálni az az, hogy lecserélem a Gizimet egy újabb asztalira és veszek hozzá (szokás szerint) egy jogtiszta Win10 op. rendszert. Nem lesz olcsó, de néha muszáj megtenni. Igazából a legnagyobb baj a jelenlegi XP, mert egyre kevesebb az, ami még fut vele. De régi gépre nem szívesen tetetek fel új op. rendszert. Ha lúd, legyen kövér. Igazából az asztali gépem drágább lesz, vagy annyi lesz, mint egy jó minőségű loptop, viszont könnyen fejleszthető és cserélhető, bővíthető benne ez meg az.
    A mostani gépem előtti Gizim kilenc éves koráig volt hajlandó együttműködni velem. De sajnos már az is nagyon elavult volt. 512 kB memóriája volt, a HDD meg 500 GB és egy 250 GB második merevlemez is volt. Abban is Nvidia kártya volt, persze jóval régibb. Abból az 500 GB HDD lett ide átrakva második merevlemeznek. A merevlemezem 1 TB most. A régi Gizin is XP volt, ebből is látszik, milyen régi az az XP lemezem. :) Amikor összerakattam a gépemet hat éve, a fiúk (nem a térről, hanem a szaküzletben) mondták, hogy a Win8 nem jobb, mint egy stabil XP. Ezért maradt meg és nem lett újabb op. rendszerem. De most már kell!
    Mebajah! Azt hiszem, a gépeden kell, hogy legyen USB csatlakozó. USB stick, (rúd magyari nyelven írva) másképpen mondva pendrive/pendrájv viszont vásárolható. Sokszor akcióban lehet venni. Stabil, könnyen hordozható, sok adat fér fel rá. Fölrakod rá a képeket, zenét, filmet, majd ha van lapos tv, (netán még ráadásul okos is), akkor ott is tudod nézni, hallgatni nagy képernyőn. A mostani egerek is USB porton keresztül csatlakoztathatóak a gépekre. De ha digitális fényképezőgépről töltesz le képeket, akkor is kell hozzá USB port.

17. mebajah

mebajah Fórum császára

Az asztalim nekem is ilyen volt, mikoor elajándékoztam, még jó volt, csak nem fejleszthető.
    Tudod, 50 km-t kellene utaznom.Már voltam is, de olyan 8-9 ezer körül volt. Neten rendelhetnék, de nem tudom, milyet érdemes, most meg le
    is amortizáltam magam.

hagymácska44 és Tündi100149 kedveli ezt.
  18. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

A ma kapott titkosból piros makitomboló fejlődött ki. A másik farmon kétszer is elfelejtettem kitenni. Most már csak holnap lesz rá mód, mert hosszút ültettem ott is. Feledékennyé válok öregkoromra? Micsoda szégyen! ... Izé ... Miért is kell szégyenkeznem? :eek:
    A szakszerviz tőlem 300 méterre van. Aztán egy kilométeren belül még vagy további három. Én ilyen szempontból előnyösebb helyen lakok. Viszont országos főútvonal mellett, ahol a mentők is folyamatosan rohangálnak vijjogva.

hagymácska44 kedveli ezt.
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Hali!
    USB szerkentyűm nincs, port van.

Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  20. Koppi

Az én gépem:
    A processzor: Intel(R)Core(TM)i32328M CPU @2.20GHz 2.20GHz
    Memória(RAM) mérete 4,00 GB (3,85 használható)
    Rendszer tipus 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor.

Szóval ezt leírtam, de hogy mi, mit jelent azzal már kevésbé vagyok tisztában....:):)
    Fejtsétek meg. Én feladtam...;)
    Anno, rakattam bele DVD írót is, de mostanában nem használom, lévén, hogy pendrive-ra ki lehet írni akár 4 filmet is, sőt miután okos tv-nk van egyből a netről nézek filmet, ergo a CD és DVD már nem kell hozzá....

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.