Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

A RAM az, ahol az adatokat tárolja a rendszer, amíg be van kapcsolva. Az alapinformáció (adat) 1 bit. 8 bit =1 Byte (bájt) A Hz azt jelenti, hogy mennyi adatot tud kiolvasni a rendszer a RAM-ból másodpercenként. A prefixumok (előjelek) közismertek. k (kilo) 1000, M (mega) millió, G (giga) milliárd. A mostani sebességek általában 2 GHz és 3 GHz közöttiek. (Igazából 2.2 GHz és 2.8 GHz) Deeee nem ennyire egyszerű a helyzet, mert egyrészt vannak olyan nagyon korszerűnek kikiáltott új procik, amelyeket gyorsnak adnak el, de nem gyorsabbak, csak drágábbak. Másrészt meg a másik memóriafajta a ROM, ami nagyon meghatározó, az viszont nem veszti el az adatot, amit tárol, hanem sokáig megőrzi. Kikapcsoláskor is. Minimum 20 év, de esetenként akár az örökkévalóságig. Ennek is van több fajtája, az egyik az EPROM, amit "beleégetnek", ezért időtálló. De ezt is lehet azért - módjával persze - módosítani, de átlagos ember erre alkalmatlan. (Én is.) Nekem még nagyon régen volt C-20-s számítógépem, aminek a RAM-ja fel volt bővítve 27,5 kB-re, (az akkor igen korszerű C-64 kapacitása 35 kB körül volt) de volt egy 3kB ROM bővítőm pluszban. Na az nem semmi volt!!! A ROM memóriát lassabban éri el a rendszer, viszont nem törlődik ki. Ezt lehet átmásolni a RAM-ba is, akkor gyorsabban fér hozzá a rendszer, de csak addig, míg be van kapcsolva. Ha nincs szufla, - kikapcsol a gép - elszáll a RAM-mal együtt a másolt ROM is. Újabb bekapcsolásnál újra lehet áttölteni a RAM-ba.
    De hagyjuk ezt, mert lehet, hogy ki fognak minket utálni innen. Beszéljünk sokkal jobb dolgokról, például a lányokról. Sokkal érdekesebbek. Nekem biztosan. :inlove:

Utoljára szerkesztett: 26.3.17
    hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

No, elolvastam ugyan az előző hozzászólásokat, aztán megnéztem, hogy jó helyen vagyok, vagy eltévedtem. Nem tévedtem el, csak számomra kínai volt amit olvastam, így el is ment a kedvem, hogy bármiről is írjak. Tihamér, Neked volt egy jó ötleted, de süket fülekre talált. Léptem, mert erről én nem tudok és nem is akarok írni.

Tündi100149 és hagymácska44 kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Én is így vagyok vele, mint Csacskamacska.
    Majd később jövök, addig csak beszélgessetek, és adjatok tanácsokat a rászorulóknak.

mebajah kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

A jogtisztára csak annyit, hogy amikor a fiaim a műegyetemre jártak, (villamosmérnöki kar) a kollégiumban, - marha nagy épület, kb ezer hallgató lakott ott - a fél kollégium összefutott megnézni a nagyobbik fiamnál, milyen és hogy néz ki egy igazi, eredeti Win95-s telepítőlemez. Ott pedig villamosmérnök és informatikus szakon tanuló hallgatók laktak. Akkor a kollégiumban biz milliárd forintnyi nem tiszta szoftver volt. A tiszta program ritka volt, mint a fehér holló. :) De ez még a múlt évezredben volt.
    Na akkor most írom le utoljára, hogy a számítógéphez semmit sem értek. Tessék olyanokat kérdezni, akik már konyítanak hozzá valamit!
    A Gizim új korában halk volt. Erre külön kértem a szervizes fiúkat. Sajnos, ahogy a leányzó idősödik, egyre hangosabban működik és ez éjjel jól hallható. Azt meg el akarom kerülni, hogy drága feleségem emiatt ferde szemmel nézzen rám, ha a Gizi felmordul az éjszaka kellős közepén.
    ------------------------
    Beszéljünk a lányokról! Szééépen kééérek mindenkit.

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  5. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Bocsánat a zavarásért.
    Nem tévedtetek el, s talán én sem, mivel én sem értek az informatikához és a számítógéphez sem, de/csak érdekel.

Igen, beszéljünk inkább róluk:

Utoljára szerkesztett: 27.3.17
    hagymácska44 és Tündi100149 kedveli ezt.
  6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Na fiúk,hogy ti miket írtok! Remélem értitek is amit leírtok?

Ilyenekkel nem kell foglalkoznom mivel hogy a családban van 1 informatikus!
    Én soha nem takarítgatom a gépet mint Tihamér aki naponta ezt teszi,..ha lelassul csak frissítek,..ha mégis gond van itt hagyom.
    Természetesen előfordul hogy van gond,...az bármelyik géppel megesik.
    Mindig három böngésző van megnyitva,..három farm három böngésző,..2 letéve!
    És még erre van amikor 1 Skype-t is rányítunk.

Kinek jobb gépe van,..kinek nem,..kinek jobb gépésze és kinek nem!?!?

Ezzel is el voltunk régen,..most már ki???? [​IMG]
    Volt belőle jobbkaros és ballkaros,..na lehet hogy nem mindenki érti!?
    Akkor most beszéljünk a NŐKRŐL!

Csacskamacska és hagymácska44 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Régen kicsi koromban a konyhában volt egy gáztűzhely, mellette a sparherd. Főzni nagyanyám a gázon főzött, de sütésre a másik volt meghagyva. Aztán mikor lebontották a házunkat, mi ott hagytuk, nem tudom, mi lett a sorsa a két főzőalkalmatosságnak. Ez 1964-ben volt. Lányok, ti még nem is voltatok akkor. Ti annál fiatalabbak vagytok. Én meg már egy vén trotty. :(

hagymácska44 kedveli ezt.
  8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Én most inkább azt mondanám, hogy apósomnál a nyári konyhában pontosan ilyen tűzhely van és ma is üzemel. Annyira, hogy magam raktam meg fával délután....

A Hölgyekről beszélhetünk, de én vizuális tipus vagyok és ha képet hozok simán kimoderálnak...:)

9. hagymácska44

200 röpi kéne a teljes sikerhez, hát nagyon necces lesz, kedd reggelre talán meglesz, az utolsó kitehető is kéne még.
    Ma nagy szél fújt egész nap, és hűvös volt.
    A nagyobbiknak a szemét ápolgattam, mert kötőhártya gyanús.
    A gépekhez annyit értek, hogy hol kell bekapcsolni, ha valamit kiír, gyorsan a telón kérdezem a lányomtól, hogy mire kattintsak.
    Mebajah, neked már virágoznak a virágaid, nekem most csak bimbók vannak, de nem mindegyiken.
    Jó a csap a kertben, a vejem már kocsit mosott.
    A régi sparhelt tetszik, ha lenne nyári konyhám biztos, hogy lenne.
    Ez nagyon tetszik!
    https://cserepkalyhaepites.net/wp-content/gallery/sparhelt/s2.jpg

10. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

A felirat hiányzik róla "Szépasszony"!

11. hagymácska44

Nem tudom a nevét.
    A pletyisek szerint, kutya, macska kell, méheket fogunk tenyészteni.
    Mindenkinek jó éjt!

12. Koppi2

Koppi2 Haladó

Már aki, mert én nem. Lesznek megint nyugodt napjaim...:):)

13. Csacskamacska

Ilyen sparhelt, vagy legalábbis hasonló, volt gyermekkoromban nekünk is és a nagyszüleimnek is, meg valószínű, hogy mindenkinél. Akkor ez volt, télen ezt ültük körül, jó meleget adott, de, ha nem tettünk rá fát, akkor hamar ki is hűlt. Ma, ha nagy házam lenne, lenne benne kandalló és akkor annál melegednék.
    Hagymácska összejön a 200 felröpi biztos! Nekem reggelre lesz meg, akkor lesz kész az event. Kicsit féltem én is, hogy csak 0 percezéssel jön össze, de lesz elegendő anélkül is.
    Érezhetően veszt a népszerűségéből a játék. Nincsenek csibék, aki van, az sem dolgozik.
    Utálom ezt az óraállítgatásokat, most napokig nyomott leszek.
    Jó éjt!

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Újra (majdnem) reggel van. A nap nem süt, helyette viszont mínuszban van a hőmérő kint az erkélyen. Nem rajongok az ilyen "melegért". Ha lehetne, a természetfelelős intézkedjen a rendes tavaszi idő érdekében! Ránk férne már egy kis langyos tavaszi szellő reggelente.
    Az utolsó rohamra kell indulnia annak, aki még nem végzett az eventtel és szándékában áll befejezni. Én nem vagyok köztük. El se kezdtem. :)

15. Koppi

Sziasztok !

Amikor emez eventet kiírták közepes nehézségűnek nevezték. Persze. Akinek van zsé, annak igen, de nekünk egyszerű játékosoknak nehéz.. Ráadásul szerintem felesleges feladatokat is beépítettek, annak reményében, hogy úgyis vesznek kiegészítőket.
    Hát, nem!
    Általában felröpi hiányban szenved mindenki.
    Itt -1 fok van és már világos. Szél nincs. Legalább.
    Nálunk annyira takarékos (LED-es) közvilágítást csináltak, hogy tegnap (vasárnap) egész nap égtek a villanyok. Jó ez. Valakiknek. :((Most is égnek).

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Fagyos jó reggelt!
    Sokat nem aludtam, de nem volt kedvem belépni. A vadiúj gépem oly lassú, mint a csiga. A 10-esre nem kell ccleaner, mert nem engedi letölteni?
    A délelőttöm ügyintézős. Ha ilyen hideg marad, a hagyma is a zacskóban.
    Hosszú idő után kaptam 1 pelyhest, természetesen válaszra sem méltat.
    A kedvem annyi a játékhoz, mint a Tietek. Hova lett az élvezetes játékunk?

brozsa, Tündi100149, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  17. Koppi

Szia !
    Nem tudom, lehet nem kompatibilis, de valamiképpen meg lehet oldani.
    Nálunk még mindig égnek a villanyok kint az utcán...
    A mai napom Csacska városában kezdődik.....
    Lépek is...:)

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Pulykakakast kéne venni? :p
    Most már süt a nap, de melegről szó sincs. Itt nátriumlámpák vannak még, szép sárga színnel világítanak éjjelente. Csak akkor van nappal is világítás, ha épp ellenőrzik, melyik jó, melyik nem. Akkor lehet nappal is látni.
    Mi a baj eventezők? Nem kell engem követni! Csak tessék mérgelődni vagy sok valós pénzt ajándékozni a rendszer tulajdonosának. Akkor könnyebb lesz eventezni.

19. hagymácska44

Jó reggelt!

Deres minden, hűvös van, süt a nap.
    120 röpi kell még a befejezéshez.
    Kuka nap van, összeszedem a maradék szemetet is.
    A játék kapcsán úgy döntöttem, hogy ha nem tudok befejezni egy eventet, búcsút mondok, ez egy kuli munka. Jön a nyár, az emberek zöme ha nem dolgozik a szabadban van. Jön a gyerekeknek a szünidő is, kellenek a nagyik. Ajánlom a játék készítőinek az intelmeket.
    Tihamér, pénzt nem költök röpikre és szupira, vettem malmot és munkásokat, és ennyi, ezentúl ezeket sem veszek, használom a kuponokat, ameddig van, addig játszom, ez már nem öröm és szórakozás. A eventes topikot olvasva, egyre inkább mindenki így gondolkozik. Inkább olvasom, kirándulok és filmet nézek és természetesen unokázom.
    Legyen szép napotok!

zsozso577, brozsa, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Sziasztok!
    Csatlakozom azon Gazdák táborához, akik már egyre kevesebb örömet éreznek a játékban. Csak munkásokat veszek, most még malmot sem. Titkosokat meg főleg nem!
    Az eventet ma reggel befejeztem, a lóherével összejött a kellő mennyiségű lötty.
    Nap süt, de reggelre fagyott. Meleget szeretnék, jó kis tavaszi enyhe időt!

zsozso577, hagymácska44 és _Ilona49_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.