Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok, szép reggelt Mindenkinek !

Itt nálunk 6 fok és eső van. E pillanatban ugyan szünetel, de nem tartós...:)
    Nekem ugyan nem, de a földeknek kell....Majd az Úr eldönti melyik a jobb...:)
    Termelgetek, néha melléfogással...:):)
    A tojás melletti sort gond nélkül megcsináltam. A gazok is gyülekeznek...:)

hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

Szép napot!
    Koppi, ugyanaz, megspékelve a széllel.
    Hogy lesz ebből piacolás?
    Még 7 teljes ültetés. De holnaptól 2 terület lesz, egyen hosszú.
    Örömteli készülődést kívánok!

3. Koppi

Szia !
    Én is mielőbb vissza akarom állítani az Erdeit. (Ott voltak a turbó és egy termelő fák).Remélem az a 12000 event növény hamar összejön.

Ráadásul ( legalábbis erre felé) ilyenkor "meg szoktak veszni" az emberek, mert olyan tömegnyomor lesz mindenütt, főleg a péknél, hogy na ! Pedig szombaton nyitva lesznek a boltok. Megyek és gyorsan beszerzem a kenyeret én is.(Megjártam a pék boltot, hogy ott mi van?!!!!. 4 eladó sürgölődik, de nem győzik....
    A Húsvétra nem készülünk. A gyerekek felnőttek - nekünk meg már nem hiányzik.

Lehűlt a levegő. Ilyenkor fűtési szezon végeztével általában így van. Itt a radiátorok melegek maradnak.
    Olyan 1 hét pluszban a leállításig.

Utoljára szerkesztett: 13.4.17
  4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt Gazdák!

Esik az eső.
    Mivel nem kaptam segítséget, magad az urad......, kiraktam a felhőre a három kitehetőt, mire megtaláltam a kettőt, hát, sasolnom kellett erősen, a végén majd kiderül, hogy aktiválhatom-e.
    10-re kell vinni a lányom kocsiját műszakira, utána átülünk az én kocsimba és irány a Sziget Au....., már előre felkészültem a tömegre.
    Halat akarok venni és közel-távon nincs egy halas sem, csak az Au.-ben, hogy együnk így sok halat, ha lehetőséget sem kapunk rá.
    Nappalra lekapcsolom a konvektorokat és estére újra begyújtom, nappal mozgásban vagyok,í gy nem fázom.
    8. feladatnál tartok.
    Még jó, hogy befejeztem a nagytakarítást, mert most már időm sem lenne rá.
    Sok röpit, és jó készülődést!
    Most nézem, nagy gratula a szintlépőnek!

zsozso577 és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. Koppi

Milyen kitehető keresést és aktiválást csinálsz? :)
    Tillárom haj! Sehol senki? Pedig esőre áll...:(
    Hagymácska felmentéssel távol...:)
    A Kis Hercegnő nem farmozik most, Tihamér ?

hagymácska44 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot!
    Lehetne szebb is, mert esik és fűtök. (én is)
    Hagymácska én is így vagyok, takarítani már nem kell, csak egy utolsó porszívózás lesz majd.
    Mebajah, én gyorsan letermelem az összes gazt, legfeljebb éjjelre megy hosszú és csak utána hosszúzom mindenütt. jelenleg 600 felett vannak a röpik, gyűlnek, gyűlnek, de hol van még a 2200?
    Kopi, ez minden ünnep előtt így van, hogy az emberek zöme azt gondolja, hogy éhen fog halni.
    Megyek dolgozni, majd jövök, pá!

zsozso577, miklos4949 és Tündi100149 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

A hercegnő most engedett ide a Gizi elé. Az elmúlt háromnegyed órában ő aratott és vetett. Először répát, aztán salátát, meg egyszer kipróbálta a zsázsát, de az túl gyorsan érett neki (is). Visszaállt búzára, mert akkor azért egy kis ideje maradt két művelet között. A rendes terület, a szédült meg az erdei tisztások között lavírozott. Aztán mondta, hogy egy kicsit pihen, vessünk hosszabb érésűt. Na az a széna lett. Ha beérik, Ő JÖN aratni és vetni ismét. Ahogy Csacska írta tegnap, ki kell állnom a Gizim elől, kell neki a hely. :D
    Az eső esik. Feleségem és a tündérke este hatra mennek cirkuszba, de ott nem cirkuszolnak, csak nézik. Pedig ők is tudnának itthon cirkuszolni. A kezem piros lett a kézfejen, a kicsinek meg a tenyere lett szintén piros. Azért, mert pirospecsenyéztünk, ő rendesen csapkodott, nekem is érződött az ütés, meg neki is. Azért lett mindkettőnk keze piros. Elveri a papát, mint szikvizes a paripáját. :p

miklos4949, hagymácska44 és brozsa kedveli ezt.
  8. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Közben rövidezek mert még azok sincsenek meg.

Utána jöhet valamilyen süti,..kacsa nyuszi,..többit majd meglátjuk,..ragasztjuk,kifestjük, vagy csak hagyjuk natúrba.
    Még sok mindent kellene csinálni Húsvétig,..kár hogy nincs annyi kezem mint polipnak csápja!

9. Koppi2

Koppi2 Haladó

Akkor, ha nem is csinálod az eventet, a tojás melletti két ívelt sort sorra kerítheted, mert oda nem kell gaz, csak pajtakészlet, amiből -érzésem szerint- Neked, nagyságrendekkel több van, mint amit be kell adni.
    ergo, meg sem érzi a Pajtád. :):)

mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Azt a két sort már elfelejtettem régen. De eventgazt nem vagyok hajlandó vetni, aratni. És nem fogok lepkehálósakat sem keresgélni vaksi szemeimmel. :p

11. Csacskamacska

Kukk, bekukkantok már, hogy mi újság! Mondtam én Tihamér, hogy az lesz a vége, hogy átveszi az irányítás a Hercegnőd, tudod,tapasztalat. Átéltem, de az enyémek már nagyobbak, így kinőtték e játékba való játszadozást. Gaz termelését holnap befejezem, onnantól hosszúzom, így az ünnepek alatt csak reggel és este lépek be. Felröpik jönnek is meg nem is, de bizakodó vagyok, hogy a végére lesz annyi, amennyi kell. Holnap már tésztasütés, unokák kedvéért Kati szelet lesz és még egy gesztenyés valami. Lehet tekercs, amiben gesztenyés-meggyes töltelék lesz, majd még megálmodom! Szombaton főzöm a sonkát és a többi husit, töltött-tojást, franciasalátát és így tovább. Nokedli is lesz, mert anélkül nem lehet egy ebéd nálam, különben az unokák éhen maradnak. Szegények, pedig az asztal roskadozni fog!
    Az idő olyan semmilyen, még a teraszon lenne kis munkám, de nem csinálom, mert a szél elfújja a munkám eredményét.
    Megcsináltam a tojásfát, nagyon mutatós lett. Máskor a virágzó japánbirsre szoktam, de mivel most az már elvirágzik, így vadalmafaágakra tettem. Az pont most virágzik, ill. még bimbós. A konyhaablakomba is kiültettem a nyulaim, csirkék és tyúkok társaságában. Mutatós díszek, szeretem őket!:)

12. hagymácska44

Koppi, nem olvasol, pedig leírtam az egyik hsz-ben, az édes meglepetés felhősorról van szó, hagyjuk.
    Még karácsonykor sem volt ekkora tömeg mint most, a hatodik kocsitárolóban tudtunk csak kocsit szerezni.
    Kijövet az előtérben van egy fagyis, megálltunk kávét venni, hogy kint igyuk meg. Álltunk és a mama rágyújtott, akkor mondja a lányom, hogy anya, valami nem stimmel, mintha többet fizettünk volna, mint amit vettünk. Szinte szégyelltem, hogy minden kocsi dugig volt, a miénkben meg alig volt valami. Rájött a lányom, hogy egy csomag retekre 1045 Ft volt számolva, pedig a lányom intézte a blokkot a mérőnél. Két fajta retek volt és Ő a 11 db-os retket ütötte be, tehát elnézte a mérést. Visszamentünk az ügyfélszolgálatra és legnagyobb meglepetésemre, olyan kedves kis nő fogadott bennünket, hogy csak néztem, pedig már felkészültem a harcra. Még Ő szabadkozott, hogy ebben a nagy tömegben nem is csodálja, ha benéztük a blokkolást. Nem sok ilyen eladóval találkoztam mostanság.
    Az utakon annyi kocsi volt, hogy araszoltunk, vagy 3 kilométeren keresztül, hazafelé más úton jöttünk. Délután még egy sütés is belefért.
    Eventtel nem tudom, hogy állok, majd holnap átnézem.
    Mindenkinek jó éjt!

13. Csacskamacska

Bizonyos fokig sajnálom a kereskedelemben dolgozókat, mert egy-egy ilyen roham nagyon kikészíti őket. A pénztáros is csak ül és folyik előtte a szalagon egyhuzamban az áruk tömege egész munkaidőben. Nem tudom, hogy én hogy bírnám. Mikor hazamennek, meg még várja őket is az ünnepi készülődés.
    Hagymácska, szerencsétek volt!
    Rózsát vetettem éjjelre, majd meglátom mennyi röppen reggel. Jelenleg a 2 farmom között majdnem 100 db a röpik különbsége, pedig ugyanúgy csinálom, ugyanannyi területen, a bahák is szinte egyformák.
    Mára elköszönök, jó éjt, aludjatok jól!

14. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Nálam a hercegnő viszi a pálmát!
    Szétmegy a fejem az esés miatt. E ventet csinálom, amennyire a kis okos és szép kobak engedi.

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Bár fél egykor felébredtem, de nem volt lelkierőm senkivel sem társalogni. Előkotortam egy fájdalomcsillapítót, bevettem, majd fél órával később ismét elkezdtem a lóbőrt húzni. Háromkor felevett a rosseb, azóta fent vagyok. Tenni még nincs mit, se itt, se a konyhában. A térdemben elviselhető érzések vannak, nem úgy, mint amikor bogyó kellett. Hiába, megérzem, ha változik az idő. :(
    Mai ebéd vagdalt lesz vakolattal. Az utóbbi a sárgaborsófőzelék, amit minden szeretünk, akik ebédre itt leszünk. Kisebbik fiamék este hazavitték a tündérkét, ma jön a nagyobbik fiunk. Mivel az ő felesége még gondolni sem akar sárgaborsóra, ezért ilyent csak nálunk tud enni. :) A fasírozott meg egyenkaja. Leves ma nem lesz, mert főzelékhez ritkán csinálunk. Holnap meg sörgulyás lesz ebédre, értelemszerűen a marha lábszárából. Mivel egytál ételnek számít, lehet, hogy nem is lesz hozzá második, esetleg túrós tészta jöhetne szóba. Ahhoz is van minden. Tészta is, de azt amíg a víz felforr, meg is tudom csinálni. Tejföl, túró, szalonna van itthon. Vasárnap birkacombból készül az ebéd. Az, hogy mi, még nem tudom, mert az is egyeztetjük a fiammal. Az ő felesége az édesanyjához megy az ünnepekre Györbe, így megint mi leszünk a "különlegesek", mert ugye a menyünk birkáhúst nem hogy nem eszik, de meg sem fogja. Nem tudom, mi kifogása van ellene, de mi biz megesszük. Jóízűen! :D Hétfőn jönnek a kisebbik fiamék, meg a másik fiam felesége is ebédre. Akkor tikhúsleves lesz. Nem lehet abbahagyni csirke kétféle körettel, (főtt kolompér és rizsa), továbbá a maradék bürgehús, mert egy kiló combot hárman nem eszünk meg. Kisebbik fiam sem veti meg a jót, azt ő is megeszi. Ezek a nők milyen finnyásak tudnak lenni! Ahhoz az ürühöz knédlit gondoltam köretnek, már régen ettem/ettünk, lehetne már.
    Sütemények meg külön kategória. Az sem jó mindenkinek, ami készül. Ami liszt alapanyagú, azt az egyik menyem nem eszi, (mert lisztérzékeny), amibe meg csokoládé vagy kakaó van, azt a másik nem. Mert ő azokat nem szereti. Ezért lesz sajtos, - már készen van, - és megint egy újabb féladag sajtos, ami az előzőhöz hasonló, de lesz benne csili is, hogy legyen rendes íze. Aztán ma süt a nejem almás pitét. Lesz macaron, mert abban nincs liszt. De húsvét nálunk kalács nélkül nem lehetséges. Abból mákos, diós, kakaós-csokoládés és egy adagnyi fonott lesz. A kalács sütésének napja szombat. Azért nem vasárnap, mert egy ismerősünk felugrik vasárnap délelőtt hozzánk a férjével és a másfél éves kisfiával. Ez a felugrás akár 2-3 óra is lehet, ergo olyankor nem célszerű belevágni egy kelt tésztába. A meg nem evett ilyen-olyan csokoládéfigurák sorsa a kalács vagy palacsinta tölteléke. Aztán nem tudom a nejem akar-e még valamit sütni, de remélem nem. Ha ennyi nem elég, baj van. :p
    A tündérkénk elégedetten ment haza este. Voltak jó ételek, sok tészta, mert ő azokat imádja. Este meg nem csak lovon ment a cirkuszban több kört, de még az elefántot is "meglovagolta". Erről fényképet is vitt magával haza, amit majd a barátnőknek, meg barátoknak fog mutogatni. Aztán a tojásfestés is még hátra van. Nálunk is, meg náluk is. Mondotta a kicsi, hogy aki jön locsolni, az kap tojást, de pirosat csak Eduka kaphat, a többi másmilyent. Én marha megkérdeztem tőle értetlenül, hogy a többiek miért nem kaphatnak pirosat, miért csak az Edukáció (eredetileg educatio)? Nézett rám nagyra nyílt szemekkel.
    - Nem Edu ... nem az amit mondtál papa, hanem Eduka! És azért ö kap csak, mert Eduka az ÉN szerelmem, a többi nem.
    Meg sem tudtam szólalni, csak pillogtam ostobán. A feleségem meg rajtam nevetett. :wuerg: Öreg vagyok és a női lélek teljesen ismeretlen előttem, mint a "mellékelt ábra" is mutatja! xD

16. hagymácska44

Jó reggelt gazdák!

Tihamér, nem semmi amit előadtál reggel fél ötkor, látszik pihent vagy.
    Ezeket a sütiket is sok volt leírni, hát még megenni.
    Hétfőn van a locsolkodás napja, nem leszek itthon, de reggel eljönnek a fiúk, hogy ne hervadjak el, idő előtt.
    Most kezdem a halakat pucolni, utána megfőzöm, mert nem szeretem a fagyasztott dolgokat, készen eláll holnapig.
    Mindenkinek jó sütést, főzést, tojásfestést, és jó készülődést!

17. Koppi

Sziasztok !
    Aláírom a jelenlétit....
    Olvastam a reggeli esszédet Tihamér....tetszik...:) Remekül összehoztad...:)
    Nagy Péntek van húsmentes nap nálunk. Most. A párom döntött így.
    Az ebéd meggyleves lesz utána krumplis tészta... (ha megéhezek akkor eszek egy kis szalonnát, mert ugye az nem hús? :))
    E farmomon az utolsó kör eventgaz van a földben, aztán hosszúzok. A többieken még van híja...(Itt volt a legtöbb Kacsa Kata....)
    A felröpik olyan 8 és 900 körül vannak általában.

Utoljára szerkesztett: 14.4.17
  18. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!
    Csend van a környékemen, de hallottam a rádióban, hogy az egész városban az van. Ünnep, otthon van mindenki, férfiak pihennek, esetleg kerti munkát végeznek, már akinek van kertje, a nők meg a konyhában tevékenykednek. Nekem is a konyha a mai munkáim helyszíne.
    Tihamér, kicsit rázós, mikor több valakihez kell alkalmazkodni, nem a legjobb, de jobb a békesség, így inkább többet dolgozik az ember, hogy mindenkinek jó legyen.
    Mebajah, sajnálom, hogy ennyire érzékeny vagy az időjárásra!
    Kopi, a szalonna az nem hús!
    Hagymácska, én itthon leszek hétfőn, sok locsolóm nem lesz, de elhervadni én sem fogok. Vasárnap jönnek a fiamék, mert hétfőn a lányok otthon várják a locsolókat. Ma a tésztasütés a fő tevékenységem, meg ami még jön, majd meglátom.
    Gazokból utolsó kör van a földekben, utána függőhajsza indul.
    Legyen jó napotok! :)

No ne már! - ennyire nem tűnhetett el mindenki!

zsozso577, Tündi100149 és miklos4949 kedveli ezt.
  19. hagymácska44

Káosz van, várom, hogy elvigyék a TV-met, mert bekrepált. 10 éves, nem egyszerű a javítása ezeknek a vékony készülékeknek. Elviszik és bemérik, ha csak kis baj van, akkor 30ezer, ha nagyobb a baj, akkor 60 ezer, kérdés megéri-e megcsináltatni, ha nem kérem a drágábbat akkor ki kell fizetni a bemérést.
    Fáj a fejem, fáj a torkom és folyik az orrom, a húsvéti programom is veszélyben.
    Nagypéntek ide vagy oda, halászlé volt az ebéd és rántott húsi, én csak levest ettem.
    Nem tűntünk el, csak mindenki munkálkodik az ünnepekre!

A szerelő vagy fél óráig itt volt, nagyon elkedvetlenített. Közölte, hogy a mostani készülékek, jó ha 3 évet kibírnak. Megbeszéltem magammal, hogy mindenképpen megjavíttatom, mert ekkora TV-t még egyszer nem tudnék venni. Ennyi pénzért csak 82- est kapnék.
    Ráz a hideg, borzongok és fáj a torkom, pedig ma elszopogattam 4 pirulát.
    Jó éjt!

20. Koppi

Egyet mondok: Juj...erősen gázos így Húsvét tájékán.(Pláne).
    Érdemes egyáltalán megcsináltatni?

mebajah és hagymácska44 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.