Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Igen, most rajzik, és van olyan, amit csonkig rágott.
    De rég hallottam a matador szót!!!
    Gondolom, ezt a krumplival együtt kell vetni. Nagyon köszi, jövőre kipróbálom.

2. vettmalac

vettmalac Utánpótlás-írogató

A DDT a diklór-difenil-triklóretán rövidítése, nagy hatású rovarméreg. Mivel az élő szervezetben felhalmozódhat, károsítja a környezetet. Magyarországon felhasználását az 1960-as évek végén betiltották.
    Magyarországon Hungária Matador, Nikerol, Holló, Burgol, Duolit, Permit néven gyártották és forgalmazták.
    A vegyületet – Gesarol, Guesarol, Neocid, Supracide Combi és Ultracid Combi néven – a második világháborúban a tífuszt, pestist, maláriát és sárgalázt terjesztő tetvek, bolhák és szúnyogok ellen használták.
    -------------
    Ez az anyag volt elsősorban felelős a ragadozómadarak nagyarányú pusztulásáért. A tojások héja elvékonyodott a genetikai hatások miatt és összetört költés közben. Ráadásul nagyon lassan bomlik le, felhalmozódik a szervezetben.
    -------------
    A koriander (Coriandrum sativum) a zellerfélék (Apiaceae) családjába tartozó növényfaj. Az egész növényt és fűszerként használt magját egyaránt szokás koriander néven nevezni. Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik.
    -------------
    Ez meg a másik. Én a magját savanyúságok eltevésénél szoktam használni.
    Húvös lett az idő itt is. Brrr!

hagymácska44, mebajah és Fatther kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

A pletyiseknél olvastam, medvetenyésztés jön. Kiraktam az ólakat, tápot kevernék nekik, de nincs almám és szilvám. Gyorsan ki a piacra és majdnem elájultam az áraktól, az alma 680 csp, a szilva 470 csp. Kiraktam almát és szilvát a földekre, ennyit nem adok érte.
    Én is használok koriandert a savanyúba.
    Itt is hűvösebb volt mint napokkal ezelőtt.
    Emlékszem, mi is befőttes üvegbe szedtük a bogarakat, ha lementünk a mamáékhoz.
    Mindenkinek jó éjt!

4. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Hajnal óta esik, most a többi elmaradt.
    Nálam a szilva közel 700-ba kerül. Mi lesz még a gyümieventkor? Nyereményektől függően vagy válogatok, vagy kihagyom.
    A matadort nem kötöttem össze a DDT-vel, de így már tisztán emlékszem, köszi.
    Állítólag a héten horror lesz, bár nincs jelezve.

Bocs, most néztem a naptárt, holnap telihold!

Utoljára szerkesztett: 8.6.17
    Fatther, Tündi100, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  5. hagymácska44

Jó reggelt!

Nálunk süt a nap, hetek óta nem esett.
    Mebajah, ott van pedig a naptárban, hogy telihold!
    Piacjárat lesz, borsot és gyümit kell venni, unokám nagyon szereti a meggylevest. Az egy szem meggyfám az idén nem remekelt, valami megtámadta. Már sárgabarack is van a piacon, vasárnap vettem is belőle, szeretjük.
    Tavaly vettem egy sötétbarna pampafüvet, nem fejlődik semmire.
    Tegnaptól új illemem van, végre elkészült.
    Szép napot!

6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Horror? Az volt az éjjel is itt. No nem eső, zivatar, áááá! Nem. Este mondtam az asszonynak, hogy ma a diplomaátadóra (nyuggeregyetem, de a rendes egyetemen kapjuk meg) felveszek egy homokszínű zakót, egy fekete nadrégot, fehér inget vékony zöld csíkokkal és természetesen nyakkendőt. Jött a megjegyzés tőle:
    - Neked könnyű! Egy gatya, egy zakó, ing és nyakkendő. De ÉN mit vegyek fel?
    - Miért? Nincs egy ruhád sem??? - értetlenkedtem.
    Na erre aztán kioktatott, hogy nem mindegy, hogy mit, mikor, mivel, meg kosztüm vagy kisestélyi, esetleg hosszú vagy etecera.... Meg a cipők is csak gond. Legyen szép, kényelmes, ne fázzon, de ne legyen meleg sem meg, meg. Ezek után éjjel negyed kettőkor arra ébredek fel, hogy az előszobában fel van kapcsolva a villany, az asszony lelépett mellőlem, nincs a helyén. Azt nem gondoltam, hogy elment otthonról, de kíváncsi voltam, mi a fészkes fenét csinál az éjjel kellős közepén alvás helyett. Na vajon mit? Hát ruhákat próbált! Egyiket a másik után. Nem szóltam semmit, átmentem a kisebbik szobába tévézni. Aztán kettő előtt ő is elment aludni, de én azóta fent vagyok. Igaz én nem keresgéltem, hogy mit is vegyek fel??? De kialudtam magam fél kilenc óta. Annyi meg egy felnőtt embernek elég. Szerintem.
    Nem néztem mennyibe kerül az alma és a szilva a piacokon, de almából majdnem tízezer van, szilvából meg harmincegyezer felett.
    ------
    Hagymácska! MI az az illem?
    Tegnaptól új illemem van, végre elkészült.
    Ezt írtad, de gondolom, NEM a viselkedésre gondoltál. Akkor mire?
    Szép napot mindenkinek!
    Utóirat: Nejem megint rongyokat keresgél. Szegény....Úúúúgy sajnálom!

brozsa, Csacskamacska, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  7. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Ezek szerint hamarabb olvastad, mint javítottam. Pedig máskor megnézem előtte.
    No, elég a tévedéseimből, olvasó üzemmód. De írjatok, mert szeretek olvasni!
    Tihamér! Vizuális vagyok, jókat mosolyogtam!

brozsa, Tündi100, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Nem semmi a Te kálváriád...:)
    Nincs túl meleg, most 16 fok vagyon és felhős az ég. Nem baj, hogy egyelőre vége ennek a nagy melegnek.
    A tegnapi napom egy rohanás volt. Aratni is segítséggel tudtam, mert gép az nem volt a közelben. Szerencsémre van aki segít rajtam ilyen esetekben. Köszönöm is neki...:)
    Nem valószínű, hogy kész leszek ezzel a nyársos akcióval. Elkövettem azt a hibát, hogyy akartam mindkét részt a gazdakörit és a jelenleg futót.
    Nem kellett volna. Szelektálni kell. Ravasz módon erre tanít a Játék.

9. hagymácska44

Tihamér, 00, így már érted? /mellék=mellékhelység/ Ilyenek vagyunk mi nők, és így szerettek bennünket, nem akarunk szégyent hozni rátok.
    Mebajah, írjál csak, mi is írunk néha hüleséget, de nem hátrálunk meg.
    Koppi, ilyen a nyugis élet, a segítség az jól jön, mindenkor.

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Íííígen! Értettem. Bennem a hiba, én nem vettem a "lapot".
    Helyes, helyesebb, leghelyesebb és éééén!!! Mindig szerény voltam, ez a fő jellemzőm. Sőt! Túl szerény vagyok, ez az egy hibám van. A túlzott szerénység. :)
    Sikerült! Feleségem végre megtalálta az alkalmas ruhát. Halleluja! Van isten az égben. :D

11. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt kivánok!

Jöttem a jelenlétit aláirni!...aztán a héten már nem leszek....itthon!
    Mabajah.....gyere csak...gyere!!! ....és irj is.....ne csak olvass! Mi is tévedünk.....hisz emberből vagyunk!

Kopi....akkor én valamivel hamarabb kapcsoltam....én az utsó területet sem váltottam ki.....
    ugy itéltem meg, hogy kevés lesz az idő.....utána a gazdaköri utsó feladta is hiányos lett....mert
    rájöttem, hogy veszélyben a felhő! Ez egy elég odafigyelős event.....ha félrenézek....már el is csuszok!

Hajjjrrrááááá.....hajjjrrrráááá....Mindenki!
    A jövő héten jelentkezem!
    Legyetek jók!!!!!!.....ha tudtok!

12. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot mindenkinek!
    Jók vagyunk mi mindig Zsozsó, néha ugyan kicsit huncutkodunk, de annyi meg kell! Érezd jól magad bárhova is mégy!
    Tihamér, nagy gond igenis, hogy mit is vegyünk fel és tökéletesen igaza van a nejednek, hogy Nektek férfiaknak mennyivel könnyebb! Holnap ballagásra megyek, nekem is gond, hogy mit vegyek fel, mert melegre számítottam, az meg nincs! Nem baj, hogy nincs, csak így én is a szekrény elé állok, hogy keressek valamit, ami az alkalomhoz illő és se nem meleg, de fázni sem fogok benne.
    A felhőért hajtok én is és bizony nagyon kell iparkodnom, mert én is a gazdakörivel kezdtem, igaz nem fejeztem be, pont a felhő miatt.
    A piacra nem is érdemes kimenni olyan árak vannak, hogy na, ez a vv-ra is igaz, de oda muszáj, ha enni akarunk, itt esetleg mellőzhetjük. A Kotkodán kénytelen voltam kirakni az almafáim, mert igen lecsökkent az almáim száma. No és a medvelakokat is kiraktam, mert elcammogtak a medvéim a hegyekbe, vagy akárhova.
    Ma délután el kell menjek az orvoshoz, mert napok óta kínlódom holmi fájdalommal.

Fatther, hagymácska44, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  13. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Beszaladtam egy kicsit és elmondom, jó!!!!, hogy a medvével foglalkoztok.....de a hónapban
    kutyák és macskák kapnak majd főszerepet .....tenyésztéskor!
    Én nem örülök, hogy már a medvére került a sor.....nekem sincs sok a pajtában....mert mostanság
    elég sokszor betették a gazdaköribe is.....
    Nálam kuty és cicc van kint....majd ezután valamikor kiteszek pár medve ólat....van elég sok belőle!

Tihamér....csatlakozok én is a bajos nőkhöz.....csak én még hétköznap is bajlódok, a" mit vegyek fel"-l:p
    Alkalomról meg ne is beszéljünk! Katasztrófa!!!!! Ha már én azt mondom....akkor el lehet képzelni!
    Borzasztó az Én-képem! és persze hisztis is vagyok!xD

Fatther, hagymácska44, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  14. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

15. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Kösziiiiiiii ! :D
    Olyan jó, hogy hozod a linkeket...

Egy réges régi dalt én is hoztam volna. Ha jól emlékszem nálunk 1974 ben volt sláger.....(akkor vonultam be katonának....)

(Azokban az időkben a hosszú haj volt a fiúknál divatban, azaz messziről ki lehetett szúrni, hogy ki is katona, még ha civilben is volt....) :)

hagymácska44 és Fatther kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igaz "kolléga". A hosszú haj volt a menő. Nekem február közepéig volt hosszú, aztán kereken kettő évig csak rövid. Nagyon rövid. A legtöbb, amit még a sereg elviselt, kettő cm hosszúság lehetett. Ha ezt meghaladta, jött a kérdés.
    - Mi van katona? Be akarja a haját fonatni? Azért növeszti? Na vágtasson el a fodrászhoz és csináltasson magából emberformát!
    Már elmúlt negyven éve, hogy letelt a sorállományú időm. De olyan könnyen nem engedtek el, még egyszer behívtak 88 napra, tiszthelyettes iskolára. Nem kérdezték, hogy akarom-e vagy sem. A parancsot végre kell hajtani, különben csak szaporodik. Ezt jól megtanultuk. :)
    Begyűjtöttük az okleveleket, mostantól már okleveles félszamár/vadszamár vagyok. Papírom van róla!!! :D

hagymácska44, brozsa, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  17. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Az elmúlt húsz percben Gizim több alkalommal kiakadt területváltáskor. Nem tudom, miért háklis. Hiáb az F5 gomb nyomkodása, a betöltés százaléka stabilan a 0 azaz a nulla százalékot mutatta. Még rendesen kilépni sem lehetett a játékból, csak ha a böngészőt is bezártam. Nem tudom a "leányzót" hibáztatni, mert az XXX társaság szintén "ingyenes" internetes játékjában hasít a net, semmi gond, tehát a Gizi szelektál. Utálja a BP-t, de a másikat nem. Azt fel sem tételezem, hogy a rendszerrel itt gondok lennének. Nem szokása az itt lévőnek az ilyen. Hisztis ez a Gizi. :)

18. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Mindenkinek szép napot!

Ballag a katona!?!?
    Koppi, amikor bevonultál abba az évbe nősültem,...katona, vagyis (HŐR) előtte valamikor voltam 27 hónapig,... vigyáztunk rátok hogy jól tudjatok aludni!
    Hoztam 1 képet nemrég jött a föld másik feléről.

Még hozok 1 képet de előbb fel kellene tölteni,..ez a virág már sok éve nem virágzott!
    Már meg is van.
    [​IMG] Csak ez nagyítható!

Utoljára szerkesztett: 8.6.17
  19. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

A második a viaszvirág, nálam minden évben virágzik, este elég erős az illata.
    Gyümölcsözni nem fogok. Marad minden a pajtában és a boltban.
    Katona nem voltam és katonanő sem, sőt Katonáné sem! A hajam sohasem volt 2 cm hosszú, csak annál hosszabb.
    Voltam az orvosnál, kaptam ezt azt, fizettem a gyógyszertárban horribilis összeget. ( az fájt nagyon!)

zsozso577, Fatther, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Biztos attól nem alszom el este?

Gyümölcsözünk,.. de nem sokat csak annyit hogy FP legyen 1200 és jöhet az 50 banán, kiváltani nem kell egyik farmon sem semmit, és lesz 230 banán tartaléknak!

Mit meséltél az orvosnak hogy ennyibe került?

zsozso577, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.