Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nálunk nem volt annyira meleg....Sőt !
    Igazán kellemetes volt a lég....:)
    Már most 22 óra tájban 17 fokra süllyedt a hőmérséklet, szemben a zalaiakkal, ahol is most 27 fok van...:)

Utoljára szerkesztett: 6.7.17
    mötö57 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Kis farmokon titkosakból lett bölény, más nem nagyon, ami érdekes lett volna. A fák várják a telet!
    Röpik száma meghaladta a 350 db-t, így azt már nem kérek!
    Jó éjt mindenkinek!

Tündi100, mötö57 és zsozso577 kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Még egy óa és kezd pirkadni. Itt végeztem, megyek tovább, ha már nem tudok aludni.
    További szép álmokat a takarításban és serivásban elpilledt gazdáknak!

Koppi és mötö57 kedveli ezt.
  4. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Négykor visszaaludtam, de fél ötkor felébredtem a szeméttolvajok zajára. Olyan morgással van a gépük, - mint mindig - hogy a halottak is elébrednének a hangjára. Innentől nincs alvás tovább.
    Jó reggelt mindenkinek!

mötö57 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Jó reggelt, szép napot kedves Gazdák!
    Reggeli aratás után nem tudtam visszaaludni, pedig most lehetett volna. Bezzeg tegnap! 7 óráig forgolódtam, majd ki az ágyból, mert ami nem megy, azt ne erőltessük!
    Gazokkal ma készen leszek és a kefék is összegyűltek mind, már nem kergetem őket a lepkehálómmal.
    Megyek bevásárolni, piacra, henteshez.
    Napocska bújócskázik, most épp süt, de a fellegeknek táncos kedvük van, így gyakran ellibbennek a napocska elé, a kis haszontalanok!

Tündi100 és mötö57 kedveli ezt.
  6. Koppi

Sziasztok !

Milyen frissek egyesek ?...:)
    Engem valahogy elkerül a bölény. Mindössze a Garabonciás (alias Lizike) rendelkezik eme nemes állattal.
    Mint ahogy az 5 levelű akébia is.
    Kissé zűrös napjaim voltak eddig és még lesznek is. (Itt a sok pont helye.)

mötö57 kedveli ezt.
  7. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ma reggel a korai aratást elhalasztottam.....kotyagos voltam....nem tudtam felkelni!
    Nem is tudom, hogy miért iszik az aki nem birja!!!!xDxD
    Miért is vagyok reggelente ilyen álmos?...este talán nem kellene sokáig fent lennem!!!!
    Igy most csuszik az egész betervezett aratás....urjatervezést igényel!:p;)

Nálunk meleg van....már most....a napocska süt....de egy kicsit felhős az ég!....itt-ott!!!!
    A szél sem lebben! Ilyen is ritkán van!

Ma kipróbálom az uj mosó-masát....kezemben a leirással....tanulni kell!

Tündi100 és Csacskamacska kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia !

Mi is vettünk a gyerekeknek új gépet a mosáshoz, van rajta annyi világító sárga LED, hogy na !
    Nekem feladná a használata, ám érdekes módon Ők boldogulnak vele...
    Ki érti ezt ?

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mert a nők okosabbak nálunk! A feleségem mosógépén nem sárga, hanem zöld ledek világítanak. Ő tudja, hogy melyiknek mikor kell és az mit jelent, nekem meg olyan, mintha kínaiul lenne. Az előző gép vásárlásánál az eladó rábeszélte a feleségemet egy olyan többet tudó gépre, amelyiknek a fordulatszáma centrifugálásnál elérte az ezret. Szerintem sok, de az eladónak sikerült meggyőznie a feleségemet, hogy HA kevesebb víz marad vissza a ruhában, hamarabb szárad. Ez döntő volt a gép vásárlásánál. Aztán amikor a nejem először - és utoljára! - megpörgette a kimosott ruhát centrifugálásnál ezerrel, elkeseredve vette tudomásul, hogy ugyan kevéssé vizes, de nagyon gyűrött volt. Szóval a nagy fordulatszámot nem használta ki, a legnagyobb pörgetés az nyolcszázas volt. Aztán amikor a fedele meghibásodott, egy darabig még ment a gép, de javítani nem volt értelme, mert az új fedél az új gép árának majdnem a fele lett volna. Lett helyette a mostani Mosó Masa. Nekem ez is túl bonyolult. Az első gépünket, amelyik forgótárcsás volt, azt még én is kezeltem, sokat javítottam, de ezekhez nem nyúlok. Majd a szerelő. Ha én belenyúlnák, asszem vehetnénk új gépet. :wuerg:
    Már most sokallom a meleget, de ide még viharos szelet is ígérnek délutánra. A feleségem őméltósága ezért most mos, főként törülközőket, bízik benne, hogy a vihar eljöttéig a most is élénken "libegő" szellőcske megszárítja.
    Szép napot mindenkinek!

10. Koppi

Szia!

Akkor a mosógépet kitárgyaltuk, rendesen.
    Nálunk, most enyhén felhős éggel és 1000 -el süt a nap. Némi szellő lengedez ugyan, de nem számottevő.
    Most "csak" 26 fok van erre. (Enyhén zöldben játszik a M.o. színe szemben a Dunántúllal, ahol már vörösbe hajlik, azaz 30 fok körüli a meleg.)
    Lassan dél van..Zajlik az Élet... Lépek is...:)

Utoljára szerkesztett: 7.7.17
  11. Csacskamacska

No, én még nem nyilatkoztam mosógép ügyben. Ha hiszitek, ha nem, nekem olyan 30 valahány éves Hajdú van. Remekül mos, néha hibásodik csak meg. A szerelő, aki annak idején a gyárban dolgozott, megtiltotta, hogy újat vegyek. Azt mondta, majd ő szól, hogy mikor kell lecserélni. Szót fogadtam neki. Azt mondta, hogy ő abból él, amit az új gépek, mosó-, mosogatógép, javításával keres. Azok romlanak pár év használat után és a javításuk is költséges. Nem panaszkodom, kb. 2 éve volt egy nagyobb felújítás, azóta is mos rendesen.
    Mosás befejezve?!

Tündi100 kedveli ezt.
  12. Koppi

Eddigre beborult az ég. Sűrűsödnek a fellegek...Lehet zuhé lesz?

A mienk is Hajdú, de az "új változatú" energiatakarékos. Ennek a centrifugája a max 800 ford./perc -el megy, mint a régi gépnek.

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

A feleségem végzett a mai napra rendelt mosással. A nap szintén végzett a mosolygással, megsértődött és elvonult a fellegek mögé. A viharos szél eddig - szerencsére - nem érkezett meg. A fülledtség megmaradt. Hát ... majd lesz valahogy.
    A sört behűtöttem, ha kell előveszem, bár az éppen vacakoló epém nem fogja szeretni a szénsavas "üdítőt", így lehet, hogy a meleg ellenére is elmarad a mai "szivornyázás". Farmtakarítást el sem kezdtem, nem kellett, mert nálam rend van. Csak néha én vagyok feledékeny. :p

14. Koppi

Aztán, miként szuperál az új géped? "Ö" nem áll harcban a Farmeramával?Mint a régi Gizid? :)

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóól! :D A régi Gizin 2 GB RAM volt. Ezen meg 16. Nagyon nagy különbség. Az előző 32 bites volt, ez 64. Azon XP futott, amit kedveltem, ezen meg a Win10. Ennek a videokártyája is jóval többet tud. Ha a régin futtattam egyszerre két keresőt, lelassult, ha meg épp jött egy frissítés a védelemhez vagy máshová, teljesen kiakasztotta a memóriát. Ezen ha egyszerre megy minden, akkor sem megy feljebb 30%-nál. Van tartalék bőven. A betöltése - bootolása - a rendszernek mindig 40 sec alatt van, köszönhető az SSD-nek.
    Bocs lányok, de nem lehet másként leírni. :p

Koppi kedveli ezt.
  16. Koppi

Klassz !

Közben ideért az eső is és a hőmérséklet gyorsan 20 fok Celsiusra zuhant....ellentétben ott ahol Lajos él, most 34-37 fok van. :)

-Márti57- és Tündi100 kedveli ezt.
  17. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Már csak 29 fok van,..az ég zeng mindenfele felhő,... elnyomott az időjárás és leborultam mint a fejes káposzta!

A mi mosógépünkön van 500-as és 800-as centrifuga,... mikor melyikre állítjuk.

-Márti57-, zsozso577, Koppi és még 1 ember kedveli ezt.
  18. Koppi

Eddigre elállt az eső és ismét a napé a főszerep, viszont párás minden, de nincs meleg...mindössze 19 fok van. :)

-Márti57- kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Meg van bocsájtva!
    Jött az eső és én gyalog, kocsitól elég messze. Ernyőm volt, de az utolsó percben jött az igazi, mikor dézsából öntik. Míg lehúztam az ernyőt és beszálltam a kocsiba, addig pont eláztam. Topánkámból (is)csöpögött a víz. Mire hazaértem, kb. 10 perc, majdnem sütött a nap. Ez a nyári zápor. Locsolni nem kell ez jó, én meg megszáradtam, az is jó!

Hű, de nagy a csend! Halk horkantásokat hallani csak!
    Takarítás sikeres volt, felhősor beüzemelve. Egy kis farmon találtam még bölényt a titkosból.
    Jó éjt, aludjatok jól!:)

Utoljára szerkesztett: 7.7.17
    -Márti57-, zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Nekem tűnik csak hiányosnak a jelenléti ív kitöltése vagy ez a természetes? Mebajah is majd egy hete nincs, tán ő beteg, a gépe, esetleg kedve nincs a topikhoz. De hagymácska sincs napok óta. Többiekről már nem is szólva.
    Készülök a piacra, utána meg az élelmiszerboltba, bár nem sok minden kell onnan se.
    Vihar kimaradt az elmúlt nap, eső se jött. :)
    Kagylóbontás!!!
    Szép napos napot gazdák!

-Márti57- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.