Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Sétálunk, sétálunk,aztán oda....no de régen volt ilyen már több mint tíz éve,már szinte el is felejtettem Tihamér.
    Olyan sokat takarítod a gépet és mégsem akar működni.Próbáltad már hogy törlöd és újra telepíted a Firefoxszot?

Százhússzal tenyésztünk csak el ne fogyjon a szupertáp.
    Bájitallal elég jól lehet most gyűjtögetni,minek egy birtokon 11000db,pár ezer 400-zal eleresztve.:oops:

Üdv:..Tigrislady-nek!
    Már van Gumikacsám,Pekingi kacsám,mindig átugrálja a Matrózt.

Csacska.....azok a halak lehet hogy már egy héttel azelőtt is kábák voltak.
    Vagy ott előttem kábítják el?

Jó éjszakát mindenkinek!

Csacskamacska kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    A házunk előtt - 10 m a távolság - három kocsmaféle is van. A környéken is még vagy 5. A városkánkban, állandó 34ezer, összesen 45 ezer fő, legalább 100 itatóhely van. Én nem is emlékszem, mikor voltam utoljára bent bármelyikben. Kívülről sokat látom, csak ki kell nézni az ablakon. :)
    Halakat könnyű elkábítani. Csak ki kell nyitni a rádiót vagy a televíziót, mikor híreket mondanak. Annyi elég is, rendes adagot kapunk belőle. Nem csak a halak, mi is. :)
    Nekem utoljára 11 éve volt és kellett kacsa. Bent a kórház intenzív részlegében. Azóta semmiféle kacsával nincs dolgom. Libával igen.
    Lassan elfelejtek korán kelni. Ma is csak fél négykor, pedig nem is megyek robotba. De géppucolás, elhajtani a sok magasabb szintű védelmet ajánló izéket ma is megtörtént. Aztán a farmi és megyek tovább.
    Szép napot mindenkinek!

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Megyek dolgozni, nem nagy lendülettel..

4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia és jó reggelt kívánok Mindeninek !

Napos, de szeles időnk van. A "meleg" +1 fok...

Én is észrevettem, hogy valahogy a kellő állatot átugorja a
    tenyésztés....
    A halat előtted kábítják el...bár nem tudom a tömeges lehalászás esetén mi van?
    Lehet, hogy Tihamérnak nem is Windowsos rendszere van...Vagy lehet sima XP-vel megy. Nem tudjuk nem árulta el...

5. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szép napot!
    Egyet tudok, éjjel fagyott, most sincs meleg, süt a nap. Lassan állok neki a szombati teendőknek,csak még magamhoz kellene térni.
    Éjjel volt egy kis háztartási baleset, anyunak összekapcsozták a fejbőrét,kissé későn tértünk nyugovóra,de komolyabb baja nincs.
    Most még eme farmot volt érkezésem rendezni, meglepetésként mindjárt sztár- dísz- bögyös tyúk fogadott a barna-fekete tenyésztésből. Remélem a folytatás is ilyen lesz..

Csacska ma igazán ráértek fél gőzzel. Igazából nem is a gyerekeknek kellene ledolgozni...

6. Koppi

Szia Ildikó !

Egyszer nálunk is történt a konyhában egy eset.
    A konyhaszekrény tetején különböző cserépedények és 1 régi, tűzhelyplatnira rakható vasaló van. No ez utóbbi döntött úgy, hogy beleugrik a semmibe. Szerencsére az ijedségen kivül nem lett senkinek sem baja, de iszonyatos hangot adott, amikor landolt a mosogató tálcában, a feleségem orra előtt...:)
    Ha egy félcentivel előrébb van akkor eltalálja...

7. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Ne is írj ilyeneket Koppi,mert a lilaköd önti el az agyam. Fel nem lát,el nem éri, ezért külön le van téve egy bögre kézközelbe, drága mit csinál??.. ehh.. Az keményebb lett volna, tömény üveg is nagyot ütött, gondolj bele ha vas szédül le.
    Emitt semmi szenzáció nem tenyésztődött.

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Szia !

Mióta rendelkezem lézeres digitális hőmérővel, azóta tizedes pontossággal tudom mondani, hogy mennyi is az annyi.
    Tehát jelenleg most 1,8 Celsius fok van árnyákban...:)
    Eddig, ha a kazánház ablakán párát láttam, tudtam, hogy 5 fok alatt van kint a hőmérséklet -6 foknál jégvirágok nyílnak ugyanott...
    Ez hosszú évek tapasztalata alapján mondom. :)

Utoljára szerkesztett: 13.12.14
    Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Hölgy-világ

Reggel felhúzom a redőnyt, és digitális hőmérő nélkül megmondom,hogy hideg van kint. De azt is ha fagyott.. :D

Ilyen se volt még a farmom történetében, igazi különlegesség! :)

10. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Tobzódom, pörgettem egy diszkórózsát

11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Gratulálunk Ildikó,az a Vattacukor hogy nem tudott még egyet ugrani!
    Diszkórózsát mi is pörgettünk,de hiába töltöm be nem zenél.Tiéd?
    Bólogatni bólogat és mozog is.Utolsó gyertya befejezve,még tenyésztettünk egy kicsit és mindenhol maradt még 200 táp.
    Jó lesz szűkösebb időkre.
    Nálunk is van ilyen hőmérő a konyhába,ketyere az erkélyen.Kinti,benti hőmérséklet,óra ,nap.
    Én is a konyhába nézem milyen idő van odakint.

Szia Csacska,látom megérkeztél.

Ui:.elég jól hozott a bájital 1-től-3 milláig:music:

Utoljára szerkesztett: 13.12.14
    Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Sziasztok!
    Ildikó, anyukádnak pihenést, gyógyulást! A sikerszériát ne hagyd abba, most csináld tovább a dolgokat és remélhetőleg jönnek a jó dolgok! - ez az éjszakai kárpótlás.
    Van hómérőm, de ritkán nézem meg. Reggel míg aratok a rádió bemondja, de az a döntő, hogy kimegyek és mit érzek. Azonnal tudom, hogy fázom....Az iskolában meleg van, ezért nem szoktam túl melegen öltözködni, de a kalap, meleg sál nagyon jó szolgálatot tesz reggelente, mikor kilépek az ajtón.
    Gyertyás sor kivégezve. Nincs időm tenyészgetni, pedig lehetne a levesbe valót is csinálni, bár ahhoz sok sz.táp kellene, abban pedig nem dúskálok.
    Lajos, igazad van, kell a tartalék. Diszkórózsám több is van, de a gépemről le van véve a hang, így nem tudom, hogy csinál-e valamit. Rádiót szoktam hallgatni farmozás közben.
    Megyek megragadom a porszívót, amíg látom, hogy hol a porcica...

13. Hölgy-világ

Lajos én ezzel is teljesen meg vagyok elégedve, eddig teljesen elkerültek az ilyetén sikerek, bár kisebbek voltak. Írtam már a két farmom között ez van olyan szerveren amin gyakorlatilag is minden küzdelem.

Csacska köszi, jól van,igaz ma nem engedtem se hajolni,se emelni,se biciklire,annyi feladatot kapott,hogy elballagott kenyérért.
    Ma mindent megcsináltam, így holnap főznie se kell, annyit engedélyezek neki,hogy becsomagolja az ajándékokat. Bár vendégségbe megyek, ki tudja mire adja a fejét,míg oda vagyok, de amit nem látok ugye,amit nem vall be,arról nem tudok.

Hazardírozok, felraktam a piacra, ha elvinnék, kihúznának a 'nyomoromból'.
    Aranymálinkó jól jövedelmezett, túladtam a Zűrméhen, sztártyúkon,gondolkodom a kőszálit is feltegyem,vagy tartogassam ínségesebb időkre..

Tündi1001 kedveli ezt.
  14. Koppi

Általában összevárok 5 pörgetést és akkor ötszörös eséllyel indulok a malom felé..
    A mai eredmény 2 mini gida...(Ha már a tenyésztés nem jött össze..:))
    El is adtam...Hamar lába kelt...

15. Hölgy-világ

látod pedig a 2 minigida pont kellett a feladatsorba.:)

Tündi1001 kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Borzalmasan ragaszkodom ahhoz, amim van, így semmit sem adtam el. Tartogatom, lehet pont az kell majd a következő akármibe, amit kitalál nekünk a BP. Amúgy meg irigykedem azokra, akik jó piacot csinálnak. Hmm, valami hibádzik bennem??

17. Hölgy-világ

Dehogy hibádzik, de nálam most muszáj volt. Befejeztem az eventet, teljes megelégedettséggel, szupitáp is maradt, meg kaptam is mellé. Viszont ezen a farmon még egyáltalán nem sikerült pörgetni:-betöltő virágot, -boldog liliomokat, -nevető tulipánt, - diszkó rózsát.
    Jó éjszakát, aludjatok,majd én álmodom..
    u.i: sikeresen összetörtem a legöregebb bögrénket, anyukám mottója: -legyen már vége ennek az évnek, míg van miből inni.. :music:

18. Koppi

Már a megjelenés napján kész lettem az eventtel, ergo nekem felesleges volt....:)

19. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Ez a remek tenyésztés kacsából....[​IMG]

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Sima, mezei XP a lelkem. Már ami a gépemet és a Gizi lelkivilágát illeti.
    A ht balestekről ne is beszéljünk! A legtöbb baleset a háztartásokban történik, már ami a biztosítók illetve a sürgősségi betegellátás adatait illeti. Nálunk is volt nem egyszer. Sőt! Velem is többször. Úgy 20 éve tésztát gyúrtam darás tészrához, mert én azt szeretem, ha nem lapos, hanem gyufaszálszerű a keresztmetszete, olyant pedig csak frissen lehet csinálni, venni nem. Meg gyors is, jó is, No a lényeg, hogy mikor vágtam fel a "szalagokat", nem csak a tésztát vágtam metéltre, hanem az ujjam begyét is. Vérzett rendesen. Végeztem a kötözés után a tésztával, majd elballagtam a rendelőbe. Kérdezte a sebész, mi történt. Böcsületesen elmondtam, nem hazudtam mást. Csak az igazat! Azt válaszolta, hogy akkor nem is darás tészta lesz ebédre, hanem húsos. Igaza volt! :) De attól kezdve, ha vágok tésztát, hagymát, stb. begörbítem a késtől az ujjaimat. Azóta nem csinálok "húsos" tésztát.
    Koppival hasonóan én is összevárok 5 pörgetést, hátha több jó jön ki belőle. Mikor hogy. De inkább csak a föld alá meg a növényrevaló jön, meg a kötöződrót, a flaska, meg a cukor, pedig csak pékségem van. :)
    Megyek, teszek fel kávét, mert a legnagyobbik főnököm felébredt. Azt mondja, hogy este fél nyolc körül aludhatott el. Vissza akkor már nem fog aludni, megyek is ki, mert hátha csúnyán fog rámnézni, ha nincs kaffe.
    Majd jövök!
    Szép napot!

Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.