Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

A nálunk folyó Lajta régi, honfoglalás kori neve a S(z)ár-folyó volt. Jelentése tiszta. Mert tiszta vizű volt annak idején. Vajk (aki a keresztségben az István nevet kapta, s mint ilyen a magyarok első királya lett) anyja az erdélyi gyula lánya Sarolt(u) volt. A jelentése fehér menyét. Testvére volt Karolt(u), akinek a neve fekete menyét. A török nyelvekben a Kizil a vörös, a kara a fekete jelentésű. Lásd Kizil-kum (Vörös-sivatag) és Kara-kum (Fekete-sivatag)! Koppány vezér apja Tar Zerind/Szörény volt. Itt a tar szintén a tiszta, másképpen mondva, írva kopasz, mert a kopasz szó egyik jelentése a tiszta. Mint a kopasz, hajtól mentes, tiszta fő.
    Na ezek után az ÉN értelmezésemben a kopaszhonya a tarhonya, azaz az a száraztészta, amely ... A kopaszgonca pedig a targonca, az "emelő emlős". Ennek a vezetője a kopaszgoncás. A volt munkahelyemen a targoncások, illetve a kopaszgoncások is megtanulták tőlem és értették is. Igaz, hogy vigyorogva, de értették. A családomban is mindenki tudja, hogy a kopaszhonya mi. A most már nagyobbik tündérkém kedvence.
    Remélem érthető voltam, még ha kissé(???) lüke is. De én már csak ilyen/illen vagyok.

2. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Remek az elmefuttatás a kopaszhonyáról és csatolt részeiről. Én anno az "átkosban" voltam kopaszgoncás is...:)

zsiraimiklosne és hagymácska44 kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Megvan a felhő, innen csak lájtosan.
    Zsozsó, ne menj el!
    Koppi, gratula a jó fáidhoz.
    Mindenkinek jó éjt!

zsozso577, Fatther, zsiraimiklosne és 2 más kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Köszönöm Hagymácska !
    Lett még ötlevelű akébiám és szomáliai balzsamfám is. (Eddig ezek sem voltak.) :)
    Lehet próbálkozom még...:):)
    Ismét nekiveselkedtem és ezek lettek: szerecsendió és akácia fa és..........mangrovefa
    Megírtad a véleményed, ez jó... Aztán hová mennél??? Itt, mi vagyunk a családod....
    Nem haragszom Zsozsó !(Magam alatt voltam akkor.)

Utoljára szerkesztett: 30.7.17
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Kopi, remek fáid lettek!
    Jó éjt mindenkinek!

6. Koppi

Köszönöm ! :)
    (Legalább, ha már nem kockázom....:):))

Sziasztok !
    Jó reggelt kívánok Mindenkinek !

Rezeda dokit útjára bocsájtottam. Körülbelül 50 FA-t tettem a zsebébe és néha szerencsém is volt vele. ;)

Már meleg van. E hét is a hőség jegyében telik el.
    Nem is tudom....egész évben a nyarat vártuk és milyen sok már belőle. (Legalábbis nekem.)
    Most jöjjek azzal, hogy régebben nem volt ennyire meleg? De tényleg....
    Eltelt az idő és a klíma változás is betett nekünk.
    A "net" szerint Hagymácska környékén most esik. Lehet. Itt nem érezni... ;)

Utoljára szerkesztett: 31.7.17
    zsozso577, brozsa, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  7. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Egy kicsit tűnök el innen, máris miket olvasok!
    Úgy lenne jó, kóboroljunk, ahova akarunk, csak maradjunk Egymásnak itt a csevegőben!
    Zsozsó, el ne menj!
    Sosem felejtem el, mikor szünetet tartottam, alig vártam, hogy visszajöjjek!

zsozso577, Fatther, zsiraimiklosne és 5 más kedveli ezt.
  8. Koppi

A múltkoriban, hasonlóképpen tüntem el, mint Te.
    Aztán rettenetesen hiányzott eme kis topic.....
    Jöttem is amint lehetőségem volt rá... Mi lenne velem nélkületek???
    Kinek, kiknek morognék, zsörtölődnék...?
    Aztán néha örülnék, mint kissé fentebb...:) ;)

zsozso577, Fatther, zsiraimiklosne és 3 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Szép és vidám napot mindenkinek!
    A mi topikunk egy jó, összetartó topik! Vevők vagyunk egymás ötleteire, segítségére, mindennapi dolgaikra, buzdító szavaira, örömeire, zsörtölődéseire, nyavalygására, és még egymás "hülyeségeire" is! Mit mondjak, tegnap reggel mindkét farmomat learatta csatni és minden más nélkül. No, mi ez, ha nem az öregedés jele?
    Még vetettem egy kör gazt, mert most meg sok lett a felröpi. Utána visszatérek a gazdakörikre.
    Főzni nem kell, ma maradékot eszünk.

zsozso577, Fatther, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  10. mebajah

mebajah Fórum császára

Hali!
    Én fiatalodok!!!!!!!! Tegnap egy teljes, beérett eventes területet töröltem ki.
    Mindig csak annyi gazt ültetek, amennyi a röpihez kell. Most szamóca és tárnics érik

Rendkívüli és nagyon rövid tp-s akció!!!

zsozso577, Fatther, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  11. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt Gazdák!

Nem esik, csak felhős és egypár fokkal hűsebb, mint tegnap volt.
    Nekem a kitehető még mindig tortautalványt ad!, nektek?
    Jó kis csapat ez, tessék összetartani!
    Ezt még reggel írtam, aztán csengettek, és itt hagytam csapot-papot.
    A reggeli kockázás, botrányos volt.
    Kattingattam volna a kagylóra, de hát......
    Szép hetet!

zsozso577, Fatther, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Megnéztem a raktárat, de egyik polcán sem találtam Tortautalványt, így ezek szerint nekem már nem ad. Hogy is adhatna, mikor le is vettem a földről most jut eszembe. Mindjárt megnézem a kis farmokon, mert ott van, ahol otthagytam.
    Mebajah, sajnálatos, hogy kitöröltél egy egész területet,(Bocsánat!) de egy kis öröm is nekem, hogy nem vagyok egyedül a ballépéseimmel.
    Írtam, hogy pár hete vettem és beüzemeltem a napelemes vakondokriasztót. Eddig hatot!? Ma lett, egy méterre a riasztótól, két nagy túrás. A szomszéd lambériája alá bekölközött egy darázsbanda, s itt volt a "zümivadász",ki is rakta a szűrüket. No, vele került szóba a vakondok és ő azt mondta, hogy tuti módszer, ha egy másfél méter hosszú műanyagcsövet leszúrunk a földbe, arra egy műanyagflakont húzunk. Láttam róla a neten fotót és szöveg is volt hozzá. Úgy gondolom kipróbálom. A sipítozó baglyom elköltözött máshová, vagy már nem sipítozik. Ennyit az állataimról!
    Mit tudtok a Gépész Úrról? Még mindig nyaral, vagy belefulladt a tengerbe?

zsozso577, _Ilona49_, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  13. mebajah

mebajah Fórum császára

Rég, mikor uborkáztam, sörös üvegeket ástunk le, mert 1 vasárnap délután 3-szor ment végig-természetesen- az uborkasoron.

14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Sem gépész,sem miegymás!
    Egy és három között van a felhőig.
    Egyszer a növény kevés egyszer a felröpi!

Mebajah,... gondolom a szájával felfele!?!?

zsozso577, Fatther, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Azért jött vissza az ásóművész, mert a rá vadászó aranyos baglyot elüldöztétek! A sörösüveges trükköt én is hallottam már, de engem a vakondokok nem abajgattak annak idején, míg volt kertem. Akkor a hörcsögök nemzetségével volt nézeteltérésem, no meg a pockokkal mindig. Itt a panel ötödik emeletén se vakond, se hörcsög, se pocok. Van helyette viszont meleg. Árnyékban 32 fok. Sok. Még a feleségem is sokallja.
    Ma reggel kaptam emilkében csatolmányként három mobilképet a család legfiatalabb tagjáról. Tegnap legalább egyszer megnéztem a "postaládámat" minden egyes órában, hátha megjön. Ma reggel küldte el a fiam. Gyönyörű a kis tündérkém. A menyem szerint nem tündérke, mert akaratos. (A képek megtekintése után rögtön felhívtuk a anyukáját.) Nocsak! Oszt miért? - érdeklődtem azonnal. Azért, hangzott a válasz, mert éjjel nem akart aludni. Inkább enni akart. A-ka-ra-tos, hangsúlyozta a menyem. Mondtam neki, hogy akkor az anyjára ütött, mert az apja, olyan, mint a kicsi nagyapja, áldott jó ember. Érdekes módon a menyem rám hagyta, de a feleségem rögtön lehurrogott. De miért??? Én nem értem. Hiszen nálam szebb, jobb és okosabb embert úgysem lehet találni, sőt elképzelni sem. Honnan veszi az én oldalbordám, hogy nincs igazam? :oops::wuerg: Nem értem én kérem!!! xD

kovacstne, zsozso577, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  16. Koppi

Mostanában sokat olvasok.(Újfent.)(Régebben is, de miót nyugger lettem felújítottam eme szokásomat.)
    Az író W.E.B. Griffin. Sok sok könyve van most a "A háború katonái" gyűjtőcímű eposzt vesézem.
    Eljutottam a IX könyv végére tegnap este. Volt olyan 10-20 oldal a végéből.(Ekkor már hajnali fél 1 volt). Letettem a művet, gondolván arra, hogy holnap (azaz ma), befejezem és veszem elő a következő kötet.
    Így is történt (volna), ha (meg) lett volna a könyv.....de nem volt meg.
    Tűnődni kezdtem, hogyan tovább ? Anno az antikváriumból vettük meg a sorozatot, a fene nézte, hogy a IX. kötet két különálló részből áll.
    Nosza, nyakamba vettem a várost és elvándliztam a Könyvtárba. Zárva volt. Pech.
    De szerencsére megláttam bent az egyik régi ismerősömet aki ott dolgozik.
    - Holnap nyitunk.... Mondta. Mire én.
    - Jelenleg nem vagyok tag, és ezt pótolnám, de nagyon kellene az a kötet.
    Megkerestük, elhoztam (kivette a saját nevére), mondván, majd átírják, ha tag leszek....
    Ugye azért vannak jó emberek?? :):)

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 4 más kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Miért ne lennének? Mindenhol vannak, csak nehéz rájuk bukkanni.
    Nincs olyan este, - kivéve, ha beteg vagyok - hogy ne olvassak elalvás előtt. Az altat el. :) Most meg rövid érésűeket termelgetek, mert százezer alá ment a búzám, azt meg nem szeretem. Meg a répa sincs húszezer felett. Az is kevés. De nem vagyok hörcsög típus. :p

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Ilyenek a nők Tihamér! - de, itt a topikban, nekünk: szép, jó, okos vagy és hiányolunk, ha nem jársz erre!;):)xD
    Milyen nevet kapott a család legfiatalabb tagja?
    A baglyot nem küldtem el, magától távozott, igaz a szomszéd megvilágította és megdobálta.
    Lajos, Tündi, gratulálok a háromjegyű szint eléréséhez! :)
    Mebajah, a kis piszok, tudta, hogy hol nem kellene járkálni!
    Kopi, igen, szerencsére vannak! - Te is az vagy! :)

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 5 más kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

A legfiatalabb családtag Liza nevet kapta, amely az Elisabeth rövidüléséből keletkezett. Az meg a magyar Erzsébet. Szóval hagyományos is meg nem is. A feleségem a Mona Lisáról jegyezte meg, én meg Lisa Minelliről. Nem vagyunk egyformák. Csak azt nem tudom, hogyan fogom becézni a kicsit? Lizi? Lizácska? Zsu? Zsó? Zsóka? Bözsi? Böske? Beske? Erzsi? Majd a szüleitől megérdeklődöm, ŐK hogyan szeretnék. :)
    Most épp nem hiányzok. Jelenleg három böngészőn dolgozok. A tűzrókán itt, a Crhome-n egy másik farmos fut, az Edge meg megint a Farmerama futtatója. Csak nehogy belebonyólódjak ezekbe az ugrándozásokba. Ja kérem, amióta van memória doszt, azóta lehet garázdálkodni egyszerre több keresővel is büntetlenül (16 GB RAM. Nem kicsi. :) )

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Hopp ! Itt a Fórum Ördöge !!!!
    Csak bekattintottam és már válaszként, hozta is az idézést...:(

Szóval tényleg jó nagy a 16 GB RAM...:) (Nekem, miután e gépem a 4. évét betöltötte, "csak" 4 GB RAM van...de még mindig gyors....)

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.