Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia! Ezúton szeretnék gratulálni az újabb unokához. Sok boldogságot, egészséget kívánok az egész családnak. :)(Bocsi,hogy ismét bepofátlankodtam,de mindig olvaslak titeket.)

mötö57, hagymácska44, Tündi100 és 3 más kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép nevet kapott! A becézés meg jön majd magától. Egyszerűen csak Cukorborsónak neveztem őket egy darabig, míg picik voltak, utána aztán jöttek a becenevek. Ma már becézni sem nagyon lehet őket, nagyok lettek.

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 6 más kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

A becézés nálunk mindig nehéz volt. Amikor az első készült óvodába, a születésnapján augusztusban mondtam neki, hogy KICSIM. Rögtön kijavított: De papa! Én már nem vagyok kicsi. Én már óvodás vagyok. Aztán jó egy hónappal később megszólítottam, hogy: No nagylány, milyen az ovi? Méltatlankodott, hogy de nevezzem nagynak, mert ő még csak kiscsoportos, tehát nem nagy, hanem kicsi. Mindig tudtam, hogy nehéz a nőkkel bánni, legyenek akárhány évesek is.
    Igen, az a RAM. A régi-régi első Gizim 256 MB memóriájú volt, azt váltotta a második Gizi, 2 GB RAM-mal. Négyszeres lett, gyors volt egy ideig, aztán, ahogy nőttek a követelmények, úgy lett egyre lassabb. Ez most a harmadik "leányzó", a memóriája az elsőjének hatvannégyszerese. Hasít is a neten rendesen. Meg nem 32, hanem már 64 bites. De ez azt is jelenti, hogy minden régi játékomat, ami 32-s volt, kidobhatom, mert nem akarja felismerni. :wuerg: Ha veszek egy új Civilisationt, meg Sim City-t, egyenként tízezrekbe kerül. :cry: Majd egyszer kérek születésnapra, karácsonyra. Majd, mert most ez is elég volt a pénztárcámnak. Tokkal vonóval és Win10-zel együtt 200 ezer felett volt.
    Ninett! Gyere máskor is, szívesen látunk. :)

mötö57, hagymácska44, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  4. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Igazad van, úgyse úgy fogjuk őket becézni. nálunk Lilien Rozi, Cintia, pedig Julis. Hát ennyi. :D
    Köszönöm. :) Bizony nehéz a csajokkal, ezt csak tudom, nekem is 2 van. :) De mindegy is hogy nevezed őket, ők a legszebb kincseid. :) Ez a lényeg. :)

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 4 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Anno a régi lakásunkban laktunk még, amikor a szomszédomnak születtek a lányai. Akkor egymásután kettő is. Az egyiket Anitának, a másikat Bernadettnek (Bettinek) hívták. Soha nem tudtam megjegyezni melyiket miként is nevezik, ezért áthidaló megoldást választottam és Babinak hívtam mindkettőt.
    Erre a gyerekek elneveztek Babi bácsinak...

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hát ... anyám 85 éves, én épp hússzal kevesebb, de ha szól, akkor így kezdi:
    - Kisfiam! .....
    Lehetek én akárhány éves, akárhány kiló, mindig csak a kisfia maradok. Remélem még sokáig. Apám, aki 88 lesz augusztusban, simán fiamnak szólít. :)
    Jó tíz perce motoros gépet hallottam az égen alacsonyan szállni. Kinéztem és két Ancsát pillantottam meg, kötelékben repültek. Elröppentek a város széléig, ott az egyik bal, a másik jobb fordulót vett. Amelyik balra fordult, az továbbállt, a másik meg gyéríti a szúnyogokat. Gyanítom ez lesz az utolsó ebben az évben, mert mire a következő nagy vámpírcsapat jönne, eljön a nyár vége és jelentősen lecsappan a számuk. MOST dübörgött el a ház felett. Koppiéknál nem kell szúnyogot irtani, mert ott kevés a folyóvíz, de itt van elég. Szigetközi ágak és a Hany. Aki nem tudná az Ancsa az An-2-s repülőgép beceneve. Az egyik legnagyobb példányszámban épített repülőgép a világon. Több, mint 18.000 a gyártott mennyiség. A fél világon használják.

zsozso577, mötö57, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  7. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Végre mindhárom háromjegyű lett!

8. Koppi

Tudom, hogy mi is az Ancsa. Van belőle 15 ugrásom...:)
    Aztán ugrottam még MI-8 -ból és L-410 esből is... No annyira nem is sokat 59-et....:)
    A legmagasabb 3000 ről és legalacsonyabb 600 méterről volt...:)

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Minden elismerésem a Tiéd! Én életemben egyszer sem gondoltam arra, hogy valaha is ejtőernyős ugrást hajtsak végre. Amekkora tériszonyom nekem van, azzal még az ötödikről is elég lenézni. Messze nem gond, de ha lefelé nézek, húz valami. Rossz érzés. Nem tehetek róla, születésemtől együtt vagyok vele. Volt munkatársam is, meg szobatársam is eje. Emlékszem arra, hogy valamikor a hatvanas évek legvégén egyik alkalommal a szobatársam fehéren jött haza. Ugratásnál a harmadik ugró nem ugrott előre, hanem csak kilépett a gépből. A lényeg, hogy az ernyője nem nyílt ki. A srác bepánikolhatott, mert a hasernyőt sem oldotta ki. Nyolcszáz méterről esett le. Azonnal meghalt, a combcsontjai a vállánál voltak. Aznap több ugrás nem is volt. Apám is ejtőernyős kiképzést kapott annak idején, amikor behívták sorkatonának. Aztán elvezényelték iskolára, onnan meg másik iskolára. Így lett belőle tiszt. De ötvennyolctól civil lett.
    Szép álmokat mindenkinek! És hűvös éjszakát!

zsozso577, mötö57 és hagymácska44 kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Ancsát én másnak ismertem, de mint olvasom, többjelentésű szó. Ugrálni nem szoktam semmiről és senkiről xD, manapság már csak az ugrókötél marad, hogy karbantartsam magam.
    Most pedig elmegyek aludni, mert igen kerülgetnek az ÁlomManók!
    Jó éjt!:)

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Este fél tíztől aludtam fél órát. Akkor beláttam, hogy bogyó nélkül nem lesz szundi. Nagyon fájt a vállam. Bogyó be, olvasás. A feleségem is jelezte, hogy neki is fájnak az ízületei, de az nekem nem segít. Feleségem tévézett, néha csukott szemmel. Ő már csak ilyen. De ha lekapcsolnám a ricsajládát, rögtön megébredne és közölné, hogy nézi a filmet. Háromnegyed tizenegykor éreztem, hogy hat a gyógyszer, mentem aludni. Éjjel után egy óráig sikerült, de akkor meg arra ébredtem meg, hogy túl meleg a rekamié. Lemásztam az erkély elé a szőnyegpadlóra Ott aludtam háromig, azóta fent vagyok. Az első kávén túl, meg az első tennivalókon is. Megy tovább a rövid érésűek termelése. Néha kell. Ha most van segéderő - ingyen - akkor most muszáj.
    További szép álmokat az alvó gazdának, aki meg ébren van, mert mindjárt reggel lesz, annak szép reggelt, kevés kakaskukorékolást!
    ÉS HŰVÖS NAPOT!

zsozso577, mötö57, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  12. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt, Gazdák!
    Többször fönn voltam én is, de nem gépeztem, túl meleg volt.
    Még a röpihez ültettem eventest, bár az értékesig nem jutok el, mert sok fölös köztes ajándék van/számomra/.

Tündi100, zsozso577, mötö57 és 2 más kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Fél öttől hatig ismét aludtam. De jó volt, hogy csak 25 fok van a lakásban és nem több. Nyitott ajtónál. Feleségem még mindig alszik. Ráfér. Neki is meleg, ami meleg.
    Szép napot gazdák!

zsozso577, mötö57, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  14. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt Gazdák!

Ma is meleg lesz.
    Az éjjel arra riadtam fel, hogy dörög, vagy mi a csuda van. Leléptem az ágyról és a föld nem olyan volt amire emlékeztem. A kis villanyt persze nem gyújtottam fel, csak tapogattam. Kiderült nagy nehezen, hogy a könyvespolc leszakadt, a két virágom, a két kristálytálam odalett. Az ágyat két hete költöztettem át a másik oldalra, nem ránk esett a sok könyv meg a csetresz.
    6 óra lett mire eltakarítottam a romokat. Most visszafekszem egy órára. Fűvágás lesz beütemezve, a családom megy a Balcsira.
    Szép napot!

Tündi100, zsozso577, mötö57 és 2 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szerencséd volt, hogy elköltöztél a rengésveszélyes helyről. :)A virágokat még lehet átültetni, de a kristálytálakat már nehéz újjá varázsolni. Most kell a Balaton mellé menni.

hagymácska44, zsozso577 és mötö57 kedveli ezt.
  16. Koppi

Sziasztok !

A jó pap is holtig tanul ugye ?
    Számomra ismeretlen kifejezés volt a "csetresz"...(De gyorsan meggugliztam és eddigre tisztában vagyok mind az elsődleges, mind a másodlagos jelentésével.) :)
    Jól megjártad Hagymácska, de szerencséd is volt....:)

Most itt a szobában 26,6 fok Celsius van és be van buktatva az ablak (északi oldal), de a nappaliban már megy a légkondi és rövidesen az ebédlőben is indítom.
    Ha nem muszáj, ne menjetek ki. Nekem sajnos mennem kell, de igyekszem minél kevesebb időt a napon tölteni.
    Veszett egy időjárásunk van.

17. Csacskamacska

Mosolygós szép napot!
    Hagymácska, gondolom Te nem mosolyogsz, de nézd a jó oldalát, nem Rád estek a könyvek, virágok!
    Valamikor régen volt egy plafonig érő virágtartóm, az is éjjel borult fel. Azon volt egy akvárium is....
    Szomszédaim nyaralnak Olaszország déli részén. Tegnap hívtak telefonon, én vagyok a viráglocsoló és kutyaetető, mondták, hogy jó meleg van. Kérdezem hány fok? 28 volt a felelet. Mondtam nekik küldök még néhányat, hogy ne fázzanak.
    Ma csak kenyérért megyek el, viszont holnap és azután délelőtt hosszabb útra kell mennem.
    Mebajah, én is gazt vetettem még, a reggeli aratáskor kapott felröpiket még megkeverem és elkockázom.
    Erkélyajtó elé nem merek lefeküdni, mert ugye a kertre nyílik. Még meglepne valaki, vagy valami és akkor igen megijednék. 24 fok volt a hálószobában, hajnali 4-kor ablak, ajtó nyitogatása után, most a nappaliban 23 fok van, itt fenn 24. Hamar melegszenek a tetőtéri szobák, de csak besötétítenie tudok, másképp nem tudok védekezni a meleg ellen. Déli fekvésű szobák.
    Kopi, tegyél kalapot a fejedre, védekezz a napsütés ellen!

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nehéz lesz fázni ma is. :)
    A csetresz nálunk ismert, mindennapos szó. Ahogy a csuri(z) , csömény, stb. De a kelempájszmadarat nálunk nem ismerik, pedig itt is él és rendszeresen látható.
    Nálunk ma a feleségem őnagysága lett a bevásárló, mert én vízhajtót vettem be a meleg miatt és ez kizárja a boltokba és egyéb, házon kívüli helyekre való elmenetelt. Közel kell lennem a döntetlenhez. :p
    Ha valaki az ötödiken lévő erkélyre éjjel fel tud jönni, hát jöjjön. Én majd ütök, vágok, harapok, a feleségem meg sikít. Ketten talán el tudjuk riasztani a betörőt. Már ha ember. Mert ha mondjuk pók, nagyobb bogár, lepke, akkor inkább maradjon kint. Ha meg fiatal leányka tévedne be, azt beengedném. Azt nem tudom utána hogyan élnénk túl, de gyanítható, hogy hárman halnánk meg. Én az erőlködéstől, a két nő, beleértve a feleségemet is, meg a röhögéstől.

19. Csacskamacska

Tihamér, lennék néző!xD (jaj, de csúnya vagyok, másokat kinevetni nem illő dolog!)

20. mebajah

mebajah Fórum császára

ZSOZSÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.