Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia,Zsozsó!
    Ürülök, hogy "hazajöttél".
    A voksom a relatív jelentésére teszem, egy kis csokor megszáradt gyöngyvirágot évek óta őrzök.

2. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Néha-néha jöttem volna,de "gyermeki"felügyelet alatt álltam.A fiam még februárban haza jött segíteni átvészelni a pótolhatatlan veszteséget.A számítógépet birtakba vette,örültem,ha az eventeket felibe-harmadába be tudtam szuszakolni.Neki munkaeszköz,nyilván övé volt az elsőbbség.
    Ami nektek öröm,nekem csak sírhatnék.Nincs unokám,nincs egészségem,a kertbe kis sámlival megyek ki,hogy ha rosszul vagyok le tudjak ülni.Színház,hangverseny,kirándulás de még a bevásárlás is csak álom.Szerencsére a világégés után az addig kb. 2000 kötetes könyvtárunkból úgy 700 könyv megmaradt
    A tűzoltók totál hülyének néztek amikor kérdezték.mit mentsenek? "A könyveket,a könyveket! Néhány több száz éves ereklye,és egyedileg sorszámozott,dedekált, reprint,hasonmás kiadás megúszta,de egy 5 köbméteres kontiner tele lett az oltóvíztől tönkrement kincseinkkel. Sajnos az 5.5dioptriás szemüveggel és szürke hályoggal már az olvasás is nehezen megy.
    Marad a főzés és az evés,mint örömforrás NO és természetesen TI!

3. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Látom jól elvagytok ebben a nagy melegben,.. én meg csak kaszálok, kapálok![​IMG]

Ameddig lehet addig szedjük le amit ad a pókeres,.. a felhők már üzemelnek!

Kerek 40 fokot mutat az erkélyen a hőmérő,..nem süt rá a nap!!! Idebent 12-vel kevesebbet!

Múltkori faválogatásból egyetlen mézgafa lett, sok akácia, még több szokotrai és szomáliai, és ki emlékszik a többire!:oops:

Ilona,..ezt még nem is említetted! Ez nálatok volt? Nálam a Lájk nem mindig a Tetsziket jelenti, hanem hogy olvastam!
    Mindig ezért félek a Tündit itthon hagyni,.. ki tudja, bármikor előfordulhat bármi!
    Amikor az ajtót csukom már liftezik a gyomrom!
    Van kulcsa, mindig az beszéljük ha bármi furcsát érez,menjen ki akár a födszintig,.. mindig a kulcsot és telefont fogja csak! Beszélő telefon!

Utoljára szerkesztett: 1.8.17
  4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Tündi, elfelejtettem gratulálni a háromszoros 00-hoz, /nem a mellékre gondolok/
    Remélem csuklottatok az elmúlt órában, gondoltam rátok, amikor a 31 fokos medencében lubickoltam, engedtem hozzá egy kis hideget, de még így is meleg.
    Most pörgettem egy 100%-os terményest, most vacilálok, mit tegyek ki!

5. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Gondolom hogy a 102, 102, 100-ra gondolsz! Még hogy nem vagyunk százasok??

31 fokos medence,.. ott már lehet főtt csirke! Lehet ott felüdülni???

6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Ha, privátban (Koppantyú90) írnál egy listát azokról a könyvekről amik nagyon hiányoznak, úgy a lehetőségeimhez mérten talán tudnék rajtad segíteni....
    Egyébként (szerintem) Te nem szóltál erről, vagy ha említetted is nem tünt föl senkinek, mert esetlegesen egy fél mondatban utaltál rá....

7. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Gratulálok!
    Addig jó, míg nem vagyunk százasok!!!

8. hagymácska44

Bizony arra gondoltam.
    A medence 4x2-es és 1m mély, tehetek én róla, hogy ennyire süt a nap! A gyerekeknek nagyon jó, szívesebben vannak bent. Főtt csirke, nem vettem magamra, tudod az okát!
    Most hívott a lányom, a Balaton is nagyon jó.

9. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Két órája locsolok. A szomszédban és magamnál. Hiába kicsi a kert, de sokat kell locsolni, hogy elég vizet kapjanak a növények.
    Megyek a kicsi farmokra.

10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Most mondjam, hogy 1 francot jó?!!! Itt tökölök a 99. szinten és ebben évben itt is fogok rostokolni, mert laza 91.854.929 Tp. van a 100. szintig....
    De aztán......bele sem tudok gondolni, csak nézem, hogy Csacska már a 130. szint környékén kapiskál......

11. mebajah

mebajah Fórum császára

Zölddel akartam írni, mert nem a játékra gondoltam.
    Az volt a szerencsém, hogy 100 előtt még sok gazdakörim hiányos volt. Ezekkel fele annyi idő sem kellett, hogy átlépjem.

12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Ha igyekszel.....a Jézuska meghozza neked.
    100 fölött.....szintenként 25 millát kér.....felfogás kérdése, hogy jóóó vagy nem jóóó!
    Ez van.....ezt gyüjtjük......ha minden igaz....jövő nyáron.....200-s leszek....de előbb a Bahán fogok ünnepelni!

13. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Lehet hogy 1 kicsit tudnál lefaragni a 91-ből hogyha meghajtanád azokat a gazdaköriket,..innét látom hogy mennyit lehetne kiiktatni és a TP is faragódna lefele!!! :mad:
    Ellátok ám 450 kilóméterre!!!:D

Legyen PIPI, az jó a kicsire és a nagyra is!xD

Ez jobb lett volna ha reggel van![​IMG]

Ez is ritka volt![​IMG]

Utoljára szerkesztett: 1.8.17
  14. hagymácska44

Rendben, elfogadva.
    Fű lenyírva.
    Mindenkinek jó éjt!

zsiraimiklosne, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Már hűl a levegő, lehet jól aludni!
    Jó 100 fölött lenni, csak addig nehéz eljutni. Kopi, már ott vagy a kiskapuban, kitartás!
    Jó éjt, aludjatok jól!

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Szép hajnalt!
    Rétestészta ez az event! Már nem éri meg, amilyen lö.kött vagyok, addig ültetek, amíg belefér az időbe.
    Valamennyit szundítottam is a melegtől.
    A titkosakból még narancs lúdól is jött, az új jószágok máshova költöztek. A fák is mentek velük,hogy legyen nekik árnyék.
    Nem, mintha különösebben zavarna.
    Remélem, sikeresebbek voltatok!

17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én igen. Az éjszakát három részletben, három helyen aludtam végig. Most is kába vagyok. Bamba. Az első kávén ugyan túl vagyok, de nem érzem, hogy ittam volna. Először a rekamién éjfélig, aztán fél kettőtől a szőnyegpadlón fél négyig és a végén négytől fél hatig a kisebbik szobában az egyik heverőn. De nem aludtam ki magamat, pedig összességében hat és fél órai alvás volt. Most akkor feküdjek vissza? Vagy még nyomassak belém kávét??? Amikor éjfélkor felébredtem, hogy melegem van, a feleségem még ébren volt, nem aludt semmit. Váltjuk egymást az alvásban. :) Ő még tud aludni. Irigylem.
    A vetési kényszer nem áll fent nálam, mert ezt az eventet sem csinálom. Amennyire engem az eventek érdekelnek .... Titkosakat sem vettem. Venni. Hm. El kell mennem a "filléres" boltba. Azt hiszem, a Penny fillért jelent. A font sterling váltópénze. Ezek a szigetiek.... Régebben egy angol font 12 shilling volt, egyenként 20 pennyvel ért fel. Így egy fontot 240 pennyre lehetett felváltani. De hogy ne legyen annyira egyszerű, sokszor használták a guinea-t is, ami 21 shillinget ért. Most már egyszerűbb a helyzet, mert egy font 100 penny. Na én meg a Penny Marketba készülök menni vásárolni. Pennybe menni. Fűzfarím. Brr!
    Föl kéne ébrednem. Csak ne lennék ááálmos!

zsiraimiklosne, Koppi és hagymácska44 kedveli ezt.
  18. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt Hétalvók!
    Én sem vettem titkosat, az eventből kaptam.
    Már a fél kertet lesarlóztam.Közben leszedtem a csillagtököt, annyi van,hogy egy üzemi konyhára elég lenne. De már a fagyóban is van elég reszelt. Még föl kell hordani,mielőtt nagyon rám süt az Isten drága Napja.
    Nem oly rég rántottam, most nem is óhajtom, meg a meleg a konyhában?!

19. hagymácska44

Jó reggelt Gazdák!

Jó meleg napunk lesz megint.
    Tegnap néztek rám nagyokat a barkácsban, hogy mit is akarok venni, a könyvespolcomhoz. Kénytelen vagyok elmenni a Bauh.....-ba, mert kell nekem az akasztó a polchoz, nem bírom nézni a földön a könyveket.
    11-től aludtam reggel fél hatig, bőven elég nekem, majd ebéd után szundikálok kicsit.
    Egy kis szellőt mindenkinek!

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Rántás után hagymás, ecetes, cukros lébe kell tenni két-három napra. (Marinálni.) Nagyon finom, ha átvette az ecetes ízt. Én imádom, de a feleségem nem eszi meg, mert a panírja elázott és AZ szerinte ehetetlen, gusztustalan. Nem ért hozzá!!! A héten málunk is lesz rántott ufo tök, de nem lesz annyi, hogy lébe is kerüljön.
    Szép napot mindenkinek! A Rézi most bújt elő a felhők közül Épp szembe süt. Fel kell vennem a baseball sapkámat. Annak ez ellenzője visszafogja Rézi sunyi vigyorát. Azon somolyog, hogy én hunyorgok ilyenkor. A reluxát meg nem engedhetem le, mert nejem felébredne a hangjára és nagyon szigorúan nézne rám. :p
    -----------------------
    Tavaly kevés olajon megpároltam 2 rész legyalult cukkinit és 1 rész paradicsomot. Utána leturmixoltam, majd száraz dunsztban hagytam kihűlni. Ezt használtam fel ma ebédhez. Ez volt az utolsó 3 dl-es adag. Idén megint teszek el. Tehát:
    Kevés olajon megpároltam egy jókora apróra vágott hagymát és a egy apró kockára vágott zöldpaprikát. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam 2-3 gerezd zúzott fokhagymát. Egy perccel később hozzáment a tavaly eltett maszat, 2 kanálnyi ketcup, 1 marhahús-leveskocka, majoránna, őrölt bors, oregánó (vadmajoránnának is nevezik), bazsalikom, egy csipetnyi kakukkfű, és egy megsütött padlizsán héjától megfosztott húsa. Egy piros kaliforniai paprika kockára vágva belecsempészve (ez nem fog szétmászni, megmarad kockának). Másfél-két dl vízzel kiöblítettem a maszatos üveget a leendő ebédhez, majd petrezselyem szárított zöldjét adtam még hozzá. Lefedtem, most püfög. Fél óráig főzöm. Ha kell, a fedőt levéve a végén besűrítem. Ebédkor a meleg tésztára (spagetti, netán makaróni) rámerek belőle, tetejére reszelt sajt és betermelem a pocakomba. Levesnek májgombóc levest készítettünk, elkapart csirkemájból, de én nem morzsával, hanem darával, mert akkor biztosan nem fog elázni a betét. A majdnem kész zöldséglevesbe szaggattam bele a mokkáskanállal. A zöldségleves alapja csontlé volt. Jó ebédünk lesz. :)

Utoljára szerkesztett: 2.8.17
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.