Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Vidám vasárnapot!
    Legyetek jók ha tudtok, meg minden..háztartási baleset nélkül, estefele majd jelentkezem. Borzasztó, fél 8,és olyan sötét van még!!

Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Most 12 óra van és még mindig setét...
    Lehetne már hó is...de egyelőre nem lesz. Nem mintha seperni akarnám, de úgy lenne szép a táj..Ám még minuszok sem voltak annyira, hova várjam a havat?

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nem lógok ki a sorból, egy kávés csészét törtem ma el. Ritkán szoktam, de ma "felhúztam" magam és kicsit hevesebben tettem-vettem..
    Hó? -az idén már nem lesz, még fagy sem. Pont most néztem meg a köpönyeget meg az időképet, hát legfeljebb egy kis havas eső, hószállingózás, de fagy sehol, tehát esetleg egy kis locspocsra számíthatunk. A karácsonyt fehéren szeretem(ném), de az utóbbi időben nem volt benne részünk.
    Szeretem, hogy a rádióban egyre több karácsonyi dalt lehet hallani. Szeretem a karácsonyi díszbe öltöztetett lakásom, esténként több gyertya is ég és fahéj illat terjed a radiátoron lévő párologtatóból.

Ebéd után vagyunk, egészségetekre!

Hölgy-világ és Tündi100149 kedveli ezt.
  4. Koppi

Kedves Csacska !
    Ezt Neked hoztam..:)

Én ritkán hallgatok rádiót. Maximum az autóban, de akkor sem magyar adót. Tele van a hócipőm a gyengébbnél gyengébb magyar számokkal, a RAP-el és inkább országhatáron túli adókat hallgatok. Érdekes módon ott a régi rock számok nem vesztek ki a divatból.
    Itthon meg csapból is ez folyik... Elzárom e csapot.
    Hiányolom erősen a Sláger rádiót, de a hatalomnak nem tetszett, így megszűnt.
    És megint sötét van..
    Nálunk még nincs karácsonyi dísz kirakva. Talán ha a mécses gyertyát annak nem számítom, amelyik az asztalra van téve.
    A díszeket és a fát december 24.-én hozzuk be a lakásba.

Utoljára szerkesztett: 14.12.14
  5. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!
    Elvoltunk Tündivel a Plázába,jobbára csak nézelődtünk,semmit nem találtunk ami megnyerte volna tetszésünket.
    Mire hazaértünk rettenetes nagy lett a köd.
    Sláger rádiót mi is hiányoljuk,az szokott nálunk szólni reggeltől estig akkor is ha nem hallgatja senki.
    Vagy Rózsi szól,vagyis Demjén,Tündi már kiskora óta szereti.

Karácsonyi díszítés még csak a nagyszoba ablakba van,és a konyha ablakban,mer az ablakok és a függönyök már tiszták.
    A bejárati ajtóra még nem került fel,talán majd holnap.
    Bájitallal már össze gyűjtöttem vagy 9 milliót.

Utoljára szerkesztett: 15.12.14
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

A helyi rádiót, a BEST FM-et szoktam hallgatni, ebben a városban lévő aktuális hírekeket és persze az országost is fél óránként mondja 3 percben, s ez nekem bőven elég. Bemondja hogy, van traffipax, ez reggel m indig jól jön, bár nem szoktam gyorsan hajtani. Egyszer viszont a rádiónak köszönhettem, hogy nem kaptam fotót. Az Egyetem sugárút az olyan hosszú és egyenes...
    A karácsonyi dísz,az az adventi koszorú és a gyertyák, ajtón a kopogtató, asztalon a terítő.

Kopi, köszönöm!
    Ügyes vagy Lajos, jól piacoztál!
    Jó éjt, vidám ébredést!

7. Koppi

Szia Csacska
    Jó sokáig fent voltál az este..:)
    Szívesen tudom ajánlani a "Rádió Gold" nevű adót. Sok régi jó szám van ott..:)
    A mai nap 6 fokkal és sötétséggel indul...:)
    Ma reggel sikeresen vettem az 5. szintet a Pék mesterségnél..:) Immár csak a virágkötő és a természetgyógyász van lemaradva..:)
    Onagger Gazda késik.....Nyugdíjas...:):)

Utoljára szerkesztett: 15.12.14
  8. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Hölgy-világ kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Szép jó reggelt mindenkinek!
    Csak a sötétséget látom, de majd kivilágosodik. Új hét, új lendület, de a lendület mintha fogyna.
    Kopi, szoktam azt is hallgatni, főleg az autóban.
    Tihamér elkésett, így jár aki nyugdíjas, de majd megjelenik, az is lehet, hogy a Gizivel vívja a reggeli csatáját..

10. Hölgy-világ

Szép napot kívánok!

Francba.. sikerült kitörölnöm amit írtam...
    Kezdem elölről. Szóval tegnapi nap jól sikerült, jókat nevettünk, későbbi busszal tértem haza,mint amelyikkel terveztem. Pedig igen 'gatyásan' indult a vasárnap, odafele elszakadt az ajándéktáska füle, hazafele meg 'jószándékú emberek' 3 biciklin fellazították a szelepsapkát - jobbik esetben, másik verzióra nem igazán szeretnék gondolni,mivel most lett megcsináltatva vagy 2 hete - melynek következtében az abroncson toltam hazáig a binyót, felpakolva motyóval.Merthogy a többiek is készültek,és több cuccal jöttem haza,mint amivel sikerült elmennem. Egyszóval jól elfáradtam.
    Ma megkezdtük a karácsonyi nagy takarítást. Ablakok,ajtók,szekrénysorok megpucolva-letörölve,s végére még napocska is kikandikált.

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Koppi

Szia Ildikó!
    A múltkor én is variálni akartam, aztán sikeresen kitöröltem egy hosszú hozzászólást. Bár az első lényegesen jobb volt..
    Nem volt kedvem újraírni..A rövidített változatot írtam meg még egyszer...
    Azóta már kiderült, mi volt a hiba?

Szerintem most a gép győzött Tihamér esetében, mert azóta sem jött..:)

12. Csacskamacska

Én meg megjöttem. A héten minden napom hosszú lesz, de jön utána a hosszúúúúúúúúúúúúú szünet!!
    Utolsó ajándék is megvéve!!
    Ildikó, szomorú, hogy ilyen dolgok történnek. Nálam a takarítás még várat magára, bár ma remekül lehetett volna, mert sütött a nap és akkor nagyon jól lehet látni, hogy hol a por és piszok...DE, nem maradok koszosan az ünnepre, lesz még napsütés, bár a hónak jobban örülnék, takarítanék inkább villanyfénynél, vagy tapogatózva, szem üvegben, vagy akárhogy.
    Kopi, mi újság a régi-új farmodon? Dolgozol rajta ezerrel?

13. Hölgy-világ

Most, és teljesen kivételesen én voltam a ludas..:)

Csacska bringát megnézte szomszéd 'kutyafuttában', dógozni sietett, teljesen ki van fordulva a belső gumi egy szakaszon,így feltételezhető,hogy kilopni akarták,csak megzavarták munka közben. Ha belegondolok,még mindig a jobbik eset,mert így legalább nem kiszúrva van. Sajnos,már ennek is örülni kell!:(

Csacskamacska kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Egyszerűen elképesztő! Kilopni a gumit??
    Nem kaptam én sem jó hírt. A gáztűzhelyem sütőjének a szabályozója romlott el. Csak egy állapotban van, nem tudom erősebbre, vagy kisebbre venni. Felhívtam egy szerelőt, aki azt mondta, hogy nem éri meg megcsináltatni, mert olyan drága az akármi hozzá. No, akkor most mit csináljak? Egy új 80 ezer Ft körül van.- mert már olyat vennék amelyiknek elektromos a sütője. (15 ezer Ft-ért meg be is kötik!!!!!) Marad ez és csak olyan sütiket tudok sütni, amik lapokból állnak.
    Valahogy nem tudok örülni a hírnek!

15. Koppi

Nincs ezen mit csodálkozni, kedves Csacska !
    Annyira jól megy az embereknek, hogy már gumira is telik...mások gumijára.. Sajnos...

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Tudtok valamit a következő eventről? Nincs időm búvárkodni, hogy van-e valami hír róla. Még mindig matekot javítok, sohasem érek a végére, mert közben farmozom...Nagyon helytelen dolog!!

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  17. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Hűűűű de nagy köd van felénk,szinte bele lehet kapaszkodni!Következő eventről még nem láttam semmit.
    Gáztűzhelyet kb 2 éve cseréltünk, úgy volt Csacska ahogy írod annyiba került.Szóval olyan 100 körül megvan.

XP Úrfi merre lehet?
    Megy a takarítás,ilyenkor látja az ember hogy mennyi a kütyü-mütyü.
    Jó éjszakát!

18. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt!
    Én jövök, jövögetek, de nem mindig sikerül.
    A kerékpár gumiját nem hiszem, hogy ki akarták venni. Ahhoz a villából ki kell venni, másként nem tudja elvinni. A gumi azért fordult ki, mert lapos állapotban tolták sokáig. Tudom tapasztalatból. Tavaly nyáron ötszöt kellett belsőt cserélnem. Érdekes, de mindegyik oldalt volt folytonossági hiányos (likas), nem alul. <Ha egy öntvénynél azt vizsgálják, hogy a falon keresztül ereszt-e vagy sem, azt tömörségi próbának hívják.> Vannak ilyen jó szakkifejezések. Ilyen a folytonossági hiány is. "Szebben" hangzik szakszövegben, mint az, hogy lyukas.
    Azt sajnos tudomásul kell vennünk, hogy fogyasztói társadalomban élünk. Ennek velejárója, hogy nem olyan terméket kell gyártani, ami sokáig jó, hanem olyant, amelyik rövidebb ideig. A javítást meg úgy kell meggondoltatni, hogy drágán adjuk a pótalkatrészt. Ha valaki 30-40 évvel ezelőtt alkatrészként megvette a Ladát, majd összerakta, 30-40 %-kal olcsóbban lett kocsija, mint ha készen vette volna. (Igaz, megtörtént.) Ellenben a Torinóban gyártott Fiat 124-s alkatrészként megvéve, háromszoros áron került volna a kedves gazdájához. Akkor is már sokba került az alkatrész. Még eme társadalom elején jártunk, mikor nagybátyámnak elromlott a Husqarna motorfűrésze. Kimentünk Bécsbe, de nem volt alkatrész a szakboltban. Ha megrendelik és elhozták volna, 900 schillingnél több lett volna az ára. Egy új meg 1300 schilling. Ja kérem, a javítás drága! Én is inkább kidobom hamarosan az egyik rádiómat, annyiba kerülne javítani, hogy vehetek egy újat a javítás árából.
    Szép napot!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Nem lepem meg magam karácsonyra egy cuki is új gáztűzhellyel ez már biztos.(miért is nem tanultam valami jó szakembernek? - bár igaz röhejes lenne, amikor hívnák a gázszerelő nénit...)
    Sötét van, nem látok, gyere babám......nem aludtam eleget, így csak ilyen badarságok jutnak eszembe.
    Hétalvók, hej, keljetek most fel....
    Szép napot! :)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  20. Koppi

Sziasztok

Tihamér érdekes az okfejtésed a "fogyasztói társadalomról" bár itt ott billeg kicsit. (Lásd itt a keleti részen, ahol a közmunkások tömkelege van reggelente az elosztó épület előtt és udvarán...:()
    Csacska!
    Két dolgozat között - lamentálj kicsit és hátha meggyógyul az a fránya csap..
    Próba -cseresznye..:)

Nálunk a fürdőszobában napok óta csepegett a meleg víz csap, ma bedurrantam és megszüntettem, miután a kellő gumibetéteket beszereztem.
    Nem az ára volt egetrengető, hanem az, hogy elbillegjek érte a boltba.

Utoljára szerkesztett: 16.12.14
    Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.