Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Nagyon elrejtetted nálam nem jön be! A kis kocka sem és az IMG sem!

2. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Esetleg túl nagy?? Én látom.

3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Lajos....én is hasonló égboltot látok.....a Lővérek felől ....lehet kapunk is!

4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

No, a főzéshez: a konyha nálunk az enyém, szeretek főzni, sütni. Kint flekkenezés, bográcsozás az férfi munka. Amennyiben a pecázás eredményes, akkor aki kifogta a halat, az tisztítja meg és ő is süti meg. Nagyon finom szokott lenni. Nálunk ez is férfi munka.
    Sokszor van olyan, hogy ami van itthon abból készítek valamit. Sütinél is kreatív vagyok, ritkán nézem a receptet. A lányom úgy tanult meg főzni, hogy válogatós volt és nem volt jó neki az, amit én főztem, így főzött magának. A fiam nem főz, legfeljebb, ha kinn bográcsban készítenek valamit, ott kuktáskodik.
    Event letudva, felhősor üzemel.
    Jó éjt mindenkinek!

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Most jöttünk fel a térről. A művi előtt ma tartották a városközponti napot. Ez olyan, mint egy búcsú, csak így hívják. Van délelőtt főzőverseny, egész nap zene, ami éjjel kettőkor záródik be. Csemetéknek este hatig mindenféle elfoglaltság. Tánccsoportok, (ebben a melegben táncolni!!!), kutyaiskolai bemutató, ricsajbandák, akarom mondani ilyen meg olyan együttesek előadása és egész nap lángos & SÖR. Este nyolckor megnéztük Liza fürdetését, gyönyörködtünk a kisasszonyban, aki fürdés után 50 gramm hamit "fogyasztott" el. Ma egy hetes. Ahhoz képest nem is rossz az adag mennyisége. Elbúcsúztunk és lementünk hűsölni. Most 28 fok van kívül, bent meg - megnézem ... 29 van. Akkor mi fűtjük az utcát. Ha igaz, holnap ITT ennyi lesz a csúcshőmérséklet, míg a Tisza túlsó oldalán, hogy az ottaniak ne fázzanak, tíz fokkal lesz melegebb. Nem irigyelem Csacskáékat.
    Sógoréknál akkora felhőtömbök settenkednek folyamatosan felénk, hogy szerintem éjfél után nálunk talán megint esni fog. Nem bánnám, mert a föld porzik, pedig éjjel is esett.
    Szép álmokat gazdák!

6. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

A főzés az enyém, a sütés a lányomé. Ritkán sütök. A bogrács az enyém, nem is adnám át senkinek. Voltam olyan bulin, ahol a szakácsnő a bográcsba dobta a csikket, pont láttam, részemről a buli befejezve volt.
    A család megjött kora délután, mert a nagy, hivatalos volt egy szülinapi bulira.
    Ki érti, hogy most jöttek haza a Balcsiról, és most a szülök mentek a Velencei tóra egy fürdőzésre. Most a gyerekek itt vannak nálam.
    Persze értem, hogy 4 napig összezárva a gyerekekkel, egy kis kettecskén hiányzott nekik!
    Röpi hiányom van, a gaz pont kiszámolva, reggelre meglesz az az egy látcső.
    Jó éjt!

7. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Kiollóztam én ennyit látok de ebből nem tudok semmit kihozni!![​IMG]
    Most egyre kíváncsibb lettem!

Jó éjt!

8. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Áh,nem értem. Bocsánat, ezek szerint mégsem látszik. :(

9. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Én sem látom, csak annyit, hogy IMG... Biztos nem sikerült a beillesztés. :(
    Itt nincs eső, csak hőség. Csukott ablakok mellett vagyunk döng a kondi.
    Ám van előnye is, mert bizonyos I.Deszka fesztivál van a szomszéd utcában és így alig hallatszik. (Sajnos lesz még II. is jövőre...:()
    A mai estét kihagytam itt, mert ismételten a kanaszta nevű kártya játékkal foglalkoztunk. Most roppant sikeresen, mert kétszer pengettük meg az ellent és mind kétszer 0-10000 pontig...:):)
    A farmon ma utángyártás folyt egész nap. Itt például kukoricát nyomattam, a többieken is erősen megfogyatkozott az alapanyag és szintén rövid érésűeket csináltam.
    A kis Koppin evemtezek egyedül, nem biztos, hogy a végére érek, mert a fákat nem szedtem le, csak az állatokat.
    E farmon találtam 3 titok ólat. Egyesével rakom ki. Már bevágtam a menübe 1 sárga kókuszkopasztót....(Lehet a többi is ott köt ki.)

Immár megyek szundizni...
    Jó éjt ![​IMG]
    (Rövidesen érkezik Tihamér...:))

Utoljára szerkesztett: 5.8.17
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Megjöttem. Nálunk is kettőig dübörgött a DISCO nevű őrület. Tőlünk 250 méterre. Mintha a fejemre mértek volna másodpercenként kettő kalapácsütést. >:(:mad:
    Koppi! Sopronban már esik, hamarosan itt is fog. Nálatok ma még nem valószínű az eső. Most körbekukk és megyek, hátha tudok aludni. A megélénkülő szél miatt be kellett csukni az egyik oldalon az ablakokat. Így most huzat nincs, csak meleg. Kint 21 fok, bent 28, További szép álmokat!

zsiraimiklosne, Koppi, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  11. mebajah

mebajah Fórum császára

Hűvös hajnalt kívánok!
    Megmutatta magát az eső kb. 10 mp.ig. Most fülledtebb, mint volt.
    Kávé, és birkózás az alvással, meleggel.

zsiraimiklosne, Tündi100, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nincs eső. Ami felleg volt az vagy elcsúszott északra vagy feloszlott, mire elért volna hozzánk. Esőtlen maradtunk, de most csak 22 fok van kint az erkélyen. Jó lenne aludni, ha nem aludtam volna ki magamat a szőnyegpadlón. A szobában meredeken lezuhant a hőmérséklet, már "csak" 27 fok van. Megyek kávét főzni, mert az hiányzik. Rézi nyitogatja pilláit, mindjárt szembenéz velem.
    Szép napot mindenkinek!

zsiraimiklosne, Tündi100, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  13. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt Gazdák!

Nagyon rosszul aludtam, forgolódtam hajnalig, majd félhétkor felébredtem, kávé megvolt. Esőt rég láttam!
    Tihamér, földre nem fekszem, kicsit keménynek találom.
    Piacjárat lenne, ha a szülők elviszik a gyerekeket, remélem nem dél lesz belőle.
    A felhő üzemel.
    Szép napot!

zsiraimiklosne, Tündi100, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  14. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Jóóóó reggelt kivánok!

Igy van Tihamér.....Sopronban ismét esett egy kis eső.....deeee még kellene.
    Most is erősen borus reggelre ébredtem.....bár a redőny még lehuzott állapotban van!
    Nem sokára indulnom kell.....csak addig ne essen már az eső....valahogy nincs kedvem elázni....
    hazafelé már nem bánom!

Szép és enyhébb napot kivánok!

Utoljára szerkesztett: 6.8.17
    zsiraimiklosne, Tündi100, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem a földön fexem, hanem a szőnyegpadlóra terített, - valójában másfél méter hosszú, 5-6 cm vastag, kerti székre tervezett - szivacsrétegen, ami valamilyen szövetbe van rakva. Itt és most be van borulva, de nem esik. 23 fok van kívül, délnyugatról esőfelhők jönnek. Ha ideér, lesz egy kis öntözés, HA nem fog megint eloszlani menet közben.
    Eventet még mindig nem csinálom.
    Feleségem elkészítette a sajtlevest, levesgyöngy lesz hozzá, bolti. Készített almás rétest és nyújtott pogácsát. Én meg a múltkori tikhúslevesből megmaradt főtt húst bepácoltam még tegnap, majd ma sütőben rácosan elkészítjük. Alulra kevés olaj, rá főtt kolompér, sózás után a szétszedett húsdarabok. Hagyma karikázva, paradicsom szintén felszeletelve és még zöldpaprika is. Lefedve egy réteg szalonnával, amit bacon-nek neveznek. Ismét pityóka, só, hagyma, paradicsom, paprika és a tetejére a maradék szalonna. Teljesen befedi az alatta lévőket. 180 fokos sütőbe betaszigálva és megsütve. Semmi tejföl, mert nem akarunk nehéz ebédet készíteni, így is van rajta 20 dkg szalonna. (Azon gondolkodom, hogy hagyma vagy hagyj ma! ? ) Majd Csacska jön és eldönti, vagy olyan valaki, aki érti is a magyar nyelvet. Én csak karattyolok eme nyelven, de nem tanultam róla sokat, kevéssé ismerem. Igazából nem is emlékszem rá, hogy bemutattak volna egymásnak, vagy legalább Ő bemutatkozott volna. Valamikor az elmúlt 65 évben.
    Az előbb, mintha morgott volna az ég. Jól hallottam, mert most már esik is.
    Akkor szép napot mindeninek!

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Mint másik többek között magyar szakos: a szövegkörnyezet dönt. A hagyma növény, a másik kérés, fölszólítás, parancs/vagy helyesírási hiba/. Bocs,hogy én válaszoltam!!!
    Vizes ruhába burkolózva nézem a misét.

17. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Hűvös(ebb) napot kívánok!
    Alvás megszakításokkal, de úgy érzem aludtam eleget. Ma nem főzök, még hagymát sem, hagyjon engem békén, ne csípje az én szemem, nem akarok sírni!
    Laza nap van betervezve, este a Borfesztivál és Jazz napok rendezvény látogatása a cél, ahol jó kis dixieland zenét szeretnék hallgatni.
    21.30 kor kezdi a kedvenc zenekarom, így este sokáig lesz kimaradás.

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Miért kell bocsánatot kérni? Nem csak Csacskára vártam, hanem olyanra, aki érti is a magyar nyelvet, nem csak beszéli. :) Én csak beszélem.
    Eddig eléggé egyhangú a délelőtt. Setét felleggel van bevonva az ég, folyamatosan villog, morog fent valami vagy valaki és még öntöznek is. Az kell, mert száraz minden. Ebéd kész, mert az elmúlt napokban inkább korán főztünk, hogy a meleget lehetőleg elkerüljük. Most még csak 21 fok van, nekem ennyi elég is. Nem köll több! Nincs hőség. De jóóóó!

19. mebajah

mebajah Fórum császára

Itt már 30 van. Mi lesz később?

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nincs választási lehetőség, tehát: MELEG. Tetszik, nem tetszik, de ez lesz ott. Majd holnaptól, talán már ma késő estétől lesz ott is hűvösebb. De pár nap és ismét meleg lesz mindenhol megint. Mert valaki nagyon haragszik rám. Meg akar nyuvasztani ezzel a meleggel!!! :mad:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.