Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Eljártam az intézni valót, már forróság van.Megsütött a nap, beadtam az összes eventest. Még jó,hogy 10-et hagy a rendszer. Most kezdhetem a szaporítást.

Fatther, Tündi100, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt kivánok!

Itt az esti vihar után hüs és felhős a reggel.....korábban még mindig villámlott is!
    Nem hittem a szememnek! .....Aztán rájöttem, hogy tényleg!!!!

Utolsó 45 db event-gaz....pár perc mulva aratom....azzal ez kivégezve.....jöhetnek a felröpik!

Lassan végzek a mai aratással a kicsiken is ......utána menni kellene boltba!
    Ugy nem szeretek boltba járni! deee.....most tényleg mennem kell....alig van itthon valami!

Borzaska....akkor te helyileg itthon vagy!
    Huhh....akkor a férjed, jól megviccelte a vihart!
    Csinálta magának a több munkát!

Fatther, Tündi100, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

A kapkodásnak meglett a következménye, csatni nélkül arattam, ezt a kevéskét is. :cry:
    Borzaska, akkor ez a Te topikod is, én fényévekre vagyok tőletek.
    Visszaértem a vásárlásból, nagyon sok ember van mindenhol, a parkolásról ne is beszéljünk!

zsozso577, Fatther, Tündi100 és 3 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Hazaértem én is. Anya az este telefonált, hogy rosszul érzi magát. Ma reggel felhívta az orvosát, aki felírta a gyógyszert és átadta a receptet a szomszédos patikába. Mentem, kiváltottam, elvittem neki. Reggelre már jobban volt, de kell a gyógyszer, mert itt a hétvége.
    Sajnos a város másik végén lakik, így sok idő, míg megjárom. Piacon, boltban nem voltak sokan, hamar bevásároltam.
    Két oka lehet a csatni nélküli aratásnak és annak, hogy az összes gaz be lett adva! Szerelem , vagy a meleg! Az elsőt sejtem! :);)

Ki tud egy hamar elkészíthető, de finom diós receptet?

zsozso577, Fatther, Tündi100 és 4 más kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ha június lenne, akkor nem gond egy finom diós recept "beváltása". Csak akkor lehet, mert olyan zöld dió kell hozzá, amit még át lehet erőlködés nélkül szúrni. Mivel már ez az idő elmúlt, le sem írom. Pedig de finom a házi készítésű diólikőr!
    Meleg van még mindig, de megint megélénkült a szellőcske. Szerencsére messze nem olyan erejű, mint tegnap este. Akkor 10-15 perc kellett ahhoz, hogy ma még nem tudnak végezni a városgarázdálkodás emberei a nyomok eltüntetésével. Reggel korán elkezdtek berregni, zúgni a motorfűrészek. Azokat az ágakat, kidőlt, derékba tört fákat darabolták, amikkel a szél végzett az este. Rakták fel teherautókra, de még van kint elég elszállításra várva. Magam is láttam néhány "szárnyaszegett" redőnyt. Szerencsére itt a városközpontban a villamos kábelek a föld alatt vannak, különben nem tudtunk volna se főzni, se liftezni, de még a tojószéket sem lehetett volna használni, mert a szükséges vizet nyomásfokozó szivattyúval kell felnyomni a tízesekbe. Delej nélkül azok a motorok sem tudnak működni. C@r dolog lett volna!
    Holnap megint halottat kell bucsúztatnuk Győrben. Nem szeretem "munka". De muszáj. A tisztesség, a szeretet azt kívánja.

Fatther, Tündi100, Koppi és még 1 ember kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Még izzadunk, némi szél lengedez, de ez nem sokat jelent. Olyan nagy viharra nem vágyom, de egy jó áztató, hűsítő esőre igen!

Mivel a diónak a tisztítása nálunk férfimunka, és hétvégén lett egy nagy tállal tisztítva, így most illene sütnöm egy tepsi diós sütit. Nekem elég régi receptjeim vannak és valami kis könnyen elkészíthetőt keresek.

7. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Nem kimondottan moderátori a válasz, de hátha ... :)

A londoni szelet nevet viselő sütemény nagyon-nagyon finom, hamar elkészíthető.

Egy baja van, hipp-hopp elfogy, ha rákattan a család. :)

zsozso577, Fatther, Ninett79 és 5 más kedveli ezt.
  8. mebajah

mebajah Fórum császára

Halihó!
    Beírtam a keresőbe, sokat találtam. Én nem csinálok sosem dióst.
    Most nem 43, hanem csak 42 fok van. Ebből teszek el télire, mert közel 30 ezres ráró számla jött a gázostól.
    Event letudva, jön a felkészülés. Még a mennyiségekről nem olvastam.

9. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Csacskamacska, egyik sem talált, szerintem a sietés volt az oka. Diósat a lányom szokott sütni, de elég pepecseket, így nem ajánlom, főleg a hosszú sütéseket, ebben a melegben.
    Mebajah, hát mire használtál el ennyi gázt, még főzni is kínszenvedés ebben a melegben, fűtésről, meg ne is beszéljünk.
    SOS. A kergémben zömével a szurkolók vannak, ha valakinek sok a farmos kitehetője, de nincs hová tenni, gondoljon rám!!!
    Előre is köszönöm!!!!!!
    Akinek ígértem valamit, és Ő tudja, hogy mit, nézzen majd a pajtájába, mert ott lesz.
    ui: 25 pörgetésből megvan a Pegazus!!!!!!

Utoljára szerkesztett: 11.8.17
  10. Csacskamacska

Köszönöm, meg fogom keresni a receptjét! :)

11. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Pegazus meg sem jelenik.
    Nem tudom, nem értem. Igaz, 3 napig 2 konvektor dübörgött a télen. Lehet az nyomta meg?
    Megnéztem a receptet, ez még nekem sem nehéz. Van is hozzá minden itthon.
    Köszi, mamarygen!

12. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Kedves Gazdák a Tiszán innen és túl!
    Ha valakinek szüksége volna valamire, akár ól akár kitehető, írjon és ha kettő van egyiket odaadaom.
    Nem sokat voltam a napokban, mert a párom beteg lett, 40 fokba megfázni nem tudom hogy is lehet, de mint tudnivaló, ha egy férfinak 38 fokos láza van,akkor már félig a halálukon vannak:)
    Én a melegtől szenvedek de nagyon, itt nem volt se eső se zivatar, de amit láttam a tévébe az nem is hiányzik.
    Lassan már gondolkozni se tudok.
    Hétfőn, Kedden még a paradicsomeltevéssel küszködtem,utána jött a körte, a paradicsomot úgy kaptam, a körtét meg nagyon olcsón vettem a piacon, igaz hogy bió volt, bizonyára ezért is volt olcsó. A gazda azt mondta nem volt permetezve, de nagyon finom körtedzsem lett belőle.
    Szép napot kívánok Mindenkinek!

zsozso577, Fatther, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  13. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Még csak az kellene ! (Öreg vagyok már ehhez (is).
    Reggel vittem be Debibe a 4 gyereket és kocsim műszerfalán, menet közben, hirtelen kigyulladt egy sárga motor jelzés. (Az ilyet nem szeretem, mert általában sok pénzbe kerül.)
    Így miután a csapatot kitettem irány a ××× szervíz. 8 kor nyitnak tudom...(reggel 7 óra volt) (Idejárok már 16 éve.)

Lényeg, a lényeg megtudtam, hogy "szokványos" hibajelenséggel van dolgom. Kiütötték a jelzést és már suhanhattam is a pályán haza...
    Itthon aztán gyorsan be a hűvös szobába, mert már akkor 26 fok volt..kint.

Utoljára szerkesztett: 11.8.17
    zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  14. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Szia !
    (Én vagyok Koppi másik énje.)
    Ebben a melegben lehet a legkönnyebben megfázni, de tényleg. Aztán lehetséges, de talán annyira mégsem vagyunk a halálunkon..;)

Fatther és brozsa kedveli ezt.
  15. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Úgy ahogy írtad Tihamér! Még ma is babráltam a konyhai redőnnyel! Óriási és hirtelen volt az erős szél,.. csak a felső és alsó fele volt a tokba, de az elemek egybe tartották, ezt vissza kellett tornászni! A szél kifele halította és az egész kint volt,.. én a szűk nyiláson keresztül befele hajlítottam és sikerült visszatornászni!
    Megvagyok csak az este már nem volt kedvem irogatni!
    Zsoltiéknál még mindig festegetünk és napközben nem sokat vagyok itthol!

Üdvözletünk akivel még nem nagyon találkoztunk!!

16. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Már sikerűlt Kaukázusi hólyagfát cserélni mert a 3 farmon csak 2 volt,.. Perzsa selyemért!
    A famokközötti csere-bere már megvolt,..lehet hogy ma easte még 1 kicsit bolyongok hátha találok valamit!
    Majd úgy járok mint a sz.......,... majd csak kilyukadok valahol!!!

hagymácska44, Koppi, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  17. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Jó estét kivánok!

Szétnéztem a hajón....krokodil-ügyben! Azt hiszem várok egy kis csodára....egyszer csak bemászik a farmra!
    Toronyórát-lánccal nem adok érte!.....de azt látom, hogy sokan keresik!
    Bölényemnek találtam párt....igy már nincs egyedül....

Huhhh....most nem tudom, mit mondjak, hogy az ország keleti részében még tartja magát a meleg.
    Nálunk napközben többször is eleredt az eső....bár a napsugarak is látszottak néha-néha!
    Jó ....hogy már hüvösebb van....de a lehülés jöhetett volna szelidebben!

Voltam kint és láttam a tegnap esti vihar tombolásának eredményét! Sok-sok fa van itt a környéken.....és
    mindegyiket megtépázta....de elcsodálkoztam, hogy még délután is szanaszét hevertek a parkokban....járdák mellett!

Fatther, hagymácska44, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Seftelést mára befejeztem, jó éjt! :)

19. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Sehol senki???
    Itt a keleti részen, még tombol a meleg...
    Ráadásul holmi traktor pulling is van a Városban ami kellő zajjal jár és ha mindez nem lenne elég egy helikopter is köröz felettünk, némely pénzes városlakókkal akik megszemlélik a főteret és a saját házukat felülről....
    Az összeget amiért ezt teszik nem tudom, de olyan 20 e. körüli.....

Fatther, hagymácska44 és Tündi100 kedveli ezt.
  20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Csak ketten vagyunk, Tiszántúl és Dunántúl!?!?
    Frissült a levegő, úgy 22 fokra!

Fatther, zsozso577 és hagymácska44 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.