Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép napot!
    Ebéd kész, igaz nem kellett sokat a tűzhely mellett állani, vasárnapról van még palóc leves, ma csináltam melléje túrós csuszát- harcsapaprikással, és resztelt májat 1 kiló pulyka májból, maradékból pástétom lesz. Igazából vacsorára készült, jön kistesóm egy kollégájával, szerelnek.

Csacska, én rászánom magam, és a binyó gumiját már ki is szedtem. Felfújtam, várom mi újság: ereszt,vagy nem ereszt - mielőtt mint szakértő Tihamér kolléga, elkezdni,hogy vízbe mártva azonnal kiderül ereszt-e.. közlöm nem fogok ebben a hidegben, hideg vízben nyúlkálni. :)Felfújtam,addig meg elkerekeztem a másikkal belső gumit venni, legfeljebb jó lesz tartaléknak,és vettem foltozó készletet is, bár az én versenysúlyommal, a csere a biztosabb.. :p

Képzeljétek,elfelejtettem elküldeni a hozzászólást...csak néztem,hogy sehol nincs.
    Némi segédlettel,és felügyelet mellett sikeresen gumibelsőt cseréltem a bicón. Legközelebb már menni fog egyedül is szerintem. mellesleg kiderült mi bajája volt, és hát remélem erősen csuklott az a 'szakbarbár', mert milyen az az ember aki 26-os kerékre 28-as motor belsőt rak,ami ráadásul 2x olyan anyagvastagú mint a kerékpáré?!Hát normális az ilyen? Persze,hogy kifordult,meg leeresztett,szétrobbant,jó,hogy a külső gumiköpeny nem repedt szét:mad:

Utoljára szerkesztett: 16.12.14
    Csacskamacska kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Ráadásul fizettél is érte a kontárjának...:(
    Remélem emlékezteted rá egyszer..:)
    Amúgy nem értem, hogyan lehet 26 osra 28-as gumit felrakni? Milyen szeme volt az illetőnek? Ránézésre jóval nagyobb...:(

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok

Nem működik a shift billentyűm, egyik se, tekintsetek el az írásjelektől.
    Csacsak, hogy mi is az a kellemes időtöltés, egy kis forralt bor beszélgetésekkel sütikkel jó társasággal. A tenyésztést befejeztem, lett egy-két nagyobb szintű jószágom. ünnep előtti rohangálás van, gondolom nem ismeretlen. Mindig mindenkinek ilyenkor kell valami, amit év közben nem tudott megcsinálni. Egy kicsit kifáztam, de dolgozom rajta. Autónk nincs, téli gumival nem kell foglalkozni. Vízre viszont számítunk a pincében, úgyhogy készenlétbe tettük a szivattyút.
    Nagyon meleg van, tudom imádjuk, meg jót tesz a fűtésszámlának, de nem kellene, hogy kirügyezzenek a fák. Az egyik időjós honlap szerint hétfőn havazhat is. A macskáink és a kutyus annyit eszik, hogy lassan gurulnak, és a kis pofátlanok felugrálnak az ablakba és addig virnyákolnak, amíg be nem jöhetnek enni. egyébként kérdezném,hogy ki hogy áll a katica bogarakkal meg a legyekkel, mert nálunk van rendesen, nem győzzük csapkodni őket.
    Jelentem a festéssel két szoba kivételével végeztünk. Annyira más, friss a lakás. Az én szobám mohazöld lett. Ki vittünk néhány régi bútort is, mert bizony hiába a takarítás, vannak azok az illatok amiket nem lehet eltüntetni.

4. Hölgy-világ

Én egy szelíd disztingvált nő vagyok Koppi -remélem legalább is ilyennek ismertetek meg - azzal,akivel értelmesen szót lehet váltani.
    Akivel nem arra időt,és energiát is felesleges pazarolni,mert a csillagokat lemagyarázhatod- vagy érvelheted,akkor is szellemileg a IQ feneke alatt marad sötétben.
    Anyum vitte el, ő ment érte is, és próbált érvelnivalami miatt már akkor összeszóltak,s másnap tudott a bringáért menni.
    Ma meglátogattam,megkérdeztem felismeri-e a kerékpárt, majd számon kértem munkásságát, miáltal vörös köd ereszkedett az alapjában véve szürke állományra a fejemben,s artikulált fejhangon, sűrűn átváltva kocsmai szlengre pár mondatban véleményeztem,majd a nyakába fűzve a roncsolódott belsőt eltekertem békésebb tájakra.
    Gondolom érzed,hogy erősen cenzúrázva lett írva mondanivalóm mivel a történteket erősen szégyenlem. No nem a tettemet,hanem azt,hogy először de sikerült úrinői mivoltomból kivetkőzni az agyvérzés határáig.
    Kellett is délután szellőztetni a fejem, így eltekertünk a szupermarketbe nagybevásárolni. Holnap elemeire szedem a konyhát takarítás címen,és talán- talán elfelejtem mitől kapar annyira a torkom.

Utoljára szerkesztett: 16.12.14
    Fatther, heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok! Ildikó csodállak, hogy mennyi energia van benned!! Talán bennem is van, de szellemileg úgy leszív a 32 gyerek, hogy nem marad energiám semmire, se fizikaira, se szellemire. Szerencsére jön a szünidő és feltöltekezem, s remélhetőleg bírom újra egy darabig. Úrinői mivoltunkból ki tudnak billenteni bennünket, de mivel úrinők vagyunk, hamar is visszatalálunk.
    Kopi, a sütőm a két szép szememtől nem fog megjavulni. Ildikót utánozva, csak a szétszedésig jutnék...inkább nem próbálkozom.
    Helike nálam olyan apró kis bogárkák röpdösnek, nagyon zavarnak. Katica volt, de eltűnt. Léggyel mostanában nem találkoztam, viszont szúnyog sokáig volt az idén.
    Vásárolni már csak élelmiszert fogok. Takarítani viszont el kell kezdenem, mert...mert, szóval takarítani kell!!
    Fodrásznál voltam, karácsonyra, szilveszterre készülvén, no meg a komfortérzetem miatt. Fodrásznak kellett volna mennem, nem lennének anyagi gondjaim...Piszok drágán dolgoznak.

heliantus, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Koppi

Mert mire mindent kifizet ami a vállalkozásával összefügg abba beleroskad, de Te is amikor kipengeted az árát..
    Mert azért némi nyereség (a most annyira útált profit) is kell, különben bezárhatja a boltot.

7. Hölgy-világ

Csacskám, egy szerkezet felépítését csak úgy tudjuk megismerni, ha győz a női kíváncsiság,és szétszedjük.Működési elvét megtanulni csak oly módon lehet,ha megpróbáljuk össze is rakni ;),csak legyen egy arra érdemes aki a közelben van,és eme folyamatot segíti,leginkább a türelmével.:D
    Egyvalamit mindig elfelejtesz, te dolgozol,én sajnos nem.Persze,hogy van energiám elvégezni olyan feladatokat, amire neked nem futja.

heliantus, Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Igazad van Ildikó!
    Nekem a munkám a fontosabb és mellette amire jut idő, azt csinálom. Van egy fontossági sorrend és mi marad utoljára? - hát az itthoni házimunkából valami...A szereléssel kapcsolatban is igazad van, csak nálam kicsit másképp működik, ha működik. - én nézem, míg más szerel....Van egy nagyon klassz szomszédom, Aranyoroszlán, Te emlékszel rá a régi időkből és legtöbbször Ő segít rajtam. Ezermester, sok kis apróságot megcsinál. 28 éve lakunk egymás mellett, jó szomszédok, jó barátok. A felesége nem nagyon szereti, hogy az "oroszlán" farmozik, ezért is maradt el a fórumból.

Elköszönök, jó éjt, szép álmokat!

Hölgy-világ, heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

[​IMG] ..ilyen az idő nálunk!

Még nekünk is van takarítani valónk,ma is inkább unokáztunk.

Ildikó igazad van,..amíg aktívan dolgoztam én sem nagyon szerelgettem.És ahogy a szigetelésnél is jártunk,és a végén magamnak kellett megoldani a problémát,hiába jártak szakemberek egy egész télen.Gáztűzhelyet is azért mással köttettem be mert különben nem garanciás,ő bélyegzi le a garancia füzetet.Hogyha valami elromlik és nem tudom megcsinálni veszünk újat.
    XP 2002 kiadás.

Jó éjszakát!

Hölgy-világ és heliantus kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Viszaolvasgattam, vigyorogtam, szörnyűlködtem, bólogattam és fejet is csóváltam. Mikor hogy. Mondjuk én nem nevezném szakbarbárnak a drótszamár szerelőjét. Inkább kontárnak. A szakbarbár, ahogy én tudom, csak a szakmájához ért, máshoz alig. A kontár pedig még a szakmájához sem, már ha van neki egyáltalán. Hogy lehet feltenni 26-s kerékre 28-s belsőt? Ez rejtélyes számomra is, nem csak Koppi csodálkozik ezen. A fodrász drága, tény, de mostanság mi nem? Koppinak megint igaza van, sokba kerül egy vállalkozás fenntartása. Van nem túl távoli rokonom, nagybátyám felesége, aki fodrászként dolgozott, maszek volt mindig. 40 éve győri lakos, de a szülőfalujában dolgozott végig. Mivel kevés jövedelmet vallott be, kevés is a nyugdíja. (Minimál.) Ennek következtében ma is hetente két nap kijár még dolgozni, pedig 70 éven felüli. Ez van.
    Ma délelőtt felmegyünk fiamékhoz nagyfaluba (Budapest) és csak holnap este jövünk vissza. Addig kicsi feleségemet kell(ene) kísérgetnünk. A fiam biztosan, én pedig nem biztos, lehet, hogy lakásban maradok. Mászkálás boltról boltra nem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé.
    Felébredtem fél kettőkor és ablakon kikukkantva messzire elláttam. A köd eltűnt, pedig este nyolckor még igen csak sűrű volt. Kérdés, reggelre leszáll-e ismét? Vissza kéne mennem az ágyikóba, de nem vagyok álmos. Na megpróbálok szundítani egy kicsit még. Hátha sikerül.
    Szép napot mindenkinek!

Hölgy-világ, Tündi1001 és heliantus kedveli ezt.
  11. Koppi

Szia szép Napot !

Akkor most hosszú útra mégy életed párjával. Igazoltan leszel távol és holnap reggel nem hiányollak :):)

Nálunk most esik az eső. Vigasztalanul...
    Lehetne már hidegebb is...főleg fehér határral. Ugyanis a kártevő bogarak így élve maradnak a földben és ez nem jó a mezőgazdaságnak...

12. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Még mindig sötét van és esik az eső itt is. Szomorú a nap kezdete, mert kinek van kedve esőben útnak indulni?
    Tihamér, jó utat, s hátha megúszod a boltok járását! - pedig nem olyan rossz az, főleg akkor, ha nincsenek sokan. Most viszont szerintem ilyen napszak már nincs, amikor kevés ember vásárol.
    Legyen jó napotok!:)

13. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok!

Nyugodjatok meg, itt is esik :) Sötét is van. Van aki azt mondja minek esik, van aki azt mondja eshetne a hó, van aki azt szeretné, hogy fagyjon (én is) van aki folyton valami trópusi meleget akar, aztán meg nem bírja. Ma reggel ezzel idegeltek fel egy kicsit (nem Ti) :)
    Takarítás, bevásárlás és a többi majd valamikor hétvégén, feltéve, hogy nem kell bejönni akkor is dolgozni. Éljenek a szerelők! Ha már annyi fehérállománya nincs, akkor legalább mérte volna le, vagy nem tudom, hogy működik, de ha valaminek nem tudom a méretét, akkor előveszek egy centit, vagy zollstokot, van vonalzót, vagy szögmérőt, vagy valami számozott valamit. Ami az úri hölgy mivoltomat illeti, a fodrászaton már túl vagyok, a szokásos rövid, tépett klasszikusan fiús frizura van a fejemen. Amúgy minap közölték velem, hogy mongoloid szemeim vannak (amire én szeretek), mire én, még szép hogy azok, mert valahonnan arra felől indultunk el :)
    Szép napot!

14. Hölgy-világ

Szervusztok!
    Végeztünk a konyhával, már egy kis utózönge maradt, ahhoz meg az asztal tetején kell táncolni,s ráér délután. Itt is esik, takarításhoz kiváló.

heliantus és Csacskamacska kedveli ezt.
  15. Koppi

Szia!

Én még előtte vagyok ezeknek a műveleteknek. Ugyanis van két csemetém, de valahogy soha nem érnek rá semmire..
    Hogy csinálják ? :)
    Más: olvastátok a repülő mókust a kiírásban? Annyi pénzért nálam nem fog repdesni sehol..:(

16. Hölgy-világ

pedig utolérhetetlen, egyedi alkalom! :)

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Sziasztok!
    Igen egyedi alkalom, számomra utolérhetetlen...Nem őrültem meg annyi farmaranyat adni érte! Még a negyede sincs meg, amúgy meg igen kitolás, hogy karácsonykor, mikor lapos a legtöbb ember buxája, akkor ilyen drága dolgokat kínálnak. Miért nem tették bele egy adventi zokniba???xD- akkor röpködhetne nálam is. Moziról ne is beszéljünk, hogy megint mióta nincs. A gépész fú szoknyában a Bahamákon sütteti magát és koktélt iszogat??

No, a mai napra elég volt, nem olvasok több híreket!
    Ildikó, vigyázz azzal az asztalon való táncolással! - nehogy ledobjon az asztal!
    Helike, Neked az a frizura áll jól és kész!
    Kopi, rettenetesen találékonyak a gyermekeid, jó fantáziával rendelkeznek, csak büszke lehetsz rájuk! :):)- kitől örökölték?
    Jövök még, de most lépek, pá!

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szia!

Csak nem Te is az asztalra igyekszel?

Én az előbb szálltam le a létráról,szárnyak nélkül.
    Még mindig maradt egy kis csiszolni való,majd csak meglesz.

Az asztal biztonságosabb mint a létra,csak nem kell elfeledni hogy vége is van!

Csacskamacska és heliantus kedveli ezt.
  19. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok

Mára elegem van mindenből, a repülő mókust meg se nézem,mert a végén még felmegy a vérnyomásom. Tudtam, hogy még az ünnepek előtt behúznak egy ütős munkát. Mindegy, jövök a farmra állatot nevelni meg ültetem a növényeket kikapcsolódásképpen. Itt is konyhapucolás volt, csak úgy feszültség levezetésképpen, hogy egy konyhaszekrényben mennyi minden van - itt smiley jel következik, csak ezen a gépen nem jók az ilyen funkciók - újabb smiley jel. Magyarul nevetek, sőt kacagok és röhögcsélek. Ma csak kétszer áztam el, nem kellett zoknit cserélni. A napi torna is megvolt, kb 20-szor rohantam le a másodikról és vissza.

Pihentető estét

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Helike, a lépcsőn járás csinosít! Ez bizonyított, így én ezzel szoktam vigasztalni magam, amikor egy nap többször is lépcsőzöm az iskolában.
    Igen Lajos, készülök az asztalra, de előbb az asztalhoz, mert korog a gyomrom.

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.