Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ó, magam sem tudom, hogy mikor merre kóricálok! Lassan problémáim lesznek azzal, hogy egyszerre több dologra is figyeljek, vagy szétszórt lettem?
    Kebelesek várják a reggeli startot.
    Jó éjt mindeninek!

zsozso577, hagymácska44, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Milyen reggeli startot ?

3. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    A tegnapi napom katasztrófa a köbön.
    Most köszönök Nektek, míg a migréngyógyszer hatni kezd. Könnyebb elviselni.
    Jó, hogy vagytok.
    Valamikor jövök, de aláírtam a jelenlétit.
    Az összes kaja ment a szomsziknak, a legközelebbi bejelentkező vendég csapvizet kap, úgysem lesz, amit leöblítsenek.
    K...a pipa vagyok!
    A mézes krémes azért fincsi lett, a töltött paprika és a rakott krumpli nagyon ízlett a szomszédoknak, a gulyásleves is, a többinek örül Morzsi. Jégkrém, dinnye már csak hab nekik.
    A többit nincs kedvem sorolni.
    Tele van a t...m, ill. a hócipóm, mert az legalább van.
    Módim! remélem, nem írtam törlendőt, de,ha igen, kérlek, selejtezz!

onagger52, zsozso577, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt Gazdák!

[​IMG] Szép napot!

Nálunk hajnal óta esik, volt minden ami evvel jár, jó hangos és világos volt!
    Mebajah, sajnállak, hogy így jártál, legközelebb semmit ne csinálj, büntesd így Őket! Olvasottért tetszikeltem!
    Reggel alig akarta leszedni a felhőt, 2X léptem ki-be, idegesítő volt!

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóóó reggelt gazdák!
    Tegnap este hazatértünk Nagyfaluból. Kigyönyörködtük magunkat a tegnap három hetes unokánkban. Imádni való a kis hölgy. Eszik, aztán kicsit fent van, majd alszik. Hangját alig hallottuk, sírni is csak egyszer egy picit, mikor a pocija üres volt. Ő így jelezte. Biztos, hogy az én unokám, mert én is tudok méltatlankodni, ha a bendőm korog. :D
    Este bekapcsoltam a Gizit, idejöttem, de semmi aratás meg vetés, csak elküldtem pár ajándékot. Csak kettő farmról, mert a harmadik és a negyedik nagyon takarékon van. Ebben a hónapban tán 5-6 alkalommal léptem be oda. A Gobio55 is lassan takarékon fog működni. Olvasom, Koppi is besokallt, de azért nem kell a farmokat törölni. Ha visszaveszed őket, nagy baj nem lehet, ha kell, újra előveszed és hajrá! Már ha lesz, van hozzá kedv.
    Hajnalban itt voltam , munkálkodtam. Aztán szundi tovább, mert éjjel végig esett, álmosító idő volt. Most meg hét körül nem engedett be a játékba a Gizi, egy böngészőn sem. Na elővettem a morcosabbik fizimiskámat és elmagyaráztam neki, hogy engem nem érdekel, hogy a farmerama oldala nem elérhető, én ott dolgozni akarok. Vagy tisztességesen elvégzi a munkáját vagy megy a kiselejtezett elődje mellé. Választhat. Kis gondolkodás után úgy döntött, hogy inkább marad a szobában. Na azért!!!
    Szép napot mindenkinek! Akinek névnapja volt a közelmúltban, esetleg születésnapja - édesapámnak ma van - annak sok boldogságot!

6. Koppi

Sziasztok !

Nálunk nem esik...még. Bár felhős az ég.
    A farmokra vonatkozóan így segítségnek kiválóak lesznek.
    Nyakunkon az Ősz...(Többek között a kedvenc évszakom..)
    Mi is vendégvárásban szenvedünk. A feleségem reggel 6 óta süt, főz.
    Sűrű napunk lesz. Jön az unokaöccse +a felesége+ két gyerek, plusz a másik unokaöccs + élete párja...Továbbá a mi csemetéink, ......
    Aztán az Öregekről is gondoskodni kell...
    Annyian leszünk, mint a mákgubóban a szemek....
    ............................

Utoljára szerkesztett: 20.8.17
  7. mebajah

mebajah Fórum császára

Az az érdekes, hogy most fitt a muuködés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Allergiás az eventekre? Pedig direkt hosszúkat tettem, mert az " agyvérzés" egészségtelen.

8. Csacskamacska

Szép napot minden kedves Gazdának!
    Virágkarneváli felvonulást néztük a tv-ben, azért csak most jövök. Már rég elmúlt az az idő, amikor kimentünk és élőben néztük. Anno meg még szerepeltem, vonultam is. Rég volt, a gimis években. Már elég a tv-ben megnézni, öregszem!? - nem, de nem vagyok hajlandó ott nyomorogni a tömegben, vagy több ezer forintos jegyet venni, valamelyik lelátóra, vagy a stadionba. Voltak szép virágkocsik, de a legtöbbje száraz virágból készült, kevés az élővirág. 30 évvel ezelőtt ez pont fordítva volt. Volt aki direkt őszirózsát, vagy büdöskét termelt a karneválra és jó pénzért eladta. Ma már ilyen nem nagyon van. Délután, ha az idő olyan lesz, akkor lesz egy séta a kiállított kocsik megtekintésére, ill. a művészeti csoportok is tartanak bemutatót a Nagyerdőn. Most kissé hűvös van, ha nem esik lesz séta, ha romlik az idő, nem lesz séta. Tűzijáték megtekintése szintén az időjárás függvénye.

Mebajah, sajnálom, hogy a " szomszédoknak és a kutyusnak" főztél, sütöttél!
    Hagymácska, szép képeket hoztál!
    Kopi, reggel indítottam az utolsó kört a zuhatagokhoz, 30 perc múlva készen is leszek itt vele, a Kotkodán meg délután, vagy este.
    Tihamér, cuki a baba, de eljön még az az idő, amikor nem lesz ennyire nyugis, hanem a papát nyüstöli majd a különböző kívánságaival! :)
    Legyen jó napotok!:)

9. Koppi

Most cukkolsz? Egyszer majd meg leszek valahogy...

hagymácska44, mebajah, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Eső délben még egy kicsi volt, de most már süt a nap. Hőség nincs, de ennek örülök.
    Csacska! Az a szódavizes uborka milyen volt? Nálam már elfogyott.
    Azt feltételezem, hogy mebajah mellényúlt, mert inkább a hócipője lett tele, nem a hócipója. A havas cipóhoz elég meleg van, nem hiszem, hogy elállna a napon. Inkább téli időben, mikor a hóembert építik a lurkók. Meg oszt, ki eszik hócipót? :p
    Bár aludtam egy kicsit ebéd után, de olyan nyomott a hangulatom, meg a fejem sem tiszta. Bár az utóbbi nem új dolog, sokszor érzem "zavarosnak" magam. Főleg, mikor a kinti hőmérő felmászik harminc fok fölé! Majd a jövő héten megint melegem lesz, HA a levelibékák jól brekegnek. Augusztus végén 30 fok feletti meleg ritkán volt gyerekkoromban. Most meg ....
    Ne búsulj Koppi! Összejön az a hiányzó trópusi, amivel Csacska "cukkol". :)

hagymácska44, _Ilona49_, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Kopi, nem cukkollak, sőt még magam is szidom, hogy 22 kis kocka megszerzéséhez ennyi mindent feláldoztam! Kizsigerelés a Bp részéről!!! Persze nem erőltették rám, én döntöttem úgy, hogy csinálom!
    Tihamér, az uborka finom volt, elfogyott, csinálok máskor is!
    Itt kora délután óta eseget az eső, a karneválozókat elmossa szép csendesen. Úgy döntöttem, nem megyek sehova esőben és hidegben. Ülök benn a fenekemen.

hagymácska44, onagger52, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Délután kisütött a nap....igy most kellemes idő van!..... nem rég értem haza....igy ma már nem megyek sehová!
    Fözök....várom a lányom!....este kártyapartit rendezünk!

Mebejah....máskor megyek hozzád....kajáért....válagatós egy társaság vagyunk....de ezeket szeretjük.
    Nálam most fő....a paradicsomos paprika.

Nálam talán reggelre lesz kész a zuhatagos sziget....ha el nem alszom!....akkor ujra inditás lesz!!!!!

Reggel szerencsém volt....este olyan fáradt voltam....hogy a gépet nem kapcsoltam ki...farmról nem
    léptem ki....igy reggel simán tudtam aratni....vetni....dolgozni a farmon....csak a többire volt nehéz bejutni....aztán
    már azt sem engedte.....igy kikapcsoltam a gépet....mire hazaértem már müködik rendesen.

Tihamér....gondolom jól feltöltődtetek a pici unokátok közelségétől!
    Szóval szereti a hasát!????

13. Koppi

Tralala, tralala, hogy milyen könnyedén csinálok 1 farmot,(?) az nem kifejezés...:)
    (Régebben kellett volna szűkítenem a büdzsét...:):))
    A feleségem kihúzta az ebédlőben a fiókot....széthullott...de jó ! (Tele volt műanyag zacsikkal...)
    Uccu neki irány a garázs elő a gyors beavatkozó szerszámkészletet és már meg is csináltam...:)

zsozso577, Csacskamacska, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi az örökös karbantartó. Háznál is, meg otthon is. :)
    Igen, a picitől feltöltődtünk. Jó volt látni. De az az idő, amikor a papát nyaggatni fogja, még messze van.
    Jó éjt mindenkinek!

zsozso577, Koppi, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  15. hagymácska44

Koppi, látod még vendégvárás közben is barkácsolsz, így is kell ha elromlik valami, spór!
    Tihamér, csak azt hiszed, hogy odébb van az a nyaggatás, hipp-hopp és már a papa hátán lovagol, és kalózost játszik veled. Még egyszer mond el azt az uborkát, mert nem jegyeztem meg, én is szeretnék csinálni, lesz még meleg.
    Zsozsó, jó kártyapartit és dumcsizást a lányoddal, milyen jó kis programod lesz.
    Csacskamacska, én is csodálkoztam, hogy ennyi földért dolgozom egész nap, de ha meg hiányos, akkor szidom magam.
    Nálunk is hűvi volt, de azért felöltöztünk és elmentünk a pici vidám parkba, elvégre helyben jött.
    Jó éjt mindenkinek!

zsozso577 és Csacskamacska kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Eső megkegyelmezett az esti karneválozóknak, bár hűvös volt, van. Nem mentünk sehova, de a tűzijátékot megnéztük az ablakból. Az egyetem közel van és az utóbbi években már itt rendezik és nem a Nagytemplom előtt.
    Bahát félig visszarendeztem, majd holnap, vagy azután folytatom.
    Jó éjt, aludjatok jól és ébredjetek pihenten! :) [​IMG]

zsozso577, Koppi, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  17. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Kimentem kávézni lenge éjszakai "kosztümömben", most először fáztam.Tegnap esett picikét, és ettől olyan fülledtség lett, és ez együtt járt a kellemetlen közérzettel.
    Igen, a nem létező hócipőm emlegettem.
    Elvileg 28-án jönnek, addig kitalálom, mi az, ami hamar kész. Mivel nem vagyok konyhatündér, nem könnyű feladat.
    Sajnálom a sok mindent a nublonostól, de adom, nehogy majd a farmpengő miatt legyen szívás.
    1 nap 1-szer aratok, még mindig hiányzik 15 ezer lóhere! A piacon még mutatóban sincs.
    Azért néha benézek, mert a felhőt és a kitehetőket learatom.

zsozso577, onagger52, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Lóhere? Ammegmi? Aztán utánanéztem és kiderült, hogy akik szorgalmas gazdák ÉS 121-s szintet elérték, azok már termelhetnek olyant is. Na én akkora szintet soha nem fogok elérni. Előbb abbahagyom. :)
    Szódavizes uborka olyan, mint a kovászos, csak nincs hozzá semmi kenyér. A svábok (németek) meg nem kenyérrel, hanem kolompérral csinálják, olyant is csináltam, az is jó, mert abban sincs liszt, ami a menyemet zavarná, engem nem. Tehát a tennivaló:
    Az kétliteres befőttes üveg aljára teszek megmosott, magos kaprot, 5 gerezd tisztított fokhagymát, 10-15 szem fekete borsot, a végüktől "megfosztott" és szükség szerint bevágott uborkákat, - nem jó aminek már nagyobb magjai vannak, mert gyorsan megpuhul belül - egy evőkanál só és felönteni szódavízzel. Aki szereti, tehet bele tormacsíkokat is, de én azt kihagyom. A ház melletti ital és dohánylerakatban szoktam cserélni a szódás "üveget", ami műanyagból van, kettő literes. Van ugyan szifon is, de egyszerűbb cserélni, mint csinálni a szifonnal, mert az is van. Meg patronok is. A feltöltött üveget ablakba vagy ablak elé/mögé teszem a napra és hamar megérik, ha van elég meleg. Ahogy én néztem, még egy hónapig nyár lesz, mert ma már a szeptember is annak számítódik. Amilyen idők vannak, meg jönnek, lehet kovászolni még uborkákat. Megjegyzem, hogy amikor a fiam hozott saját termésű, "pocakos" uborkákat, azoknak zöldségtisztítóval leszedtem a héjukat, majd kibeleztem őket és csak az uborka hosszában feldarabolt húsát tettem be az edénybe, majd mindent úgy folytattam, mintha rendes méretű és nem meztelen, pucér, magtalan uborkák lennének. De működött a dolog, 35 fokos melegben 24 óra alatt beért és fogyasztható lett az ubi. De ezt persze csak végveszélyben tettem meg, no meg legfőképpen azért, mert én kíváncsi vagyok, hogy ha ÍGY csinálom, akkor MILYEN lesz? Ehető volt, csak szokatlan. Nálunk ez a szódavizes bevált.
    Szép napot mindenkinek!

brozsa, _Ilona49_, Tündi100149 és 6 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Szép jó reggelt mindenkinek! - vagy délelőttöt, no mindegy, csak jó és szép legyen! :)
    A lehűlés hatására kifejezetten jól aludtam és még hajnalban sem keltem fel ablakokat nyitogatni, mert nem volt annyira meleg benn a lakásban sem.Tegnapi esőnek nyoma, hogy vizes a fű, meg gyorsabban fog nőni a gaz. Utóbbinak nem örülök.
    Főzés ma nincs, maradék van, az lesz az ebéd. Hétvégén sztrájkoltam és nem sütöttem, de mégis volt, van süti is. A szomszédék lagziban voltak és annyi süti, torta maradt ki, hogy nagy csomagot kaptak, amiből adtak, mint jó szomszédnak! Kávétorta is van benne, igazán finom. Bizonyára jó cukrász készítette.
    Ma nem megyek sehova, minden van itthon, viszont holnap délelőttre egy kis "csavargást" terveztem. Nézelődni, vásárolni szeretnék cipőt, olyan átmenetit, mert a meglévő már nagyon kopott. A kedvenc rucis boltomban is teszek egy kört, ki tudja, hogy min akad meg a szemem!

_Ilona49_, Tündi100149, onagger52 és 3 más kedveli ezt.
  20. hagymácska44

Jó Delet Gazdák!

Elintéztem a vásárlás és a posta ügyeket, naponta kell a postára menni, mert csöpögtetik a számlákat.
    Borsófőzelék a mai ebéd, unokák szeretik.
    Most hallom a szemetest, ürítik a kukát.
    Holnap dada leszek, a lányom a szájsebészetre hivatalos a bölcsével.
    Tegnap vettem a lányomnak, az unokámnak és nekem cipőt, ilyen szabadidőset, kell most ősszel.
    Tihamér, köszi a receptet, kipróbálom, keresek pici uborkákat a piacon.
    Mebajah, panírozd be a húst, és ha nem kell, elteheted a fagyóba!
    Jó étvágyat!

_Ilona49_, Tündi100149, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.