Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hétvégét nem itthon töltöm. Megyek unokázni, az sokkal élvezetesebb, mint az event. Másnak persze nem biztos, hogy egy pici baba többet ér, mint egy rendkívül ritkán adódó event. Én lemegyek Budára a fiamékhoz. :)
    Most meg a töpörtyűs pogácsát kelesztem. Feleségem megérdeklődte, hogy akarok-e enni. Értettem a kérdését és nekiálltam a tésztának. Jó fél óra és remélhetőleg a térfogata megkétszereződik. Utána majd kilapítom, adok neki a sodrófával. Nem fogom kímélni. :)
    Rézi elbújt a fellegek mögé. Hideg nincs, de jobban szeretném a mosolygós arcát látni.

2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Na azt én is szeretném, de bebújt a felhők mögé.
    Nem is tudom ? Eventkedjek e vagy sem ? Lehet belefogok, de nem biztos, hogy befejezem.
    Úúúúúgy megszoktam a kispadot és délben kellemes rajta pihenni. Reggel meg a kemence sutban..:)

3. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Csak bejelentkezem, kedves Gazdák!
    Semmi különös nem történt mifelénk.Tegnap voltam fogorvosnál, valami olyan "homokfúvásos" módszerrel tisztította a fogamat.Fájni nem fájt de belezsibbadt a szám.Az alsó fogsor elhalasztva, még spórolni kell rá.Szerencsére halasztható, egyikből letört egy darab, de már nem zavar, meg egyet valószínű ki is kell húzni, majd megyek ha fáj. Eszméletlen árak vannak, de ha kihúzza akkor új fogsor kell, legalábbis egy híd. Már ma megkezdtem a spórolást, paprikás krumpli volt, egy -egy darab kolbásszal, meg tárkonyos raguleves de az tegnapról maradt.
    Mifelénk kellemes idő van egy fokkal se kell melegebb, pont elég a 20 fok.
    Mosolygós, vidám napot kívánok!

Koppi, hagymácska44, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Rózsa, a fogorvoshoz való járás drága mulatság, de, ha fáj, akkor menni kell. Menni kellene akkor is, ha nem fáj, de jó magyar szokás szerint, akkor nem megyünk.
    Tihamér, egy áldott, kedves, szerető feleséged van! Látod, megkérdezi, hogy akarsz-e enni! Nem eléd rakta, hogy tessék, vegyél, egyél, hanem kedvesen megkérdezte, semmi erőszak, vagy rábeszélés! :):)
    Kopi, igen elkezded! - te szereted a repcsiket, ezt nem hagyhatod ki!
    Tudjátok, hogy mennyire örülök, hogy a teliholdas ilyen rövid! :):)
    Nos, pont jókor voltam kinn, a múltkori viharban letört egy nagy ág az utca másik oldalán lévő fáról. Most jöttek levágták, valamennyire feldarabolták. Csendesen szemléltem majd tettre készen ugrottam. A szomszédom előtt van egy tuja, ami ezeréves, háromnegyede ki van száradva. Borzalmasan csúnya látvány. Mivel nagyon közel vannak a házak, így ez a kiszáradt tuja a szemem előtt van és rossz még ránézni is. Már beszéltünk róla a szomszéddal, hogy kivágatja és elviteti, de eddig még semmi nem történt, pedig lassan már egy éve, hogy elkezdett száradni a tuja. Nos, hárman jöttek, gondolok az AKSD-től, egy sofőr, egy dolgozott, egy nézte. Az utóbbi lehet a főnök gondoltam, ezért hozzáléptem oda és megkérdeztem, hogy ugyan a tuját nem vágnák ki? Elvégre az utcán van és az már nem a lakók feladata lenne, annak ellenére, hogy az utcán lévő összes fát a lakók ültették, még amikor beköltöztünk, úgy 30 éve. Igaz a fákat ingyen adták. No, lényeg, azt mondta a pasi, hogy most nem, de holnap jön a nagy teherautó a levágott ágakért és akkor kivágják. Telefonált is valakinek, akinek elmondta, hogy holnap, ha jönnek, akkor az utca másik oldalán lévő kiszárad tuját is vágják ki és vigyék el. No, ha ez így lenne én nagyon örülnék! Holnap megírom, hogy sikeres volt-e a mai "ügyintézésem", vagy sem.

Koppi, zsozso577, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Legyen szerencséd hozzá! !

Beesteledett és még sincs itt senki. :( (És egyre hosszabbak lesznek eme esték..)
    Lehet tegnap túl sokat beszélgettünk?
    Elbandukolok a Városba némi Gazdaköri feladatokhoz, legalább telik az idő...

Este miért nincs mozi?

Utoljára szerkesztett: 5.9.17
    hagymácska44 és Tündi100 kedveli ezt.
  6. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Hurrrráááá!!!!!....Ma nagyon szép inkább őszi , mint nyári idő volt!.....Ez az én időm!
    Igy lehet, azt mondani...hogy egész nap kint voltam.....ide mentem....oda mentem.....erdőbe mentem!
    Egész nap sütött a nap.....szóval töltődtem!

A repülős eventen most rágtam át magam! Szóval nem nagy kedvvel....de csinálni fogom!
    Most nem szedek le semmit.....igy kb 10 aratás kell ahhoz, hogy a gaz kész legyen...a felröpinél
    meg bizakodom, hogy elég lesz!

A rémségesnél....a szörnyre kellene rámenni....valami olyasmit pletykáltak, hogy sok kell belőle a következő hosszu
    eventnél....valami terület növekedésről is volt szó!

Sok Elefántotok van? .....azt is termelni kell ezerrel!

7. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Tihamér, természetes, hogy az unokák előbbre valóak, szerintem mindenki így gondolja.
    Csacskamacska, remélem sikerrel jár az intézkedésed, nemigen szokták betartani az ígéretüket, de ne legyen igazam.
    Koppi, tudod annyi dolog van ilyenkor egy kertes házban, és ma szülői is volt az iskolában, most értem haza. A pakolással haladunk, de még holnapra és utána is marad. Megyek és érdeklődöm, mikor van a lombtalanítás, megint összejött egy jó nagy kupac.
    Zsozsó, tudtam, hogy menni fog neked és összehozod. 1500 elefántom van, az új ól jobban tetszik nekem, nem olyan terjedelmes és színesebb.
    107 szörnyem van, nem tudom mennyi kell még, majd váltok ki még kettőt az óljából.
    Rózsa, jövő hónapra van beütemezve a fogászat, már előre megy a babszem szindróma. Még így is nálunk a legolcsóbb a fogászat, mint más országokban.
    Fatther, köszönjük a híreket, mindig hozod, én kereshetném órákig míg megtalálnám, erre nincs idő.
    A holnapi event megérős lesz, csinálni fogom, ameddig bírom, jó a felhő.
    Megyek fürcsi és alvás, mert mindjárt itt a reggel.
    Aludjatok jól, jó éjt!

8. Koppi

Ááááh, még csak nem is sejtem, hogy mennyi a dolog...:):)
    Itt nálunk még nem volt lombtalanítás, mert még a levelek a fákon vannak, ezek szerint nálatok már nincsenek lombok? :D :D

Zsozsó !
    Nekem jelenleg 326 darab elefánt van a pajtában. (Hogy férnek el?)
    Remélem elég lesz, mert nem biztos hogy tenyészteni fogok, egyáltalán...:)

Trutyi szörny, viszont kevés csak 56 db. (Kellett a hely a termeléshez ezért a menűben volt nagyrészt az összes ól.)

/Megcsináltam 1 gazdakörit és kaptam egy rakat fát és titokólat. Kivágtam a farmra. Reggel beszámolok...:)/

Utoljára szerkesztett: 5.9.17
  9. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Azért nincs mozi mert felnőtteknek éjszaka van!

Nem is tudom mennyi elefánt van,... a menüben biztos sok!

hagymácska44, zsozso577 és Koppi kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Találtam a menüben néhány titokólat és lett egy bölényem! :)
    Nálam kellene lomtalanítani és lombtalanítani is. Lom gyűlik, hajlamos vagyok a gyűjtögetésre és a lomb is hullik már itt-ott, a szél meg gondoskodik róla, hogy az ajtóm előtt legyen egy nagy kupac.
    Elefánt új grafikája nekem is jobban tetszik, mint a régi. A pajtában sokan vannak, de majd megfogyatkoznak az eventnél.
    Legyen szép álmotok, jó éjt!

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

897 elefánt és 24 trutyiszörny. Az utóbbi elég kevés. Viszont eddig nem is hiányzott.
    Éjjel sincs mozi, nem csak nappal nincs vetítés. A levelek még nálunk is a fákon vannak. Még egy hónap, s megindul a pörgés lefelé a gallyakról. A bokrétafák levelei nagyon barnák, de nem vírus, hanem a kevés csapadék miatt sínylődtek, sínylődnek most is. Na azok hamar el fogják dobni a leveleket.
    Láttam 10 db eventből származó titkosat, amit nem raktam ki eddig. No majd ha beértek a termények, majd akkor. HA nem felejtem el. Mert az is lehetséges.
    Lassan csak felébrednek, akik korán lefeküdtek és már nem tudnak mást, mint forgolódni az ágyban. Kávén rég túl vagyok.
    Legyen ma is szép napunk!

hagymácska44, zsozso577, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  12. mebajah

mebajah Fórum császára

Gyors aláírás!
    Legyetek jók!
    Üdv hajnali rigóm!

13. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Mi ez a nagy csend?Mint uj tag nem vagyok hozzászokva!Tag vagyok?Ugyan még nem mutatkoztam be de egy kis időt kérek.
    Nincs mozi pedig jó volt mivel éjszaka nem tudtam aludni mostanság hát mozival kezdtem jó volt egy pár garassss:)
    Igazad van Tündi a felnötteknek éjszaka van (mi akkor alszunk) a gyerekek meg hajnalig nyomkodják az okos telefont!
    Nagyon szép volt hajnalban a telihold szép nagy kerek és sárga.Láttam lemenni (budai hegyekre néz az ablakom)!
    Szép napotok legyen!

14. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Mebajah vagyok, a Szamos mentéről, a csengersimai határtól kb. 15 km-re.
    Itt ketten vagyunk éjszakások, de biztos látod.
    Kávé, füstölő volt,mostmár éhes vagyok. Fincsi paprikás szalonna idekészítve,hozzá hagyma, almapaprika,paradicsom. Ha kérsz, ablakod tárd ki!

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kenyeret másodszor kelesztem. Felségem meg feltette a fejtett bablevest főni. Hozzá töpörtyűs pogácsa lesz, amit tegnap sütöttem.
    Reggelivel az előbb végeztem, kés, villa, nem kellett hozzá, csak kanál. A maradék kenyér serclijét ettem meg aludttejjel.
    Ha én késői vagyok, akkor mikor jelentkezzek be? Korábban? Nem lesz szerencsés, mert akkor Csacska még fent van, pedig egymást szoktuk váltani. Ő bezárja a topikot aztán vagy én vagy mebajah meg nyitjuk. De még korábban ... ??? Igaz, éjjel egykor már fent viribültem, mint a verebek, illetve csak viribültem volna, ha lett volna kivel. De nem volt. A feleségem már aludt, itt meg senki.

16. borzaska

borzaska Utánpótlás-írogató

Jó reggelt mindenkinek !
    Bocsi az este itt voltam, irni is akartam de közben hazajött a gyerekem és elmaradt, most félkómásan a semmit küldtem.
    Látom mindenki jól van, jól is aludt v. nem aludt...
    A mozival nincs szerencsém, az eventtel sem volt, a szilvalekvárral annál inkább, főzöm, főztem... meguntam.
    Elefántom van de olyan kis lila micsodám nincs.
    Elcsoszogok a boltba, kiváltom a gyógyszereim mert ugye anélkül már nem élet ez élet....
    Szép napot! itt süt már de hüvös van, az ősz a kedvenc évszakom.
    Ja... ablakom nyitva, jöhet a reggeli..:D

17. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Mebajah vagyok, a Szamos mentéről, a csengersimai határtól kb. 15 km-re.
    Itt ketten vagyunk éjszakások, de biztos látod.
    Kávé, füstölő volt,mostmár éhes vagyok. Fincsi paprikás szalonna idekészítve,hozzá hagyma, almapaprika,paradicsom. Ha kérsz, ablakod tárd ki

Ablak nyitva, szivem tárva jöhet a reggeli, bazsa megelőzőtt!Cigin kávén rég túl vagyok de a kaja még nehézkes!
    Szép helyen laksz, én budapesti vagyok a 4.kerületből.Statisztikus,sztk üi voltam még aktivan voltam jelen:Öt éve már nyögdijas
    vagyok.

18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok mindenkinek.

Kávé meg volt, jön a füstölő, de addig is .........

Nyugdíjasok

Egy angol, egy francia és egy magyar nyugdíjas arról beszélgetnek, hogyan telnek a napjaik:Angol nyugdíjas:- Én reggel miután felkeltem, fogok egy üveg whiskyt, elviszem a Clubba, és ott töltöm az egész napom.
    Francia nyugdíjas:
    - Én reggel miután felkeltem, fogok egy üveg konyakot, elviszem a barátnőmhöz, és ott töltöm az egész napom.
    Magyar nyugdíjas:
    - Én reggel miután felkeltem, fogok egy üres üveget, belepisilek, elviszem a körzeti rendelőbe, és ott töltöm az egész napom.

Nyugdíj

A testrészek nyugdíjba szeretnének menni, ezért gyűlést rendeznek. Megszólal a szem:- Én már olyan sok csúnyát láttam életemben, el szeretnék menni egy sötétebb helyre!
    Megszólal a fül:
    - Én már olyan sok csúnyát hallottam, el szeretnék menni egy csendesebb helyre!
    - Én is nyugdíjba szeretnék menni - szol valaki a hátsó sorból.
    Az elnök ráförmed:
    - Álljon fel, aki beszélt!
    - Ej, ha én fel tudnék állni, nem mennék nyugdíjba!!!

Tere-fere

Két ember beszélget.
    -Te mit csinálsz, ha nyugdíjba mész?-Az első héten még csak üldögélek a hinta székben.
    -És aztán?
    -Szép lassan elkezdek hintázni.
    [​IMG][​IMG]

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/bf/48/54/bf485427c038d93c2e8a838c2cad96c1--humor.jpg
    Mosolygós szép napot, s hasznos event várást.

Utoljára szerkesztett: 6.9.17
  19. Koppi

Sziasztok !

Kissé későn jelentkezem, de ilyen a nyugger élet. Igaz, már órák óta fent vagyok, de most sikerült időt szakítanom az írásra.
    Ígéretemhez híven beszámolok a beért titok fákról és ólakról. (Előre jelezvén, túl sokat nem vártam tőle, de a biztosítékot ki kellett cserélnem.)
    Tehát:

A farm: 1 db XXL olajfa, 2 db perzsa selyemakác, 1 db XXL körtefa, 1 db. xl hegyi borókafenyő, 1 db sárga tehénistálló, 1 db piros halastó.
    A Bahama: 1 db XXL moringa, 2 db XL buzogány, 1db XL ötlevelű akébia, 1 db XXL mangrovefa, 1 db narancs kreatív kókuszkopasztó, és 1 db ++ retro anakonda lak.

Az XXL-es mangrovét és akébiát szívesen láttam meg, de többi dolog a Pajtában végezte, várván a vonatra...

A mai napi okosság:

"""" Természetesen mondanom sem kell, hogy ne legyen több gyermeked, mint ahány ablak van az autódban. """"

E. Bombeck.

Utoljára szerkesztett: 6.9.17
    hagymácska44, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Napsütéses szép napot kívánok!
    A reggeli kávé még mondjuk elfogadható, de a füstölgésről leszokhatnátok! Nagyon tiszta jó a levegő, hajnalban eléggé hűs volt, mostanra melegszik kicsikét. Első adag ruhám kiteregetve, második adag forgolódik a gépben. Mára nem terveztem, hogy elmegyek itthonról, legfeljebb egy kerékpárutat iktatok be, azt is inkább a mozgás kedvéért. Az ősz az én kedvenc évszakom is, szépen, kellemesen simogatnak a sugarak, szellő épp csak lebben, itt-ott színesedő és hulló levelek. madárdal egyre kevesebb.
    Portulácska magvait szedtem meg, bár elpotyogtatja, de tavasszal egy nagy tálba is akarok vetni, így biztos ami biztos, szedtem egy jó nagy adaggal.
    Jó munkát, délután jó gazdálkodást a farmon mindenkinek!:)

borzaska, hagymácska44, Fatther és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.