Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Köszönöm mamarygen!

Úgy néz ki előbb megkérdezzük mint elolvassuk!
    Hiába olvastam 1 héttel ezelőtt mára már elfelejtem,... közel a 7.X-hez, ez már velejár úgy látszik!
    Hogyha még erre jársz és nem untatlak,.. csak már nem tudom melyik farmon,.. igen akinek több is van az jegyzeteljen!
    Libákat raktak ki és nem tudtam a narancsot az alapra rátenni,..1x csak eszembe jutott mi lenne ha üres helyre tenném,.. sikerűlt!
    Azóta nem tudom mi van vele,.. mert nem tudom a 8-10-12-ből hogy melyik az!

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Szorgoskodom az eventtel......jó lenne péntek este a gazt kivégezni.....deeee holnap délelőtt is dolgom van!
    Most aratás után számolgatok egy kicsit....lehet jó lenne a malmot is beizzitani....akkor lehet belekeveredek a számokba!

Lajos...valahol .....valamikor biztosan együtt járt az alapól a narancs fejlesztéssel....de ha most le fogod szedni....
    akkor már .....mint alap- és narancsól kerül a menübe!

Jó éjszakát kivánok!

3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Elköszönök, jó éjt!

borzaska, Koppi és Csacskamacska kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Már semmit nem tudok és semmit nem látok! Haragszom, hogy megint ilyen későre tették a Szulejmánt, alig bírok ébren maradni. Szaladok is zuhanyozni és aludni, mert Tihamér mindjárt itt lesz.
    Minden területen gaz van, a horroroson meg valami hosszú.

Jó éjt mindenkinek!

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Annyira azért nem kapkodom el a feljövetelt. Ráérek reggel is, nem kell éjjel itt szerencsétlenkednem. Ja, hogy másoknak még éjjel van? Arról nem tehetek. Este kilenc előtt én biz elmentem álomországba. Három előtt valamivel meg kipattant a szememből mindenféle alvási maradék is. Kávén, aratáson (rémségesen rémes rét) túl, mi mást tehetnék, kukkolok, hátha van valaki. :)
    Jó reggelt mindenkinek!

borzaska, Tündi100, Koppi és még 1 ember kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok Szomszéd !
    Még mindig "öreg éjszaka van", de miután dolgom van Debrecenben, kissé korábban keltem.
    A reggeli kávé és füstölögni való letudva.
    Az event halad. De délelőtt érdekes lesz az aratás....:)

7. hagymácska44

Jó reggelt gazdák!

Az éjjel volt egy kis eső, most is felhős.
    Piacjárat lesz.
    Remélem ma a pakolással végzünk, mert már nagyon unom.
    Kipróbáltam a repülést, 10 kannát kevertem, mondhatom elég hosszú menet lesz az 5 repcsivel.
    Szép napot!

8. Koppi

Íme a mai napi okosság:

"""Ha úgy döntesz, hogy feladod a borivást és a szerelmeskedést, akkor nem élsz tovább; csak hosszabbnak tűnik. ""

9. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Jó reggelt Gazdák!

Bejöttem, szétnéztem, megyek is tovább mert hiába olvasgattam itt is, ötletet nem kaptam a főzéshez.
    Esetleg töltött paprika jó lesz?

borzaska, hagymácska44, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  10. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!
    Hogyne lenne jó,és mellé 1 kis máglyarakás!

Esik,.. még festünk 1 kicsit! Nehogy már elunjuk magunkat!

Néma gyereknek ki érti a szavát????

zsozso577, borzaska, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az, aki tudja a jelnyelvet. Meg kellene tanulni. Hátha egyszer szükség lesz rá.

Piacot bejártam, aztán elkísértem feleségemet a Rossmann nevű boltba, mert én képeket csináltam az automatával, a feleségem meg herdálta a család vagyonát mindenfélére. Suvickolószer, hajra gumigyűrű, (még jó, hogy nem kutyagumi!), meg nem tudom, hogy mi is lett véve. Utána a patika következett, ahol nekem egy doboz nem térített díjas bogyó és a feleségemnek kilenc doboz gyógyszer kellett. Az én egy dobozom háromszor annyiba került, mint az ő kilence. Kész rablás, amit a patikusok csinálnak. A gyógyszergyárakkal karöltve. Hazafelé benéztünk még a hentesboltba némi feldolgozott áru beszerzése okán. Kolozsvári szalonna, füstölt házinak mondott kolbász és főzőkolbász is, meg csülöksonka, ami olyan, mint a felvágott, csak jobb az íze.
    Most a bany ... neeeem ! ... kedves feleségem a bolyhtalanító kézi készüléket berregteti, amivel az idegeimre tud menni. Át is megyek a másik szobába, ott nem hallom majd a folyamatos zümmögést. Nem szeretem a zümmögő kórust hallgatni!

12. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek!
    Reggeli járatom letudva. Elkészült az olvasószemüvegem, azért mentem. 7 éve volt egy lézeres látásjavító műtétem, azóta jól láttam szemüveg nélkül olvasni. Most érkezett el az az idő, amikor mesterséges fénynél már bizony nem nagyon láttam azokat a fránya apró betűket. Természetes fénynél még nem volt gond, de itt kopogtat az ősz is, egyre hamarabb sötétedik, így szükség lesz az olvasó szemüvegre. Aránylag kevés Ft-ból megúsztam.Utána az anya orvosához mentem, mert a laboreredménye nem lett jó és kapott beutalót ide meg oda. Beutaló megszerezve és már a bolt volt csak hátra. Az is letudva.
    Gyógyszertárba nem szeretek menni, mert ott mindig sokat kell fizetni. Valamelyik nap voltam ugyan, vitamint vettem, le volt akciózva. 4990 Ft a 100 + 30 szem. Ez nagyon jó ár az eredetihez viszonyítva.
    Rózsa én szombaton töltök paprikát, mert vasárnap nem leszek csak késő délután és bizony jó lesz vacsorára, csak melegíteni kell.
    Gazok szaporodnak, 20 db-t kever a malom az XXL-esből. Főleg azzal fogok repülni.
    Megyek a konyhába és vasalni is kell.

Koppi, borzaska, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  13. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Én egyszer elmentem egy jelnyelv tanfolyamra(hivatalból gyűjtöttem a kreditpontokat), hát mit ne mondjak nem is olyan egyszerű, a másik meg hogy ritkán van lehetőség gyakorolni. Kaptam a vizsgán egy jó minősítést, de szerintem nem érdemeltem meg, inkább a közepesnek mondható a tudásom.
    Az ebéd nem töltött paprika lett, mert nagyon szép húsos csont volt a hentesnél, ebből lett csontos húsleves két napra. Tegnapról maradt rakott krumpli, most nyugodt a lelkiismeretem, mert ugye nem pocsékolunk.
    A töltött paprika nincs elvetve, csak elhalasztva.
    Már van 10 db XXL üzemanyagom, halad ez kérem, de valahogy kezdek már besokallni, alig volt egy-két nap pihenő. Tudom, hogy nem kell minden eventet csinálni, de ha már van, meg jönnek a röpik, akkor lássuk mi lesz belőle.

Koppi, Csacskamacska, borzaska és 2 más kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nyugodt vagyok, nem kapkodom el az eventet. Én NEM KÉREK eventes ajándékot! Tessék annak küldeni, aki megérdemli! Aki tudja használni.
    Töltött paprika is jó, de a rakott burgonya az - nálam - mindent visz. Én leveses vagyok, ezért a csontleves is jöhet. Amikor a vett húst tisztogatom, hártyázom, a nem "ehető" mócsingos részeket, hártyákat és ha van maradék csont, pl. csirkemellből, akkor azokat kifőzöm, majd felhasználom levesekhez, rizshez, egyéb eledelekhez, mint alaplevet. Miért ne főzzem meg fűszerezés nélkül kidobás előtt? Ha van a környéken vahur, akkor a bőrt, mócsingot főzés után "nekiajándékozom". Sosem reklamált egyik sem, hogy ehetetlen.

15. Koppi

Szia !
    Én viszont nem vagyok leveses.. De délben ü.konyhán ebédelünk és ott bizony meg kell enni. Ám bajban vagyok a laktóz érzékenységemmel, miután a gyümölcs levest azzal készítik, így olyankor csont levest eszek. (Betyárosan unom már.)
    Egyelőre még nem gyártok tápot. Várok még vele. Hadd gyűljön még a gaz. A napi ajikat kiszórtam.

Randa időnk van. Néha, néha csepereg az eső és kellemetlenül fúj a szél. Ma reggel a polárfelsőben mentem el, mondván, hogy délben kellemes időnk lesz. Nem lett. Sőt !
    Így a polár maradt....
    Köszönöm a délelőtti segítséget. (Néma gyereknek.......:))

Utoljára szerkesztett: 7.9.17
  16. hagymácska44

Paprikás csirke volt, tésztával. Unokám csak úgy cuppantott hozzá. A rakott krumpli nekem is a kedvencem, csak diétásan kell csinálnom, mert csak úgy eszik meg. A csirkemelltől feláll a szőr a hátamon, ha már meglátom.
    Hétvégére zöldborsókrémleves és rakott kel lesz.
    Jelentem nem sok van már, amit pakolni kell, közben 2x eleredt az eső, nem sokáig. Most kinéztem, megint esik.
    Láttátok, jön a zsiráf holnap. Fácánom sincs, nem is lesz, ha ilyen semmilyen titkosokat nyerünk.
    Most az egyik ládából 3 titokfát kaptam a bahára, meglátom mi kel ki belőle.

Koppi, zsozso577, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  17. borzaska

borzaska Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Hüvös van , majdnem fázok..
    Örűltűl fáj a fejem, a bolondokháza hozzánk költözött:oops:remélem nem sokáig.
    Nem haladok az eventtel, két napja kapunyitogató vagyok, mért most akar mindenki jönni?... két farmot lepasszoltam de ujra visszavettem pedig ezzel az eggyel sem haladok.
    Csülökpörkölt,krumpli, irhatnám hogy burgonya de jó ez igy parasztosan, leves holnap... paradicsom
    A csirkét nem szertem de a rakott krumplit igen csak tejfehérje miatt tejföl nélkűl nem birom megenni.
    Virágokat elkészitettem telelőbe hordáshoz, jövöre biztos nem lessz ennyi mert valahogy elfáradtam vagyis a derekam,nem szeret hajolgatni. Jó azoknak akik nem kertesházban laknak, hogy mennyi munka van soha nem érek a végére.
    Zsiráf, fácán, nekem talán sose lessz, csak ha hoznak a vadászok levesnek egy kis fácánt de farmon?...
    Na eleget beszéltem még becsönget valaki ha észreveszi hogy itt vagyok.

hagymácska44, Koppi, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Jó olvasni Benneteket, lehet ötletet lopni. Holnap veszek karajcsontot és abból lesz leves a töltött paprika elé. Rakott krumplit szeretem szoktam is csinálni elég gyakran. Csülköt a római tálban csinálom, mikor már majdnem kész, akkor leveszem a tetejét és pirosra sütöm.
    Jaj, de finom!!
    Hagymácska kitartás, egyszer csak vége lesz a pakolásnak!
    Borzaska, ezt írtam tegnap, hogy a kerti munkát nem lehet befejezni, csak abbahagyni. Nekem pedig csak egy zsebkendőnyi a kertem, mégis van munka mindig benne. A virágok külön téma, mert azokkal naponta el lehet bíbelődni sok időt.
    Ládákat bontogattam és lett egy ólam és egy fám is, egyelőre a menüben vannak, mert a gaz érik.
    Ebéd után felpattantam a kerékpáromra és eltekertem a postára. Igaz nem volt már annyira jó az idő, fújt a szél, de, ha holnap megyek, akkor a piac mellettibe kellene menni, ott meg mindig sokan vannak. A bicajozás meg jó volt "karbantartásnak" is! :)
    Most pedig megyek repülni! :)

hagymácska44, Koppi, borzaska és 3 más kedveli ezt.
  19. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Két futamon átszáguldottam.....tudjátok...egyszer lent....egyszer fent!
    Most még gaz érik a földbe.....deee éjszakára valami mást fogok ültetni...kevésnek találom a felröpit.....
    most is alig jött aratáskor!

Ma sokat voltam kint.....igaz jönnek-mennek a felhők....egyszer-kétszer esett is az eső.....de jó idő volt!
    Voltam az erdőben is ....egy jót sétáltam.....nem rég értem haza.....aztán jön a dolgos hétvége!
    Az a jó benne....hogy nem látom előre, hogy mit....hogyan....merre....meddig!!!!??????
    Olyan állandó ujratervezés!!!!!!

hagymácska44, Koppi, borzaska és 2 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Két futamom nekem is kész! :) A röpik gyatrán jönnek, így nálam is hosszú megy a földekbe éjszakára.
    Van egy kis lecsó maradékom, megyek, megeszem vacsorára.

hagymácska44, zsozso577, Koppi és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.