Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt.

Amennyiben van másik böngésző is a gépen - tudomásom szerint - úgymond, "egymásnak adják" a jelszavakat.
    Valamelyik böngészőben nyisd meg a "Beállítások" menüpontot, majd azon belül az - Firefoxnál - "Adatvédelem"-nél a "bejelentkezések megjegyzése az oldalakon" menünél "mentett jelszavak" ablakra kattintva előjönnek az elveszettnek hitt jelszavak.

Ugyanez a Chrome-nál, jobbra fenn katt' a három darab egymás fölötti pontra, ott is "Beállítások", "Speciális" oldal megnyitása, "Jelszavak és űrlapok" majd a "jelszavak kezelése" menü. Azt kinyitva lehetőséged, van az elmentett jelszavaidat ismét elővarázsolni, ill. "megismerni". Szerintem elég csak a böngészőt "megnyitni" és a beállításoknál "folytatni".

A Comodo Dragon és Torch böngészőknél is hasonló a "keresés" menete.

Sok sikert, mosolygós szép napot, pihentető hétvégét mindenkinek.

_Ilona49_, brozsa, onagger52 és 4 más kedveli ezt.
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

Ezt majd megértem, ha a "fejfőnököm" engedi. Nagyon köszönöm a figyelmességed!
    Nyakpörkölt odatéve, mert a hűtőm fölmondott.
    Ez a szép nap!
    Lehet,kikapcs.,jobb,ha ma eldugulok.

Fatther, Tündi100, Koppi és még 1 ember kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ennyi minden egyszerre egy háztartásban sok. Számítógép, hűtő, frontok a magasban, fejfájás, ... áááá! sok, túl sok.
    A pénteki napon megvettem a játékot, a boltban derült ki, hogy előző nap az utolsó darabot rakattam félre. Tegnap feltelepítettem és elkezdtem ismerkedni a programmal. Az a bajom vele, hogy csak angolul tud, meg még néhány olyan nyelven, amit én nem értek, nem beszélek. Marad jobb híján az angol. Az előzőkön ezért valamelyest kikupálódtam már. Eddig nekem volt 4 változat, az ötödik kimaradt és ez most a hatos számú fejlesztés. Majd megismerem ezt is, de addig többször fognak engem elcsépelni, mert a gép - még - okosabb nálam. :)
    Én egy kis füzetben rögzítek minden lényeges belépési kódot és jelszavat. Régóta, úgy húsz éve. Ma Crome alatt akartam bemenni a gmailos fiókomba, de nem engedett. Kiderült, hogy a sütiket letiltottam. Nem szerette a Crome és a Google, bosszúból nem is engedte a levelezőm futtatását. Kénytelen voltam a sütik alkalmazását engedni. Két napja kellett megint a Crome alatt a Google beállítást elvégeznem és ott én rendszeresen keresztbe teszek mindenféle kutakodó webes oldalnak. Emiatt azok egy része nem hajlandó velem szóba állni. Így a Twitter sem. Ha olyan videót akarok megnézni, ami ott van, akkor közli, hogy előbb engedjem meg, hogy követhessen. Na ilyenkor elhessegetem és nem nézek olyan videót. Nem szeretem, ha mindenki azt akarja tudni, hogy én hol vagyok, mit keresek, mit nézek, stb. Nem is szeretnek engem ezek az oldalak. Viszont kevés hirdetéssel zaklatnak. A felröppenő hirdetések is le vannak tiltva alapból. A sütiket is akkor tilthattam le, valószínűleg mellékattintottam. De, már helyrehoztam a tévelygésemet.
    Istenverte esős idő van órák óta. Ma még nem lehetett látni napot, de még csak azt sem, hogy nagyon erőlködött volna. Rendes mennyiségű csapadék esett az elmúlt 24 órában. És ahogy néztem, még fog is jönni. A következő hét napra 60 mm csapadékot ígérnek. Brrr!
    (Ez a nyüves kutya annyira ugat, hogy meg kell etetnem. Ha nem kap enni nyolc óránként, veszettül ugat.)

_Ilona49_, Tündi100, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  4. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Szép napot!

Ugyan nem szép, de a lakásban kibírható.
    Éjjel óta egyfolytában esik, de ez sem zavart egy kis bútor nézésre és a környező boltok látogatására. A mai piacjárat elmaradt, de a tegnapi megvolt, darált pulykahúsit vettem a rakott kelhez. Este tocsnit csinálok cukkiniből, nem tudom a gyerekek mit szólnak hozzá.
    Kitettem egy-két ólat, mert a pletyiseknél olvastam, hogy mi kelhet.
    Októberi tenyésztés elvileg :
    "Új" ólakért:
    Ha minden igaz akkor ezek beadhatóak lesznek:
    Homár megszerzéséhez:
    (Elképzelhető a színesedés is)
    Ízeltlábúak:
    -Méh (pé: 317) és tenyésztett méh
    -pók (pé: 150)
    -rák (pé: 340)
    -szentjánosbogár (pé: 340)
    -pillangó (pé: 280)
    -katica (pé: 219) (pé=pajtaérték)
    Krokodil fejlesztések megszerzéséhez:
    (Valószínű a piros ól, esetleg terményes is lehetséges)
    Hüllők:
    -Kaméleon (pé: 410) és tenyésztett kaméleon
    -krokodil (pé: 1.581)
    -teknős (pé: 238 )
    -anakonda (pé: 592)

Nem 100%-k de az sem baj ha szaporodnak.
    Holnap kezdjük a kicsi beszoktatását a bölcsibe, csütörtökön voltak látogatóba a dadák, megdicsérték, hogy milyen barátságos, elmenetkor az egyiket megpuszilta. Majd meglátjuk élesben a viselkedését, sok múlik azon, hogy van egy testvére. Egy évet lesz, utána megy oviba. A nagyobbik sokkal barátságtalanabb volt ilyen idősen, nem akart barátkozni senkivel.
    Mebajah, Te szegény, minden megtalál most téged, fel a fejjel, vágj hozzá jó képet, a rossz után csak jó jöhet.
    Én is utálom ezt a nyákos időt!

onagger52, Tündi100, Koppi és még 1 ember kedveli ezt.
  5. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Hát még én hogy utálom azt az esőt. Ki-bír-ha-tat-lan! Pfúúúj! Még mindig esik. De jobb, mintha 35 fok lenne árnyékban. MOST ha fázok, - igen ez is előfordul néha - akkor veszek fel még egy réteg valamit. Ebben a pillanatba polárból készült hosszú ujjúban gépelek. De amikor dög meleg van és már nincs mit levenni, na az nekem a borzadály maga. :(

6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Ma a fényképek felrakását illetően...szívtam meg, mert az okos telóról állandóan előlről kellett kezdeni a feltöltést, míg a gépről pikk, pakk fetoltam a Drive-ra a képeket.

1. Tanultam belőle.
    2. Először a gépre kell fölrakni
    3. Utána a Drive-ra.
    4. Onnan már simán mehet a link.
    5. A fene a válogatós fajtáját....:)
    Délután 3 óta szakadatlanul esik az eső és fel, feltámad a szél...De "annyira" nincs hideg...

Utoljára szerkesztett: 17.9.17
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Koppi! Ha jól emléxem, a Drive meg fog szűnni. Nem is sokára. Utána fogok nézni.
    ------------------
    Mekktörtént. Küldtem emilkét erről. Igen, meg fog szűnni. helyette más lesz.

Utoljára szerkesztett: 17.9.17
    Koppi, Fatther, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  8. Koppi

Ne ijesztgess.....:(
    Már miért szünne meg ? Oda tolom fel a nagyméretű fájlokat. Amit levélben nem lehet elküldeni.

9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hááát ... barátkozzál meg a gondolattal, hogy ODA még talán decemberben igen, de aztán aligha. :)

10. Koppi

DE lesz helyette más, hasonló felhasználó felület, tehát nem esek kétségbe.
    Ugyanis nagyméretű fájlokat (képeket) a sima levelezőn nem lehet küldeni nagy tételben.
    Uff. Ezt kiveséztük...

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ezt (is) írtam a 19192-s számú hsz-ben. Drive megszűnik, de lesz más helyette.
    Még mindig ramaty idő van.

12. hagymácska44

Fiúk, kaptatok engedélyt a Héber írásra? Nem, ugye, akkor kérem szépen érthetően írni, köszönöm!
    Még mindig esik és süt a nap.
    Elvoltam a kutyunak kajáért, fülledt idő van.
    Állatok vannak kint.
    Megyek, eszem egy kis gesztenyepürét.

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igenis!
    Koppi! Innentől pszt!
    Egyébként nem héber, hanem troglodyta nyelven íródtak a fenti hsz-k. :p

14. Koppi

A "pszt" mellé mondanám, ha adva van egy csomó fényképed ami ilyen, olyan alkalommal készült és levélben akarnád elküldeni, nos, úgy, nem megy. Erre találták ki a drive-ot, ami dec 11.-el megszűnik...
    Így már érthetőek vagyunk?

Elállt az eső, de hűvös van...

15. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Melyik szűnik meg, mindkettő?
    Eddig az One Drive volt,.. most a Google Drive van! És azon kívül megvannak a képek natúrba is,..mappákba!

Ma nem főzött senki?
    Húsleves készült tyúkból vagy (tik),..és egyikünk sem evett belőle mert a mártást választottuk főtthússal.
    A lé jó lesz a héten így akár 1 hétig is eláll hogy nincs bent tészta!
    Készült még részeges csirke rizzsel,..hozzá vörösboros mártás almával és fekete áfonyával!

Tegnap este és az éjszaka volt 1 kis égzengés és szinte mostanáig tartó eső,.. nemrég kisütött a nap a hőmérséklet mindjárt emelkedett a szobába,.. most25 fok van!
    A konvektorokon meg végig kellene szaladni,.. na nem szószerint,.. mert hátha be kell gyújtani!

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lajos! Ha lehet, ne beszélj így, mert a végén a lányok bezavarnak a szoba sarkába minket és kukoricára fognak térdepeltetni. Nem szeretem a kukoricát, ha azon kell a fájós térdeimmel lennem. Majd elküldöm neked is a hiv.. szóval mingyán kapsz egy levelet ollan vellamos izével küldve. Nem bagollyal, hanem hollóval vagy csókával. Esetleg varnyúval. Tudod ollan fekete madár. Csak a sistergő istennyila fogja csapkodni a farkát, hogy sebesen verdessen feléd. :)
    Eső már abbamaradt. Kérdés, hogy meddig?

Fatther, mebajah, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  17. hagymácska44

Na kérem szépen, remélem ágyban vagytok már?
    Tihamér, vicc volt csak, felőlem arabul is írhattok, legfeljebb nem értek belőle semmit, mint ahogy az előbbiekből sem, de nem zavar.
    Mindenkinek jó éjt!

Fatther és onagger52 kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Miért lennék ilyen későn még ágyban? Kialudtam magam és háromtól fent vagyok. Kávén túl, de aratáson innen.
    Eső végre nem esik. Meleg sincs, se kint, se bent.
    Jó reggelt minden gazdának!

19. mebajah

mebajah Fórum császára

Szép napot,Tiszántúl!
    Esik, fúj, fújok én is. Most jöttek volna lekaszálni a kertet, bár azt mondta, vizesen könnyebb. No, majd kiderül,vagy be nem borul, mert az adott.
    " tövet szedtem föl az este/elsóztam a nyakat/,lett 8 kicsike krumpli. Jövőre gyomírtót vetek, ennyiért nem gürizek egész évben.

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

A krumpli sok káliumot kivesz a földből és aránylag sok víz kell neki. A kálium pótlására jó megoldás a fahamu. Aki fával fűt, annak célszerű a hamut kivinni és a földre szórni ásás előtt, hogy be lehessen forgatni ásáskor. Ráadásul a fahamu, köszönhetően a benne lévő káliumnak, enyhén lúgos kémhatású, ezért az elsavanyodott talaj pH-ját is javítja.
    (A pH az oldatban lévő H(idrogén) ion koncentrációjának negatív logaritmusa, de ezt most NE firtassuk, mert kicsit hosszú lenne levezetni úgy, hogy az átlag ember is hamar megértse. Nem akarok senkit sem megbántani, de tényleg így van. Ehhez a tudáshoz minimum érettségi, de inkább több kémiai ismeret kell. Röviden: a semleges pH értéke 7. A lúgos értéke a magasabb, a savasé az alacsonyabb felé mozdul el. A semleges talaj értéke 6-8 között jó. )
    A nap kisütött, de meleget véletlenül sem lehet érezni, mert kint csak 7 fok van, de az legalább pluszban. Mára is mondanak esőt és holnapra nagyon sokat. Elő kell venni a rohamcsónakjainkat. Az Alföldön tán kevesebb víz van, de most ott is lesz majd elég. Ami most fog leesni esőként, az már nem fogja a pityókatermést emelni.
    Fel lehet tápászkodni már az ágyból és nekilátni a mezei munkálatoknak! :D;)

mebajah, brozsa, Koppi és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.