Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot, szebb napot mindenkinek!
    Itt is borús, de nem esik és hideg sincs. Ebédet megfőztem, kukát teleraktam. Most indulok anyához és viszem kontrollra. Nem szeretem a kórházat!
    Eventet kezdem amikor majd hazaérek. Nem tragédia!

Tündi1001, zsozso577, Gobio55 és 2 más kedveli ezt.
  2. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok, szép napot!

Néha szemereg egy pár csepp eső.
    Piacjárat megvolt. A kocsira 4 téli gumi megvéve, felrakatva. Tavaly már azt mondta a szaki, ezt a gumit nem teszi fel, így kénytelen voltam venni.
    Heni, örülök, hogy elintézted a papírokat, ez az egy hónap már smafu a 20 évhez képest, ügyes voltál.
    Fiúk, ne üljetek a kispadra, hűvös van már hozzá, tessék szépen aratni, vetni úgy is kell valamit, miért ne az eventnővény lenne.
    Akinek kell a pengő, most kaphat az eventben, tessék kihasználni.
    Ma ünneplőben mentünk az iskolába, igaz ez gyásznap, de emlékezzünk meg róluk.
    Sok röpit!

138 röpi lett, nem sok, de majd teszünk róla, hogy több legyen. A sütiket is elfelejtettem megenni, most várhatok még a beérésre.

Utoljára szerkesztett: 5.10.17
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Reggel nem volt érkezésem jönni, mert anyósszállítással foglalkoztam. Vittem egy kis társadalmi életet élni a röntgenbe és az ortopédiai szakrendelésre.
    Szerencsére én csak sofőr, de a lánya a szenvedő alanya volt ennek az orvoslátogatásnak....
    Most gyorsan elveteményeztem, este felé jövök.
    Tegnap beindítottam a fűtést, ma reggelre kellemes meleg volt a radiátor. Ránk fért...., mert erősen lehűltek a lakások és most orvosra költsük a pénzt, vagy fűtésre ? Nem mindegy...:)

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem mindegy, az biztosan biztos. Inkább a fűtésdíj legyen magas, ne a gyógyszeré!
    Reggel bementem Győrbe, mert a kályha műszaki leírásában ott van felsorolva a szakszervizek neve, helye is. Ott van egy győrié is. Busszal bementem, majd helyi járattal oda a szerviz közelébe. Beballagok és mondom, hogy Amica villanykályhához kérek tömítést a sütőhöz. A munkafelvevő közli, hogy ők Amicával nem foglalkoznak. Mióta nem? - érdeklődöm. A legnagyobb meglepetésemre azt válaszolja, hogy sosem voltak az Amica szakszervize. Előveszem a könyvet, mutatom neki, hogy de drága, hát ide önök vannak beírva. Vállrándítva felvilágosít, hogy velük ezt senki nem beszélte meg, nem tudja, miként van bent a listában a szerviz neve, címe. Fejcsóválva mondom neki, hogy én ezért utaztam ide Mosonmagyaróvárról, mert én balga azt hittem, ami a vételkor kapott könyvben van, az "szentírás". Elkérte a műszaki leírást és elment hátra a műhelybe. Jó tíz perc után visszajött és mondta, hogy bár nincs nekik, de kivételesen nekem megrendelik, ha kell. Hát persze, hogy kell! Azért vagyok itt. Jó, akkor megrendelik és jövő hét első két napján remélhetően beérkezik hozzájuk. Rögtön rávágtam, hogy akkor szerdán jövök ide a szervizbe. Elkérte a telefonszámainkat - vezetékes és mobil - majd kedvesen mondta, hogy ne menjek be szerdán, ők felhívnak és akkor menjek csak be, ha tényleg beérkezett. Feleslegesen nem kellene utaznom, ha mégsem jön be a tömítés. A továbbiakban ne náluk keressek majd Amica alkatrészt. Nagyon megköszöntem, majd hazajöttem. Szóval EZ a nagy büdös helyzet ma Magyarországon. Bárki, bármit mondhat, írhat, ígérhet a szerviz és az alkatrészellátásról, az vagy igaz vagy nem. De értelemszerűen a kereskedők csak a vállukat vonogatják, hogy ők nem tehetnek róla. Felelős senki, csak a vásárló szív.
    Reggel óta azt vártam, mikor fog eleredni az eső, annyira be volt borulva, lógott az eső lába. Mielőtt a városi járatra már otthon felszálltam volna, felhívtam a feleségemet, hogy mindjárt indul a busz a vasútállomásról, aki bújt, aki nem, megyek. Mondta, hogy ő elindul elém, a leszállónál fog várni. Ott is volt, bementünk a kis Tesco-ba, mert az épp ott van. Vettünk néhány apróságot és hazamentünk. Ebéd, csevely a nejemmel, közben megkukkantottam a reklámújságot, amit a boltból hozott életem értelme. Nem volt semmi olyan benne, ami kellene. Borús idő volt, a kedvem is borús volt. Mondtam neki, eldőlök, alszok, majd ébredek, mikor ébredek. Aludtam egy órát. Felébredtem és jöttem dolgozni a farmra. A nap meg kisütött, ezerrel szórja Rézi a meleget és a fényt.
    Eventet NEM CSINÁLOM! Ajándékot annak tessék küldeni, aki szorgalmas gazda és eventezik!
    Mindenkinek szép napos napot és jó eventezést!

5. Koppi

Olyan nem lett volna lehetséges, hogy Te megrendeled a neten a cuccot és a gyorsposta lehozza házhoz ?
    Így megspórolnád az utazgatást.
    Ugyanis ha tisztában vagy mindennel a termékkel kapcsolatban, jóval olcsóbban megúszhatod a dolgot...:) :)

Nálunk most süt ki a napocska. A kedvem is jobb lett. Meleg az ugyan nincs...mert 17 fok van és fúj a szél ami erősen rontja a hőérzetet...De ahogy nézem most felétek jobb az idő ott:21 fok van papíron...:)

Tündi1001, Gobio55 és mebajah kedveli ezt.
  6. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

133 felröpi, ez most jó?Hosszúérésű meg néhány szükséges ól.
    Ha event van csinálom mert.........................de nem görcsölök rá.

Tündi1001, Koppi és Csacskamacska kedveli ezt.
  7. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Igazság az, hogy az utazás pénzbe nem kerül, mert én már olyan vén vagyok, hogy nem kell fizetnem se buszon, se villamoson, se vonaton. Meg trolin és metrón sem. Ami többlet, az az idő. Aztán , mint írtam, azt hittem, hogy a szakszerviz fog segíteni. Itt is van háztartási alkatrészbolt, ott is meg lehetett volna rendelni, de gondoltam a szakszervizben van biztosan tartalék tömítés. OTT lehet, hogy van, de ez nem az. Ha megjön, utána elballagok vagy elkerekezek a ht. alk. bótba és elviszem a tömítés pontos megnevezését cikkszámát, rendeljenek egyet tartaléknak.

Tündi1001, hagymácska44 és Koppi kedveli ezt.
  8. Koppi

Őszintén ?
    Nekem most 196 kürtöm van, de ebben már benne vannak azok is amiket a kisfarmokról küldtem magamnak, illetőleg aki ajit küldött nekem.
    Mint ahogyan és is kiszórtam a kürtöket azoknak akit illet.
    A második sorozat piheg a földben, de csak szupertrágyát használok, mert az összes helyem foglalt a rekeszekben.
    Ilyenek vannak ott: répás-almás csatni, cukkinis almatorta és gülüszem-zselé.. Ezek folyamatosan kellenek, így nem vágtam ki őket a nihilbe. :)
    Aztán a nagy kapkodásban elfelejtettem a Bahát bevetni...:(
    Így jártam...:(

Tündi1001 és mebajah kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Ideértem.
    Tihamér, fogd fel úgy, hogy kirándultál egy jót! Anya szokása, hogy kapkodja a telefont. Olyan csomagja van, hogy napközben is ingyen hív mindenkit. Lassan átveszem tőle ezt a szokást, neten megnézem az aktuális bolt, intézmény, stb. telefonszámát, felhívom és csak akkor megyek, ha kedvező a válasz. Igaz én még "tini" vagyok és nem utazhatok ingyen semmivel.
    Rózsa, 220 körüli a felröpik száma.
    Kopi, mivel egyedi a fűtésem, így még vagy 3x kapcsoltam be, esténként, hogy egyszer felmelegedjenek a radiátorok.
    Mai napom: anyával mentünk kontrollra, megérkezés után regisztráció, ahol kértem egy kerekesszéket. Elküldtek a mentősök bejáratához, ahol ingyen kaptam egy széket, amely olyan állapotban volt, hogy néha azt lestem, hogy mindjárt összeomlik anya alatt. "Leparkoltam" az adott rendelő ajtaja közelében, majd ki a kocsihoz, hogy kiálljak a parkolóból, hogy a parkolásért ne fizessek horribilis összeget. Kb. egy km-re le is tudtam parkolni, majd jött a hosszútávfutás, hogy visszaérjek anyához. Várakozás, majd bejutottunk az orvoshoz, röntgen, vissza az eredeti rendelőbe és újabb várakozás. Ami jó, hogy lassan, de javul a válla és csak 1 hónap múlva kell menni újra kontrollra. Anyát eltoltam egy csendes sarokba, el a kocsiért, most nem szaladtam már..Anyát be a kocsiba, kerekesszéket vissza, majd anyával haza, kiraktam, melegítettem neki ebédet és jöttem haza. 15.30 -kor már én is ebédeltem itthon...
    Hurrá, ennek a napnak is vége lesz, már esteledik! Ma már csak pihizés van, másra nincs energiám!

Tündi1001, hagymácska44 és mebajah kedveli ezt.
  10. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Koppi Nekem írtad, hogy küldtél ajit, mert még nem érkezett meg, lehet egy kis farmodról amit nem ismerek?
    Most visszamentem megnézni, de nincs új ajándéküldő, pedig de örültem volna neki.
    Egyébként ez a farm mindegy mi van ültetve már évek óta figyelem, mindig kevesebbet ad. Van néhány örökölt farmom, a gyerekeim meg az unokáim rám bízták, aztán évekkel ezelőtt megunták, na azok között van kettő amelyik igen jól adja.

Tündi1001 és hagymácska44 kedveli ezt.
  11. Koppi

Hopp megfogtál...Te egyetlen farmon sem vagy a "barátom" Így utólag törlöm azt a mondatot...
    Viszont volna 1 kérdésem : a farmod neve megegyezik az itteni nickeddel?

Tündi1001 kedveli ezt.
  12. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

íííigen Koppi az egyszerűség kedvért ugyanaz. Légyszíves írd meg melyik farmodra kérsz viszonzást ha küldesz ajándékot.

13. mebajah

mebajah Fórum császára

Ment 1 bagoly.

Tündi1001 és hagymácska44 kedveli ezt.
  14. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Délután a meggyfámat a földtől 1 méterre elfűrészeltem, mert nem hozott már termést és a tavaszt is megsínylette. Jött a lányom, és nekiálltunk kiszedni. Körbeástam a gyökereket baltával elvágtam, mégsem akart kijönni, fél órai kínlódás után sem. Gondoltam egyet és a kocsi hátuljára kötöttem a vonó kötéllel, vagy mivel a nevét nem tudom. Első próbálkozásra kijött, mondja a lányom, anya miért nem találtad ki már előbb. Helyette beültettünk egy sárgabarackot. Majd holnap elaprózom a fát és elteszem gyújtósnak.
    Holnap reggel jön a lány, elvisszük a gyerekeket ahová kell, isibe, bölcsibe, és elmegyünk egy kicsit vásárolgatni. Jövőhéttől már dolgozik.
    Az ajándék baltát eldobtam, a harmadikra telitalálat, kaptam 52 érmét és 10 szupitrágyát.
    Most rózsát ültettem, mert éjszaka nem kelek fel aratni.
    Mindenkinek jó éjt!

Tündi1001, zsozso577 és mebajah kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Hagymácska, sok sikert a sárgabarackhoz! Nálunk nehezen marad meg, meggyből van jó sok. Mindkettőt nagyon szeretem!
    Baltát még nem dobáltam, de a malom éjjel már levest kavar.
    Fárasztó napom volt, elköszönök, jó éjt, aludjatok jól!

Tündi1001, zsozso577 és mebajah kedveli ezt.
  16. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Jó reggelt Gazdák!
    Itt is szeretném megköszönni Mebajahnak és Koppinak a tegnapi ajándékot.
    Már 319 felröpi van!
    Ma brassóit csinálok, zöldbableves marad tegnapról, azt is meg kell enni(jelszavam, hogy nem pocsékolunk)
    Legyen szép napotok!

Koppi, Tündi1001, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  17. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Mindenkinek szép reggelt!
    Koppi haragszol rám eltűntél a szomszédaim közül!?Nem sokat aludtam egész éjjel viharos szél fújt,gondolom
    az miatt volt.Hagymácska köszi a dicséretet de ez annak is köszönhető hogy minden hülye papirt hosszu évekig
    örizgetek.
    Jó játékot!Szép napot!

18. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt Hétalvók!
    Én isk biztos, emiatt voltam ébren. Most álmos vagyok, de van némi egész napos dolgom.
    A pletyi alapján /nem100%/ leltároztam a szentjaniknál, lepiknél, sárkánygyümölcsfáknál.

19. Koppi

Húúúú, Ugyanis "takarítottam"...,bocs..De én jelöllek...
    Sajnálom...

Utoljára szerkesztett: 6.10.17
  20. Csacskamacska

Szép napot mindenkinek! - igaz a nap fele már eltelt.
    "Hajnali" aratás után pótszundi. Délelőtt piac, bevásárlás. Jelenleg főzés, de már előre a hétvégére is. Zöldbabot néztem én is a piacon, de igen drága, így nem vettem. Karfiolt viszont szépet kaptam, elég jó áron. A citromnak is jó most az ára a SPAR-ban.
    "Takarítottam" én is, mert voltak olyan szomszédaim, akik sztrájkoltak, így ők el lettek bocsátva.
    12 leves kész, de még nem volt időm baltázni, majd délután, vagy este. Termelem a gazt, de a felröpihez elő kell kotorni a lepkehálót.
    Jó étvágyat az ebédhez!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.