Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Hopp elszállt a nihilbe az első hsz.-om...:( megismétlem nagyjából...)

Jó reggelt Kedves Tihamér és jó reggelt Többiek !

Túl a Karácsony mindkét napján...immár készülődünk az Útra.
    Az ünnep első napján anyós és keresztmama látogatáson voltunk. Tegnap már fel sem öltöztem, mert az orromat sem dugtam ki a lakásból.. Igazi karácsonyi hangulat volt itthon. Szerintem a gyerekek szépen feldíszítették a fánkat. Én megcsináltam a karácsonyi pudingot....[​IMG]

Megérkezett a fagy is. A hó még nem, de várhat még 1 napot, mert holnap reggel indulunk autóval...., hogy messzebb szilveszterezzünk...

Kedves Judit !
    Isten éltessen !

Imhol a kávé.....

2. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó reggelt!
    Kialudtam magam. Tegnap délután felénk is jól telt, kisCsillag fel se akart lépni a farmra..Farm! laptop se jutott eszébe annyira belemerültünk a társasozásba. Alig várom a jövő évi karácsonyt,akkorra már Picurka is tipegni-topogni fog!
    Koppi,szép a fátok,gyerekek jó munkát végeztek,műfátok van?
    Mienk még kisebb,Janó máris lecsapott rá,és intézkedett. Szintén jövőre elmondása szerint,kapunk egy rendes műfenyőt,mert apa megveszi nekünk,az lesz a karácsonyi ajándékuk, eme mostit meg hazaviszik,és az ő szobájában lesz feldíszítve.
    Jó és tiszta utakat kívánok, kellemes időtöltést,felüdülést,és boldog új évet!
    Tudod hóláncot,hólapátot,takarókat,forróval teli termoszt vigyetek, s ha mégis bedugulna az út a tél miatt,várjátok Belügym. sms-t!

Tündi1001, Csacskamacska és heliantus kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

A kávét már réééégen megfőztem, még 3 óra körül. Csak utána jöttem a farmra dolgozni. Első a kávé. Amióta élek vele, azóta iszom cukor, tej és minden egyéb nélkül, csak úgy mezeien. Így szeretem. Sokan cukrozzák, de én nem. A teát sem. Gyógyteát meg pláne nem. Fiaim sem cukroznak, pedig a kicsi fiam mindig is édesszájú volt. Sosem mondtam nekik, hogy ne tegyenek bele cukrot, de úgy látszik, eltanulták tőlem. Sőt! Még a feleségem is cukor nélkül iszik ilyeneket, pedig mikor "összejöttünk", még 3 kockacukrot tett egy adag feketébe. Nekem az a rettenet, ha cukrozottan kell innom.
    A nap még mindig lustálkodik, de a napok már hosszabbodnak. Remélem ma még lesz napsütés.

Tündi1001, patakvera és heliantus kedveli ezt.
  4. Koppi

Én negyed ötkor főztem. Nálunk cukrosan (én édeskésen mióta kissé cukros vagyok) isszuk a kávét és a teát. Előbbibe mindig teszek tejet is, mert a csersavat nem kedvelem.
    O.K. már2 perccel hosszab a napunk. Esmét elindultunk az átállás felé... Amit nem szeretek.
    Szia Ildikó !
    Igen műfenyőnk van. Egyrészt azért, mert az én kedvemért nem vágjanak ki egyetlen fenyőfát sem, másrészt kényelmi szempontok játszanak be. Ha majd leszedjük becsomagolom fóliába és felakasztom a garázsba.
    Amikor kisebbek voltak a gyerekek midig "igazi" fenyőfánk volt. Általában normann fenyőnk volt. Hullott a tűlevél mindenfelé. Amikor leszedtük meg pláne. Kész borzalom volt a lakásból kivinni... a lépcsőház is tele lett tűlevéllel, míg az ablakig nem értem vele. Ott aztán kireptettem.. majd lemenvén elszállítottam a kuka mellé...Így volt éveken át.
    Közben fejlődött a technika és már "szinte igazi" műfenyőket kapni.
    A barátommal 3 éve átrándultunk a nyíregyházi piacra és ott szereztük be őket...

--------------------------------------------------------------------------------------
    Az ólakról.
    Most a karácsonyi titokólak óta végeredményben minden állatomból van. Egyedül a farkasom nincs.
    lett 2 béka 3 gólya 2 macska 2 kakas 2 sün ólam és narancssárga ólak is a régiekből... (A "fölös mennyiség" jó lesz majdan cserére...:)

Utoljára szerkesztett: 27.12.14
  5. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok,

Elteltek itt is az ünnep napjai. Judit Isten éltessen, Kopy nektek meg jó utat. Mi néhány fenyőgallyat hoztunk be a kinti fánkról, az van feldíszítve, hangulatos és ünnepi. Ami a titokólakat illeti megdupláztam a maci és jávorszarvas állományt, sajnos nem lett se béka se gólya, már megszoktam. Iszok még egy kis kávét, ha már olyan szépen leírtátok a fogyasztási praktikákat :)

Tündi1001, _Ilona49_ és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Hölgy-világ

Napsütéses száraz hideg -4 fokkal.
    A kávét 1-2 cukorpótlóval iszom,attól függően mekkora mennyiséget viszek be a szervezetembe, csapott kiskanal kávékrémporral, mióta tejmizériával állok hadilábon.

Tündi1001 és heliantus kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot minden Gazdának!
    Köszönöm jókívánságaitokat! Egy évvel öregebb lettem, de nem foglalkozom vele.
    Kávét ittam vagy 30 évig, 2010-ben volt egy műtétem, akkor 3 hétig tilos volt in ni és utána egyszerűen nem kívántam, azóta nem iszom. Teázni viszont teázom. Finom gyümölcsteák natúr vagy kevés citrom hozzáadásával.
    Karácsonyfám igazi fenyő mindig. Apa erdész volt, ő megmagyarázta, hogy miért ne legyen lelkiismeret furdalásom .
    Ma nem sok dolgom lesz, olvasni fogok és szép csendesen ellazsálom a napot. A nap süt, de délután már beborulhat, várom a havat.:)

8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én is sokat berzenkedtem a Zigazi fák ellen. Nem kell annyi fát feleslegesen kivágni, amúgy is irtják őket. Aztán egy árus, aki egyben termesztő is volt, elmagyarázta, hogy ne úgy nézzem, mintha fa lenne, hanem úgy, mint egy nagykerti terményt. Ezt is úgy termelik, mint mások a burgonyát, répát, káposztát. Igaza van, azóta nem a fát sajnálom. De feleslegesnek érzem. Ez eccem feleségem és én közötti régi és eldöntetlen küzdelem. Ő nem akar műfenyőt, én meg igen. Én is kényelmesnek tartom. De nejem ragaszkodik az igazihoz, mert annak van illata. Na ENNEK itt nincs. Semennyi. Ha annyira odatolom a képemet, hogy böki a tüskéje a nózimat, akkor sem érezni. Ami eldönti, hogy ne mű legyen, az "csak" az, hogy két fiam, a világ legjobb nője és anyukája is igazit akar. Ők öten vannak, én meg a meg a másik menyem csak ketten. Mi állunk vesztésre. :)
    Teát akkor iszok, ha beteg vagyok vagy fázok a munkahelyen, ne adj isten a lakásban. De a munkahelyi dermedés megszűnt, bár az ottani fűtésen semmi változás nem történt. Csak én nem érzem a benti hideget, meleget OTT. :p

9. Csacskamacska

A fenyő és a gyertya illata, ami a karácsonyhoz hozzátartozik. Imádom mindkettő illatát! Máskor is, de ilyenkor meg még több gyertyát égetek, szeretem a fényüket, illatukat és számomra meghittséget, melegséget áraszt. Párologtatni fahéjas illóolajat szoktam. Egy kis sült alma illata is csodás...fahéjas cukorral meghintve.

10. Koppi

A "zigazival" csak nyűg van. Jó, cép is, de ha elkezd vedleni, még februárban is találsz tűlevelet.
    Arról nem beszélve, hogy külön műsorszám a kukához való juttatása január 6.-án. Addig meg ott szárad bent a lakásban..
    Mög, lehöt már fenyő illatot is kapni...

A Garabonciásra vettem 6. db új tipusúnak kikiáltott titokfát és semmi meglepi nem lett belőle. 1 ujjas juhar, 2 xl bodza, 1xxl cukorjuhar, 1 xxl fenyő (most van az ideje) 1 szakura cseresznyefa (ez jó, immár kettő van.)
    Egye fene, ültettem még 4-et...:) +a Bahára 6.-ot...
    Ennyi...

Tihamér ! Nálatok már esik a hó?
    Ahova mi megyünk oda 10 centis havat jósolnak most...

patakvera, heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Kopi, egy fenyő az nem vedlik, hanem hullajtja a levelét! Való igaz, hogy a tűlevelek takarítása macerás, de nem olyan nagy munka az. Nekem általában 1,5 m körüli magas szokott lenni és szép tömött, formás. Amikor kivitelre kerül sor, akkor van egy nagy fóliám, abba betekerem és úgy viszem ki, így kevés tűlevél potyog le. Mindig teszek celofánpapírt alá, így vízkeresztig csak a celofánt kicsit megemelgetem és egy csomóba összeszaladnak a lehullott levelek és azt se perc alatt összeporszívózom. Szinte mindenben az igazit szeretem, a műt, az utánzatot mellőzöm ha csak lehet.Tudom, hogy most a retró a divat, de az enyém lila, ezüst színben pompázik. Esténként a gyertyák megvilágítják a díszeket, s olyan szépen csillog.

Tündi1001, heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  12. Koppi

Nem vitatom, hogy nincs igazad...Esetemben a praktikum győzött...:)
    Hiszen a mi bájos világunkban, minden mű...már..
    Van műfog, van műszem, van műkormány, (vagy fordítva?) műláb......:D:D

Zenéljünk...:)
    A klasszikusokkal..., mert már annak számítanak..:)

Tündi1001, patakvera és Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

...csak műfogra, műszemre, műlábra azért van szükség, mert a valódi már nem "állítható" vissza. A fenyőt viszont mi döntjük el, hogy melyiket vesszük, lehet választani. Nálam nem mindig a praktikum győz.

Tündi1001, patakvera és Hölgy-világ kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Leesett a hó tegnap késő délután. Nem sok, de az utakon kívül megmaradt. A föld, a fű, a járda is fehér. Meg a hajam, meg a borostás szakállam, meg a ... De a fenyő nálunk nem csillog Szalmadíszekkel van évek óta díszítve. Az meg nem tükröződik. Az egyik farmomon havas a táj, a másikon meg nem. Az egyiken átállítottam, a másikon nem. Rögvest tudom, melyiken vagyok. Ha hideg van, akkor itt, ha meg minden zöld, akkor Gobio van jelen. Illen eccerű kérem! :)
    Holnap 14 órától valamiféle mókusszerű lesz, ahogy olvastam. Mókus? ... Nem, az evet, ez meg event. Nem mindegy. Az egyik 19, de a másik nem egy híján húsz.
    Az elmúlt héten beszlopáltam vagy 1 deciliter pájinkát, jóféle házit, hozzá úgy összesen fél liter bort éééés ettem kalácsot is többször, persze a Zepém miatt csak módjával. Ennek ellenére úgy ég a gyomrom már három napja, hogy ennem , innom kell a bikabónát. Neeem szeretem kérem! Hülye dolog. Sok a savam, lekötöm NaHCO3-mal, de a szervezet meg azt észleli, hogy lecsökkent a savszint a pocakon belül, oszt kiadja az utasítást. Több savat termelni, mert esik az aciditási szint! Ördögi kör. Szegény apósom, régen, már vagy 40 éve, a zöld borosüveg helyett a szintén zöld ecetes üvegből öntött magának egy deci lét a nagy beszélgetés közben. Nem figyelt oda, csak fogta a poharat, ami decis volt, aztán egy hajtásra benyakalta. Fennakadtak a szemei, fölpattant rögvest, kivette a kis zacsekot, kiszórt egy adag fehér port a markába, bedobta a szájába és vízzel lenyelte. Addig ismételte, míg a zacskó kiürült. Aztán csak böfögött meg itta a vizecskét. De annak utána mindig megnézte az üveg cimkéjét is, ha töltött egy zöld üvegből. :D
    Szép napot mindenkinek!
    Megyek aratni, mostanra beérett a vetemény.

Tündi1001, patakvera, heliantus és 2 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Jó reggelt kívánok Neked és Mindenkinek !

Kedvelem a történeteid, adomáidat. Jó olvasni...Ámbár most nem szolgálhatok hasonlóval.
    Lassan készülődünk. Itt nem esett semmi az égből csak hideg van. No annyira nincs, de szokatlan a -4 fok....
    Lefőztem én is a kávét -a főzőt is visszük... Csak sima, gázos, semmi flanc, hogy áram...:)

Tündi1001, heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  16. Hölgy-világ

Szervusztok!

Koppi jó utat! Óvatosan valami daraszerüség hull az égből,és hordja a szél. No meg gyűlnek a fekete felhőpamacsok..

Tihamér ahogy olvasom,szerintem rajtad most jött ki a bor,és pájinka hatása,savat is tud ám csinálni,de a b.bónát,és kávézást feledd el. Tudom milyen nehéz lemondani róla,de míg helyre nem zökken a sav-bázis egyensúly,addig redukáld a bevitelt.Későbbiekben pedig vedd fontolóra,hogy az első kávé fogyasztását étkezés utánra halasztod, ezzel magadnak teszel jót,elkerülve az ilyen problémákat..
    Sav lekötésre tudom ajánlani meleg szívvel, a héjában sült burgonyát, a natúr kekszet,valamint a pirítós kenyeret. Vigyázz az egészségedre!

Havazást meg annyit ígérték, oly elepedve várjuk,hogy csak na...

17. Csacskamacska

Mosolygós szép napot kívánok mindenkinek!
    Hónak nyoma sincs, csak szürkeség. Itt nem is biztos, hogy lesz hó, azt mondták a jósok. No, majd elválik.

Tündi1001, Hölgy-világ és heliantus kedveli ezt.
  18. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok,

egyetértek veled, hogy az igazi fenyő kell a lakásba - ha már kialakult egy kisebb vita, nekem ez a véleményem. Az illat, a zöld, vagy az éppen ezüst szín az ünnep kelléke, melegséget áraszt. Kopy még egyszer jó utat és kellemes időtöltést. Ami a kávét illeti, igen savas, de aki reggel issza meg minden előzetes bevitel nélkül annak fájni fog a gyomra és ne csodálkozzon. Az én javaslatom, hogy előtte egy pohár vizet meg kell inni, Hölgynek a továbbiakban igaza van. Időjárás, farkasordító hideg nincs, napsütés van, hó nincs, dér van és fagyott.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Szia Helike! Itt is a nap lesz a győztes, már látni engedi magát.
    A "sohatöbbetből" lett naspolyám és szamócám, de kökényt továbbra is csak akkor látok, ha kimegyek az erdőbe. Az új fának se híre, se hamva..másnak a farmján található.
    A mai napom is csendes lesz, bár vasárnap a néphit szerint dologtiltó, de én vasalni fogok.
    Jó pihenést nektek!:)

Tündi1001, Hölgy-világ és heliantus kedveli ezt.
  20. Hölgy-világ

Jó ebédhez,jó nóta szóljon!
    Mai nap dolog tiltó?Benne vagyok,bár eddig se csináltam semmit, és ezután is kettő tányér mosogatása vár rám. Jaj,bepakoltam a fagyasztóba,középső fiók ezennel be is telt. Van bent gulyásleves,spenótszósz,húsleves,halászlé,töltött káposzta,2 db fél rúd bejgli,meg vagy 10 db panírba forgatott húsos palacsinta. Hát éhen már nem maradunk,ha nem akarnánk főzőcskézni. S szilveszterre változtatunk a menün,eddig töltött dagadó volt, idén tésztában sült hús lesz sárgaborsó szósszal,vagy zöldborsó főzelékkel,még nem tudom..

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.