Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Itt van lehetőségük a Tiszántúli megyék lakóinak megismerni egymást, illetve itt van lehetőségük bemutatni magukat.

-W-595- és Tündi100 kedveli ezt.
  2. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó napot mindenkinek!

(Majdnem) eljöttek a munkás hétköznapok az ünnepek végével. Ennek nem sok látszatát látni kora reggel az élelmiszerboltokban. Vevő kevesebb, mint eladó. Azért, fejtettük meg az "önkiszolgáló" pénztárt felügyelő boltossal, mert a gyerekek még ma sem mennek iskolába, nem kell venni tízóraira valót. Azt csak én tettem hozzá gondolatban, hogy sokan kiköltekeztek az ünnepekre, sok pénz fogyott élelemre, ajándékokra etecera, ezért, míg nem lesz új fizetés és nyugdíj, addig kisebbek a pénztárcák bugyrai, kevesebb az elkölteni való.

Reggel korán, még hat óra előtt elindultam a drótszamárral a vámpírtanyára, mert reggel hat óra tíz percre kaptam tőlük időpontot. Régen, ez tavalyi év végéig értendő, reggel elmentem korán, a rendelő bejáratánál sorba álltam, majd bent is a vámpíroknál, de általában fél hét előtt már le volt tudva a vérvétel, mehettem a dolgomra. No ma ez nem így történt. Hat órakor ott voltam, de kiderült, hiába van időpontom, akkor is kell olyan sorszámot húznom egy automatánál, amit eddig nem kellett. Ott is sorban álltam. Hat óra négy perckor kezemben a cetlivel mehettem megint sorba állni a vámpíroknál. Azzal is végeztem és újfent sorban állás a tényleges szívásra. Elmúlt fél hét, mire bejutottam a tapasztalt vámpírhoz. Morogtam neki, hogy tudom, hogy nem Ő tehet róla, de ez az újítás hosszabbá tette az eddigi procedúrát. Igaz, felelte, de ez központi előírás, nem tehetnek róla. Az, hogy én hat óra tízre kaptam időpontot, de mire engem lecsapoltak, addig már húszan voltak akik előttem sorra kerültek, eszerint EZ teljesen normális. Ha valami rosszabb lesz és azt nevezik haladásnak, fejlődésnek, akkor én nagyon sötétnek látom AZT a jövőt!

Egészségügy. Hétfőn elmentem az orvoshoz, elpanaszoltam mi, mik a bajaim. Megvizsgált, vett kenetet a nózi lyukából, gondolom bacit nézettet meg valahol, aztán kaptam beutalókat is. Egy kellett, de kettőt kaptam. A vámpírtanyára én kértem, de adott még a rögönyre is, mert ha az én derekam fáj, akkor okoskodott a doktor bácsi, lehet, hogy a gerinc és a medencecsont találkozásánál kell keresni a baj okát, azt pedig csak röntgennel lehet megállapítani. Kedden voltam ott, majd meg fogják mondani mi a baj, esetleg tovább kell tippelgetni, ha mégsem jön össze a feltételezés. (Ebben csak az a jó számomra, hogy legalább az orvosom gerincesnek talál. Ez is valami manapság.) Még hétfőn az orvos asszisztensnője írt fel papírra három izét, meg mondta, hogy fellövi a felhőbe a többi kéthavi bogyóadagomat, ha már karácsony előtt valamiért nem. Egy órával később a patikában be illetve kiváltottam a papír alapú recepteket, de amikor a patikusnak mondtam, hogy elviszem a felhőben lévő kéthavi adagomat, amit múltkor elfelejtettek felírni, azt mondta, hogy nem tudja adni, mert a felhőben sehol semmi számomra. Hazaszédelegtem, felhívtam a Zorvost, a másik asszisztensnő vette fel, annak elmondtam, hogy jártam, mire mondta, hogy Ő MOST azonnal felírja. Mondtam, majd másnap megyek vissza a patikába. Visszamentem, de hiányosan teljesült a kívánságom. Volt olyan bogyó, amiből egy dobozzal írnak fel két hónapra, de olyan is van, amiből havi egy az adagom. Az utóbbiak az általánosak. Hát most volt, hogy olyanból, amiből egy is elég, kettőt írtak fel, de ezzel párhuzamosan olyanból amiből meg kettő kellene, csak egyet. Nem merek reklamálni az orvosnál, mert ennyi reklamálás után a végén kiteszik a szűrömet a doktornál. Azt meg nem szeretném.

Amit Csacska írt népi bölcsességeket az újévi és szilveszteri szokásokról, tilalmakról, annak a mi családunkban semmi haszna nincs. Újévkor a feleségem közölte, hogy szerinte NEKEM kell főznöm délelőtt fasírtot meg krumplisalátát másnapra. Amikor mondtam, hogy de hát újévi tilalmak meg izék, letorkolt, hogy TE nem vagy babonás, tehát RÁD ezek nem vonatkoznak. Vitának helye nincs, mehettem ki a konyhába. Igaz, én mondtam, hogy ez jó lenne másnapra, de arra nem gondoltam hogy NEKEM is kell megalkotnom majd a menüt. Szóval, száz szónak is egy a vége, jobb ha egy férj nem javasol semmit, mert csak kibabrál vele a felesége. Úúúúúgy sajnálom magamat!

Pár napja olvasom a fórumban, hogy valaki azon méltatlankodott, valaki kitette a szomszédai közül, pedig ő igen szorgalmas, nem lehet, hogy az ő aktivitása alacsony lett volna bármikor is. Ő már több, mint HÚSZ éve fizet elő munkásokat folyamatosan. Szélesre húzódtak ajkaim. Én úgy emléxem, hogy ippen tizenöt éve indult útjára a Farmerama. Ha valaki már előtte is tudott előfizetni a játékra, az igen nagy tehetség lehet, hozzá képest még Gandalf is csak egy varászlótanonc. Persze, az is lehet, hogy rossz az emlékezetem.

SÜT a nap! Végre. Szép napot továbbra is!

Utoljára szerkesztett: 3.1.25
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét!
    Lassan felvesszük újra a tempót és végezzük teendőink. Pihenésnek vége, várnak az új feladatok. Itt a farmon is vége hamarosan ennek a maratoni eventnek. Volt idő rá bőven, szerintem mindenki el tudta érni a maga által kitűzött célt!

Tettetek valami fogadalmat? Úgy vagyok vele, hogy amikor valamit elhatározok, azt igyekszem végig is vinni, megvalósítani, s ehhez nem kell az, hogy egy új esztendő kezdődjön el. Persze van, amikor halogatom, de feladni nem szokásom.

Az ünnepek alatti nehezebb, tartalmasabb, finomabb ételek hatása hogyan mutatkozott meg nálatok? Nálam úgy, hogy kevesebbet ettem az elmúlt napokban. Csak könnyű ételeket kívántam és azokból sem ettem sokat. Savanyú káposztát naponta eszem, most ez "menő" nálam.

Ezért együnk savanyú káposztát

A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is
    A titok a fermentálásban, vagyis az erjesztésben rejlik, melynek köszönhetően nem csak az íze válik különlegessé a káposztának, hanem rendkívül egészséges is lesz.
    A savanyított ételek gyulladáscsökkentő anyagokat termelnek a szervezetünkben, és növelik az ásványi anyagok, valamint a fehérjék és a zsírok felszívódási sebességét. Ennek hatására képesek leszünk leküzdeni a különböző gyulladásos folyamatokat, sőt az allergiás tüneteink is enyhülhetnek. Az erjesztési folyamat részeként, olyan biológiailag aktív anyagok szabadulnak fel, amelyek jótékony hatással vannak az egész szervezetünk működésére. Emellett a fermentáció végtermékeként létrejövő szerves savaknak fontos szerepük van a bélnyálkahártya táplálásában, az anyagcsere szabályozásában és az idegrendszer működésében.
    A fermentált ételeknek számos egyéb jótékony hatása ismert:
    • Jobb lesz a kedvünk
    Az agy és a bélrendszer között szoros kapcsolat van. Ezért lehetséges az, hogy a beleinkben lévő problémák befolyásolhatják a lelki állapotunkat, felelősek lehetnek a stressz, depresszió és szorongás kialakulásáért. Ha rendszeresen fogyasztunk
    savanyú káposztát, a beleinkben megnő a jó baktériumok aránya, valamint olyan hormonok kezdenek termelődni, amelyek a jó hangulatért felelősek.
    • Kedvez az alakunknak
    A savanyú káposztában található jótékony baktériumok az étvágyunkat és a nassolási vágyunkat is csökkentik. A bélflórát felépítő mikroorganizmusok ugyanis befolyásolják, hogy milyen gyakran vagyunk éhesek, de még arra is hatással vannak, hogy milyen ételeket kívánunk meg.
    • Szebbé teszi a bőrünket
    A káposzta már önmagában is sokat tesz a szépségünkért, mivel rengeteg antioxidáns van benne, ami lassítja a sejtek öregedését, emellett rendkívül magas a C-vitamin-tartalma, ami nem csak az immunrendszer erősítésében és szervezet méregtelenítésében játszik fontos szerepet, de a bőrünket is egészségesebbé teszi. A bélben zajló gyulladásos folyamatok felelősek lehetnek az olyan bőrproblémák kialakulásáért, mint a rosacea, az ekcéma vagy a pattanások. Ha a bélbaktériumaink nincsenek rendben, esetleg sok gyulladást fokozó ételt eszünk, mint például cukros, fehér lisztből készült finomságokat, akkor az a bőrünkön is hamar meglátszik. Ha viszont gyakran eszünk savanyított káposztát, akkor a bőrünk is ragyogni fog.

Jó a szívnek és a csontoknak
    A savanyú káposzta bővelkedik K2-vitaminban, amely csökkenti a koleszterinszintet, kordában tartja a vérnyomást és elősegíti a kalcium felszívódását a szervezetben. Ezek a tulajdonságok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a szívünk és a csontjaink minél tovább maradjanak épek és egészségesek.
    Ha azonban valaki hajlamos a puffadásra, emésztőrendszeri betegségben vagy epebetegségben szenved, akkor a savanyú káposzta fogyasztása nem ajánlott!

upload_2025-1-7_19-26-34.jpeg upload_2025-1-7_19-27-5.jpeg upload_2025-1-7_19-28-7.jpeg

Tittie, busika02, _Ilona49_ és 9 más kedveli ezt.
  4. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Véget értek az ünnepek, elindultak a hétköznapok.
    Már nem megyek dolgozni, élvezem az itthon létet, és már nem kell átszervezni a napokat, mikor a kicsikre kell vigyázni.
    a múlt héten is még tartott a szünet, de a szülőknek és a másik nagyinak már dolgoznia kellett, így már nem volt gond, hogy én vigyázzak rájuk, és így lesz ez holnap is, igaz nem napközben kell rájuk vigyázni, hanem majd óvoda és iskola után.

Alvás letudva... már vagy 2 órája... na igen, így jár az aki nagyon korán elalszik, és ez nekem elég gyakran sikerül így.
    De hogy hasznosan töltsem el ezeket a hajnali fentléteket, a múltkor is belekezdtem olyan csendes elfoglaltságba mint a selejtezés. Volt ami kuka verzió volt, de voltak olyanok is amit összeraktam zsákba dobozba és majd oda adom olyan helyre ahol hasznát veszik.

A hosszú eventet végig vittem, a bolt kínálata jó volt, csak kár, hogy nem volt lehetőség úgymond kifosztani, de legalább több mindent kiváltani, hiszen a csillagos érméket elég szűkmarkúan mérték - adták.
    Én a mamutfát részesítettem előnyben, hiszen az konkrét ajándék volt, és a zöldcseppekből jó ha sok van.
    Még a mufurctojást váltottam ki, és azt hiszem 1 db farmos titokfára volt még elég a maradék csillagos érmém.

A ma kezdődő event ismertetőt elolvastam, és nem kérdés, hogy csinálni is fogom.

Judit, jól kigyűjtötted a savanyú káposzta jótékony hatásait, és a képek is étvágy gerjesztőek.
    Én is szeretem, szoktam is enni - igaz nyersen nemtudok sokat enni belőle - de szoktam olyan ételeket is főzni, mint a káposztás bableves, toroskáposzta, sztrapacska .

Zsozso, köszönöm a jókívánságot, ahogy írtam nálunk karácsony után majd minden hónapra jut szüli,- és névnapos.

Itt az időjárás nem éppen a legjobb, eléggé szürke borult, igaz tegnap mintha a napocska próbált volna kibújni a felhők mögül, de ez nem tartott sokáig.
    Most éppen melegfront van - perpill. +6 fok van, de ahogy hallom az előre jelzést holnaptól újra lehűlés és csapadékot is mondanak.

5. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Az eventet tegnap este fejeztem be. Azaz akkor tettem pontot a végére, mert elég régtől az utolsóval szórakoztam.
    Én is a mammutfával kezdtem, mert kell a zöldcsepp! Azután jött a tojás a piccolók és 1 titkost tudtam kivenni.
    A mostanit csinálni fogom...egészen biztos....de most nem látok benne semmi érdekeset!

Judit....én elfelejtettem fogadkozni!...bár egész évben sokszor fogadkozomxDxD...de nem vagyok olyan kitartó, mint Te!
    Szeretem a savanyú káposztát...de már alig lehet jót kapni....legalábbis itt felénk!

Ági...nem tudom, hogy melyik "alvás-szokás" a jobb....vagy a rosszabb! Most próbálom magam....szoktatni....a korábbi lefekvéshez.
    Én majdcsak akkor fekszek, amikor te már ébren vagy!...persze...délelőtt meg tudnék aludni!:pxDxD
    Hiába megyek korábban ágyba....ha csak forgolódok...ami nagyon rossz!...így nem is megyek....maradok a TV előtt!

Tegnap 3 napi szürkeség után szép ragyogó és tiszta idő volt. Ma már felhők vannak az égen...a fokot még nem néztem!

6. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Tegnap vendékeskedős napom volt, egyik vendégségből mentem - vittek a másikba :D.
    A húgom egy héttel ezelőtt hívott, hogy értem jön és menjek el hozzájuk egy kicsit, igen ám, de én pont elkezdtem főzni, mert a menyem már nagyon régóta kérte, hogyha van kedvem és időm készítsek már, főtt darált husit, almaszósszal és krumpli pürével.
    Én pedig pont ezt főztem - amit másnap el is vittem nekik, örültek neki és ízlett is.
    Így hát megbeszéltük a húgommal, hogy majd következő vasárnap elmegyek.
    Tegnap korán reggel ébredtem megint, és sütöttem a szokásos kedvenc sajtos pogit, dupla adagot, mert két helyre vittem.
    Délelőtt értem jött a húgom - ők kapták az egyik adag pogit - főzött finomat, beszélgettünk jókat, jó volt együtt lenni kicsit.
    Majd kora délután haza hozott, mert délután a lányomékhoz mentem-vittek, jött értem a vejem. Ők kapták a másik adag pogit.
    A lányom középső fiának volt szülinapja a múlt héten, és mentem felköszönteni - már 14 éves, hogy repül az idő.
    Náluk is nagyon jó volt lenni, ettünk finomakat és családi társas játékoztunk, szuper volt.

Ma jövős-menős napom volt, több helyre kellett mennem.

Az eventel haladgatok, a növény mennyiség letermelve - a kerék adott bónuszt - de felröpi hiányom van - 20 db malom terméket kell lejátszanom, hogy kitudjam váltani a felhőt és a dekorokat. A trivia pontokból is kellene még de..... na majd látom mennyi lesz az annyi.

Zsozso, azt tudom, hogy az én alvás "szokásom" az nem jó, mert képes vagyok idő előtt akár ülve is elaludni xD, mármint, a kis szobában - itt alszom amúgy is - ülök az ágyon, a hátam megtámasztva, nézem a tv-t és elalszom, vagy olyan álmosság jön rám, hogy nem bírok ébren maradni, elalszom, és így hajnal 2-re, 3-ra kialszom magam.

Judit, rég jártál erre, hiányollak és az írásaidat is.
    Ugye, minden rendben, és csak idő hiányában vagy távol.

Természetesen hiányolom a többieket is, Tihamér....., Ilona......, Lajos......, Henike....

Itt ma napsütéses idő volt, de eléggé hideg, fújt egy kicsit a szél, muszáj voltam sapkát és kesztyűt felvenni.

7. zsozso577

Sziasztok

Én már a felhőt kiváltottam az eventnél....a kitehetők....kint vannak....igy egyszer csak üzemelni fog, ez a felhő!
    Az e-gazt még termelem tovább...a piccolót és a szz-pontokat kiváltottam...meglátom, hogy mit tudok még kiváltani.

Ági...az én alvásom sem jó....én akkor még talán fent vagyok,amikor Te már felkelsz. Dolgozok rajta....egyszer talán sikerül.
    Tegnap este bevettem egy bogyót....ezért ma egész nap szédelegtem....így ez megint pihenni fog!....marad az éjszakai film-nézés!
    Jó neked, hogy a családod a közeledben van....nincs időd, a negatív gondolatokra.

A múlt héten valamelyik délután a telóval csináltam egy képet. Közben az foglalkoztatott, hogy másnap milyen szél lesz.
    Nahhhh....nem várt az másnapig....hanem még aznap éjszaka olyan erővel feltámadt, hogy bent a lakásban félelmetes volt.
    Hasonló szél dolgozott tegnap is....a gyengített változat még ma is dolgozott. Igy már második napja nem voltam kint.
    Holnap megyek....ha esik....ha fúj....MEGYEk!

8. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!
    Lányok, nem unatkoztatok ti sem!
    Ági nagyon jó, hogy van hova menned, hívnak és te sütöd a pogit, főzöl és már úton is vagy, vagy mennek érted! :) Maradjon így sokáig! Isten éltesse sokáig az ünnepeltet!
    Zsozsó, ott a 21. szinten én is toporogtam, de megérte! Az alvási szokásod nem ismeretlen, majd alakul, ne izgasson, elvégre nem kell már szaladni sehova és akkor kelsz, amikor akarsz! Lényeg, aludj eleget!

Mostani eventnél a felhő kiváltva, kütyük kitéve. Ennyire futotta, majd holnap lépek tovább. Újra e.gazt vetek, mert még van mit kiszedni a kínálatból. Röpi van elég, mert napokig csak hosszút termeltem.
    Unokám itt volt, nálam tanult napokig a vizsgájára. Próbáltam keveset jönni, menni, hogy ne zavarjam, bár bezárkózott az apukája gyerekkori szobájába és ott tanult, csak akkor bújt ki, amikor megéhezett. Olyan jó volt, hogy itt volt! :)

Alvás. Későn fekszem, későn kelek, de nem zavar. Amúgy azt vettem észre, hogy az utóbbi időben többet alszom, de lehet, hogy ez azért van, mert tél van, hideg van. Igyekszem sokat mozogni, de ezeken a csúnya, ködös napokon én sem mentem sehova. Ma már volt egy hosszabb utam és holnapra is tervezem, csak a szél ne fújjon.

Szombat este színházba mentek a "gyerekek"..8 és 49 év közötti gyerekek...:):) .A Pál utcai fiúk volt a darab, amit megnéztek és előtte bejöttek hozzám. Kávés szeletet sütöttem, nagy volt a sikere, ízlett nekik, alig maradt belőle. :) Megsüthetem máskor is azt mondták. :) Szeretem az ilyen visszajelzéseket!

Farmra visszatérve, hála a sok kedves segítő gazdának, így nem volt gond, hogy a helyes válaszok megszülessenek.Holnap megkeresem a plusz ajándékokat adó helyeket, azokat fogom kiváltani, no meg van még bőven, amit szeretnék megszerezni.

Jó éjt, aludjatok jól!

busika02, zsozso577, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  9. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt!

Ma indult a Születésnapi Naptár a bejelentkezéskor a Hírek felületén. (Én ma vettem észre az előbb.) Mindenkinek MEG KELL néznie és elvenni az aznapi ajándékot! Pontosabban ajánlott, nem kötelező.
    -------------------------------------------------------------------------

Más. MÉG élek. Ez azért nem egyértelmű, mert - szerintem - rám vadásznak az autósok. Feltett szándékuk, hogy kicsinálnak. Kettőezer november 23-án egy fiatal, akkor 31 éves rokkantnyugdíjas akart eltenni a barátjától kölcsönkért Opel Kadett márkájú gépkocsival. Nem volt szerencséje, túléltem. Igaz, a balesetin az orvosok mondták, - egyik a másik után - "Az ilyenbe rendes emberek bele szoktak halni." Hát én kitoltam vele, nem pusztultam el ott a helyszínen. Pedig Ő mindent megtett ezért. Nem tudom mekkora volt a sebessége amikor letakarított az útról a szántás szélébe, de a féknyom több volt 26 méternél. Meg sem állt, mert amint a bírónőnek mondta, azért, mert nagyon megijedt. A bírónő meg nem akarta elhinni, ráadásul azt merte mondani a jótét léleknek, hogy szándékosan hagyott ott, szándékosan nem nyújtott kötelező segítséget, mert volt neki érvényben lévő felfüggesztett börtönbüntetése ittas vezetésért. Akkor éjjel is a cimborájával végig ittak, majd alkoholos befolyásoltság alatt (gyk. részegen) vezette a haverja kölcsönkért járművét. Másodfokon kapott 14 hónap letöltendőt és hozzácsapták a felfüggesztett nyolc hónapot is. De nekem akkor eltört hátul öt bordám, a lapockám, a bal lábam és a bal kezemben az idegkötegek részben elszakadtak, a többi meg vongálódott, túlnyúlt. Nem is lesz már jó a bal kezem sohasem. Ezt akkor megmondta az a főorvos, aki a kezemben vizsgálta az idegek ingerületvezetését.

Pénteken elmentem a Pennybe ezért meg azért. A táltossal jöttem haza. Kosárban egy teli táska, a másik meg a kormányon bal oldalt a csengő mellett. Amikor befordultam a ház előtti "célegyenesbe", jobb oldali parkolóból megindult egy tulipiros SUV. Orral volt a házak felé, a hátsója meg az út felé. Nem szeretem, ha csak kitolatnak úgy, hogy a mellettük lévő kocsi miatti takarástól nem látni, jön-e valaki vagy nem. Igaz csak én voltam ott akkor, a kocsi meg csak jött, tolatott és még gyorsabban tolatott. Én rögvest balra kormányoztam a drótszamaramat, de aztán egy idő után nem tudtam még balra menni, mert akkor a bal oldalon lévő garázsokba kellett volna kerékpárostul bemenni a lezárt ajtón keresztül. Macerás lett volna. Ordítottam, mint egy kannibál, ha az ellenséget akarja épp legyilkolászni. Szerencsére a vezető meghallotta és fékezett. Akkor már szálltam le, mert nem akartam a garázsajtónak hajtani. A kerékpár első kereke és a kocsi bal sarka között nem volt több fél méternél. Az ablak lement lassan és egy cirka huszonöt éves szőke leányka kiszólt, hogy:
    - Elnézést!
    - De a szentségit! Én azért dögöljek meg itt, mert maga figyelmetlen? - Az biztos, hogy meghallhatták többen is, mert emelt hangon "mondtam". Ahogy a pici számon kifért. Már nem is ültem vissza a nyeregbe, mert húsz méter után le kellett volna szállnom mindenképp, ha át akarom tolni a házunkhoz a táltost. Már nem hiszem, hogy nem szándékosan akarnak elpusztítani az autósok. Amikor a lakásba értem, a feleségem jött szembe a szobából és kérdezte, hogy miért nézel olyan mérgesen. Na vajon miért???

Most mára egyelőre elég ennyi is. Az elmúlt napokban olyan soxor gondoltam arra a szőke leánykára, de nem túl vidáman. Imába foglaltam a személyét minden esetben. Bár nem vagyok vallásos picit sem, de remélem fohászain célba értek!

busika02, -W-595-, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  10. zsozso577

Sziasztok

Tihamér....nagyon vigyázz magadra....tudod???!!!...3 a magyar igazság!;):cry: A kétkerekűt most már otthon kell hagyni és helyette...
    tudod...olyat kell választani...amit magad után húzol.xD, amit én sem vinnék még!xD Helyette van egy nagy táska...amit a vállamra
    tudok akasztani. A kerékpár veszélyes!...nagyon!!!!!

Valamelyik nap, írtam...de valamiért nem ment át....és nem volt kedvem újra leírni....mert amúgy sem volt rózsás kedvem!
    Ez látszott az írásomon is....biztosan ezért döntött úgy a rendszer, hogy visszadobja a feladónak!xDxD

Valahogy nem igazán voltam top-n. Az eventeket is elkezdtem...igaz...később, mert dolgom volt aznap délután.
    Aztán elkezdtem...csináltam...de valamiért nem éreztem azt, hogy jól csinálom.....nem hagyok-e ki valamit.
    Így napokkal utána sem tudom, hogy mi volt velem. Szó szerint a kezem vitt....és többször utána néztem, hogy ez, most
    milyen állati besorolás....ez most honnan jön...ezt most hová is kell ültetni???xDMajd a végén kiderül, hogy esetleg,
    mit hagyott ki a kezem....egyelőre úgy látom, hogy minden meg van!
    Az eventes területen ültetgetek, ahogy nézem készen is leszek vele. Én szeretem, amikor ott van az event, mert akkor a főbb területeken
    azt csinálok , amit szeretnék....ott is haladok!
    A fejem is tiszta...és remélem, hogy a hsz. is el fog menni.
    Hideg borús idő van....az embernek nincs kedve kimenni a lakásból. Holnap pedig már boltba kell mennem. Így kénytelen
    vagyok kimenni .
    Megyek a konyhába....még a palacsinta-sütés várat magára....de az csak később kell!

busika02, -W-595-, Csacskamacska és 6 más kedveli ezt.
  11. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Szia!

VAN itthon banyatank, ez már a második. Az első kissé rozogácska volt, de lecserélte életem értelme egy sokkal stabilabbra. Olyanra, aminek a két kerekén felül van még kettő "tartalék" kereke is, de azok arra jók csak, hogy a lépcsőn felfelé könnyen lehet húzni, nem kell akkorát emelni, mert a mankókerekek segítenek az emelésben. A második világháború alatt a magyar hadsereg által használt Botond rajkocsik ( másfél tonnás tehergépkocsi) is hasonlóak voltak, azokon is volt mankókerék, amit fel lehetett tenni a többiek helyére, ha kellett, mert igazából tartalék kerék volt. De addig is, ha szükség volt rá, árok felett besegített. Csak télen használtam eddig banyatankot, de talán öt-hat alkalommal. Nem rajongok értük. Feleségem a régit használja arra, ha én nem tudom kivinni a kimerült virágföldet a temetőbe valami okból kifolyólag, s akkor kihúzza maga után. De egyszerűbb nekem a drótszamárral kivinni. Igaz, nem emelhetnék 10 kilónál többet, de a szükség nagy úr.

Sajnos a feleségem már tizedik napja megy be a kórházba ITT, mert eccem öcsikémet idehozták a megyei kórházból. Kitették volna a rehabilitációra Győrben, HA lett volna üres hely. Mivel nem volt - túl sok a beteg - ezért hozták ide, de itt is csak a belgyógyászaton lett, volt hely, a rehabon itt sem. Én nem mehetek, mert még mindig erősen ugatok, a kórházak pedig arra kérik a légúti betegséggel rendelkezőket, hogy ők NE látogassanak. Szegénynek össze is jött minden, ami nem kellett volna neki, még ha pénzt adnának érte, akkor sem. Nem elég, hogy az egyik lábfejéről levettek három ujjat októberben (HÁROM a magyar igazság ugye?), de autoimmun betegsége lett hirtelen. Egyszerűen nem lett ereje. De nagyon nem. Még a légzés is nehezére esett, nem hogy a felkelés, a járás. A kórházban volt, de a mikor rosszabb lett az állapota, lélegeztetni kellett, különben ... Aztán jobban lett, visszavitték, majd még jobban, de a rehabon sehol sem volt hely, de valahová tenni kellett. Itt az orvosok elkezdtek gyanakodni, hogy miért is lett rosszabb a légzése megint, ráadásul valamit hallottak is a tüdőben, ezért elhatározták, hogy megröntgenezik. Nem találtak semmit, de ha a doktorok gyanakodnak valamire, kitartóak is tudnak lenni. Ezért elvitették CT-re, ééés sajnos akkor kiderült, hogy tüdőembóliája lett. Egy vérrög valószínűleg a műtét helyéről elindult és a tüdőben kötött ki. Ha a szívre/szívbe támadt volna gusztusa elfeküdni, lehet, hogy nem kellene már járkálnia senkinek sem a kórházban látogatni Őt. Ráadásul megint valami fertőzést is kapott, újra "náthás" is. Már nem ülhet fel egy kicsit sem, eddig lehetett, de ugye a Zembóliával nem érdemes játszadozni. ...

Azért jó is van az életben néha. Mármint nekem, nekünk. A kisebbik unoka is iskolás lett az ősszel. Szorgalmasan jár, tanulgat. Rendszeresen elküldik a felmérők eredményeit a mamának, mert arra kérte meg a kicsi szüleit, s olyankor én is láthatom, mit tud a kicsi. Eddig szerencsére mindig naaaagyon jó volt. Most is majdnem, de a tündérkénk arra panaszkodott, hogy az ének felmérőt elrontotta, azért szomorú. Rákérdeztünk az milyen, mennyire lett rossz? Hát csak 98 százalékos, nem száz, mint a többi. Na EZ legyen a legnagyobb bánata. Mama és papa nagyon megdicsérte, mert nekünk ez is csodálatos eredmény. :)

Nemrég vettük egy szárazlevegős fritőzt, abban próbáltam meg ma egy kis kenyérkét sütni. Szó, ami szó, lehet, gyorsabb is, mert nem kell várni, míg a sütő bemelegszik, de maradok a hagyományos delejes sütőnél. Már ha sütök kenyeret, mert általában a boltból hozom.

Megyek és elfogyasztok némi fekete levest. (Kávé, de hígan, nagyon hígan.) További szép napot, mert itt csak a szürkeség van!
    ----------------------------------------------------------
    Nemtom méé, de elsőre nem engedte elküldeni, mivel a BP szerint NINCS jogosultságom az oldal látogatására. Szerencsére van tapasztalatom az ilyenben, ezért elmentettem és újbóli belépés után kegyes volt a rendszer, el lehetett küldeni. Összesen nem írtam fél óráig sem a hsz-t. Akkor időhúzás nem lehetett, hanem ???

busika02, -W-595-, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
  12. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Kedves Ágnesek,Ágik!
    Örömteli,vidám,gondtalan NÉVNAPOT! jó egészséget......sikeres játékot!!!!!!

13. Csacskamacska

Ági, szeretettel köszöntelek névnapodon!
    upload_2025-1-21_16-20-13.jpeg

henrietta1223, zsani_apja, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kedves Tiszántúliak!

Kivánok az Ágnesnek sok boldog névnapot!

15. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket! :inlove:

Tihamér, vigyázz magadra! A szőke huszonéves sofőr leányka, nagyon figyelmetlen volt, ámbár, az is lehet, hogy épp takarásban lehettél, és nem látta, hogy jön e valaki, de ezt csak ő tudhatja.

Elolvastam a szülinapi event ismertetőt, és azt tudom mondani, hogy háááát..... hááááát..... én nem ilyen eventre számítottam, ólakból és terményesólakból annyi felröpi....?????
    Először azt gondoltam, na ezt kihagyom... most sem jut okosabb gondolat az eszembe.
    Nem a mini játékkal van bajom, az nem tűnik nehéznek.
    Olvasgatom az event csevegőt, és majdcsak megokosodom xD.
    Ha a mini játék elég, azt megcsinálom, - de lehet tévedek, mert az csak egy része az eventnek, az csak a közösbe számít.
    Nah megyek még olvasgatni event ismertetőt xD:p:music:

Itt napok óta szürkeség.....:(.

Utoljára szerkesztett: 22.1.25
  16. zsozso577

Sziasztok

Ági....hasonlóan reagáltam a szüli.napi eventre, mint Te! Először azt gondoltam, hogy nem csinálom. Túl sokat kér és amit
    kapunk, az kevés....nagyon kevés! Szerintem!
    Aztán felhívtam egy kedves szomszédomat és vele együtt elkezdtünk olvasgatni...értelmezni és számolgatni.
    Aztán a számolgatás után ráébredtünk, hogy bírja a pajtánk!
    Végül elkezdjük....én növénnyel várom a holnapot. Aztán ....amennyiben lehetséges...akkor minijátékozok...amig érmém lesz.
    Azután még nincs tervem. Lehet, hogy nullázok az ólakkal....a tenyésztéssel várok...hátha jön valami jó kis akció.
    A gaz ültetése és a terményes ólak lesznek hosszabbak.
    Nagyon kíváncsi vagyok a nagy közösre! Volt, már hogy nem jött össze!...ez valahogy megmaradt bennem.

henrietta1223, zsani_apja, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Az eventet elkezdtem. Első olvasatra elég zavaros volt a menete, de lassan megvilágosodom. Születésnapi eventnek kissé jobbat vártam. Igaz, hogy 2 hétig tart, van idő, de valahogy jobban szeretem az egyszerűbb és rövidebb feladatokat. A terményesekre kell a leghosszabb idő szerintem. A röpikhez elő lehet venni a lepkehálót, mindből sok kell.
    Mini-játékoztam, jó lenne, de mire lejátszom a 30 db -t, akkorra megszaporodnak az ősz hajszálaim. - és ugye 4 állat van. No, majd lesz valahogy!
    A kütyükkel meg az a bajom, hogy már nem tudom hova tenni őket. Kellene még vagy két terület neki, hogy a jobbak mind kikerüljenek.

Nem panaszkodom, nem megyek vele semmire, akkor meg minek? Ez van, változtatni rajta nem tudok. ( engem sosem kérdeznek meg, hogy mit szeretnék....)

E-mailben ajándékkódot kaptunk!

Utoljára szerkesztett: 23.1.25
  18. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Olvasgattam...., olvasgattam..... végül megvilágosodtam xD, és elkezdtem az eventet, a kerék kegyes volt, sikerült tegnap bónuszt pörgetnem, és mivel ma elég hamar letudtam az alvást, így még élt a bónuszom, kicsit megpótoltam és letermeltem a növény mennyiséget, hogy tudjak terményesólakat kitenni.
    Kipróbáltam az állatokkal való nullázást is - most először - és nagyon tetszik, így mikor meglett a sombrero felröpi mennyiség, átmentem a bahára és ott nulláztam több féle állattal is :inlove:, és csak a táp mennyiségem szabott határt, de nem nulláztam le a táp készletemet.
    Játszottam mini játékot is, és ugyebár véletlen szerűen adja az ábrákat, így szükséges a hosszabítás, hogy összegyűljön a kért darabszám.
    Raktam ki sajtgazdaságot, kartondobozgyárat, és hódfaüzemet, a manufakturákba kantáros üzlete és malacperselyt, használtam érés csökkentőket is, némelyiket szupertápoztam, de így is hosszú lett az érés idő, na nem gond, mert ma a belvárosban van dolgom délelőtt.

Judit, köszi az e-mailes kódot :inlove:, olvastam tegnap, de elfelejtettem beváltani, most megyek és beváltom.

19. zsozso577

Sziasztok

Süt a nap! A hőfokot még nem néztem....de mindenképp csábító! Ki kell mennem!
    Az eventet én is elkezdtem....az ólakkal nulláztam....a minijátékokat megcsináltam.... nem volt vészes. Talán 2x fagyott le
    a rendszer. A leosztás meg szerencse-függő!...
    A tenyésztéssel várok....hátha tesznek be akciót. A növény termelése folyamatban van...tegnap pörgettem....nem adott bónuszt....
    így szépen lassan menetelek tovább. A szédülten meg terményesek vannak kint...az megint csak idő. Kb....olyan 12 órásakat tettem ki...
    most csak az időt figyeltem....ahogy nézem Pannikkal egy az egyben adják. Jó lett volna 44 db egyfajta terményest kitenni....
    de olyan sok nincs egyből sem!

Ma végeztem az eventtel. Aztán úgy döntöttem, nem áldozok be Fa-t...hanem
    inkább kisebb farmokon ahol tudtam tenyészteni....játszom a minijátékkal.
    Holnapra még 3 kisfarm maradt.Aztán már csak várni fogom a csodát.
    Nagyon nehezen meg az a százalék!...bár van még idő!

Utoljára szerkesztett: 27.1.25
  20. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ági, Zsozsó, ügyesek vagytok! :) Lehet lazítani, event nem kezdődik a héten!

Befejeztem én is még szombat este, csak a mini-játékból maradt, mert nem volt időm eljátszani. Mint írtam, annyira nem tetszett ez az event, ezért igyekeztem hamar letudni. A tenyésztést csak vasárnap csináltam a boom alatt, a gaz kész lett hamar. Az ólakkal is hamar végeztem, mert szupertáppal etettem, nem volt idegem kivárni a normál tápossal. Most türelmetlen voltam. A 120 rakosgatás kissé kiborított, pedig jó játék lenne, de 120 az sok!! Eszembe sem jutott újra elkezdeni úgy, hogy még én fizessek is érte! Fura egy születésnapi ajándék! Olyan, mintha magamnak vennék ajándékot. Gyakran nem értem a játék megalkotóinak a logikáját!

Ideért a napsütés is meg a meleg, bár nem fog sokáig tartani. Bolondos időjárás van! Hol van már a négy évszak?!

kmandy, busika02, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.