Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Hihetetlen, mekkora türelmed van, minden elismerésem a tiéd!!!!!!
   
  busika02, henrietta1223, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
 2. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Jól távol maradtam az írástól, már megint.... de valahogy nem jött össze, hogy írjak is.
  Mondhatni, úton voltam mint a távirat.... xD
  Anya a múlt héten 3 x is lejött a 4. emeletről és persze vissza is, szerdán, a tesóm elvitte kontrollra a szeptikus sebészetre, ahol azt mondták gyógyuló tendenciát mutat a lába - de ez még sok idő lesz mire ténylegesen beheged, begyógyul az a seb, a tesóm megy minden nap és lekezeli átköti és meglámpázza neki. Én is megyek minden nap, a bal karját fájlalja nagyon, éles fájdalom hasít bele, bizsergősen zsiborog szokta mondani, nekem pedig eszembe jutott, hogy van TENS készülékem, és azzal kezelem a karját, vállát - azt tudjuk, hogy izom sorvadás van a karjában.
  A második lejövetele pénteken volt, oka az a piacra menés, ( már nagyon-nagyon régen nem járt a piacon, és míg nem lett ilyen gyenge, akkor hetente 2 x is ment piacra, mert a zöldség féléket és gyümölcsöket, mindig a piacon vette ) A tesóm el is vitte, és vásároltak, Anya kitalálta, hogy torma levélbe töltikét készít, és ehhez a torma levelet a piacon kell megvenni, de azt mi nem tudjuk megvenni, mert azt neki látni kell milyen a választék. Szombaton pedig Anyukás-tesós napunk volt, Anya megcsinálta a töltikét, és a tesóm értünk jött és elvitt hozzájuk.
  Tegnap ( nehogy kimaradjon nálam egy nap is ) a fiamékhoz mentem - már régen taliztunk - és náluk voltam, majd kora este jöttem haza.
  A héten délutános vagyok, ma délelőtt kozmetikába megyek, holnap délelőtt pedig fodrászhoz.

  A jövés-menés ellenére sikerült az eventet befejeznem, igaz ehhez most a kerék is besegített, mert 2 x is sikerült bónuszt pörgetnem o_O;).

  Judit, sajnálom a nem tervezett produkciót - de hát ezt nem szoktuk betervezni - és tudom milyen a földön landolni, remélem már jobban van térded a horzsolás vagy seb is gyógyul.
  Szomorú, hogy a " közönség " megsem kisérlelt segíteni,-.- csak végig nézték, hogy sikerül e felállnod.

  Marika, a gazdaköriket illetően, Te előrébb vagy, mert elhatározod, hogy kellene csinálni, én még gondolatban sem jutok el addig, hogy csinálnom kellene, egyszerűen olyan sok van, és olyan sok mindent kell hozzá hogy... ah, és Pató Pál úr " módjára " ejjjj ráérünk azzal még xD.

  Zsozso, hazaértél, és elkezdődött a nagy munka, vagy el kellett napolni? Az eventet tudtad csinálni?

  Jah, már én is egyeztetek a felújítást illetően, mondtam a fiamnak, hogy július közepére tervezem - akkor jövök szabira - és Ő csinálja a tolóajtós szekrényt és a laminált parkettát is Ő fogja lerakni, sőt a ki, és be pakoláshoz is Ő hoz segítséget. A festést ma fogom pontosítani, ami tulajdonképpen " egyszerű lesz " hiszen fűrészporos tapéta van a falakon, és frissítő festés lesz.

  Lajos, hogy vagy ? a látásod javul?

  Ilona, rég adtál hírt magadról, hogy vagy ? történt valami pozitív változás?
   
  -elzemari-, Csacskamacska, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 3. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó reggelt! ... Ah! Sokkal jobbat! Itt esik, esik és esik! Brrr! ...

  Hm! Tormalevélbe töltött ... ilyent még nem csináltam, de szőlőlevél, mángold levele és karalábé levelével már igen. Igaz, szőlőt csak egyszer, mángoldot többször használtam. A kar a lábé (Indoklás az írásmódra: Kéz a kézé, láb a lábé, láb a karé, kar a lábé. :) ) leveléből néha főzeléket szoktam csinálni. Meg erre nagyon jó a nem öreg cékla levele is. Már annak aki szereti. Piacon még nem láttam tormalevelet, csak tormát, de azt is levél nélkül. Pici fiamnak (180 cm-s a csöppöm) van tormája, legfeljebb kunyerálok tőle pár levéllel.

  A lépcsőmászást nekem is illene gyakorolnom, mert lépcső is van a lépcsőházban, nem csak lift/felvonó. Igaz, a lift sokkal kényelmesebb és gyorsabb, de hogy hosszú távon egészségesebb, azt kétlem. Általában a lustaság győz, inkább a liftet választom. Persze, ha nincs felvonó, akkor nem marad más. --- Nem értem, miért villan be a Gateway 502 már megint. MIT követtem el írás közben? Már elküldés előtt is cenzúrázni akarják? Nem értem én kérem. ---

  Nálunk majd a nyáron lesz, van betervezve kis festés. Nem sok, csak a konyha, de ott is van azért csempe, szóval nagy mennyiségű festék nem kell majd. Július első hetében jön - ha minden igaz - a világ két legjobb nője egy hétre hozzánk. Feleségemnek már most fő a feje, MI LESZ a program azon a héten, hogy a kicsi is jól érezze magát, meg a nagy is. A két csemete igénye a korukból kifolyólag (ahogyan szép magyarsággal lehet mondani) teljesen más Hat éves és tizennégy éves. Ötven év múlva nem számít a különbség, de most nagyon. A kicsi folyton lógna a nagyobbikon, imád vele lenni, mindent utánozni, amit a nagy csinál. Fordítva ez nem igaz. A nagylány szereti a kicsit, de ő szeretne mást is csinálni a dajkáláson kívül. Vannak ötletek, de még keresni kell, mert egy hét hosszú, főként, ha ne adj isten, esős idő lesz. Ha süt a nap ezerrel, irány a vízpart. Ott a Mosoni-Duna, lehet benne úszni, van játszótér, enni és inni a folyóparti etetőhelyen, van külön WC, tusoló. elsősegélynyújtás délután hatig, szóval elviselhetőek a körülmények. Meg a papa nyakában szedni az epret a fáról. Van fekete (piros) és van fehér eperfa is. Meg eperre éhes pocak.

  Piacra is kell majd mennem a héten, tán kétszer is. Majd meglátjuk, mit és mikor kapok. Piaci napok csütörtök és szombat. Ha csak én megyek, akkor a drótszamárral, ha feleségem is akar menni, akkor gyalog.

  Még mindig esik, pedig el kellene mennem a faluszéli boltba, mert csak egy Lidl van, több nincs itt, de az a település északi részén. Én meg a város központjában, a Városközpontban tanyázok, de nem tanyában, hanem kaptárban. Azaz panelben. hehehe!

  Szebb napot minden gazdának! És mindenki legyen egészséges! (Fájós, sebes lábbal nehéz piacozni itt is, ott is, mindenhol is. Még a Tiszántúlon is.)
   
  -elzemari-, -W-595-, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 4. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Igen!!!!..... már itthon vagyok...tegnap megérkeztem!
  Simán de kalandosan értem haza. Kezdődött azzal, hogy előző este 21 órakor gondoltam egyet, hogy mégis megnézem a menetrendet.
  Nem értettem...aztán telefonos segítséget kértem...Ő is azt látta...akkor az bizony vonatpótló busz...és sokkal hamarabb kell indulnom!
  Másnap simán időben megérkeztem M. Tiszai-ra! Láttam, hogy van 10 perc a busz indulásáig...nyugodtan odaérek...gondoltam.
  Azt is láttam, hogy indul egy másik busz is...abban az időben...Oké!....gondoltam!
  Aztán ott várakoztam...ahol eddig MINDIG indult a busz. Beáll a busz...felszállok...de már volt gyanus jel...a második gyanus jel...az
  első megállóban jelent meg. Aztán a harmadiknál már tudtam hogy nem jó buszra szálltam fel. Megkérdeztem, mondták, hogy
  igen...ez nem az a busz! Nekem innen kellett visszagyalogolnom a B.-térre....mert hiába értem a nekem jó megállóba....a
  következő busz...1 óra mulva jött! / Ez bizony a kőkemény tömegközlekedés!/
  Ez teljesen az én hibám volt...én voltam figyelmetlen és a megszokás vezérelt!
  Norbi!.....ha erre jársz...akkor légyszíves felvilágosítani, hogy honnan is indul az 1-es busz?

  Igen...az eventet sikerült befejezni.

  Igen...dolgozunk!
   
  Utoljára szerkesztett: 5.6.23
  -elzemari-, -W-595-, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 5. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Honnan indul a busz? Honnan, honnan? ... Egy hete bent voltunk feleségemmel a megyei kórházban, mert oda kapott beutalót. Mikor hazafelé jöttünk, a vidéki buszpályaudvarról mentünk haza távolsági/helyközi járattal, mert a kórházból jövő helyi járat a buszpályaudvar északi részén halad el, ott le lehet szállni. - Ha helyközi busszal jövünk, megyünk, akkor kényelmes, mert mind a le, mind a felszállóhely 6-7 perc gyaloglásra van a lakás bejáratától. Vonattal macerásabb. Ahhoz ki kell menni a pályaudvarra valamivel. Busz, taxi van, helikopter az nincs, gyalog messze van már. - Volt épp negyed óránk a minket érdeklő busz indulásáig. Egy hasonló korú nő is odajött és fel akart szállni az indulásra már járó motorú buszra. Kérdem tőle, hová akar menni, Lébénybe? Dehogy is! Mosonmagyaróvárra. Javasoltam neki, hogy várjon öt percet és majd a következő buszra szálljon fel. Nem értette. Elmagyaráztam, ha ERRE száll fel, akkor csak Lébényig jut el, mert EZ a busz csak addig megy. A következő, melynek az indulási ideje 5 perccel később van, az már Mosonmagyaróvárra. Kiderült még nem volt ezzel a járattal sosem, mert neki a győri kórházba kellett mennie, mivel a mosonmagyaróváriból odaküldték. Bólogattunk a feleségemmel, mondtuk, mi is így jártunk. Ő Óvártól még északra lakik 15 km-re egy Duna melletti faluban, onnan kell neki először Óvárra, majd onnan Győrbe mennie, majd vissza is valahogy, hacsak nem viszi be valaki mindjárt a faluból Győrbe, mint ma is. De a hazautat már magának kell megoldania. Mondta, hogy nem is tudja hogyan lehet innen a kórházig menni busszal. Mondtam, hogy az nem gond, mert innen van kapcsolat a kórházzal, a kórház oldalán áll meg a kettes busz. Arra meg itt is fel lehet szállni.
  - Hol lehet felszállni arra a járatra?
  - A hármas megállóban szállhat fel a kettes buszra. - Nézett rám értetlenül.
  - A hármas megállóban a kettes buszra?
  - Aha!
  - De ...
  - Nincs semmi gond. A buszpályaudvar 1-s, 2-s és 3-s megállója a pályaudvar déli oldalán van, a többi az épület északi oldalán. Az 1 és 2 az a távolsági buszoké, a hármas meg csak a helyi járatoké. Minden helyi busz, ami érinti a buszpályaudvart, az ott áll meg, ott lehet felszállni rá. Nem lehet eltéveszteni, meg nem csak látni lehet az információs táblán az aktuális adatokat, de be is mondják a hangszóróban is. Ez van. De ez csak itt érvényes, más településen nem. Ott mások a szabályok. Ott a kettes buszra a kettes megállóban (is) fel lehet szállni. :)

  Délután valamikor fél három után gondoltam, hogy csinálok magamnak egy kis omlettet, mert korán ebédeltünk, a darás tészta meg nem volt annyira kiadós, hogy ne éheztem meg volna hamar. Nekiálltam, de előtte megérdeklődtem életem szebbik felét, kér-e ő is, de nem kért. Jó. Kimegyek, zörgök a villával, pohárral, matatok. Felteszem a rántásos lábosba az olajat a villanytűzhelyre, amin előtte egy adag kávét kifőztem. Kellett még, mert a reggeli már elfogyott. A zsiradék megforrósodott, belelöttyintettem a pohárban lévő kotyvalékot, majd hagytam, hogy lassan sülögessen, nem akartam összekutyulni az omlettet. Azt vettem észre, hogy bár maximumon van a tekerője/gombja a lapnak, de lassan sül. A fenébe is, már a villany sem a régi, már az sem akar rendesen működni. Áh! Ezek a mai idők! Bezzeg régen! Vállat vontam és mégis csak kutyultam. Elővettem egy fa deszkát, (igen, mert vannak FA deszkáink, meg vannak műanyag deszkáink is na!) arra tettem a lábost, mellé a villát. Kenyér nem kell hozzá. Kijött a feleségem és szól, hogy nincs internet, nem tudja nézni a kötésmintát a tableten. Jó. Ettem tovább, ő meg vágott magának egy szelet kenyeret. Mérgesen nézett rám, de nem szólt, megkente a kenyerét, tányérra tette és bevonult a szobába. Megint kijött.
  - Nem jó a tévé sem.
  - Gondoltam.
  - És nem csinálsz semmit?
  - Miért? Mit kellene?
  - De nem tudom nézni a mintát és a tévét sem!
  - Nem vagyok varázsló!
  Látom veszi a nagy levegőt.
  - Na figyelj! Az előbb láttad, hogy vittem a szobalétrát az előszobába, ugye?
  - Igen.
  - Azért vittem, hogy a magammal vitt lámpával megnézzem a sötétben közelről a kismegszakítót. Utána meg kimentem az előtérbe és ott is körülnéztem a villanykapcsoló szekrényében, meg a liftnél is.
  - Azt akarod mondani, hogy elment az áram?
  - Azt.
  - Akkor nem nálunk a hiba?
  - Nem. Én nem tudok mást tenni, csak várni. Mondtam, hogy nem vagyok varázsló.

  Azóta már nézi a tévét én meg jöttem ide. Nehéz egy nyugdíjas férj élete.

  Szép további napot gazdák!
   
  -elzemari-, henrietta1223, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 6. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  ÁÁÁÁÁ....Tihamér! Nem kell messze menni...csak ide a csücsökbe! Itt velem szemben a buszvégen sem úgy van, mint Győrben.
  Itt az egyes állásról két busz is megy....1-es és 2-es jelzéssel. Nahhhh...ezt legalább tudom!
  Esküszöm, ha jó idő lesz....akkor meg fogom nézni....hogy ugyan mennyi buszállás van! Igy most azt mondanám, hogy három!
  Azt tudom, hogy hová szeretnék menni....és odaállok!.....Ezt történt Miskolcon is! Figyelmetlen vagyok....de nagyon!

  A festő haladt a munkájával...ahogy megbeszéltük. Rumli van a lakásban....nem találok semmit sem!
  Úgy tervezi, hogy a munka első részével...csütörtökön végez...akkor hétvégén a kis szobába átcuccolok...amit tudok!

  Itt a farmon két piccolót tettem ki...és az egyik FA-fa lett...kétszer is megnéztem...még van egy láda a polcon.Este azt
  is kiteszem. Valami jó! ....jó lenne belőle, Jack-re vágynék és a virágosnak is örülnék!
  Jujjj...ma a Gyopároson nem is voltam! Mostoha gyerek nálam....így nem is haladok....
   
 7. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Szia!

  Tudom, de mind a kettőnek ugyan az a célja, a Lövér vagy Lővér szálló, előtte meg a szanatórium. Az egyik jobbról, a másik meg balról közelíti meg a végcélját. Az utolsó pár száz méteren is azonos vonalon futnak. A Várisi úton. A többi járatot nem ismerem, nem volt rá szükségem. Bezzeg Győrött meg itt Iszapszentkukacoson mindet kell(ene) ismernem, de biz még itt van olyan, amelyikkel még sosem mentem. Nem is egy! :)

  Mára elég volt. Holnap megyek a cukros nénihez. Viszem a csücsökbeli zárójelentést is, had nézegesse, HA akarja. Ha nem, hát nem, de ott lesz velem.

  Jó éjszakát gazdák!
   
  -elzemari-, henrietta1223, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 8. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok, jó reggelt!

  Ide ért a borongó, és éjjel, vagy hajnalban - ezt pontosan nem tudom - esett is, - most is szitál - hideg nincs, de ahogy hallom a rádióban, azt mondják, marad a borongós esős idő egész hétre, és ha 8-án ( Medárd napja lesz ) is esni fog akkor 40 napig fog esni az eső ???? o_O- hát szerintem az nem lenne jó - de... majd megtapasztaljuk....

  Igen, torma levélbe lett a töltike töltve, régebben Anya is - és én is - karalábé levélbe töltöttük, szőlő levélbe még nem.
  Sőt.... régebben - hogy most lehet e, azt nem tudom - a piacon csomóba kötve árulták a karalábé levelet.
  És, hogy ne legyen keserű megfőve a torma levél, Anya egy kis ecetet tett a forrázó vízbe.

  A festést tegnap este, sikerült pontosítani, július közepe, remélem semmi nem fogja keresztül húzni, az elő terveket.

  Zsozso, gratulálok a FA fádhoz, szuper.
  Én a múlt héten tettem ki az összegyűlt piccolókat, ( asszem 10 db volt ) de nekem még sosem lett belőlük FA fám, na de nem számít, majd.... egyszer.... talán... benne van a pakliban, hogy lehet.....
  A mostani event felhője, még ha 48 órás is, de garantáltan ad farmaranyakat majd ;).

  Holnap új event várható, de én csak este fogom tudni olvasni az event ismertetőt.
   
  -elzemari-, busika02, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
 9. henrietta1223

  henrietta1223 Fórum biztosa

  Sziasztok!
  Gratulálok Zsozso a fafához.Egytápos tenyésztés van tudjátok? :sleepy::sleepy:
  Csacska lábad jobb már? Ágikám pörgetésben a szerencse majd Téged is utolér csak várnod kell rá egy kicsit.
  Ilona Lajosom MZ/X jelentkezz!!!
  Torma levélben gyerekként mi is ettünk töltikét de én már nem emlékszem milyen más ize volt.:)
  Gyerekeknek kb kéthetente főzők székelykáposztát nem tudok eleget főzni mindig csontra elfogy Niki unokám meg mindig
  mondja hogy keveset főzők.Múlt héten egy egész lábassal az ővék volt kétszer ettek belőle de még igy is azt mondták ez már
  alakul.Eljárnak enni ritkán főznek akkor is javarészt nyokit,mert azt szeretik.
  Utálatos nem szeretem idő van esik és sötét van.Az mondjuk jó hogy nincs az a nagy meleg.
  Mindenkinek gyogyulást.
  Jó játékot!
   
  -elzemari-, zsozso577, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 10. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  No, ideértem én is.
  Marika, a festegetés nagyon jó dolog! Hasznosan töltöd az időd, megmozgatja a fantáziád és a lelked is mosolyog, amikor a kezed munkáját látod! Feltölt, élj azzal a lehetőséggel, hogy van hozzá tehetséged és festegessél sokat!
  A találkozó bizonyára jó a résztvevők számára, jó elbeszélgetni, ismerkedni, ötleteket meghallgatni! Örülök, hogy jól érezted magad!

  Valamikor rég még gyúrtam a tésztát, de már nem is emlékszem rá, hogy mikor készítettem utoljára. Van gépem ami nyújt, hozzá cserélhető fejek, amelyekkel vékonyabbra, vastagabbra lehet szeletelni a kinyújtott tésztát. Talán majd egyszer megint rászánom magam és csinálok.
  Töltikét az apai nagymamám készített, még gyerek voltam, az ízére nem emlékszem, de biztos finom volt.

  Ági, semmi változás, pörögsz és pörögsz! Nagyon jó, hogy Anyukád még piacra is megy. Torma levél, bizony nem tudunk mi olyat venni, hogy az jó legyen! Voltam hasonló helyzetben én is, én sem tudtam vásárolni anyának, valami biztos nem stimmelt. No, mi sem leszünk mások!! :)
  Gazdakörik. Zs_apja, hol állok én még attól, hogy készek legyenek?! Mint Áginál, még az elhatározás is fényévekre van tőlem.

  Tihamér, lehet át kellene gondolnod és néha lépcsőznöd kellene a lift helyett! A lépcsőn járás az csinosít! Amikor még aktívan dolgoztam, akkor a második emeleten volt tantermem és bizony egy nap többször is megtettem az utat le és fel is. Könnyen ment úgy 20 évvel ezelőtt, de bizony ahogy teltek az évek én is tapasztaltam, hogy már nem kettesével szedem a lépcsőfokokat és mire felérek még pihegek is. Szép lassan a tempó is lassult. Viszont mindig mondtam magamnak, hogy a lépcsőn járás az csinosít, így nem volt semmi panaszkodás részemről.
  A buszjáratokban már profi vagy, kész terv, logisztika, hogy hol és mikor és merre!
  Nálam buszozás nincs, villamos van, de abból is csak egy jár felém, tehát itt el nem tudom téveszteni, viszont a városközpontban figyelnem kell, mert ott szállhatok rosszra és utána gyalogolhatok vissza.

  Zsozsó, örülök, hogy terv szerint halad a munka nálad! Szép lesz az otthonod, jó pár évig nem lesz gondod a festéssel.
  Sajnálom, hogy kicsit szórakozott voltál és tettél kis potyautat a nem megfelelő busszal. Legközelebb ezt a hibát tuti nem véted el!
  A FA fádhoz gratulálok! Legyen máskor is szerencséd! :)

  Henike, jó érzés az, amikor elfogy az általad készített étel! :)
  Térdeim már szépen gyógyulnak, fájni nem fáj, a sebek meg majd leesnek valamikor.

  Az éjszaka ideért az eső, tegnap már nem is locsoltam. Ma egész nap esik, hol jobban, hol csendesebben.

  Tegnap beszéltem Ilonával, a helyzet még mindig változatlan nála, de szerencsére a humora nem hagyta el!

  Eventhez előkészültem, amaránt a földben.
   
  -elzemari-, zsozso577, busika02 és 4 más kedveli ezt.
 11. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó reggelt!

  Ma megint orvoshoz kell mennem, mert a bogyóim fogytán és az sem egy utolsó szempont, hogy a csücsökbeli kiruccanásról hírt kapjon a háziorvosom, meg persze a cukros néni papírját is be akarom neki mutatni. Mást nem akarok bemutatni. Neki. Másnak már inkább kellene, de ... hagyjuk! Fel kéne keresnem a közös képviselő irodáját is, mert az utolsó lakógyűlésen nem vettünk (vettem) részt, állítólag emelkedett a közös alap. Azt meg - ha igaz - emeltetnem kell nekem is a bankomnál. Meg azzal sem vagyok tisztában, mert nem kaptam értesítést, hogy ha van emelés, mikortól. Már ez a hónap is vagy csak a következő? Majd kiderül hazafelé jövet az orvostól. Útba esik jövet menet az iroda, de én előbb leszek az orvosnál, mint ahogy az irodát kinyitják a "nagyközönség" részére.

  Gondolkodtam ébredés után, négy előtt, hogy valamit kéne sütnöm, de mit? Ki kell találnom, mert ... sütési ingerem van. A mai ebédet a feleségem fogja összeállítani, karalábéból és sárgarépából főzelék, amit én szeretek, a felségem meg megeszi. De nem tudom mi lesz majd holnapra, azt is illene figyelembe vennem. Utána biztosan a régi krumpliból lesz burgonyafőzelék, mert ebben megegyeztünk, emiatt nem lenne jó a szilvás vagy barackos gombóc. Mert az is pityókából van. Most volt pizza, szalonnás, paradicsomos, sajtos, hagymás éééés almás, az utóbbi főleg nekem. Előtte volt darás tészta. Eszembe jutott a currys tekercs, de egyeztetek feleségem őméltóságával. Nem árt, mert ha neki nem kell, megmarad nekem az összes. Az meg egy főnek sok. Sokkot kaphatok a soktól. :) Szóvaaaal ... ö dönt, (mármint feleségem őméltósága) ... én meg sütök. De csak délután. Ha nem tetszik neki a sütési ötlet, akkor sütök magamnak kenyeret. Slussz. De sütni fogok! De előbb, azaz most inkább főzök, fekete levest, legyen feleségemnek, oszt akkor már én is iszok egy adagot. Kellemest a hasznossal.

  Esőmentes szép napot!
  ----------------------------
  Előkerültem megint. Háááát ... szerencsém is volt, meg nem is. Szerencsém, mert se oda, se hazafelé nem áztam el, csak egy kicsi pötty-pötty szerű szitálás volt. De most aztán esik rendesen. Ezt a vizet, ami fentről jön, megúsztam. Hazafelé benéztem a közös képviseletre. Ott megint csak vigyorogtam. Azt mondja a "leányka", mikor előadtam a kérésemet, miszerint tényleg emelték-e a közös költséget, s ha igen mennyivel, hogy még nincs hitelesített jegyzőkönyv, de ha lesz, akkor majd elektronikus levélben értesítenek.
  - Engem?
  - Persze, hiszen úgy tudom, van e-mail címe.
  - Az van, de nem vagyok abban biztos, hogy maguknak az megvan.
  - Biztos, hogy megvan. Meg is nézem a rendszerben. - Némi keresgélés, aztán.
  - Jé! Tényleg nincs meg. De még a telefonszáma se!
  - Csodálkoztam volna, ha ott lenne. Én ritkán adom meg az e-mail címemet. Azt ki kell érdemelni. A vezetékes telefont még csak-csak, de az emilke címem, az csak zárt körben lehet. :) De maguknak megadom. - Bediktáltam, meg akkor a vezetékes elérhetőségemet is, de a mobilt azt nem.

  Amiben viszont nincs szerencsém, az az orvos meglátogatása. Leadtam a papírjaimat, megnézte, bediktálta a szükségeseket az asszisztensnőnek, még a bogyóim receptigénylését is elküldték a felhőbe, de amikor előadtam, hogy nekem fáj a jobb patám, a csülköm pontosabban, akkor elküldött rögönyre. Puff neki! Már megint más orvoshoz kell mászkálnom. Túl sokat tekergek náluk, a végén megorrolnak rám és tesznek valamit, hogy ne idegesítsem őket feleslegesen. Meg ilyen sokszor! Két hét múlva tudnak fogadni, addig miden marad a régiben. De legalább nem kell utaznom máshová, mint a feleségemnek kellett. Meg fog kelleni egy hónap múlva. Nem kell betegnek lenni, mert egyrészt az fáj, másrészt sok macerával jár. :wuerg:

  Még mindig további esőmentes szép napot!

  Ui.: Holnap leszen Medárd. Ha holnap is esni fog, - ennek pedig nagy az esélye - ki kell váltani a kishajózási engedélyt, meg be kell szerezni valami vízi-közlekedési eszközt. Kishajó, motoros csónak, ladik, dereglye, tutaj, rönkfa, és a többi.

  Sülemény elkészült, de még nemtom milyen lett, mert forró. Megégetném a számat, ha most megkóstolnám. Remélem ehető lesz. nyersen az volt. ;)
  -------------------------------------------------------------------------------------
  -------------------------------------------------------------------------------------
  Jó reggelt!

  Eljött Medárd napja, s ha igaz a népi bölcsesség, ha ma esik, akkor másfél hónapig esni fog. Azt, hogy most esik vagy sem, nem tudom eldönteni. Hiába meresztem ki a gülüimet, nem látok mást csak fene nagy ködöt. A látótávolság nem haladja meg az ötven métert. Az, hogy az előttünk lévő út milyen, nem tudom, mert az sem látom. A kocsikat még úgy ahogy, de hogy az úttest nedves-e, azt már nem. Szóval ... megvonom a vállamat és kijelentem: Mittudoménmiisvanmost!
  Kicsivel később lemegyek az élelmiszerboltba, akkor majd okosabb leszek. Aztán délelőtt irány a hajászat, mert megnőtt az üstököm, le kellene vágatni, meg persze ritkítani is, mert sok. Nekem sok, Másoknak meg lehet, hogy kevés ennyi haj.

  Szebb napot, mint amilyen itt van!
   
  Utoljára szerkesztett: 8.6.23
  -elzemari-, busika02, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 12. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Ma korán ébredtem...
  Tegnap délelőtt rövid ideig, de babáztam :inlove:, reggel jött a menyem a kicsivel és elmentünk együtt vásárolni, mert nekem Anyának kellett venni egy-két dolgot és így még magamnak is vásároltam, és nem kellett gyalogosan haza cipelnem. Majd a menyem elment a dolgait intézni. Miután elmentek - mondta, hogy elvisz Anyához is, de mondtam neki, nem kell, menjen nyugodtan haza a gyermekkel, mert én, még abba a gyógyszertárba megyek ahol olcsóbban lehet vásárolni, és ott nem lehet megállni kocsival, parkolót pedig túl körülményes találni.
  Anyánál, össze találkoztam a tesómmal, és mondta, hogy ma szamóca dzsemet fog készíteni, Anya pedig azt mondja, szívesen megy segíteni neki :), így ma nem megyek Anyához.

  Tegnap, munka után haza érve, az eventet elkezdtem.
  Ma délelőtt diót, és mákot fogok darálni, majd a vákumozható üveg tárolóba rakom, és beteszem a hűtőbe. s ha minden a terveim szerint alakul, akkor majd ( ez nem ma lesz ) hamvas kifliket szeretnék sütni.
  Ebédre, csirkeszárnyát fogok rántani, rizzsel... vagy petrezselymes új krumplival.

  Henike, jár nekünk a piros pont ;):), mikor a főztünk hamar elfogy.

  Tihamér, Te sem érsz rá unatkozni, mindig jösz-mész...... sütöl-főzöl...... :).

  Nah... ma Medárd napja van, és itt már korán reggel esett az eső.
  A napocska próbálkozott a felhők mögül elbújni, de még nem sikerült neki.
   
 13. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Voltam a Pennyben, ott most akciósan lehet venni pipiszárnyat (is). Egy zacsekkel vettem, így, hogy alulértékelt, csak 999 HUF az ára. Ráadásul a vége nélküli, csak két ízületes, ami még jobb. :) Az lesz majd hétvégén nálunk is ebédre. Azért szeretek a Pennyben húst vásárolni, mert ott eleve fóliázott és nem kell azon aggódni, milyen lesz holnapra. Majd szombaton bepanírozom és megsütöm, de a villanysütőBEN. Nem olajban, nem zsírban vagy vajban, hanem "szárazon". Azért megkenegetem enyhén a külsejét panírozás után olajjal, akkor lesz szép "piros" a külseje. A köretet még nem tudom, majd feleségem Őméltósága eldönti mit akar. Én mindenevő vagyok, Ő az, aki szeret változatosan érkezni. Én is, mert ha már ötször egymás után volt pityókatokány, ehetek már mást is. De addig jöhet sorozatban ebédre. Nekem jó! xD Ma épp a múltkori csirkelevesből megmaradt csirkecombokból két pörköltkocka segítségével, meg persze "rendes" mennyiségű hagymával,borssal, füstölt őrölt paprikával készítettem pörköltet. Köretnek krumplit főztem kockázva, majd a főzőlevét feleségem a tejes (krumpli nélküli) krumplileveshez használta fel. Benne lesz a burgonya íze, meg jócskán tészta, mert az életem szebbik fele úgy szereti. Az unokák is, de most nincsenek itt, ezért csak mi fogjuk bekanalazni.

  Már messzebb el lehet látni, esni ma még nem esett, de az előrejelzés szerint fog. Majd kiderül, ha beborul.

  Szép napot mindenkinek!
   
 14. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Az eventet elkezdtek...haladok is....de nem tudom, hogy hogyan is állok! Annyit persze tudok, hogy az elején nulláztam...így felröpim
  az van....aztán pörgettem is....persze sikertelen volt! Nahhh....de mindegy!
  A minijátékot kiadom bérbe...van olyan aki nagyon szeret focizni! Nekem most ehhez nincs türelmem.

  A festés ütem-szerint halad! Persze én meg folyamatosan takarítgatok.
  A jövő hét kimarad....így akkor el tudom intézni az elmaradt dolgaimat....de a lakás szétszedve marad! De így is egyeztünk meg!
  Aztán a következő héten...fogja a terv-szerint befejezni....julius elejére pedig a terasz marad....aztán vége!
  Jöhet a pihenés !

  Tegnap volt Medárd napja....itt volt egy jó zuhé! Kiváncsi vagyok a 40 napra!
  Most itt jó friss levegő van...bár a nap nem süt...eltakarják a vékony felhők!...de van levegő és nem csurog a víz az emberről!

  Nahhh...megyek keresek valami munkát magamnak!

  Szép napot!
   
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Zsozsó, remek, hogy terv szerint halad a munka! A kis szünet a rumlival ne izgasson, utána minden szuper lesz és csak irigykedünk majd!
  Véletlen közös dolgok a csirkeszárny, a sütemény és Medárd! :)
  Nálam a csirkeszárny kimarad, de a: Mit süssek? és a Medárd az foglalkoztat.

  Tihamér, nem unatkozol az biztos. Ügyintézés, bevásárlás, sütés és főzés, meg még a háziorvos és a cukros néni.
  Amennyiben hiszünk a népi megfigyelésnek, akkor bizony esős időszak következik. Itt ma háromszor volt olyan zuhé, hogy az utcán is hömpölygött. Vizes minden, vízben úszik minden. Nem győzöm a virágok alól kiborogatni a vizet.

  Ma a piacon már látszott az árakon a sok eső. Eper még kapható, de a hét eleji 799 Ft helyett most átlépte az 1000 Ft-t. Cseresznye ára is magasabb lett. Amennyiben még esik, akkor a cseresznyének annyi, mert kicsattog és az már nem piacképes.
  Eventet csinálom, a felhőt az este "kifociztam", most jön a többi, ami számomra fontos.
   
  busika02, -elzemari-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 16. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó reggelt!

  Eső? Az minden nap esett a héten. Hol kevesebbet, hol többet. Ma többen panaszkodtak a szúnyogokra, hogy túl sok van belőle. Háááát ... ha a kis halakat kérdeznék meg, azok meg kevesellnék. Mindennek legalább két oldala van. Kivéve a gömbféléket, mert azok csak eggyel rendelkeznek. A saját véleményem a szúnyogokat illetően az, hogy NE panaszkodjunk a szúnyogra. A szúnyog csak csíp, de nem fúr! Asszem sok munkahelyen sokkal nagyobb gond a fúrás, mint a csípés. Persze munkahelye válogatja.

  Feleségem Őnagysága végzett a babfőzelék berántásával. Este beáztatta a babokat, amik még töpörödötten is nagyok voltak, most meg akkorák, hogy egy evőkanálra csak egy fér fel, ha kettő lenne rajta, az egyik már lelógna róla. Apám hozott még decemberben egy fél kilónyit, annak a maradékát főzte meg életem szebbik fele. A húsvéti sonka lefagyasztott levéből használt fel hozzá valamennyit. Én meg a bevásárlást követően bepaníroztam a pipiszárnyakat, most bent kuksolnak a tepsiben. Aztán ha már sütés napja van, akkor a maradék felvert tojatot felhígítottam langyos tejjel, adtam hozzá margarint, cukrot, élesztőport és természetesen BL-55 minőségű lisztet is. Abból kalács lesz. A felvert maradék tojás kisebb részét azért félretettem egy kis főzőpohárba, kell majd a kalács megkenéséhez, mielőtt begyömöszölöm majd a sütőbe, HA megkelt. Most a mikrobiban pihen és nődögél. Közben feleségem is kijött és megérdeklődte a kalács tésztáját, hogy az meg mi? Nem volt szó semmiféle süteményről, de mivel a hét első napján kimentem a Lidlbe, neeeem nem mentem sehová, semmi rosszat nem fogok egy cég termékéről sem írni, de a hétfőn valahol helyben sütött kalács nem olyan volt, mint amilyent ÉN szoktam csinálni. Nejem közölte, hogy inkább én süssek, az jobb a boltinál. Mivel a sütő meleg, oszt minden hozzávaló is van itthon, s ami a legfontosabb, még kedvem is van hozzá, hát ezért lesz kalács. Ha nem kell a feleségem Őméltóságának, majd megeszem én. Ámbár, Őt ismerve, nem fog az a kalács vágatlanul búslakodni a tálcán sokáig. :) Ha az unokák is itt lennének, el is fogyna reggelire, mert nem sokat sütöttem. Másfél deciliter tej, meg a hozzávalók. Nem szoktam mérni, csak összedolgozni. A tej a meghatározó, a tbbi meg adja magát.

  Megyek és megvizitelem azokat a pipiszárnyakat, nem szeretném túlsütni őket (sem). Közben rápillantok a kalácsra, kel-e vagy nem. Ha nem ... akkor ... akkor is a papagájok lesznek a hibásak. Mindent rájuk fogok, ami nem sikerül, mert vagy a feleségem vagy a papagájok lehetnek csak hibásak, ÉN NEM!

  Esőmentes szép napot! Meg szúnyogmenteset a víz mellett lakóknak!
  ------------------------------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------------------------------
  Gobio55 a többséget követve átáll olvasó üzemmódra. ... Katt.
   
  Utoljára szerkesztett: 11.6.23
  busika02, _Ilona49_ és zsani_apja kedveli ezt.
 17. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Valamikor hajnalban megint elkezdett esni az eső és azóta is esik és esik!
  Most már nem mondom azt, hogy kell az eső....szerintem már elég lenne belőle!

  Tihamér....légyszíves ne kapcsolj át!
  Gyere és írjál....jó olvasni azt amit írsz. Ha csak olvasol...akkor azt gondoljuk, hogy beteg vagy!
  Mi lesz itt, ha mindenki csak olvas....vagy olvasna!

  Tegnap a segítségem elfocizta a labdarózsákat. A felhő és amit terveztem...azt ki is szedtem.
  A felhő beüzemelve....a Piccolókat most tettem ki...a fejlesztések felrakva.
  Aztán még termelem tovább a labdarózsáka...keddig még van idő...aztán meglátom ,hogy még mit szedek ki.

  Megyek elkezdtem a napi teendőimet...aztán főzni is kellene valamit...aztán pakolászok....van még mit!
   
  busika02, -W-595-, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 18. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét!
  Nem praktikus az olvasó üzemmód! Írni is kell, mert, ha nem írunk, akkor nincs mit olvasni!
  Tihamér, legyen egy újabb katt, ami megszünteti a kikapcsolást és újra legyenek az ujjaid a billentyűkön, szülessenek újra a napi beszámolóid! Szeretem én is olvasni azt, amit írsz, akárcsak a többiek!
  Elfogyott a kalács? Jó, hogy vannak papagájok! :)

  Zsozsó, jó a segítség, élj vele, ha van! Mi lett a Piccolo ládákból: Két Fa fa??xD

  Ezt a focizást szeretem, így magamnak fociztam. Még termelem a gazt, van még a boltban olyan, amit kiveszek, amennyiben összejön annyi érme, amennyi kell. Röpivel nem volt gondom, mindig volt annyi, amennyire szükség volt. Nem nulláztam.

  Dolgos hétvégém lett. Szombaton telefonált 16 órakor a fiam, hogy van két rekesz sárgabarack, ami dzsemnek jó. Kérem-e? Kértem. Ez a legkorábbi sárgabarackja, de lefagyott és csak itt, ott lett barack a fán. Az unokáim megették azt ami termett, a maradékot pedig a vihar leverte, no ez lett az enyém. Ültem is kocsiba és mentem érte. 24 üveg dzsemem lett. :) Azt meg el sem tudjátok képzelni, hogy mennyit megettem! Rengeteget! Nagyon finom volt!!
  Szombatra vacsorára kelkáposzta főzeléket főztem, de miután hoztam a barackot, így a főzelék a hűtőbe került. Valahogy nem passzolt a kettő együtt és noná, hogy a barack győzött. Lett rizs a fasírthoz. Kisfiam adott cseresznyét is, meg finom lila hagymát. Felváltva eszem a barackot és a cseresznyét. Délben, kora délután barack, este cseresznye. Reggelihez lila hagyma. No, ez van most nálam.

  Holnap temetésre, ill. búcsúzásra megyek. Volt gimis osztálytársam hunyt el. Nincs egy éve, hogy az osztálytalálkozón beszélgettünk, még semmi baja nem volt. Szűk családi körben lesz a temetés, de utána lesz a barátoknak, ismerősöknek lehetősége arra, hogy elbúcsúzzunk tőle. Hőlégballonos volt, hatszoros magyar nemzeti bajnok, ehhez Európa-bajnoki második helyezés is társult 2003-ban. Öt nagy nemzetközi hőlégballonverseny győztesének is mondhatja magát. Repültem vele az unokáimmal. Felejthetetlen élmény volt.
  A búcsúztatás Ballonos szertartás szerint lesz. Lánya arra kért bennünket, hogy ruházatunkban legyen zöld szín is, mert ez a ballonosok színe. Szomorú esemény lesz.

  Hiányollak kedves Gazdatársak benneteket!
  Elzemarika, festegetsz, kirándulgatsz? Hogy telnek napjaid?
  Ági, kis családod hogy van? Anyukád, unokák? No és te pörögsz most is?
  Zs_Apja, néha látom a kézjegyed, de írás az nincs. Itt. Más topikban láttam, hogy írsz is, de nálunk csak olvasol. Hmm, hmmm ?!
  Lajos, merre vagy és hogy ? Teljes csend körülötted. Nem jó ez.
  ...és mindenki mást is hiányolok, kik benéztek és írtak is a topikba!

  Jó éjt, aludjatok jól! Holnap meg gyertek és írjatok, hogy legyen mit olvasni! :)
   
  busika02, henrietta1223, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 19. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Ohhh...Judit! Nem jók ezek a szomorú napoK! Hiába is mondják, hogy az élet velejárója!
  Idősebb embernél is szomorú....nem hogy egy középkorúnál!

  Kérdezted, hogy mi lett a két Piccolóból? Az egyik a Kukacos lett a másik Gyepeknek az Ura! Jó az...vagy Nem????
  Tudod...nem lehet mindig FA-fa!:p:pxDxDxD

  A holnap kezdődő event kiírását...olvasgattam. Tetszik...persze, hogy csinálni fogom!
  Aztán megnéztem a Gyopár bővítését is....azt viszont hagyom az élesben való ismerkedést!
  Még a fákkal sem végeztem....addig nem is tudom mit kezdjek a növényekkel.
  Bár lehet, ha elkezdem...akkor gyorsabban fog haladni....a sávom! Igy, hogy alig megyek oda...hogyan is haladna.
  A vevőimet alig szolgálom ki....sokat kérnek a semmiért....szerintem. Csak azoknak adom a portékámat...
  akik számomra is megérős dolgot kínálnak. Az pedig nagyon kevés!

  A megbeszéltek alapján a héten nem jön a festő....csak pénteken. Igy amit tudtam...azt már a helyére raktam.
  Így most várakozó állásban vagyok! Valahol ez sem jó! Holnap viszont már a nagyszobát is el kell kezdenem
  kipakolgatni. Csütörtökön van egy időpontom és lehet, hogy csak késő délután fogok hazaérni.
  Után meg már nem sok kedvem lesz azon agyalni...mit és hová is pakoljak, hogy ne legyen útba!
  A másik dilemmám, hogy nem tudom, hogy is beszéltük meg! Az logikus, hogy a nagy szoba jön....de azt viszont
  nem szeretném, hogy valahol menetközben letenné az ecsetet és itt maradnék hétvégére....és semmit sem tudnék helyre :prakni.
  Na....és persze a TV és a számítógép is itt van!:p;):cry:
   
  busika02, zsani_apja, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 20. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Már megint jól elmaradtam innen.....
  De tudjátok, jön 1-2 telefon és már át is íródnak az előzetes elképzelések.... és ez nálam mostanság elég gyakran előfordul.

  Judit, nem jó szomorú eseményre menni.
  Köszönöm kérdésed, mindenki jól van, Anya ma egyedül ment fodrászhoz, nem engedte, hogy elkísérjem, ( nincs messze, és sok pad is van út közben ) Délután felhívtam, és mondta, hogy minden rendben volt, egyszer sem kellett leülnie, pihenni. Már a múlt héten is egyedül ment el, a közeli pékségbe kenyeret venni, akkor sem volt semmi gond. Holnap, a tesóm újra elviszi kontrollra a szeptikus sebészetre.

  Zsozso, jól halad a munka nálad, reméljük a mester csak akkor teszi le az ecsetet, ha már minden munkát elvégzett.

  Én is leegyeztettem az idő pontot, és remélem minden a tervek szerint fog alakulni.

  Az eventet most fejeztem be, a rózsákat nem kicsit termeltem túl, és nulláznom kellett a felröpikért, de félbe hagytam ... mert kiszedtem amit gondoltam, és a már nem akartam több szupertrágyát elhasználni.
  A holnap kezdődő event ismertetőt elolvastam, és csinálom is.
  A gyopáros újítás.... ????? jajj...!!!! o_Oo_Oo_O bele olvastam, de olyan kínainak tünt, hogy abba hagytam, majd újra bele vetem magam.