Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  14 órakor még itthon voltam...aztán időpontom volt és már elkezdődött az event amikor hazaértem.
  Így egy kicsit megkésve...de elkezdtem. Szeretem ezt a fajta eventet!

  Olvastam a holnap kezdődő tenyésztéses event kiírását. Kiakadtam rendesen! Lehet, itt kellene már hagyni egy ideig ezt
  a játékot...azután pedig csak eventmentesen játszani! Ám az meg milyen lenne!
  Szóval sokat is kérnek egy olyan ólért...amit csak hébe-hóba látsz! Először azt gondoltam, hogy biztosan elírtak valamit!
  Aztán a rémségesen kell, hogy legyen neon ól???? .....Minek???....

  Aztán jött a másik fekete leves! Felmentem a völgybe! Nahhh....onnan meg sikítva szaladtam el!
  Ott fent biztosan elgurult valakinek a gyógyszere! Eddig sem kértek akármi mennyiséget! De MOst!!!! Gáz nagyon Gáz!
  Azt hiszem így a 17. szinten nálam felejtős lesz....de nagyon! Még most is forrongok attól, amit ott láttam!
  ÁÁÁÁÁ.....inkább már nem írok semmit sem! Brutál!!!!!
   
  -elzemari-, busika02, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 2. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Délelőtt az okmányirodába kellett mennem. Nagy szerencsém volt, mert tegnap próbáltam időpontot foglalni neten keresztül és ma volt egy üres időpont, amire gyorsan le is csaptam. Hamar végeztem, utána a városban császkáltam kicsit. Tele a belváros kiránduló gyerekekkel, kicsikkel, nagyokkal. Érezni, hogy itt a tanév vége.

  13 óra körül benéztem volna a farmra, de csak a talicskázás fogadott.14 óra előtt olvastam, hogy csúszik a kezdés, így mentem a konyhába és bekavartam egy adag palacsintatésztát.
  15 órakor elkezdtem az eventet, de ereszcsatorna javítás is volt ma nálam, így nem tudtam mindig időben aratni, de nem gond, mert most nem kell sok gaz a teljesítéshez.
  Tegnap már olvastam a gyopárosról, de úgy voltam vele, hogy majd ma többet fogok tudni. Így is lett! Oly annyira többet, hogy ez már sok is! Valamilyen szintem a farmos szintek megállapításához hasonlítom. Olyan lehetetlen, kilátástalan a teljesítés. A 300-as szint elérése is elérhetetlen számomra, no és ez a gyopáros is. Motiváció hiányt érzek itt is, meg ott is. Még mézesmadzag sincs. No, marad valahol ott hátul a gyopáros és nem szaladgálok sokat a lanovkához!
   
  -elzemari-, busika02, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 3. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok kedves Tiszántúliak!

  Judit,
  meg kellett szakítanom az olvasást, mert kétszer néztem meg az eper és a cseresznye árát.Magasságos herkenytyűűűűű,(nem jutott más az eszembe), kedden volt felénk egy ezressel magasabb az ára 1780 Ft.az epernek és az már olcsónak tűnt.A cseresznye kettőezer forint körül mozog.Vettem is 30 dekát, mert nagyon szeretem.Szerettem volna egy kis lekvárt elrakni az eperből, de nem lett belőle semmi.

  A szentjánosbogarak naplemente fesztiválját sikerült végig vinni.Most a zombijuh tenyésztés van soron, kiváncsi vagyok meddig jutok.

  A focis event kimaradt nálam, pedig kedveltem, de most valahogy nem volt hangulatom hozzá.Inkább szívesebben festegettem.Ma voltam vásárolni és betévedtem egy üzletbe, ami leginkább irodaszereket volt hivatott árulni,ám volt ott még sok egyéb szép dolog is. Ott a kirakatban, azt hittem nem jól látok, mert nagyon helyes kis falapokat találtam különböző méretben.Igaz kisebbek voltak, mint amiket én kedvelek, de nem tudtam neki ellen állni.Már valami mást kellene kitalálni, mert ezek nálam fogyó eszközök, hiszen, ha valakinek megtetszik, vigyed-mondom és örömmel ajándékozom el.

  Ne nevessetek ki, de láttam már üvegekre is festeni, még ezen gondolkodom!!!!!!Hihetetlen, hogy micsoda kreatív ötletek vannak, csak kapkodom a fejemet!!!Hát csoda ha nem farmozom mindig???

  Szép estét kívánok!!
   
 4. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  A nagyfiú unokámnak sikerültek a vizsgái :inlove: - az érettségi után tovább tanult, autószerelőnek, és megszerezte a technikusi végzettséget is :inlove:. A jövő hónaptól, már dolgozni is szeretne, és most térképezi fel a lehetőségeket.
  Előzetes egyeztetés után, tegnap délelőtt értem jött a sulihoz, és elmentünk vásárolni. Busszal közlekedve is eltudtam volna intézni, de Ő már többször is felajánlotta, hogy szívesen elvisz, ne buszozzak és ne cipekedjek - így hát éltem a lehetőséggel :);).
  Tegnap délután, jött a szerelő, mert a víztisztító berendezésem jelzett, hogy esedékes a szűrő csere - egyáltalán nem örültem ennek a be nem tervezett plusz kiadásnak, így a felújítás előtt, de hát ez van.
  Holnap délelőtt - munka után, Anyával a piacra megyünk, vagyis azt mondta, hogy ő majd busszal elmegy, nézelődik és ha kap kedvére való árut, mint pl. zöldborsót, megveszi, én pedig szálljak le a buszról a piacnál, és ott találkozunk.

  A karbantartás után elkezdtem az eventet, normál tempóban haladok.
  A tenyésztést most csinálom, és kész is leszek vele.
  A focis eventből kiváltott 2 db piccolót kitettem és lett belőle 1 db levél tánc, és 1 db Ingrid tanítványa.

  Jah.... el is felejtettem mondani, hogy a hétvégén elértem a 240. szintet :inlove:.

  Judit és Zsozso, osztom a véleményeteket a gyopárossal kapcsolatban, a 16. szinten vagyok és csak nyeli a pajta készletet a semmiért.... azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy a napraforgódombot adhatták volna csillagokért.... netán AB-ért, vagy valami teljesíthetőbb gazdaköri feladatért... jaaaaahhh..... jó tudom, feladat teljesítésért megkaphatom, csak előbb érjem el a gyopároson a 25. szintet o_O:music::eek:.... nah, mindegy.......

  Marika, festegess csak farmozás helyett, abban örömödet leled és gyönyörű munkáid vannak!
   
 5. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét!
  Marika, elhiszem, hogy csodálkoztál, de ez a valós ár nálunk. Ma az epret 999 Ft-ért árulták az utcai standon. A kocsiból láttam csak, így nem tudom, hogy hogy nézett ki. Cseresznyének 1000 Ft felett van az ára. Sajnos a sok eső miatt kicsattogott sok, így kevés van a piacon. Holnap megyek piacra, megnézem és megírom, hogy mennyiért adják.
  Az üvegre való festés nagyon érdekes, igazán szépeket láttam már.:) Próbáld ki, biztosan tetszeni fog és élvezettel fogod csinálni!

  Ági, gratulálok az unokádnak! :) Neked pedig a 240-es szinthez!:)

  Tenyésztést most csinálom, már a végén járok, mindjárt kész. A szentjánosbogarasnak a gaz kész, némi felröpi hiányzik csak.
  Holnap már újra péntek és vége a hétnek azonnal. Rettenetesen szaladnak a napok!
  Gyopárosra benéztem párszor és azt állapítottam meg, hogy továbbra is apasztja a farmos készletünket, de még mézesmadzagot sem találtam, amiért csinálni kellene.

  Lajosról annyit tudok, hogy farmozik, mert ma szintet lépett. Szintet mag akkor lépünk, ha kapálunk.
  Ádám, hol vagy? - ja Lajos, hol vagy?
  Tihamér, kapcsold már be azt a gombot légy szíves! :)
  Zs_Apja, veled mi történt mostanában?

  Jó éjt, aludjatok jól! :)
   
 6. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok...

  Tudjátok, úgy vagyok most az új területtel, hogy el kellene olvasni, hogy és miként működik, mert csak vakon beleugrottam, és ültetgetem az alpesi rózsát.Ez az én bajom, hogy nem olvasok, csak csinálom.Nem tudom mikor fogok már leszokni róla, valószinűleg már soha.

  Megyek megkeresem és elolvasom, hogy miként is kell vele bánni!!

  Judit,
  irigyellek titeket ezért, hogy könnyebben tudtok vásárolni megfelelő minőségű, árú gyümölcsöket.Valószínűleg az is hozzájárul, hogy sok a kertes ház, ahol lehet kiskerti körülmények között is termelni mindenfélét.Valószínű le kell mondanom az eper lekvárról, sajnálom nagyon.
  A piacról tudnék talán még venni, de a hátizsákomban, mire hazacuccolom, már kész is lenne a lekvár.Sajnos a kezemben nem nagyon tudok cipelni, azért van a hátizsák...Ilyenkor nagy nosztalgiával gondolok a kiskertemre, ott a kerékpár nagyon hasznos jószág volt, és ősszel csak haza kellett hordani a kész lekvárokat, befőtteket.Hja az idő múlik bizony, szép volt jó volt, elmúlt.Ma ez van!!

  Ágika,
  egy nagy gratuláció a 240.szintedhez.Igazán szép eredmény és sok sok munka van benne.Sok vetés,aratás, megannyi feladat, amire mindig kaphatóak voltunk.Ki gondolta volna, hogy ennyi éven keresztül itt tart minket a játék.Jó, jó, nekem néha az utóbbi időben lazult a kedvem, de visszajövök mindig.

  Vidám és derűs napot kivánok, s persze jó játékot is...
   
  henrietta1223, busika02, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 7. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Ma délutánra laza napot iktattam be.... :)
  Délelőtt voltunk a piacon Anyával, vagyis felhívott 9 óra körül, hogy már a piacon van, sőőőt már " beisvásárolt " - vett némi apróságot, és a busz megállóban leülve várja, hogy oda érjek - majd bementünk a közeli abc-be, ahol pipi husit vett.
  A piacra én is beszaladtam, épp csak körbe néztem, de az árakon felakadt a szemem, brutál magas árakat láttam, pl. cseresznye kilója: 1300 Ft, eper: 1200 Ft o_O.....
  A héten a zöldségesnél vettem szép karfiolt, nem is volt drága kilója, ma viszont már dupla áron adták o_O.

  Az event halad, pörgettem, és láss csodát o_O... a kerék kegyes volt.
  A tenyésztős eventet tegnap sikerült végig vinnem.

  Judit és Marika, köszönöm a gratulációt :inlove:.

  Itt ma egész nap borongós volt az idő, és délutánra eleredt az eső, csendesen még most is esik.
   
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét!

  Marika, talán az áraknál az is közrejátszik, hogy az Alföldön vagyunk és több termőföld van a közelünkben. Igaz, nekünk az itteni árak is magasak. Mint Ági írta, bizony még attól is drágábban árultak ma a piacon a kereskedők. Cseresznye 1500 Ft körül volt, az eper a végét járja, az ára változó, 999-1300 Ft között mozgott. Egrest is láttam 800 Ft-ért.
  Szerencsére ma még nem kellett gyümölcsöt vennem, mert a hűtőben még van cseresznye és némi sárgabarack is.
  Zöldségek ára is magas.Bab, borsó kilója csak 1000 Ft-n felül van.

  Kiskertemben már hétvégén szedhetem a saját termesztésű zöldborsót és a babom is virágzik már. Uborkával nincs szerencsém. Amit a földbe vetettem az nem kelt ki, majd palántaként próbálkoztam, no azok kínlódnak, nem akarnak fejlődni. Utána újra vetettem a földbe, az egész szép és ma kaptam 4 szép palántát, azt ma ki is ültettem, majd meglátom, hogy melyik lesz a befutó, vagy a piacra fogok szorulni!?
  Event befejezve, pajtát töltögetek.
  Gyopárosra be-benézek, virágozom, meg a fákat is gyártom. Már csak azt kellene megbeszélni magammal, hogy miért is csinálom, mert csak elvesz és nem ad! Ráfizetés.

  Kiskertem nagyon szép, a sok virág látványa jó a lelkemnek, szememnek.

  http://keptarhely.eu/view.php?file=20230616v03xcd485.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20230616v03x2dvx.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20230616v03xi3x52.jpeg
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20230616v03xl4g2m.jpeg
   
  henrietta1223, -elzemari-, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 9. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jó reggelt!

  Melegszik az idő, amit érzek is, pontosabban a pici szívem érzi. Meg az ízületek itt is, ott is. Az elmúlt napokban rá is értem, meg nem is. Péntek reggeltől a főzés csak kora hajnalban lehetséges, napközben semmi konyhai tevékenységet nem lehet folytatni. Mi a feleségemmel 77-ben költöztünk ebbe, az akkor új panelba, s azóta nem egyszer volt a konyha festve. Plafon is meg a falak is, kivéve a csempét. Most lett itt annak az ideje, hogy a több réteg felvitt diszperzit eltűnjön a falakról, egészen a betonig. (Feleségem lelkivilágát megviselte, hogy a plafonon pár kisebb EGY négyzet-centiméteresnél kisebb festékdarabka meglazult és egy bele is esett a lábosba/lábasba, amiben valamit épp el akart készíteni.) Kimondani és leírni könnyű, de a végrehajtása már egy icipicit időigényes, oszt a legnagyobbik baj az, hogy én már nehezen tudok fickándozni a létrán. Megbeszélte a két fiunkkal, hogy ideje lenne a konyhát rendbe tenni. Ennek ezen a hétvégén kezdődött el az ideje.
  Péntek reggel befutott az idősebbik, kisebbik fiunk (175 cm) és a konyhában minden mozgathatót, leszerelhetőt leszedtünk, kicsavaroztunk, kivittük, - már ahová egy ötven év alatt telehordott lakásban még van hely - majd a beépített konyhai szekrények letakarása következett, a széleken értelemszerűen leragasztani, hogy az a fránya por ne menjen oda, ahová nem kellene. Maszkot varázsolt a feje elejére és nekiállt spaknival letolni a több évtizedes festékrétegeket. Este fél nyolcig csinálta, ebéd közben bent a szobában, ahová még a tányérokat, evőeszközöket is be kellett varázsolni a letakarás előtt a konyhából, mert a leragasztott fólia alá nyúlkálni körülményesebb. Meg a fűszerek, meg a kenyértartót a kenyérrel, meg a kora reggel lefőzött kávét meg a ... Azokat is!. Este alapos fürdés, majd szombaton reggel mindez folytatódott, a segéderő is befutott, a nagyobbik, (180 cm) de fiatalabbik fiunk képviselte a támogató alakulatot. Hozta magával az idősebbik unokánkat is, aki épp az előző napon kapta kézhez a hetedikes év végi bizonyítványát.
  Az unokát "hivatalból" meg kellett morognom, hogy ejnye-bejnye, szép-szép, de semmi fejlődés, semmi javítás, se az előző évekhez, se a félévhez képest nem javult egy tárgyból sem a jegye. Ötös van dögivel, de egyetlen egy hatost sem látok. Össze kéne magát kapnia és kitenni magáért! De megsúgtam neki, hogy azért - mindezek ellenére - a papa naaaagyon büszke az unokájára. :) Itt volt délután ötig, majd jött érte az egyik barátja szülője és elvitte őt születésnapozni itt helyben egyik cukrászdába másik két lánnyal, majd náluk alszik a nagylány. Ma hozzák, de hogy reggel, délben, esetleg ebéd után azt MI nem tudjuk, mert a szülők tartják a kapcsolatot egymással, nekünk abba beleszólásunk nincs. Hála a magasságosnak! Mindegy, a mai ebéd az előző napok maradéka (sült bőrös császárhús, lecsós szelet röfiből, a tegnapi rizs maradéka, s a pipimellből készített rántott hús és az elmaradhatatlan kopaszhonya, mert a nagylány a rántott csirkemellet csak kopaszhonyával és uborkával szereti. Leves gyümölcsleves lett. Az uborka az legyen svéd uborkasaláta, ha az nincs valamiért, akkor elmegy a sós (fermentált) uborka is. Az uborka, mint alapanyag az Ő termésük, a saláta meg a fermentálás művelete meg a papáé. Ennek következtében a savanyúság családi vállalkozásban készült termék.
  Fiatalabbik fiunk ma is jön reggel és folytatódik a konyhafelújítási tevékenység a gletteléssel. Aztán a következő hét végén a csiszolás kézzel és géppel, majd a festés. A végén meg mindent visszavinni, feltenni, becsavarozni és magától értetődően mindezek alatt takarítani, felsöpörni, felmosni n+1 alkalommal. Annyi "vakarékot" (megöregedett és letolt festékréteget) vittem le a szemétbe, de annyit ... Hja kérem, ha felvitt rétegek tömege jelentős volt, akkor a leszedetteké sem lehet sokkal kevesebb. Mert ezek a diszperziteknek az illékonysága nagyon alacsony, csak a víz ment el belőlük, a többi maradt a betonon. Mindegy, csak legyünk rajta túl.
  Számítógéphez semmi kedvem nem volt, most se sok, de letudom a mai belépést és ha esetleg idejövök, az csak estefelé lesz, de nagy az esélye, hogy csak holnap lesz annak is itt az ideje.

  Csak ne érezném az idő melegedését! Nem tetszik, de inkább elviselem, mint hogy beledögöljek. Ha lehet, akkor még egy kis haladékot kicsikarok a kaszástól. Amíg lehet, halogatom. Ha meg nem lehet, mert nem tudunk megegyezni, hát akkor az már kevésbé fog idegesíteni utána. Azt már nem fogom érezni! :p

  Szép napot mindenkinek!
  ----------------------------------------------------------------------------
  ----------------------------------------------------------------------------
  Jó reggelt!

  Mire géphez jutottam volna, már nem volt kedvem a Gizivel foglalkozni.
  Tegnap reggel, mikor nekiálltunk volna reggelizni, nem működött a konyhában lévő hűtő és a mikrobi sem. Körbejártam a lakást kívül, belül, kerestem, hogy MI A BAJ? Villany volt ugyan, de a konyhában sem volt jó mindegyik dugaszoló aljazat. (Gyk.: konnektor szép magyar szóval.) Eeeez furcsa. Hm! Megszakítók nem voltak lecsapva, tehát más a baj. Vagy valami vezetékszakadás vagy megszakító a bibis. Szerencsére az idősebbik csemeténk már ébren volt, aki villamosmérnök és villamosipari technikus is, (ez utóbbi jött igazán jól, mert nem elméleti, hanem gyakorlati gond merült fel) a feleségem egyből lerohanta, hogy :
  - Gyere, mert apád nem találja a hibát, de nem megy a hűtő és a mikró sem!
  - Jó! Megyek.
  És jött. Ő nem futkorászott, hanem megállt és gondolkodott, majd elővette a METEX nevű izéjét, amivel lehet keresgélni áramot, mérni ellenállást, meg áramerősséget, meg a nyavalya tudja, hogy mit nem. Azzal kezdte, hogy a dugaljakat nézte végig. Aztán hozta a létrát és felmászott megnézni a belső kismegszakítókat. Leszállt, elővette a csavarhúzókat, kulcsokat, majd vissza a létrára. Közben a fiatalabbik fiunk is befutott, akinek egyforma a végzettsége az idősebbikével, csak ő gyengeáramú szakot végzett, az idősebbik meg erősáramút. Kiderült, hogy az egyik csavar nem volt eléggé JÓL meghúzva, ezért érintkezés olyan volt az egyik kismegszakítónál, mint a mesében. Hol volt, hol nem volt. Ők nyugodtak voltak, bennem meg forrt a méreg, - kivételesen nem a feleségem miatt - mert ugyan lehet venni kismegszakítót, ha rossz, de vasárnap reggel nem. Ergo, át kell tenni a hűtőt és majd holnap venni és kicseréltetni a megszakítót. Hogy az a ... Na a vége persze jó lett, mert kis csavargatás után rendbe jött minden. Ha már fent volt, az összes csavart meghúzta, ne legyen gond az érintkezéssel sehol sem.
  Reggeli után folytatódott a felújítás, ment a glettelés. Ketten csinálták, mi meg a nagyobbik unokával, akit apja elhozott reggel a barátnőjétől, a mamával foglalkoztunk. Ebéd után a nagylány kapott telefont, örült a hívásnak és máris sietett a Zapához, hogy jönnének érte és elvinnék vissza a barátnőjéhez, akitől reggel jött el. Elmeheeet? Persze, mehet. És már robogott is lefelé a lifttel, a mama kíséretében. Mert a mama nőből van, neki mindenről tudni kell, mindent látnia kell. Azok jönnek-e akik tegnap (azok), nem mások akarnak valamit csinálni a .... Este apja, mikor végeztek a munkával, kivitte a bátyját az állomásra, majd elment a lányáért és hazamentek. Délelőtt a kisebbik unoka is bejelentkezett. Kérte az apát, de mama mondta, hogy most éppen a létrán áll, ott dolgozik. A kicsi üzent az apjának, a mama volt a hírnök.
  - Apa! Dolgozzál gyorsan, de szépen, éééés ha hazajössz, majd meglepetésben lesz részed. - Aztán megsúgta a mamának, hogy más ne hallja meg, hogy mit sütnek anyával apának meglepetésre. Csak mosolyogtam, mert egy, ha a mama meghallja, akkor én is, másrészt meg az apja, ahogy Ő sem (meg én sem) nem édesszájú, de a meglepi akkor is meglepi.
  Amikor a legfontosabbakat helyretettük a konyhában, már sem a feleségemnek, sem nekem nem volt kedvünk semmiféle tablethez, számítógéphez. Majd holnap, ráér az. Szóval ma reggel ültem csak ide kávéfőzés után. Lassan cihelődök, mert készülök a kórházba röntgenre, ma reggel nyolcra kaptam időpontot.

  Szép napot mindenkinek!

  Utóirat. Ma ide dög meleget ígérnek, 32-33 fokot, de pluszban. Nekem 25 fok felett már sok. Az biztos, hogy fázni nem fogok.
  --------------------------------------------------------
  --------------------------------------------------------
  Most jöttem meg a kórházból és a patikából. A patikus adta át sorban a felhőbe küldött bogyóigénylésem alapján a kéthavi "ellátmányom" nagy részét. Ez is több húszezer forintnál, a maradékkal együtt megközelíti a harmincat. Ja kérem, akinek sok felesleges pénze van, vigye csak szorgalmasan patikába. Amikor láttam, hogy az egyikből dupla adagot írtak ki/fel, közöltem, hogy majd szólok a következő bogyóigénylésnél, hogy azt ne írják fel, nem kell annyi, nem akarok felhalmozni. A patikusnő figyelmeztetett, hogy ne reklamáljak, vigyem csak haza mindent, amit kiírtak, még ha több is az épp esedékesnél, mert egyre több gyógyszer lesz hiánycikk. Napról napra hosszabbodik a hiánycikken lévő gyógyszerek sora. Hát az lehet, hogy nekem lesz több, de ha mindenki ezt csinálja, akkor tényleg gyorsabban fog az a lista bővülni. Viszont ... a gyógyszerrel nem szabad spórolnom, mert nem mindent tudok ráolvasással gyógyítani. Próbálkozhatok, de ha a szívgyógyszereimet nem veszem be rendszeresen, előbb-utóbb (inkább előbb) fel fogom dobni a talpamat. Azt inkább elkerülném. Nem csak, hogy jelentősen emelkedett a gyógyszerek ára, de még egyre kevesebbet lehet biztonságban beszerezni. Boltról boltra, illetve gyógyszertárról patikára kell vándorolni, hogy - ha lehet - beszerezhesse az ember fia-lánya a napi "betevőt". Nem jó ez így! Még tegnap este olvastam, hogy a helyi kórház élére főfőmegbízottat nevezett ki az országos főfő főnök, mert a kórház , s vele együtt az itt lakó százezernyi ember élete, ellátása megnehezedett, valamit tenni kell. Szép a mi egészségügyünk, ahogy látom. >:(
   
  Utoljára szerkesztett: 20.6.23
 10. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Én tegnap is írtam....legalábbis így emlékszem! Lehet nem küldtem el?????!!!! ......Hmmmm?????
  A lakás festése folyamatban van....e héten szerdán a belső munkák véget érnek. Aztán még a terasz marad hátra.
  Szombatom teljesen kibuktam...egész nap csak a könyvek voltak soron! Felét szanáltam...tegnap levittük a lomosba!
  Hiába a sok könyv! Nem férek...nem és nem!!!!!!Bár most is vár két könyv az olvasásra!

  Tihamér...légy büszke a fiaidra! Hatalmas munkát végeznek! Minden féleképpen!
  A mai világban szakit találni!????? és legyen normális...legyen lelkiismeretes .....nagyon nehéz!!!!!
  Kitartást a munkálatokhoz!
  Én csak azt és annyi gyógyszert váltok ki....amire szükségem van! Annyira drága, hogy nem alternatíva a felhalmozás!

  Az eventeket befejeztem! ...ez a lényeg! Nem is tudom, hogy mikor!...szépen lassan szuperek nélkül!

  Aztán az élet hozott még egy dilemmát számomra...amin rágódok!....egyelőre várakozó állásponton vagyok!
  Meglátom, hogy tudom összeegyeztetni a szakival!
   
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Tihamér, zajlik nálatok az élet! Jó, hogy a fiaitok tudnak segíteni, így könnyebb és költségtakarékosabb is.
  Gratulálok az unokád szép bizonyítványához! Okos leányka, lény büszke rá, morogni meg ne morogj, ki látott már hatost bizonyítványban?:) Majd sok év múlva emlegetni fogja, hogy papa hatost várt érdemjegynek és jót nevetnek rajta. Ma még barátnőhöz megy, néhány év múlva meg a baráthoz, vagy hozzá jön a barát, aki fiú lesz. lehet barátkozni a gondolattal! :)

  Gyógyszerekről én is hallottam, hogy vannak hiánycikkek és egyre több lesz. Nem jó hír ez a betegeknek. Az árakról nem is beszélve.

  Zsozsó, most jelent meg a hozzászólásod. Jól halad a festés, már látod a végét! :) Könyvek külön kategória. Sajnálok megválni tőlük, így csak halmozódnak. Pont ma vettem egy új könyvet a kedvenc írómtól.

  Meleg ideért, ma már kifejezettem soknak éreztem a 28 fokot. A lakásban bent még 22 fok van, szinte hideg.;)

  Gyopárosra bevisz a kezem, így termelem a rózsát, bár még mindig nem tudom, hogy miért is csinálom!? Legalább lenne valami jó kis ajándék, felhő, vagy akármi, amiért lehetne termelni. Nincs.:(
   
 12. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Judit....valamikor régen amikor vonatoztam Miskolcra....nagyon sok könyvet vettem.... a Forinton / igy hívtak egy csomópontot/
  Még amikor az utcán is árultak könyveket! Nem tudtam elmenni mellettük....hogy nem álljak meg! Ha már megálltam...akkor vettem is. Bár még így is sok könyv maradt fent.....lenne mit olvasnom!
  Aztán vár két kölcsön könyv is...amit a festés után kezdek el olvasni!

  Gyopár....a gyopár! Az nálam nagyon mostoha....mostohább a rémségesnél!!!!
  Amikor olvastam, hogy növényeket ültetgettek....azután kezdtem el jobban szétnézni....bár még most sem olvastam el....a leírást!
  Aztán azon az icuri-pici területen elültettem az árva egy magomat! Nem sietem el!
  Én sohasem leszek azon a szinten, hogy elérjem az új területet! Ez nem egy normális dolog! Szivatás...a játékosok szivatása!

  Nahhh...megyek csinálok valamit...amíg nem jön a festő! Ma hamar fog végezni....mert évzáróra megy!
  Így délután nagy munkám lesz....hajfestés!
   
 13. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok kedves Tiszántúliak!!

  Most elmondom nektek, hogy végre voltam igazi szinházban is és a régen várt Menopauzát láttam, négy kiváló szinésznő előadásában.
  Igaz nagyon szerettem volna, Falussi Mariann előadásában látni, de nem gond, remek darab volt.
  Mert ha egy nő már ennyi meg annyi is elmúlt vannak ugye tabú témák...amiről nem szeretünk beszélni....Most a négy kíváló szinésznő nagyon jó humorral előadta nekünk, sok sok remek zenével fűszerezve,a fiatalkorunk (70es, 80as évek) slágerei szólalnak meg nem magyarra fordítva, hanem a témához írt magyar szövegekkel.

  Hernádi Judit,Náray Erika, Szulák Anrea, Tóth Enikő voltak a szereplői ennek a remek darabnak...

  Aki megálmodta és megírta,Jeanie Linders volt.

  A Chicagóban született és Illinoisban nevelkedett Linders az Észak-Illinois Egyetemen végzett, és egy varázslatot tanított a középiskolában, mielőtt 1978-ban Orlandóba költözött. Jazzfesztiválokat készített, itt népszerűsített egy Cary Grant egyszemélyes show-t, és koordinálta a film forgatásának reklámozását.

  Őszinte személyisége általában a figyelem középpontjába helyezte őt a társadalmi környezetben.
  „Egy csoportban mindig Jeanie volt a méhkirálynő – néha a saját költségén. A szoba betöltése az ő karaktere volt, de egyedül Jeanie-vel, nos, az egy szebb pillanat volt” – emlékezett vissza Clark. "Még nem süllyedt el, hogy ne hívhatok vagy írhatnék neki sms-t szakmai, személyes érzéseimről - vagy csak azért, hogy szidjanak."

  Clark és Linders együtt dolgoztak azon, ami maradandó öröksége lesz: a „Menopause the Musical” című zenés vígjátékon, amelyet még Orlandóban írt. 2001-ben szerencsétlenül debütált a Church Street kirakatában, és az akkori Sentinel színházi kritikus, Elizabeth Maupin úgy ítélte meg, hogy „egy ügyetlen kis zenei revü, amely nem tudja, hogy hamisság vagy komoly önfejlesztésre irányuló könyörgés” akar lenni.

  De a hőhullámokról és a feledékenységről szóló paródiás dalaival a műsor megütött egy bizonyos korú nőket. A producerek szerint ma 16 országban közel 17 millióan látták a műsort, és a „Menopause the Musical” Las Vegas történetének leghosszabb forgatókönyvű musicalje.

  Jeanie Linders a „Menopause: The Musical” című sláger írója és producere.
  Jeanie emellett kihasználta rajongói szenvedélyét a Me Magazine megalkotásában, és közel félmillió dollár összegyűjtésében a petefészekrák kutatására és oktatására. Ráadásul elindította a Jeanie C. Linders Alapot, amely pénzzel segíti a női közösségeket szerte a világon.

  Jeanie Linders, a világhírű „Menopause the Musical” megalkotója és Dixon szülötte 2023-ban meghalt az észak-karolinai Hendersonville-ben a COPD szövődményei következtében.

  A 74 éves Linders elismert drámaíró volt, akinek szórakoztató és produkciós munkája három évtizedet ölelt fel, beleértve a színházat, a zenei fesztiválokat és a hírességek által vezérelt eseményeket.

  Legyen szép a napotok!!
   
  Utoljára szerkesztett: 20.6.23
  henrietta1223, busika02, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
 14. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét!

  Zsozsó, bizony rég volt, amikor az utcán is árulták a könyveket. Megálltam én is és legtöbbször vettem is. ma meg ott tartunk, hogy sorra zárnak be a könyvesboltok.

  Marika, remek dolgod volt! Amit láttál, az valóban egy nagyon jó darab, biztos, hogy sokáig emlékezni fogsz rá! :)

  Szépítkezős napom volt délelőtt, délután pedig még munka. Este locsolás. Meleg van, nagyon meleg.
  Holnapi eventre készültem, hosszú érésű gaz a földben. Teliholdast visszarendeztem, kiraktam a fákat, ólakat.

  Jó éjt, aludjatok jól! :)
   
 15. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jó reggelt!

  Csak felevett a fene két és fél órai alvás után. Meg a meleg, ami a panelben van. Bár nem rajongok a huzatért, ezért nem is szoktunk mind a két oldalon egy időben nyitni ablakot, de tekintve a fal száradására, meg a felmelegedett falakra, most egész nap nyitva a bukó itt is, meg ott is. Ha lehet, kerülöm a huzatot -vagy a vonatot, mert a húzni is meg a vonni is azonos értelmű (!?) - mert ha a tarkóm izzadtam megfázik, jön a nagyon utált arcidegzsába. Illetve jöhet. >:(

  A Covid-19 előtt volt a Győri Nemzeti Színházban bérletünk, de mivel a látogatást leállították, meg korlátozták, a bérletek elmaradtak. Majd meglátjuk mi lesz a következő szezon.

  Azt a szépítkezős napot nem értem. Én MINDIG szép vagyok, borotválkozáskor szoktam magamat nézni a tükörben, máskor meg nem, mert minek? Én szépnek látom magamat, de a feleségem ezt is vitatja. Mint általában mindent, amit mondok. Bezzeg ő minden alkalommal, mikor felöltözik utcára menet, a nagy tükör előtt gyönyörködik magában, pedig se fiatalabb, se szebb nem lesz. Nekem most is szép. Az, hogy másoknak tetszik-e vagy sem, az számomra tizedrangú kérdés. Ha nem lenne szép, már régen lecseréltem volna. De kérdés, hogy az új menyecske mikorra igazodna az én "kivételes" modoromhoz. A mostani már ismer, nem kapja fel a fejét minden pillanatban. :D

  Megyek vissza a rekamiéra, hátha ismét el tudok aludni. Ha nem, akkor egész nap morcosabb leszek a szükségesnél.

  További szép éjszakát!
   
 16. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Igen.....igen! Judit!...azok a régi szép idők!

  Marika!....irigyellek!

  Tegnap hamar elment a festő....és én eldöntöttem, hogy nem foglalkozok a lakással! Fájt a fejem...szédelegtem!
  Ja...a festéket jól beszippantottam....már előző éjszaka is éreztem valamit....sokat forgolódtam.
  Igy ma este nem csak az ablakok voltak nyitva...hanem a terasz ajtó is tárva-nyitva volt....és nem mentem be a helyemre...hanem
  itt aludtam ....ma reggel már nem vagyok szédelgős.
  Szerencsére még nem vagyok érzékeny a huzatra...de ki..... tudja, hogy mit hoz a jövő!
  Mára sem tervezek sok mindent! Ma végez a festő....aztán meglátom, hogy mit is fogok csinálni....pihennem kellene....még!
  Illetve a fejem szellőztetni!

  Szóval...nagy tettre szántam rá magam! Mai nap bejelentkezem a F.-ra! Úgy látom, hogy a mai világban ott zajlik minden!
  Nos...ha láttok...akkor....akkor bizony ott leszek...eddig tartott a távolmaradásom!

  Én is várom a ma kezdődő eventet! Véletlenül láttam meg tegnap! Igy időben...de nagyon időben elvettem az amarántot...
  ami már lassan meg is érik! De este meg lehet, hogy nem lett volna eszembe!
  Gyopárra továbbra is ritkán nézek be...idegesít, hogy valami mindig hiányzik....és ez bizony még fokozódni fog!
   
 17. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jobb napot!

  Itt órák óta szép borongós idő van, napsütés semmi. Nem bánom, mert hideg most sincs. (26-27 fok) Elmentem orvoshoz, hogy értékelje ki a röntgen felvételét és mondjon valami biztatót a fájós patámra. Nem mondott, sőt szóba sem állt velem, helyette elment két hét szabadságra. Ez van, majd két hét múlva ismét szerencsét próbálok.

  Bementem hazafele a festékboltba, vettem ragaszót a szegélyhez, mert a feleségem lecserélteti a mostani szegélyt. Azt visszarakni nem lehet, az már a kukában van napok óta. Kell valami ami odaragasztja a betonra. Az eladó ajánlott egyet, de mondtam, hogy azt nem ajánlják "erre" a szegélyre, amit elvittem mutatóba. Pedig mindenki ezt veszi, viszi, mondta csodálkozva az eladó. Megnéztem a doboz oldalán a feliratokat, s mutattam neki, hogy EZ erre nem jó. Felment a netre, elolvasta, ott is az volt, hogy erre nem jó. De mindenki ezt viszi, ismételte. Mondtam, adjon egy kisebb dobozzal, majd kipróbáljuk. Háromszáz milliliteres doboz ragasztó négyezer magyar forintocskába került. Hát, ez sem lett olcsóbb! Most itthon várja a ragasztást. Ha jó lesz a konyhába, akkor majd az előszobai szegély cseréjéhez is ilyet veszek. Ha nem, akkor majd valami mást.

  Fejfájás és festék? Ismerős dolgok. Fiatal korom óta a könnyű szerves oldószerek, hígítók, festékek nekem erős fejfájást okoznak. Ha valami olyant kell festenem, akkor ha egy mód van rá, a szabadban festek. Ha nem lehet, akkor meg el kell viselnem a fejfájást. Emiatt sem lett volna belőlem se festő szakember, se autófényező, a szerves-vegyipari szakmunkásságot már nem is említem.

  További jó napot a következő eventhez is!
   
 18. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Nyugalom, pihenjetek, csak 16 óra körül kezdődik az event!

  A Központ közleménye szerint váratlan hibák adódtak ma a játékban, így nem tudják biztonsággal indítani a 2023.06.21-én 14:00 órára meghirdetett Fagyis álmok eventet.


  Várhatóan 16:00 óra körül fog tudni indulni az event, de kérjük, várjátok meg a további tájékoztatásotokat.
  Megértéseteket köszönjük!


  Szép estét!
  Event idejében elkezdődött, mármint 16 órakor. kaptunk kis vigaszdíjt, váltsátok be!
  Fiortuna kegyes volt hozzám, így igen jól állok.:)

  Délelőtt még boltokat jártam, de nem volt, csak fél szerencsém. Így jártam. Sűrű napok következnek, de sebaj, jön majd pihenés is! :)
  Napocska ontja magából a meleget, már sok is, de nem lehet válogatni, ez van, ezt kell elviselni.
  Mostanság rászoktam a pálcikás jégkrémre. A LIDL-ben veszem, ott akciósan tudtam eddig venni. Be is van spájzolva belőle, nehogy jégkrém nélkül maradjak már. Tudom, a fiúk inkább a hideg sört részesítik előnyben. lehet majd én is váltok..:)
   
  Utoljára szerkesztett: 21.6.23
 19. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  ÁÁÁÁÁ....Judit...nagy melegben még a hideg sör sem jó! Igaz...a vesének jót tesz....de nagyon lehet tőle izzadni!
  Ma megint úgy ébredtem, hogy fáj a fejem!....a festésnek már vége...remélem, hogy minél hamarabb elillan a lakásból!
  Délelőtt úton leszek....azután jön a végleges helyrepakolás. Aztán egyszer a megszokott rend lesz a lakásban...szebb köntösben.

  Én is pörgettem tegnap...de nem volt sikerem. Már idejét sem tudom, hogy mikor adott bónuszt...vagy akár valami jót is!
  Így marad a csendes termelés. Bár azt hiszem, hogy holnap Jack-kel meggyorsítom egy kicsit....mert akkor nem fogok
  a végére érni!

  Judit....mire készülsz ilyen nagy lendülettel?
  Tihamér...hétvégén készen is lesz a konyhátok?
  Nekem még szerencsém van...nálam még csak 3 réteg van....így erre a munkára nem fog sor kerülni...ami nálatok van folyamatban.

  Kedves Többiek?....Merre kóricáltok?
   
 20. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Sokkal jobb napot, mint amilyen nekem eddig volt!

  A legfontosabb: Ajándékkód van az event tegnapi csúszása miatt. Asszem HURRY. De meg kéne nézni és bemásolni vagy beírni az ajándékkérőbe. Az biztosabb. Mától újfent bizonytalanná váltam. Hrrr!

  A konyha remélem a hét végén elkészül, minden csupa szép és jó lesz.

  A múlt hétvégén, mint ahogy akkor írtam is, az érintkezés a konyhai delejes vezetékben nem volt megbízható, ezért nem működött a hűtő és a mikrobi. A javítását a fiam elvégezte, meghúzta a csavarokat. De míg néztük, kerestük a hiba lehetséges okát, a kismegszakítók is le lettek kapcsolva. Visszakapcsolás után - nekem úgy tűnt - minden rendben, minden működött. Egészen ma ebéd előttig semmi gond nem volt. Ebédre hurkát ettünk, amit még a csücsökbe menetel előtt vettem, de csak most használtuk fel étkezési célra. (Lapon, lábosban sütöttem meg.) Este feleségem kivette a fagyasztóból, reggelre felengedett a hűtőben. Megmostam, megszurkáltam, tettem alá kevés olajat egy kicsi tepsibe. A sütőt bekapcsoltam, majd negyed óra elteltével kimentem, hogy besuvasszam a sütőbe megsütni. Megsül, kicsit pihen, hűl és elfogyasztjuk. EZ VOLT A TERV. A valóság ettől eltért. A sütő olyan hideg volt, mint a halott v....a. Nem működött. Pillogtam és nem értettem. Szóltam feleségemnek, hogy baj van, nem jó a sütő. Jött is ki sebesen, mert ha MOST nem jó, akkor ha a csemeték megjönnek hétvégére és még mindig nem lesz jó, itt kitör a balhé. Kérdeztem tőle, hogy kikapcsolta reggel a villanykályhát, mikor a sonka a kuktában megfőtt? Nem, nem, csak a lap szabályzójához nyúlt. Hm! Bekapcsolom a kályha főkapcsolóját a falon, meg ki, de semmi változás. A sütő nem világít. Ismét ki-be. Még mindig semmi. Bekapcsolom sorba a fenti lapokat, mind melegszik abban a szent pillanatban. Akkor kizárásos alapon a sütőrész döglött meg. Nagy sóhaj, előkeresni a telefonszámos papírokat, megkeresni a mester telefonszámát. Hívom, nem veszi fel. Sokszor hívom, de semmi. Odaülök a Gizi elé, bekapcsolom, nekiállok kutakodni, - nem a Gizi szoknyája alatt, hanem a neten - de mire bejönnek a mesterek telefonszámai, csörren a telefon. Felveszem, bejelentkezek, mire mondja a telefonáló, hogy az előbb kerestem, de épp nem tudta felvenni, ezért visszahívott. Nagyon megörültem, nem kell tovább keresgélnem, meg van a szaki! Mondom, mi a bibi.
  - A tűzhely kijelzője digitális?
  - Az, de nem szoktam használni a sütő beállításához, mert akkor veszem csak ki, ha már jó, közben meg meg szoktam nézni.
  - Értem, de meg kellene nézni, hogy be van-e kapcsolva a kályha.
  - Biztosan be van, mert délelőtt használtuk, minden lap melegít most is. Kipróbáltam. (Na! Ez is teljesen hülyének néz? Nem vagyok gyagya, hogy ne nézzem meg, mielőtt hívok szerelőt!) Jók a lapok, csak a sütő nem működik, még a lámpája sem világít.
  - Jó. De azért nézze meg a kapcsolóját a kijelző alatt, mert ha esetleg áramszünet volt, de OTT nem lett visszakapcsolva, akkor a fenti lapok működnek, csak a sütő nem.
  - A hét végén volt áramszünet tényleg, azóta nem használtuk a sütőt. Mindjárt megnézem, ha nem jó, visszahívom. (Nem kötöttem az orrára, hogy az a hétvégi áramszünet mesterséges volt, mi okoztuk.)

  Szóval. A hét végén ki volt a megszakítóval kapcsolva a kályha. ÉN eddig MINDIG beállítottam, ha visszajött a delej, az órát a kályhán, ahhoz meg ott a kijelző alatt BE KELL kapcsolni. De most nem állítottam órát, mert ha ezen a hétvégén a fiúk a dugaszoló aljazatokat megint buherálják festés előtt, hogy hozzáférhető legyen a teljes fal, akkor lekapcsolják a megszakítót. Ha visszakapcsolják, akkor ÉS CSAKIS AKKOR fogom én is beállítani a sütő óráját. Hát aki rest, mint ÉN, az így jár. Bekapcsoltam a kályha sütőjét a kijelző alatt és minden működik. Igen, én vagyok a gyagya, a mester jogosan nézett hülyének. Ezért írtam fent, hogy bár van ajándékkód, de tessék megnézni, mert az én szellemi képességeim felettébb romlottak, valahol a bányászbéka popsija alatt találhatóak. Ennél csak az volt a dühítőbb, amikor a sütővel kínlódtam, feleségem ajánlotta, hogy nézzem meg, hátha a kismegszakítót lecsapta valami.
  - Az nem lehet.
  - Miért nem? Mert te állítod? - Mély levegőt vettem, elszámoltam néhányig és mondtam.
  - Gyöngyöm! Ha a kismegszakító lekapcsolódott, akkor NINCS semmi áram a kályhában. Se a sütőben, se a lapokon. A lapok melegednek, tehát áram folyik bennük, ezért nem lehet lecsapva a megszakító.
  - Igaz. Akkor a megszakító jó.

  Mindenkinek legyen jobb napja nálam! És ne legyen meleg, mert itt és most - csak nekem, csak most - igenis me-le-gem van. Harminc fok árnyékban és melegedik az idő.
  ---------------
  Most már "csak" 32 fok van, de a hőmérő megindult lefelé. 16ó 26p
   
  Utoljára szerkesztett: 22.6.23