Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Itt vagyok..... ;):)
  Nah, ezek a váratlan telefon hívások... és máris átrendeződnek az ember lánya programjai, vagyis nekem :D.
  Hétfőn, jött a hívás a fiamtól, hogy ráérek e, van e kedvem a kacsa pucoláshoz, mondtam persze mehetek. Így hát gyorsan meg is beszéltük, hogy munka után ( a héten még délutános vagyok ) értem jönnek, ott alszok és reggel kezdődhet a munka. Így is volt, a fiam, elment dolgozni, a menyem elvitte oviba a kis hercegnőt, én addig maradtam a kicsivel.
  Miután hazaért, megjött a nagymamája és az anyukája is, ők hárman elkezdték a vágást, én pedig bent maradtam a kicsivel, mert addig nem akartuk kiengedni az udvarra, míg tartott a kopózás - üstben forrt a víz - na és főzni is kellett, így hát az én feladatom volt a főzés. Délelőtt gondoltam egyet és úgy döntöttem, hogy nem megyek dolgozni, nem hagyom félbe a dolgokat, a menyem örült is neki, hogy ott maradtam, én pedig telefonáltam a suliba, hogy írjanak szabadságot. Mikor megfőtt az ebéd, kint pedig végeztek a vágással és a kopózással, ( 6 db kacsa lett levágva ) én is kimentem a kicsivel, ő játszani ment, én pedig csatlakoztam a kacsa tisztításhoz, közben meg is ebédeltünk. A kinti teraszon folyt a munka, a diófa jó árnyékot adott. Délutánra végeztünk is, a menyem anyukája és nagymamája haza mentek, a menyem elment az oviba a kis hercegnőért, vitte magával a kicsit is, én addig felsúroltam a terasz alját, lemostam az asztalokat, székeket. Hazaért a menyem és megkérdezte, lenne e kedvem megint ott aludni, én meg igent mondtam.
  Este átmentünk Sóstóra lángosozni, majd megnéztük a zenélő szökőkutat ( óránként zenél ).
  Tegnap délelőtt hazahoztak, én meg mentem alkalmassági vizsgálatra ( bent a suliban volt, mert sokunknak kellett és a doktornő a helyünkbe jött )
  Délután Anyához mentem, megkezeltem a karját, elrendeztem a dolgokat majd haza jöttem.

  Az eventet elkezdtem - Fortuna ismét kegyes volt -

  Judit, a gyopárossal én is pont úgy vagyok mint Te :), bemegyek ültetem a rózsát..... - minek??? - felröpit alig ad... de ültetem xD.
  Jégkrém az nálam is van bespájzolva ;), fincsi, szeretem... jah és olcsóbb mint a fagyi, itt van ahol 500 Ft egy gömb fagylalt, és mi 1 gömb fagyi... ??? igaz ha fagyizok, vagyis régebben mikor fagyiztam akkor 2 gömb fagyit ettem.

  Zsozso, de jóóóóó, véget ért a festés nálad, a rend rakás is meglesz.
  Fejfájás... ??? - nem vagy front érzékeny??? azt hallottam, hétvégére jön a lehűlés és az eső.

  Tihamér, nálatok is tart a festés, de ha elkészül szép lesz.
  Nagy segítség, hogy a fiaitok megtudják csinálni.
  Nah az a sütő és a kapcsolója...... de a lényeg, hogy nincs baja és működik.

  Marika, remekül szórakoztál.

  Itt is nagy a hőség.... ma előszedtem a ventillátoromat, délelőtt elkezdtem összerakni, de nem akart össze jönni, és időm sem volt már bajlódni vele, indulnom kellett a buszhoz, de jól megviccelt,:eek: mert kimaradt egy járat o_O-.-, én meg sültem a napon, mert árnyék az nem volt, majd jött a következő járat, én pedig a gyógyszertárnál leszálltam, mert Anyának, vitamint kellett vennem, majd vártam újra a buszt és tessék, megint kimaradt egy járat >:(, itt volt némi árnyék, és az elsuhanó autók csapták a szelet - na nem nekem xD.
   
 2. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jó napot!

  Itt nem túl régen elviselhetővé vált a hőmérséklet. A mostani "hőség" 24 fok. Délben ennél nyolc fokkal volt több. (Ahogy ÉN láttam.) Aztán délután a csücsökben alakult ki szupercella, ezért Zsozsóék bulizhattak, bulizhatnak. De hogy lett-e, nem-e zuhé, nem tudom, majd a helyiek tudósítanak. Nálunk este hét és kilenc közé jósolnak esőt. Remélem a jég elmarad, eső jöhet. De válogatós lettem! Nem akarom sem a kánikulát, sem a jégesőt, hát milyen alak vagyok én? :p

  Én még életemben nem tollatlanítottam semmiféle szárnyast. Se tikot, se kacsát, se libát, se semmiféle szárnyast. Még angyalt sem. Pedig azoknak is van szárnyuk. Ugye angyal van nőnemű, én a feleségemet régebben majdnem annak láttam, azért is vagyunk még együtt. Aztán ... Aztán hímneműt még nem láttam, sőt még semlegesneműt(?), nem nélkülit(?) sem. Ha bemegy valaki egy katolikus templomba, ott láthat ugyan angyalokat, de azok bár szárnnyal rendelkeznek, de se nem férfiak, se nem nők. (A biblia szerint.) Gondolom köztük nem volt nemváltó műtét. Furcsállnám, ha igen. Protestáns templomok elsöprő többségében nincs semmiféle szobor, festmény, ott nem láthatóak angyalok.

  Sütő működik, remekül működik, mert ma használtam. Pipicombokat, melyek vékony szalonnával voltak betekerve és rendesen fűszerezve, sütöttem a sütőben. Kifogástalanok lettek a combok. No ezek is szárnyasok részei, pontosabban egy szárnyas része volt, mert azt a csirkét, amiből le lettek vágva én daraboltam fel. De a pipit már készen vettem fóliába csomagolva a boltban. Se belsőség, (máj, zúza, szív) nem volt a hasüregében, de szerencsére kívül sem volt tollazattal ellátva. Arra emlékezek, hogy jó hatvan éve, ha a nagymamám vett a piacon csirkét, tyúkot, azt ő hóhérolta le a lakásban, a kifolyt vért felfogta, hagymás, borsos, majoránnás sült vért csinált belőle, mi az öcsémmel ettük. Finom volt. De mikor a kivégzett szárnyast a lobogó, forró vízbe dugta, majd kezdte a felesleges tollakat le/kitépkedni, akkor inkább elhagytuk a lakást, mert annak a szaga viszont NEM VOLT finom. Sőt! Kifejezetten büdös volt. Gondolom a récéké sem illatosabb pucoláskor.

  Ha már sütés-főzés. A felségem reggel főzött egy zöldbablevest, de holnapra, mert ha a fiúk nekiállnak csiszolni a glettet a falról, a konyha foglalt és nagyon poros lesz, azért ma kellett főzni előre. Aztán nejem még főzött ki pucolt (meztelen) tésztát, amire egy kész, fiainktól kapott üveges, bolti maszatot tettünk, nekünk az volt az ebéd. Én meg elszórakoztam a pipicombokkal, egy adag vagdalthússal, (leánykori neve fasírt), egy nagyobb lábos töltött káposztával, (ez vasárnapra lesz) és még csináltam petrezselymes újkrumplit is, de a petrezselyem zöldjét csak a melegítéskor teszem majd rá holnap. Meg persze voltam boltban, mert némi zöldség és gyümölcs is kellett. A feleségem meg a szemközti kis boltba ment le valamiféle előrecsomagolt kész süteményért, ha jól tudom browniet vett kipróbálásra. Nem nekem az biztos, mert én olyanokat nem fogyasztok, tiltja a vallásom, de a jóféle röfiből készült sonkát és a kolbászt nem. Aaaazt ehetem. xD

  És ... és honnan lehet tudni, hogy az autó vagy a tulajdonosa nem akarta csapni a szelet??? Minden lehetséges. Néha még az ellenkezője is.
   
  Utoljára szerkesztett: 24.6.23
  -elzemari-, henrietta1223, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 3. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép és hűvösebb estét Mindenkinek!
  Zsozsó, nagyszerű érzés lehet a szép, tiszta otthonodban lenni! Fejfájásod remélem már elmúlt és jól vagy! Egy időre letudtad a festést.

  Ági, miért is nem csodálkozom, hogy néha szerintem magad sem tudod, hogy hol vagy és mi lesz egy óra múlva. Jó, hogy tudtál babázni, no és a főzés is jobb, mint a kopasztás. Azt viszont nem vitatom, hogy a végeredmény az nagyon jó! :) Régen én is kopasztottam, de az már a múlté. Konyhakészen hozzák házhoz, igaz drágább, mint az, amit a boltba lehet venni, de lényegesen finomabb is!

  Tihamér, mosolyogva olvastam szórakoztató soraid! - no persze neked nem volt olyan szórakoztató, amikor nem találtad a hibát.Győzött az igazság, sütő süt és még milyen finomságokat főztetek a nejeddel! Kicsit irigykedem és nyelek is nagyokat, amikor a menükről írsz.Nálam ma csak sima borsófőzelék volt tükörtojással.

  Tegnap volt az utolsó alkalom amikor a tanítványnál voltam, most jön a pihenés a gyereknek is, majd augusztusban folytatjuk. Most fog első osztályba menni és a szülőknek az volt a kérése, hogy tanítsam meg olvasni szeptemberre. Megtanítottam. BÁR!!! - az első osztályban a tanító néni feladata, hogy megtanítsa a nebulókat a betűk rejtelmeire. Az is igaz, hogy amikor még aktívan dolgoztam, a tapasztalat az volt, hogy a 32 gyerekből 10-12 tudott olvasni.

  Nehezen bírom ezt a meleget, az éjszaka nem is tudtam aludni, csak pörögtem az ágyban, így ma igen éreztem az alvás hiányát.
  Az evet halad, csak a kirakásra nem nagyon jutott időm. Most, ha feladom a levelem, utána megyek fagyizni és megcsinálom a felhőig biztos, hogy utána meddig, azt még nem tudom. Lehet semeddig. Amúgy szeretem ezt a kirakóst! :)

  Minden ablak sarkig nyitva, kicsit borult az idő és talán valamelyest hűlt is a levegő. Várom az esőt, bár locsoltam..
  Tegnapi esetem fájó volt. Mivel a fúrt kút a hátsó kertben van, így, amikor az első kertem locsolom, akkor egy "hosszabbító" locsolócsővel a lakáson keresztül megy a víz előre. Ezt a locsolócsövet tavaly vettem és tegnap estig bírta, akkor szétpukkant, szerencsére kint a járdán és nem bent a lakásban. Ma próbáltam újat venni, de nem kaptam. Holnapra viszont már lesz! :) A kis pimasz cső viszont pont a hátam mögött csattant széjjel és a fenekemet célozta meg a víz... Azért este még zuhanyoztam. :)

  Közben feltámadt a szél, készülődik valami.
   
 4. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jó reggelt gazdák!

  Aki tud, az inkább termeljen petrezselymet a valósban, esetleg HA szerencséje van, ITT IS megpróbálkozhatna vele, mert jó áron lehetne eladni. Ma reggel azt hittem rosszul látok, amikor EGY kilogramm petrezselyem ára a boltban kétezerszázhatvankilenc forint volt. Nem akartam elhinni, de hiába néztem innen is, meg a másik oldalról is, annyi. A húsos pultnál csak legyintettem. Egy kilogramm csirkemáj szív nélkül 799 HUF, míg a csirkelábak, nem a combok, nem, nem!, a lábak, amivel a pipi kapirgál, az viszont 999 forint. Nekem felfoghatatlan árképzés. Nem vagyok kereskedő, nem értek hozzá. A nőkhöz se, de nőkkel sem kereskedek. Eddig nem is akartam, ezután sem akaródzik. Inkább gyönyörködök bennük! ;)

  Az este és éjjel volt valamennyi eső, de sokkal kevesebb a jósoltnál. Ez a bitang szél elfújta az esőfelhőket, de a szél maradt, most is fúj teli szájjal. Illetve nyitott szájjal, mert telivel ugye nem lehet. Folyamatosan képalkotási zavarban vagyok. Röviden, gyagyulok. Éjjel egykor csillogott az úttest, de a szemem azt javasolta, hogy ne bámuljak kifelé, hanem inkább mélyedjek magamba, csukott szemmel, hátha sikerül visszaaludni. Fél négykor tudtam megint aludni. De fél hatkor feleségem nekiállt motozni a szobában, mire felébredtem. Azóta nézem a nagy semmit. Bolt letudva, főzni nem kell, csiszolni nem lehet, semmi értelmeset nem tudok végezni. Így maradt a birtok. Most a reggeli dolgokat elvégeztem, ajikat elküldtem, majd ebéd után ismét benézek, de az is lehet, hogy csak holnap. Majd kiderül, ha beborul. A vak is azt mondta: Majd meglátjuk!

  További szép napot!
   
 5. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok, szép napot!

  Most csak bekukkantottam egy kicsit......

  Ide ért a lehűlés, volt "fényképezés ", ezt kísérte jó hangos zenének nem nevezhető égi robaj - egyiket se szeretem - és megnyíltak az ég csatornái is, éjjel is esett, - hallottam, mert nem aludtam valami jól, nagyon fájt a lábam.

  Judit, így van ahogy mondod :), szerintem, nekem nem szabad előre terveznem, a tegnapi napom is borult, nem az én előre tervezettek szerint alakult... de hát ez van ;).
  Nagy szerencse, hogy nem a lakásban pukkant szét az a fránya cső.
  Gondolom meglepődtél és volt ugra-bugra mikor a popódat csapkodta a víz xD.

  Tihamér, bizony-bizony ezek az árak brutálisak, az én szemem is kerekedik mikor szembesülök vele.

  Ma szülinapi buliba megyek :inlove:, - a menyemnek, tegnap volt a szülinapja - lehet ott alvós lesz - ámbár szeretnék este haza jönni, mert ha a későbbi busszal jövök még világos van.

  Az event a felhőig megvan, ( az első hiénaodú is kirakva ) a kerék megint kegyes volt :inlove:, felröpi hiány van, így hát mivel ma már nem farmozok, amaránt került a földbe.

  Most pedig megyek, kókusz golyót csinálok, és viszem a buliba - a pogi most elmarad.
   
  Utoljára szerkesztett: 24.6.23
 6. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Szebb napot!

  Jó meleg van, decemberhez képest. 19 fok van árnyékban, tegnap ennél jóval több volt, s ezt bizony az én szívem is érzi.
  A Juditot ért víz nem csak meglepő lehetett, de hideg is, mert a talajban, ahol a vezeték van, folyamatosan 12 fok körüli a hőmérséklet. A víz mikor áramlik a csőben, átveszi a talaj hőmérsékletét. Azért nyáron hidegebbnek érezzük a kinti hőmérsékletnél, télen meg melegebbnek. Ezt ki s lehet használni, már aki ért hozzá, s rendelkezik "némi" pénzfelesleggel. Ha télen beviszem a hideg vizet, akkor hőt lehet kivenni a földből, csökkenteni a fűtési költséget. Nyáron viszont, ha meleg van a lakásban, a radiátorokban, vagy falfűtés esetén a falban, padlófűtéskor meg a padlóban keringetett vízzel lehet hűteni a lakást, nem kell hozzá klíma. De kell hozzá keringtető szivattyú, másfél méter mélyen lévő hőcserélők a földben. S persze villamos áram, ami szintén pénzbe kerül. No meg kertes ház sem egy utolsó szempont, mert a panelban lakók ezt nem tudják megtenni. A mi házunk területének határa a falaktól kifelé EGY méter távolságban van. Az a keskeny csík meg semmire sem lenne jó. Ha sokan állnak rá a gazdaságosabb földfűtésre, hűtésre, akkor az állambácsi is lépni fog, és adóztat. Mert a pénz az államnak kell. Méghozzá sok. Ha kevés ember foglalkozik vele, nem éri meg az adóztatás. Sok delikvens esetében viszont már igen.
  Azért Judit váratlan ugrását én is megnéztem volna. :p
   
 7. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Ági ....az ünnepeltnek sok boldogságot!
  Judit...szerencsés vagy, hogy nem a lakás ázott el! Bár tiszta víznek nincs foltja!
  Tihamér...itt a csücsökben a város ezen részén...inkább a szél volt a nagy! Azt nem tudom hogy szemben velem a
  Lővérekben mi volt...de bizarr képet mutatott! Szirénát nem hallottam....tehát akkor ott sem volt vészes!
  Azóta esett több részletben és a szél most is fúj!

  Hozzám a kerék nem volt kegyes....lassan el is fogom felejteni....bosszantó....nagyon bosszantó!!!!!!
  Jack-t vettem be....így a felhő már tegnap este meg lett....és most nem sokára a végére is érek!
  A gyopáros nálam továbbra is felejtős! El kellene már olvasni a leírását....hogy tudjak is valamit! Fákat néha szoktam
  ültetni....az ismerős. Növényt is ültetgetek...de csak 1 van! Nekem elég az is! Aztán később nem tudom, hogy mi lesz!

  Megyek folytatom az ebéd készítését!

  Szép hétvégét!
   
  henrietta1223, busika02 és zsani_apja kedveli ezt.
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Ó, az a petrezselyem miből van, vagy mit adnak még mellé, hogy annyiba kerül? Azért még ennyire magas árat nem láttam, "csak" 1500 Ft körülit. Már lassan ezt sem veszünk. :(

  Ági, igaz, hogy nem tudsz tervezni előre, de addig jó, amíg megcsörren a telefon és azt mondják, hogy gyere, szükség van rád!:)

  Zsozsó, a Fortuna sajnos nem áll mindig mellettünk, de tudom, hogy befejezed az eventet így is! :)

  No, a víz fenéken billentése, csak váratlanul ért, de hideg nem volt. Tihamér, azért ugrottam ám, tuti jó fotót lehetett volna készíteni rólam.xD Hideg azért nem volt (még), mert a hátsó kertben, ahol a kút van, ott van egy 15 m - es locsolócső és ehhez csatlakoztatom a 30 méterest, hogy kiérjen az első kertbe. A hátsó kertben lévő locsolócsőben pedig meleg volt a víz és a fránya cső akkor csattant széjjel, amikor elkezdtem a locsolást. Ezzel a meleg vízzel először a járdát szoktam lemosni és amikor már hideg lesz, akkor kezdem a növények locsolását.
  Tegnap este és egész éjjel esett az eső, lehűlt kissé a levegő és a locsolás is felejtős vagy két napig. Vihar szerencsére nem volt, csak szél és eső.

  Event kész, az este lejátszottam az összes kirakóst. Növényt jóval túltermeltem, de sebaj, most nem volt időm számolgatni.

  Elköszönök, elutazom egy kis pihenésre. Napfény, pálmafák...:D:D
  Majd jövök, vigyázzatok magatokra! Pá!:)
   
  -elzemari-, -W-595-, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
 9. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Judit....érezzétek jól magatokat!

  Ági...jó volt a szülinapi buli?

  Tihamér...kész lett a konyhátok? Élvezitek a friss első festés nyomait?

  Vettem 10 titokólat...lett az újból is egy darab...így nem panaszkodom. Ám lett 3 db narancs teknős....nálam most ez a sláger!
  A másik a naracs hód....abból is lett!
  Az eventet még szombaton teljesen befejeztem. Elég kacifántosan adta a hozzávalókat....így 60 játék kellett!

  Szép napot!
   
 10. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Aha! De még hogy! Tegnap estére lett készen, mert szombaton a glettelés lett csiszolva, javítva ahol kellett. Vasárnap reggel az alapozóval indított a fiam, majd száradás után festés, száradás és ismét festés. Csak annyi volt a tegnapi teendőnk, hogy elraktuk a fóliákat, óvatosan söpörtünk partvissal, felmostunk, de nem törölgettünk és főleg nem portalanítottunk, mert ha a friss festésre rászáll a finom por, az oda rá is sül. Szerencsére feleségemet sikerült meggyőznöm a portalanítás halasztásáról, mert ő azonnal el akarta a port tüntetni.
  Ma reggel szokás szerint felkeltem és háromnegyed négykor kiballagtam a konyhába, összedobni a mai köretet. Negyed hatra lettem kész. Csak első látásra tűnik túl hosszú időnek, de ha azt veszem, hogy knédli lett (gőzgombóc), akkor a tésztát meg kell kissé dagasztani, keleszteni és ha megkelt, négy gombócot formálni, betenni a kiolajozott gőzölőbe, alsó tálra kettő, a felsőre is kettő, ismét kis kelesztés és irány a már felkészített, bemelegedett fazékba a pároló/gőzölő betétnek. 20-25 perc gőzben főzés. Így már jogos az a másfél óra. Kissé macerás, de ÉN szeretem, a feleségem meg megeszi. Ami furcsa, tegnap este Ő javasolta, nem én találtam ki. De erre engem könnyű rávenni.
  Fél hat után feleségem felébredt, kiment a konyhába tevékenykedni. A beépített szekrények oldalai, teteje, az ablak rendes suvickolása, közben én lesurrantam a boltba kenyérért, paprikáért, miegymásért. Aztán mentem én is a konyhai rendteremtés eventre, eventbe. Hűtő ki, oldalai, teteje portalanítva, helye felmosva. Mikrobi hasonlóan járt. Minden polcról kivenni, elmosni, megtörölgetni, feltenni vissza, AHONNAN KIVETTÜK, mert mindennek megszokott helye van. (Hiába volt minden lefóliázva, leragasztva, az a finom por mindenhová befurakodott.) Hogy mit? Hát ami ott van mindent. Pohár, tányér, tálaló edények, üveg izék, segédeszközök, (citromfacsaró, kis portölcsér fűszerekhez, szívószálak, cseppentők, izék meg egyebek). Túl sok, sokáig tartana a leírásuk. Tízkor abbahagytuk, közben meg a Mosó Masa is megy hat órától, s menni fog, míg van hová kiteregetni a kimosott anyagokat. Továbbá bár csak az idős korunk (meg az én lustaságom!!!) miatt, de feleségem is meg én is kissé elpilledtünk. Néha(?!) még létrára felpattanni és onnan le, n+1 alkalommal, mert sok minden csak annak segedelmével hajlandó le illetve felmászni. Majd ebéd után némi ezt meg azt azért csinálunk. Már a székek és az asztal is a helyén van, de semmit nem tettem vissza a falakra, plafonra, mert ha a fiam úgy ítéli meg a hétvégén, hogy hát itt még kell igazítani, meg ott is kicsikét, akkor megint le kellene szedni, csavarozgatni a felrakottakat. Majd a hét legvégén. A villanykályhát is lemostuk, kimostuk, letörölgettük, de én kikapcsoltam előtte a főkapcsolót. Aztán külön ügyeltem arra, hogy a fali főkapcsoló visszakapcsolása után a kályháét is bekapcsoljam, nehogy megint a szakit kelljen felhívnom, hogy nem süt a sütő! Szórakozgatunk na! ;)

  Most jöttem csak a Gizihez, mert a Gizit tegnap hanyagoltam. Nem vonzott a látása, a cirógatása, a bizdergálása. Hátha a kezemre csapott volna és akkor fájós kézzel nehezebb a konyhai eventben a segítség. :wuerg:

  Szép napot mindenkinek!
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.6.23
  -elzemari-, Csacskamacska, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 11. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Tihamér...élvezzétek a szép konyhát....ilyenkor még rá-rácsodálkozhatunk, hogy milyen más...milyen szép!
  Én még a nagyszobát nem tudtam megszokni. Megjegyzem, hogy mind a két szoba egyforma színű volt és lett is!
  Régebben sötétebb...most világos lett. A kisszoba nem is okoz gondot...azt valahogy elfogadom!
  De a nagyszobában még mindig furcsa a világos szín....furcsa....még mindig furcsa.
  Ezt azzal magyarázom, hogy itt több időt töltöttem el....és lehet, hogy a sötétebb szín van még bennem!

  A holnap kezdődő eventet...elkezdem...fogom csinálni....de csak azért , mert event! Valahogy nem mozgat meg.
  El sem tudom képzelni, hogy honnap jött az 50 órás felhő...amikor szóra sem érdemes, amit ad!
  Így szép lassan spórolósan fogom csinálni. Még a kerékre sem megyek....nem fogom magam felhúzni...a" nesze semmi
  fogd meg jól" -val!

  Konyhai eventem van...után van még egy időpontom.
  Aztán este keresek-kutatok programom lesz...kíváncsi vagyok, hogy meg lesz-e az amit keresek!
   
 12. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jó napot mindenkinek!

  A konyha előtte is fehér volt, most is, sok változás nincs, csak frissebb EZ a fehér az előzőnél. De a festés illata még érződik. Pár nap és eltűnik az is. :)

  Ma délután három előtt végeztünk mindennel, ami takarítás a festés után. Az összes ajtó, ablak lemosása, beleértve az üvegek tisztítását is. Meg a többszöri felmosás, az alapos porszívózás, meg minden letörlése. Azt tudom, hogy ha valakinek kell az eső, akkor a feleségemnek szóljon, hogy álljon neki ablakok üvegét pucolni. Ha nekiáll, garantált az eső. Ma is így járt. Végzett és egy óra múlva elkezdett szemetelni az eső. Amit lehetett kimosatott a Mosó Masával. Munkásruhát, asztalokon lévő terítőket, kéztörlőket, törülközőket, konyharuhákat, portörlőket, meg ... meg ... ő tudja, én csak azt láttam, hogy amikor elkezdte az eső a csepegést, behozott minden kint száradó cuccot az erkélyről és azzal a felkiáltással, hogy úgy is megszáradt már, leszedte, összehajtogatta és eltette. A mosást már tegnap reggel hatkor elkezdte. Közben elment a Rossz Emberbe (Ross az a rossz, csak lemaradt a Z, a mann meg az Ember), másként írva Rossmannba, mert kiderült, hogy kellene valami, amitől szép lenne a lemosott ajtó, csempe, miegymás és azt hallotta valakitől, hogy ott lehet venni olyant, aminek a neve XXX, ezt csak ő tudja, én nem. A lényeg, nem volt az a termék, de az egyik ismerős eladó javasolt egy más módszert, azt próbálta ki. Megelégedetten vette tudomásul, hogy sokkal olcsóbban jött ki, mint azokkal a drága, spéci izékkel, de mégis szép lett minden ajtó, üveg és csempe. Csillog, tükröződik, szóval JÓ. Nem tudom miket kutyult össze, de azt láttam, hogy az egyik összetevője a metánkarbonsav, más néven acetil-hidroxid, azaz hidrogén-acetát. Aki nem járatos a kémia tudományában, annak csak annyit mondok, hogy ecetsav. Így talán ismerős. És OLCSÓBB a legtöbb izénél.

  Eventet továbbra is mellőzöm, már évek óta. Nem vonz egyik sem. Az sem izgat, hogy mikor lépek szintet, mikor lesz ilyen vagy olyan kitehető kütyüm, ólam, fám, egyebek. Ha lesz, lesz, ha nem, nem. Régen izgultam nem egyszer, hogy be tudom-e fejezni, mert munka előtt kicsit loptam időt indulás előtt az alvásból, meg munka után álltam neki az eventezésnek. De amióta nyugger lettem, valahogy nem izgat annyira, sőt, amióta azok a Zinfarktusok meglátogattak, még annyira sem izgat. Van számomra sokkal fontosabb, mint az event. Múltkorában kérdezte az orvos, hogy ez évre van valamilyen tervem, célom? Azt válaszoltam, hogy persze, hogy van. Kérdezte, hogy MI AZ, mert őt érdekli. Azt válaszoltam, hogy az egyetlen hosszabb(?!) év végi célom az, hogy éljem meg az új évet. Nem értette. Kérdezte:
  - Miért is csak ennyi és nem több? Hogyhogy ennyi elég?
  - Tudja, amikor megszülettem, kettő kiló húsz deka voltam, szép hamuszürke bőröm volt. A szülést levezető orvos közölte anyámmal és nagyanyámmal (otthoni szülés volt, nem kórházi 1952-ben), készüljenek fel arra, hogy a gyerek nem éri meg a három napos kort. Ennek már több mint hetvenegy éve. Aztán húsz éve túléltem egy olyan közlekedési balesetet, amire az orvosok egymás után, egymástól függetlenül mondták, hogy kész csoda, hogy túléltem, mert ebbe rendes emberek bele szoktak halni. Nekem akkor sem sikerült. Aztán jó öt éve egy nap alatt túléltem három szívinfarktust. Azóta a leghosszabb (mindig az esedékes év végéig szóló) tervem, célom csak annyi, hogy megérjem a következő évet. - Elgondolkodott és csak annyit mondott.
  - Én is kis súllyal születtem koraszülöttként. Rólam is lemondtak az orvosok szüléskor, de én is túléltem. Megértem magát.

  Újra süt a nap. Ma vacsorára a felségemmel egyeztetve sajtos meleg szendvicset készítek. Mikróban, nem vacakolok a szendvicssütővel. Gyorsabb, kényelmesebb, meg abban elkészítve is jó.

  Szép napot gazdák!
   
  Utoljára szerkesztett: 28.6.23
 13. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Igazad van...a fehér az fehér marad....de ahogy írtad, hogy ott a friss meszelés illata!
  A konyha nálam is fehér...de volt ám más színe is...de hamar rábeszéltek arra, hogy változtassak rajta!

  Az event-kezdése csúszik! Én talán már tegnap sejtettem, hiszen az amarántot későn ültettem el...valamikor 17 óra
  körül lesz készen. Ám a szédültön kezdhetném, mert oda egy hamarább érőt ültettem!
  Igy megyek vissza a konyhába...befejezem...amit félbe hagytam!

  Tegnap este eszembe jutott valami...így elkezdtem keresni...feltúrtam a lakást ....persze nem találtam meg!
  Pedig azt hittem, hogy most mindent úgy pakoltam vissza...ahogy volt....és tudom, hogy mi hol van!
  Tévedtem....de nagyon!xDxD
   
 14. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jó napot!

  Itt mindjárt esik az eső. Nagyon beborult, szél erősködik. EZ a felhőtömb a csücsöktől messze van, azt nem érinti.

  Igen, az event kezdete késik. Zsozsó megelőzött.

  Már esik. Nem nagyon, de esik. Ez van, ezt kell szeretni. :)
  ---------------------------------------------------------------------
  Macerás belépni a fórumba. Ezért javasolom, hogy:

  Irány a Fórum, de a kezdőoldal jön be, hogy jelentkezzünk be ismét. Az újbóli belépést tessék hanyagolni, helyette legörgetni alulra és ott a FÓRUM-ra kattintva be lehet jutni a fórumra, nem kell ismét bejelentkezni. Javítás majd később.


  Így kerültem én is ide.
  Én a moderátorok helyében javasolnám a programozóknak a gépeik tisztítását, sütik törlését, előzmények törlését, egyszerűen általános géptakarítást. Nekünk is ezt ajánlják, ha gond van a MI gépünkkel. Ha nem, akkor is ez a mantra. ;)
   
  Utoljára szerkesztett: 28.6.23
 15. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Jó reggelt kívánok!

  Én még mindig hasonlóan tudok belépni....úgy látszik, hogy nem fogadták meg azt amit Tihamér javasoltál.
  Sőt az eventnél a beadás is beteg. Egyet sikerül beadnom....utána szürke lesz minden....akármelyik mezőre megyek is.
  Ki kell lépnem...aztán lehet megint beadni...egy-két tételt.

  Nahhh...mindegy is már....a felhő meg van....már , ha jól számoltam...akkor az utolsó adag gaz érik....kiderül.

  Nem elég egy event...ma ismét kezdődik valamilyen hétvégi küldetés. Ne hogy unatkozzunk a nyáron.
  Megyek is olvasgatom a kiírását....meg szétnézek más irányba is !
   
 16. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Én meg jó napot kívánok!

  Igen, a fórum sem javult meg, sőt, azt olvastam, hogy ezen a héten nem is lesz jobb. Talán a következő héten. Azt nem tudom,hogy a szakemberek elmentek szabadságra, más fontosabb dolguk támadt, a kanadai erdőtüzek okozta látáscsökkenés zavarja őket, vaaaagy valami más. Nem kötötték az orromra, én meg nem fogok kíváncsiskodni. Annyira nem érdekel. Ha van fórum, megnézem, ha nincs, hát nincs. Még a moderátorok is pihenhetnek egy kicsit. Rosszul működő fórum esetén kevesen jönnek, (talán) kevesebb a bejelentett és megoldásra váró kérés, feladat, ellenőrzés.
  Event meg továbbra is hidegen hagy. Ma főzőcske de okosan volt, holnap könnyebb lesz, aztán majd meglátjuk, mit lehet, kell tennem a konyhában. A feleségem sem süt a hétvégén, süt eleget a Nap. Szerintem túl sokat. De minden viszonylagos. Mikor még dolgoztam az utolsó munkahelyemen, az egyik kollegina akkor, amikor a túl melegtől mi már szédelegtünk, nem bírtunk magunkkal a hőségtől, ő akkor, de csak akkor vette le a kardigánját, ha a kinti árnyékban a hőmérséklet meghaladta a harminckettő fokot. Addig Ő fázott. Nem vagyunk egyformák. Most ő biztosan fázik, mert csak 27 fok van kint az erkélyen. :wuerg:
   
 17. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok, szép délutánt!

  Ide értem.... vissza is olvastam :)
  A napjaim..... ???? hát azok változatlanul lótifutis, váratlan dolgokhoz alkalmazkodós... de ez van.

  Judit, jó pihenést, érezzétek magatokat jól!

  Tihamér, nálatok véget ért a festés, szép lett, és már a takarításon is túl vagytok, szuper!

  Zsozsó, köszönöm a jókívánságot, és jól sikerült a buli, jah...és ott alvós volt :D;).
  A színváltás megszokása, a festés után időbe telik, de majdcsak sikerül :);).
  Nálam, mindenhol fehérek a falak.

  Az eventet csinálom, megint kegyes volt a kerék o_O, talán az utolsó kör eventnövény érik.
  Viszont a ma kezdődő bahás eventre egyáltalán nem készültem, sőőőőt..... most délután szembesültem vele, hogy van :music:.
  Hogy hogy fog alakulni a felröpi azt nem tudom..... lehet az e.gaz termelést kell meggyorsítani, hogy legyen idő a felröpi megszerzéséhez, mert ugye a bahán nullázni nem lehet.

  Jah.... jut eszembe, Zsozso, gratulálok a pelikán óladhoz :), én is vettem titokólat 2x10 db-t de nekem nem lett, viszont a második 10-ből lett 5 db narancs hód >:(:mad:, az első 10-ben is volt, 2 db biztos :eek:.

  Holnap itthon levős napot terveztem, pakolászni kellene, de nem tudom hova, mert sok hely az nincs.
  A kis szobában lévő szekrény ( egy kisebb gardrób szekrény ) tartalmát kellene kiszednem, mert a szekrényt elszeretném adni, és ha meghírdetjük és jelentkezne rá vevő is akkor legyen szállítható.
  Vasárnap viszont nem leszek itthon, kacsa pucolás lesz a fiaméknál, és megyek a gyerekre vigyázni, majd ha már ki mehetnek ők is az udvarra, akkor én is besegítek a pucolásba.
  Hétfő reggel - délelőtt Anyát kísérem el az orvoshoz ( a tesóm nincs itthon, így nem tudja elvinni ).
   
 18. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Ajándékkód van. Hétvégén legkésőbb be kell váltani.
  (A kód adásának indoklása elgondolkodtató és felemelő volt. Nem semmi!)

  SUMMERDRAMA
   
 19. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Tihamér....én is olvastam az indoklást! Nem tudom, hogy ez vicc akart lenni???? Április elseje már régen volt!
  Ennek ellenére csinálom....de számomra sok értékes dolgot nem ad...de hát event!
  A másik eventtel már végeztem...de az sem működött hibátlanul!

  Ági...egy szekrény tartalmát elpakolni más hová...igen nagy munka....főleg, ha utána meg is akarod találni.
  Én csak...innen -oda pakoltam...de így is sokszor keresek valamit....bár lassan már helyre kerülnek a dolgok.

  Itt a csücsökben egész nap felhős az ég! Eső még nem esett....de bent a lakásban sincs az a nagy meleg.
  Ez nekem nagyon jó! Nem szeretnék ettől melegebbet!

  Lajos...mi van veled! Teljesen eltűntél!
   
 20. Gobio55

  Gobio55 Fórumelemző

  Jó estét gazdák!

  Itt sem esett eddig, szél valamennyi van, napsütés nincs. Viszont hidegre sem lehet panaszkodni, mert ma is volt 27-28 fok napsütés nélkül is.
  Láttam egy másik kódot is, nem tudom, miért kerülte el eddig a figyelmemet. Ez is ad ezt-azt.
  FAILAGAIN