Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!


  Nagy a csend....mindenki el van pilledve?...vagy ebben a nagy melegben vakációztok?

  A ma kezdődő event nem nyerte el a tetszésemet! Ne....vegyék már el...a jó és bevált tenyésztős eventet!
  Az újításnak ez az iránya nem tetszik!
  Először nem is akartam elkezdeni...de aztán azt vettem észre, hogy elkezdtem bontani a zuhatagok szigetét!
  Így elkezdem....és ha már elkezdtem ez az fajta event amit be is kell fejezni. Ha nem rontom el...akkor először
  a növénnyel kezdek és valamikor hétvégén tenyésztek.

  A keresgélős eventnél a segítségem megcsináltam a kígyászig....utána már csak nagyon nyugisan termeltem
  és az összejött játékokat tegnap délután lejátszottam...pár apróságok azért kaptam.
  A lényeg a kígyász volt....azt rögtön ki is tettem.

  Nagyon menős napjaim vannak....így most állok neki főzni....holnapra! Pedig még ma reggel úgy terveztem, hogy
  minden el lesz intézve....de tévedtem!
   
  busika02, Fatther, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 2. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot kívánok! :)

  Hazaérkeztem egy pihentető, de élményekben gazdag nyaralásról.
  A kezdeti kis incidens után már minden klappolt, remek volt! Nem olyan szobát kaptunk, mint amilyet kértünk és amilyet vissza is igazoltak. Reklamációm után, hogy számomra a szoba nem elfogadható, a recepciós hölgy(ek) élénk keresgélésbe fogtak és megtalálták azt a szobát, amire vágytunk. Innen már minden élmény volt! :) Mint tudjátok imádom a természetet, s csodás volt a hegyre való kilátás. A szálloda biztosított biciklit, így egy délelőtt 3,2 kilométert tekertünk enyhén felfele, csordogáló patak mellett, fák között. Egy forráshoz értünk, itt letettük a bicikliket és gyalog mentünk tovább egy csodaszép vízeséshez. Továbbra is a patakmentén, azon többször átmenve, köveken lépkedve. A vízesésnél sokáig időztünk, gyönyörködtünk a látványban, felfrissítettük magunkat a vizében. Visszafele gyalog a forrásig, majd biciklivel száguldoztunk le, amit nagyon élveztünk. Tekerni nem kellett, csak a féken kellett lenni a kezünknek, mert bizony nagyon begyorsult volna. Voltunk a közeli múzeumokban, üveghuta manufaktúrában és megnéztük, bejártuk a környék nevezetességeit. A szálloda mindennel felszerelt volt, teljes kényelmet biztosított. Bowlingoztunk, éjszakai vellnesst sem hagytuk ki. Volt vezetett túra is, de arra nem mentünk, 16 km lett volna. A szálloda parkjában lévő nagy medencében fürödtünk, napoztunk és a zenés aerobikot sem hagytuk ki. nem hagytuk ki az élőzenés, táncos estet sem. Megkóstoltuk a bárban kínálta finom borokat, koktélok közül is bőséges választék volt. Reggeli és vacsora bőséges, finom és nagyon szépen terített svédasztalos megoldás. Ebédre a park hátulsó részén, filagória mellett főzőhely, ahol a szálloda szakácsai bográcsban főztek, vagy grilleztek. Ezekért fizetni kellett, de sokan igénybe vették. Az idő remek volt, meleg napsütés, de nem volt érezhető a hőség. Két éjszaka volt eső, dörgés, de az olyan igazi égzengés, viszont napközben már újra felmelegedett. A kinti medence 32 fokos körül volt, kellemes, nem hideg, de nem is meleg.
  Nagyon jó volt, de jó újra itthon is! :)
   
  Utoljára szerkesztett: 9.7.21
  Fatther, -W-595-, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
 3. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Judit...a lényeg, hogy a kezdeti incidens után minden rendben lett és jól éreztétek magatokat.
  A másik....minden hol jó...de a legjobb otthon!

  Az eventtel haladok....holnap délelőtt a gazzal készen leszek....és várom a tenyésztést hétvégén....akkor folytatom tovább.
  Holnap kezdődik a hétvégi event következő etapja....ne feledjétek....már aki csinálja.
   
  busika02, Fatther, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 4. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Hűvösebb napokat kívánok Mindenkinek! - lehet ugyan, hogy van aki ezt szereti, vagy a "csücsökben" már felfrissült a levegő.

  Elkezdtem a hétvégi eventet, két felhőt szeretnék megszerezni, ebből egy már be van üzemelve, most a másikra gyűjtök,így csak komótosan csinálom.
  A bahán a növénnyel kész vagyok, várom az egy tápos tenyésztést, addig csak a Tengerikókusz röpit gyűjtögetem.

  Kora délelőtt elkerekeztem a piacra, szerencsére a kerékpárút fasor között húzódik, így még kellemes is volt. Bent a lakásban a 24 fok elviselhető, de kint csak szédelgek, mint a részeg tyúk! Nem is megyek ki, várom a lehűlést, az esőt, vihar és jég nélkül!- mintha kívánságműsor lenne...;)


  Egy kis aktuális: mi még emlékszünk rájuk, de a fiatalok már nem. Mennyit nevettünk rajtuk?! - nagy szórakoztatók voltak!

  1933-ban ezen a napon született Csala Zsuzsa színművésznő, érdemes művész.

  Lorán Lenke mellett a kabaré műfajban a legfajsúlyosabb karakter volt. Nem készült színésznek, sőt a Színművészeti Főiskolát sem végezte el. Ennek ellenére a színpad továbbra is vonzotta. A drámai szerepek vonzották, de 1960-tól tagja lett a Vidám Színpadnak, és komikaként ismerhettük meg. A színház mellett a televízióban is felejthetetlen alkotásait láthattuk, például Bodrogi Gyulával és Hernádi Judittal szerepeltek együtt Az óvszeres című jelenetben. A Kérem a következőt! rajzfilmben, ismertebb nevén a Dr. Bubó sorozatban Ursula nővérnek kölcsönözte a hangját. Ő a doktorba reménytelenül szerelmes asszisztens, egy jószívű barnamedve. A művésznő 78 éves korában beszélt két évig tartó pánikbetegségéről is, amelyet sikeresen leküzdött. Valamint arról is nyilatkozott, hogy depressziója miatt sajnos az alkoholfogyasztás is fontos szerepet kapott a mindennapjaiban.
   
  Fatther, -W-595-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 5. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jobb, hűvösebb napokat!

  Kedd este meghozták a kisebbik, 4 éves leányt. Aztán szerda este a nagyobbik, 12 éves is eljött. Mind a kettő csemete vasárnap délutánig marad itt. Akkor a kicsi megy a másik nagyszülőkhöz, a nagyobbik meg vissza a szüleihez, mert hétfőn balett, kedden meg lovaglás lesz. Ez a kettő egész nyáron végig lesz, kivéve, ha mennek valahová üdülni. Tegnapelőttől esélyem sem volt gép környékére settenkedni. Most is csak azért, mert a feleségemmel lementek kerékpározni, én meg sütöm az ebédet. Még szerencse, hogy a konyhában ilyenkor nincs meleg csak 30 fok van. Fasírt kétféle. Az egyik egybesült, a másik meg mentes, az krokett alakúak. Nehéz lesz a kettőt összetéveszteni. A pulykabecsinált leves már kész, a tarhonya majd kicsit később. A két lány tarhonyával fogja enni a vagdaltat. Még a rántott húst is azzal szokták enni. A többieknek tegnap készítettem ecetes krumplisalátát. Az estétől fázik a hűtőben. A kicsi szülei ma délután jönnek meg. Itt alszanak és csak holnap mennek majd Győrbe. A kicsit le sem lehet vakarni a nagyobbik lányról. Az illemhely és a fürdő egymás mellett van. De ha a kicsi elmegy a döntetlenre, a nagyobbiknak kell kísérnie. Ráadásul annyira elfárad pisilés közben, hogy nem tud egyedül átmenni a szomszéd ajtón sem, a nagynak kell ölben átvinnie. Nehéz az élet! :)

  Megyek ki, mert az a hús, ha megég, akkor nekem annyi!

  Jobb, kevésbé meleg napot!
  (Jövő héten kipihenjük majd az unokázást. :p)
   
  busika02, Fatther, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot és hűvösebbet!
  Tihamér, hozzám a jövő héten jön a három legnagyobb lányunokám. Nagyok már nem kell őket kísérgetni, de főzni és sütni fogok naponta nagyon finomakat. Náluk a nokedli a nyerő...
  Tulajdonképp a két nagy már itt tanul a városban és most jön ide középiskolába a harmadik, no és a két nagy meg akarja mutatni a "lehetőségeket", mit a város kínál. Várom nagyon, imádom őket, olyan jól el lehet velük beszélgetni, no és feldobják majd a napjaimat! :)

  Ami még feldobja, az az, hogy hozok kedden meggyet és rakom befőttnek, lekvárnak télire el. Jó móka lesz, pláne, ha ilyen meleg lesz.

  Farmon kiraktam a műhelyeseket, a hétvégibe meg termelem a gazt.
   
  Fatther, -W-595-, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 7. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Huhhh....Tihamér a jövő hét akkor a pihenés hete lesz nálatok.....de nagy élmény lehetett egy egész hét az unokákkal!
  Judit...a nokedlit nálunk is megennék mindig és mindenkor! Jó is az!
  Napok óta azon gondolkodok, hogy tervezzem a napjaimat. Még van dolog ami nincs elintézve...de nem rajtam állt!
  Mennék már haza is....de sok kedvem nincs az utazáshoz sem! Az elmúlt egy évben mindentől elment a kedvem....ezt veszem észre.
  Keresem a kifogásokat! Hosszú az út....meleg van....átszállás a Keletiben....és Miskolcon....stb..stb! Van még!!!!xDxD

  A hétvégi eventet befejeztem...a gazt termelem tovább a jövő hétre, hogy legalább azzal ne keljen foglalkozni.
  Az aktuális eventnél...növénnyel kezdtem...azt már tegnap letudtam....várom az egy tápos tenyésztést...ami holnap lesz.

  Judit most nálam is van kint jó pár terményes....készültem rá....itt van a lista előttem és nem felejtettem el.;):p
  Olyan sok minden volt és van hétvégén, hogy listát írtam....ide magamnak és mit megcsináltam azt kihúztam.

  Nahhhh....megyek szépészeti órák kezdődnek nálam...valamikor este végzek!
   
  Fatther, -W-595-, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Zsozsó, nem vagy egyedül, kinek az elmúlt évben megváltozott az élete! Sokan vannak, vagyunk! Azt a szót szoktam használni, hogy elszigetelődtem. Beleégett a tudatunkba, az emberektől való távolságtartás, a mozgásunk korlátozása. Sok idő kell neki, míg kialakítjuk az új életformánkat, mert szerintem a régi már nem jön vissza. Meg kell tanulnunk az új körülmények között is jól érezni magunkat, új célokat kell kitűzni. Rám hullámokba tör, most ugyan jól vagyok, még tartanak a nyaralás által való feltöltődés.

  Van 100 tengerikókuszom, ebből tudok 10 db-t keverni a malomban és ennyivel kevesebbet kell tenyésztenem. Ez jó! :)

  Vihar, eső, elkerült, csak egy kis szélmozgás van, de ez is jobb, mint a semmi!

  Jó éjt, aludjatok jól!
   
  Fatther, -W-595-, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 9. henrietta1223

  henrietta1223 Fórumelemző

  Szép napot!
  Tudod Tihamér az én unokám már nagy de rendesen le tud fárasztani.Elöször is kérdezek valamit egy óra múlva jön meg a válasz
  már rég elfelejtettem a kérdést.Vagy fülhallgatóval vagy anélkül de telefonoznak,voltak Siófokon küldtek nekem képet és pont egy olyat
  ahol 3 an a telefonba vannak belemerülve.Most dolgozik az IKE ába csak este 10 után jön haza ha kiül hozzám akkor is az okostelefonját
  büvöli mert hogy nem látta egész nap hogy dolgozott.
  Itt végre jobb idő van esett az eső fújt a szél és csak 26 fok van.
  Krumpli salátát csinálok holnap mert nagyon megkivántam és már rég volt.Zsozso jó hosszu utat vonatozol ilyen melegbe nagyon
  fárasztó lehet.
  Csacska bizony ezt a figyelmeztetést a járvánnyal azért kaptuk hogy változtassunk .Jobb lesz vagy sem azt nem lehet tudni.
  Eventezgetem szeretem a hosszu érésüt nem kell percenként ideugrálni a géphez.:)
  Szép 7 végét,jó pihenést!
   
  _Ilona49_, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
 10. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Hazaértem.... jelenléti aláírva :).
  Szuper napjaim voltak, hétfőn reggel még dolgozni voltam, majd haza érve össze pakoltam a kora esti induláshoz.
  A tesómékkal Zamárdiba mentünk és a nyaralójukban töltöttük a hetet. Úgy volt, hogy az Anyukánkat is visszük, de végül Anya lemondta az utat és nem tudtuk rábeszélni, hogy jöjjön velünk.
  A kánikulát a Balaton partján az árnyékban a nyugágyon ülve-fekve nézelődve, vagy a vízen matracon lebegve lehetett kibírni :).
  Egész héten nem volt nagy tömeg, voltak-voltak de csak úgy módjával.
  Péntek délelőtt a húgommal átmentünk Tihanyba is, voltunk a levendula házban vásárolni, vettem illó olajat, szappanokat és illat zsákocskákat :).

  Ide most megérkezett a lehűlés, dörgés-villámlás, szakadó eső amiben volt kevés jég is, még most is zeng, felhő is van ....

  Tihamér, az unokákkal együtt töltött idő az szuper.

  Judit, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás.

  Zsozsó, hááát elég hosszú az az út amit megteszel mikor haza látogatsz, de ha eldöntöd hogy utazol akkor a kifogások is elmaradnak majd.

  A keresős eventben nem sikerült elérnem a kígyászt, de semmi gond majd lesz egyszer valamikor.
  A mostani eventet el sem kezdtem, telóról nem lehet eventezni, laptopom meg nincs.
  De most valahogy nem sok kedvem van farmozni.
  Volt 18 db piccoló ládám, amiket kiraktam és a következők lettek belőlük:
  - 1 db Jack ajándéka :inlove:
  - 1 db Multitaszking zseni
  - 1 db pöttyös ernyő gomba
  - 1 db Ingrid tanítványa
  - 1 db fényfesztivál
  - 1 db tündér-termál forrás
  - 1 db pocok légyfogó
  - 1 db havermackó
  - 2 db kukacoskodás
  - 2 db végtelen kincskeresés
  - 3 db pogó show
  - 3 db kicsobbanó öröm
   
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Henike, ezt lehet látni mindenütt és mindenkor! Kezük, szemük a telefonon, még a WC-be is azzal mennek. Csak bizakodni tudok, hogy majd elmúlik..Azért viszont dicséretet érdemel, hogy dolgozik!

  Ági, örülök, hogy jó heted volt! Ezt a meleget, ott a víz közelében, vagy benne lehet elviselni valahogy, máshol szenvedünk a hőségtől. Dunántúl ugyan kapott esőt, meg jeget is, itt nálunk az Alföldön 10 csepp eső volt, némi halk morajlás és egy kis szél.

  Ma nagyon sűrű napom volt, jól el is fáradtam. Este pedig locsoltam, mert kiszárad minden, ha nem teszem.

  Holnap jön a három nagylány unokám, várom már nagyon! Hozom a meggyet is, nem fogok unatkozni.

  Megyek a kis farmokra, összeszedem az ajándékokat, meg el is küldöm, kapálni nem fogok, arra már nincs erőm.

  Jó éjt, aludjatok jól!
   
  -W-595-, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 12. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jó reggelt mindenkinek!

  Én tegnap magoztam ki két kilónyi cigánymeggyet. Azt hittem, sosem lesz vége. Szép, jó ízű, szép színű, de hogy nagyok lennének a szemek, azt nem mondhatnám. feleségem őméltósága lefagyasztotta, ahogy a ribizlit és a másik "rendes" kimagozott meggyet is. Fiam mondta, hogy nem sok meggy termett az idén nekik. De még így is jutott nekünk is.

  Tegnapelőtt este megkezdődött a Zunokák "kipihenése". Azt hittem, nagyon elfáradtam az elmúlt héten és sok pihenésre lesz szükségem, de - szerencsére - nem. Csak az a föl-le mászkálása ne lenne annak a hőmérsékletnek! Vasárnap jó meleg volt, aztán akkor éjjel fél háromkor arra ébredtem fel, hogy nagyon nagy bulit tartanak kint. Villogott az a sok vaku, a tekebábok borulgattak rendesen, hallottam a hangjukat, meg valami idióta a nagy kerti slagot is teljesen kinyitotta, csak úgy ömlött a sok víz. Tegnap délelőtt nem volt meleg, csak párás, ködös idő. Aztán délben Rézi elzavarta maga elől a felhőket és nekiállt mosolyogni. Fel is ment a hőmérséklet újfent. Mára ismét fel fog ballagni a hőmérő mutatója 36-37 fokra. Érzem is, mert a motor jelzi. Tetszik, nem tetszik, ma el kell zarándokolnom a háziorvosomhoz mindenféle bogyókért, meg kérek tőle beutalót a vámpírtanyára. A hónap során tiszteletemet kell tennem a kardiológusnál, akkor pedig illik odavinnem frissen készített vérelemzéseket. Ja kérem, a nyugger ráér, csak mászkálgasson mindenféle egészségügyi "konzultációra", ahol nem ő a konzulens, hanem az a személy, akiről konzultálnak. Azért az is valami. Két éve mondta a háziorvosom, hogy ha elmegyek - és menni kell!!! - sétálni, akkor lendületesen, jó iramban sétáljak, ne lassan, mert az edzi a szívet. Oké, mondtam, de mit csináljak akkor a kardiológus főorvosok utasításával, miszerint az átlagosnál gyorsabban ne menjek, ha szél van, akkor HA VÁLTÓS az a táltos, akkor csak közepes szélben tekerjek, de erős szélben nem, ha meg ha sétálok, akkor döntsem el, hogy megyek, de nem beszélek, vagy nem megyek, de beszélek. Mert a kettőt egyszerre nem ajánlják. Rám nézett gondolkodott, de nem mondott semmit sem. Szóval azok a konzultációk a szakik között ...... Nem zavarna a nézetkülönbség az orvosok között, ha nem RÓLAM lenne szó. De így valamiért zavar az egyet nemértésük. Biztosan bennem a hiba. :wuerg:

  Múlt héten a fiam hozott mángoldot is. Szeretjük, minden részét fel tudjuk használni. Illetve tudnánk, de nem akarjuk. Magát a levélzöldet mosás után leszedem a nyélről, a vastag központi "eret" kiszedem. A zöld részt megfőzöm, majd felhasználom úgy mintha paraj lenne, (esetleg spenótként is elkészíthetem. :) ) A levélnyél vastag részét levágtam és sajgó szívvel kidobtam a kukába. Régebben megfőztem és vagy vajon pirított zsemlemorzsában megforgatva megettem vagy blansírozást követően jó sűrű palacsintatésztába forgatva kirántottam. Csak sajnos hiába tartom ÉN finomnak, ha az epém meg ellenkezik velem. És bizony az epém még nálam is nagyobb úr. Ő határozza meg, hogy mit ehetek és mit nem. A levélnyél vékonyabb részét, ami az erek között volt, meg a gyengébbek szárát is azért félretettem, mert abban biztos voltam, hogy valamit csinálni fogok vele, csak úgy ki nem dobom. Törtem a buksimat és a következőt csináltam. Megpucoltam egy közepes fej vöröshagymát, apróra vágtam, majd libazsíron megpároltam, de csak üvegesre. Hozzáadtam mindjárt az elején a sót, hogy eressze ki a felesleges levét, azt követően a két-három centisre vágott gyenge mángoldszárakat és tovább pároltam még pár percig. Aztán tettem bele egy jó (férfi)ökölnyi sárga, szétmászkálós krumplit kockázva, felöntöttem vízzel, tettem hozzá kettő zöldségleves kockát, őrölt fekete borsot és szerecsendiót. Fél órai főzést követően leturmixoltam, utánafűszereztem még szerecsendióval ismét. Remek lett, mint egy spárgakrémleves. A nagyobbik unokát - tizenkét éves "nagylány" - odahívtam és megkóstoltattam vele. Közölte, hogy papa ez nagyon finom. Még szép, mondtam neki, a papa csak finomat tud főzni. - xD - Aztán a kérdésére hogy EZ mi, elmondtam, hogy az apja hozta előző nap, abból a mángoldból csináltam. Ebédre én azt a levest ettem egy szelet pirítóssal. nem volt kedvem kenyérkockákat pirítgatni.

  Na megyek és teszek fel egy adag kávét, mert kezd hiányzani. Az a meleg, ami meg ma lesz, az viszont nem.

  Legyen szép és NE MELEG napunk, csak olyan strandolóknak való!
   
  -W-595-, zsozso577, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
 13. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Henike....a mai fiatalok már csak ilyenek! Nem tudunk mit tenni ellene! Pedig nem jó irány!
  Ági....nem tudok mit szólni a ládáidhoz! Jóóó...jóóóóó de lehetett volna jobb is....bár egy van...ami nálam a menő lenne!
  Judit...unokázást mellett elkezded a eventet?
  Tihamér....a saját tempódnak megfelelően sétálj! A határaidat csak te tudod megszabni....úgy is érzed...azt ami már sok!
  A lényeg a napi rendszeresség és dolgoztasd meg a szervezetedet.

  Az eventet elkezdem....a farmos növénnyel tervezem kezdeni...aztán még messze a kezdés...addig még sok dolgom van!
  Felröpi nem nagyon érdekel, mert a hétvégi event miatt egyébként is nullázást terveztem.

  Most esett egy nagy és kiadós eső....bár szerintem még ez is kevés a földeknek. Részemről, jó hogy elállt....mert menős
  dolgom is van!

  Kiváncsi vagyok, hogy elmegy-e ez a hsz....vagy megint jogosulatlan leszek! Tegnap este nem engedte..sőt újra is kellett írnom!

  Szép napot!
   
  Fatther, _Ilona49_, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
 14. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Szép napot mindenkinek!

  Ma voltam e vámpírtanyán. Holnap megyek a kardiológushoz a féléves vizsgálatra. majd mond valamit.
  Itt és most fülledt időt érzek, nagy hőség nincs és remélhetőleg nem is lesz. Reggel néztem Győr megint kapott egy jó adag esőt, meg a Fertő felé is vonultak az esőfellegek, Zsozso írta is az esőcskét. Csak mi maradtunk megint ki. Itt már ismét porzik a föld.

  A mai fiatalok hozzá lettek nőve a mobilhoz, az okostelefonhoz. Az is baj, de én még nagyobb bajnak tartom azt, hogy az utcai közlekedéskor az okostelefonból mind a két fülére megy a zsinór, benne a ricsaj, (zenének álcázva) ami miatt nem hallja meg az utcai forgalom zaját. Ami baj, mert a fiatalok jelentős része még csak körül sem néz, amikor átmegy az utcasarkon. Aztán csodálkozik, hogy egy géperejű jószág fellöki, rosszabb esetben még a vijuviju is kimegy hozzá és beviszi a kórházba. Az, hogy nap, mint nap látom a gépkocsivezetőt vezetés közben az egyik kézben tartott mobillal vezetni, már megszokott. Mivel tőlünk száz méterre található a helyi zsandárfőnökség, még az is előfordul, hogy egyenruhás teszi ezt. Szolgálunk és védünk, és példát mutatunk, hogyan nem lenne szabad vezetni.

  Kell az eső, de jég nem hiányzik.

  Valamiért lassú lett az írás. Amit leírok, az van, hogy több másodperccel később látható csak a monitoromon. Minek siet írni a gazda? Ne két kézzel írjon, hanem egy ujjal pötyögjön, akkor majd szép lassan megjelenik minden, nem kell várni azokra a karakterekre! Hááát ... vagy elmegy vagy nem. Mindjárt/mingyá kiderül.

  További esős és hűvösebb napot!
   
  Fatther, -W-595-, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Itt vagyok, ragyogok!
  Olvastalak Benneteket, vagy inkább csak átfutottam. Unokák itt vannak, jövünk- megyünk, meg a meggyet is csináltam, egy adag még holnapra maradt! Farmozásra kevés idő jut, de csinálom az eventet.
  Lányok is telefonoznak, de keveset, beszélgetünk, szójátékot játszunk, stb. Tudatosult bennem, hogy le vagyok maradva, mint a borravaló! Nem baj, lényeg, hogy az ő agyunk vág, mint a penge. Aranyosak,meg is vigasztalnak.
  Ennyi, szaladok tovább, pénteken mennek el a lányok, utána jövök hosszabban. PÁ!
   
 16. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jobb reggelt!

  Az előbb területváltáskor 14%-on megálltak a birkák a tologatásban. Na akkor F5. Erre újratölt, de 80%-nál megáll. Kilépés a böngésző bezárásával. Újra belépek és utána tudtam területet váltani és tenni a dolgomat. De én nem vagyok hajlandó nyomkodni (feleslegesen) az F5 funkciógombot és ki-be lépegetni, mert a BP fejlesztőinek éppen olyan a hangulatuk. Inkább megyek a másik játékba, ott ilyen gubancokat nem csinálnak, nem kell idegeskednem a játék miatt. Majd néha benézek, hátha lehet normálisan játszani is. Mert ez így nem szórakozás, nem játék.

  További jó F5 nyomkodást és ki-be lépegetést!
   
  Fatther kedveli ezt.
 17. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Nagyon laza napjaim vannak :).
  A nagy meleg miatt semmi kedvem a nagyobb teendőkhöz, ha haza érek eszek egy keveset, majd elvonulok pihizni és van hogy el is szundítok ;), és ezt ráfogom a hajnali kelésre ( 4.20 ). Ami fontos, hogy rend legyen azt megcsinálom.
  Tegnap délelőtt, munkából hazafelé, leszálltam a buszról a piacnál, vettem karfiolt, tököt, kaprot, uborkát és paradicsomot, vettem még házi füstölt kolbászt ( 1 szálat ) és kb 10 dekányi házi füstölt sonkát.
  Haza jöttem és főztem tejfölös karfiol levest - nagyon finom lett, majdnem megettem az összest :D.
  De mivel 2 nagyobb fejet vettem, megpucolva eltettem a hűtőbe, hogy majd jó lesz rakott karfiolnak.
  A tökből pedig tökfőzeléket akarok csinálni majd a hétvégén és csirke combból lesz hozzá pörkölt.
  Az uborkából pedig kovászos ubit készítettem - ebben a jó időben az is össze érik a hétvégére - úgy szoktam csinálni, hogy mikor kész kiszedem a nagy üvegből leöblítem és kisebb üvegekbe rakom a levét leszűröm és rá öntöm, lezárom az üvegeket és elteszem a hűtőbe.

  Az eventet a teliholdason kezdtem és ma kész is lettem ezzel a résszel, most a bahán termelem az event növényt és majd a farm marad a végére, igaz a hétvégi eventet nem csinálom már, egy felhőt váltottam ki.
  Még mindig nem kaptam meg a krizantémra a 0 percezéshez szükséges bónuszt :cry:. Van másik két magas szintű farmom, azokon sokkal később kezdtem el a krizantém nemesítését és azoknál már vagy 2 hete megkaptam a bónuszt:inlove: - mondanom sem kell, hogy meglepődtem.

  Judit, szuper jól telnek a napjaid a lányokkal :) egy kis meggy berakással fűszerezve ;) - persze tudom most kell eltenni mikor itt a szezonja.
  Régen, én is sok mindent tettem el - de mostanság max. sárgabarack lekvárt szoktam és ezt sem teszem minden évben.
  Tavaly nem főztem, és van még a tavaly előttiből is vagy 2-3 üveggel, buktába és palacsintába szoktam tenni, de ezek készítése is megritkult - pláne most, hogy magam vagyok.

  Zsozsó, a ládáktól én is többet vártam - ezért is gyűjtögettem - de tudjuk, hogy ez is zsákbamacska.
  Fentebb már említettem a másik két farmomat, azokon is gyűjtögettem a piccolókat, és az egyiken pl. kaptam 3 db varázskalapot :).

  Itt nagyon fülledt a levegő, a nap nem süt, reggel volt egy kevés eső.
   
  _Ilona49_, Fatther, busika02 és 4 más kedveli ezt.
 18. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Hajnalban ideért az eső!..most is esőre áll az idő! Kell az eső!....csak egyebek nem kellenek hozzá!

  Ági..visszatérve a ládákhoz tudom...van benne jó és még jobb....nahhh nekem már ezek a jobbak kellenének.
  Pl. Virágfestés......Jack...bár ezt már lassan a csak a jóhoz sorolnám. Persze...persze szeretnék FA fát-t is kapni
  belőle....nahhh ennek örülnék a legjobban!
  Ja....én annak is örülnék....ha egyszer feltennék a hajóra! Tudom álom kategória!:pxD Álmodni meg szabad!....még!

  A fényes eventet ma ha minden jól megy ma befejezem....ha valami közbejön....akkor holnap reggel.
  A hétvégi evettel is a tervem szerint haladok...ahogy kiveszem csak én csinálom végig....ti csak részben!
  Most nem nulláztam....pedig terveztem...de Pannikkal egészen jól adja a felröpiket. Igy gyüjtögetek.

  Lassan elindulok a konyhába.....Ági veled ellentétben én elég sokszor sütök palacsintát. Nálam az a desszert.
  A sütés sosem fogott meg....bár régen sütöttem.Itt a hétvége....így palacsinta lesz!
   
  _Ilona49_, roozka, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!
  Lányokat tegnap hazaengedtem. felajánlottam, hogy hazaviszem őket, de azt mondták, hogy már megszokták a vonatozást, mennek azzal. Nagyon jó volt, hogy itt voltak, kicsit átrendezték és feldobták a napjaim. Igazi lányok, menőke és menőke, igaz mikor, ha nem most?! Segítettek is nekem, beszélgettünk is sokat és mentek, mentünk is, shopingolás, meg találkozás a barátokkal. Csütörtök délután eltűntek, mondták, hogy majd jönnek valamikor. (imádom ezt a meghatározást!) Persze mondtam nekik, hogy amennyiben úgy alakul, szóljanak és értük megyek. No, 22.30-kor jött is a telefon, hogy: mama, értünk tudsz jönni? Mama meg ugrott és már ment is. Útközben, meg hazaérve pedig élménybeszámoló. :)
  Csütörtök este itt leszakadt az ég, hirtelen olyan eső kerekedett jéggel, hogy csak lestem. Jósolta ugyan az időjós, de nem is gondoltam, hogy ilyen hirtelen fog zuhogni. Diónyi jég, szerencsére sok esővel, így nem vert el mindent. Az utcán hömpölygött a víz, a csatorna nem bírta elnyelni. 22.30-kor mikor mentem a lányokért még nagy tócsákban állt a víz a város több utcáján. letört ágak, levert falevelek. A víz nagyon kellett, a jég az nem. Lehűtötte a levegőt, ami nagyon időszerű volt már, mert nehezen viseltem a 36-38 fokot.
  Meggyet beraktam, magozva, meg szemesen a fagyóba és csináltam dzsemet is.

  Eventet csináltam, csinálom, sok szupertrágyát és kk-t elhasználtam, hogy haladjak. ma be is fejezem, csak az órákat kell bontogatni. Hétvégit is csinálom, igaz ott csak részeket, két felhősor a cél, az meg lassan kész is.

  Piccolo ládákról annyit, hogy a kezdeti lelkesedés csökkent, amióta 3 varázsfát is kaptam belőle. Bizonyára van, aki annak is örülne, de nekem más volt az elképzelésem, hogy mit szeretnék belőle. Igen álmodozás!

  Ma konyhai event fut és a takarítónői szerepet is magam töltöm be. Magad uram...Nem szokatlan, sosem volt takarítónőm, se bejárónőm. No, pá, vár a munka!
   
  henrietta1223, -W-595-, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
 20. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Sziasztok, szép napot!

  Kora reggel ide ért a lehűlés, dörgés villámlás kíséretében jött a zuhé, jég nem volt, de annyira esett, hogy szandál helyett cipőt kellett felvennem.

  Az eventet tegnap befejeztem, az eddig összegyűlt érmékből megvettem a 3-3 db fényösvényes láda II és III. Ki is bontottam őket, piccoló ládát nem kaptam, titokfákat és titok ólakat kaptam. Az érmék szedegetését folytatom.

  Péntek délután én mentem a kis hercegnőért az oviba és itt volt velem kora estig, csacsogott, játszottunk, uzsonnáztunk mesét néztünk.
  Milyen más mikor a fiúk vannak itt, ők nem csacsognak, ha kérdezem őket elintéznek annyival, hogy minden rendben, rohangálnak, ugrálnak vagy építő kockáznak - mert az van itt egy nagyobb dobozzal - vagy éppen a magukkal hozott saját játékokkal autóznak, legóznak és ha már mindenre ráuntak akkor nézik a nekik tetsző meséket.

  Zsozsó, remélem a piccoló ládából kapsz majd a jobbakból.
  A palacsintát én is szeretem - túrós,-nutellás,-lekváros :);). Igaz addig míg itt voltak a gyerekek a közelben mindig nagyobb mennyiségeket sütöttem - és tudom lehet egy személyre is sütni - na ki is fogom próbálni ;).

  Mára laza napot terveztem, megnézem az elkezdett filmsorozat hátra lévő részeit.
   
  busika02, Kuzdern és _Ilona49_ kedveli ezt.