Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jó napot gazdák!

  Az elmúlt napokban csökkent valamelyest a hőmérséklet és megjött a várva várt eső. De nem úgy, mint ahogy kívántuk. Én szemerkélő, áztató esőre gondoltam, nem arra, hogy leszakad az ég, mindenféle kuglizás közepette. De ember tervez, időjárásfelelős végez. Volt zuhé, de mi kisebbekkel megúsztuk. Akiknek nem volt ekkora szerencséjük, azok a kertet és a pincéket sártalaníthatták, vízmentesíthették. Azt nem mondom, hogy ki mit érdemel, mert ez senkinek sem volt jó.

  A játék meg olyan, amilyen. Most már úgy vagyok, ha területváltáskor vagy mondjuk piacra menetelkor elkezd százalékokként betölteni, már zárom is be a böngészőt és várok jó pár órát, netán egy napot is, mire visszatévedek. Minek? Nem idegeskedni, hanem játszani szeretnék gondtalanul. Ami nem megy, azt ne erőltessük. >:(

  Sokat bajlódok a pici szívemmel, sehogy nem tetszik neki a hőmérséklet fel-le játszadozása. Kényeskedik. A kardiológus főorvos azzal próbált vigasztalni, hogy egészséges emberek szervezetét is megviseli a frontok jövése, menése. Engem az nem tud vigasztalni, hogy másnak sem jó. Ráadásul a vérnyomásom sem akar beállni rendes(?) mértékre. Igaz, ebben én is ludas vagyok, mert csökkentettem a vérnyomáscsökkentő mennyiségét, és ráadásul a másikat vetettem be a "harcba", amiben nincs vízhajtó. Az eredménye az lett, hogy a 100 alatti vérnyomásom felugrott 160-170-re, a patám meg bedagadt. Most mai nappal visszaálltam a régi rendszerre, de napok kellenek, mire lesz hatása. Ha 150 felett van az a nyomás, nem merek felpattanni - na ne mááá!, felmászni - a drótszamár nyergére, csak gyalog mertem közlekedni. Ma megkockáztattam egy utat a város szélén található nagy boltba. EGY tételért mentem ki, de tíz tétel cuccal jöttem haza. Pedig feleségem őméltósága nem is volt velem. Kettőnk közül ő tud többfélét venni, mert ez is kell, meg az is kell, az is elfogy hamarosan..... Én herdáltam a család vagyonát.

  Az öregtésztát összeállítottam, holnap hajnalban kenyérsütés. Míg nem lesz túl meleg.

  Mára ennyi elég volt. További szép napot!
   
  Samborg, vihence, -W-595- és 7 más kedveli ezt.
 2. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!

  Ági, nem maradtál akkor te sem ki az esőből, de gondolom nem bánod! kellett nagyon! Unokáztál is, pihentél is, csupa jó dolgok történtek veled!
  Tihamér, igaz, hogy nem vigasz számodra, de valóban megvisel mindenkit ez az időjárás. Most jól lehűlt, a falak sem ontják már a meleget, jól lehet aludni is éjszaka.

  Tegnap voltunk a szabadtéri színházban, bizony még kora délután is az eget kémleltem, hogy lesz előadás, vagy sem. Lett és igazán kellemes volt az idő, az előadás meg fergeteges! Annyit nevettünk, hogy kitart egy jó ideig! :)

  Piccolo ládákat bontottam, de FA fa az nincs a fasorban sem. Vegyes lett a felhozatal a 7 ládából. Még tudok egy ládát kivenni, csak a remény van meg, hogy hátha abból lesz valami jó!
  Holnap tervezem kezdeni az eventet, hála nem bonyolult nagyon, mert most nem sok kedvem van a farmozáshoz.

  Ma a kertben dolgoztam kint sokat, még mindig a jégeső által sérült, vagy letört ágakat, leveleket, stb. szedtem össze, ill. kötöttem fel.

  Teljenek a napjaitok úgy, ahogy szeretnétek! :)
   
  vihence, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 3. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jó majdnem estét!

  Végre nem kellett a takarómat a rekamié mellé dobnom este, mert szükség volt rá az éjjel. Az előző éjjel még nem, de a mostanin igen. Azt hiszem a mai éjjel is kell az a takaró. :)

  Eventet nem csinálom, azokat az integető izéket kikapcsoltam. Ha már nincs rájuk szükségem a beadásnál, ne idegesítsenek a fák leszedésénél.

  Holnap megint kell sütnöm egy kenyeret, mert lecsó lesz ebédre. Ahhoz meg eszünk kenyeret. Hogy ne jöjjek ki a gyakorlatból, muszáj időnként sütnöm egyet, illetve kettőt, mert egy adag öregtészta kettő kenyérhez kell.

  Az unokák hiányoznak. A kicsivel tegnap beszéltünk estefelé. Jövő héten lesz a csöppöm négy éves. Amikor rákérdeztünk, hogy mit kér a szülinapjára - az ajándék a szülőkel régen meg lett beszélve - több dolgot kért. Először pedálos biciklit. Mondtuk, hogy az van nálunk, hiszen gyakorolt is vele amíg nálunk volt. Utána meg közölte, hogy MINDENT kér. És kezdte felsorolni amit csak lehet. Jót nevettünk. Aztán végül kibökte az igazi kérést. Csak néztünk nagyokat.
  - Kérek egy robotot, dínót.
  - De robottal nem lehet játszani, az nem olyan - győzködte az apja.
  - De lehet. Meg a robot játszon velem! Úgy, mint ahogy Jéka (Réka) játszott. - Az unokatestvér, akivel együtt voltak nálunk.
  - De Liza, a robot nem élő.
  - De az. Ez legyen élő dínó robot. Azt kérek!
  Puff neki. EZ ám a kívánság. Olyan robot, ami él. Szóval fából vaskarikát. :pxD Nem lesz könnyű dolga a szüleinek az ajándék megvételével.

  jó éjszakát mindenkinek!
   
  Utoljára szerkesztett: 22.7.21
  Samborg, -W-595-, vihence és 3 más kedveli ezt.
 4. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Jó éjt Gazdatársak!
  Na Nagypapák gyöngye! Erre varrjál gombot!!!!Törhetitek a fejeteket,hogy legalább "OkosKatásra" sikeredjen a szülinapi ajándék.
  Sikerült megnevettetned!!!!!!!!!
  Aludjatok jól,álmodjatok kedvetek szerint.
   
  Gobio55, -W-595-, vihence és 4 más kedveli ezt.
 5. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Nem megy az alvás. Alig több, mint három órát tudtam aludni. Körbenéztem rejtvényfejtés után a birtokon, de nemigen volt mit aratni. Még nem érett be a vetemény sehol. Majd később. Most meg becserkelem az ágyat, hátha visszafogad. Ha nem, megyek a másik szobába tévét kukkolni.
  Meg vigyorogni azon az élő roboton. :)

  További jó éjt!
   
  Samborg, -W-595-, vihence és 2 más kedveli ezt.
 6. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Minek az a sok alvás egyhúztomban? Én részletekben teljesítem a kívánt ,ajánlott mennyiséget,.Ez az egyik "előnye" a nyugdíjasságnak.....a nap bármely szakában csicsikálhatok.
  Most már a macskákhoz sem kell alkalmazkodnom......a négy kicsit a fiam elvitte örökbefogadó gazdikhoz.Az elmúlt két hónapban nem hagytak unatkozni....aludni is csak akkor amikor a kedvük,étvágyuk megengedte.Hajnal 3-4 között az anyjuk végig gyalogot a pocakomon és addig dagasztotta a mellkaskámat míg fel nem keltem enni,inni adni a népesre növekedett csapatnak.Napközben meg a kicsik ugráltak a fejemen vagy az ágyneműtartóban rendeztek olyan hancúrozást,hogy az alvás szóba se jöhetett.....De legalább volt társaságom,volt kikről gondoskodnom........."kinek a pap,kinek a papné."...nekem a fiamtól örökölt macska.
   
  Gobio55, -W-595-, vihence és 3 más kedveli ezt.
 7. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jóóóó reggelt!

  Nekem jó, mert még volt másfél órai plusz szundi negyed hatig. Így majdnem öt órai alvás lett letudva, ami nekem elég. Ha esetleg szükség lesz még rá, majd ebéd után jön egy kis pihi. De ami a lényeg, hogy mielőtt bevettem volna a reggeli 6-7 darabos adagomat, (méreg, ami a májat károsítja, de anélkül nem tudnák élni) a vérnyomás mérését is megejtettem. Végre 130 csak a maximum, most már megnyugodtam, nem kell vérnyomásmérőt vennem, mert jó a régi is. ... Na azért! Lehet így is spórolni. :) Szabadon felmászhatok a drótszamár nyergére, könnyebb a közlekedés, mint gyalog. Meg gyorsabb is.

  Jelenleg 16 fok, Rézi mosolyog. A mai napi csúcs 26 lesz, ha lesz. Majd kiderül, ha beborul.

  További szép napot! Aki meg tolja/húzza a kapát, kaszát ezerrel, annak jó eventezést!
   
  -W-595-, vihence, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!

  Igen, az unokák kérése néha meglepi a nagyszülőket, szülőket. Lehet gondolkodni, hogy akkor most mit is vegyünk, hogy az jó legyen.
  A gond a kicsikkel van, ők még nem értik meg, hogy mit lehet, mit nem, mi a valós és mi az, ami csak a mesében létezik.
  A nagyokra már nem emlékszem, most a legkisebbel kétszer volt telitalálatom. Az első a búgócsiga volt, a második most egy robot, ami jár, táncol, világít, énekel, megy előre, hátra, meg mittudoménmégmit csinál. Távirányítóval működik. A 4 éves igen rákattant, más nem is érdekelte, csak a robot, meg a torta. Egy kb. 15 cm magas és véletlen láttam meg. Volt egy 20%-os kuponom is, így igen baráti áron vettem meg.
  Alvás témához annyit, hogy én nem cifrázom, mint Ilona, meg Tihamér, hanem lefekszem és az éjszakát végig alvásra használom. Nem kelek fel filmet nézni, sem keresztrejtvényt fejteni. Macskám sincs, így az is kizárva. Ilona, azért gondolom, hogy olyan nagyon nem bánod, hogy már nincsenek nálad?

  Délelőtt bekapcsoltam a mosógépet, mára már nem jósoltak esőt. Szárad a ruha, de nem biztos, hogy minden be is fog estig száradni. 25-26 fok körül van, pont jó, nincs nagy hőség. Voltam boltban, piacon. Vettem dinnyét, ma délután, este azt fogok enni kenyérrel.
  Nálam holnap lesz lecsó. A piacon jó áron adják a szép pirosodó paprikát, no abból lesz a lecsó!:)

  Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én nem nagyon vagyok oda ezekért az időnként váltakozó, ajándékba küldhető kütyükért. Most bejött a Lézerlátás. 20 alkalommal lehet learatni és kuka. Mit is kezdjek vele? Kirakni a kergére nem fogom, mert az tele értékesebb kütyükkel. Farmra, bahára sem teszem, mert azt bontani kell eventkor. Íg aztán ott porosodnak a pajtámban. Elajándékozni nem lehet, felhőre tenni nem lehet. Nekem tök feleslegesek.

  Eventet csinálom, termelek, malmozom, etetek, haladok. Cseppet sem bánom, hogy ez most nem egy kacifántos event, nem lenne hozzá kedvem.
   
  Gobio55, henrietta1223, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 9. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Jó reggelt gazdák!

  Alvás letudva. Este, már inkább éjjel volt, mert majd' fél tizenkettőt mutatott az óra, mikor elmentem aludni. Délután semmit nem aludtam, tán ezért voltam fent oly sokáig. De most, hogy kialudtam magamat, elmegyek körbenézek farmon. Aztán fekete leves főzése, lassan készülődés a boltba, ami hatkor már kinyit.
  Lecsó tegnap volt ebéd, ma a fagyasztóból elővett és felolvasztott vadas lesz zsemlegombóccal. Holnap, holnapután zöldbableves, köretként batáta meg pityóka, hozzá szombaton sült sertés nyúlja. Van aki dagadónak mondja, van aki hasaljának. De a nyúlja is pontos meghatározás. Vasárnap meg halat sütök, amit a fiam és a nagyobbik unoka fogott. Idén a lassan tizenkét éves nagylány nagyobb pontyokat, keszegeket fogott, mint az apja. Mondtam is neki, megtaníthatja az apját, aki 1983-ban fogott először botot a kezében, "rendesen" horgászni. :)
  Megyek robotolok a farmon.

  Jó reggelt mindenkinek! Annak is, aki még alszik, meg olyannak is, aki "rendes" időben nekiáll dolgozni. Régi mondás, de igaz. Aki korán kel, az ... nem, nem aranyat lel ... korán lesz álmos. :p
  -----------------------------------
  -----------------------------------
  Úgy látom nem kell sietnem ide.

  Tegnap délután a második farmon dolgoztam, amikor vásárlásra kattintottam és elkezdődött a százalékonkénti betöltés. Amikor elérte a 100-at, megállt. Na akkor F5. Újratöltött 80%-ig és onnantól kezdve se tőlem, se hozzám. Kilépés csak a böngésző bezárásával volt lehetséges. Vissza csak ma reggel jöttem. Semmi gond, minden működik rendesen. Viszont én semmiféle takarítást közben nem végeztem, a játék viszont zökkenőmentes lett. Akkor jelenlegi ismereteim szerint valami csoda történt, mert a rendszerben soha nem lehet hiba, én nem tettem semmit, tehát valaki betört a gépembe és ott rendet tett. Furcsa. Én senkinek nem adtam jogosultságot a gépemhez, a feleségem meg nem ért hozzá. Hát ez számomra rejtély. :wuerg::oops:

  Éjjel negyed háromkor a zivatar hangoskodása felébresztett. Jó egy órán át villogott és dörgött, meg szakadt az eső. Aztán minden újra elcsendesedett és átmentem nézni az olimpiát. Közben elálmosodtam és bepótoltam még egy órai alvást. Most már minden rendben, készítek egy kis batátából csipszet.

  További eseménytelen jó játékot!
  -------------------------------------
  -------------------------------------
  Ez nem az én napom. Az előbb aratás közben elszállt a farm, bejött a menü, miszerint KILÉPTÉL. Éééén? Aratás közben? Az egyik parcella learatva, a következő meg tele érett terménnyel? Na EZT nem hiszem el. De ha a BP nem szívesen lát a játékban, hát akkor lépek, megyek másik játékomba. Onnan nem zavarnak el folyamatosan. >:(:mad:
   
  Utoljára szerkesztett: 25.7.21
  Samborg, Fatther, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 10. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós vasárnap délutánt Mindenkinek! :)

  A játéknál már megszoktam, bár megszökésre is gondoltam, hogy 2-szer legalább frissíteni kell a reggeli és az esti nagyobb aratáskor. Napközben nagyon ritkán fordul elő, hogy frissítenem kell, de napközben nem is császkálom be a farm minden területét.
  Kissé sűrű napjaim voltak, de csupa jó dolgok történtek, így a fáradságot is könnyebben viseltem.
  Péntek este jött egy telefon,ami átírta a tervem, de nem baj, mert egy kis kiruccanás volt a tegnapi napon, így reggel 9-kor elmentem és este 20 órakor már itthon is voltam. Vacsora, kipakolás, stb., kapcsolnám be a gépet, semmi, nézem a jelzés, látom, hogy nincs net. No ez bosszúság volt, mert bizony a farmon lett volna munka. Este 22 óra körül jött vissza, de akkor meg már nagyon fáradt voltam,így bizony nem kapott mindenki ajándékot tőlem.

  Eső itt sehol, újra felmelegedés, ami jó az az,hogy a szél fújdogál, így könnyebben el lehet viselni a meleget.
  Az eventet tovább csinálom, nekem tetszenek azok a kis ajándékok, főleg, ha FA, vagy láda pottyan be, de örülök én a többinek is.

  Nagy boldogság, hogy az unokám egyetemi felvétele sikeres lett,így szeptembertől már egyetemista! :):):):):)


  Útszéli szépségek:  upload_2021-7-25_15-19-38.jpeg upload_2021-7-25_15-21-14.jpeg upload_2021-7-25_15-22-8.jpeg
   
  Gobio55, Fatther, henrietta1223 és 6 más kedveli ezt.
 11. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szép estét!

  SOS!!!! A sok oxigén hiány nem múlt el nyomtalanul.......persze jó valamire fogni a rohamos butulást.....pedig az nálam már a korral is jön.
  Vettem új területet a házi kedvenceknek de végképp nem tudom felidézni,hogy kell kihelyezni......segítséget kérek,amit előre is köszönök!!!!

  Jó éjt! Holnapra sikeres olimpiai szurkolást!!!!!!!
   
 12. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Gyakran előfordul, hogy a gazdák tévesen vásárolnak területet, mert sokat kell a Piros kosár alatt gördíteni.
  Emlékszel, mit vásároltál meg utoljára?
  Ha esetleg most a Hajótöröttek partja területet bővítetted, és egy területet vettél meg a farmárudában, akkor az elefánt munkagép előtti rész "tisztult" ki számodra.
  Oda is tudsz dekorokat kihelyezni.

  Ha nem emlékszel, és rossz, amit feltételezek, akkor adj majd kérlek ID-t és farmnevet, hogy megnézzük.

  Ide írj majd (katt!):
  Eltűnt tárgyak keresése (Ól, fa, dekor elem)
   
 13. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Ma délelőtt 400 farmpengőért vásároltam házi kedvenc futtató területet néhány -a pajta oldalát már kidöntő - dekor kihelyezéséhez.

  ID 19779396. farmnevem azonos a Fórumon használttal.
   
 14. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Kollégám ellenőrizte, és úgy történt, ahogy sejtettem:
  A Hajótöröttek partján váltottál ki új területet a dekoroknak, a trópusokon... nem a Házikedvenc-futtatóban, 2021-07-24-én 17:21:38 órakor.
  De semmi baj, oda ugyanúgy tudsz dekorokat kitenni.
  A felszabadult, kitisztult terület az elefántos munkagép előtt található.

  Itt olvashatsz erről a részről, katt a zöld címre:
  Hajótöröttek partja - új terület a dekoroknak a trópusokon
   
 15. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Kedves Othep!
  Őszinte szívből köszönöm az önzetlen segítséged,de csak van valami hiba a kréta körül.
  Lgazán távol áll tőlem,hogy a kákán is csomót keressek .
  Tény az,hogy az általad jelzett terület ki lett tisztítva,de én nem azt vásároltam.Ezt tanusítja az is,hogy a Farmáruda különleges "ablakai"közül csak egy van piros átlóval áthúzva "Mind elfogyott "-al jelölve amit még--az új terület játékba kerülésekor vásároltam,szépen be is telepítettem.....majd úgy megfeledkeztem róla ,mint "Rózsa Ibolyáról".........aratni is csak most arattam,ahogy az iránymutatásod szerint rátaláltam. Lehet,hogy rosszul feltételezem,de ez a terület csak 300 farmpengő.
  A házi kedvenc futtatónál a második 400 farmpengős területet vásároltam most,mint ezt a második"mind elfogyott" piros átló is jelzi.
  Erre szeretnék megnyugtató magyarázatot.és helyesbítést kapni.
  Kérlek ne törüljétek az igazam keresését.....mint néhány napja az általam tévesen "Kettőzött" hrsz-t .Abban az időben betegségem,erős fájdalmaim miatt hetek óta szimpla hrsz.t se írtam,de lényegtelennek tartottam a nem létező hrsz-em törlésének kifogásolását.
  Nagyon rosszul látok az 5.5 dioptriás szemüvegemmel is.Nagyon lassan tudok csak írni,de tíz éve játszom,nem szeretnék tiló listára kerülni.
   
  Gobio55, Fatther, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 16. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Nem Te tévesztettél, a fórummotor küldte el duplán a hozzászólásodat.
  Mivel ugye két ugyanolyan tartalmú poszt felesleges, ezért azt töröltük.
  De Te nem követtél el semmi rosszat, illetve egy dupla hozzászólás sem "rossz viselkedés" senkitől... előfordul.
  Úgyhogy ne tarts attól, hogy tiltólistára kerülsz, kérlek! :)

  A Farmárudás problémával kapcsolatban türelmedet kérem.
  Nézzük, ellenőrizzük a helyzetet, és amint kész, írunk... :)

  Kiegészítés, mert közben végeztünk az ellenőrzéssel:

  A lista a játék tűpontos naplója alapján készült az eddig kiváltott területeidről.
  A felszabadulás nem a farmpengős költség arányában, értékében történik, hanem egy sorrend alapján.

  Tehát a leltár számodra, az ellenőrző panel adatait használva:

  Házi kedvencek futtató
  9 területrész áll a rendelkezésedre a dekorokhoz.
  ebből 1 területrész volt az ingyenes,
  8 részterületért farmpengővel fizettél:
  - 300 FP -2018.07.27.
  - 300 FP-2018.07.29.
  - 300FP -2018.11.18..
  - 350 FP-2019.03.18.
  - 450 FP-2019.09.21.
  - 300 FP-2019.12.07.
  - 350 FP-2019.12.22.
  - 400 FP-2020.01.07.

  Világítótorony
  1 kezdő ingyenes használatú rész mellett
  2 farmpengős kiváltású területrész van a farmodon használatban:
  300 FP -2021.06.03.
  300 FP -2021.06.19.

  Hajótöröttek partja
  1 kezdő ingyenes használatú területet és
  1 farmpengős kiváltásút használsz a tegnapival együtt:
  Ezt 400FP -ért, 2021.07.24.-én, egészen pontosan 17:21:38 órakor szabadítottad fel, váltottad ki.

  Sajnálom, de nem a Házikedvenc-futtató részt vásároltad meg legutoljára ...

  Elkeveredtél a sok részterület ikonja között!
   
 17. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  KÖSZÖNÖM!!!!!a helyesbítést,jót tett a "lelki békémnek"
  Ha másom nem is ,türelmem az van,különben már más vizekre eveztem volna.

  Jó éjt!
   
  Othep, Gobio55, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
 18. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Sziasztok, szép jó reggelt!

  Az alvás nálam mostanság nagyon remekül működik :).
  A múlt héten munkából hazaérve, napközben is sikerült szunyókálnom - az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy mostanság a gyaloglás nem tetszik a lábaimnak, egy kevéstől is annyira tudnak fájni :(, hogy be kell iktatnom a pihenést. Rendszeresen nem akarok gyógyszert szedni, de van hogy kell - gyógyszer szedés helyett este bedörzsölöm fájdalom csökkentő kencékkel.
  Van tippem, hogy mi okozza a fájdalmat, de ezt az okot, csak műtéttel lehetne megszüntetni - 16 éve állapították meg, hogy csigolya elcsúszásom van és közé szorult az idegszál vagy idegrost és ez okozza a fájdalmat és műteni akarták már akkor, de nem vállaltam a műtét kockázatát.

  A héten szabin vagyok, és az éjszakai pihenést követően a ma reggelt a nagyszobai ablakok lemosásával kezdtem - már nagyon zavart, hogy " pöttyös " volt - a többi ablak lemosása is be van tervezve, igaz már nem ma, de a héten sort kerítek rá.

  Judit, gratulálok az unokád sikeres egyetemi felvételijéhez! :)

  Az eventet csinálom, ma reggel kész lett a 78 etetés, de még folytatom, jó ajándékokat adnak a libalányok, a FA és bónusz láda szuper, de a többi ajándék is hasznos, és örülök mindegyiknek.

  De " jóóóóóó " most kezdett el esni az eső o_O - még jó, hogy az erkélyem süllyesztett és nem csapja be a frissen lemosott ablakot és erkély ajtót.

  ---------------------------------------------
  12.410.353 BTP kell még, hogy 600. szintre érjek a bahán :);).
   
  Utoljára szerkesztett: 26.7.21
  Gobio55, Kuzdern, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!

  Ilona, sajnálom, hogy nem azt a területet sikerült megszerezned, amit szerettél volna. Előfordult velem is, hogy a kéz hamarabb járt, mint az ész...:( Nálam a kor és a türelmetlenség az oka.

  Ági, köszönöm szépen! Unokám érdeme, nagyon szorgalmas és okos! - no meg szép és csinos, meg ügyes, talpraesett!!;);););)( cseppet sem vagyok elfogult...)
  Az ablakokat én is nézegetem, hogy ideje lenne megtisztítani őket, de halasztom. Nagy valószínűséggel augusztus végén jönnek a mesterek, a mosókonyha átalakítása lesz. Át lesz helyezve a gázkazán, a bejárati ajtó, lesz kialakítva zuhanyzó. Szóval feje tetejére áll a ház és kosz lesz mindenütt. No, ezért nem vagyok hajlandó az ablakmosáshoz hozzákezdeni. Majd, ha kész minden, kétszer nem dolgozom, még ki lehet látni azokon az ablakokon!
  Ma délelőtt szőnyeget súroltam. Egy kisebb szőnyeg, amit a teraszon, súrolókefével súroltam, slaggal mostam ki belőle a tisztítószert. Most szárad néhány napig. Anno elvittem a szőnyegeimet a tisztítóba és olyan csúnya állapotban kaptam vissza, hogy azóta "magad uram" van. Nézegettem, venni kellene egy normális gőztisztítót, de még nem szántam rá magam.

  Farmon kapálgatok, még ma is gazt vetettem, de éjszakára már valami más lesz a földben már. Tetszettek ezek a virágok, meg a jutalmak. Nem írtam, hogy mennyit etettem és miket kaptam, de szépen jöttek itt az ajándékok.

  Szombaton amikor jöttünk a kiruccanásunkból haza, egy helyen az útszélétől nem messze nagy kipakolás volt. Dinnye és zöldségfélék. megálltunk és vásároltunk. A görögdinnye az drága volt, azt nem is vettünk, de a sárgának, a krumplinak, hagymának, baracknak baráti ára volt, azokból vettem, most pedig megyek és sárgadinnyét fogok enni! :)
  upload_2021-7-26_16-20-50.jpeg upload_2021-7-26_16-21-14.jpeg [​IMG]
   

  Csatolt fájlok:

  Gobio55, vihence, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 20. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Szép napot gazdák!

  Itt órák óta nincs annyira meleg, de felhős ég és fülledt idő igen. A hőmérséklet csak 28 fok, mert nincs napsütés. Reggel elzarándokoltam négy boltba, aztán hazavettem az irányt. Tettem fel két kétliteres üvegbe fermentálódni (sós, vizes) uborkát. Jó lesz majd télen. Aztán gondoltam, nekiállok a hagymás svéd uborkasaláta eltevésének is, mert a fiam egy vödörnyi uborkát hozott, meg egy csomó cukkinit, meg egy vödör almát is. A feleségem közölte, hogy ő ebéd után kimegy öntözni a temetőbe, utána meg nem fog ma üveget mosni, majd holnap. No így holnap reggelre marad az eltevés. Reggel csinálok langallót ebédre (péklángos más néven). Délelőtt kaptam emilkét egyik gazdatársamtól, amiben azt kérdezte, hogyan állok neki a harmadik oltásnak. Kell nekem is és a feleségemnek is. Most a válaszlevelemből idézek ide. Élmény lesz olvasni, az biztos. Tehát.

  Ötödikén megyek a háziorvosomhoz, akkor megbeszélem vele a harmadikat. Mi kínait kaptunk. A feleségem elment a saját háziorvosához múlt héten. Ott az asszisztensnő azt mondta neki, be kell menni a városi önkormányzathoz, ott kell regisztráltatnia. Hétfőn elmentünk, de feleslegesen, mert először az okmányirodába küldtek, hátha ott többet tudnak, mert a "tanács" csak egyben volt biztos, nekik semmi közük ahhoz. Az okmányirodában azt javasolták, menjen a háziorvosához, az fogja intézni. A kör bezárult. A feleségem felhívta az orvosát, aki közölte, hogy az asszisztensnő rosszul mondta, a Családsegítőbe kell menni és ott kell regisztráltatni magunkat. Hazamentünk és otthonról felhívtam a Családsegítőt. Ott akivel beszéltem, azt mondta, hogy nem az Ő területe, de aki intézné, az szabadságon van, különben is, ha lehetne, akkor is csak augusztus elsejétől lehetne regisztráltatni. Ez van abban, amiket ő is a tévéből, netről hallott, olvasott. (Mert sem papír alapú, sem elektronikus utasítás ŐK nem kaptak.) Megígérte, hogy hétfőn visszahívnak, ha nem, akkor a héten feltétlenül. Eddig senki nem telefonált. Szóval nem tudom, hol lehetne regisztrálni magunkat. Az biztos, hogy az év elején kaptunk egy "szerelmes" levelet, amiben volt válaszboríték és azt visszaküldve lehetett jelentkezni. De azoknak a leveleknek a maradványait elvitettem a fiammal, tüzelje el. Ilyen papírokat soha nem dobok ki szemétbe. Abban bízok, hogy visszahívnak a családsegítőtől, ha nem, akkor majd a háziorvosom csak mond valamit. Hátha addig a bürokrácia malma ha lassan is, de megindul. Már miért is kellene valamit úgy elindítani, hogy akadály nélkül meginduljon??? Hát nem? Ráér az a nyugger, nincs más dolga, mint orvosokhoz és ügyeket intézni mászkálni. Aztán - mint az én orvosom is - sok orvos és ügyintéző nyári szabadságon van, tehát ami mehetne, az is csak lassan tud(na) vánszorogni. De így....

  Szóval ÍGY állok most a harmadik oltással. ha lehet mondani, féllábon, mint a gólya. :wuerg: :p
  Megyek, teszek fel egy adag kávét, mert inni támadt kedvem.
   
  -W-595-, vihence, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
 21. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Üdv' mindenkinek.

  Ezzel kapcsolatban csak annyit, ez történik, amikor megfelelő helyeken, nem megfelelő emberek ülnek.
  Ennek kapcsán, feleségemnek több, mint két évvel később "sikerült" nyugdíjba menni, bár, ha a helyi okosokon múlott volna, még most is dolgozhatna. Sajnos a matek és a törvény ismerete nem az erősségük.

  Mosolygós szép napot kívánok.
   
  -W-595-, Gobio55, vihence és 4 más kedveli ezt.