Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!

Sajnos igen! Hétfőn a nagy vihar kidöntötte a kb. 40 éves, gyönyörű jegenyefenyőmet a kertben. Borzasztóan sajnálom!!!!:(:( Ez a fa volt a "klímám", ez adott árnyékot, ennek a fának köszönhettem azt, hogy a nagy melegben is 24-25 fok volt a nappalimban. Ennek a fenyőnek az árnyékában üldögéltem a teraszon, kis elszigetelt zugot adott, senki nem látott be, most pedig ellátni héthatárig....:( :(Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a tetőre dőlt, hanem a két szomszédom terasza elé. Kerítéseket kitörte, de más nagy kárt nem okozott. Mivel a fenyő ágai hajlékonyak, így nem törtek le, hanem tompították a dőlést, talán ezért is nem lett nagyobb kár.
    Az egyetem kertjében lévő nagy diófáról pedig egy nagy ágat hozzám sodort a szél, rázuhant a szőlőlugasomra, azt összetörte.
    Kárbejelentés, tárgyalás a biztosítóval kedd délelőtt. Kedd délután újabb nagy esőzés jött, akkor pedig beázott a nappalim fala és az előszoba fala mennyezete. :cry::cry: Újabb kárbejelentés. Szerdán kijött a kárszakértő, felmérte, megajánlott egy összeget, no nem annyit, mint amennyiből a javítás kitelik, de a semminél több! Tegnap pedig elkezdődött a nagy fenyő eltakarítása. Feldarabolás, elszállítás, majd késő estig az apróbb hulladékokat raktam zsákba. Hétfőn talán a kerítésre is jön szaki, aki felméri és meg is csinálja majd, ha nem kér túl sokat.
    Ma telefonon kerestek a biztosítótól és a beázásra is kaptam egy árajánlatot, amit szintén elfogadtam, mert feleslegesnek tartom, hogy a biztosítóval veszekedjek, netalán pereskedjek. Mint tudjuk a biztosító nem arról híres, hogy szórja a pénzt! Nem is tudom megmondani, hogy mikor volt dolgom (szerencsére) biztosítóval, de azt el kell mondanom, hogy egy rendes, segítőkész kárszakértő jött ki.
    No, nálam ez történt, még betege vagyok a fám elvesztésének, a kertem látványának.

Az eventet csinálom, de a tenyésztőshöz nem fogtam hozzá, egyszerűen nincs hozzá kedvem, hogy farmozzak.

Bízom benne, hogy senkinél nem keletkezett nagyobb kár, mint nálam! Vigyázzatok magatokra!

zsozso577 és zsani_apja kedveli ezt.