Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsani_apja

  zsani_apja Fórum császára

  Szia!

  Teljes mértékben egyetértek veled. Egyre több helyen szembesülök ilyen emberekkel. Ezt mondhatom a telefonos intézkedéseknél is. Komolyan mondom, hogy múltkor felhívtam egy szolgáltatót és egy hölgy vette fel a telefont. Paár perc alatt megoldotta a problémát és nem győztem neki hálálkodni, hogy milyen ritka, aki kedves is és tisztában van azzal, amivel ,foglalkozik". :)
   
  Fatther, -W-595-, Gobio55 és 3 más kedveli ezt.
 2. Samborg

  Samborg Fórum parancsnoka

  Szia! Nálunk az oltóponton regisztráció nélkül is oltanak csak vinni kell az előző oltásról a bizonylatot és a tajkártyát, személyivel és lakcímkártyával. Az adminisztrátor ott elintézi az adatfelvitelt a rendszerbe. A harmadik oltásra a jövő héten lehet regisztrálni. Az oltópontot felhívva lehet időpontot kérni.
   
  Fatther, -W-595-, Gobio55 és 5 más kedveli ezt.
 3. zsani_apja

  zsani_apja Fórum császára

  Szia!
  Szerintem, bárhol beoltanának, ahol van vak cina és bemennél. ;)
   
  Fatther, busika02, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 4. henrietta1223

  henrietta1223 Fórumelemző

  Sziasztok,szép estét!
  Gratulálok Csacska az unokádhoz, mi lesz ha nagy lesz?( milyen egyetemre ment? ) Az én unokám meg kreszből vizsgázott
  mert tavaly nem tudott menni, mert nem lehetett.Tihamér élő robot meg van már?Lejárt a 4 hónap az utolsó oltástól gondolod, ha
  keverik a buta oltást az okossal.... mi lesz belőle!?(közepes ):):)
  Ági ablak pucolás nekem is kéne de azt én már kiadom bérbe a gyerekemnek.Szédölgös vagyok pár éve már nem merem bevállalni
  a magaslatot meg a nyujtozkodást.
  Fatther én is helyeselni tudok mert sajnos tiz éve igy van ahogy írod csak bosszantó,mert régen nem igy volt.:cry:
  Ilonám sikerült a problémád megoldani?Már annyi terület van néha én sem tudom merre járok gondolkodni kell!!!
  Hajótöröttek szigetét én még meg sem vettem.Házikedvenc futtatóm az még félig sincs pedig mindig megnézem és elég
  kevés kütyüt lehet kirakni.Vagy lehet én nem csinálok valamit jól!?
  Mióta van a pedofil törv azóta sokkal több sex van a tévében és az utcákon a plakátokon undoritó!!!!!Sajnálom a szülöket
  akinek kis gyereke van az mit mond a plakátokról leolvasott szövegekről gyermekük kérdéseire.Volt játszótársam aki homoszexuális
  lett felnötkorára artista lett és beutazta a világot.Tudtuk róla de nem foglalkortunk vele.Chinoin gyogyszergyárban dolgoztam elég
  sok meleg volt (az üzemorvos is az volt ) Ott láttam harminc éve hiv pozitivost mert Ó hozta a beteglapját és rajta volt a kód.
  Szép napot!Jó éjszakát,szép álmokat.Aludjatok jól!:):):)
   
  Fatther, Csacskamacska, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 5. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Szia!

  Sajnos nekem/nekünk nem jó, mert a harmadik oltást is ott adják be, ahol az előző kettőt. Minket a háziorvosaink oltottak be. Az oltópont esetünkben a háziorvos, de Ő nem végez regisztrációt. Az viszont elhangzott, hogy CSAK regisztráció után lehet beadni a harmadikat is. Tegnap ugyan hallottam és le is írták, hogy milyen vakcina után melyik harmadikat lehet adni, (nem szabadon választott!!!), de az az oltóorvosnak előírás. Abból még nem tudom, hol kell regisztrálnom. Lehet ugyan elektronikusan egy megadott oldalon is, de oda elektronikus aláírás szükségeltetik, olyan meg se nekem, se kedves feleségemnek nincs. Bár magamnak kérhetnék és tudnám is használni, pl. számlák befizetésére is, de ha velem történik valami, pl. kórház, gyógykezelés, ne adj isten elhalálozok, akkor feleségem nem tudna még csak befizetni sem egyetlen számlát sem, mert nem ért hozzá. És nem is várható el, hogy hetven felett tanulja meg azt. Kifizetetlen számlák után gyorsan megszűnne némely szolgáltatás, mert a szolgáltató - jogosan - lekapcsolná a lakást a rendszeréről. Az meg nem a legjobb lehetőség. Maradunk a nem elektronikus befizetésnél. ÉS REGISZTRÁCIÓNÁL is a "mezei, kétkezesnél".

  Henike! Élő robotot se a feleségem, se én nem tudunk találni, csinálni. Bár a kicsi minden nap - ahogy Ő mondta két napja este - mennek anyával játékot keresni, de ők sem találtak még eddig élő robotdínót. Anya is szeret boltról boltra járni, a kicsi is, hisz mindketten nőből vannak. De hiába a kutakodás, az a fránya fából vaskarika csak nem akar előjönni egy játékboltban sem. Nincs szerencséjük. A fiam meg csak legyint az egészre. :)

  Nekem nem okos és nem közepes - és még isten a tudója milyen oltások vannak - hanem JÓ vakcinára (esetleg Vak Cinára) lenne szükségem. Oszt hogy keverik, kutyulják vagy egynemű/homogén, az engem speciel nem érdekel, csak az, hogy JÓ LEGYEN. A többi számomra lényegtelen. Mint ahogy az is, hogy ki gyártotta, hol, mikor, minek, kinek, CSAK JÓ LEGYEN. NEKEM. És a feleségemnek. A többi már másoknak legyen érdekes.

  Kenyértészta bedagasztva. Betettem a hűtőbe pihizni. Reggel legurulok a boltba, veszek azt, amit a feleségem előírt és utána majd összeállítom/összeállítjuk azt a langallót. Sajnos csak villanytűzhelyben tudom megsütni, mert a panelbe nem engednek kemencét építeni. De hely sincs hozzá. Ha kertem lenne, ott lehetne, de csak erkély van, azon meg tiltott. Pláne az ötödik emeleten. :D

  Szép napot mindenkinek!
   
  Fatther, Csacskamacska, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 6. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Hazaértem....jó volt....de jobb itthon! Nagyon rossz, hogy ilyen távol van a másik otthonom!

  Eventet elkezdtem...bár mostanában nagyon hanyagolom a farmokat. Ez az event sem nyerte el a tetszésemet...de event!!!!!

  Judit gratula az unokádnak! Ügyes!

  Köztudott dolog hogy az ügyek intézése nem megy gördülékenyen nálunk. Alig van valaki aki tudja a dolgát!
  Bezzeg a csalók!
  Én nem gondolkodom a harmadik oltáson....igaz.....én nem rég kaptam meg a másodikat ....és még az első okozta
  tünetem is meg van! Így magam védekezem....ahogy tudok!....aztán meglátom!

  Itt a lakásban az ablakokat mosogatom! Nagyon meleg van.....és tudom, nem vagyok normális!:p:)
   
  miklos4949, Fatther, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 7. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Oszt aki ilyenkor süt kelt cuccot a sütőben - panellakásban - az normális? Egyébként jó lett a langalló, mint máskor is. Inkább pizzaszerű, mint lángos, mert én lángosban a krumplisat szeretem. Emmeg nem az, ez kenyértésztából, öregtésztából készült.

  Most az ebéd utáni pihiből felkelve feltöltöttem a kihűlt ecetes-cukros-sós-fűszeres lével a svéd hagymás uborkasalátát az üvegekben. Lezártam fóliával, rátekertem a tetőt és 5 db literes üveggel teljesítve lett az idei svéd adag. Több nem kell, kivéve, ha a kicsi fiam hoz még sok uborkát, mert akkor esetleg mégis teszek el. De hová fogja rakni a teli üvegeket a feleségem őméltósága? Mert üres hely, korlátozottan található a beépített szekrényben. Kamra meg nincs, garázs se, meg pince sem, meg semmi tárolóhely ilyeneknek lakáson kívül, belül.

  Eltevés után jöttem aratni. Belépés után a főfarmon nem lehet aratni. Bár beérett, de nem enged a Gizi. Sóhajtok egyet és átmegyek a szédültre. Ott a terület kétharmadán a vetett föld, amin szemmel láthatóan nem érett be a "gaz", harmada meg beéretten néz vissza rám. Ami csak vetett - de nem ágy, csak max. magágy - az is be van érve. Nekiállok aratni, majd visszalépek a főfarmra és ott is learatok. Most már a Gizi nem kukacoskodik, szépen hagy dolgozni. A Zerdein semmi gond, az jól műkszik. A Bahán ismétlődik a beérett, nem beérett játék. Ha most mennék reklamálni az ilyen vagy olyan topikba, jönnének a válaszmantrák, takaríts, tisztíts, Ccleanerezz, meg miegymás. Kihagyom, nincs rá szükségem. Már hozzászoktam az ilyen aratásokhoz. Nem most fordul elő először, mondhatnám, rendszeres. Azért érdekes, hogy a Gizi (és ÉN SEM) csináltunk semmit, mégis megjavult a rossz gépem. Menet közben, míg a területeket váltogatom, KI TAKARÍTOTTA KI A GIZIT? Mert én aztán nem, én ahhoz lusta vagyok. A rendszer persze mindig jó. A rendszernél csak én vagyok még tökéletesebb. Bááár ... nekem is van egy hibám, a túlzott szerénység. Mindig erről voltam hírhedt. :)

  Még mindig melegem van és még mindig fülledt időt érzek és még MINDIG IZZADOK. Ez utóbbit nagyon rühellem, de tenni ellene nem tudok.

  További szebb napot mindenkinek!
   
  Fatther, -W-595-, busika02 és még 1 ember kedveli ezt.
 8. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  "Üdvözöllek dicső lovag,szép a ruhád,szép a lovad".....Az üdvözlet természetesen a "lovagnőknek "is szól!

  Tihamér ! Faguriga legyek,ha értelek! Miért ez a nagy rohanás,háborgás harmadik oltás ügyben????? Az elmúlt években nem úgy ismertelek meg,mint aki hajlamos fejjel menni a falnak.
  Ellenőriztetted már a védettségi szinted? Konzultáltál a kardiológus szakorvosoddal javasolja-e a harmadik oltást? Egyáltalán szükséged van-e rá,és,ha igen melyik vakcinát a jelenlegi állapotodban,különös tekintettel az előzményekre.Kérted-é,hogy a szakmai ,személyedre szabott tanácsát adja írásba,útbaigazítva ezzel a háziorvosod????Én mindezeket az első oltás előtt megtettem,igaz az én háziorvosom ragaszkodott is a szakorvosi vélemény beszerzéséhez, ami a TAJ számom alapján rögtön az Ő számítógépén is megjelent.Pár napon belül hívott telefonon,egyeztettünk időpontot és kijött a lakásomra beadta.
  Életed párjának mi a véleménye?
  Elnézést az aggályoskodásért,de nem szeretném ,ha ok nélkül szurkáltatnátok magatokat.

  Csacskám! Unokád sikeres felvételiéhez örömmel gratulálok én is.
  A "mezei" képek nagyon szépek.....kora nyáron és a saját kertemben gyönyörködhettem a pipacstengerben.
  A sárgadinnyét meg úgy megkívántattad velem,hogy a szociális gondozómmal hozattam,két nap alatt meg is ettem.

  Zsozso! Biztos fárasztó,de örömteli és megnyugtató,hogy még van kiért átutaznod az országot.......utazgass még hosszú évekig!!!!

  Henike! A számítógépem időnként önállósítja magát ,de most tulajdonképpen jól jártam,mert a hajótöröttek partját lehet géppel aratni,a kedvenc futtatót meg csak kézzel.

  Ágica! Lehet,hogy én voltam figyelmetlen,de nem emlékszem írtál-e lányod fülműtétjének eredményéről .Nagyon bízom,hogy sikeres volt.

  Az utóbbi időben "megtáltosodtam" .Három új felhővel gyarapodtam,befejeztem három gazdakörit és a Teliholdas hiánytalan befejezéséhez is már csak kb 2000 12 órás "kékgömb" kell.
  A jelenlegi eventet is elkezdtem.Megyek is aratni,mert már 10 perce aktuális.
  Nem tudom meddig jutok,mert zöld hajnaltól nézem az Olimpiai közvetítéseket.Sok-sok örömmel ....néha bosszúsan...szurkolok a sportolóinknak.
  Nekem az eddigiekből legnagyobb élményt a hegyikerékpár verseny és Vas Kata Blanka negyedik helyezése jelentette.Fogalmam se volt milyen emberfeletti erőt,ügyességet,kitartást követel ez a látványos sport.
   
  Fatther, -W-595-, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
 9. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Röviden a válaszaim.
  1. Nem ellenőriztettem a védettségi szintemet.
  2. Konzultáltam a kardiológusommal, aki a vizsgálatok után kiadta a szokásos "látlelet" az állapotomról, (2021.07.15. 15.ó 21.p) leírta a továbbiakban szedendő bogyóim fajtáját és mennyiségét. Ezek maradtak a régiek, sem a fajtájuk, sem a mennyiségük nem változott. A kardiológus szakfőorvos azt mondta, hogy majd az az orvos fogja eldönteni, hogy MIT ad be, aki beadja a harmadik oltást. (Azóta megjelent a főfő országos orvosnak az utasítása, milyen beadott vakcinára milyen másik adható. Nem szabadon választott.)
  3. Igen, szükségem van a harmadik oltásra is, mert - szerintem - ez a nyavalya ugyan úgy visszatérő "kedves vendég" lesz, mint az évszázados influenza. Évente visszatérő megelőző oltások lesznek erre is. Nagyon remélem!
  4. Nem hiszem el, hogy Neked úgy adta be az orvos a lakásodon az első adag vakcinát, hogy előtte Te nem regisztráltál. Az előírások szerint erre feltétlen szükség volt, van továbbra is.
  5. Életem értelme szintén szeretne harmadik oltást, de nem az előző vakcinából, csakúgy, mint én is. Ebben a véleményünk megegyezik. Ő az ő háziorvosához megy el oltakozni, én meg a sajátomhoz.
  6. Ha az, hogy szeretnénk egy magasabb védettségi szintet, négy hónappal a második vakcina beadása után, s az nem számít nyomós oknak, akkor valóban ok nélkül szurkáltatjuk magunkat.
  7. Ha a harmadik vakcina beadhatóságának "kinyilatkoztatása" után majdnem egy hét elteltével még mindig nem tudom, hogy HOL kell regisztráltatni magamat és a feleségemet, az valóban csak az én felesleges háborgásom, nem a rendszer hiányossága.

  Az éjjel háromnegyed kettőkor elkezdett esni és fél háromig biztosan esett, mert akkor aludtam el újra. Egytől voltam fent, igaz, addig három óránál többet aludtam. Ki korán kel, korán lesz álmos. Most napsütés van és nincs meleg. Még, de ez változni fog a nap folyamán. Egyre melegebb lesz.

  Szép napot mindenkinek!
  ----------------------------
  Ps.: Feleségem ma nyolc órakor felhívta a Családsegítőt, még mindig nem tudnak semmi hivatalosat. Majd visszahívnak, ha tudnak valamit.

  A család okosabbik fele lement újságért. Én meg gondoltam összeporszívózok addig. Nincs láb alatt az asszony és ami a fő, nem adja folyton az utasításokat, hogy ott is, meg itt is, meg még egyszer ott, meg, meg ... Porszívó elővéve, összeszerelve, de nem indul. Nocsak. Újra megnyomom azt a nagy gombot, de semmi. Hm! ... Ismételt nyomkodás, továbbra sem indul. Na akkor megnézem a tartályát, mert papírzsák vagy rongyzsák nincs benne, de az tiszta. A hátul lévő szűrőt is kiveszem, na az azért nem nevezhető tisztának. Kipucolom, vissza a helyére minden. Gomb ismételten megnyomva, ismételten nem indul. A jó édes anyádat te ××××! Ismét megszakértem a gépet kívülről. Elvileg minden jó, gyakorlatilag nem működik. Szétszedni ugyan szét tudnám, de abban nem vagyok biztos, hogy MINDEN pontosan a helyére kerülne összeszerelésnél, ezért inkább nem kapom szét. Az elosztó is be van kapcsolva. Van rajta egy billenő kapcsoló, amivel az elosztót ki és be lehet kapcsolni. Egyrészt világít, tehát be van kapcsolva, másrészt meg onnan töltöttem a tabletet, s a készültségi szintje (feltöltöttsége) nagyobb lett, tehát jó, be van kapcsolva. De akkor MI a hiba? ... Akkor ... akkor kihúzom a gép csatlakozóját az elosztóból, átviszem a másik szobába, hátha onnan működik. ... De áram itt is van. ... Nem értem, NEM ÉRTEM! Mindegy, odamegyek a "malachoz" ki akarom húzni a dugóját az elosztóból, de nem lehet. NEM VOLT BEDUGVA. .... Édes jó istenem! Hát ekkora egy ××××× vagyok én! Minősített esete a töketlenkedésnek. Már az is megakaszt a munkában, hogy nem dugtam be a dugót, ahová kellett volna, ezért az a nyamvadt gép nem volt hajlandó működni. ... Annyira semmirevaló ez a porszívó. ... Nincs áram alatt és nem megy. ... Hát semmi sem jó ennek a modern kütyűnek? Ez a fejlődés iránya? Áram nélkül nem hajlandó dolgozni????
  Mikor feleségem hazatért, pont akkor tettem le a gépet a szekrény elé, ahol tárolva van, HA épp nem kell. Ott piheni ki a munka fáradalmait. Kérdezte is:
  - Most végeztél vagy most kezdesz el porszívózni?
  - Drágám! Ha már nem mész sehová, vedd le a szandálodat!
  - Nem megyek, de mit akarsz tőlem?
  - Ha levetted én előrehajolok, Te meg rúgd fenékbe a férjedet!
  - Hogy mit? Nem értem. Mit csináljak veled?
  - Na jó. Ha nem akarsz rúgni, akkor csapjál fejbe!
  - Mit csináltál? - nézett gyanakodva rám.
  Elmondtam neki, hogyan jártam a porszívóval. Legyintett egyet és kinevetett. Se tunikán billentés, se fejbe kólintás. Megúsztam. :p:wuerg: És még csak új gépet sem kell venni!
   
  Utoljára szerkesztett: 29.7.21
  jófarmerlány, Fatther, vihence és 5 más kedveli ezt.
 10. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Nem akarok a párbeszédbe belefolyni....de....
  Csak csendben ....hallkan megjegyzem, hogy nálunk a rendelőben még az első oltásra való jelentkezésnél ki volt írva, hogy
  aki nem tud regisztrálni....mert pl. nincs internete....annak a rendelőben segítenek!

  Az eventtel haladok...az tetszik benne, hogy nem kell sokat itt lenni a gépnél! Játszani még nem játszottam!
   
  busika02, Fatther, vihence és 5 más kedveli ezt.
 11. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Üdv kedves gazdatársak!

  Amikor 3 hónap után a tüdőklinikától írásban zöld utat kaptam a pfizer vagy moderna oltására természetesen azonnal bepötyöktem az internetre:
  "Regosztáció védőoltásra"és még az én számítógépes analfabétizmusommal is 10 percen belül megkaptam a visszaigazolást.
  Augusztus 1 után biztos a harmadik oltásra is lehet így regisztrálni......a feltételeket már közzétették.
   
  Fatther, zsozso577, busika02 és 5 más kedveli ezt.
 12. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Hűvösebb, esősebb napokat Mindenkinek!
  No, most mondhatjátok, hogy nekem semmi sem jó! Nyár elején a napocska melegét hiányoltam, most van meleg, de ez sem jó, akkor mit is akarok, vagy szeretnék. Amennyiben jól belegondolok, akkor szeretném, ha újra lenne négy évszak. Rendesen, mint régen. Erre ugyan várhatok, ez már nem lesz, mert az emberiség el.....te.
  Már azt sem mondom a sok bénázásomra, hogy front van, mert csak meleg van, vagy hosszan tartó melegfront van? Már nem tudom, csak azt, hogy szenvedek. Az utóbbi időben meg megint összesűrűsödtek a dolgaim, így menni kell ide is, meg oda is és mire hazaérek, már nincs kedvem semmihez. Amikor meg csinálok valamit, azt meg elrontom, vagy elfelejtek valamit. Mondjuk a porszívót eddig még úgy használtam, hogy bedugtam a konnektorba a csatlakozóz. Működött. Ma meg gőzölős tisztítóval próbálkoztam, de nem igazán sok eredményt látok. A foltok maradtak a szőnyegben, kárpiton. Foglalkoztam a gondolattal, hogy veszek, de kaptam kölcsön, hogy győződjek meg róla, hogy nem érdemes. Nem veszek, el van döntve. Bizonyára van nagyobb teljesítményű, meg jó takarítógép, de arra meg nem áldozok. Marad a terasz, meg a kefe, meg a két kezem.
  Ügyintézésről nem beszélek, pont most vagyok egyben benne, már telefonon beszéltünk kétszer, voltam bent személyesen egyszer, most emailban kellett elküldenem az anyagot és hétfőn van időpont, amikor talán pont kerül az ügy végére. 5 évvel ezelőtt ugyanezt a dolgot fél óra alatt elintéztük. Ja és persze a díjazás több, mint duplájára emelkedett. ( az én jövedelmen meg nem emelkedett a duplájára!!)

  Harmadik oltáshoz annyit, hogy pont most olvastam, hogy már lehet regisztrálni. Városomban is volt több variáció, volt akit a háziorvos oltott, volt akinek oltópontra kellett menni. Az elején tolongás volt, most pedig már bárki, bármikor mehetett és kapta is az oltást. Most gondolom kezdődik minden elölről. Sajnálatos, hogy itt a járvány újra, nekem is az a véleményem, hogy nem tudunk megszabadulni tőle, itt marad, mint az influenza. Maszkokat lassan lehet újra elővenni és a fertőtlenítést is újra hatékonyabban kell művelni.

  Eventet csinálom, még játszani nem játszottam, pedig lenne bőven, mert a malomban már ott gyűlnek a lehetőségek. Talán holnap, esetleg ma este elkezdem, mert most újra szaladok, csak ezt a kis firkálmányt befejezem és elküldöm. Küldök egy kis frissítőt is:

  upload_2021-7-29_17-7-3.jpeg upload_2021-7-29_17-8-12.jpeg upload_2021-7-29_17-10-16.jpeg Egészségetekre!:)
   
  jófarmerlány, Fatther, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 13. Gobio55

  Gobio55 Fórum nagymestere

  Szép napot!

  Az a baj az elektronikus regisztrációval, hogy ott csak a kórházi oltópontokra fogadnak el bejelentkezést. Aki a háziorvosához akar menni harmadik oltásra, annak itt nincs lehetősége bejelentkezni. Tehát még mindig az van NÁLUNK, hogy mi a háziorvossal akarjuk beadatni a harmadikat is, mint az előző kettőt. De még mindig nem tudom, hogy hova kell bejelentkeznem. Mert nekem nem jó a kórházi oltópont, én csak a saját háziorvosomat akarom túlterhelni. Mert én egy csökönyös szamár vagyok. (A feleségem szerint mindig, nem csak most!)

  Még mindig melegem van. Az éjjel sem lesz üdítőbb, mint az előzők sem voltak azok. Az este is a szőnyegpadlón ágyaztam meg magamnak az erkélyajtó elött, de a szobán belül. Mert a szúnyogháló csak bent véd meg az éjjeli vérszívóktól, kint nem. Asszem ma is oda teszem le magamat este. Aztán, ha esetleg fázni fogok - ez kizárt ilyen meleg falakon belül - akkor majd felmászok a rekamiéra. Vagy ha elzsibbadok, akkor a fotelbe egy kis időre.
   
 14. -W-595-

  -W-595- Fórumfelvigyázó

  Sziasztok, jó reggelt!

  Én még nem döntöttem el, hogy akarom e a 3. oltást, igaz még nem telt le a 4 hónap a második óta.
  Nagy a valószínűsége, hogy szeptembertől újra kezdődik a maszk viselés és a korlátozás.

  Zsozsó, nagy távolságot kell utaznod a két otthonod között, de gondolom amíg különösebb problémát nem okoz, addig úgyis útra kel az ember fia-lánya.

  Judit, már szerintem sokan vagyunk, úgy hogy semmi se jó, ha hideg van a melegre vágyunk, de ha meleg-forróság-szárazság akkor az esőre és hűvösebb napokat óhajtjuk. Én régebben ( nagyon fázós voltam ) és nagyon bírtam a meleget, mikor mindenki olvadozott én akkor voltam elememben, nem volt melegem nem izzadtam, de az utóbbi években ezt a 35-38-40 fokot nem díjazom.
  A gőzölős tisztítót én is kipróbáltam régen, de nekem sem nyerte el a tetszésemet, a kézi kefés súrolás sokkal látványosabb és eredményesebb - igaz fárasztóbb is, de kipihenhető.

  Ilona, köszönöm az érdeklődésed a lányom felől, még nem tudni mennyire lett sikeres a műtét, mert már csak csonkok maradtak a középfül részen és még rendszeresen váladékozik, már próbáltak kapcsolatot felvenni egy fővárosi fül specialista orvossal - rangot nem írok, mert nem tudom, hogy prof. vagy adjontus vagy mi a szösz - de ugye a nyári pihenés és szabadságolás miatt csak őszre tolódik a vizsgálat.

  A hetem különböző elfoglaltságokkal telt, - pakolászós-selejtezős-vasalós-szépítkezős-anyukás és egyik délután elmentem a fiamékhoz is, mert jött egy levél a menyemnek.

  Az eventet csinálom, a mini játékba bejutás eléggé lassú ha a böngészőn keresztül vagyok a farmon, van hogy úgy lefagy, hogy be kell zárni mindent és a klienssel jövök vissza, de a fórumra csak böngészőn keresztül lehet bejutni a kvíztárba, úgyhogy azt csinálom, hogy belépek a farmra böngészővel, megnyitom a kvíztárat, a farmot bezárom és klienssel vissza a farmra és váltogatok a két ablak között.

  Ma töltött paprikát fogok főzni.

  Judit, köszi a frissítőket :) nagyon guszta mindegyik!

  Szép 7 végét!
   
  Fatther, zsozso577, Csacskamacska és 6 más kedveli ezt.
 15. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Mosolygós szép estét!
  Nekem már az van. Kész a felhő tokkal-vonóval......minden dekorral. Ilyen még az idén nem volt,hogy 3 nappal előbb sikeresen befejezzek egy eventet!
  A napom is örömteli volt,mert a kézilabdás lányok végre győztek Tokióban a spanyolok ellen.

  A kvíztárat csak egyszer tudtam megnyitni.Utána azt jelezte,hogy zárva,mert "nincs olyan event folyamatban amihez köthető lenne".Így az 50 lehetséges kérdésre 3-4 választ elrontottam,de a szupitrágyát és a szupitápot már sikerült kivennem és egy neonólas ládát is.

  A konyha eventem ma csak egy mirelit levelestészta sütésére korlátozódott,aminek a felét borsos párolt káposztával,másik felét túróval töltöttem. Volt előző napokról savanyú krumplileves,fasírozott görög salátával,jó sok feta sajttal,lecsó,zöldséges rizs,
  lefagyasztva 3 adag töltött paprika,1-1 adag húsleves cérnametéltel és paradicsom leves,-a töltött paprikától ellopva- ,vacsorára saját készítésű körözött teljeskiőrlésű sokmagvas cipóval.
  Holnap még a maradék túróhoz sütök néhány palacsintát.
  Szeretek főzni.. .. ez szinte az egyetlen házimunka amit még - pihenőkkel közbeiktatva -el tudok végezni,de képtelen vagyok egy személyes adagot készítani. ....A pluszt mélyhűtöm.Van,hogy 5-6 féle tartalék lapul a fagyasztóban.Válogathatok. Aztán csodálkozom,hogy 1 dkg-al se tudok 90 kg alá "fogyni ".
  Nermál,az anya cica rátelepedett a klavitúrára,jelezve...ideje egy kicsit vele foglalkoznom.
  Legyen neki igaza.
  Jó éjt,szép álmokat!
   
  Fatther, zsozso577, Csacskamacska és 7 más kedveli ezt.
 16. vízöntő

  vízöntő Fórum veteránja

  xDxDxDJó!
   
 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Kellemes délutánt!
  Valahogy el vagyok veszve, vagy le vagyok lassulva, vagy magam sem tudom, hogy mi is van.
  Lányok,hogy milyen finomakat főztetek! :) A töltött paprika nálam is esedékes már.
  Ági, nem panaszkodhatsz, sok minden belefért a hetedbe! Sokat dolgoztál és jutott idő másra is. Jó heted volt! :)
  Ilona, mennyi mindent főztél!? Jó is az, ha van lefagyasztva és csak előveszi az ember, felmelegíti és kész! Pihenőkkel, de rengeteg mindent főzőcskéztél! Tudom, hogy a kertbe nem nagyon tudsz kimenni, így marad a konyha. Nálam meg fordítva van, inkább a kertbe megyek délelőtt, vagy estefele, ott is van teendő mindig. Napközben bent a házban, ahol hűvösebb van.
  Hétvégi menü: rakott cukkini, karfiolleves, sült oldalas zöldpetrezselymes krumplival és gezemice salátával. Sütinek repülőkrémes volt. Ma persze maradék volt az ebéd és még holnap is az lesz. Dinnyézem előszeretettel. Sárgából a zöld húsút szeretem, múlt héten sikerült is kedvező áron vennem két darabot, már semmi nincs belőle, nagyon finom volt. Szombaton görögdinnyét vettem, abból még van egy kis darab, mindjárt el is fogyasztom. Piacon a zöldségek ára már a plafonig ér, nem tudom meddig emelkedik még! Zöldbab kilója 1000-1200 Ft volt.Amúgy a dinnye ára is emelkedett, meg a krumplié is, pedig azt gondolná az ember, hogy inkább csökkenni kellene, nem emelkedni. Lassan leszokom a piacolásról és a multik akciós zöldségei, gyümölcsei között fogok keresgélni.

  Ma hivatalos ügy intézése volt, letudva szerencsére egy időre. (remélem hosszú időre!)

  Farmon eventezem még mindig, bár a felhő már rég üzemel, azért csináltam tovább. Ma éjjelre már valami más kerül a földbe és nem az eventgaz. Itt a vég, ma befejezem. Van minijátékom jócskán, no azt el kell játszani, de olyan lassú a játék, hogy halogattam, meg időm sem nagyon volt rá a hétvégén.

  Eső nem volt csak 30 csepp, csak a szele ért ide. A város másik részén viszont volt jó kiadós.
  Megyek dolgomra, pá!
   
  Fatther, zsozso577, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 18. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Üdv Gazdatársak!
  A mai napom ugyancsak furcsára sikeredett.
  Persze a tegnapival kell kezdenem:
  Reggel 5.30 körül,..miután félálomban nagy ívben elröppentettem a pocakomon landoló macska-cicót...további nyugalmam érdekében kitápászkodtam az ágyikómból,hogy enni adjak neki.
  Ha már ébren vagyok gondoltam magam is ellátom némi élelemmel,mert üres gyomorral nem vehetem be a gyógyszereim.
  A bőség zavara hosszabb kutakodásra ösztönzött,....a fagyasztó fiókokat is végig vizslattam,...és..megdöbbenve tapasztaltam,hogy az egy hete egész hónapra vásárolt husikák nem fagytak le teljesen. A frász rögtön rám jött,de szerencsére a "szaglászás" kedvező eredménnyel zárult.....még nincs baj! ,hogy ne is legyen gyorsan kiszedtem mindent aztán neki láttam az újabb főzőcskézésnek,mert feldolgozva,kiporciózva tovább tárolható.
  Folyt.köv....! Elfáradtam
   
  Fatther, zsozso577, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Ilona, ismerős az érzés, nem oly rég kellett fagyasztót vennem, mert a régi úgy gondolta, hogy eleget dolgozott már, a szerelő meg igen borsos árat mondott a javításért. Most van egy remek fagyasztóm és vékonyabb bukszám. Ezt a háztartási gépet sem szabad mellőznünk, nélküle már nem tudunk élni.

  Kis farmokat végigjártam, kapálni nem kapáltam sokat, most pedig jöhet a minijáték.
   
  -W-595-, Fatther, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
 20. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Ági...egyre fárasztóbb az ország keresztbe utazása...pedig valamikor nagyon is szerettem.
  Pedig-pedig most egy sima utazás volt....minden rendbe ment katagória!
  Nem stresszeltem magam....Miskolc szokott egy kicsi gázos lenni....de most azt sem zavart. Ugy voltam vele...ha
  lekésem a buszt akkor megyek a következővel....legfeljebb várakozok egy órát.

  Judit...csak csendben mondom....nálunk a zöldbabot 1700 Ft-ért láttam hétvégén. Nem vettem, mert nem az volt betervezve.
  Szépen kúszik az ára felfelé mindennek....de tényleg mindennek.

  Ilona....akkor most egy hónapig nem fogsz főzni? Miket főztél?Azt hová tudtad tenni?

  Nekem nincs fagyasztóm...csak annyi...ami a hűtőben van...azzal gazdálkodok....bár tényleg kicsi.
  Igy marad a bolt....és a frissen elkészítés!

  Az eventet ma fogom befejezni....még most érik az utolsó adag gaz.....bár tegnap azt mondtam, hogy vége befejezem.
  Nagyon felhúztam magam! Kinyitottam azt a sok ládát, amit összejátszottam és semmi számomra fontos dolog nem lett
  belőle....ez az ára a sok munkámnak!:p;)