Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép estét!
    Csacskám! Nagyon örülök, hogy látlak, aggódtam érted! Elkényeztetsz bennünket, szokatlan, hogy előzetes jelzés nélkül ilyen hosszú időre elmaradsz. Saját gondom-bajom miatt hajlamos vagyok rosszra gondolni.

Edina! Nagyon jó utazást, sok-sok örömteli kalandot. Felejtsd el az itthoni fáradalmakat,
    A legendás olasz fagyizás közben gondolj ránk.

Zsozso! Sajnos én már több mint 10 éve nem voltam otthon.....igaz nekem már 50 éve Debrecen jelenti ezt.

Időjárással, eventel nem foglalkozom....jó ideje egyet se tudtam befejezni. A gépem leginkább csigával keresztezett lajhár.
    Nincs türelmem az örökös újraindításokhoz.
    Bosszantanak a szerintem egyre sikertelenebb újítások.....és leginkább az, hogy második éve a karácsonyi naponta küldhető ajándékot összekeverik a teliholdas időszakkal. Tavaj szuper GONOSZ tanyát,az idén nagy Gonosz hasast adhatnék a szomszédaimnak, barátaimnak,akiket szeretek,tisztelek és örömmel ajándékozom őket NEM GONOSSZAL....a grafika télies,semleges,csak a nevet kellene megváltoztatni, Karácsony szellemiségéhez igazítani.....addig is én nem küldök és nem is kérek ebből az "ajándékból."
    A "cenzúra" is borsot tört az orrom alá ,egy szerinte rossz helyre írt -szerintem hasznos - hozzászólásom törölt, 15 év alatt néha máskor is eltévedtem, de akkor értesítésem mellett áttették a helyére. Egy bagolypostámba pedig egy -nem illetlen- szavam kicsillagozott.
    Váratlanul ért,meglepett,hogy a "baglyot" is ellenőrzik, hiszen ez magánlevelezés. Persze belegondoltam,és megérettem,hogy ez biztonsági okokból szükséges.

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét!

Edina, jó utat, láss sok szépet, gyűjtsd az emlékeket!

Ilona, a lelkemnek kellett egy kis nyugalom, pihenő.

Advent negyedik vasárnapja a szeretet üzenetét hordozza.

Ez a nap arra emlékeztet, hogy a szeretet nem csupán érzés, hanem jelenlét, figyelem és elfogadás. Ilyenkor különösen fontossá válik, hogyan fordulunk egymás felé, és mennyire vagyunk képesek nyitott szívvel kapcsolódni.
    Ez az időszak arra hív, hogy lelassuljunk, és teret adjunk az együttérzésnek – önmagunkkal és másokkal szemben egyaránt. A szeretet adventi üzenete nem a tökéletességről szól, hanem arról, hogy a hiányosságok ellenére is képesek vagyunk kapcsolódni. Egy őszinte beszélgetés, egy figyelmes gesztus vagy egyszerű együttlét most többet jelenthet bármilyen nagy ígéretnél.
    Advent negyedik vasárnapja azt üzeni, hogy a szeretet ereje csendes, mégis átalakító. Amikor megengedjük magunknak, hogy szeretetet adjunk és elfogadjunk, belső béke születik, amely túlmutat az ünnepeken. Ez a nap segít emlékezni arra, hogy a legnagyobb ajándék nem kívülről érkezik, hanem abból fakad, ahogyan jelen vagyunk egymás életében.
    upload_2025-12-21_17-7-9.jpeg

Tündi100, zsani_apja, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
  3. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórum nagymestere

Sziasztok!
    Judit, zsozso, Ilona köszönöm a jó kívánságokat! :music:
    Holnap indulás, szomszédok miatt aktiváltam a szabadság módot.

angyalka-a-hazad-felett.gif

4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Judit...remélem, hogy most már megtaláltad a nyugalmat.

Edina....érezzétek jól magatokat és legyen sok-sok élményben részetek.

Ilona....az hogy a bagolynál találkoztál törléssel....az nem biztos, hogy cenzura....hanem egy hiba. Ami már régebben is előfordult...hogy
    bizonyos szavak törlésre kerültek...aztán barkóbázhattunk!!!!Akkor javították és mostanában megint találkoztam én is vele.....és
    azt tudom, hogy ártalmatlan dolgokat írtunk és ikszelve lettek bizonyos szavak. PL. Sopron?!

Az eventet csinálgatom....hasonlóan gondolkodtam, mint Judit. Tegnap belefutottam egy hibába....amit lehet, hogy én okoztam....
    most hogy olvastam a közleményben....de lehet, hogy más volt a baj!

A karácsonyfa kész! A többi készülőben.

Jó készülődést MIndenkinek!

5. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mindem békét szerető gazdatársnak nagyon boldog ünnepet, és nagyon-nagyon jó egészséget!!!!!

Ünnepi lakomákkal csak óvatosan.

6. zsozso577

Áldott békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek!

7. Csacskamacska

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek! Teljenek e napok a szeretet melegében!

"Béke szálljon minden házra,
    Kis családra, nagy családra!
    Karácsonyfa fenyőága,
    Hintsél békét a világra!"

8. Ms.AbyZu

Sziasztok!
    27- én késő este értünk haza, repülő késése miatt.
    4 várost bejártunk.
    Kétszer volt minimális eső, a napon 17-20 fok volt átlagosan.
    Az épületek rendkívüliek, szó szerint impozáns. Dóm, templom, torony.
    A katonai, rendőri jelenlét mindenhol aktív.

Itt bele mentem a pár fokos tengerbe Marina di Pisa xD
    Az biztos volt néző a páromon kívül. Egy Olasz néni közölte velem, itt nem szokás a szent fürdőzés, aztán megölelt.xD
    Arrébb egy férfi rendesen be úszott a homokos részen.
    Volt szerencsénk egy teknős fészkelő, védett helyet meg nézni.

Bízom benne mindenkinek kellemesen telt az ünnep.

Sok ajándékról itt lemaradtam, a cserenapot olvastam nem rég.

Szép napot!

Utoljára szerkesztett: 4.1.26, 06:50
    Tündi100149, Kuzdern, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  9. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Cserenappal probléma volt, holnap indul újra, 01.02.- ig tart. Az meg már jövő év, még csak 2025 van, soha nem ér véget. :D

Tündi100149, Ms.AbyZu, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  10. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép estét!
    Edina! Szeretettel üdvözöllek újra itthon!!!!
    Amikor kipihented magad várunk néhány fotót és kicsit bővebb élménybeszámolót.

Az én ünnepem csendes volt, remélem a szilvesztert sem zavarják meg.

Géza! Köszönöm a cserenapi tájékoztatást.

Tündi100149, Ms.AbyZu, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

Sziasztok

Én is itthon vagyok....azaz Sopronban....hajnalban értünk haza.
    Hideg volt Borsodban....de láttam a napot!....ami itt már nagyon régen nem világított...de ma már volt napsütés.
    Ma láblógatás volt....holnap már menni kell boltba és pár helyre....főzni még nem kell...van minden.

Edina....üdv. itthon! Biztosan szép és jó volt...élményekben gazdag. Most már csak ki kell pihenni!

A szilveszterem a szokásos csajos buli...aztán lesz-e esti séta a Főtérre...azt még nem döntöttük el.
    Ahhoz jól fel kell öltöznöm, mert hideget mondanak.

A cserenapot tudtam fog jönni, de az otthoni elfoglaltság miatt...csak akkor vettem észre amikor a hibáról írtak.
    A most futó evetet elvileg befejeztem...csak az órákhoz megyek....és a minijátékhoz.
    A végén meg eldöntöm, hogy mit veszek ki a boltból.

12. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Ünnepek utáni csendesség jellemzi e napokat.

Edina, örülök, hogy jól telt az utazás és szép helyen jártatok! Időközben az volt a fejemben, hogy ilyenkor hol van a papagájod? -magaddal csak nem vitted.;)
    Karácsony nálam remekül telt, itt voltak a gyerekek, unokák.:):) Jó hangulatban, szeretetben telt!:):):)
    Nagyon várom az ilyen alkalmakat, amikor mindenki együtt tud lenni, ami egyre ritkább, unokák nagyok, nekik is vannak saját programjaik. Azért a karácsony egy olyan alkalom, hogy akkor mindenki "hazatér".:)
    Kaptam ajándékba a Csokonai Nemzeti Színház és a Kodály Filharmonikusok közös szilveszteri gálaműsorára jegyet, így ma este színházba megyünk! :) Bizonyára szép és jó lesz!
    Kaptam olyan "ajándékot" is az ünnepek után, amire nem vágytam... egy kis bacit,:cry::mad: de már javulóban vagyok, kúrálom magam.

Sütöttem, főztem bőven, így a maradék kitartott, csak köretet kellett tegnap készítenem.

Idő fagyos, de napsütéses napok óta. Ma reggelre esett egy kis hó is, szép fehér minden. Még most, délben is -1 fok van.

Event halad, de nagyon unom. Az elején belehúztam, így már csak az órás ikonok bontogatása és a minijátékok vannak, amit csinálni kell. Táblajáték unalmas, csak azokra a mezőkre koncentrálok, ahol érméket és trivia pontokat lehet gyűjteni, hogy a boltból tudjak vásárolni. Kulcsok feleslegesek már, gömbből is van 1277 db, amire nincs már szükség. Az ünnepi sütiket gyűjtöm, hogy tudjam rövidíteni az órákat. Nem azt mondom, hogy nem jó ez az event, csak azt, hogy ilyen formában nem!

Cserével nem foglalkoztam, lehet nem is fogok, de majd meglátom, ki tudja, lehet mégis csereberélek.

Legyen mosolygós napotok!:)

Utoljára szerkesztett: 30.12.25, 13:01
  13. Ms.AbyZu

Sziasztok!

Judit pagira anyám vigyázott, egy emelettel lentebb lakik, plusz volt még egy segítség. Nem volt semmi gond, csak mikor haza jöttem a sok takarítás, mosás, éjjel fél 2 körül feküdtem le.
    Ezekre a repülő járatokra papagájt nem lehet vinni, lehet van speciális repülő, ilyen állatok szállítására.
    Kutya, cica megint más.
    Haza úton volt egy 2-3 hónapos kis baba, végig sírta keservesen az utat, percre nem tudták megnyugtatni, annyi féle lehetőség van utaztatni kicsiket, sajnálta mindenki.
    Jó színházi kikapcsolódást, biztos jó lesz.

Ilona hozok képeket meg írok bővebben. Be mentem minden templomba mert csoda szépek, áldást is kértem, a párom nem díjazta, inkább kint várt. xD

Zsoszo nagyon jó, hogy haza utaztál, pihengess amennyit csak lehet. :)

Próbáltam képet felölteni, ezt írta

A feltöltött fájlt a szerver nem tudja feldolgozni a mérete miatt.

Majd holnap folyt..

Utoljára szerkesztett: 30.12.25, 17:06
    Tündi100149, _Ilona49_, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  14. Ms.AbyZu

Köszi az infót, legalább erről nem maradok le xD

15. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mosolygós szép estét,KEDVES álmokat!

Nagyon örültem a sok,tartalmas,kedves hozzászolásnak,

Az én napom sajnos nagyon bosszús volt, amit nem szereznék a nyakatokba zúdítani.
    Csak a holnapi főzéshez tudtam előkészíteni ,felaprítani az alapanyagokat.
    Húsleves lesz grízgaluskával,vagy csigatésztéval, csőbensült /töltött/ sertéskaraj, vegyes zöldségkörettel,petrezselymes krumplival.
    Tervezem a sajtos pogit,a krumplisalátát és a kocsonya főzését,de az csak az új év első napján lesz fogyasztható.

A JÁTÉKOT CSAK NAGYON TÁPoSAN : Hosszú idejűt nem kezdtem el,A hétvégi hamar megvolt a pajtából,Sikerült két foghíjas teliholdast befejezni, és az utolsó 15 percben egyszer feltölteni és a harmadát betakarítani a tenyésztelepet.

Aludjatok jól, VIDÁM ÉBREDÉST ÉS MÉG VIDÁMABB SZILVESZTERT

Tündi100149, Baby72, GA-BI-O-Farm és 4 más kedveli ezt.
  16. Ms.AbyZu

52016 csatolmány mutatása IMG_1469-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1936-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1665-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1784-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_2017-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1447-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1956-atmeretezve-kis-meretre.jpeg 52014 csatolmány mutatása 52016 csatolmány mutatása 52017 csatolmány mutatása IMG_1550-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1575-atmeretezve-kis-meretre(1).jpeg IMG_1578-atmeretezve-kis-meretre.jpeg 52024 csatolmány mutatása IMG_1457-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_2011-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_2027-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1894-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1789-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1532-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1948-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1551-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1611-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1998-atmeretezve-kis-meretre.jpeg 52037 csatolmány mutatása IMG_20251222_091725-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1932-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1707-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1882-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_2037-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_2028-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1746-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_2048-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_20251224_100054-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_20251227_180455-atmeretezve-kis-meretre.jpeg 52023 csatolmány mutatása IMG_1668-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1602-atmeretezve-kis-meretre(1).jpeg IMG_1641-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1675-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1512-atmeretezve-kis-meretre(1).jpeg IMG_1539-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1764-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_2045-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1555-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1623-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1781-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1561-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1827-atmeretezve-kis-meretre(1).jpeg IMG_1733-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1645-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1919-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1763-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1552-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1893-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1776-atmeretezve-kis-meretre.jpeg 52078 csatolmány mutatása IMG_1660-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1957-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1890-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1780-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1748-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1783-atmeretezve-kis-meretre.jpeg

Jó reggelt!
    Képek
    Négy város néhány részlete, két tengerpart is benne, rengeteg fotó van, kis bemutató.
    Firenze Dóm, Pisa torony, elképesztő kívül, belül.
    Ami érdekes a városok járdái hatalmas kövekkel vannak kirakva, némelyik ki áll, billeg.
    A vad madarak testközelből hihetetlen szépek voltak, Gyöngybagoly annyira cuki:inlove: Kellett volna még 4-5 nap, át hajózhattunk volna Korzika. 271 km választott el. Fejben készülök legközelebbi útra. xD

Csatolt fájlok:

Utoljára szerkesztett: 31.12.25, 12:39
  17. zsozso577

Sziasztok

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Jövőre itt találkozunk!

Tündi100149, _Ilona49_, Baby72 és 3 más kedveli ezt.
  18. Ms.AbyZu

Sziasztok!
    110268.gif

Tündi100, zsozso577, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  19. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Áldott, békés új évet!!!!

Edina! Nagyon ügyes vagy! a géped nem sokat pihent......a képek káprázatosak.Köszönöm,hogy a sok szebbnél-szebb látnivalók élményét megosztottad velünk.

Utoljára szerkesztett: 31.12.25, 20:33
  20. Ms.AbyZu

Névtelen-atmeretezve-kis-meretre.jpeg 52115 csatolmány mutatása
    Kedves Ilona!
    Köszönöm
    A lábam se pihent, annyit mentünk xD
    A legkeményebb terep a torony volt, 273 csigalépcsőn kellett felmenni. A dómba bejutás hosszú sorban állás volt, belül teli freskókkal, az épületek kora hihetetlen, mindenhol. Ha valahol építkeznek szigorú szabályok vannak, ez a filling megmaradjon.
    Livorno kikötő város 16. sz hozták létre. Toszkána kereskedelmét segítse, fellendítse. Itt található egy hatalmas hajógyár.
    Kék épület a hajógyár. IMG_1940-atmeretezve-kis-meretre.jpeg

IMG_1913-atmeretezve-kis-meretre.jpeg IMG_1916-atmeretezve-kis-meretre.jpg IMG_1938-atmeretezve-kis-meretre.jpeg

Utoljára szerkesztett: 1.1.26, 07:57
    Tündi100149, _Ilona49_, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.